Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Milyen esetekben segít az életbiztosítás?

2024.03.14.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2024. június 12. 13:43

Az életbiztosítás talán a legegyszerűbben elérhető biztosítási forma. És bár a neve sokat elárul, utánajártunk, hogy pontosan milyen esetekben segít az életbiztosítás. Röviden és közérthetően írunk az életbiztosításról.

Milyen esetekben segít az életbiztosítás?

A kockázati életbiztosítás – az élet biztosítása

Az életbiztosítás egy olyan biztosítási forma, ami anyagi védelmet nyújt a biztosított halála esetén. Az életbiztosítás lehetővé teszi a biztosított személynek, hogy előre meghatározott összeget kapjon a biztosítótól a kedvezményezett, ha ő meghal.

Az életbiztosítás nem csak a haláleset esetén nyújthat védelmet, egyes típusai akár betegség vagy baleset esetén is kifizetik a költségeket, ami segíthet az orvosi kezelések és a rehabilitáció kiadásainak fedezésében.

Az életbiztosítás nem csak magánszemélyek, hanem a vállalatok számára is fontos lehet, hiszen biztosítóak az alkalmazottakat is. Az alkalmazottak életbiztosítása elősegítheti a munkáltatói bizalmat és a munkavállalói elégedettséget, valamint segítheti a cég pénzügyi stabilitását egy váratlan halálesetnél.

Az életbiztosítás egy sokoldalú biztosítási forma, ami a biztonság és az anyagi stabilitás érzését nyújtja a biztosított és a családja számára.

Pontosan milyen esetekben segít az életbiztosítás?

Az életbiztosítás a szerződésben meghatározott kedvezményezettnek nyújt anyagi segítséget a biztosított halála esetén.

A pontos feltételek biztosítónként és szerződésenként eltérhetnek, de általánosságban az alábbi esetekben nyújt fedezetet az életbiztosítás:

Halál:

 • Természetes halál: Ez a leggyakoribb eset, és magába foglalja a betegség, baleset, öregség miatti halált is.
 • Baleseti halál: A baleset miatti halálra külön kitétel vonatkozhat a szerződésben, és a baleset definíciója is biztosítónként eltérhet.
 • Öngyilkosság: Egyes életbiztosítások kizárják az öngyilkosságból eredő halált a fedezetből, míg mások egy várakozási idő (pl. 1-2 év) után kifizetik a haláleseti összeget.

Egyéb esetek:

 • Súlyos, kritikus betegség: Egyes életbiztosítások kiegészítő szolgáltatásként súlyos betegség esetén is kifizetnek egy összeget a biztosítottnak, amelyet a gyógyulási költségekre, rehabilitációra, vagy egyéb célokra fordíthat.
 • Tartós rokkantság: Bizonyos esetekben a tartós rokkantság is kiválthatja a haláleseti szolgáltatás kifizetését.

Fontos megjegyezni, hogy az életbiztosítás nem minden esetben nyújt fedezetet. A kizárások listája biztosítónként és szerződésenként eltérő lehet, de általában ide tartoznak a következők:

 • Háborús cselekmények: A háború, terrorcselekmény, zavargás miatti halált nem minden biztosítás fedezi.
 • Veszélyes sportok: Bizonyos sportok űzése kizárhatja a fedezetet, vagy extra díjfizetéshez kötheti.
 • Szándékos önbántalmazás: Az önbántalmazás miatti halált nem fedezi az életbiztosítás.

Az életbiztosítás megkötése előtt érdemes alaposan tájékozódni a különböző biztosítók ajánlatairól, és összehasonlítani a szerződési feltételeket.

Fontos, hogy megértsük a kizárásokat, és olyan biztosítást kössünk, amely megfelel az igényeinknek.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

 • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
 • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
 • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Miért kössünk életbiztosítást? – szakértőnk válaszol

Az Akölcsön szakértői szerint az életbiztosítás több okból is fontos lehet. Mutatjuk, mik ezek:

Pénzügyi védelem: Az életbiztosítás kifizetése segíthet a családnak fedezni a költségeket és megőrizni az életszínvonalat, ha a biztosított váratlanul elhalálozik. Ez lehetővé teszi, hogy a hozzátartozók fedezni tudják a temetési költségeket, fizetni a hiteleket, és fenn tudják tartani magukat a mindennapokban.

Hitelek fedezése: Ha van jelzáloghitel vagy személyi kölcsön, az életbiztosítás segíthet a kifizetésükben vagy a törlesztésükben, ha a biztosított meghal.

Gyermekek jövője: Az életbiztosítás segíthet gyermekeink jövőjének biztosításában. Lehetővé teszi, hogy fedezzük a gyerekek felsőoktatási költségeit vagy egyéb fontos kiadásait, még akkor is, ha már nem vagyunk jelen az életükben.

Adókedvezmények: Egyes életbiztosítási termékek adókedvezményeket kínálnak a befizetésekre vagy a kifizetésekre.

Örökség átadása: Az életbiztosítás segíthet az örökség tervezésében, és biztosíthatja, hogy hozzátartozóinknak pénzügyi támogatást nyújtsunk, amikor már nem vagyunk jelen.

Üzleti célok: Az életbiztosítás használható vállalkozásokban is, például üzleti partner halála esetén történő kárpótlásra vagy az üzlet folytonosságának biztosítására.

Összességében az életbiztosítás fontos eszköz lehet a pénzügyi tervezésben és a kockázatkezelésben, amely segíthet a szeretteink védelmében és a jövőjük biztosításában.

Azonban mindig érdemes alaposan átgondolni az egyéni körülményeket és pénzügyi célokat, mielőtt döntést hozunk az életbiztosításról.

A kockázati életbiztosítás egy egyszerű, átlátható termék, ami könnyen megérthető. Ha mégis bizonytalanok vagyunk, egy pénzügyi tanácsadó segíthet a legmegfelelőbb opció kiválasztásában.

Hogy a legjobb életbiztosítást köthessük meg.

Összefoglalás

Az életbiztosítás egy alapvető pénzügyi védelmi eszköz, amely széles körű segítséget nyújt a biztosított személy és családja számára váratlan események, például halál, súlyos betegség vagy tartós rokkantság esetén. Ez a biztosítási forma anyagi biztonságot garantál a kedvezményezetteknek, lehetővé téve számukra, hogy fedezzék a temetési költségeket, törleszthessék a hiteleket, vagy fenn tudják tartani életszínvonalukat. Az életbiztosítás a vállalatok számára is előnyös, hiszen növelheti a munkavállalói elégedettséget és hozzájárulhat a pénzügyi stabilitáshoz. Azonban fontos tudni, hogy az életbiztosítás nem minden esetben nyújt fedezetet, és a kizárások listája biztosítónként változhat. A döntés előtt alaposan érdemes tájékozódni és összehasonlítani a különböző ajánlatokat, hogy a legmegfelelőbb védelmet biztosíthassuk magunknak és szeretteinknek. Az életbiztosítás tehát nem csak a pénzügyi védelemben nyújt segítséget, hanem a jövő tervezésében is kulcsfontosságú szerepet tölt be.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Hitelem biztosítása – hogyan tudom biztosítani, hogy ne örökölje más a tartozást?

Hitelem biztosítása – hogyan tudom biztosítani, hogy ne örökölje más a tartozást?

2020.03.06.

A hitelfelvétel nem csak komoly döntés, hanem komoly felelősség is. Hiszen nem csak a saját életedre van hatással, hanem a környezetedére is. Előfordulhat olyan eset is, amikor már csak a hozzátartozóidra nehezedik mázsás súllyal a hiteltartozásod; ilyen az, amikor nem csak a javaidat, de a tartozásodat is öröklik. A hitelem biztosítása tehát nem csak engem véd, hanem az örökösöket is.

Tovább olvasom
Ismerd meg, hogyan működik a hitelfedezeti biztosítás!

Ismerd meg, hogyan működik a hitelfedezeti biztosítás!

2024.03.05.

A hitelfedezeti biztosítás a nagy összegű hitelek biztosítására szolgál. De hogyan köthető meg ez a biztosítás? És mire jó? És persze: érdemes megkötni? Körbejártuk a témát, és röviden és közérthetően írunk a hitelfedezeti biztosításról.

Tovább olvasom
Mikor érdemes jövedelempótló biztosítást kötni?

Mikor érdemes jövedelempótló biztosítást kötni?

2021.07.19.

A jövedelempótló biztosítás – mint a neve is mutatja – igen hasznos lehet bizonyos esetekben. Mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom
Mire fizet az utasbiztosítás?

Mire fizet az utasbiztosítás?

2022.05.20.

Mire fizet az utasbiztosítás? Az alábbiakból megtudhatod, ahogy azt is, milyen segítséget várhatsz, ha rendelkezel vele!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával