Kegyeleti biztosítás 2024 – Minden tudnivaló egy helyen

Biztosítás temetésre – a temetkezési biztosítás

A kegyeleti biztosítás fontos lehet azon családok számára, akik szeretnék biztosítani szeretteik búcsúztatását, és méltó temetését.

A kegyeleti biztosítás kalkulátor segítségével könnyedén meghatározható a szükséges fedezet, és a hozzá tartozó díj összege, így mindenki számára elérhetővé válik a megfelelő biztosítás kiválasztása.

A kegyeleti biztosítás díja számos tényezőtől függ, beleértve az életkort, az egészségi állapotot és a kiválasztott fedezet összegét.

Ezen tényezők alapján a biztosítási szolgáltatók személyre szabott ajánlatot tudnak készíteni, hogy minden ügyfél megtalálja a számára legmegfelelőbb lehetőséget.

A kegyeleti életbiztosítás olyan pénzügyi biztonságot nyújt, amely segít a hozzátartozóknak fedezni a temetés költségeit, és enyhíteni a gyász idején felmerülő pénzügyi terheket.

Ez a biztosítás lehetővé teszi, hogy a családok ne kelljen aggódniuk a temetés költségei miatt, és inkább teljes szívvel tudjanak részt venni a gyász folyamatában.

A temetési biztosítás és a temetési biztosítás kalkulátor jó eszközök, amelyek segítenek a családoknak meghatározni a szükséges fedezetet és az ezzel járó költségeket.

Ezek az eszközök lehetővé teszik, hogy előre tervezve könnyebb legyen a gyászidőszak, és ne kelljen váratlan pénzügyi terheket elviselni.

A temetkezési biztosítás kalkulátor segítségével pontosan meghatározható, mennyi biztosítási fedezetre van szükség a kívánt temetési költségek fedezéséhez.

Ezáltal mindenki számára elérhetővé válik a gondoskodás és a tervezés, ami hozzájárul a családok biztonságához és nyugalmához.

A temetkezési biztosítás egy életbiztosítás – csak egy kicsit más

Az életbiztosítást majdnem mindenki ismeri. Életbiztosítás bármikor köthető, de ebben az esetben sem mindegy, hogy milyet választunk.

Az életbiztosítás többféle helyzetre nyújthat megoldást: balesetnél, műtétnél, tartós betegségnél vagy halálesetnél segíthet, emellett az öngondoskodáshoz is kiváló eszköz, de befektetésként is felhasználható.

A biztosítótársaságok azonban felső korhatárt szabhatnak meg szerződéskötéskor, adott időszakra lehet kötni, a biztosítás díját havonta kell fizetni, és ha nem történik káresemény a szerződés ideje alatt, akkor nincs kifizetés.

Egy fontos különbség a kockázati életbiztosítás és a kegyeleti biztosítás között: az életkori korlátozás

A kockázati életbiztosítás és a temetkezési biztosítás is életbiztosítási típus, de lényeges különbségeik vannak, különösen az életkori korlátozások terén.

Kockázati életbiztosítás:

 • Az életbiztosítási típusok közé tartozik, amelyek többnyire magasabb összegű biztosítási fedezetet kínálnak.
 • Ezen biztosításoknál a fő hangsúly a haláleseti kockázatoknak való kitettségen van.
 • Általában nincs életkori korlátozás, tehát bárki megkötetheti akkor is, ha már idősebb korban van.
 • A kockázati életbiztosítások gyakran használhatók hitelek vagy jelzálog fedezeteként is.

Temetkezési biztosítás:

 • Az ebben a kategóriába tartozó biztosítások célja elsősorban a temetési költségek fedezése.
 • Általában alacsonyabb összegű biztosítási fedezetet kínálnak, mivel a fő cél a temetés költségeinek fizetése.
 • A temetkezési biztosításoknál többnyire nincs orvosi vizsgálat, így könnyebben elérhetőek lehetnek az idősebb korosztálynak.
 • Az életkor alapján meghatározott limitált fedezet a temetkezési biztosításoknál gyakori. Ez azt jelenti, hogy a biztosítási összeg idővel nőhet, de egy bizonyos idő után már nem emelkedik tovább.

Ezért, míg a kockázati életbiztosítások szélesebb körű biztosítási fedezetet kínálnak, és nincsenek életkori korlátozások, a temetkezési biztosítások főként a temetési költségekre összpontosítanak, és korlátozottak lehetnek bizonyos életkor után.

Mindkét típusnak van helye és haszna, attól függően, hogy a családnak milyen fajta fedezetre van szüksége.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

 • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
 • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
 • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

A temetés jelentősége Magyarországon

Magyarországon a temetés hosszú évszázadokra visszanyúló hagyományokkal és kulturális jelentőséggel rendelkezik.

A temetési szokások sokat alakultak az évszázadok során, de a mai napig fontos részét képezik a magyar társadalom életének.

Az alábbiakban mutatjuk a temetés jelentőségének néhány aspektusát:

Kulturális és vallási hagyományok: Magyarország gazdag történelme és vallási hagyományai alapján a temetés különleges esemény, amely az elhunyt méltó búcsúját jelenti. A különböző vallási csoportok eltérő szertartásokat és szokásokat alkalmaznak a temetések során.

Családi és közösségi szolidaritás: a temetési szertartások a család és a közösség számára lehetőséget nyújtanak arra, hogy együtt gyászoljanak, és kifejezzék tiszteletüket az elhunyt iránt. Az eseményeken való részvétel segít az embereknek egymásra támaszkodni, és erősíti a szociális kötelékeket.

Az elhunyt tisztelete és emlékezés: a temetés során az elhunyt élete, eredményei és jelentősége kerül előtérbe. Az eseményen elhangzó beszédek, emlékezések és rituálék segítenek az emlékek megőrzésében, és az elhunyt tiszteletében.

Szimbolikus értékek: a temetési szertartásokban található szimbolikus elemek, mint például a koporsó, a ravatalozó, a virágok és a gyászruhák, mind hozzájárulnak az esemény mélységéhez és jelentőségéhez. Ezek a szimbólumok segítenek az embereknek a gyász kifejezésében.

Jogi szabályozás: A temetés Magyarországon jogi szabályozás alá esik. A temetők és sírhelyek rendszere, valamint a temetési szolgáltatások terén is vannak előírások, amelyek biztosítják a méltóságos és törvényes temetést.

A temetés tehát nemcsak a gyász és veszteség kifejezése, hanem egy olyan esemény is, amely a kultúrát, vallást, családi és közösségi kapcsolatokat egyesítve segít az embereknek megbirkózni az elhunyt személy elvesztésével.

Hogy méltó búcsút vehessünk a szerettünktől – a kegyeleti biztosítás szerepe az életünkben

A temetkezési biztosítás életünk egyik legfontosabb segítsége, mely lehetővé teszi, hogy méltó búcsút vegyünk szeretett hozzátartozónktól.

Ez a szolgáltatás nem csupán pénzügyi fedezetet nyújt a temetési költségekre, hanem egy érzelmekkel teli kifejezése a gondoskodásnak.

A temetkezési biztosítás által teremtett biztonságérzet segít abban, hogy a gyász idején a szeretet és emlékezés legyen a középpontban, ne az anyagi terhek.

Ebben a pillanatban, amikor szívünk fáj, és a búcsúval telítődik, a temetkezési biztosítás olyan eszköz, mely által érezhetjük, hogy szeretteinktől méltósággal búcsúzhatunk el.

A fedezet gondoskodik arról, hogy a temetés méltó legyen, és lehetővé teszi, hogy minden energiát az emlékezésre, az elengedésre és a szeretet megőrzésére fordítsuk.

A temetkezési biztosítás egyfajta szeretetnyelv, amely azt üzeni, hogy a távozó személy méltósága és emléke számunkra kiemelkedő fontosságú.

Ez a gesztus nem csupán anyagi támogatást jelent, hanem a szeretet és törődés folyamatos áramlását az életünkbe, még az elválás pillanatában is.

A temetkezési biztosítás érzelmekkel telített, gyógyító ajándékként öleli körül életünket, segítve bennünket abban, hogy a szeretet örök maradjon, még az elszakadás után is.

Felkészülhetünk a temetés kiadásaira – előre

Az előre tervezett temetési kiadásokra való felkészülés érzelmileg és pénzügyileg is megnyugtató lehet a családok számára.

Az előzetes gondoskodás lehetővé teszi, hogy méltósággal búcsúzzunk el szeretteinktől, anélkül, hogy a gyász idején anyagi nehézségekkel kellene szembesülnünk.

Íme, néhány ötlet, amelyek segítenek felkészülni a temetési kiadásokra:

Kegyeleti biztosítás: választhatunk kegyeleti biztosítást, amely segít fedezni a temetés költségeit. Ez a biztosítás a kiválasztott fedezet összegét kifizeti a hozzátartozóknak, így biztosítva a méltó búcsút.

Temetési költségek: előzetesen tájékozódjunk a temetési szolgáltatások költségeiről. Egy temetési kalkulátor segíthet pontosan meghatározni a szükséges fedezetet.

Temetési szolgáltatások: sok temetési szolgáltató kínál temetési csomagokat. Az ilyen csomagok megvásárlásával előre rögzített költségekkel számolhatunk, ami megkönnyíti a tervezést.

Pénzügyi terv: alkossunk pénzügyi tervet a temetési költségekre való felkészülés érdekében. Határozzuk meg, hogy milyen mértékben és milyen időközönként tudjuk elkötelezni magunkat a temetkezési biztosítás vagy más megtakarítási eszközök iránt.

Informáljuk hozzátartozóinkat: fontos, hogy megosszuk a családdal vagy más hozzátartozókkal a temetési előkészületeinket, hogy mindannyian tisztában legyenek a szándékainkkal és elképzeléseinkkel.

Az előre tervezés és felkészülés segítséget nyújthat a nehéz időszakban, és lehetővé teszi, hogy a gyász fókuszában az emlékezés és az elengedés álljon, anélkül, hogy aggódás terhelné a családot a kiadások miatt.

kegyeleti biztosítás kötés

A temetés pénzbe kerül – ebben segíthet a kegyeleti biztosítás

A temetés jelentős pénzügyi terhet ró a családokra, és a kegyeleti biztosítás segíthet ennek a tehernek a könnyítésében.

A temetkezési biztosítás egy speciális életbiztosítási típus, amelyet kifejezetten a temetési költségek fedezésére terveztek.

De hogyan segíthet a temetkezési biztosítás a temetés költségeinek fedezésében?

Fedezet a temetési költségekhez: a temetkezési biztosítás célja, hogy fedezze a temetési és a kapcsolódó költségeket. Ide tartozik a koporsó, a ravatalozó, a virágok, a sír és a síremlék költsége is. Ez könnyít a családok terhein, mivel a temetés költségeit a biztosító állja.

Méltó búcsú lehetősége: a temetkezési biztosítás lehetővé teszi, hogy a szeretteinktől méltósággal búcsúzzunk el, anélkül, hogy az aggodalmak elhomályosítanák az emlékezést.

A fedezet segít abban, hogy a temetés méltó legyen.

Gyors kifizetés: a temetkezési biztosítás gyorsan fizet, amely lehetővé teszi a temetési költségek gyors és hatékony fedezését. Ez fontos, mivel a temetési szolgáltatók gyakran azonnali fizetést kérnek.

Nincs orvosi vizsgálat: a temetkezési biztosítások esetén nincs szükség orvosi vizsgálatra. Ez megkönnyíti az elérhetőségüket, különösen idősebb személyek számára.

Egyedi igények kielégítése: a temetkezési biztosítások rugalmasak, és lehetőséget adnak az egyedi igények kielégítésére. Például kiválaszthatjuk a kívánt biztosítási összeget, és megtervezhetjük előre a temetési részleteit.

Összességében a temetkezési biztosítás segít megkönnyíteni a családok terheit a gyász idején, biztosítva, hogy a temetés méltó és emlékezetes legyen.

A kegyeleti biztosítás segít megkönnyíteni a családok terheit a gyász idején

A temetkezési biztosítás segíthet megkönnyíteni a családok terheit a gyász idején.

A temetkezési biztosítás egy olyan életbiztosítási termék, amely a biztosított halála esetén egy meghatározott összeget fizet ki a kedvezményezettnek.

Ez az összeg felhasználható a temetés költségeinek fedezésére, valamint a család egyéb anyagi szükségleteinek kielégítésére.

Ez megkönnyíti a temetés költségeinek fedezését, amely jelentős anyagi terhet jelenthet a családok számára.

Segít a családnak abban is, hogy ne kelljen a temetés részleteivel foglalkozni a gyász idején.

Biztosítja, hogy a család rendelkezzen a szükséges anyagiakkal a gyász idején.

A temetkezési biztosítás megkötése előtt érdemes körültekintően tájékozódni a különböző biztosítási termékekről és ajánlatokról. Fontos figyelembe venni a biztosítási összeget, a díját és a biztosítási feltételeket.

A temetkezési biztosítás egy értékes segítség lehet a családok számára a gyász idején. A biztosítás segítségével a családok felkészülhetnek a váratlan eseményre, és megkönnyíthetik a gyász folyamatát.

Hogyan segíthet a kegyeleti biztosítás a családoknak?

A biztosítási összeget felhasználhatják a temetés költségeinek fedezésére, beleértve a temetési szertartás, a koporsó, a sírkő vagy az urna költségeit.

A biztosítási összeget felhasználhatják a család egyéb anyagi szükségleteinek kielégítésére, például a hitelek törlesztésére, a rezsiköltségek fedezésére vagy a gyermekek gondozásának biztosítására.

A biztosítási összeget felhasználhatják a család számára egy emlékmű vagy egy emlékhely létrehozására.

A temetkezési biztosítás tehát egy sokoldalú eszköz, amely segíthet a családoknak a gyász idején.

Anyagi gondok helyett méltó temetés – kegyeleti biztosítással lehetséges

A temetés költségei egy jelentős anyagi terhet jelenthetnek a családok számára. A temetkezési biztosítás segítségével a családok felkészülhetnek a váratlan eseményre, és biztosíthatják, hogy szerettük méltó temetést kapjon.

A temetkezési biztosítás egy olyan életbiztosítási termék, amely a biztosított halála esetén egy meghatározott összeget fizet ki a kedvezményezettnek. Ez az összeg felhasználható a temetés költségeinek fedezésére, valamint a család egyéb anyagi szükségleteinek kielégítésére.

A temetkezési biztosítás megkötése előtt érdemes körültekintően tájékozódni a különböző biztosítási termékekről és ajánlatokról. Fontos figyelembe venni a biztosítási összeget, a díját és a biztosítási feltételeket.

A temetkezési biztosítás egy értékes segítség lehet a családok számára a gyász idején. A biztosítás segítségével a családok méltóképpen búcsúzhatnak el szerettüktől, és megkönnyíthetik a gyász folyamatát.

Összefoglalás

A temetés költségei jelentős anyagi terhet jelenthetnek a családok számára.

A temetkezési biztosítás segítségével a családok felkészülhetnek a váratlan eseményre, és biztosíthatják, hogy szerettük méltó temetést kapjon.

A temetkezési biztosítás egy olyan életbiztosítási termék, amely a biztosított halála esetén egy meghatározott összeget fizet ki a kedvezményezettnek.

A temetkezési biztosítás megkötése előtt érdemes körültekintően tájékozódni a különböző biztosítási termékekről és ajánlatokról.

A temetkezési biztosítás egy értékes segítség lehet a családok számára a gyász idején.

A biztosítás megléte azt az érzést erősítheti a biztosítottban és a szeretteiben, hogy ő mindent megtett annak érdekében, hogy a temetés olyan legyen, amilyet a család elképzelt.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

A temetkezési biztosítás azért fontos, mert segít a családnak fedezni a temetési költségeket, és enyhíteni a gyász idején felmerülő pénzügyi terheket. Ezáltal biztosítja, hogy szeretteink méltó búcsúztatásban részesüljenek.

A temetkezési biztosítás díját befolyásoló tényezők közé tartozik az életkor, az egészségi állapot, valamint a kiválasztott fedezet összege. Minél magasabb a fedezet és idősebb az igénylő, annál magasabb lehet a díj.

A temetkezési biztosítás kalkulátor az érintett személy adatai alapján segít meghatározni a szükséges biztosítási fedezetet és annak díját. Az ügyfél megadja az alapvető információkat, és a kalkulátor kiszámolja a számára legmegfelelőbb ajánlatot.

A temetkezési biztosítások különböző típusokat ölelnek fel, például hagyományos életbiztosítás, temetési biztosítás és kegyeleti pénztárak. Minden típusnak saját funkciói vannak, amelyek alkalmazkodhatnak az egyéni igényekhez.

A kegyeleti biztosítás általánosságban fedezetet nyújt a temetési költségekre, míg a temetési biztosítás konkrétabb és kizárólag a temetési költségekre fókuszál. A két típus közötti különbségek meghatározása fontos lépés a megfelelő biztosítás kiválasztásában.

Azt is tudni kell azonban, hogy a köznyelvben mindkét kifejezés ugyanazt a biztosítási formát takarja.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

6 lényeges tudnivaló, ha pótfedezet bevonásával igényelsz lakáshitelt

Lakáshitel igényléshez fedezetre van szükség. És ha a megvásárolni kívánt ingatlan nem nyújt megfelelő fedezetet, akkor szükség lehet pótfedezet benyújtására. Mutatunk 6 lényeges tudnivalót, ha pótfedezet bevonásával igényelsz lakáshitelt.

Tovább olvasom
Nyiss diákszámlát szelfivel csupán pár perc alatt!

A diákszámla gyakran az első bankszámla. És ha már az első, legyen a nyitása egyszerű. És hogy lehetne egyszerűbben megnyitni egy diákszámlát, mint szelfivel? Utánajártunk, hogy mi az a diákszámla, mi az a szelfis bankszámla nyitás, és annak is, hogy mely bankoknál lehetséges ez.

Tovább olvasom
Babaváró hitel, akár jóváírás akcióval – íme, a legjobb banki ajánlatok!

A Babaváró hitel 2024-ben is népszerű lehet. Ráadásul egy millió forinttal többet kaphatunk, mint tavaly. És ez még nem minden! A bankok versenyeznek az ügyfelekért, ezért jóváírási akciókat hirdetnek. Utánajártunk, hogy mennyi jóváírást kaphat, aki most igényel Babavárót, és arról is írnak szakértőink, hogy mire érdemes még figyelni. 

Tovább olvasom
Így választhatod ki a legmegfelelőbb utasbiztosítást

Mi az az utasbiztosítás? Miért lehet fontos? Mikor kössünk? Milyen negatív események esetén nyújt védelmet? Hogyan találhatjuk meg a legmegfelelőbbet? Minden az utasbiztosításról és megkötéséről egy helyen.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával