Minősített fogyasztóbarát személyi hitel kalkulátor 2021

Mekkora összegre van szükséged?

Hány hónapra?

Nettó jövedelemed?

További Beállítások

Válassz bankot

Cofidis

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Törlesztőrészlet 53424 Ft
THM 8.90 %
Visszafizetendő 3846528 Ft

THM
8,90% - 10,90%

Futamidő
36 - 84 hó

Hitel teljes díja: 3846528 Ft
Kamat: 846528 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Takarekbank

Takarék Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Törlesztőrészlet 55562 Ft
THM 11.27 %
Visszafizetendő 4029120 Ft

THM
7,07% - 12,09%

Futamidő
36 - 84 hónap

Hitel teljes díja: 4029120 Ft
Kamat: 1029120 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

OTP

OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Törlesztőrészlet 58635 Ft
THM 13.20 %
Visszafizetendő 4244220 Ft

THM
8,2% - 13,2%

Futamidő
61 - 84 hó

Hitel teljes díja: 4244220 Ft
Kamat: 1221720 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A fogyasztóbarát minősítés évekkel ezelőtt jelent meg a lakáshitelek és lakásbiztosítások piacán. Az MNB többször is hangsúlyozta, hogy az újfajta kölcsön bevezetése előtt minden piaci szereplő véleményét kikérte, és figyelembe vett minden lehetőséget a személyi kölcsön különböző típusainak a megújítására. Célja nem volt más, minthogy erősödjön a piaci verseny, és a felhasználók igényihez leginkább igazodó termékek jöjjenek létre. Nem mellékes, hogy egyszerűbbé vált a hitelfelvétel, a különböző termékek között könnyebb eligazodni, hiszen könnyebb összehasonlítani őket.

És ami megkülönbözteti a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt más hitelektől

Amikor összehasonlítjuk a hagyományos személyi kölcsönökkel, ennek az új terméknek számos előnye van. Az egyik legnagyobb előny, hogy a hagyományos konstrukcióknál a kamatok alakulása az átlagos igénylő számára követhetetlen, így az egyes termékek között alig lehet különbséget tenni. Ennél a hitelnél azonban a kamatfelárat központilag maximalizálták. Így követhetővé váltak az addig alig megkülönböztethető díjak, előtérbe került a lakosság tájékoztatása, a pénzintézetek nagyobb hangsúlyt fektettek a felvilágosításra. Az Magyar Nemzeti Bank által üzemeltetett oldal pedig segít, hogy mindenki megtalálja az optimális megoldást, még az is, aki nem tartja magát pénzügyi szakembernek. És ezzel elég sokan vagyunk így.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel részleti számokban

3 nap. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt három munkanapon belül utalják nekünk az igényléstől számítva, és ha a hitelfelvétel teljeskörűen online történik, akkor a folyósítási határidő 2 munkanapra csökken.

A futamidő végéig fix kamatozás. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel nem lehet változó kamatozású. Ezen tehát nem tud változtatni az adott pénzintézet. A Magyar Nemzeti Bank előírása szerint ez egy Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelnél a futamidő végéig tart, ami maximum 7 év lehet. Fontos tudni a még kamatfelárról. Ez 500 ezer forintos hitelösszegig nem lépheti át a 15 százalékot. 500 ezer forint felett pedig nem lehet magasabb tíz százalékpontnál.

Folyósítási díj. A folyósítási díjnál is elérhető némi kedvezmény a hagyományos személyi kölcsönökkel szemben. Ez nem lehet magasabb 0,75 százaléknál, online igénylés esetén pedig nem kell semmit fizetnünk a kiutalásért. Ráadásul az Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hiteleknél az előtörlesztési díj nem haladhatja meg az előtörlesztett összeg 0,5 százalékát. És ha egy évnél rövidebb a futamidő, akkor pedig díjmentesen élhetünk ezzel a lehetőséggel.

Egy konkrét példa a legelsőtől

Mutatjuk az első Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel megnevezésre jogosult személyi kölcsön részleteit.

Felvehető kölcsönösszeg: 2-8 millió forint

Futamidő: 61-84 hónap

Éves kamat: Fix kamat 7,99-12,28 %

THM: 8,4-13,6 %

Folyósítási díj: A kölcsönösszeg (hitelösszeg) 0,75 százaléka, online ügyintézés esetén 0 százalék.

MNB online kalkulátor

A Magyar Nemzeti Bank egy saját online kalkulátort hozott létre a minősített fogyasztóbarát kölcsönök összehasonlítására. A program ingyenes, és lehetővé teszi, hogy a minősített terméket kínáló pénzintézetek ajánlatait a saját igényünkre szabva jelenítsük meg. Az adatok egy táblázatban jelennek meg, jól áttekinthető módon. Ez az összehasonlító internetes oldal a tervek szerint rövidesen lehetővé teszi majd azt is, hogy ügyfélként kezdeményezzük a kiválasztott ajánlat megkötését. Átnavigál majd bennünket a bank online felületére. Az összehasonlításhoz már megadott adatokat pedig nem kell majd újra megadni, azok egyből megjelennek a pénzintézet oldalán. A bankoknak, amelyek Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelek értékesítésével foglalkoznak, biztosítaniuk kell az online ügyintézés lehetőségét, méghozzá a teljes hitelezési folyamatra, az azonosítástól kezdve a hitelbírálaton és a folyósításon át egészen az előtörlesztési szándék bejelentéséig. A teljes folyamatot otthonról intézhetjük, sorban állás nélkül.

Online hitelfelvételnél a bankok nem számolhatnak fel folyósítási díjat sem. Az Magyar Nemzeti Bank fontos feltétele volt, hogy a minősítést elnyerő pénzintézetek a náluk már számlát vezető, vagy hitellel rendelkező ügyfelek esetében legkésőbb 2021. április 1-től, új ügyfelek számára pedig legkésőbb 2021. július 1-től kell biztosítaniuk a teljeskörű online hitelnyújtás szolgáltatását. Így ma már minden Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt igényelhetünk online is.

Összehasonlítható hitel még kedvezőbben

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetében többféleképpen érhetünk el kamatkedvezmény. Ügyfélként köthetünk például hitelfedezeti biztosítást, nyithatunk számlát az adott banknál, ha még nincs, és vállalhatjuk, hogy az adott számlára érkezik majd a jövedelmünk, vagy annak egy meghatározott része. A hitelt nyújtó pénzintézeteknek ajánlat adásakor világosan és teljesen érthetően be kell mutatniuk a különböző kedvezményekre jogosító szolgáltatások költségét. A kamatkedvezményt sem lehet véglegesen megvonni. Mint fent már írtuk, a teljesen online hiteligénylésnél a folyósítási díj nulla forintba kerül, vagyis ingyenes.

Jelenleg az alábbi pénzintézeteknél igényelhető Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Így kaphatod meg a hitelt

Minősített fogyasztóbarát személyi hitel kalkulátor 2021 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Minősített fogyasztóbarát személyi hitel kalkulátor 2021 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Minősített fogyasztóbarát személyi hitel kalkulátor 2021 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Minősített fogyasztóbarát személyi hitel kalkulátor 2021 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel szabad felhasználású személyi kölcsön. Bármire elkölthető.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelhez nincs szükség ingatlanfedezetre, a felvett összeg szabadon elkölthető, a költést sem kell számlákkal igazolni.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt három munkanapon belül utalják, illetve online igényléskor ez az idő két munkanapra csökken

Bejelentett munkaviszony esetén az igénylő részéről egy hónapnál nem régebbi munkáltatói igazolás szükséges legtöbb intézetnél.

Személyazonosító okmányra, ami lehet személyi igazolvány, jogosítvány, illetve útlevél is, lakcímkártyára, jövedelemigazolásra a munkáltatótól, vagy vállalkozók esetében a NAV-tól, illetve bankszámlakivonatokra lesz szükség. A bankok eltérő gyakorlata miatt előfordulhat, hogy más dokumentumot is bekérnek.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mire jó az egészségpénztár?

Mire jó az egészségpénztár?

2021.10.21.

Mi is az az egészségpénztár? Érdemes-e belépni? Mire jó? Mik az előnyei? Az egészségpénztárakról mindenki hallott már, részletes tudással azonban kevesen rendelkeznek róla. Eloszlatjuk a ködöt, és megmutatjuk, mi is az az egészségpénztár, és mire lehet jó.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel igényelhető a Takarék Otthon Lakáshitel?

Milyen feltételekkel igényelhető a Takarék Otthon Lakáshitel?

2021.10.20.

Nem mindenki jogosult állami támogatásra. Ingatlant mégis sokan vásárolnánk. Az is lehet, hogy már van ingatlanunk, de azt bővítenénk, korszerűsítenénk, vagy szívesen felújítnánk. Szükségünk lehet kiszámítható megoldásra fészekrakáshoz. A Takarék Otthon Lakáshitel kiváló partner lehet ebben.

Tovább olvasom
Lakáshitel igénylése előtt állsz? Az átfutási idővel is számolnod kell!

Lakáshitel igénylése előtt állsz? Az átfutási idővel is számolnod kell!

2021.10.18.

A személyi kölcsönöknél megszokott néhány napos vagy akár néhány órás átfutási időre nem számíthatunk ingatlanra felvett jelzáloghitel esetén. A tervezéshez azonban tudnunk kell, hogy mikor kapjuk meg a hitelt.

Tovább olvasom
Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

2021.10.15.

A Magyar Nemzeti Bank október 4-én elindította a Zöld Otthon programját. A program keretében a kereskedelmi bankok fix 2,5%-os kamattal kínálnak jelzáloghitelt új lakás vásárlásához. Az alacsony kamat miatt az elvárt minimális jövedelem is alacsonyabb, így széles körben elérhető lesz az a kamattámogatott konstrukció. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom