Kötelező biztosítás 2024

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás

A kötelező biztosítás az egyik legfontosabb biztosítási forma a gépjárművek számára.

Ez a biztosítás típus már évtizedek óta kötelező, és a célja, hogy védelmet nyújtson a közúton okozott károkért.

A KGFB egy olyan biztosítás, amely a gépjármű tulajdonosának kell kötnie, mielőtt az úton közlekedhet. Ez a biztosítás a gépjárművezetők és az esetleges balesetek áldozatai számára is fontos védelmet nyújt.

Az alapvető funkciója, hogy fedezze a harmadik félnek okozott károkat, amelyek a gépjárművezető hibájából származnak. Ezek lehetnek balesetek, sérülések vagy anyagi károk más gépjárművekben.

A KGFB a Magyarországon közlekedő gépjárművek számára kötelező, és a gépjármű tulajdonosának éves díjat kell fizetnie a biztosítási fedezetért.

A díj összege több tényezőtől függ, például a gépjármű típusától és a sofőr korától. Azok után a gépjárművek után, amelyek nagyobb kockázatot jelentenek, magasabb díjat kell fizetni.

A KGFB egyfajta társadalmi védelem is, amely garantálja, hogy azok, akik a közutakon közlekednek, felelősségbiztosítással rendelkezzenek, és így képesek legyenek károkat megtéríteni másoknak, ha balesetet okoznak.

Ez az intézkedés segít csökkenteni a közúti balesetek okozta károkat és a bírósági pereskedést.

A KGFB fedezetét általában év végéig kell megújítani, és a díjakat a biztosítók határozzák meg. A díjakat az előző évben történt károknak, az autó típusának és más tényezőknek a figyelembevételével számítják ki.

Lényeges, hogy a KGFB csak harmadik félnek okozott károkat fedezi.

Az autótulajdonosoknak további biztosításokat is köthetnek, például casco biztosítást, amely a saját autójukban keletkező károkat is fedezheti.

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás az egyik alapvető biztosítás, amely védelmet nyújt a gépjárművezetők és a harmadik fél számára. Ez a rendszer hozzájárul a közúti biztonsághoz és a balesetek okozta károk kezeléséhez, és elengedhetetlen azoknak, akik Magyarországon közlekednek.

Amit érdemes tudni róla

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás fontos aspektusa Magyarországon az, hogy az segít megelőzni az illegális közúti közlekedést.

Azok a gépjárművezetők, akik nem rendelkeznek érvényes KGFB biztosítással, könnyen az illegális közlekedők közé sorolhatók, és súlyos büntetéseket kockáztatnak, amennyiben lebuknak.

Ennek eredményeként a KGFB nemcsak a közúti balesetek esetén, hanem azok megelőzésében is kulcsszerepet játszik.

A KGFB rendszerében több biztosítótársaság is versenyez, így a gépjármű tulajdonosoknak lehetőségük van kiválasztani a számukra legjobban megfelelő ajánlatot.

Ez a verseny ösztönzi a biztosítókat az árak versenyképességének és a szolgáltatás minőségének javítására, így az ügyfelek számára jobb lehetőségeket kínálnak.

Az év során bekövetkezett változások is befolyásolhatják a KGFB díjakat. Például, ha egy gépjárművezető balesetet okoz, és az ő felelősségét állapítják meg, akkor a KGFB díja emelkedhet.

Ugyanakkor, ha az év során nem voltak károkozásai, és az év végi értékelés alapján kevesebb kártérítésre van szükség, akkor a KGFB díja csökkenhet.

Lényeges, hogy a KGFB csak a közúti balesetek okozta károkra vonatkozik. Az autótulajdonosoknak további biztosításokat is érdemes fontolóra venniük az autójuk védelmére, például a casco biztosítást, amely az autójukban keletkező károkat, lopást vagy más kockázatokat is fedezheti.

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás olyan intézkedés, amely a közúti közlekedés biztonságát és a károk kezelését szolgálja.

Az autótulajdonosoknak felelősséggel kell eljárniuk, hogy gondoskodjanak a megfelelő biztosítási védelemről, és ezzel hozzájáruljanak a közúti közlekedés javításához és a balesetek okozta károk mérsékléséhez. Fontos tudni, hogy a kötelező biztosítás mit fedez.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

 • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
 • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
 • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Mikortól érvényes a kötelező biztosítás?

A KGFB akkor válik érvényessé, amikor a biztosítótársaság kiállítja a szerződést és a biztosítási kötvényt.

A kötvény tartalmazza a biztosítás kezdetét és végét, valamint a biztosítási összeget. A biztosítás érvényességét a kötvény száma és érvényessége igazolja.

Mikor fizet a kötelező felelősség biztosítás? És mikor nem fizet?

Ha kárt okoz valaki, akkor nem neki kell megfizetni az okozott kárt a másik félnek. A biztosítója fog fizetni helyette.

De ha mi okozunk kárt, és a mi autónk is sérül, akkor a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás bennünket nem segít.

A biztosító abban az esetben áll helyt, ha a károkozás bizonyítható. KGFB esetén a dologi kár maximális kifizethető összege több, mint egymillió eurónak megfelelő, személyi kárnál pedig több, mint hatmillió, szintén eurónak megfelelő forintösszeg.

Jogszabályok alapján adják meg, hogy milyen káreseményre és mennyit fizethet legfeljebb a biztosítótársaság.

Vannak esetek, amikor a KGFB nem fizet. Ilyen, amikor a biztosított gépjárműben vagy annak tartozékában és alkatrészében keletkezik kár.

Mérgező vagy sugárzó anyagok hatására történő károk esetén sem fizet a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás. Akkor sem fizet, ha a kár egy álló járműre való rakodás közben történik.

Akkor sem, ha a járművel edzettünk vagy versenyeztünk. Akkor sem, ha alkohol vagy kábítószer hatása alatt állt a vezető a baleset idején, és akkor sem, ha az autó forgalmi engedélye már lejárt.

Ha a baleset háborús övezetben történik, szintén nem fizet a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás.

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás nem terjed ki a károkozó járművében lévő tárgyakra, eszközökre, kivéve, ha azok az egyik utas személyes használati tárgyai.

Bármilyen, környezetszennyezettséggel összefüggő kár esetén sem fizet a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás.

Ha mi okoztunk balesetet, akkor érdemes lefényképezzünk a helyszínt, és pontosan leírni a történteket, főleg, ha személyi sérülés történt. Ezzel megkönnyíthető a későbbi ügyintézés menete.

Ahhoz, hogy a kárrendezés minél gördülékenyebben menjen, mindkét félnek ki kell töltenie a baleseti bejelentő lapot, egy kék-sárga nyomtatványt.

A bejelentés már online is megtehető, egy applikáció segítségével. A Magyar Biztosítók Szövetsége által készített kárbejelentő applikáció elérhető magyar és angol nyelven is.

A kötelező biztosítás kalkulátor

A kötelező felelősség biztosítás kalkulátor egy online eszköz, amely segítségével összehasonlíthatod a különböző biztosítók KGFB ajánlatait. A kalkulátor a következő adatokat kérheti be:

 • a gépjármű típusa és rendszáma
 • a gépjármű tulajdonosának adatai
 • a gépjármű használatának módja
 • a gépjármű értéke

A kalkulátor ezekre az adatokra alapozva kalkulálja ki a különböző biztosítók KGFB díját. A kalkulátor használata ingyenes, és nem kötelez a biztosítás megkötésére.

A KGFB kalkulátor használata számos előnnyel járhat. Egyrészt segíthet megtalálni a legkedvezőbb biztosítási ajánlatot, másrészt pedig időt és energiát spórolhat meg.

Amire érdemes figyelni:

Töltsd ki pontosan a kalkulátort, hogy a lehető legpontosabb eredményt kaphasd.

Hasonlítsd össze több biztosító ajánlatát, hogy a legjobbat választhatod ki.

Figyeld a biztosítási feltételeket, hogy biztos legyél benne, hogy az adott biztosítás megfelel az igényeidnek.

A kötelező biztosítás kalkulátor használatával könnyen és gyorsan összehasonlíthatod a különböző biztosítók KGFB ajánlatait, és megtalálhatod a számodra legkedvezőbbet.

A kalkulátorok használata mellett érdemes még néhány dolgot figyelembe venni, amikor kötelező biztosítást kötsz. Ilyen a biztosító társaság stabilitása, a biztosító társaság ügyfélszolgálata és a biztosító társaság által kínált egyéb szolgáltatások.

Lényeges, hogy olyan biztosító társaságot válassz, amely megbízható, jó ügyfélszolgálattal rendelkezik, és egyéb szolgáltatásokat is kínál, amelyek hasznosak lehetnek számodra. Ez a biztosítás akár más biztosításokkal együtt is köthető. (együttkötés kedvezménye)

A KGFB kalkulátor segít választani a legolcsóbb lehetőségek közül.

A váltás is könnyebb a kalkulátor használatával. A kötelező gépjármű biztosítás fontos, a kötelező biztosítás kötés pedig egyszerű. A gépjármű kötelező biztosítás, vagyis a KGFB kötés, az autó kötelező biztosítás megléte nem függhet a kötelező biztosítás árak nagyságától.

Az, hogy mennyibe kerül a kötelező biztosítás, nem számít. Meg kell kötni. A kalkulátor ad lehetőséget arra, hogy a legkedvezőbb ajánlatot választhassuk.

kötelező biztosítás kalkulátor

Kinek nem kötelező a kötelező?

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB) kötelező minden olyan gépjármű üzembentartója számára, amely közúton közlekedik.

A KGFB célja, hogy megtérítse a gépjárművel okozott károkat, ideértve a személyi sérüléseket, a vagyonkárokat és a környezeti károkat is.

A KGFB alól csak a következők mentesülnek:

 • a Magyar Honvédség, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás, a vám- és pénzügyőrség, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok gépjárművei
 • a közúti közlekedési szabályok szerint közúton nem közlekedő gépjárművek
 • a közúti közlekedési szabályok szerint közúton közlekedhet, de a súlyhatárt nem éri el a mezőgazdasági vontató és pótkocsija, valamint a lassú jármű
 • a közúti közlekedési szabályok szerint közúton közlekedhet, de a súlyhatárt nem éri el a gyűjtő- és elosztóvezetékek, valamint az azokon szállított anyagok mozgatására szolgáló járművek
 • a közúti közlekedési szabályok szerint közúton közlekedhet, de a súlyhatárt nem éri el a tűzoltó gépjárművek
 • a közúti közlekedési szabályok szerint közúton közlekedhet, de a súlyhatárt nem éri el a mentőgépjárművek

A KGFB alól mentes gépjárműveket is kötelező a kötelező felelősségbiztosítás szabályainak megfelelően közúton forgalomba helyezni, és a kötelező felelősségbiztosítási igazolást a gépjárművel együtt tartani.

Kötelező biztosítás online is köthető

Az online kötelező biztosítás kötés a legegyszerűbb mód. A kötelező biztosítás online kötés, és a kötelező biztosítás összehasonlítás ugyanúgy (szinte) kötelező, mint a kötelező biztosítás autó vásárláskor.

Egy online kötelező biztosítás kötés gyors és kényelmes. Egy kötelező biztosítás online kötés otthonról is lehetséges. Egy kötelező biztosítás kötés online olyan egyszerű, hogy azt bárki képes végigvinni.

Az online kötelező biztosítás kötés menete:

Online KGFB igényléskor minden lépés logikusan követi egymást. Ha minden dokumentum kéznél van, akkor jöhet az első lépés.

El kell indítani az igénylést, ami csupán néhány kattintás. Esetleg a biztosító ügyintézőjével kell beszélni, ami történhet telefonon vagy videós azonosítás segítségével.

Be kell mutatni a személyazonosító iratot, illetve a beszerzett dokumentumokat. Elektronikus aláírással kell hitelesíteni a kérelmet, és ez után már csak a bírálat van hátra.

Ha ez is pozitív, akkor megtörténik az online KGFB megkötése. Fontos megjegyeznünk, hogy vannak biztosítótársaságok, ahol az ügymenet némileg eltérhet a fentiektől.

Egyes esetekben kiküldik a szerződést, amit a beszerzett dokumentumokkal együtt vissza kell juttatni, de az is előfordul, hogy semmilyen dokumentumra nincs szükség, és a szerződés aláírása is elektronikusan történhet.

Mi dönthetjük el, hogy online vagy személyesen igényelünk a biztosítást. Az online KGFB igénylés kényelmes és gyors megoldás.

A modern technikai megoldásokat felhasználó online KGFB igénylés azért népszerűbb, mert nem szükséges az igényléshez a személyes találkozás az ügyintézővel.

Az online KGFB igénylés feltételei ráadásul gyakran kedvezőbbek.

A kötelező biztosítás ára mitől függ?

A KGFB ára sok dologtól függ.

 • A gépjármű típusa és teljesítménye.
 • A gépjármű tulajdonosának életkora és vezetői tapasztalata.
 • A gépjármű használatának módja.
 • A gépjármű értékének becslése.

A biztosító társaság által kínált kedvezmények.

A gépjármű típusa és teljesítménye a legfontosabb tényező a kötelező biztosítás árának meghatározásában.

A nagyobb teljesítményű gépjárművek általában drágábbak, mint a kisebb teljesítményűek.

A gépjármű tulajdonosának életkora és vezetői tapasztalata szintén befolyásolja a biztosítás árát. A fiatalabb vezetők általában többet fizetnek, mint az idősebbek.

A gépjármű használatának módja is fontos tényező. A gyakran használt gépjárművek általában drágábbak, mint a ritkábban használtak.

A gépjármű értékének becslése is befolyásolhatja a biztosítás árát. A drágább gépjárművek általában drágábbak, mint a kevésbé értékesek.

A biztosítótársaság által kínált kedvezmények szintén jelentősen befolyásolhatják a biztosítás árát. A legtöbb biztosító társaság számos kedvezményt kínál:

 • fizetési mód kedvezménye
 • biztosítói hűségkedvezmény
 • biztosítói partnerkedvezmény
 • biztosítói bónusz

A KGFB ára tehát sok tényezőtől függ. Fontos ezeket a tényezőket figyelembe vedd, amikor biztosítást kötsz. A KGFB kalkulátor használata segíthet megtalálni a számodra legkedvezőbb ajánlatot.

A kötelező biztosítás bónusz átvezetés – a bonus-malus rendszer

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás bónusz átvezetése (vagy bonus-malus rendszer) egy olyan gyakorlat, amelyben a gépjárművezetőknek kedvezőbb díjat kínál a biztosító, ha bizonyos időszakon keresztül nem éri baleset vagy kár az autójukat.

Ez a rendszer a gépjárművezetők biztonságos vezetési gyakorlatát ösztönzi, és lehetőséget nyújt a díjcsökkentésre, ha nincs baleset.

A bonus-malus rendszer alkalmazható a kötelező gépjármű felelősségbiztosításnál, de a gyakorlat és a részletek változhatnak a különböző biztosítók szerint. A rendszer lényege, hogy az autótulajdonos egy bizonyos időszak után, amelyet balesetmentesen vezet az autójával, bónuszt vagy kedvezményt kap a következő év díjára.

A bónusz átvezetése általában éves ciklusban működik, és az autótulajdonosok az év elején kapják meg az aktuális év díját, amely az előző év vezetési teljesítményétől függ.

Ha egy autótulajdonos nem okoz balesetet az év során, akkor az év végén kap egy bónuszt vagy kedvezményt a következő év díjára. Ez a kedvezmény mértéke általában az előző év díjának egy százalékos része, és lehetőséget nyújt a díj jelentős csökkentésére.

Azonban, ha egy autótulajdonos balesetet okoz vagy kárt okoz az autójában az év során, akkor a bonus-malus rendszer alapján a következő év díja emelkedhet. Ezt azért teszik, hogy ösztönözzék az autótulajdonosokat a biztonságos vezetésre és a kockázatok minimalizálására.

A bonus-malus rendszernek az a célja, hogy ösztönözze a gépjárművezetőket a biztonságos vezetésre és az önfegyelemre, és ezáltal hozzájáruljon a közúti balesetek számának csökkentéséhez.

Az autótulajdonosok számára lehetőséget kínál arra, hogy aktívan részt vegyenek az autóbiztosításuk díjának ellenőrzésében és csökkentésében, ha felelősségteljesen vezetnek.

Mivel a részletek és a gyakorlat változhat a biztosítóknál, fontos a konkrét kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződés részleteinek és feltételeinek megértése, ha bónusz átvezetést szeretne alkalmazni.

Mindig ajánlott konzultálni egy biztosítási szakértővel vagy közvetítővel, hogy megtudja, hogyan működik a rendszer az adott biztosítónál.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást, avagy röviden a KGFB-t minden autóra meg kell kötni. Célja, hogy a biztosító megtérítse azokat a károkat, amelyek többszereplős közlekedési balesetből adódhatnak. Ha nem kötöd meg a kötelező biztosítást, annak többféle szankció lehet a következménye, például kivonhatják az autódat a forgalomból, ráadásul, ha enélkül okozol balesetet, akkor Neked kell kifizetni azokat a károkat, amiket amúgy a biztosító fizetne helyetted, és ez akár többmilliós tétel is lehet.

A következőkre kötelező biztosítást kötni:

 • személyautó
 • teherautó
 • motorkerékpár
 • rendszám nélküli robogó
 • utánfutó
 • mezőgazdasági gépek
 • lakókocsi

Manapság már szinte nincs is olyan elintéznivaló, amit ne lehetne online is letudni, hiszen egyszerű, gyors, és ez nem csak az ügyfelek, de a cégek számára is kedvező megoldás. Ugyanez elmondható a biztosítások minden típusáról és a biztosítótársaságokról is, tehát a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás is megköthető az interneten keresztül. Érdemes még azelőtt megkötni, hogy elhoznánk a megvásárolt autót, de ha ez nem lehetséges, akkor minél hamarabb, hiszen a szerződés csak az aláírás időpontjától kezdve érvényes. Autóvásárlás esetén érdemes magadnak intézni a biztosításkötést, mert rengeteget spórolhatsz, ha nem azt kötöd meg, amit a kereskedő felajánl az autó mellé.

Ha van autód és kötelező biztosításod, de váltani szeretnél – például a hirtelen nagymértékben megemelkedő díjak miatt –, akkor tudnod kell, hogy a biztosítási jogviszony utolsó napja a biztosítási évforduló is egyben, amikor is ezt megteheted. Az évforduló előtt legalább 30 nappal be kell nyújtanod a biztosítási szerződés felmondását a biztosítónak, majd választanod kell egy másikat – ez utóbbit természetesen megteheted online is.

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást a biztosítási évforduló előtt legalább 30 nappal kell felmondani. A kötelező biztosítást abban az esetben is felmondhatod, ha eladtad az autót, ebben az esetben a biztosítás megszűnik, és a már befizetett éves díj egy részét időarányosan visszakapod. Fontos, hogy ha nem mondod fel a szerződést az évforduló előtt 30 nappal, akkor a kötelező biztosítás automatikusan meghosszabbodik.

A lemondást írásban, postai úton add be legkésőbb a lemondás utolsó lehetséges dátuma előtt néhány nappal. Ha kicsúszol a határidőből, és nem fizeted be időben a biztosítás díját, akkor a biztosító az éves díj többszörösét fogja felszámolni a nem fedezett időszakra. Létezik olyan szolgáltató, aki mind a régi biztosítás lemondását, mind az új megkötését elintézi helyetted, és Neked csak online kell tartanod vele a kapcsolatot.

A lemondáshoz a következő dokumentumokra lesz szükséged:

 • felmondólevél
 • a személyes adataid
 • a jármű alapadatai
 • a felmondani kívánt szerződés száma
 • a kötvény száma

A lemondó nyilatkozat elküldése előtt érdemes egyeztetni a biztosítóval a szükséges dokumentumokat, hiszen ezek biztosítónként eltérőek is lehetnek. Őrizd meg a kapcsolódó dokumentumokat, a feladott ajánlott levélről az igazolást, a visszaérkezett tértivevényt, vagy az ügyfélszolgálaton kapott átvétel igazolólapját, mert a vitás esetek elkerülése érdekében hasznosak lehetnek.

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díját az autó és annak üzembentartója, valamint a bonus-malus rendszer befolyásolja. A fizetendő összeget azonban elsősorban az autó típusa és a teljesítménye határozza meg, de figyelembe veszik a korát is.

A biztosítási díj emellett függ attól is, hogy a tulajdonos és az üzemben tartó ugyanaz-e, valamint az üzemben tartó korától, lakóhelyétől, a jogosítványa korától, a munkakörétől és attól, hogy rendelkezik-e casco biztosítással. A közalkalmazottak, köztisztviselők, vagy nyugdíjasok például többnyire kedvezményt kapnak az éves díjból, de a gyermekesek is, valamint azok, akik több biztosításukat, így a kötelezőt is ugyanannál a biztosítónál kötik meg.

A bonus-malus rendszer az üzembentartó által okozott baleseteket, illetve a balesetmentes közlekedés időtartamát tartja számon. Minél hosszabb a károkozás-mentes időszak, annál több a kedvezmény, illetve annál alacsonyabbak a díjak, míg a balesetet okozó biztosítottak szankciókra számíthatnak: elbukhatnak egy jó biztosítási besorolást, és még a díjaik is emelkedni fognak.

A kötelező biztosítás a károkozást téríti meg helyetted, tehát ha Te vagy a vétlen fél, és az autódban kár keletkezik, akkor a vétkes fél biztosítása fedezi a Te autódban keletkezett sérülések javítását. Ha viszont Te vagy a vétkes fél, akkor a Te kötelező gépjármű-felelősségbiztosításod fedezi a másik fél kárát, téged viszont nem kártalanít, épp ezért érdemes casco biztosítást is kötnöd. Jó, ha tudod, hogy dologi kárnál a maximálisan kifizethető összeg 1.220.000, személyi káresetnél pedig 6.075.000 eurónak megfelelő forint, de egyébként a hatályos jogszabályok alapján számítják ki, hogy a biztosító milyen káreseményre maximálisan mennyit fizet.

A következő esetekben nem érvényesíthető a kötelező biztosítás:

 • ha a gépjárműben lévő műszaki cikkekben és alkatrészekben kár keletkezett
 • ha toxikus, vagy sugárzó anyagok hatására következik be a káresemény
 • ha a kár egy álló járműre való fel- és lerakodás közben történt
 • ha a baleset háborús övezetben, vagy lázadások helyszínén történt
 • ha a jármű versenyzés közben sérül meg
 • ha alkohol, vagy kábítószer hatása alatt történt a baleset
 • ha az autó forgalmi engedély nélkül volt forgalomban
 • ha olyan munkagép a kár okozója, ami a baleset idején nem volt közúti forgalomban
 • ha a káresemény baleset nélkül, környezetszennyezettségből adódóan keletkezik

Ha balesetet szenvedsz az autóddal, akkor fényképezz le mindent, ami fontos lehet, és jegyzetelj, mert ezzel megkönnyítheted a későbbi ügyintézést! Ahhoz, hogy a kárrendezés minél gyorsabban menjen, mindkét félnek ki kell töltenie a baleseti bejelentő lapot. A bejelentést akár online is megteheted egy mobilapplikáció segítségével.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

Babaváró hitel: mire számíthatunk, ha nem jön a baba?

A Babaváró hitel az egyik legnépszerűbb támogatási forma szabad felhasználhatósága miatt. Ahhoz azonban, hogy a támogatás kamatmentes legyen, gyermekünknek kell születni. De mi történik, ha nem teljesítjük ezt a feltételt? És milyen következménnyel számoljunk, ha nem jön a baba? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Ezeket a dokumentumokat szerezd be az otthonfelújítási támogatáshoz

Újra lesz otthonfelújítási támogatás. A támogatás része egy kamatmentes hitel is, ennek az igényléséhez pedig, mint minden hiteligénylésnek, feltétele, hogy az igénylő benyújtsa a szükséges dokumentumokat. Szakértőink utánajártak, hogy milyen dokumentumokra kehet szükség, hogy gördülékenyen menjen az igénylés. Mutatjuk, hogy mik is ezek.

Tovább olvasom
Melyik állampapírral érhetjük el jelenleg a legmagasabb hozamot?

Az állampapírok az elmúlt év sláger befektetései voltak, idénre azonban már mérséklődtek az elérhető hozamok. Utánajártunk, hogy idén melyik állampapírral érhetjük el a legmagasabb hozamot, és azt is megmutatjuk, hogy mit gondolnak erről a befektetési formáról a befektetők és a szakértők.

Tovább olvasom
Így válaszd ki vállalkozóként a megfelelő lakossági hitelt

Vállalkozóként is igényelhető lakossági hitel. Ennek két oka lehet: egy lakossági hitel felhasználható a vállalkozás fejlesztéséhez vagy működéséhez, és egy vállalkozónak is szüksége lehet lakossági hitelre. De mennyire okoz nehézséget a jövedelem igazolása vállalkozóként? A lakossági hitelfelvétel vállalkozóként nehezebb lesz? Utánajártunk.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával