Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor 2021

Mekkora összegre van szükséged?

Hány hónapra?

Nettó jövedelemed?

További Beállítások

Válassz bankot

Sberbank

FelújítLAK Plusz Személyi kölcsön

Törlesztőrészlet 33992 Ft
THM 7.21 %
Visszafizetendő 2447424 Ft

THM
7,21% - 14,57%

Futamidő
36 - 108 hó

Hitel teljes díja: 2447424 Ft
Kamat: 447424 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Unicredit

UniCredit Felújítási Személyi Kölcsön

Törlesztőrészlet 34050 Ft
THM 7.28 %
Visszafizetendő 2451600 Ft

THM
7,28% - 19,86%

Futamidő
60 - 120 hó

Hitel teljes díja: 2451600 Ft
Kamat: 451600 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

OTP Felújítási Személyi Kölcsön

Törlesztőrészlet 38572 Ft
THM 12.70 %
Visszafizetendő 2792184 Ft

THM
7,4% - 19,5%

Futamidő
24 - 120 hó

Hitel teljes díja: 2792184 Ft
Kamat: 777184 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Lakásfelújítási személyi kölcsön – ami mindenre jó

Az állam évek óta segíti a családok otthonhoz jutását Magyarországon. Ott van például a CSOK, a Babaváró hitel és a falusi CSOK. Az egyik legújabb része ennek a rendszernek, az Otthonfelújítási támogatás. Otthonfelújítási támogatással a gyermeket nevelők akár hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak. Amennyiben az Otthonfelújítási támogatás összhangban van a terveinkkel, gondolhatunk arra, hogy az állam által utólag fizetett részt személyi kölcsönből fedezzük, hogy aztán ezt a kölcsönt a kapott támogatásból visszafizessük. A támogatás lényege, hogy a felújításra fordított összeg felét, maximum hárommillió forintot visszaigényelhetjük az Államkincstártól. Ezt a részt is ki kell azonban előre fizetnünk, még a támogatás megérkezése előtt. Mit lehet a megoldás, ha nem áll rendelkezésünkre a szükséges összeg? A Lakásfelújítási személyi kölcsönt pont erre találták ki. Van például olyan pénzintézet, ahol a Lakásfelújítási személyi kölcsön elő és végtörlesztése három millió forintig díjmentes. Nem kell érte fizetni. Ingyenes. Ez tűpontosan illeszkedhet a tervünkhöz: igénybe vesszük az állam által nyújtott vissza nem térítendő támogatást, ideiglenesen, személyi kölcsönből, aztán azonnal visszafizetjük azt. Előtte viszont tájékozódjunk. Kiváló weboldalak szakértő megoldásokkal segíthetnek nekünk ebben. Elég néhány számot beírni a hitelkalkulátorba, máris megtudhatjuk a lényeges adatokat, aztán összehasonlíthatjuk az ajánlatokat. A személyi kölcsön nagyon jó választás lehet lakásfelújításhoz. Egyszerű termék, és gyorsan hozzájuthatunk.

A legegyszerűbb hiteltermék: a személyi kölcsön

A személyi kölcsön szabad felhasználású. Ez a titka a nem mindennapos sikerének. Bár szabad felhasználású hitelhez ingatlanfedezettel is hozzájuthatnánk, a személyi kölcsönhöz erre nincs szükség. Mivel nem kell ingatlanfedezetet bevonni a hitelügyletbe, ezért a kiutalás villámgyorsasan, napok alatt megtörténik. Személyi kölcsönöknél az igényléstől számított néhány napon belül hozzájuthatunk az igényelt összeghez, sőt van olyan pénzintézet, ahol egy napon belül utalnak. Ki ne akarna gyorsan pénzhez jutni? Eldöntöttük, hogy felújítunk, és azt azonnal el akarjuk kezdeni. Teljesen érthető. A személyi kölcsön a legjobb választás ehhez, mert rendkívül gyorsan a számlánkon lesz az igényelt összeg. Nem kell hosszú időt várnunk a bírálatra, miután eldöntöttük, hogy felújítjuk a házunkat. Azonnal kezdhetjük a munkát. Az igénylés egyszerű, és az online igénylés mellett hagyományos úton, a bankfiókban is beadhatjuk a hitelkérelmünket. Szükség lesz persze dokumentumokra is, és meg kell felelnünk a feltételeknek is.

A pénzintézetek már az előszűrésnél megállapítják, hogy megfelelünk-e az alapkövetelményeknek. Ezután a dokumentumok benyújtása következik, és a végleges hitelbírálat. Pozitív elbírálás esetén aztán megérkezik az utalás a bankszámlánkra. Nagyon gyorsan. Napok alatt.

És ami a legfontosabb: a jövedelmünk

Mivel a hitelhez nem tartozik ingatlanfedezet, ezért a havi jövedelmünk lesz az, amit a bank elsősorban vizsgálni fog. Ez lesz a legfontosabb. A jövedelmünkbe ugyanis bele kell férnie a törlesztőrészletnek. Jogszabály írja elő, hogy maximum mennyire terhelhető a jövedelmünk. Ez a szabály bennünket véd a túlzott eladósodástól, attól hogy többet vállaljunk annál, mint amit ki tudunk fizetni. A túlzott eladósodás komoly problémát okozhat nekünk és a szeretteinknek. Ebben a bankok is partnerek, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy jellemzően a jogszabályi előírásoknál szigorúbb feltételekkel hiteleznek, vagyis nem mindig engedik meg számunkra, hogy a törvényi maximumig eladósodjunk. Ha van már hitelünk, az a jövedelmünk terhelhetőségét is befolyásolja. Ebben az esetben ugyanis mindkét hitelünk részletét kell fizetnünk. Fontos, hogy ha van hitelkártyánk, azt is hitelként veszik figyelembe, még abban az esetben is, ha semmit sem költöttünk el róla. A jövedelmünk terhelhetőségét a jövedelemarányos törlesztési mutató (JTM) határozza meg. Ez félmillió forint havi nettó jövedelemig a jövedelmünk ötven százalékát engedi beterhelni, félmillió forint felett pedig a hatvan százalékát. Ahogy azonban már írtuk, könnyen lehet, hogy a bank alacsonyabb százalékban határozza meg a terhelhetőség mértékét. Ez az arányszám mégis alkalmas arra, hogy nagyjából tisztában legyünk azzal, hogy a bankok mekkora törlesztőrészlethez járulnak hozzá. Azt biztosan tudhatjuk, hogy a jövedelmünk felénél többet nem fizethetünk havonta törlesztésre. Ennél mindenképpen kevesebbel kell számolnunk.

A jövedelmünknek rendszeresnek kell lennie, és a munkaviszonyunk hossza is fontos lesz. Többnyire egy év munkaviszony az elvárás, ez azonban hitelintézetenként eltérő lehet. A jövedelem többnyire munkaviszonyból származik, de lehetünk nyugdíjasok vagy vállalkozók is.

Személyi kölcsön felhasználása lakásfelújításkor

A személyi kölcsön és a Magyar Nemzeti Bank által életre hívott Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel jó választás egy lakásfelújításhoz. A személyi kölcsönök szabad felhasználású hitelek, így ezeket korlátozás nélkül, bármire elkölthetjük, akár lakásfelújításra is. Egy lakás felújítása, bővítése, korszerűsítése igazán sokba kerülhet. Egy lakás felújítása mindig nagy beruházás volt, ráadásul ebben az évben még a meredeken emelkedő építőanyagárak is növelik a kiadásainkat. Egy kisebb vagyonra is szükségünk lehet, ha át akarjuk építeni az ingatlanunkat. Hozzáértő szakembert sem lesz könnyű találni, a kormány Otthonteremtési támogatásai miatt ugyanis hosszú hónapokra le vannak kötve.

Mivel nagyobb összeget is igényelhetünk, és a futamidőt is mi választhatjuk meg, a havi törlesztőrészlet biztosan belefér majd a család költségvetésébe. A szabad felhasználás egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell elszámolnunk a hitelösszeggel. Nem lesz szükség semmilyen számlára. A felújítás után megmaradt összegből pedig gépkocsit is vásárolhatunk, vagy akár egy világ körüli útra is elindulhatunk, ha azt szeretnénk.

Fedezet nélkül juthatunk 10 millió forinthoz

Az ingatlanfedezetes jelzálogkölcsönökkel szemben a személyi kölcsön előnye, hogy az igényléséhez nincs szükség ingatlanfedezetre. Ez felgyorsítja az ügyintézést, nem fog terhelni bennünket az ingatlan értékbecslő szakértői díja, és nem kell fizetnünk a közjegyzőnek sem. A személyi kölcsönök egy része online is igényelhető már (nem minden pénzintézetnél). A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel viszont minden esetben elérhető már online is néhány hónapja. Viszont az online igényléssel jelzáloghitel igénylése esetén nem élhetünk. Azt személyesen, a bankban kell igényelnünk.

Az online igénylés tovább gyorsítja a folyamatot, és a díjai is kedvezőbbek, mintha a fiókban adnánk be a dokumentumokat. Az, hogy nincs szükség ingatlan fedezetre, különösen jól jöhet akkor, ha a lakásunkat már terheli jelzálogjog. Nem biztos ugyanis, hogy a bank hozzájárul egy újabb jelzálog bejegyzéséhez. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kell a megfelelő nagyságú jövedelemmel rendelkeznünk ahhoz, hogy a második hitelünket is ki tudjuk fizetni. Tehermentes ingatlan esetén pedig jóval egyszerűbb az eljárás, így gyorsabb hitelbírálatra számíthatunk, ha a személyi kölcsönt választjuk a jelzáloghitel helyett.

Ha szükséges, tízmillió forintot is költhetünk a házunkra. Az mindenre elég lehet. A személyi kölcsönök már néhány százezer forinttól tíz millió forintig igényelhetők. Választhatunk. Eldönthetjük, mekkora összegre van szükségünk. A pénzintézetek eltérő hitelezési gyakorlata miatt például nem mindenhol érhető el a tízmilliós hitelösszeg. Egy hitelkalkulátor is sokat segíthet a választásban, hiszen a Teljes Hiteldíj Mutató, az összes költség és a kamat mellett, a maximálisan felvehető hitelösszegről is tájékoztatást ad. És mindezt azonnal. Nem kell várnunk.

A futamidő a hitelösszeg mellett a legfontosabb tényező, hiszen a futamidő hossza határozza meg a törlesztőrészlet összegét. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a törlesztőrészlet, annál kevesebbet kell havonta fizetnünk. Ha többet tudunk havonta vállalni, választhatunk rövidebb futamidőt is.

Így kaphatod meg a hitelt

Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor 2021 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor 2021 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor 2021 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Lakásfelújítási személyi kölcsön kalkulátor 2021 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. Sőt, a kettő tökéletesen kiegészíti egymást. Igénybe vesszed az állam által nyújtott vissza nem térítendő támogatást személyi kölcsönből, aztán azonnal visszafizetheted a kölcsönt, ha utalt az Államkincstár.

Újabb hitelfelvétel esetén a bank vizsgálni fogja, hogy a törlesztőrészlet belefér-e a jövedelmedbe. A jövedelmed terhelhetőségét a JTM (jövedelemarányos törlesztési mutató) határozza meg. Ez félmillió forint havi nettó jövedelemig a jövedelmünk ötven százalékát engedi beterhelni, félmillió forint felett pedig a hatvan százalékát.

Igen. Minden személyi kölcsön, így a lakásfelújítási személyi kölcsön is szabad felhasználású. A szabad felhasználás azt jelenti, hogy korlátozás nélkül elkölthető, és a felhasználását nem kell számlákkal igazolni.

Az Otthonfelújítási támogatás kiutalása után az összeget fel lehet használni a személyi kölcsön elő vagy végtörlesztésére. Fontos tudni, hogy az elő vagy végtörlesztésnek díja van, azonban még ennél is fontosabb, hogy egyes hitelintézetek hárommillió forintig ingyenesen biztosítják ezt a lehetőséget.

Igen. Az állami támogatás megléte nem kizáró ok. Lehet mellé felújítási személyi kölcsönt is igényelni.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mire jó az egészségpénztár?

Mire jó az egészségpénztár?

2021.10.21.

Mi is az az egészségpénztár? Érdemes-e belépni? Mire jó? Mik az előnyei? Az egészségpénztárakról mindenki hallott már, részletes tudással azonban kevesen rendelkeznek róla. Eloszlatjuk a ködöt, és megmutatjuk, mi is az az egészségpénztár, és mire lehet jó.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel igényelhető a Takarék Otthon Lakáshitel?

Milyen feltételekkel igényelhető a Takarék Otthon Lakáshitel?

2021.10.20.

Nem mindenki jogosult állami támogatásra. Ingatlant mégis sokan vásárolnánk. Az is lehet, hogy már van ingatlanunk, de azt bővítenénk, korszerűsítenénk, vagy szívesen felújítnánk. Szükségünk lehet kiszámítható megoldásra fészekrakáshoz. A Takarék Otthon Lakáshitel kiváló partner lehet ebben.

Tovább olvasom
Lakáshitel igénylése előtt állsz? Az átfutási idővel is számolnod kell!

Lakáshitel igénylése előtt állsz? Az átfutási idővel is számolnod kell!

2021.10.18.

A személyi kölcsönöknél megszokott néhány napos vagy akár néhány órás átfutási időre nem számíthatunk ingatlanra felvett jelzáloghitel esetén. A tervezéshez azonban tudnunk kell, hogy mikor kapjuk meg a hitelt.

Tovább olvasom
Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

2021.10.15.

A Magyar Nemzeti Bank október 4-én elindította a Zöld Otthon programját. A program keretében a kereskedelmi bankok fix 2,5%-os kamattal kínálnak jelzáloghitelt új lakás vásárlásához. Az alacsony kamat miatt az elvárt minimális jövedelem is alacsonyabb, így széles körben elérhető lesz az a kamattámogatott konstrukció. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom