fbpx
Hirdetés

Hogyan lehet lekerülni a KHR listáról?

2021.02.16.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. szeptember 21. 19:51

Felkerültél a KHR listára? Pénzügyi szempontból ez az egyik legrosszabb, ami történhet veled. Azonban nem érdemes kétségbe esni, hisz ennek ellenére is van lehetőséged arra, hogy hitelt vegyél fel. Olvass tovább, ha kíváncsi vagy, hogyan lehet lekerülni a KHR listáról.

Hogyan lehet lekerülni a KHR listáról?

Szeretnél lekerülni a KHR listáról?

A KHR lista a Központi Hitelinformációs Rendszer negatív adóslistája. A köznyelvben leginkább BAR listaként terjedt el. A Központi Hitelinformációs Rendszer mindenkit szerepeltet a listán, akinek a tartozása több mint a mindenkori minimálbér összege, és legalább 90 napja nem rendezte a kötelező törlesztőrészleteket. Egyetlen ilyen adatbázis van, ezt figyeli minden bank a hiteligénylések elbírálásakor. Két előnye van a Központi Hitelinformációs Rendszer listájának. Egyrészt védi a bankokat attól, hogy olyan igénylőnek nyújtsanak hitelt, aki később nem tudja majd fizetni a részleteket. Másrészt pedig a KHR lista segítségével megakadályozható, hogy a hitelt igénylő mélyebb adósságspirálba kerüljön. Felkerültél a Központi Hitelinformációs Rendszer negatív adóslistájára? Mutatjuk, hogy mi a teendőd, ha szeretnél lekerülni a KHR listáról.

Lépésről lépésre – így lehet lekerülni a KHR listáról

Ha szeretnél lekerülni a KHR listáról az első és legfontosabb lépés, hogy fizesd ki a hátralékot. Amint jóváírásra kerül a bankban a tartozásod összege, átkerülsz passzív státuszba a Központi Hitelinformációs Rendszer negatív adóslistáján. Vannak olyan hitelek, amelyek bizonyos feltételek teljesülése esetén már ebben a státuszban is igényelhetőek. Ilyen például a Babaváró hitel. Arra, hogy teljesen töröljék az adataidat az adóslistáról, egy évet kell várnod. Azonban ha a tartozás miatt módosult a hitelszerződésed, és így került kiegyenlítésre a hátralék, a Központi Hitelinformációs Rendszer öt éven át tárolja az adataidat. Nincs könnyű helyzetben, aki hitelt szeretne felvenni annak ellenére, hogy szerepel a KHR listán. Azonban még így is van rá lehetőség, hiszen egy adóstárs bevonása megoldást jelenthet. Azonban az adóstársnak rendelkeznie kell elegendő jövedelemmel és természetesen nem szerepelhet a Központi Hitelinformációs Rendszer negatív lajstromában. A hitelintézetek az elsődleges jövedelmet veszik figyelembe. Ide sorolható a fizetés, a nyugdíj és a vállalkozóként saját részre kifizetett bér. Előfordulhat, hogy a hitelintézet a másodlagos jövedelmet is beszámítja az elsődleges mellé. Mi tartozik ide? Többek között a családi pótlék, a szociális támogatások, a GYES, a GYED és az ösztöndíjak.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

17,50% - 21,00%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Hitelfelvétel KHR listásként – milyen lehetőségek vannak?

Hitelfelvétel KHR listásként – milyen lehetőségek vannak?

2021.05.20.

Aktív KHR listásként nem kaphatsz Magyarországon hitelt, de természetesen így is akadnak lehetőségek, amelyekkel élhetsz – mutatjuk őket!

Tovább olvasom
Az 5+1 leggyakoribb ok, ami miatt elutasítják a hitelkérelmet

Az 5+1 leggyakoribb ok, ami miatt elutasítják a hitelkérelmet

2022.11.08.

Ha elutasítják a hitelkérelmedet, az több okra is visszavezethető – az alábbiakban a leggyakoribbakat mutatjuk be.

Tovább olvasom
Passzív KHR listásként hitelfelvétel? A Cofidisnél ez is lehetséges!

Passzív KHR listásként hitelfelvétel? A Cofidisnél ez is lehetséges!

2021.02.12.

Passzív KHR listásként szeretnél hitelt felvenni? Lehetséges! Azonban néhány fontos információval érdemes tisztában lenned KHR listásként. Mutatjuk, melyek ezek, és arra is kitérünk, hogy passzív KHR listásként milyen lépésekből áll a hitelfelvétel.

Tovább olvasom
Hitelkérelem elutasításának leggyakoribb okai

Hitelkérelem elutasításának leggyakoribb okai

2020.12.17.

A hitelkérelem elutasításának számtalan oka lehet, és ezek egy része a bank “titka” marad; mi most összegyűjtöttük a leggyakoribbakat.

Tovább olvasom