K&H lakáshitel kalkulátor 2024

K&H

K&H Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel - 5 éves kamatperiódussal

Induló díjkedvezményekkel

THM 7,0% - 7,6% Kamat: 6,79% - 6,89%
Futamidő 60 - 360 hó
Hitelösszeg 4.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

K&H

K&H Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel - 10 éves kamatperiódussal

Induló díjkedvezményekkel

THM 7,0% - 7,5% Kamat: 6,79% - 6,89%
Futamidő 180 - 360 hó
Hitelösszeg 4.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

A K&H lakáshitelek a legkedvezőbb feltételekkel kínálnak kölcsönt, ha lakást szeretnénk vásárolni. A felvehető, igényelhető összeg magasabb az átlagnál, így a nagyobb ingatlan-álmok megvalósulását is segítik a K&H lakáshitel. Sőt, számos kedvezményt is kaphatsz, elengedi, vagy visszafizeti neked a bank a hitelfelvétel költségeit, mint a közjegyzői díj, a szerződéskötés díja, az értékbecslés ára, és a tulajdoni lapok lekérése is. Cikkünkben összegyűjtöttünk mindent, amit tudni kell és érdemes a K&H lakáshiteleiről, azok igénylésének módjáról és lehetőségeiről.

Kezdjük az alapoknál!

Mi az a K&H lakáshitel?

A K&H Bank lakáshitel egy olyan piaci lakáshitel, melyet számos kedvező feltétellel, kamatkedvezményekkel és induló díjkedvezményekkel lehet igényelni. A lakáshitel kizárólag ingatlan célra fordítható, azonban az lehet új otthon vásárlása, a meglévő lakásod felújítása, fejlesztése, korszerűsítése, kibővítése is. A lakáshitel esetén nagyobb összeg is igényelhető, mint egy személyi kölcsönnél, azonban a hitel mellé fedezetet is biztosítani kell a pozitív elbíráláshoz, de jó hír, hogy fedezetként szolgálhat az az ingatlan is, melyet szeretnél megvásárolni, vagy felújítani. A lakáscélú hitelek esetén természetesen a jövedelemnek és a fizetőképességnek is megfelelőnek kell lenni, önmagában nem elég a fedezet sem, de ezt a későbbiekben bővebben is kifejtjük.

Mi az minősített fogyasztóbarát lakáshitel? Miért jó ez nekem? Miben más a minősített fogyasztóbarát lakáshitel, mint a többi kölcsön?

A minősített fogyasztóbarát hitel igénylése számos előnnyel járhat az ügyfél számára, akár több százezer forintot is megspórolhatsz, ha ilyen típusú hitelt választasz, de hogy ne vessz el az útvesztőben, segítünk, hogy hogyan találd meg és használd ki ezeket a feltételeket.

A fogyasztóbarát hitel minősítést egyébként a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bírálata alapján kaphatja meg egy pénzintézet hitelcsomagja. Amennyiben az adott bank lakáshitele megfelel az MNB fogyasztóbarát feltételeinek, úgy a pénzintézet pályázhat a fogyasztóbarát minősítésére.

A cél az, hogy a bankok kínálatában megtalálható számtalan kölcsön-csomag között legyen olyan, amely egységes feltételeket kínál az ügyfelek számára, így már „csak” a kondíciókat kell összehasonlítani.

Fontos megjegyezni, hogy a fogyasztóbarát hitelek CSOK támogatással és CSOK hitellel is igényelhetők.

A minősített fogyasztóbarát címet csak az a hitelcsomag és bank kaphatja meg, amely évekig, vagy akár a teljes futamidő alatt biztosítani tudja a fix törlesztőrészletet. Mondjuk ma már ritkán választ egy ügyfél hitelt nem fix törlesztővel, de ez nem jelenti azt, hogy minden fix törlesztős hitel fogyasztóbarát minősítést érdemelne. A hiteligénylők sokkal tudatosabbá váltak az elmúlt években, és ehhez a tudatossághoz igazodnak a bankok is a fix törlesztőrészletek kínálatával.

A fogyasztóbarát minősítéssel fémjelzett hitelek elsődleges célja, hogy segítsenek az egyén számára megfelelő feltételek megtalálásában. Szóval a fogyasztóbarát minősítés egyszerűbbé és egységesebbé teszi a hitelfeltételeket, hogy könnyebb legyen azokat összehasonlítani a különböző pénzintézeteknél, segítsenek eligazodni a számtalan kínálat között és így könnyebb megtalálni a legmegfelelőbbet.

A fogyasztóbarát minősítésű lakáshitelek számára külön lakáshitel kalkulátor is működik, tehát tudsz szűrni csak fogyasztóbarát hitelek ajánlataira a havi törlesztőrészletet, a THM-et és a ténylegesen visszafizetendő összeget is figyelembe véve.

Minél hosszabb időre rögzített tehát a kamatperiódus, annál nagyobb biztonságban van az ügyfél. Gondolj csak bele, ha a például 10 évre választod a fix törlesztőrészletet, egyre biztosabb, hogy azt az idő múlásával egyre nagyobb eséllyel, egyre könnyebben fizeted majd, mert a fizetésed emelkedik, előléptetnek, házastársad lesz, akivel megoszlanak a költségek stb.

A végig fix kamattal a futamidő egésze alatt változatlan marad a havi törlesztőrészlet, tehát 10 év múlva is ugyanannyit fizetsz a banknak havonta a hiteledért, mint a kölcsön felvételekor.

A fogyasztóbarát hitel minősítés elnyerésének további feltétele, hogy a kamatfelár maximalizált legyen. Tehát a kamat felára nem lehet magasabb, mint a bank referenciakamata +3,5%. Tehát a minősített fogyasztóbarát hitel általában kedvezőbb feltételekkel kínál lakáskölcsönt, mint egy átlagos lakáshitel.

A fogyasztóbarát hiteleknél a hitel felvételének díja és az előtörlesztés díja sem lehet magasabb a meghatározottnál.

A fogyasztóbarát minősítésnél az online ügyintézés is feltétel, bár egyelőre nem biztosított az, hogy a teljes hitelfelvételi folyamat elintézhető legyen interneten keresztül. A fogyasztóbarát hitelnél a lakástakarékból összegyűjtött pénz hitelbe való betörlesztésére nem számíthat fel külön díjat, pedig sok más esetben erre 1,5%-ot is rászámítanak.

Sokszor idegtépően hosszadalmas, mire a hitelbírálat megtörténik, de a fogyasztóbarát hiteleknél ez az időt maximum 15 munkanapra szabják meg a szokásos 4-6 héthez képest.

Az ingatlan értékbecslése néhány nap alatt megtörténik, innentől pedig 15 munkanapot vesz igénybe a bírálati idő, pozitív bírálat esetén pedig 2 munkanap alatt kell megkapnod a folyósított hitel összegét.

Mire igényelhető a fogyasztóbarát lakáshitel?

A csak lakáscélokra fordítható fogyasztóbarát lakáshitelből vásárolhatsz, vagy építhetsz új ingatlant, de fordíthatod az összeget a lakás kibővítésére, vagy felújítására, korszerűsítésére is. A lakáshitelt fordíthatod még nyaraló, vagy üdülő építésére, vásárlására, korszerűsítésére, felújítására, vagy kibővítésére, de a meglévő házadat, vagy lakásodat is kibővítheted garázzsal, vagy tárolóval, de fordíthatod telek vásárlására is, melyre építkeznél.

Mit kell tudni a futamidőről?

A legfontosabb tudnivaló a K&H lakáshitelek kapcsán, hogy a hitel visszafizetésének idejét az általad legoptimálisabbnak vélt időben határozza meg a bank a szerződés aláírásakor. Ez azt jelenti, hogy ha kisebb összeget igényelsz a banktól kölcsön, akkor rövidebb futamidőt is választhatsz.

Milyen hitelformák közül választhatok?

A K&H lakáshitel piaci alapú, lakáscélra igényelhető kölcsönöket kínál, melyek minősített fogyasztóbarát jelzővel is bírnak. A családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) szintén elérhető a K&H Bank kínálatában, de két és három gyermek mellé is igényelhető hiteleket is kínál a K&H. Szabad felhasználású lakáshitel nem igényelhető a K&H-nál, csak lakáscélú. Ha szabad felhasználású kölcsönt szeretnél, akkor a K&H a személyi kölcsönt, vagy a Babaváró kölcsönt ajánlja neked.

K&H lakáshitel kalkulátor

Mit kell tudni a fogyasztóbarát minősítésű hitelekről?

A K&H lakáshitelek között a fogyasztóbarát hitelek különösen kedvező feltételeket kínálnak az ügyfelek számára. Igényelhető természetesen a CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) hitel is, és az otthon környezettudatosabbá, és költséghatékonyabbá tevő beruházásokat, fejlesztéseket támogató zöld hitel is.

Milyen hosszú lehet a futamidő a K&H lakáshitelek esetében?

A lakáshitelek futamideje egyébként átlagosan 10 és 15 év közötti, de ez lehet 5-30 évre szóló kölcsön is, ez az egyéni igényektől, a felvenni kívánt összegtől is nagyban függ, illetve persze a havi törlesztőrészlet nagyságától is, hogy mi az az összeg, amelyet biztonsággal meg tud fizetni az ügyfél minden hónapban a teljes futamidő alatt.

Mikor kaphatsz K&H lakáshitelt még jobb feltételekkel?

Nyilván minél magasabb a jövedelmed, minél nagyobb értékű a fedezetként felhasznált ingatlan, annál kedvezőbb ajánlatokat kapsz a banktól, de van más is, amit ugyanilyen kedvezményekkel díjaznak. Ez pedig nem más, mint a hűség. Ha régóta ügyfele vagy a K&H pénzintézetnek, és erre a számládra érkezik a jövedelmed is, akkor kedvezőbb feltételekkel kaphatsz lakáshitelt, alacsonyabb kamatot számítanak fel neked.

Milyen ingatlanra igényelhető a K&H lakáshitel?

A K&H lakáshitel új és használt ingatlan vásárlása esetén egyaránt igényelhető, továbbá, házépítés, ingatlanbővítés, felújítás, korszerűsítés és telekvásárlás esetén is felvehető (ha később erre építkezel), sőt, más banknál igényelt hitel kiváltására is fordítható a K&H lakáshitel. Ezek mellett nyaraló, illetve hétvégi ház, garázs is vásárolható K&H lakáshitelből.

Honnan tudhatom, milyen összeget igényelhetek?

A K&H lakáshitel kalkulátora segít abban, hogy kiszámolhasd, milyen törlesztőrészlettel és mekkora hitelt igényelhetsz az általad kiválasztott ingatlanra. A kalkulátor eredményeit természetesen nem szabad forintra pontosan venni, hiszen ahogy azt már említettük, számos feltételtől függ, hogy milyen összeget és milyen kamattal igényelhetsz, de a kalkulátorral egy előzetes becslés már elvégezhető.

Miben segít a K&H lakáshitel kalkulátor?

A havi törlesztőrészlet összegét, a kamatot, THM-et (teljes hiteldíj mutató) és a visszafizetendő végösszeget is láthatod a K&H lakáshitel-kalkulátoránál mind a K&H Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel, mind a K&H Zöld lakáshitel esetében.

Sőt! A K&H lakáshitel kalkulátornál azt is láthatod, hogy más pénzintézeteknél milyen feltételekkel kapnád meg ugyanazt az összeget. Persze egyik adat sem minősül konkrét és fix ajánlatnak, egyik bank esetében sem. Ezek a számok csak ismertetőként szolgálnak, ugyanakkor jó alapnak bizonyulnak a következő lépéshez.

Mi a lakáshitel előnye?

Lakáshitellel nagyobb hitelösszeg is igényelhető, így egy magasabb árú ingatlan megvásárlását is lehetővé teszi a K&H lakáshitel. Az igénylés feltételei nagyon kedvezőek, annak módja pedig egyszerű és gyors. Az elbírálás hamar megtörténik, a szakértő ügyintézők pedig segítenek az egyéni igények és körülmények között is megtalálni a legkedvezőbb megoldást.

Mi szükséges a K&H lakáshitel igényléséhez?

A K&H lakáshitelhez – mint általában minden lakáshitelhez – ingatlanfedezet szükséges, de ez általában maga a kiválasztott ingatlan, így ez sem jelent akadályt.

Mit vigyek magammal a bankba?

A fedezet megállapításán túl az általános személyi okmányok (személyigazolvány, vagy jogosítvány vagy útlevél, illetve lakcímkártya feltétlenül szüksége) és a hitelbírálathoz a munkahelyi, fizetési papírok is elengedhetetlenek, ahhoz, hogy megállapítsák a hitelképességet.

Mitől függ, hogy megkapom a hitelt, vagy sem?

Állandó magyarországi lakcímre van szükséged, és kell egy saját mobiltelefonszám is, amelyen elér a bank. További feltétel, hogy ne szerepelj a KHR negatív sorain.

Mi van, ha egyedül nem megy?

Adóstárs bevonására is lehetőség van, amennyiben nem tudnád egyedül fizetni a hitelt, vagy közösen jobb feltételekkel kapnátok meg a kölcsönt.

Ki lehet adóstárs?

A kölcsönben adóstársad lehet a házastársad, vagy az a személy, aki a terhelt ingatlan tulajdonosa, de lehet közeli ismerős, rokon is, amennyiben az ő életkora és a te korod nem haladja meg a 75 évet. Egy hitel esetén maximum négy személy, tehát három adóstárs lehet jelen.

Hogyan történik a hitelbírálat?

A bank a hitelt igénylő személy fizetőképességének átvizsgálásakor a fizetési papírok mellett az esetleges egyéb hitelek, korábbi kölcsönök, bankszámlakivonatok alapján állapítja meg a rizikófaktort, hogy az adott hitelt igénylő személy, mekkora kockázatot jelent a pénzintézet számára. Amennyiben nem látnak kockázatot, úgy természetesen a hitelbírálat pozitív. A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) adatbázisában is bekérik az adatokat, ez a rendszer is segít a hitelképesség megállapításában. Itt minden adatot – legyen az pozitív, vagy negatív – begyűjtenek ahhoz, hogy eldöntsék, igényelhető-e a lakáshitel az adott személynek. A BAR listán szereplők, vagyis a „legrosszabb” adósok évekig nem igényelhetnek például semmilyen hitelt pénzintézetnél, annak függvényében, hogy mekkora összeggel maradtak adósok egy korábbi hitelből, vagy mekkora tartozást halmoztak fel a nem fizetéssel.

Miért kell bevonni a munkahelyedet?

A jövedelmedet igazoló papírok mellett a munkahelyeden is informálódhatnak rólad, például, hogy mióta dolgozol az adott cégnél, határozott, vagy határozatlan időre szól a megbízatásod stb. Például, ha rendszeresen előfordul, hogy nem fizeted a hitelt, a fizetésedről közvetlenül is vonhatják a tartozást – de ez csak tartós nem fizetés esetén fordulhat elő.

Mitől függ a hitelbírálat részletessége?

A bank a teljes futamidőre kell, hogy vizsgáljon téged, így egy 30 éves futamidejű hitel igénylésekor sokkal alaposabb és nagyobb elbírálásra lehet számítani, mint egy rövidebb lejáratú kölcsön igénylésekor – bár ez nyilván érhető.

Az sem mindegy, hogy a hitelt egyedül, vagy házastársaddal, családtagoddal, testvéreddel közösen igényéled-e. Ez esetben minden felet átvizsgálnak, de két személy esetén nyilván kétszeresen biztosított a bank számára, hogy fizetni fogjátok a hitelt.

A hitelt természetesen csak a negatív KHR listán nem szereplő és megfelelő, fix jövedelemmel és munkaszerződéssel rendelkező személyek kaphatják meg az adott pénzintézet döntésének függvényében. A hitel elbírálásakor a napi árfolyamot, és az aktuálisan meghirdetett kamatokat is figyelembe veszik.

Minden, amit hitelfelvétel költségeiről tudnod kell!

Igen, sajnos a hitelfelvétel sincs ingyen, illetve, lehet ingyenes, amennyiben jól választasz a feltételek és a kedvezmények között. De hogyan lehetséges ez? Segítünk!

Kit terhel az értékbecslés díja?

Az ingatlan értékbecslése után egy kijelölt közjegyző okiratba foglalja a hitelszerződést az ingatlanfedezet miatt. Ezek a költségek a hitel igénylőjét terhelik, de a legtöbb esetben ezeket kedvezményként vissza is kapja az ügyfél a banktól, vagy a pénzintézet eleve vállalja ennek kifizetését. Sőt, bizonyos konstrukciókkal az első törlesztőrészlet elengedésére is lehetőség van bizonyos hitelcsomagok esetén.

Szükséges lakásbiztosítás a lakáshitel mellé?

A lakáshitel felvételéhez általában a lakásbiztosítás megkötése is szükséges, melyet havi, negyedévi, vagy évi fizetési ütemezéssel is kérhetünk, ahogy nekünk a legkényelmesebb, illetve legkedvezőbb. Nyilván minél ritkább a fizetési ütemezés, annál kedvezőbb az összeg havi eloszlása, de ez az összeg nem változtat a biztosítás értékén.

Vannak akciós hitelek?

A K&H mindig kínál akciókat, különböző kamatkedvezményeket a lakáshitelek esetén, ezekről érdemes mindig aktuálisan érdeklődni, hiszen jelentős összegeket spórolhatsz meg a hitel felvételekor és hosszabb távon is, vagy akár csökkentheted a törlesztőrészletedet is. Persze ezt is könnyen kiszámolhatod a K&H lakáshitel kalkulátor segítségével.

Beszéljünk a kedvezményekről!

A hitelfelvétel is lehet akciós, a bank különböző kedvezményeket kínál, amennyiben tőlük veszel fel lakáscélú kölcsönt. A K&H például több esetben visszatéríti, vagy elengedi a közjegyzői díjat, a szerződéskötés díját, az értékbecslői díjat, és gyakran magára vállalja a tulajdoni lap lekérésének kétszeri és a térképmásolat lekérdezésének egyszeri díját.

Mekkora összeg igényelhető lakáshitelként?

A K&H-nál igényelhető lakáshitel összege egyébként 2 és 100 millió forint között kérhető, a futamidő pedig 5 és 30 között meghatározott lesz.

Nincs időm a bank nyitvatartási idejében a személyes ügyintézésre, mit tegyek?

A K&H lakáshitelek igénylésekor egészen a szerződés megkötéséig intézheted az ügyeket online is. Ráérsz a szerződés aláírására megérkezni személyesen – természetesen egy előre egyeztetett időpontban a személyes hitelügyintéződdel. A fogyasztóbarát hitelek minősítésének egyik feltétele az is, hogy a hitelfelvétel teljes egészében online történjen meg, ám ez csak 2024 januárjától lesz elérhető teljesen.

Mi az online hitelfelvétel menete?

A K&H lakáshitel igénylését otthonról, vagy az irodából is elkezdheted. Először hívd fel a bankot és kérj visszahívást, majd szerezz információt telefonon. Aztán küldd el a hiteligényléshez szükséges dokumentumokat e-mailben a hitelügyintéződnek, aki megrendeli neked az értékbecslőt is, aki a neked megfelelő időpontban érkezik az ingatlanhoz. Az értékbecslő meghatározza az ingatlan piaci értékét, majd a jövedelemigazolásoddal megkezdődik a hitelbírálat. Pozitív elbírálás esetén egy előre egyeztetett időpontban várnak a bankban a szerződés aláírására, melyet előzetesen e-mailben is megkapsz és 3 napod van tanulmányozni, átolvasni azt.

Mi történik a szerződés aláírása után?

Miután elfogadtad a bank ajánlatát és aláírtad a szerződést, a folyósítás két munkanapon belül megtörténik, a számládra megérkezik a teljes hitelösszeg, a jelzálogot pedig bejegyzik az ingatlanra a földhivatalnál.

Beszéljünk még a kamatperiódusról!

A futamidő egy 5 éves kamatperiódusú hitel esetén 5 és 30 év közötti, 10 éves kamatperiódusnál 15 és 30 év közötti, míg egy végig fix kamatozású hitel esetén 5 évnél hosszabb a kamatperiódus, akár 20 évig is

A fogyasztóbarát hitelek kamatkedvezményt is kínálnak

Abban az esetben kaphatsz kamatkedvezményt, ha megkötöd a K&H-nál a lakásbiztosítást, az életbiztosításodat, vagy biztosítást kötsz a hitelfedezetre.

Mitől függ a K&H lakáshitel kamata?

Legrövidebben az alábbiaktól függ, hogy mekkora a kamat: a felvenni kívánt összegtől, a kamat periódusától, a K&H bankszámládra érkező havi munkabértől és a vállalt jóváírástól.

Bővebben a zöld hitelekről

Zöld hitelnek nevezzük azt a kölcsönt, amellyel otthonukat energiatakarékosabbá tehetjük. Építkezés esetén 24 hónapod van megépíteni az ingatlant, a hitelt pedig szakaszosan folyósítva kapod meg, 2-4 szakaszra bontva, miután a helyszíni szemle után meggyőződött róla a bank, hogy teljesítetted a feltételeket, a végén pedig a használatbavételi engedély bemutatásával kapod meg az utolsó utalást.

A felújításra szintén 24 hónapod van zöld hitelnél, vásárlásra és korszerűsítésre pedig egy év áll rendelkezésre az igényléstől.

A felújítás és korszerűsítés szintén két év alatt kell, hogy végbe menjen és a korszerűsítésnek tartalmaznia kell a napelem, napkollektor, hőszivattyú, szélturbina, vagy a hő-és elektromos tárolóegységek telepítését, a falak szigetelését, vagy a nyílászárók energiatakarékosra cserélését, árnyékolástechnikai telepítését, vagy a fűtési, hűtési vagy szellőző rendszerek telepítését, az energiahatékony világítástechnika telepítését, a szaniterek alacsonyabb felhasználásúra cserélését, termosztátok telepítését, épületautomatikai rendszerek beépítését.

A lakásbiztosítás, mint kötelező elem

Lakásvásárláskor nem csak a hitel lesz fontos. Gondolni kell a lakásbiztosításra is. A lakásbiztosítás K&H Bank jelzáloghitel mellé kötelező. A lakásbiztosítás K&H Bank jelzáloghitel mellé azért kötelező, mert az ingatlan a hitel fedezete lesz, így annak az értékét meg kell óvni. A lakásbiztosítás CSOK mellé is kötelező. A lakásbiztosítás CSOK mellé azért kötelező, mert bár a CSOK egy állami támogatás, a bankok mégis úgy nyújtják, mint egy hitelt. Csak az különbség, hogy szerződés feltételeinek teljesülése esetén a CSOK támogatást nem kell visszafizetni. Az ingatlan biztosítás ilyenkor azért jó, mert az ingatlan biztosítás a fedezetet védi. És így az ingatlan biztosítás bennünket is véd. A lakásbiztosítás hitelhez szinte mindig kötelező. De probléma ez? Nem. Jó a lakásbiztosítás hitelhez. A lakásbiztosítás hitelhez azért jó, mert a hatása kettős: nem csak az ingatlant védi, hanem az ingatlanra felvett hitelt is.

Egy ingatlan egyrészt otthon, másrészt pedig komoly érték is, amire vigyáznunk kell a lehető legtöbb eszközzel. Balesetek esetén kár keletkezhet benne, és ha nem tudjuk ezt megakadályozni, az kiadást jelent – esetenként igen nagyot. A lakásbiztosítás abban segít, hogy tehermentesíti a családi vagyont az ilyen károk fedezésétől, és szinte azonnali segítséget jelent a bajban. Jó, ha tudjuk, hogy lakásbiztosítást nem csak tulajdonosként, hanem bérlőként is köthetünk. Meg is éri, hiszen a lakásban esett károkat ugyanúgy megtéríti, mint a vagyontárgyakban történteket. Mivel ma Magyarországon számos biztosítótársaság kínálja ezt a biztosítástípust, érdemes körültekintőnek lenni, mielőtt aláírjuk a szerződést, hiszen rengeteg ajánlat közül választhatunk. Át kell nézni a legfontosabb jellemzőket, és úgy dönteni, hogy az a leginkább megfeleljen az adott ingatlannak. És milyen biztosítások vannak még? Lakásbiztosításra az ingatlanunk védelmében van szükségünk, de ne feledkezzünk meg más értékeinkről sem. Az ingatlanunkat megvédhetjük lakásbiztosítással, és ha az ingatlant hitelre vettük, köthetünk hitelfedezeti biztosítást. Az autónkra köthetünk Cascót, és persze kell rá kötnünk Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítást is. Váratlan helyzetekre ott van az élet és balesetbiztosítás. Ha utazunk, köthetünk utasbiztosítást. Ha mindezekkel rendelkezünk, nyugodtabban élhetünk. Lakáshitel K&H. Jó lesz.

K&H Bank lakáshitel

A Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO)

A hagyományos lakásbiztosítások mellett találhatunk speciális lakásbiztosítást is. A Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) megalkotásával a Magyar Nemzeti Bank (MNB) célja az volt, hogy egy körben elérhető, könnyen értelmezhető feltételeket tartalmazó biztosítások legyenek elérhetőek Magyarországon. Az ügyintézés és a kárrendezés gyorsan és egyszerűen történik, ha fogyasztóbarát lakásbiztosítás igénylése mellett döntünk. A fogyasztóbarát lakásbiztosítás magas szintű védelmet nyújt, és a biztosítótársaságok ajánlatait egyszerűen lehet összehasonlítani. A minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás jelzáloghitelhez is köthető. A biztosítótársaság a teljes folyamat alatt, a szerződéskötéstől a szerződés megszűnéséig lehetővé teszi az online ügyintézést. Online lehet biztosítási ajánlatot kérni, nyilatkozni, kárt bejelenteni, tájékoztatást kérni, szerződést módosítani vagy felmondani.

A lakásbiztosítás online megkötése

Ha már meg kell kötni a lakásbiztosítást, azt tegyük meg gyorsan és egyszerűen. Online. Ha az online lakásbiztosítás igénylést választjuk, akkor innovatív módon lehet lakásbiztosításunk. Online lakásbiztosítás igényléskor nem kell bemennünk egy biztosító irodájába, az otthonunk kényelméből vihetjük végig a folyamatot. A lakásbiztosítás kiválasztása, az adatok megadása és a dokumentumok benyújtása is online történik. Természetes lett, hogy az ügyfelek otthonról igényelnek lakásbiztosítást, anélkül, hogy bemennének egy biztosítótársaság irodájába. Az online lakásbiztosítás igénylés kényelmes és biztonságos. Mindössze egy megfelelő számítástechnikai eszközre van hozzá szükség, és minden, az igényléstől a szerződés aláírásáig, az interneten történik. Több érv is szól amellett, hogy valaki az online lakásbiztosítás igénylést válassza. Nincs sorban állás, nincs várakozás. Nem kell parkolóhelyet keresni, nem kell órákat tölteni azzal, hogy lebonyolódjon egy lakásbiztosítás igénylés beadása.

Lakásbiztosítás K&H lakáshitelhez nem csak online köthető. Az online lakásbiztosítás igénylésnek vannak alternatívái, és ezeknek is lehetnek előnyei. A személyes ügyintézés sokak számára emberibb, közvetlenebb, és biztonságosabbnak is tűnik. Az ügyintéző ráadásul válaszolni tud a felmerülő kérdésekre, és adott esetben tanáccsal is elláthatja az érdeklődőt. A személyes kapcsolaton kívül, azok is a személyes ügyintézés mellett dönthetnek, akik nem rendelkeznek telefonnal vagy interneteléréssel, vagy azok, akik bár rendelkeznek ezekkel, de idegenkednek a használatuktól. Bár az online lakásbiztosítás ügyintézés elterjedt, a személyes ügyintézés még jó ideig az ügyfelek rendelkezésére áll majd. Az online lakásbiztosítás igénylésnél az igénylési folyamat részben, vagy teljes egészében az interneten történik. Lakáshitel K&H. Jó lesz. Lakásbiztosítással.

A legtöbb esetben az első lépés a megfelelő lakásbiztosítás kiválasztása, majd ezt követi a megfelelő dokumentumok beszerzése. Ha már az asztalon pihen minden iratunk, akkor a kiválasztott biztosító honlapján kell kérni a lakásbiztosítást. A dolog azonnali, nem kell rá várni, hiszen egy automata rendszer végzi. Meg kell adni a kért adatokat, és már készül is a biztosítási kötvény. Ha minden rendben van, akkor jöhet a következő lépés. El kell indítani a lakásbiztosítás igénylést, ami csak néhány kattintás. Esetleg a biztosító ügyintézőjével kell beszélni, ami történhet telefonon, vagy videós azonosítás segítségével. Be kell mutatni a személyazonosító iratot, illetve a beszerzett dokumentumokat. Elektronikus aláírással kell hitelesíteni a kérelmet, és ez után már csak a döntés van hátra. Ha ez is pozitív, akkor megtörténik az online lakásbiztosítás megkötése. Fontos megjegyeznünk, hogy vannak biztosítótársaságok, ahol az ügymenet eltérhet a fentiektől. Egyes esetekben kiküldik a szerződést, amit a beszerzett dokumentumokkal együtt vissza kell juttatni, de az is előfordul, hogy semmilyen dokumentumra nincs szükség, és a szerződés aláírása is elektronikusan történik. Az online lakásbiztosítás igénylés kényelmes és gyors megoldás. A modern technikai megoldásokat felhasználó online lakásbiztosítás igénylés azért népszerűbb, mert nem szükséges az igényléshez a személyes találkozás az ügyintézővel. Az online lakásbiztosítás igénylés feltételei ráadásul kedvezőbbek lehetnek. Az online lakásbiztosítás igénylésnél a folyamat gyors. Az online lakásbiztosítás igénylés nagyon gyors és kedvezőek a feltételei, ráadásul kényelmesebb megoldást is nyújt.

Az online lakásbiztosítás igénylése egyszerű. A folyamat gyors, érthető és könnyen követhető. Az online lakásbiztosítás igényléshez szükség lesz egy megfelelő elektronikai eszközre és internetkapcsolatra. Az online lakásbiztosítás igénylés a biztosító weboldalán történik, és elképzelhető, hogy csak a megfelelő böngésző segítségével tudunk majd igényelni. Megfelelő technikai feltételekkel nincs akadálya az online lakásbiztosítás igénylés benyújtásának. Első lépésként ki kell választanunk a nekünk megfelelő lakásbiztosítást. Ehhez szakértő weboldalak lakásbiztosítás kalkulátora nyújthat segítséget. A konstrukció kiválasztása után a weboldal gyakran átirányít bennünket a választott biztosító oldalára, ahol elkezdhetjük a lakásbiztosítás igénylést. Az adatok egyeztetése után a biztosító rendelkezésére kell bocsátanunk a kért dokumentumokat. Ez is teljesen online, és azonnal történik. A dokumentumok beérkezése után következik a szerződéskötés, ami egy online lakásbiztosítás esetén gyorsan megtörténhet.

Érvek a lakásbiztosítás mellett

Miért lehet jó egy lakásbiztosítás? A lakásbiztosítás megkötése nem mindig kötelező. Bár vannak olyan esetek, például lakáshitel igényléskor, amikor a hitelező pénzintézet előírja, hogy kössünk lakásbiztosítást. De mi van, ha nem kötelező? Kössünk, vagy ne kössünk lakásbiztosítást? Ha mindig biztosra mehetnénk, nem kellene aggódnunk, hogy megváltozik az életünk. A nem várt negatív változások szorongást okozhatnak, nyugtalanok lehetünk. Mit kezdhetünk ezzel a bizonytalansággal? Leírunk néhány ötletet a bizonytalanság kezelésére. A sikerek fontosak. A saját sikereink utat mutatnak. Életünk folyamán már megküzdöttünk jó néhány problémával. Ebből erőt meríthetünk, hiszen ha egyszer megoldottunk valamit, azt újra megtehetjük. Tanulhatunk a saját hibáinkból is, ha felismerjük, hogy eddig mit nem csináltunk jól, és azon változtatunk. És ha kevesebb az információ, akkor több lehet a nyugalom. A híreket olvasva ránk nehezedhet a világ. Földrengések, tragédiák, katasztrófák, gazdasági válság, infláció, háború. Ezekről olvasva bizonytalannak érezhetjük a jövőnket. A napi hírolvasás, főleg lefekvés előtt, az esti órákba, terhet rak ránk. Olvassuk kevesebbet, és őrizzük meg a nyugalmunkat. És az újdonságok is fontosak az életünkben. Amikor elkezdünk egy új sportot vagy csatlakozunk egy addig nem ismert közösséghez, amihez már régóta szerettünk volna, ez mind jótékonyan hat az önbizalmunkra. Erősebb önbizalommal felvértezve jobban kezelhetjük a változásokat, csökkenthetjük a stresszt. Persze van, ami rajtunk múlik, és van, ami nem. Régi bölcsesség, hogy ne akarjunk azon változtatni, amin nem tudunk. Vannak rajtunk kívülálló események, amikre nincs ráhatásunk. Ezek persze hatnak az életünkre, de ha elfogadjuk a tényt, hogy ezeken nem változtathatunk, az segíthet bennünket abban, hogy elfogadjuk a történéseket. Nem tudunk mindent irányítani. Amit viszont tudunk, azt irányítsuk úgy, hogy a számunkra a legjobb legyen.

A lakásbiztosítás szebbé teheti az életet? Talán igen. De hogyan kell átalakítani az életmódot, hogy boldogok legyünk? A boldogság általános témának tűnik, a róla szóló írások pedig tele vannak közhelyekkel. De mi van, ha ezeket megtöltjük tartalommal? A tudományos pszichológia már a boldogság szolgálatába állt. Évszázadok óta önjelölt guruk, vallási és filozófiai irányzatok próbálják meg definiálni a boldogság fogalmát, és a hozzá vezető egyetlen üdvözítő utat. A tudomány is beállt ebbe a sorba, és konkrét, nem túl meglepő megállapításokat tett közzé a boldogságkutatás eredményiről. Azt mondja, hogy mindenki tudja, hogy lehetünk tartósan boldogok. A számtalan cikk, tanulmány, film, ami a boldogsággal foglalkozik, egy általános tudás érzetét hozta el a mindennapjainkba. Mindannyian tudjuk, hogy lehetünk boldogok, bár a tudásunk gyakran felületes, néhány esetben talán téves is. A pénz, a sport, a szociális kapcsolataink és a céljaink is befolyásolják a boldogságunkat. Életmód témában is fontos a tájékozottság. Minél mélyebb a tudásunk, annál többet tehetünk önmagunkért és a környezetünkért. De mit tehetünk a boldogabb életért? A tudományos kutatások szerint a boldogságunk negyven százalékát befolyásolhatjuk, a többi eleve adott. Ez kevésnek tűnhet, mégis ez az a rész, ahol mi is hozzátehetünk a boldogabb életünkhöz. A testmozgás, a sport, ha heti legalább kétszer egy órás, boldogabbá tesz minket. Ennek hormonális okai is vannak, de a rendszeres testmozgás szükségességével mindenki egyetért. Ha önkéntes munkát végzünk, annak ugyanilyen hatása van. Hasznosnak érezzük magunkat, és szerezhetünk új barátokat is. Mindenféle társas aktivitás, közösségi élet szintén pozitív változásokat hoz. Eljárunk egy klubba? Nagyon jó. A szociális kapcsolatinknak szintén nagy a szerepe, a munkahelyen vagy a focicsapatban szerzett barátok is boldogabbá tesznek bennünket. A család, a párkapcsolat pedig elképzelhetetlenül sokat tesz hozzá egy boldog élethez. A boldog emberek a kutatások szerint egészségesebbek és tovább is élnek. Mi is tehetünk a boldogságunkért. Tegyünk érte. Rendszeres testmozgás, önkéntes munka, társas aktivitás. És ott van a lakásbiztosítás is. Ezt is mérlegelni kell.

Kössünk, vagy ne kössünk lakásbiztosítást? Nehéz ez a döntés? Nehéz eldönteni, hogy kössünk-e biztosítást? Nehéz tanácsot adni, ha valaki biztosítás megkötésén gondolkodik. Legyen szó bármilyen biztosításról. Biztosítással védhetjük az életünket, az életvitelünket, a vagyontárgyainkat és megtakarítási formaként is választhatunk biztosítást. A biztosító tanácsadói persze meg akarják győzni a leendő ügyfeleket, de a döntést egyedül kell meghozni. És ez nem egyszerű. A biztosítás kiadással jár, mégpedig rendszeres, akár az életünk végig tartó kiadással. És mit kapunk cserébe? A megtakarítási célú életbiztosításnál egyszerű a válasz. Az életbiztosítási kötvény lejáratakor a biztosító kifizeti az addig felhalmozott összeget és a hozamait. Ez egyszerű. De mi a helyzet egy kockázati életbiztosítással vagy egy lakásbiztosítással? A válasz ilyenkor már jóval összetettebb. A nem megtakarítású célú biztosításokkal ugyanis az a helyzet, hogy csak fizetjük és fizetjük, és bizony könnyen lehet, hogy soha nem lesz rájuk szükség.

Vannak okok, amiért biztosan érdemes lakásbiztosítás kötni? Érv lehet a biztosítás megkötése mellett, hogy a biztosított a saját nyugalmát vásárolja meg. Egy érzést, hogy előrelátó módon gondoskodott magáról és a szeretteiről. Ha bekövetkezik egy előre nem látható, nem várt esemény, és emiatt kár éri, akkor számíthat arra, hogy a biztosító megtéríti a kárát. Ez adhat egy olyan biztonságérzetet, ami miatt a gondolatai nem akörül forognak, hogy mi lesz, ha. Mi lesz, ha baleset éri? Mi lesz, ha elreped a vízvezeték? Mi lesz, ha betörnek hozzá? Ha a biztosított nem, vagy csak ritkán foglalkozik ezzel a kérdéssel vagy ezekkel a kérdésekkel, az nyugodtabb életet biztosíthat számára. Nyugodt és kiegyensúlyozott lesz, nem fog aggódni és aggodalmaskodni, nem fog szorongani. Egy teljes, boldog élethez pedig szükség van arra, hogy biztonságban érezzük magunkat. És ezt az érzést erősítheti bennünk egy megkötött lakásbiztosítás.

A biztosítások lényege, hogy egy káresemény esetén megtérítik a biztosított kárát vagy annak egy részét. Könnyű elképzelni azt, hogy mi történik akkor, ha valakit nagy anyagi veszteség ér. Ha egy családnak nincs elegendő megtakarítása ahhoz, hogy a kárt saját forrásból kifizesse, akkor a lakás akár el is veszhet örökre. Nem lesz hol lakni. Ez egy megfelelően kiválasztott lakásbiztosítással elkerülhető, hiszen a biztosító kifizetheti az elszenvedett kárt. Akinek van megfelelő mértékű megtakarítása, az sem szeretné valószínűleg a kár enyhítésére fordítani. Az évek alatt, kemény munkával megkeresett pénzt ne vigye el egy szerencsétlen esemény. Az látszik tehát, hogy akár van pénze a biztosítottnak, akár nincs arra, hogy a kárát kifizesse, mindkét esetben jobb, ha van lakásbiztosítása. Egy magát előrelátó és felelős embernek tartó ember arra törekszik, hogy a szeretteit biztonságban tudja. Ezt egy lakásbiztosítással el lehet érni. Biztosítani lehet azt, hogy a család életszínvonala ne változzon meg jelentősen egy nem várt negatív életesemény után. Mégsem lehet egyértelműen azt tanácsolni valakinek, hogy kössön lakásbiztosítást. De az mindenképpen elmondható, hogy meg kell fontolni a biztosításkötést.

A K&H lakáshitel és az Országos Betétbiztosítási Alap

A K&H Bank jelzáloghitel igénylése K&H Bank hitelkalkulátor használatával kezdődik. A K&H lakáshitel kalkulátor segít a döntésben. Azután jön az elbírálás, és a K&H Bank jelzáloghitel a számlára kerül. És a K&H jelzáloghitel összege biztonságban lesz a számlánkon. Miért? Az OBA miatt. De mi az az OBA? Az Országos Betétbiztosítási Alap 1993-ban alakult meg. Fontos szabály, hogy a Magyarországon székhellyel rendelkező pénzintézetek kötelesek csatlakozni az OBA rendszeréhez. Így bármelyik magyar bankban tartjuk a pénzünket, az védve lesz. Az OBA feladata, hogy egy bank tevékenységi engedélyének visszavonásakor a szabályozásban előírt 10 napon belül kártalanítsa az érintetteket. Az OBA szakemberei nem csak a kártalanításban, a végelszámolásban is részt vesznek. A kártalanításnak nincs saját ereje, tehát a teljes összeget megkapjuk, és ezt kérnünk sem kell, mert a kártalanítás automatikus. Ez a védelem ingyenes, ügyfélként ezért fizetnünk nem kell. Az ingyenesség oka, hogy az OBA megalakulása nem csak az ügyfelek érdeke volt, hiszen egy ilyen intézmény hozzájárul az ország pénzügyi stabilitásához, ami tagszervezetek érdeke is.

A hatályos jogszabályok miatt a pénzünk minden magyarországi pénzintézetnél védve van. Az OBA megalakulásáig a betéteket az állam garantálta. Azóta az OBA garantálja azokat. Ha az OBA működésének megkezdése előtt helyeztük el a pénzünket, arra a szabályok szerint továbbra is az állam garanciája érvényes. Amikor egy bank fizetésképtelenné válik, és az ott elhelyezett pénzünkhöz nem férünk hozzá, akkor az OBA 10 munkanapon belül kártalanít bennünket 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban. Egyes speciális esetekben ez a keret a másfélszeresére növekedhet. Röviden összefoglalva: minden magyarországi bankban védve van a pénzünk. Ha egy bank fizetésképtelenné válik, az OBA kártalanít bennünket. A kártalanítás összege legfeljebb 100 ezer euró betétesenként. Fontos, hogy a biztosítás minden bankra külön-külön érvényes. Ha több bankban helyezzük el a pénzünket, akkor mindegyik betétünk biztosított lesz 100 ezer euróig. Ha azonban egy bankban van több számlánk, akkor az azon tartott összegek összeadódnak.

Amiért mindenképpen használjuk a K&H lakáshitel kalkulátort

Az alapos tájékozódás egyik kedvelt eszköze a lakáshitel kalkulátor. Nem véletlenül. Számtalan konstrukció közül kell ugyanis választani. Szakértő weboldalak segítenek bennünket ebben, itt percek alatt eldönthetjük, hogy melyik K&H lakáshitel lesz számunkra a megfelelő. A szakértő weboldalakon a K&H jelzáloghitel kalkulátor segít nekünk, csak be kell írnunk az igényelt összeget, és a tervezett futamidőt. A K&H jelzáloghitel kalkulátor rögtön megmutatja, hogy milyen lehetőségeink vannak. Látni fogjuk az egyes konstrukciók kamatát, azt hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg, és a THM is feltüntetésre kerül. Elképzelhetetlen módon könnyíti meg ez a döntést, mert már nem kell a pénzintézetek végigjárva megkeresnünk a legjobb hitelt. Otthonról, gyorsan választhatunk, és biztosan tudhatjuk, hogy jól döntöttünk. Használjuk az K&H kalkulátor kalkulátort! Érdemes. Lakáshitel kalkulátor K&H. Ezekre a szavakra érdemes rákeresni. Lakáshitel kalkulátor K&H. Ezt kell megjegyezni. És ami még kiemelten fontos: az K&H Bank lakáshitel feltételek ismerete. Lakáshitel K&H. Jó lesz. Lakáshitel K&H kalkulátor használatával. Tényleg jó lesz. Ezért kell mindenképpen használni a lakáshitel kalkulátort.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

K&H lakáshitel kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

K&H lakáshitel kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

K&H lakáshitel kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

K&H lakáshitel kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A hitelformát az alapján kell kiválasztanod, hogy milyen céllal és mekkora összeget igényelnél.

A lakáshitelt piaci alapú lakásvásárlásra fordíthatod és kérheted a nagyon kedvező feltételeket nyújtó fogyasztóbarát minősítéssel ellátott hiteleket is.

Amennyiben a családoddal épp fészket raktok, akkor a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK), vagy a babaváró hitel lehet a legmegfelelőbb számotokra, attól függőn, hogy mekkora összegre van szükségetek.

Ha nem szeretnéd, hogy meghatározott legyen a hitel elköltése, tehát szabadon szeretnéd felhasználni a kölcsönt, akkor a személyi kölcsön a neked való.

Egyrészt jobb feltételekkel kaphatsz fogyasztóbarát hitelt, sokat spórolhatsz vele, ha ezt a hitelformát igényled, másrészt pedig egy olyan a Magyar Nemzeti Bank által felállított szigorú feltételrendszernek felelnek meg a minősítéssel ellátott hitelek, melyek az ügyfelet védik és egységes feltételeket kínálnak.

Vannak díjak, melyek a fogyasztóbarát hiteleknél maximalizálva vannak és vannak határidők, melyeket a banknak szigorúan tartania kell, ilyen a hitelbírálati idő és a folyósítási idő is.

Ezeket a hiteleket csak lakáscélra igényelheted, tehát vehetsz, építhetsz, felújíthatsz, bővíthetsz, vagy korszerűsíthetsz is egy-egy ingatlant.

Sajnáljuk, de semmi nincs ingyen, még a hiteligénylés sem, azonban a K&H számos kedvezményt kínál, vagy pedig visszautalja neked a díjakat a hitel folyósítása után.

Az értékbecslés díja például visszajár neked, mint ügyfélnek, és a tulajdoni lap lekéréseket sem neked kell fizetned, illetve a térképmásolat lekérdezés díja sem téged terhel.

Igényelj kölcsönt online. Bizony, a pandémia rákényszerített minket számos dolog interneten való intézésre és van, amiről azután sem mondjunk le, hogy ismét megnyílt a világ. A K&H lakáshitelek intézését, igénylését a szerződés aláírásáig intézheted online, kérhetsz telefonos, vagy videós beszélgetést, ahol a hitelügyintéző minden felmerülő kérdésed megválaszolásában segít, és minden kérelem benyújtása működik online is, a szerződést is megkapod e-mailben, aztán három napod van rá, hogy eldöntsd elfogadod, vagy sem. Ha elfogadod, csak az aláírásra kell bemenned a bankba.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Lakáshitel kisokos: Rövid vagy hosszú futamidő a jobb választás?

Az otthonvásárlás egyik legnagyobb kihívása az lehet, hogy milyen típusú lakáshitelt válasszunk. Az egyik legfontosabb döntés, amit ebben az összefüggésben kell meghoznunk, az a futamidő hossza. Rövid vagy hosszú futamidővel érdemes-e vállalni a hitelt? Melyik a megfelelő választás? Utánajártunk, és megvizsgáltuk a két lehetőség előnyeit és hátrányait, hogy segítsünk a legjobb döntés meghozatalában. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Fizetési kérelem küldése mostantól mindenkinek lehetőség!

A fizetési kérelem egy modern és egyszerű pénzügyi megoldás. Kevesen ismerik és használják, pedig már minden banknak elérhetővé kell tennie ezt a szolgáltatást. De mi az a fizetési kérelem? Mire jó? Kinek érdemes használni? Minden felmerülő kérdésre válaszolunk.

Tovább olvasom
Hogyan válasszunk bankszámlát nyugdíjasként?

Nyugdíjasként is jó, ha van bankszámlánk. Egy bankszámla sok mindenre jó lehet. De mire használhatjuk nyugdíjasként a bankszámlánkat? Érdemes nyitni? Hogyan válasszuk ki a legjobbat? Pénzügyi szakértőink cikke.

Tovább olvasom
Hogyan csökkenthetjük a személyi kölcsön költségeit?

A személyi kölcsön gyorsan és egyszerűen igényelhető. De ha már pénzre van szükségünk, hogyan szerezhetünk minél alacsonyabb kamattal? Mire figyeljünk? Mik a lehetőségek? Utánajártunk, és megmutatjuk, hogyan csökkenthetjük a személyi kölcsön költségeit. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával