Személyi kölcsön kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek

Mekkora összegre van szükséged?

Hány hónapra?

Nettó jövedelemed?

További Beállítások

Válassz bankot

Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
K&H

K&H személyi kölcsön

Fix törlesztőrészlet

Törlesztőrészlet 52474 Ft
THM 21.81 %
Visszafizetendő 3163440 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Online igénylés akár 15 perc alatt

Törlesztőrészlet 55226 Ft
THM 25.20 %
Visszafizetendő 3328560 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

Cofidis

Fapados Kölcsön

100% online, számlanyitás nélkül, 10 millió Forintig

Törlesztőrészlet 56208 Ft
THM 25.40 %
Visszafizetendő 3372480 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Provident

Provident Havi Kölcsön

Kezes és fedezet nélkül

Törlesztőrészlet 69675 Ft
30 hónapra és
1500000 Ft összegre számítva
THM 31.20 %
Visszafizetendő 2090250 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Személyi kölcsönt gyorsan, de okosan

A személyi kölcsön, ahogyan azt már leírtuk, egy olyan hitel, amelyhez viszonylag könnyű hozzájutni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy el kell kapkodni a döntést. Sok esetben nem könnyű kiválasztani a megfelelő terméket, többek között egyáltalán nem mindegy, hogy a mi a célunk a felvett összeggel. Oldalunkon több pénzintézet, több terméke található meg, méghozzá olyan formában, hogy a különböző ajánlatok összehasonlíthatóak egymással. Megismerhetőek az adott hitel részletei, valamint a feltételek, amelyek a felvételéhez kellenek. Érdemes figyelni arra is, hogy a hitelezők gyakran hirdetnek akciókat, ami azt jelenti, hogy kedvezményesen juthatunk egy-egykölcsön termékhez. Csak azután érdemes kiválasztani a hitelt, ha tisztában vagyunk annak részleteivel, paramétereivel (teljes hiteldíj mutató, kamat, futamidő, stb), és saját elképzeléseinkkel.

Személyi hitel vagy személyi kölcsön? Különbség az elnevezésben

Személyi kölcsön vagy személyi hitel? Különböznek? A válasz röviden az, hogy nem. Csak az elnevezés különbözik, a tartalom változatlan, ugyanarról a termékről beszélünk, akár a személyi kölcsön, akár a személyi hitel elnevezést használjuk. Személyi kölcsön igénylése esetén lényegtelen az is, hogy azt személyi hitelnek vagy minősített fogyasztóbarát személyi hitelnek nevezik. Mindegyik ugyanazt a banki hitelterméket takarja, egy szabadon felhasználható, ingatlanfedezet nélkül igényelhető, rendkívül népszerű hitelterméket. A minősített fogyasztóbarát személyi hitel elnevezésről azt kell tudnunk, hogy egy fogyasztóbarát, a Magyar Nemzeti Bank által előírt feltételeknek teljesen megfelelő hitelről van ilyenkor szó. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel előnyeiről később még bővebben is írunk majd.

Nem kell tehát foglalkozni a névvel, nem számít az elnevezés, a hitelek feltételeire viszont oda kell figyelnünk, mert bár a hitel neve nem lesz fontos, a feltételekben azonban lehetnek és vannak is különbségek. Odafigyeléssel és utánajárással egyszerűen megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Gyors, de mennyire gyors?

A személyi kölcsön egyik fő jellemzője, hogy a hitelbírálat egyszerű, szűk határidőkhöz kötött, ezáltal rövid idő alatt juthatunk az igényelt összeghez. A pénzintézetek átlagosan néhány nap alatt végigfutnak az ügyön és már folyósítanak is, ugyanakkor vannak szolgáltatások, amelyek révén akár egy napon belül is hozzájuthatunk a kívánt pénzösszeghez. Persze ezek feltétele, hogy leadjuk a megfelelő dokumentációt és megfeleljünk a hitelező támasztotta feltételeknek.

Szabadon felhasználhatjuk a hitelösszeget

A személyi kölcsön egy olyan hitel, amelynél az esetek többségében nem kell hitelcélt igazolni, azaz a kért összeg bármire elkölthető. A hitelező bank nem kér előre információt arról, hogy mire szeretnénk felhasználni a hitelösszeget, és a költésről sem kell igazolást adni. Sok esetben ez nagyon fontos és komoly előnyt jelent, hiszen előállhat olyan helyzet, hogy olyan szabad felhasználású hitelre van szükségünk, amelynél nincs ilyen kötöttség. Vizonylag könnyű teljesíteni a feltételeket, gyorsan lehet pénzhez jutni, amelyet bármire el lehet költeni – ez a hármas igen vonzó sok ügyfél számára. Az előnyökért persze fizetni kell, ezért érdemes alaposan átnézni a hitelezők kínálatát, hiszen a kölcsönök között jelentős különbségek lehetnek.

Minősített fogyasztóbarát személyi hitel

A minősített fogyasztóbarát személyi hitel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által megjelölt hiteltermék. Ez azt jelenti, hogy több banknál is elérhető, ugyanakkor a kölcsön nagyjából ugyanaz. Legalábbis egy személyi kölcsön csak akkor vielheti a minősített fogyasztóbarát személyi hitel elnevezést, ha megfelel azoknak a feltételeknek, amelyeket az MNB fektetett le. A pénzintézeteknek pályázniuk kell a minősítésre.

Egyébként természetesen ez a kölcsön is szabad felhasználású, így hitelkiváltási célra is igénybe vehető. Az igényelt összeget 3 munkanapon belül kell folyósítania a hitelezőnek, akkor, ha minden dokumentumot megkapott és a kérelmező hitelbírálata is pozitív. Továbbá tudni kell, hogy a minősített fogyasztóbarát személyi hitel fix, a futamidő végéig rögzített kamattal értékesíthető. A futamideje legfeljebb 7 év lehet. Ha a hitelfelvétel teljeskörűen online végezzük, akkor folyósítási határidő 3-ról 2 munkanapra csökken.

Általában kis hitelösszegről van szó

A személyi kölcsön ajánlatok az esetek jelentős részében kisebb (néhány tízezer, százezer forintos, esetleg néhány milliós) hitelösszegeket tartalmaznak, de akadnak akár 10 000 000 ft-os személyi hiteltermékek is. Tudni kell, hogy a maximálisan felvehető összeg nagysága sok mindentől függ. Egyrészt a bank húzza meg a határt, de azt befolyásolja például az igazolt, rendszeres havi nettó jövedelmünk, illetve a kiadásaink is számítanak, többek között az is, hogy van-e már hitelünk.

Mit kell tudni a személyi kölcsön igényléséről?

Az igénylés a megfelelő termék kiválasztását követően a személyazonosítással folytatódik. A hitelező több olyen dokumentumot is megjelöl, amelyet ki kell töltenünk, illetve be kell szerezzünk. Manapság nagy könnyebbséget jelent, hogy számos szolgáltatónál van lehetőség online, vagy nagyrészt online végeni a hiteligénylést. Természetesen egy személyi kölcsön felvételéhez többféle dolognak meg kell felelni. Nézzük a legalapvetőbb feltételeket!

Az igénylés főbb feltételei

A hitelezők a következő információkat veszik elsősorban figyelembe az igénylés esetében:

 • igazolt, rendszeres havi nettó jövedelem
 • megfelelő munkaviszony
 • megfelelő hiteltörténet, a meglévő kölcsönök részletei
 • rajta vagyunk-e a központi hitelinformációs (KHR) listán, és ha igen, milyen státuszban

Persze emellett még más részletekre is kíváncsi lehet az adott pénzintézet, amely, miután megkapott minden dokumentumot, elvégzi a hitelbírálatot. Amennyiben mindent rendben talált, szerződést köthetünk és a hitelező folyósítja a kért összeget.

Tanácsok a megfelelő személyi kölcsön kiválasztásához

Nem könnyű megtalálni a megfelelő személyi kölcsönt, méghozzá azért, mert hatalmas a választék. A kínálat sokszor átláthatatlannak tűnik, de nem az. Ha például hitelkalkulátort használunk, mindjárt tisztul a kép. Oldalunkon is könnyedén összehasonlíthatóak a különböző ajánlatok, a legfontosabb információk feltüntetésével igyekszünk segíteni a körültekintő választásban. A fő paraméterek – teljes hiteldíj mutató (THM), kamat, futamidő – mellett érdemes arra is odafigyelni, hogy a hitelező milyen kedvezményeket biztosít termékéhez, például elenged-e néhány plusz költséget jelentő díjat, vagy hogyan működik az elő-, és végtörlesztés.

Egy-egy személyi kölcsön még ha ránézésre hasonló is, részleteiben eltérhet egymástól és ha erre odafigyelünk, akkor csökkenthetjük a hitellel kapcsolatos költségeinket. A választásnál fontos szempont kell, hogy legyen az, hogy mire szeretnénk felhasználni, a különböző célokhoz másfajta személyi kölcsönök passzolhatnak. Ha sikerül kiválasztanunk a számunkra leginkább megfelelelőt, abból profitálhatunk, ellenkező esetben ráfizethetünk az üzletre, és ha bajba kerülünk a törlesztéssel, az hosszú távon is negatív hatással lehet pénzügyeinkre.

Milyen költségekkel kell számolnunk?

A személyi kölcsön többféle költséggel is járhat az adós számára, érdemes ezeket a költségeket számba venni, mielőtt kiválasztjuk a nekünk szimpatikus kölcsönt. A folyósítási díj (amely általában a hitelösszeg 1 százaléka) mellett többféle költséget jelenthetnek bizonyos ügyintézéssel kapcsolatos díjak, az elő-, és végtörlesztés díja, szerződésmódosítási díj, valamint a számlavezetési díj. Ezen díjak részleteiről érdemes tehát előre érdeklődni és tájékozódni, a hitelezők hirdetményei tartalmazzák az ezekkel kapcsolatos információkat.

A rendszeres havi jövedelem ellenőrzése

Ahogy említettük, az egyik legfontosabb feltétel, hogy rendszeres havi jövedemmel rendelkezzünk. A hitelezők ezt többféleképpen ellenőrzik a hitelminősítésnél. A feltételei között általában nincs ingatlanfedezet, a pénzintézetek számára ezért lényeges kiemelten az igazolt, rendszeres havi munkabér, illetve emiatt van szükség a munkáltatói igazolásra is. Aki nem alkalmazottént dolgozik, arra más szempontok vonatkoznak. A vállalkozókat a NAV rendszerén keresztül ellenőrzik a bankok. Amennyiben nyugdíjas a kérelmező, akkor az arra az ellátásra való jogosultságát, illetve a nyugdíjának mértékét szükséges igazolnia. A különböző jövedelemigazolásokról tudni kell, hogy általában a 30 napnál nem régebbieket fogadják el a hitelezők. A jelenlegi munkahelyen eltöltött időnek pedig az esetek többségében meg kell haladnia a három hónapat.

Mit kell tudni a jövedelem mértékéről?

Az igazolt, rendszeres havi jövedelemnek természetesen a mértéke is lényeges egy személyi kölcsön igénylése esetében. Jó tudni, hogy a fő, úgynevezett elsődleges jövedelem mellé a hitelezők kiegészítő bevételi forrásokat is elfogadnak, például a GYES-t, GYED-et, családi pótlékot, ösztöndíjat, és más egyéb járandóságokat.

500 000 ft alatt, 500 000 ft felett

Nemcsak a bevételek fontosak, ha hitelről beszélünk. Ez érthető, hiszen hiába van az adósnak mondjuk jelentős havi bevétele, ha a kiadásai is tetemesek, mondjuk egy másik hitel törlesztése miatt. A bankok emiatt kérik be korábbi, általában a legutóbbi három hónapban kapott bankszámlakivonatainkat. És még szót kell ejtenünk egy állami szabályozásról, amelyhez a hitelezőknek tartaniuk kell magukat.

Igazából mindegyik szereplő (adós, hitelező, állam) érdeke hosszú távon az, hogy az adós képes legyen a törlesztőrészletet a teljes futamidő alatt kifizetni eladósodás nélkül. A bankok csak akkora törlesztőrészletet határozhatnak meg, amely miatt az előzetes számítások szerint nem borul fel az előző állítás. Az említett számítást jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatónak (JTM) hívják. A JTM szabályozása szerint havi nettó 600 000 ft jövedelem alatt a hitel törlesztőrészlete nem lehet magasabb a jövedelem 50 százalékánál, havi nettó 600 000 ft jövedelem fölött pedig nem lehet magasabb a jövedelem 60 százalékánál.

Keressünk személyi kölcsönt hitelkalkulátorral!

Egy internetes hitelkalkulátor nagy segítségünkre lehet akkor, ha személyi kölcsönt szeretnénk felvenni. A kalkulátor lényege az, hogy gyorsan és áttekinthető formában részletes információkhoz jussunk a hitelezők különféle kölcsön termékeivel kapcsolatban. Aki kölcsönt szeretne igényelni, jól teszi, ha az ajánlatokat hitelkalkulátorral hasonlítja össze. Ilyenkor ugyanis látjuk a hiteltermékek legfontosabb részleteit, így összevethetjük egymással a különböző bankok személyi kölcsöneinek legfontosabb paramétereit. A hitelkalkulátor használata egyszerű, először is megadjuk a felvenni kívánt kölcsön összegét (például: 1 000 000 ft), a kívánt futamidőt, a program pedig megmutatja nekünk, hogy az adott összeg után mekkora törlesztőrészletet kell fizetnünk. A hitelkalkulátor segítségével információt kapunk a THM-ről, kamatról, a teljes visszafizetendő összeg nagyságáról, illetve azt is megtudhatjuk, hogy a különböző (akár extra) szolgáltatások mennyibe kerülnek.

Személyi kölcsönök online

Az utóbbi időszakben egyre több hitelező biztosítja kölcsöntermékei online ügyintézését. Ezáltal a hitelezés olyan szolgáltatássá vált, amelyet vagy részben, vagy akár teljes egészében otthonról is el lehet végezni az internet segítségével. Természetesen a pénzintézetek érdekeltek abban, hogy minél korszerűbb és kényelmesen használható digitális szolgáltatásokat nyújtsanak ügyfeleiknek, emiatt sok energiát fektetnek azok fejlesztésébe. A legfontosabb szempontok: egyszerűség, gyorsaság. Egy személyi kölcsönnél ezek különösen lényegesek. Ezt tapasztalhatjuk is, hiszen hazánkban már több terméknél is működik az a gyakorlat, hogy az első lépéstől az utolsóig online megy az ügyintézés.

Hogyan működik az internetes hiteligénylés? Ha kiválasztottuk a nekünk megfelelő kölcsönt, akkor meg kell adni adatainkat és ezután a pénzintézet elvigzi a személyazonosítást, amely többek között videóchat formájában is lehetséges. A szükséges dokumentumokat digitális formában adjuk be a banknak. Amennyiben a hitelező mindent rendben talál, elkészíti és elküldi a kölcsönszerződést, amelyet sok esetben digitális aláírással érvényesíthetünk. Ezt követően a bank folyósítja az általunk igényelt összeget. A leírt folyamat akár 24 órán belül is megvalósulhat egy szabad felhasználású kölcsön esetében.

Mire lehet felhasználni?

Személyi kölcsön esetén nem kell azon gondolkozni, hogy mire lehet elkölteni. Mert bármire el lehet költeni. Bármire felhasználható a hitelösszeg. A szabad felhasználású kölcsönök előnye a hitelcél meghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy nincs szükség sem a hiteligénylés alatt, sem utána adminisztrációra. Nem kell számlákat bemutatni a hitelt nyújtó pénzintézetnek, nem kell semmilyen módon igazolni a pénz elköltését. Ez egyszerűbbé teszi a felhasználást. Az egyszerűség pedig fontos tényező egy hiteltípus kiválasztásánál.

A szabad felhasználást szó szerint lehet venni. Nincs olyan dolog, amire ne lehetne elkölteni a felvett összeget. Persze vannak szokásosnak nevezhető felhasználási módok. Ilyen a lakásfelújítás vagy az autóvásárlás. Ezek olyan, szinte minden családban felmerülő események, amiknél felmerülhet a személyi kölcsönből történő megvalósítás. Az ingatlant időnként fel kell újítani, az állagát meg kell óvni, festeni kell, de a fürdőszobát vagy a garázst is át lehet alakítani. Az autóvásárlás is ilyen, hiszen az autó öregszik, a család új tagokkal bővülhet, vagy egy hobbi miatt lehet szükség nagyobb autóra. De a személyi kölcsönt fel lehet használni másra is. Mivel nincs korlátozva a felhasználása, adott, hogy az éppen felmerülő költséget finanszírozza belőle az igénylő.

A személyi kölcsön felhasználásának más területei is vannak. Ez lehet egy utazás, egy hobbihoz szükséges eszköz, hogy a nem tervezett eseményekről még nem is beszéljünk. Gyakori ugyanis, hogy egy nem várt esemény átmeneti pénzzavart okoz. Ez lehet betegség, munkanélküliség, egy elromló műszaki cikk vagy egy lerobbanó autó. Ilyenkor, ha az igénylő nem rendelkezik megtakarítással, vagy nem elegendő a megtakarítása, esetleg a megtakarítását nem akarja elkölteni, akkor a személyi kölcsön megoldást nyújthat a kialakult helyzetre. Nem kell persze váratlan esemény, az is lehet, hogy egy régóta dédelgetett álom megvalósításának jött el az ideje.

A személyi kölcsön egy fogyasztási hitel, amit az igénylők többnyire a mindennapjaik megszépítéséhez vesznek igénybe. Új TV, új telefon, új ülőgarnitúra. Nem csak fogyasztásra lehet azonban felhasználni a hitelt. Be lehet azt fektetni, vállalkozást lehet indítani belőle. A szabad felhasználás lehetővé teszi, hogy a kölcsönt bármire elköltse az igénylő. Ha van egy jó ötlet egy vállalkozás indításához, és csak a tőke hiányzik az induláshoz, a személyi kölcsön megoldás lehet erre is. És a kölcsönösszeget be is lehet fektetni. Azt tudni kell, hogy nem ezek a leggyakoribb felhasználási módok, leggyakrabban fogyasztásra igényelnek személyi kölcsönt. De ez is hozzájárulhat az igénylő és szerettei életéhez. Egy beindított vállalkozás, ami sikeressé válik, jó befektetésnek tűnik.

Az előtörlesztésről

Azt érdemes kiszámolni, hogy valóban megéri-e a kölcsön előtörlesztése. Ehhez tudni kell, hogy hány hónap van még hátra a futamidőből, és hogy mekkora a tőketartozásunk. A tőketartozás nagyságából tudhatjuk meg, hogy mi az az összeg, amit vissza kell fizetnünk.

Ehhez azonban még más költségek is hozzáadódhatnak, ilyen az előtörlesztés díja is. Az elő és végtörlesztésnek szinte mindig van díja, bár ez néhány esetben nulla forint. Mégsem ez a jellemző, a bankok a legtöbbször kifizettetik velünk, ha le akarjuk zárni a személyi kölcsönünket. Kérdés, hogy megéri-e feláldoznunk erre a megtakarításunkat, mert lehet, hogy jobban járunk, ha például befektetjük azt. Lehetséges, hogy a befektetés által elért nyereségünk kiegyenlíti, vagy épp meg is haladja azt a többletkiadást, amit az előtörlesztéssel el szeretnénk kerülni.

Ha hozzájutunk egy nagyobb összeghez egy jutalomból a munkahelyünkről, vagy örökölünk némi pénzt, vagy bármilyen módon pénzhez jutunk, akkor elgondolkodhatunk a kölcsönünk előtörlesztésén. A saját forrásból történő előtörlesztésnek az az előnye, hogy ha saját forrást használunk fel, annak nem lesznek kamatköltségei. Az összeg már a rendelkezésünkre áll, nem kell fizetnünk azért, hogy azt megszerezzük. Ilyenkor egyszerűen kiszámolható, hogy megéri-e az előtörlesztés. Az előtörlesztéssel a személyi kölcsönünk jövőbeni kamatait takaríthatjuk meg. Ha ez az összeg magas, akkor érdemes megfontolni az az előtörlesztést. Ilyenkor csökken a tőketartozásunk, és mivel a bank erre számolja a kamatot, így a teljes visszafizetendő összeg is alacsonyabb lesz.

Egy másik hitelből is elő tudjuk törleszteni a személyi kölcsönünket. A felvett hiteleknek is lesz persze kamata és más költsége, mint a jelenlegi hitelünknek, így előfordulhat, hogy nem lesz kedvező számunkra a hitelkiváltás. Az előtörlesztés szempontjából fontos, hogy a személyi kölcsönünk törlesztése annuitásos, vagyis az első hónapokban magasabb a kamat, mint a tőkerész. A futamidő végén ez már fordítva van, akkor már a tőkerész a magasabb. Ha hitelkiváltással szeretnénk megoldani a személyi kölcsönünk előtörlesztését, előtte mindenképpen számoljunk, és hozzunk jó döntést.

Az elő vagy végtörlesztést adósságrendező hitel segítségével is végrehajthatjuk. Ilyenkor minden fennálló hitelünket cseréljük le egyetlen hitelre. Bár ilyenkor még bonyolultabb a számítás, a várható megtakarítás, és az egyszerűség, hogy csak egy törlesztőrészletünk lesz, mégis megérheti számunkra. Bármennyire is körültekintően jártunk el a hiteleink hitelfelvételénél, a gazdasági környezet megváltozása miatt elképzelhető, hogy a hitelfelvételünk óta kedvezőbb kamatozású hitelek is elérhetők lettek. Ilyenkor érdemes rászánni az időt, és adósságrendező hitellel kiváltani a hiteleinket. A személyi kölcsönök előtörlesztése évente 200 ezer forintig ingyenes. Ezt jól használva jelentős kamatköltségtől kímélhetjük meg magunkat. Főként a futamidő első éveiben éri meg előtörleszteni, a fent már említett annuitásos törlesztés miatt.

Amikor személyi kölcsönt igénylünk, és már tudjuk, hogy elő tudunk és akarunk majd törleszteni, fontos, hogy tájékozódjunk az előtörlesztés aktuális díjairól. Vannak olyan konstrukciók, ahol az elő és végtörlesztésért kevesebbet, vagy egyáltalán nem kell fizetnünk. Ez kiemelten fontos akkor, ha már a kölcsön felvételekor tudjuk, hogy élni fogunk ezzel a lehetőséggel.

Az előterjesztés az időnkbe kerül. Utána kell járnunk annak, hogy mennyit, és hogyan kell fizetnünk, ha elő akarjuk törleszteni a kölcsönünket. Hajlamosak vagyunk arra, hogy az időnket végtelennek és ingyenesnek gondoljuk, de ahogy a mondás tartja: az idő pénz. Nehezen meghatározható az ügyintézéssel töltött idő értéke, de ne feledkezzünk meg arról, hogy azért ez sincs ingyen. Nem kis energia-befektetésre is szükségünk lesz, lehet, hogy többször kell telefonálnunk, de akár a bankfiókba is be kell mennünk, ha előtörlesztés mellett döntöttünk. Az előtörlesztés utánajárással, energia-befektetéssel jár, és konkrét kiadásaink is lehetnek.

Az adóstárs szerepe

Az igénylésénél szükség lehet adóstárs bevonására. Ilyen eset, amikor az igénylő külföldi állampolgár. Ebben az esetben az igénylés beadásához egy magyar állampolgárságú társigénylőre, vagyis adóstársra lesz szükség. Ha az igénylő jövedelme alacsonyabb az elvártnál, akkor is bevonásra kerülhet egy adóstárs, és így pozitív lehet a hitelbírálat. Ha az igénylő magasabb hitelösszeget szeretne, vagy magasabb törlesztőrészletet vállalna, mint amit a jövedelme megenged, akkor is segítség lehet az adóstárs bevonása. Adóstárssal történő igénylésnél ugyanis a bank figyelembe veszi az adóstárs jövedelmét is a hitelbírálatnál.

Az igénylés lehetséges akadályai

Több olyan eset is van, ami meghiúsíthatja az igénylés beadását.

A bank nem fogadja be az igénylést, ha az igénylő nem tud igazolni telefonos elérhetőséget. Az érvénytelen, lejárt személyazonosító okmány is kizáró ok. Érvényes személyi igazolvánnyal kell rendelkezni az igényléshez. Vagy kártya formátumú jogosítvánnyal vagy útlevéllel. Az állandó bejelentett magyarországi lakcím is kötelező az igényléshez. Az életkor is döntő lehet. Bizonyos kor alatt, és bizonyos kor felett nem fogadják el az igénylést. A munkaviszony hossza is döntő. Az előírt munkaviszonynál rövidebbet nem fogad el a pénzintézet. A KHR negatív adóslistáján szereplők nem kapnak hitelt, ez kizáró ok. A megfelelő nagyságú jövedelem igazolása is elvárt. Hiába keres valaki sokat, ha a jövedelme után nem fizetik meg a közterheket, akkor azt a pénzintézet nem veszi figyelembe.

A megfelelő nagyságú havi törlesztőrészlet

Az ideális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és az ügyfél számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a költségvetés gond nélkül elbír, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet kifizetni az aktuális részletet. Az ideális havi törlesztőrészlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek beláthatatlan következményei lehetnek az igénylőre és szeretteire. Mindenre nem lehet felkészülni. Mégis érdemes végiggondolni a kellemetlenebb forgatókönyveket is. Ha egy váratlan helyzetre kész ötlete van az igénylőnek, akkor az könnyebbé teheti a probléma megoldását.

A Magyar Nemzeti Bank és a kereskedelmi bankok is figyelmeztetik az ügyfeleket a felelős hitelfelvétel fontosságára. Ez paradoxonnak tűnhet, hiszen a bankok érdeke az, hogy minél több hitelt helyezzenek ki, és így minél több profitot termeljenek, mégsem az. Egy nemfizetés esetén ugyanis a pénzintézetnek kára keletkezhet, és még ha meg is próbálja csökkenteni a veszteségét, ez időbe, erőforrások felhasználásba, és nem utolsósorban pénzbe kerül neki.

A bankoknak az az érdeke, hogy aki felvette a hitelt, az vissza is fizesse azt. És az ügyfélnek is ez az érdeke. Az érdek tehát közös, érdemes megfogadni a bankok tanácsait ebben a kérdésben, hiszen nagy tapasztalattal és tudással rendelkeznek. A megfelelő nagyságú havi törlesztőrészlet elfogadása, és a felkészülés a nem várt helyzetekre, segíthet abban, hogy a hitelfelvétel segítse a hiteligénylőt a vágyai elérésében.

Személyi kölcsön fix kamatozással

A fix kamatozás a kiszámíthatóság miatt fontos. A kölcsön törlesztő részlete nem változik meg a futamidő végéig akkor, ha fix kamatozású. A változó gazdasági környezet így nem hat a részletekre. Mindegy, mi történik a nagyvilágban, nem számít az infláció és nem számít a pénzintézetek kamatemelése sem. A szerződés alá lett írva, azon nem változtathat senki. Senki. A bank nem mondhatja később, hogy megemeli a havi részletet. Nem mondhatja. Szerződés kötelezi arra, hogy a futamidő végéig az eredeti részletet várja el. Semmivel sem többet. A változó kamatozás kockázatosabb, hiszen ebben az esetben csak a kamatperiódus alatt nem változhat a törlesztőrészlet. A kamatperiódus végén viszont igen. És ha változhat, akkor nőhet is.

Személyi kölcsön igénylés online

Az innovatív, modern pénzügyi megoldásokat szeretjük. Ilyen az online igénylés is. Mit jelent a végig online igénylés? Online igényléskor nem kell bemenni a bankfiókba. Még telefonálni sem kell. Amire szükség lesz, az egy internet elérésére alkalmas számítástechnikai eszköz.

Online igényléskor a bank honlapján történik az igénylés teljes folyamata, egészen a kiutalásig. Otthon ülhet az igénylő a foteljában, kezében a telefonnal, és igényel egy hitelt. Ilyen húsz éve még nem volt. De már van, és az ügyfelek szeretik. Minden az interneten keresztül történik. A személyazonosság megállapítása, a szükséges dokumentumok benyújtása, és az igénylés leadása is. Itt tudható meg, hogy a bank jóváhagyta az igénylést, és hogy mikor utalja a számlára a pénzt. Nincs bankszámla, amire utalhatnának? Az is nyitható. Online is.

Személyi kölcsön igénylés autóvásárlásra

Klasszikus értelemben vett autóhitel nincs Magyarországon. Aki ki szeretné egészíteni a megtakarítását az az autólízing mellett a személyi kölcsönt választhatja. Több előnye is van egy autó megvásárlásának személyi kölcsönből. Nincs szükség önerőre, a teljes vételár finanszírozható a hitelből. Az autó egyből a vásárló tulajdonába kerül, és akár az átírás költsége is kifizethető a hitelből.

Ez nagy szabadságot ad a gépkocsi kiválasztásánál, és még az első nagyobb szervizre is futhatja a hitelből, a kölcsön nagyságától függően. Nem lesz probléma az autó életkora sem, hiszen nem kell hitelcélt megjelölni az igényléskor. Casco-t is csak abban az esetben kell kötni, ha az új tulajdonos úgy dönt, hogy ezt szeretné, szemben az autólízinggel, ahol ez minden esetben kötelező.

személyi kölcsön

Személyi kölcsön igénylés egy másik hitel helyett

Mivel az igényléskor nem kell megjelölni a hitelcélt, ezért az igényelt összeg bármire felhasználható. Az egyik ilyen cél lehet, egy másik kölcsön kiváltása. A gyorsan változó gazdasági környezetben előfordulhat, hogy kedvezőbb feltételekkel lehet kölcsönhöz jutni, így a hitelkiváltás megtakarítást eredményezhet.

A megtakarítás mellett a másik előnye lehet a kiváltásnak, hogy egyszerűsödnek a pénzügyek. Ezt úgy lehet elérni, hogy több hitelt vált ki egyszerre az igénylő, és így csökken a havi kötelezettségek száma, hiszen kevesebb számlára kell pénzt utalni. Ha kettő vagy több részlet helyett csak egy részletet kell elutalni, az jobban nyomon követhető, és így jobban is tervezhető.

A legkönnyebben igényelhető hitelfajta

Ha már kölcsönt igényelünk, az legyen egyszerű. Az egyszerű igénylési folyamat, a kisebb számú elvárt dokumentum vonzóvá tesz egy hitelterméket. Nagyon nem mindegy, hogy mennyi időt és energiát kell fordítani egy hiteldokumentáció benyújtására. Minél kevesebb dokumentumot vár el a pénzintézet, annál gyorsabban és könnyebben beadható az igénylés. Ráadásul, ha ezek a dokumentumok kéznél vannak, és nem kell a beszerzésükkel bajlódni, az további érv a hitel mellett.

Az egyszerűség abban is megnyilvánulhat, hogy nem kell heteket várni a bírálatra. Akár egy napon belül jóváhagyhatják, szemben más hitelekkel, ahol heteket vagy akár hónapokat is kell várni egy bírálatra. Ez tervezhetővé teszi a kiadásokat, és a cél megvalósításával sem kell várni. A megálmodott, vágyott célt azonnal meg lehet valósítani. Az igazán gyors elbírálás nem gördít akadályt a megvalósítás elé.

A hitelfedezeti biztosítás

A biztosítás szóról általában nem a hitel jut az ember eszébe. Gondolhat lakásbiztosításra, balesetbiztosításra, utazási biztosításra vagy életbiztosításra.

A hitelekre is lehet biztosítást kötni. A hitelek nagy kiadást és terhet jelenthetnek, és ennek a tehernek a biztosítása ugyanolyan fontos lehet, mint egy gépjármű biztosítása. Egy nem várt esemény, ami lehetetlenné teszi a részletek fizetését, olyan anyagi terhet jelenthet, ami akár tönkre is teheti a családot. Ezt pedig mindenképpen el kell kerülni.

A hitelek biztosítása nem jelent mást, mint hogy a hitel visszafizetése garantált lesz akkor is, ha egy életesemény miatt ezt a hitelfelvevő nem tudja megoldani. A biztosítás megakadályozhatja, hogy visszafordíthatatlan károk érjék a hiteligénylőt.

A hitelfedezeti biztosítás előnyei

A hitelfedezeti biztosítás időszakosan vagy végleg átvállalja a részletek fizetését. Ezzel menetesítve a kötelezettsége alól a biztosítottat.

Biztosítás köthető halálesetre, munkanélküliségre, munkaképesség csökkenésére vagy keresőképtelenségre. Meglévő és új hitelhez is köthető hitelfedezeti biztosítás, vagyis ha valaki nem kötött biztosítást a hitel igénylésekor, azt utólag is egyszerűen és gyorsan megteheti.

A biztosítás akkor a legjobb, ha soha nem kell igénybe venni. De ha szükség van rá, kell, hogy legyen. Kössünk hitelfedezeti biztosítást! Ezzel is növelhetjük a saját és szeretteink biztonságát. Azokét, akik a legfontosabbak nekünk.

Mikor várnak el munkáltatói igazolást?

A jövedelmet minden hitel igénylésénél igazolni kell. Ha valaki alkalmazott, akkor munkáltatói igazolást kell bemutatnia. (az önfoglakoztatóktól nem fogadnak el munkáltatói igazolást a bankok, nekik NAV jövedelemigazolással kell a jövedelmüket igazolni)

A munkáltatói igazolás tartalmazza a havi nettó jövedelmet, azt, hogy mióta dolgozik valaki az adott cégnél, és az is fontos, hogy nincs már próbaidőn, és nem áll felmondás alatt sem. A bank ezen adatok alapján dönt arról, hogy az igénylőt hitelképesnek találja vagy sem.

A bankok jellemzően a saját munkáltatói igazolás formátumukat kérik, de gyakran az azzal megegyező tartalmú munkáltatói igazolást is elfogadják. A munkáltatói igazolást cégszerűen alá kell íratni, és le kell pecsételtetni.

Jövedelemigazolások

Jövedelemigazolás alkalmazott esetén: munkáltatói igazolás, amely 30 napnál nem lehet régebbi. A munkáltatói igazolás helyett NAV online kereset kimutatás is megfelelő.

Fizetési számla 2 hónapnál nem régebbi kivonata (bankszámlakivonat) minden oldalának másolata.

Nyugdíjasként: nyugdíj éves elszámoló lap másolata. Rokkantsági ellátás esetén, a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított határozat fénymásolata is kell.

Egyéni vállalkozóknak: előző évi NAV jövedelemigazolás.

Gyermek után családi pótlékra jogosultaknak: Magyar Állam Kincstár által kiállított igazolás fénymásolata, vagy saját névre szóló bankszámlakivonat, amelyre a családi pótlék utalás érkezik a kincstártól.

Egyéb jövedelemigazolásokok (például: ingó, ingatlan bérbeadásából származó jövedelem, cafeteria): az egyéb jövedelem típusától függően NAV által kiállított jövedelemigazolás fénymásolata.

A THM – A Teljes Hiteldíj Mutató

Ha hitelre van szükségünk, a THM lesz az a százalék, amit figyelni kell.

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy ne a kamatot figyeljék az igénylők a legkedvezőbb hitel kiválasztásakor, hanem a THM-et. A THM ugyanis a hitel majdnem minden költségét tartalmazza, ezért alkalmas az összehasonlításra. A THM ezért jött létre: hogy a kölcsönök egyszerűen összehasonlíthatók legyenek. A kamatot sem kell azonban elvetni, de a hozzáadódó költségek kiszámolása még egy matematikusnak is nehéz feladat. Ezt végzi el az ügyfél helyett a THM. A THM egy igazi segítség, ami a tájékozódást segíti, nem hagyja, hogy elvesszünk a rengeteg adat között.

A túlzott eladósodás kockázata – óvatosan a hitelfelvétellel!

Kölcsön igénylésekor a felelős hiteligénylő alaposan tájékozódik a feltételekről. Ez nem mindig egyszerű, mert számos téves információ kering az interneten. Ezek egy része hiányos és téves információ, és ez nem várt meglepetést okozhat a hiteligényléskor.

A felelős kölcsönigénylés a tudatosság kezdődik. Először is alaposan át kell gondolni, hogy a kölcsönre, amit igényelni akarunk, valóban szükség van. Csak akkor szabad elindítani az igénylést, ha már minden más lehetőséget kizárt. Az eladósodás és az adósságspirál veszélyeket rejt. Ha már az látszik, hogy nincs más megoldás, csak a hitel, akkor is körültekintően kell eljárni. Tudni kell, hogy a bankok kamatot számítanak fel a kölcsönre, és az néha nagyon magas. Amikor eldőlt, hogy nincsen másik megoldás, mint a bankkölcsön, akkor azt kell átgondolni, hogy melyik pénzintézettől igényelhető a legmegfelelőbb hitelt.

A felelős hitelfelvétel másik fontos eleme a tudatos kiválasztás, vagyis az, hogy nem az első, szembejövő ajánlatot fogadja el az igénylő, hanem megnézi azt, hogy melyik konstrukció felel meg legjobban az igényeinek. Ez azért fontos, hogy ne vállaljon túl sokat, mert a vissza nem fizetett hitelt először csak késedelmi kamatokkal növelik, később viszont komolyabb nehézségek is származhatnak abból, ha elmarad a törlesztőrészlet befizetése.

A túlzott eladósodottságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is nagyon komoly problémának tartja. Évekkel ezelőtt kiadott egy tájékoztatót, amiben a túlzott eladósodottság kockázataira hívja fel a figyelmedet. Egy rosszul kiválasztott hitelkonstrukció vagy a túl magas törlesztőrészlet vállalása ugyanis negatív hatást gyakorol nem csak az igénylőre, de a környezetében élőkre is.

Döntsünk körültekintően hitelfelvételkor!

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

A Minősített Fogyasztóbarát kifejezést az Magyar Nemzeti Bank (MNB) hozta létre és szakmailag felügyeli azt. Mi a célja a programnak? A Minősített Fogyasztóbarát program célja olyan hitelek megalkotása, amik figyelembe veszik a fogyasztói igényeket. A programban részt vevő bankok csak akkor használhatják a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel kifejezést, ha teljesítik az MNB előírásait.

A Magyar Nemzeti Bank nem csak a termék létrehozásában vett részt, de a program szabályainak betartását is folyamatosan ellenőrzi. A Minősített Fogyasztóbarát hitel kifejezés nagyon népszerű, ennek a fő oka pedig az állandó felügyelet. Igénylőként biztosan tudhatjuk, hogy olyan hitelterméket választunk, ami a legjobb kondíciókkal rendelkezik. A Minősített Fogyasztóbarát termékek kialakulásához hosszú út vezetett. A bankok mellett az ügyfeleket is megkérdezték, és figyelembe vették az általuk adott válaszokat. Ezért jöhetett létre egy olyan termék, ami a legjobban megfelel a fogyasztói elvárásnak. Az ügyfelek azt kapják, amit szeretnének. Egy innovatív és biztonságos pénzügyi hitelterméket.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel kifejezés használatának feltétele, hogy a hitel online is igényelhető legyen. Végig. Az igényléskor nem kell bemenni egy bankfiókba, az az otthonunkból is elindítható és végigvihető. Egy megfelelő minőségű számítástechnikai eszköz segítségével a pénzintézet honlapján adható be az igénylés, itt lehet leadni dokumentumokat is, és a pozitív hitelbírálat esetén a bank azonnal utalja a pénzt. Az online igénylések egyébként többnyire alacsonyabb kamatozásúak, és néha kedvezményt is ajánlanak hozzá a bankok. Online igénylésnél alacsonyabb összegű hitelhez juthatunk csak.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel egy extra személyi kölcsön. Szabad felhasználású, mint a személyi kölcsönök, mégis többet ad. Szabályozzák ugyanis a kamat nagyságát, a felszámítható díjakat, azt, hogy hitel online is elérhető legyen, és azt is, hogy mennyi idő alatt kell a kölcsönt elbírálni és kiutalni. Gyorsan és egyszerűen igényelhető az a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel.

A szükséges nagyságú jövedelem az igényléshez

Az igényléshez szükséges jövedelem minimumát leggyakrabban a mindenkori minimálbérrel megegyező jövedelemben határozzák meg, de vannak olyan pénzintézetek, ahol ennél többet, vagy éppen kevesebbet várnak el. A minimális jövedelem azonban nem lesz elegendő egy nagyobb hitel igényléséhez. Ez azonban ritkán probléma, hiszen általában nincs is szükségünk hatalmas összegre.

A minimálbér idei emelése miatt lehet, hogy néhányan kiesnek az igénylők köréből, de valószínűleg nem túl sokan. Akiknek megemelkedett a jövedelme, azok továbbra is igényelhetnek személyi kölcsönt.

A személyi kölcsön igénylésének feltételei 2024-ben

2024-ben is egyszerűen teljesíthetőek a személyi kölcsön igénylésének alapfeltételei. A pénzintézetek többségénél már 18 éves kortól akár 70 éves korig lehet személyi kölcsönt igényelni, de a pénzintézetek eltérő hitelezési gyakorlata miatt hitelfelvétel előtt mindenképpen tájékozódjunk. Néhány pénzintézet 21 vagy 23 éves kortól, és csak 65 éves korig fogad be hiteligényléseket.

Az érvényes személyazonosító okmányunk mellett szükségünk lesz egy jövedelemigazolásra is. Ez lehet munkáltatói igazolás, vagy vállalkozók esetében a NAV jövedelemigazolás, nyugdíjasoknál pedig bankszámlakivonat vagy nyugdíjhatározatot, vagy az utolsó három havi nyugdíjszelvény. Jövedelemként elfogadható munkabér, vállalkozói bevétel és a nyugdíj önmagában is, és másodlagos jövedelemként figyelembe veszik a családi pótlékot, a GYES-t, a GYED-et, a vállalkozók osztalékát, a szociális juttatásokat, valamint az ösztöndíjat is, de más másodlagos jövedelmet is elfogadhatnak – ez pénzintézetenként eltérő. Akár adóstárs bevonására is van lehetőség.

A munkaviszonyunkkal kapcsolatban fontos, hogy nem állhatunk sem próbaidő, sem felmondás alatt, és az a legjobb, ha határozatlan időre szóló munkaszerződéssel rendelkezünk. (határozott idejűt munkaszerződést is elfogadnak bizonyos esetekben)

Igénylés bankszámla nélkül

Bankszámla nélkül is lehet személyi kölcsönt igényelni, ám ez nem jelenti azt, hogy valamilyen módon ne kellene igazolnunk a jövedelmünket. A készpénzben kapott jövedelem sem kizáró ok, ám ezt is igazolni kell, azaz legális, adózott jövedelemnek kell lennie. A készpénzben kapott fizetést egy előző évi jövedelemigazolással lehet leigazolni. Fontos tudni, hogy ha bankszámla nélkül igényeljük, akkor sárga csekken kell megoldanunk a törlesztést, hiszen nincs számlánk, amiről utalhatnánk. Létezik olyan megoldás is, hogy a pénzintézet üzletkötője személyesen keres fel bennünket, és neki kell átadnunk a törlesztőrészletet készpénzben. A bankszámla sok mindenre jó lehet a kölcsön igénylése mellett. Az expresszkolcson.hu oldalon minden információ a rendelkezésünkre áll, ha számlát akarunk nyitni

Mennyi idő alatt jutunk a kölcsönhöz?

Bankonként eltérő kiutalási időt vállalnak. A pozitív hitelbírálat utáni azonnali utalástól néhány napig terjed az az idő, amíg a pénz megjelenik a számlánkon. Amennyiben a Fogyasztóbarát Személyi Hitelt választjuk, biztosan tudhatjuk, hogy mennyi idő alatt jutunk pénzhez, hiszen ennél a Magyar Nemzeti Bank által szabályozott hitelfajtánál személyes ügyintézés esetén három munkanap, míg online igénylés esetén maximum két munkanap lehet a kiutalási idő az igénylés befogadása után.

Kamat és díjkedvezmények

Nem csak az előtörlesztés lehet díjmentes egy konstrukcióban. A pénzintézetek azért, hogy vonzóbbá tegyék a termékeiket gyakran akciókat, programokat hirdetnek meg. Ilyenkor elengedhetik vagy mérsékelhetik a hitelbírálat díját, a folyósítási díjat vagy a végtörlesztés díját.

Gyakran kamatkedvezményt is adnak. Új ügyfeleknek számlanyitási díjkedvezményt vagy az első éves díj eladását ajánlhatják fel. Ha új ügyfélként jelenünk meg egy banknál, mindig tájékozódjunk az aktuális kedvezményekről, és ha jogosultak vagyunk rá, vegyük igénybe őket.

A régi ügyfelekről sem feledkeznek meg a pénzintézetek. Hűségprogramok, ajánlási programok számukra is elérhetőek.

A kamat és díjkedvezmény olyan, mint egy leárazás. A termék minősége nem változik, mégis olcsóbban lehet hozzájutni. Használjuk ki ezeket a kedvezményeket.

Személyi kölcsön kalkulátor 2024

A személyi kölcsön kalkulátor 2024 egy online eszköz, amely lehetővé teszi, hogy kiszámolja és összehasonlítsa a különböző bankok által kínált személyi kölcsönök törlesztőrészleteit és kamatait. A hitelkalkulátor általában csak néhány adatot kér, például a kölcsön összegét, futamidejét és a kamatot. A kalkulátor a megadott adatok alapján kiszámítja a teljes visszafizetendő összeget, a törlesztőrészletek mértékét, valamint az összes kamatköltséget, amelyet a kedvező személyi kölcsön felvétele során fizetni kell. A személyi kölcsön kalkulátor 2024 használata segít abban, hogy tájékozottabb döntést hozzunk a személyi kölcsön felvételével kapcsolatban, és segít megtalálni a számunkra legjobb ajánlatot. A legjobb személyi kölcsön hitel kalkulátorral található meg.

Személyi kölcsön kalkulátor 2024 – miért használjuk?

A személyi kölcsön kalkulátor 2024 használata számos előnnyel jár.

 • összehasonlítás: a személyi kölcsön hitelkalkulátor segítségével összehasonlíthatjuk a különböző bankok által kínált személyi kölcsönök kamatait és törlesztőrészleteit. Ez lehetővé teszi, hogy kiválasszuk a legjobb ajánlatot, és így pénzt takarítsunk meg.
 • költségek: a személyi hitel kalkulátor lehetővé teszi, hogy pontosan megtudjuk, mennyibe kerül majd a személyi kölcsön felvétele. A kalkulátor kiszámolja a teljes visszafizetendő összeget, a törlesztőrészleteket és az összes kamatköltséget. Ez segít abban, hogy pontosan tudjuk, mennyit kell majd fizetnie havonta, és mennyi lesz a teljes költség. A személyi kölcsön THM legyen mindig alacsony.
 • rugalmasság: a személyi hitel kalkulátor lehetővé teszi, hogy különböző összegeket és futamidőket kalkuláljunk, így rugalmasan dönthetünk a kedvező személyi kölcsön felvételéről. Különböző opciókat próbálhatunk ki, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást. Az átfutási idő fontos lehet a döntésben.
 • időtakarékosság: a személyi hitel kalkulátor használata egyszerű és gyors, így sok időt takaríthatunk meg azzal, hogy online használjuk. Nem kell időt töltenünk a bankok különböző ajánlatainak böngészésével, és nem kell személyesen tájékozódnunk a bankfiókokban. A kalkulátor használata segít abban, hogy jó döntést hozzunk a kedvező személyi kölcsön felvétele kapcsán, és pénzt takarítsunk meg hosszú távon.
 • alacsonyabb kamat: a személyi kölcsön kalkulátor 2024 használata segíthet abban, hogy megtaláljuk a legjobb kamatot a személyi kölcsönünkhöz. Az alacsonyabb kamatú kölcsönök általában kevesebbe kerülnek, így hosszú távon jelentős megtakarítást érhetünk el.
 • hiteles: a kalkulátor használata megbízható és átlátható módon történik. Ez segít abban, hogy megbízható adatok alapján hozhassunk döntést a hitel felvételéről.
 • egyszerű használat: a személyi kölcsön kalkulátor használata egyszerű. Általában csak néhány adatot kell megadni, például a kölcsön összegét és futamidejét, és a kalkulátor kiszámolja a többit. A felhasználóbarát felület lehetővé teszi, hogy gyorsan és egyszerűen használjuk a kalkulátort.

A személyi kölcsön kalkulátor 2024 – egyszerű hatékonyság

A személyi kölcsön kalkulátor 2024 egy hatékony eszköz, amely lehetővé teszi, hogy összehasonlítsuk a különböző bankok által kínált személyi kölcsönöket, és megtaláljuk a legjobb ajánlatot. A kalkulátor használata időt takarít meg, és lehetővé teszi, hogy pontosan megtudjuk, mennyit kell majd fizetni havonta, és mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg. Emellett a kalkulátor által kiszámolt adatok segítenek abban, hogy az ember megbízható és átlátható döntést hozhasson a személyi kölcsön felvételével kapcsolatban.

A kalkulátor használata tehát előnyös lehet mind a kölcsönt felvevő, mind pedig a bank számára. A személyi kölcsön feltételei fontosak. A kalkulátor segít ebben is. A legjobb személyi kölcsön hitelkalkulátorral található meg.

személyi kölcsön kalkulátor

Személyi kölcsön bar listásoknak – lehetséges?

A KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) Magyarországon a hitelképesség vizsgálatára szolgáló adatbázis, amelybe minden bank és pénzintézet bejelentkezik. Az adatbázisban szereplő információk alapján a bankok döntenek arról, hogy kinek adnak hitelt és milyen feltételekkel. A KHR listán szereplő adósok azért kerültek oda, mert korábban nem fizették vissza a hitelüket, vagy késve fizettek. Az adósok a KHR listán maradnak, amíg teljes mértékben vissza nem fizetik a tartozásukat.

Személyi kölcsön bar listásoknak – lehetséges

Ennek ellenére, azonban léteznek olyan hitelintézetek, amelyek kínálnak kölcsönöket személyi kölcsön bar listásoknak is. Ezek általában kisebb, rövidebb futamidejű kölcsönök, amelyek nagyobb kamatot és költségeket tartalmaznak, mint a hagyományos kölcsönök. A KHR listásoknak azonban nehézséget okozhat, hogy az adós múltját figyelembe veszik, ezért a pénzintézetek nagyon szigorú követelményeket támaszthatnak velük szemben. Általában magasabb kamatot kell fizetniük, és biztosítékokat kell nyújtaniuk a banknak a hitel visszafizetésének biztosítása érdekében. Ha valaki KHR listás, és hitelre van szüksége, érdemes alaposan megfontolni az ajánlatokat, és figyelmesen elolvasni a kölcsönszerződést. Az ilyen személyi hitelek könnyen adósságspirálba sodorhatják az embert, ezért fontos, hogy csak akkor vegyenek fel kölcsönt, ha biztosak abban, hogy képesek lesznek azt visszafizetni.

Személyi kölcsön bar listásoknak – nem minden bankban

Van személyi kölcsön bar listásoknak. De nem minden pénzintézet kínál ilyen konstrukciót. A személyi kölcsön feltételei fontosak. Igénylés előtt tájékozódjunk. A legjobb személyi kölcsön hitel kalkulátorral található meg.

Milyen a jó személyi kölcsön?

Egy személyi kölcsön akkor tekinthető kedvezőnek, ha az olyan feltételeket kínál, amelyek a kölcsön felvevőjének megfelelnek, és a visszafizetés szempontjából is előnyös. A következő tényezők lehetnek fontosak a személyi kölcsön kedvezőbbé tételében:

 • alacsony kamat: az alacsony kamat az egyik legfontosabb tényező, amely hatással van a személyi kölcsön kedvezőbbé tételére. A kamat mértéke befolyásolja a visszafizetendő összeg nagyságát, így minél alacsonyabb a kamat, annál kevesebbet kell visszafizetni. A személyi kölcsön akció mindig jó.
 • rugalmas futamidő: a rugalmas futamidő lehetővé teszi a kölcsön felvevőjének, hogy a saját igényeihez igazodva válassza ki a visszafizetési időszak hosszát. Ez lehetővé teszi, hogy a kölcsön felvevője a saját pénzügyi helyzetének megfelelően állítsa be a törlesztőrészletek összegét.
 • kezelési költség: az olyan személyi kölcsönök, amelyek nem tartalmaznak kezelési költséget, jelentősen csökkenthetik a visszafizetendő összeget, és így kedvezőbbé tehetik a kölcsön felvételét.
 • előtörlesztési lehetőség: az előtörlesztési lehetőség lehetővé teszi a kölcsön felvevőjének, hogy bármikor visszafizesse a kölcsönt, néha anélkül, hogy többletköltséget kellene fizetnie. Ez a lehetőség segít csökkenteni a hosszú távú költségeket, és elősegíti a kölcsön felvevőjének pénzügyi biztonságát.
 • kedvezmények és akciók: a bankok időnként kedvezményeket és akciókat kínálnak, amelyek segítenek csökkenteni a kölcsön visszafizetendő összegét. Ilyen kedvezmények lehetnek például a kamatcsökkentés vagy az ingyenes kezelési költség. A személyi kölcsön akció mindig jó.

Milyen a jó személyi kölcsön? – amelyik nekünk jó

Ezek a tényezők együttesen határozzák meg, hogy a személyi hitelek kedvezőek vagy sem. Fontos, hogy az egyes ajánlatokat alaposan vizsgáljuk meg, és összehasonlítsuk azokat más ajánlatokkal is, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbbet a saját pénzügyi helyzetünkhöz. A legjobb ajánlat megtalálása érdekében érdemes használni a személyi kölcsön kalkulátort, amely lehetővé teszi, hogy könnyen összehasonlítsuk a kamatokat, futamidőket és más díjakat.

Fontos megjegyezni, hogy az egyéni pénzügyi helyzetünk is nagyban befolyásolja, hogy mi számít kedvező személyi kölcsönnek számunkra. A saját jövedelmünk, kiadásaink és adósságaink alapján kell meghatároznunk, hogy milyen összeget és futamidőt tudunk magunknak megengedni, és ezt alapul véve választani a legmegfelelőbb ajánlatot. A személyi kölcsön feltételei fontosak. Igénylés előtt tájékozódjunk.

Miért jó a személyi kölcsön adóstárssal?

A személyi kölcsön adóstárssal történő igénylésnek számos előnye lehet. Az adóstárs olyan személy, aki vállalja, hogy ha a kölcsönfelvevő nem tudja törleszteni a kölcsönt, ő átvállalja a törlesztést. Az adóstárs növeli az esélyt a kölcsön megadására, mivel a bankok és pénzintézetek számára a kockázatcsökkentés szempontjából fontos, hogy az adós biztosítékokkal rendelkezzen a törlesztési kötelezettségének teljesítésére.

A személyi kölcsön adóstárssal történő igénylés másik előnye, hogy ezzel jelentősen csökkenthető a kamat és a kölcsönfelvétellel kapcsolatos egyéb költségek. Az adóstárs által biztosított jövedelem megnyugtatja a pénzintézeteket, így kisebb lehet a kamat, vagy akár az igényelhető összeg nagyobb lehet, mint egyedül igényelt kölcsön esetében. Az adóstárssal történő kölcsönigénylésnek azonban van egy fontos kockázata is: ha az adóstárs a kölcsönfelvétel során vállalt kötelezettségeit nem tudja teljesíteni, akkor a kölcsönfelvevőnek egyedül kell megoldania a törlesztést. Ezért fontos, hogy az adóstárs vállalása komolyan átgondolt legyen, és csak olyan személyeket válasszunk adóstársnak, akiben teljes mértékben bízunk.

Személyi kölcsön adóstárssal – felelősséggel

Adóstárssal történő kölcsönfelvétel során fontos az is, hogy mindkét fél tisztában legyen a kötelezettségeivel és a kockázatokkal. Az adóstárs vállalása nemcsak a kölcsönfelvevőt, hanem az adóstársat is kötelezettségekkel terheli, így mindkét félnek át kell gondolnia a döntést. A személyi kölcsön adóstárssal történő igénylése különösen előnyös lehet azoknak, akiknek alacsony a hitelképességük, vagy akiknek nem áll rendelkezésükre elegendő fedezet a kölcsönfelvételhez. Az adóstárs jelenléte lehetővé teszi számukra, hogy nagyobb összeget igényeljenek, vagy alacsonyabb kamattal vegyenek fel kölcsönt.

Személyi kölcsön adóstárssal – előnyös lehet

A személyi kölcsön adóstárssal történő igénylése nemcsak a kölcsönfelvétel szempontjából lehet előnyös, hanem a kölcsön visszafizetése során is. Az adóstárs vállalása megkönnyíti a törlesztést, és csökkenti a késedelmi díjak és a behajtási költségek kockázatát. Az adóstárssal történő személyi hitelek felvétele során mindkét félnek szüksége lesz egy adóstársi szerződésre, amely rögzíti az adóstárs vállalásait, és amelynek tartalmaznia kell a kölcsönösszeg, a törlesztési ütemezés és az esetleges kamatok és költségek részleteit. Az adóstársi szerződésben minden fontos kérdésre ki kell térni, így érdemes alaposan áttanulmányozni, mielőtt aláírjuk.

Személyi kölcsön adóstárssal – gondoljunk mindenre

A személyi kölcsön adóstárssal történő igénylésének előnyei mellett fontos szem előtt tartani, hogy az adóstárs vállalása jelentős felelősséggel jár. Ha az adóstárs nem tudja teljesíteni a vállalásait, akkor az adós egyedül marad a törlesztési kötelezettségekkel, és emiatt nagyobb anyagi terhet kell vállalnia. Fontos tehát, hogy az adóstársi szerződésben szereplő kötelezettségeket és felelősséget előre jól átgondoljuk, és csak olyan személyt válasszunk adóstársnak, akiben teljes mértékben megbízunk. Ha azonban mindkét fél tudatában van a kockázatoknak és az előnyöknek, az adóstárssal történő személyi kölcsön igénylés jó megoldás lehet, amely segíthet a pénzügyi tervek megvalósításában.

Országos Betétbiztosítási Alap – védelem a személyi kölcsönnek

Mi az az OBA? Az Országos Betétbiztosítási Alap 1993-ban alakult meg. Fontos szabály, hogy a Magyarországon székhellyel rendelkező pénzintézetek kötelesek csatlakozni az OBÁ-hoz. Így bármelyik magyar bankban tartjuk a pénzünket, az védve lesz. Az OBA feladata, hogy egy bank tevékenységi engedélyének visszavonásakor a szabályozásban előírt tíz napon belül kártalanítsa az érintetteket. Az OBA alapítása óta erre már többször volt példa.

Az OBA szakemberei nem csak a kártalanításban, a végelszámolásban is részt vesznek. A kártalanításnak nincs saját ereje, tehát a teljes összeget megkapjuk, és ezt kérnünk sem kell, mert a kártalanítás automatikus. Ez a védelem ingyenes, ügyfélként ezért fizetnünk nem kell. Az ingyenesség oka, hogy az OBA megalakulása nem csak az ügyfelek érdeke volt, hiszen egy ilyen intézmény hozzájárul az ország pénzügyi stabilitásához, ami tagszervezetek érdeke is.

Hol védi a személyi kölcsön számlán tartott összegét az OBA?

A hatályos jogszabályok miatt a pénzünk minden magyarországi pénzintézetnél védve van. Az OBA megalakulásáig a betéteket az állam garantálta. Azóta az OBA garantálja azokat. Ha az OBA működésének megkezdése előtt helyeztük el a pénzünket, arra a szabályok szerint továbbra is az állam garanciája érvényes. Amikor egy bank fizetésképtelenné válik, és az ott elhelyezett pénzünkhöz nem férünk hozzá, akkor az OBA 10 munkanapon belül kártalanít bennünket 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban. Egyes speciális esetekben ez a keret a másfélszeresére növekedhet.

Röviden összefoglalva: minden magyarországi bankban védve van a pénzünk. Ha egy bank fizetésképtelenné válik, az OBA kártalanít bennünket. A kártalanítás összege legfeljebb 100 ezer euró betétesenként. Fontos, hogy a biztosítás minden bankra külön-külön érvényes. Ha több bankban helyezzük el a pénzünket, akkor mindegyik betétünk biztosított lesz 100 ezer euróig. Ha azonban egy bankban van több számlánk, akkor az azon tartott összegek összeadódnak.

Mekkora összegig védi a személyi kölcsön összegét az OBA?

Az OBA a betéteink tőkéje és kamata után maximum 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban fizet kártalanítást. Egyes esetekben ez további 50 ezer euróval emelkedhet. Ilyen eset, ha elkülönített számlán van a betétünk, ami ingatlaneladásból, munkaviszony megszűnéséhez vagy nyugdíjhoz kapcsolódó juttatásból, esetleg biztosítási összegből származik. A kifizetés mindig forintban történik, annak ellenére, hogy az összeghatár euróban van meghatározva. Amikor a kártalanítást megkezdik, az OBA a 100 ezer eurót a megelőző napon érvényes MNB devizaárfolyamon átszámítja. Így jön ki a maximális kártalanítási összeg forintban. A kártalanításba beletartozik a folyószámlánkra befizetett összeg, a lekötött betétünk, és a kártalanítás kezdő időpontját megelőző napig járó kamatokat is kifizetik nekünk.

Kit fognak kártalanítani? Minden magánszemély kap kártalanítást. A vállalkozások, alapítványok, és a civil szervezetek is védettek 100 ezer euróig. Ráadásul, ha egyéni vállalkozóként és magánszemélyként is vezettünk számlát, akkor mindkét számlánkra érvényes lesz a 100 ezer eurós kártalanítási határ. Mivel vannak speciális esetek, amikor akár 100 ezer euró felett is kártalanítanak bennünket, fontos, hogy tájékozódjunk arról, hogy mekkora összeget kaphatunk vissza. A személyi kölcsön összege biztonságban van bármely Magyarországi bankszámlán.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Személyi kölcsön kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Személyi kölcsön kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Személyi kölcsön kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Személyi kölcsön kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A személyi kölcsön olyan hiteltípus, amihez nem szükséges fedezetet biztosítani, és szabadon felhasználható, vagyis bármire elkölthető a lakásfelújítástól az utazásig. Minden kereskedelmi bank kínál személyi kölcsönöket; közös jellemzőjük a gyors igénylés és a minimális dokumentáció.

Az igényelhető hitelösszeg bankonként eltérő, de néhány százezer forinttól 10.000.000 forintig bármilyen ajánlatot lehet találni.

Szintén eltérő, illetve szabadon választható a megadott kereteken belül; általában 1-8 év.

A Teljes Hiteldíj Mutató rövidítése; ebből derül ki, hogy egy év alatt a tőkén túl mekkora összeget kell visszafizetni az adott hitelnél. A THM a kamatból, a kezelési költségből, az értékbecslés, az ingatlan-nyilvántartási eljárás, a helyszíni szemle és a bankszámlavezetés díjából áll.

A személyi kölcsön folyósításához folyósítási díjat kell fizetni, de ezen kívül előfordulhat még elő- és végtörlesztési, szerződésmódosítási és számlavezetési díj. Illetve az egyéb szolgáltatások díja; ilyen lehet a hitelfedezeti biztosítás. Érdemes figyelni az akciós ajánlatokat, mert a bankok sokszor elengedik ezeket a díjakat, vagy egy részüket.

Nem, a személyi kölcsönhöz csupán jövedelmet kell igazolni, és mivel szabad felhasználású hitel, önerőre sincs szükség hozzá.

A dokumentumok beszerzése után le kell adni a kiválasztott banknál a hiteligénylést, majd megtörténik a hitelbírálat, és ha ez pozitív, akkor folyósítják az igényelt összeget. Az igénylés történhet bankfiókban, illetve egyes esetekben online is.

Akadnak olyan körülmények, amelyek fennállása esetén a bankok elutasítják a hitelkérelmet.

 • KHR listán való szereplés
 • a jövedelem nem éri el az elvárt szintet
 • a jövedelem nem igazolható
 • nincs meg az elvárt munkaviszony
 • az életkor túl alacsony, vagy magas
 • az igénylőnek nincs magyarországi lakcíme

Érdemes erre jó előre felkészülni, vagyis tartalékot felhalmozni, szerződéskötésnél hitelfedezeti biztosítást kötni, illetve amint látható, hogy probléma lesz a befizetésekkel, értesíteni a bankot, hátha tudnak segíteni, esetleg szüneteltetni a hitelt. A késedelmes fizetés késedelmi kamatot von maga után, nemfizetés esetén pedig a szerződés szerinti időpontban a bank felmondja a hitelszerződést, és a teljes hitelösszeg esedékessé válik.

Aktív KHR lista esetén csak és kizárólag a Providentnél van erre lehetőség.
Passzív KHR lista esetén a Cofidisnél is igényelhető a kölcsön.

A minősített fogyasztóbarát személyi hitel esetében kamatfelár központilag szabályozott: 500 ezer forint hitelösszegig nem haladhatja meg a 15 százalékpontot, 500 ezer forintos hitelösszeg fölött pedig nem haladhatja meg a 10 százalékpontot. Továbbá a folyósítási díj nem nem lehet több az igényelt összeg 0,75 százalékánál. A minősített fogyasztóbarát személyi hitel online igénylése esetén a hitelező nem számolhat fel folyósítási díjat. Szintén szabály, hogy a minősített fogyasztóbarát személyi hitel esetében az előtörlesztési díj nem lehet nagyobb, mint az előtörlesztett összeg 0,5 százaléka. Amennyiben a minősített fogyasztóbarát személyi hitel hátralévő futamideje 1 évnél rövidebb, az előtörlesztés díjmentes.

Aki személyi kölcsönt szeretne felvenni, általában rugalmas futamidővel találkozik. A maximum általában nyolc év, ám természetesen ennél rövid idő alatt is törleszthetjük adósságunkat. A kínálat változatos ebből a szempontból is a szabad felhasználású személyi kölcsön konstrukciók piacán.

A teljes hiteldíj mutató (THM) fontos mutató egy-egy hitel összehasonlításánál. A THM százalékos formában mutatja meg a termék költségét, a kamat mellett a folyósítási díjat és az egyszeri költségeket is tartalmazza.

A JTM, teljes nevén jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató azt szabályozza, hogy az adott jövedelem mellett mekkora lehet egy hitel (például személyi kölcsön) maximális törlesztőrészlete egy hónapban. Eszerint havi nettó 600 000 ft jövedelem alatt a hitel törlesztőrészlete nem lehet magasabb a jövedelem 50 százalékánál, havi nettó 600 000 ft jövedelem fölött pedig nem lehet magasabb a jövedelem 60 százalékánál.

A személyi kölcsönt elvileg nem használhatjuk fel önerőként mondjuk egy lakáshitelhez. Az állami szigorúság célja ebben az esetben az, hogy megakadályozzák a túlzott eladósodást. A lakáshiteleket érintő kockázatokat igyekeznek csökkenteni, emiatt a hitelezőknek oda kell figyelniük arra, hogy a személyi kölcsönt nem kívánatos önerőként biztosítani egy lakáshitelhez. Ugyanakkor vannak olyan személyi kölcsönök, amelyek felhasználhatóak, vagy részben felhasználhatóak önerőként, ilyen például a babaváró hitel.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mennyibe fog kerülni a biztosítás az e-rollerekre?

Az e-rollerek népszerűsége robbanásszerűen nőtt az elmúlt években, különösen a városi közlekedésben. Azonban az e-rollerek használata nem csak kényelmet, hanem kockázatokat is jelent, így a felelősségbiztosítás bevezetése egyre inkább előtérbe kerül. De mennyibe is fog kerülni ez a biztosítás, és miért van rá szükség? Utánajártunk, hogy mi várható az e-rollerek felelősségbiztosításának piacán.

Tovább olvasom
Minden, amit érdemes tudni a kisállat biztosításról

A kisállatok családtagokká váltak, és ahogy a családtagok esetében, úgy szeretnénk biztosítani számukra is a legjobb egészségügyi ellátást. A kisállat biztosítás egyre népszerűbb, nem véletlenül: segítségével a nem várt állatorvosi költségek könnyebben kezelhetők. Utánajártunk és bemutatjuk, miért érdemes kisállat biztosítást kötni, hogyan működik, és mire érdemes figyelni.

Tovább olvasom
A tulajdoni lap titkai: ezeket mindenképp ellenőrizd, mielőtt vásárolsz!

Az ingatlanvásárlás mindig izgalmas, és egyben komoly döntés is, ami alapos előkészületeket igényel. Az egyik legfontosabb dokumentum, amelyet érdemes alaposan átnézned, mielőtt bármilyen ingatlant megvásárolsz, a tulajdoni lap. A tulajdoni lap ugyanis sok olyan információt tartalmaz, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy biztos lehess abban, hogy jó döntést hozol. Utánajártunk és bemutatjuk, hogy mikre figyelj oda különösen, amikor a tulajdoni lapot vizsgálod.

Tovább olvasom
Fedezd fel a hitelkártyák világát: 7 alapfogalom, amit ismerned kell

A hitelkártya mindennapjaink elengedhetetlen részévé vált, megkönnyítve a fizetést. Sokan még mindig nem ismerik a hitelkártyák működésének alapvető részleteit. 7 kulcsfontosságú fogalmat járunk körbe, amelyek segítenek jobban megérteni a hitelkártyák világát. Mutatjuk a lényeget.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával