K&H lakáshitel kalkulátor 2023

K&H

K&H Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel - 5 éves kamatperiódussal

Nincs folyósítási díj

THM 9,9% - 12,7%
Futamidő 60 - 360 hó
Hitelösszeg 2.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

K&H

K&H Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel - 10 éves kamatperiódussal

Nincs folyósítási díj

THM 9,0% - 11,5%
Futamidő 180 - 360 hó
Hitelösszeg 2.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

A K&H lakáshitelek a legkedvezőbb feltételekkel kínálnak kölcsönt, ha lakást szeretnénk vásárolni. A felvehető, igényelhető összeg magasabb az átlagnál, így a nagyobb ingatlan-álmok megvalósulását is segítik a K&H lakáshitel. Sőt, számos kedvezményt is kaphatsz, elengedi, vagy visszafizeti neked a bank a hitelfelvétel költségeit, mint a közjegyzői díj, a szerződéskötés díja, az értékbecslés ára, és a tulajdoni lapok lekérése is. Cikkünkben összegyűjtöttünk mindent, amit tudni kell és érdemes a K&H lakáshiteleiről, azok igénylésének módjáról és lehetőségeiről.

Kezdjük az alapoknál!

Mi az a K&H lakáshitel?

A K&H Bank lakáshitel egy olyan piaci lakáshitel, melyet számos kedvező feltétellel, kamatkedvezményekkel és induló díjkedvezményekkel lehet igényelni. A lakáshitel kizárólag ingatlan célra fordítható, azonban az lehet új otthon vásárlása, a meglévő lakásod felújítása, fejlesztése, korszerűsítése, kibővítése is. A lakáshitel esetén nagyobb összeg is igényelhető, mint egy személyi kölcsönnél, azonban a hitel mellé fedezetet is biztosítani kell a pozitív elbíráláshoz, de jó hír, hogy fedezetként szolgálhat az az ingatlan is, melyet szeretnél megvásárolni, vagy felújítani. A lakáscélú hitelek esetén természetesen a jövedelemnek és a fizetőképességnek is megfelelőnek kell lenni, önmagában nem elég a fedezet sem, de ezt a későbbiekben bővebben is kifejtjük.

Mi az minősített fogyasztóbarát lakáshitel? Miért jó ez nekem? Miben más a minősített fogyasztóbarát lakáshitel, mint a többi kölcsön?

A minősített fogyasztóbarát hitel igénylése számos előnnyel járhat az ügyfél számára, akár több százezer forintot is megspórolhatsz, ha ilyen típusú hitelt választasz, de hogy ne vessz el az útvesztőben, segítünk, hogy hogyan találd meg és használd ki ezeket a feltételeket.

A fogyasztóbarát hitel minősítést egyébként a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bírálata alapján kaphatja meg egy pénzintézet hitelcsomagja. Amennyiben az adott bank lakáshitele megfelel az MNB fogyasztóbarát feltételeinek, úgy a pénzintézet pályázhat a fogyasztóbarát minősítésére.

A cél az, hogy a bankok kínálatában megtalálható számtalan kölcsön-csomag között legyen olyan, amely egységes feltételeket kínál az ügyfelek számára, így már „csak” a kondíciókat kell összehasonlítani.

Fontos megjegyezni, hogy a fogyasztóbarát hitelek CSOK támogatással és CSOK hitellel is igényelhetők.

A minősített fogyasztóbarát címet csak az a hitelcsomag és bank kaphatja meg, amely évekig, vagy akár a teljes futamidő alatt biztosítani tudja a fix törlesztőrészletet. Mondjuk ma már ritkán választ egy ügyfél hitelt nem fix törlesztővel, de ez nem jelenti azt, hogy minden fix törlesztős hitel fogyasztóbarát minősítést érdemelne. A hiteligénylők sokkal tudatosabbá váltak az elmúlt években, és ehhez a tudatossághoz igazodnak a bankok is a fix törlesztőrészletek kínálatával.

A fogyasztóbarát minősítéssel fémjelzett hitelek elsődleges célja, hogy segítsenek az egyén számára megfelelő feltételek megtalálásában. Szóval a fogyasztóbarát minősítés egyszerűbbé és egységesebbé teszi a hitelfeltételeket, hogy könnyebb legyen azokat összehasonlítani a különböző pénzintézeteknél, segítsenek eligazodni a számtalan kínálat között és így könnyebb megtalálni a legmegfelelőbbet.

A fogyasztóbarát minősítésű lakáshitelek számára külön lakáshitel kalkulátor is működik, tehát tudsz szűrni csak fogyasztóbarát hitelek ajánlataira a havi törlesztőrészletet, a THM-et és a ténylegesen visszafizetendő összeget is figyelembe véve.

Minél hosszabb időre rögzített tehát a kamatperiódus, annál nagyobb biztonságban van az ügyfél. Gondolj csak bele, ha a például 10 évre választod a fix törlesztőrészletet, egyre biztosabb, hogy azt az idő múlásával egyre nagyobb eséllyel, egyre könnyebben fizeted majd, mert a fizetésed emelkedik, előléptetnek, házastársad lesz, akivel megoszlanak a költségek stb.

A végig fix kamattal a futamidő egésze alatt változatlan marad a havi törlesztőrészlet, tehát 10 év múlva is ugyanannyit fizetsz a banknak havonta a hiteledért, mint a kölcsön felvételekor.

A fogyasztóbarát hitel minősítés elnyerésének további feltétele, hogy a kamatfelár maximalizált legyen. Tehát a kamat felára nem lehet magasabb, mint a bank referenciakamata +3,5%. Tehát a minősített fogyasztóbarát hitel általában kedvezőbb feltételekkel kínál lakáskölcsönt, mint egy átlagos lakáshitel.

A fogyasztóbarát hiteleknél a hitel felvételének díja és az előtörlesztés díja sem lehet magasabb a meghatározottnál.

A fogyasztóbarát minősítésnél az online ügyintézés is feltétel, bár egyelőre nem biztosított az, hogy a teljes hitelfelvételi folyamat elintézhető legyen interneten keresztül. A fogyasztóbarát hitelnél a lakástakarékból összegyűjtött pénz hitelbe való betörlesztésére nem számíthat fel külön díjat, pedig sok más esetben erre 1,5%-ot is rászámítanak.

Sokszor idegtépően hosszadalmas, mire a hitelbírálat megtörténik, de a fogyasztóbarát hiteleknél ez az időt maximum 15 munkanapra szabják meg a szokásos 4-6 héthez képest.

Az ingatlan értékbecslése néhány nap alatt megtörténik, innentől pedig 15 munkanapot vesz igénybe a bírálati idő, pozitív bírálat esetén pedig 2 munkanap alatt kell megkapnod a folyósított hitel összegét.

Mire igényelhető a fogyasztóbarát lakáshitel?

A csak lakáscélokra fordítható fogyasztóbarát lakáshitelből vásárolhatsz, vagy építhetsz új ingatlant, de fordíthatod az összeget a lakás kibővítésére, vagy felújítására, korszerűsítésére is. A lakáshitelt fordíthatod még nyaraló, vagy üdülő építésére, vásárlására, korszerűsítésére, felújítására, vagy kibővítésére, de a meglévő házadat, vagy lakásodat is kibővítheted garázzsal, vagy tárolóval, de fordíthatod telek vásárlására is, melyre építkeznél.

Mit kell tudni a K&H Üzleti feltételű lakáshiteleiről?

Ezek a piaci lakáshitelek csak lakáscélra fordíthatók, tehát használt, vagy új ingatlan vásárlására, építési telek megvásárlására, komfortos és használatba vételi engedéllyel rendelkező nyaraló vásárlására, más bankfióknál meglévő hitel kiváltására, lakáshoz tartozó garázs építésére, vásárlására, a meglévő ingatlan kibővítésére, felújítására, vagy korszerűsítésére.

Mit kell tudni a futamidőről?

A legfontosabb tudnivaló a K&H lakáshitelek kapcsán, hogy a hitel visszafizetésének idejét az általad legoptimálisabbnak vélt időben határozza meg a bank a szerződés aláírásakor. Ez azt jelenti, hogy ha kisebb összeget igényelsz a banktól kölcsön, akkor rövidebb futamidőt is választhatsz.

Milyen hitelformák közül választhatok?

A K&H Bank lakáshitel piaci alapú, lakáscélra igényelhető kölcsönöket kínál, melyek minősített fogyasztóbarát jelzővel is bírnak. A családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) szintén elérhető a K&H Bank kínálatában, de két és három gyermek mellé is igényelhető hiteleket is kínál a K&H. Szabad felhasználású lakáshitel nem igényelhető a K&H-nál, csak lakáscélú. Ha szabad felhasználású kölcsönt szeretnél, akkor a K&H a személyi kölcsönt, vagy a Babaváró kölcsönt ajánlja neked.

K&H lakáshitel kalkulátor

Mit kell tudni a fogyasztóbarát minősítésű hitelekről?

A K&H lakáshitelek között a fogyasztóbarát hitelek különösen kedvező feltételeket kínálnak az ügyfelek számára. Igényelhető természetesen a CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) hitel is, és az otthon környezettudatosabbá, és költséghatékonyabbá tevő beruházásokat, fejlesztéseket támogató zöld hitel is.

Milyen hosszú lehet a futamidő a K&H lakáshitelek esetében?

A lakáshitelek futamideje egyébként átlagosan 10 és 15 év közötti, de ez lehet 1-30 évre szóló kölcsön is, ez az egyéni igényektől, a felvenni kívánt összegtől is nagyban függ, illetve persze a havi törlesztőrészlet nagyságától is, hogy mi az az összeg, amelyet biztonsággal meg tud fizetni az ügyfél minden hónapban a teljes futamidő alatt.

Mikor kaphatsz hitelt még jobb feltételekkel?

Nyilván minél magasabb a jövedelmed, minél nagyobb értékű a fedezetként felhasznált ingatlan, annál kedvezőbb ajánlatokat kapsz a banktól, de van más is, amit ugyanilyen kedvezményekkel díjaznak. Ez pedig nem más, mint a hűség. Ha régóta ügyfele vagy a K&H pénzintézetnek, és erre a számládra érkezik a jövedelmed is, akkor kedvezőbb feltételekkel kaphatsz lakáshitelt, alacsonyabb kamatot számítanak fel neked.

Milyen ingatlanra igényelhető a K&H lakáshitel?

A K&H Bank lakáshitele új és használt ingatlan vásárlása esetén egyaránt igényelhető, továbbá, házépítés, ingatlanbővítés, felújítás, korszerűsítés és telekvásárlás esetén is felvehető (ha később erre építkezel), sőt, más banknál igényelt hitel kiváltására is fordítható a K&H Bank lakáshitel. Ezek mellett nyaraló, illetve hétvégi ház, garázs is vásárolható K&H lakáshitelből.

Honnan tudhatom, milyen összeget igényelhetek?

A K&H lakáshitel kalkulátora segít abban, hogy kiszámolhasd, milyen törlesztőrészlettel és mekkora hitelt igényelhetsz az általad kiválasztott ingatlanra. A kalkulátor eredményeit természetesen nem szabad forintra pontosan venni, hiszen ahogy azt már említettük, számos feltételtől függ, hogy milyen összeget és milyen kamattal igényelhetsz, de a kalkulátorral egy előzetes becslés már elvégezhető.

Miben segít a K&H lakáshitel kalkulátor?

A havi törlesztőrészlet összegét, a kamatot, THM-et (teljes hiteldíj mutató) és a visszafizetendő végösszeget is láthatod a K&H lakáshitel-kalkulátoránál mind a K&H Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel, mind a K&H Zöld lakáshitel esetében.

Sőt! A K&H lakáshitel-kalkulátornál azt is láthatod, hogy más pénzintézeteknél milyen feltételekkel kapnád meg ugyanazt az összeget. Persze egyik adat sem minősül konkrét és fix ajánlatnak, egyik bank esetében sem. Ezek a számok csak ismertetőként szolgálnak, ugyanakkor jó alapnak bizonyulnak a következő lépéshez.

Mi a lakáshitel előnye?

Lakáshitellel nagyobb hitelösszeg is igényelhető, így egy magasabb árú ingatlan megvásárlását is lehetővé teszi a K&H lakáshitel. Az igénylés feltételei nagyon kedvezőek, annak módja pedig egyszerű és gyors. Az elbírálás hamar megtörténik, a szakértő ügyintézők pedig segítenek az egyéni igények és körülmények között is megtalálni a legkedvezőbb megoldást.

Mi szükséges a lakáshitel igényléséhez?

A K&H Bank lakáshitelhez – mint általában minden lakáshitelhez – ingatlanfedezet szükséges, de ez általában maga a kiválasztott ingatlan, így ez sem jelent akadályt.

Mit vigyek magammal a bankba?

A fedezet megállapításán túl az általános személyi okmányok (személyigazolvány, vagy jogosítvány vagy útlevél, illetve lakcímkártya feltétlenül szüksége) és a hitelbírálathoz a munkahelyi, fizetési papírok is elengedhetetlenek, ahhoz, hogy megállapítsák a hitelképességet.

Mitől függ, hogy megkapom a hitelt, vagy sem?

Állandó magyarországi lakcímre van szükséged, és kell egy saját mobiltelefonszám is, amelyen elér a bank. További feltétel, hogy ne szerepelj a KHR negatív sorain.

Mi van, ha egyedül nem megy?

Adóstárs bevonására is lehetőség van, amennyiben nem tudnád egyedül fizetni a hitelt, vagy közösen jobb feltételekkel kapnátok meg a kölcsönt.

Ki lehet adóstárs?

A kölcsönben adóstársad lehet a házastársad, vagy az a személy, aki a terhelt ingatlan tulajdonosa, de lehet közeli ismerős, rokon is, amennyiben az ő életkora és a te korod nem haladja meg a 75 évet. Egy hitel esetén maximum négy személy, tehát három adóstárs lehet jelen.

Hogyan történik a hitelbírálat?

A bank a hitelt igénylő személy fizetőképességének átvizsgálásakor a fizetési papírok mellett az esetleges egyéb hitelek, korábbi kölcsönök, bankszámlakivonatok alapján állapítja meg a rizikófaktort, hogy az adott hitelt igénylő személy, mekkora kockázatot jelent a pénzintézet számára. Amennyiben nem látnak kockázatot, úgy természetesen a hitelbírálat pozitív. A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) adatbázisában is bekérik az adatokat, ez a rendszer is segít a hitelképesség megállapításában. Itt minden adatot – legyen az pozitív, vagy negatív – begyűjtenek ahhoz, hogy eldöntsék, igényelhető-e a lakáshitel az adott személynek. A BAR listán szereplők, vagyis a „legrosszabb” adósok évekig nem igényelhetnek például semmilyen hitelt pénzintézetnél, annak függvényében, hogy mekkora összeggel maradtak adósok egy korábbi hitelből, vagy mekkora tartozást halmoztak fel a nem fizetéssel.

Miért kell bevonni a munkahelyedet?

A jövedelmedet igazoló papírok mellett a munkahelyeden is informálódhatnak rólad, például, hogy mióta dolgozol az adott cégnél, határozott, vagy határozatlan időre szól a megbízatásod stb. Például, ha rendszeresen előfordul, hogy nem fizeted a hitelt, a fizetésedről közvetlenül is vonhatják a tartozást – de ez csak tartós nem fizetés esetén fordulhat elő.

Mitől függ a hitelbírálat részletessége?

A bank a teljes futamidőre kell, hogy vizsgáljon téged, így egy 30 éves futamidejű hitel igénylésekor sokkal alaposabb és nagyobb elbírálásra lehet számítani, mint egy rövidebb lejáratú kölcsön igénylésekor – bár ez nyilván érhető.

Az sem mindegy, hogy a hitelt egyedül, vagy házastársaddal, családtagoddal, testvéreddel közösen igényéled-e. Ez esetben minden felet átvizsgálnak, de két személy esetén nyilván kétszeresen biztosított a bank számára, hogy fizetni fogjátok a hitelt.

A hitelt természetesen csak a negatív KHR listán nem szereplő és megfelelő, fix jövedelemmel és munkaszerződéssel rendelkező személyek kaphatják meg az adott pénzintézet döntésének függvényében. A hitel elbírálásakor a napi árfolyamot, és az aktuálisan meghirdetett kamatokat is figyelembe veszik.

Minden, amit hitelfelvétel költségeiről tudnod kell!

Igen, sajnos a hitelfelvétel sincs ingyen, illetve, lehet ingyenes, amennyiben jól választasz a feltételek és a kedvezmények között. De hogyan lehetséges ez? Segítünk!

Kit terhel az értékbecslés díja?

Az ingatlan értékbecslése után egy kijelölt közjegyző okiratba foglalja a hitelszerződést az ingatlanfedezet miatt. Ezek a költségek a hitel igénylőjét terhelik, de a legtöbb esetben ezeket kedvezményként vissza is kapja az ügyfél a banktól, vagy a pénzintézet eleve vállalja ennek kifizetését. Sőt, bizonyos konstrukciókkal az első törlesztőrészlet elengedésére is lehetőség van bizonyos hitelcsomagok esetén.

Szükséges lakásbiztosítás a lakáshitel mellé?

A lakáshitel felvételéhez általában a lakásbiztosítás megkötése is szükséges, melyet havi, negyedévi, vagy évi fizetési ütemezéssel is kérhetünk, ahogy nekünk a legkényelmesebb, illetve legkedvezőbb. Nyilván minél ritkább a fizetési ütemezés, annál kedvezőbb az összeg havi eloszlása, de ez az összeg nem változtat a biztosítás értékén.

Vannak akciós hitelek?

A K&H mindig kínál akciókat, különböző kamatkedvezményeket a lakáshitelek esetén, ezekről érdemes mindig aktuálisan érdeklődni, hiszen jelentős összegeket spórolhatsz meg a hitel felvételekor és hosszabb távon is, vagy akár csökkentheted a törlesztőrészletedet is. Persze ezt is könnyen kiszámolhatod a K&H lakáshitel kalkulátor segítségével.

Beszéljünk a kedvezményekről!

A hitelfelvétel is lehet akciós, a bank különböző kedvezményeket kínál, amennyiben tőlük veszel fel lakáscélú kölcsönt. A K&H például több esetben visszatéríti, vagy elengedi a közjegyzői díjat, a szerződéskötés díját, az értékbecslői díjat, és gyakran magára vállalja a tulajdoni lap lekérésének kétszeri és a térképmásolat lekérdezésének egyszeri díját.

Mekkora összeg igényelhető lakáshitelként?

A K&H-nál igényelhető lakáshitel összege egyébként 2 és 100 millió forint között kérhető, a futamidő pedig 5 és 30 között meghatározott lesz.

Nincs időm a bank nyitvatartási idejében a személyes ügyintézésre, mit tegyek?

A K&H Bank lakáshitelek igénylésekor egészen a szerződés megkötéséig intézheted az ügyeket online is. Ráérsz a szerződés aláírására megérkezni személyesen – természetesen egy előre egyeztetett időpontban a személyes hitelügyintéződdel. A fogyasztóbarát hitelek minősítésének egyik feltétele az is, hogy a hitelfelvétel teljes egészében online történjen meg, ám ez csak 2024 januárjától lesz elérhető teljesen.

Mi az online hitelfelvétel menete?

A K&H lakáshitel igénylését otthonról, vagy az irodából is elkezdheted. Először hívd fel a bankot és kérj visszahívást, majd szerezz információt telefonon. Aztán küldd el a hiteligényléshez szükséges dokumentumokat e-mailben a hitelügyintéződnek, aki megrendeli neked az értékbecslőt is, aki a neked megfelelő időpontban érkezik az ingatlanhoz. Az értékbecslő meghatározza az ingatlan piaci értékét, majd a jövedelemigazolásoddal megkezdődik a hitelbírálat. Pozitív elbírálás esetén egy előre egyeztetett időpontban várnak a bankban a szerződés aláírására, melyet előzetesen e-mailben is megkapsz és 3 napod van tanulmányozni, átolvasni azt.

Mi történik a szerződés aláírása után?

Miután elfogadtad a bank ajánlatát és aláírtad a szerződést, a folyósítás két munkanapon belül megtörténik, a számládra megérkezik a teljes hitelösszeg, a jelzálogot pedig bejegyzik az ingatlanra a földhivatalnál.

Beszéljünk még a kamatperiódusról!

A futamidő egy 5 éves kamatperiódusú hitel esetén 5 és 30 év közötti, 10 éves kamatperiódusnál 15 és 30 év közötti, míg egy végig fix kamatozású hitel esetén 5 évnél hosszabb a kamatperiódus, akár 20 évig is

A fogyasztóbarát hitelek kamatkedvezményt is kínálnak

Abban az esetben kaphatsz kamatkedvezményt, ha megkötöd a K&H-nál a lakásbiztosítást, az életbiztosításodat, vagy biztosítást kötsz a hitelfedezetre.

Mitől függ a hitel kamata?

Legrövidebben az alábbiaktól függ, hogy mekkora a kamat: a felvenni kívánt összegtől, a kamat periódusától, a K&H bankszámládra érkező havi munkabértől és a vállalt jóváírástól.

Bővebben a zöld hitelekről

Zöld hitelnek nevezzük azt a kölcsönt, amellyel otthonukat energiatakarékosabbá tehetjük. Építkezés esetén 24 hónapod van megépíteni az ingatlant, a hitelt pedig szakaszosan folyósítva kapod meg, 2-4 szakaszra bontva, miután a helyszíni szemle után meggyőződött róla a bank, hogy teljesítetted a feltételeket, a végén pedig a használatbavételi engedély bemutatásával kapod meg az utolsó utalást.

A felújításra szintén 24 hónapod van zöld hitelnél, vásárlásra és korszerűsítésre pedig egy év áll rendelkezésre az igényléstől.

A felújítás és korszerűsítés szintén két év alatt kell, hogy végbe menjen és a korszerűsítésnek tartalmaznia kell a napelem, napkollektor, hőszivattyú, szélturbina, vagy a hő-és elektromos tárolóegységek telepítését, a falak szigetelését, vagy a nyílászárók energiatakarékosra cserélését, árnyékolástechnikai telepítését, vagy a fűtési, hűtési vagy szellőző rendszerek telepítését, az energiahatékony világítástechnika telepítését, a szaniterek alacsonyabb felhasználásúra cserélését, termosztátok telepítését, épületautomatikai rendszerek beépítését.

Így kaphatod meg a hitelt

K&H lakáshitel kalkulátor 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

K&H lakáshitel kalkulátor 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

K&H lakáshitel kalkulátor 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

K&H lakáshitel kalkulátor 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A hitelformát az alapján kell kiválasztanod, hogy milyen céllal és mekkora összeget igényelnél.

A lakáshitelt piaci alapú lakásvásárlásra fordíthatod és kérheted a nagyon kedvező feltételeket nyújtó fogyasztóbarát minősítéssel ellátott hiteleket is.

Amennyiben a családoddal épp fészket raktok, akkor a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK), vagy a babaváró hitel lehet a legmegfelelőbb számotokra, attól függőn, hogy mekkora összegre van szükségetek.

Ha nem szeretnéd, hogy meghatározott legyen a hitel elköltése, tehát szabadon szeretnéd felhasználni a kölcsönt, akkor a személyi kölcsön a neked való.

Egyrészt jobb feltételekkel kaphatsz fogyasztóbarát hitelt, sokat spórolhatsz vele, ha ezt a hitelformát igényled, másrészt pedig egy olyan a Magyar Nemzeti Bank által felállított szigorú feltételrendszernek felelnek meg a minősítéssel ellátott hitelek, melyek az ügyfelet védik és egységes feltételeket kínálnak.

Vannak díjak, melyek a fogyasztóbarát hiteleknél maximalizálva vannak és vannak határidők, melyeket a banknak szigorúan tartania kell, ilyen a hitelbírálati idő és a folyósítási idő is.

Ezeket a hiteleket csak lakáscélra igényelheted, tehát vehetsz, építhetsz, felújíthatsz, bővíthetsz, vagy korszerűsíthetsz is egy-egy ingatlant.

Sajnáljuk, de semmi nincs ingyen, még a hiteligénylés sem, azonban a K&H számos kedvezményt kínál, vagy pedig visszautalja neked a díjakat a hitel folyósítása után.

Az értékbecslés díja például visszajár neked, mint ügyfélnek, és a tulajdoni lap lekéréseket sem neked kell fizetned, illetve a térképmásolat lekérdezés díja sem téged terhel.

Igényelj kölcsönt online. Bizony, a pandémia rákényszerített minket számos dolog interneten való intézésre és van, amiről azután sem mondjunk le, hogy ismét megnyílt a világ. A K&H lakáshitelek intézését, igénylését a szerződés aláírásáig intézheted online, kérhetsz telefonos, vagy videós beszélgetést, ahol a hitelügyintéző minden felmerülő kérdésed megválaszolásában segít, és minden kérelem benyújtása működik online is, a szerződést is megkapod e-mailben, aztán három napod van rá, hogy eldöntsd elfogadod, vagy sem. Ha elfogadod, csak az aláírásra kell bemenned a bankba.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Lakáshitel 2023: feltételek és tudnivalók egy helyen

A lakáshitel 2023-ban is a legnépszerűbb hitelek egyike. Ebben a cikkben leírjuk, hogy milyen feltételekkel lehet lakáshitelt igényelni, és milyen tudnivalók vannak. Ezeket jó ismerni, mielőtt lakáshitelt igényelünk. Meglepetések helyett: lakáshitel feltételek és tudnivalók egy helyen.

Tovább olvasom
Hogyan kérdezhetjük le az energetikai tanúsítványt?

Az energetikai tanúsítványra ingatlan eladáskor van szükségünk. Vagy ha lakást bérelünk. De mire jó az energetikai tanúsítvány? Miért lehet rá szükségünk? És ami a legfontosabb: hogyan kérdezhetjük le az energetikai tanúsítványt ingyen? Utánajártunk.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel előtt állsz? Tudd meg, milyen jövedelmet fogadnak el a bankok!

Hitelfelvételnél az első kérdés, amit a bankok feltesznek: mekkora a jövedelem? A második kérdés: miből származik ez a jövedelem? Rendkívül fontos tudni, hogy milyen jövedelmet fogadnak el a bankok. És azt se felejtsük el, hogy ezt igazolni is kell majd. Mi utánajártunk, hogy milyen jövedelmet fogadnak el a bankok. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Bővülő lakástakarék kínálat: melyiket válasszuk az ajánlatok közül?

A lakástakarék kínálat nem túl nagy. Mindössze két bank kínál jelenleg ilyen pénzügyi terméket. De melyiket válasszuk? Érdemes még lakástakarék szerződést kötni? Utánajártunk, és összehasonlítottuk a két ajánlatot. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom