MBH Számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek

CIB

CIB ECO Bankszámla

Akár 0 Ft havi számlavezetési díj*

Számlavezetési díj 0 Ft
Választható kártya Visa
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

MBH

MBH Kedvezmény Számlacsomag

Kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal*

Számlavezetési díj 572 Ft
Választható kártya Mastercard, Visa
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
Jelenleg nálunk nem elérhető

MBH számlacsomagok – számlacsomagok MBH

MBH Bank számlacsomagok: kézenfekvő megoldás a mindennapi pénzügyekre. Számlacsomagok MBH.

MBH Bank számlacsomagok: MBH Belépő számlacsomag. Nem szeretnénk elköteleződni, de szükségünk van egy bankszámlára? Az MBH Belépő számlacsomagot kedvező havidíjért vehetjük igénybe jövedelem jóváírási kötelezettség nélkül. A kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal érhető el. Az MBH Bank számlanyitás feltételei egyszerűen teljesíthetőek. Számlacsomagok MBH. MBH Bank lakossági számlacsomagok. Az MBH számlacsomag kalkulátor segít a választásban. Az MBH Bank számlacsomag kalkulátor egy igazi segítség.

MBH Bank számlacsomagok: MBH Kedvezmény / MBH Kedvezmény Plusz / MBH Extra számlacsomag. Intézzük a pénzügyeinket kényelmesen. A Kedvezmény / Kedvezmény Plusz / Extra számlacsomagot kedvező havidíjért, akár 0 forintos havidíjjal vehetjük igénybe. Feltétel: A számlacsomagban foglalt havi rendszeres jóváírás teljesítése. A kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal érhető el. Az MBH Bank számlanyitás feltételei egyszerűen teljesíthetőek. Számlacsomagok MBH. MBH Bank lakossági számlacsomagok. Az MBH számlacsomag kalkulátor segít a választásban. Az MBH Bank számlacsomag kalkulátor egy igazi segítség.

MBH Bank számlacsomagok: MBH Partner / MBH Partner Plusz számlacsomag. Exkluzív banki kedvezmények az igényeinkre szabva. Feltétel: MBH Partner Programban érintett Munkáltató Munkavállalója és havonta megadott jóváírás. A Partner Program akkor érhető el, ha az MBH Bankkal már meglévő együttműködési megállapodással rendelkezik a munkáltatónk. A Partner / Partner Plusz számlacsomagot kedvező havidíjért, akár 0 forintos havidíjjal vehetjük igénybe. A kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal érhető el. Az MBH Bank számlanyitás feltételei egyszerűen teljesíthetőek. Számlacsomagok MBH. MBH Bank lakossági számlacsomagok. Az MBH számlacsomag kalkulátor segít a választásban. Az MBH Bank számlacsomag kalkulátor egy igazi segítség. Az MBH Bank számlacsomagok összehasonlítása fontos lépés.

MBH Bank számlacsomagok: MBH Prémium számlacsomag. Feltétel: meghatározott összegű elhelyezett megtakarítás folyamatos biztosítása az MBH Banknál. A Prémium számlacsomagot 0 forintos havidíjjal vehetjük igénybe. A kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal érhető el. Korlátlan számú díjmentes bankkártyás vásárlás, és díjmentes Internetbank és Mobil App szolgáltatás jár a Prémium számlacsomag mellé. Prémium bankkártya. Az MBH Bank számlanyitás feltételei egyszerűen teljesíthetőek. MBH Bank lakossági számlacsomagok. Az MBH számlacsomag kalkulátor segít a választásban. Az MBH Bank számlacsomag kalkulátor egy igazi segítség. Az MBH Bank számlacsomagok összehasonlítása fontos lépés.

MBH Bank számlacsomagok: MBH Menedzser számlacsomag. Céges folyószámla mellé extra kedvezményes lakossági számlacsomag. Feltétel: MBH vállalkozási számlát vezető cég vezető tisztségviselője, cégtulajdonos és az ügyvezető számára érhető el. A Menedzser számlacsomagot akár 0 forintos havidíjjal vehetjük igénybe. Prémium bankkártya. Az MBH Bank számlanyitás feltételei egyszerűen teljesíthetőek. MBH Bank lakossági számlacsomagok. Az MBH számlacsomag kalkulátor segít a választásban. Az MBH Bank számlacsomag kalkulátor egy igazi segítség. Az MBH Bank számlacsomagok összehasonlítása fontos lépés.

MBH Bank számlacsomagok: MBH Diák számlacsomag. Kedvező kondíciókkal diákoknak. Feltétel: Tanulói jogviszony, 14 és 25 közötti életkor. MBH Bank lakossági számlacsomagok.

MBH számlacsomag – MBH bankszámlák – hogy lesz kedvezőbb a díj?

Az MBH számlacsomag kiválasztásánál talán a legfontosabb szempont az, hogy olcsó legyen. Minél olcsóbb legyen, és persze sok szolgáltatása legyen. De mitől lesz kedvező az MBH bankszámlák díja?

Az MBH bankszámlák díját befolyásolja, ha a jövedelem a bankszámlára érkezik. Az MBH számlacsomag kedvezőbb lesz, ha havonta rendszeres utalás érkezik a számlára jövedelem-átutalás formájában. Ebben az esetben akár ingyenessé is válhat az MBH számlacsomag.

Fontos tudni az MBH bankszámlák választásánál, hogy nem csak havidíj van. A havidíj csak az MBH számlacsomag egyik költsége. Fizetnünk kell az utalásokért, a bankkártyának is van díja, ahogy a készpénzfelvételnek is.

A készpénz szerepe az MBH számlacsomag díjában, akkor fontos, ha az MBH számlacsomagunk készpénzes tranzakcióinak száma magas. MBH bankszámlák esetén ugyanis minden készpénzmozgás díjköteles. Nem csak a készpénz felvételének, de a befizetésnek is van költsége. Ha gyakran használunk készpénzt, fontos lehet a döntésnél, hogy melyik MBH Bank számlacsomag mellett tesszük le a voksunkat.

Azt sem szabad elfelejtenünk, amikor MBH Bank számlacsomagot keresünk, hogy az akció egyszer véget ér. Bármilyen vonzó is egy első éves kártyadíj elengedés, vagy egy időszakosan kedvező havidíj, az MBH bankszámlák esetében is fontos tudni, hogy mi lesz az akciós időszak után. Egy MBH Bank számlacsomag igénylése általában hosszú távú döntés, ezért kiemelten fontos, hogy a kedvezményes időszak után mennyit fogunk majd fizetni.

Konkrét lépéseket is tehetünk, hogy az MBH Bank számlacsomag olcsóbb legyen. A havi kiadásaink SMS értesítés nélkül alacsonyabbak lesznek. Az MBH bankszámlák összköltsége több részből áll össze. Ezek egyik része az, hogy a tranzakcióinkról SMS értesítést kérünk. Ha tudatos felhasználók vagyunk, akkor megtehetjük azt, hogy nem igényeljük ezt a plusz szolgáltatást. Az SMS értesítés díja éves szinten sok ezer forint. Ezt takaríthatjuk meg olyan módon, hogy a mobilbankunk segítségével követjük nyomon a költéseinket. Így alacsonyabb lesz az MBH Bank számlacsomag költsége.

Megtehetjük azt is, hogy csak elektronikusan utalunk. Ilyenkor ugyanis azt a megoldást választjuk, ami legkisebb kiadással jár a számunkra. Egy elektronikusan mobilbankból indított utalás többnyire kedvezőbb árú, mintha azt az utalást a bankfiókból indítanánk. Az MBH számlacsomag egy összetett termék. Ha nem akarunk az MBH bankszámlák után felesleges kiadásokat magunknak, akkor a fentiekre figyelme kedvezőbb MBH Bank számlacsomag díjakat tudunk elérni.

MBH számlacsomagok online

Az MBH számlacsomagok online igénylése igazán egyszerű. MBH számlacsomagok megnyitása előtt le kell tölteni az applikációt, azután következik az azonosítás. A nyilatkozatok kitöltése után már csak a szerződéskötés van hátra. És azt is megtehetjük mobilon. Online számlacsomagot igényelni a legkényelmesebb. Otthonról igényelhetünk, ki sem kell mozdulnunk a lakásból. Az online MBH számlacsomagok feltételei egyes esetekben kedvezőbbek a hagyományos igénylésű számlacsomagoknál. Egyszerűség, gyorsaság, kényelem és kedvező feltételek. Ez az online igényelhető számlacsomag. Ha az online MBH számlacsomag igénylést választjuk, modern, innovatív módon igényelhetünk bankszámlát. Online számlacsomag igényléskor nem kell bemennünk a bankfiókba, az otthonunk kényelméből vihetjük végig a folyamatot. A számlacsomagok kiválasztása, az adatok megadása és a dokumentumok kitöltése is online történik. Nincs olyan, hogy otthon hagytuk valamelyik szükséges dokumentumot. Mert otthon vagyunk.

Miért jobb az online számlacsomag igénylés? Az online MBH Bank számlacsomag igénylés kényelmes és gyors megoldás. A modern technikai megoldásokat felhasználó online számlacsomagok azért egyre népszerűbb, mert nem szükséges az igényléshez személyesen találkozni a banki ügyintézővel. Ez nem csak a járványhelyzet miatt lényeges, hanem mert nem kell utaznunk, nem kell várakoznunk a MBH Bankban, gyorsan és egyszerűen intézhetjük a számlacsomag igénylést.

Az online Bank számlacsomag igénylés feltételei egyes esetekben kedvezőbbek. Az online számlacsomag igénylés gyors és kedvezőek a feltételei, ráadásul kényelmesebb megoldást is nyújt. Az online számlacsomagok igénylése egyszerű. A folyamat gyors, érthető és könnyen követhető. Az online számlacsomag igényléshez szükség lesz egy megfelelő elektronikai eszközre és internetkapcsolatra. Egy okostelefon mobilinternettel tökéletesen elég lehet ehhez. Az online számlacsomag igénylés a bank weboldalán történik, és elképzelhető, hogy csak a megfelelő böngésző segítségével tudunk majd igényelni. Megfelelő technikai feltételekkel nincs akadálya az online számlacsomag igénylés benyújtásának. Ehhez szakértő weboldalak is nyújthatnak segítséget. A számlacsomag kiválasztása után a weboldal gyakran átirányít bennünket a bank oldalára, ahol elkezdhetjük a számlacsomagok igénylését.

Az online igénylés nem csak kényelmes és gyors, de biztonságos megoldás is.

MBH számlacsomag kalkulátor

MBH számlacsomagok – folyószámlahitellel

Az MBH számlacsomagok mellé igényelhetünk folyószámlahitelt is. Miért jó egy folyószámlahitel? A folyószámlahitel könnyen igényelhető, és szabadon felhasználható. Egy bármikor hozzáférhető és felhasználható keretösszeg biztonságossá teheti az igénylő pénzügyeit. Ez a biztonság folyószámlahitellel elérhető. Az előre nem látható és az átmeneti pénzügyi problémák megoldása lehet. Váratlan kiadás? Soha vissza nem térő befektetési, üzleti lehetőség? Arra használhatja a számlatulajdonos, amire csak akarja. Amire kell. Amire éppen akkor kell. A szabadon felhasználható kölcsönök szabadságot adnak egy családnak.

A folyószámlahitel egy keretösszeg. A folyószámlahitel egy keretösszeg. Nem kell az egészet egyszerre felhasználni, igénybe venni. Bármikor, bármekkora összeg felhasználható belőle. Váratlan helyzetben már nem kell kölcsön kérni, hiszen az már rendelkezésünkre áll. Követhetőek a gazdasági változások. A folyószámlahitel törlesztése automatikus. Az MBH bankszámlára érkező jóváírás hiteltörlesztéssé válik. A visszafizetett keretösszeg a futamidő alatt újra felhasználható lesz, újra el lehet költeni bármilyen kiadásra.

A folyószámlahitel költségei több részből állnak. A folyószámlahitel költsége a kamat és a rendelkezésre állási díj. A hitelbírálatnak is lehet díja. A folyószámlahitel-szerződés általában két éves, de ez eltérhet. A hitel felhasználásakor már nem lesz hitelbírálat, az a szerződéskötéskor történik. A hitelösszeg visszafizetés után újra felhasználható válik. A folyószámlahitel rulírozó hitel. A rulírozó hitelek esetén a keretösszeg állandó, és a visszafizetéssel növekszik az összeg a hitelkeret maximumáig. Kamatot a felhasznált hitelkeretre, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetni.

Hogyan lehet folyószámlahitelt igényelni? A folyószámlahitel az MBH folyószámla hitele lesz. A folyószámlahitelt a bankszámlán tudjuk felhasználni. A bankszámla egyenlege mutatni fogja a folyószámlahitel keretösszegét. A pénzintézet hitelbírálat után adja meg a hitelkeret összegét. A folyószámlahitel-szerződést általában több, mint egy évre kötik meg. A szerződés végén kérhető a folyószámlahitel-szerződés meghosszabbítása. Az új hitelkeret összege függhet az adott időszak pénzforgalmától is. Általános gyakorlat a bankoknál, hogy anélkül is felajánlanak a hitelkeret-emelést, hogy azt valaki igényelné.

Bankkártyával is fel lehet használni a folyószámlahitelt. A folyószámlahitel-keret felhasználható bankkártyával. Ha az MBH folyószámla mellé igényeltünk bankkártyát, akkor a hitelkeretet erejéig bankkártyával is elkölthető az összeg. A folyószámlahitelt tehát nem szükséges felvenni a bankszámláról ahhoz, hogy az felhasználható legyen.

Folyószámlahitel könnyen és gyorsan. A folyószámlahitel igényelése egyszerű, mert a számlavezető bank a bankszámla megnyitásakor már bekért dokumentumokat, és a számlamúltat is ismeri. Az MBH Bank már ismeri a pénzügyi szokásokat, a pénzforgalmat és pénzügyi fegyelmezettségét. És mivel a szükséges dokumentumok is leadásra kerültek, ezért a hiteligénylés elbírálása gyorsan megtörténik.

A folyószámlahitel visszafizetésének menete is egyszerű. A folyószámlahitel visszafizetése nem úgy történik, mint a hagyományos hiteleké. Nem egy meghatározott összeget kell havonta fizetni, mert a visszafizetés folyamatos. A bankszámlára beérkező utalásokat a bank automatikusan leírja a tartozásból. A bankszámla egyenlege mindig az aktuális egyenleget mutatja. A kamat havonta felszámításra kerül a felhasznált hitelkeret után. A folyószámlahitel a pénzforgalmi számlához kapcsolódik. Ha az igénylő pénzeszközei elfogynak, a hitelösszeg a rendelkezésére áll. A bankszámlakivonaton a számlavezető bank mindig feltünteti az aktuális egyenleget, és az elérhető egyenleget is. Az elérhető egyenleg a valós egyenleg és a folyószámlahitel összege. Egy időszakos pénzzavar könnyen megoldható, ha van folyószámlahitelünk. A folyószámlahitel a MBH folyószámla segítségével igénybe vehető hitel. Amikor nincs pénz a számlán, a folyószámlahitel keretösszege tovább költhető, egészen a folyószámlahitel-szerződés lejártának napjáig. A folyószámlahitel-szerződés lejáratának napján viszont a teljes összeget vissza kell fizetni.

A folyószámlahitel szabad felhasználású hitel. A folyószámlahitel szabad felhasználású, azaz nincs meghatározott célja. Bármire elkölthető. Eldönthető, hogy mikor és mennyit használ fel belőle az igénylő, és az is, hogy mire fordítja. Ez lehet napi kiadás vagy akár befektetés is.

A folyószámlahitel vagy a hitel a jobb? A folyószámlahitel igénylése pozitívan hathat egy családra. Meg kell azonban gondolni, hogy mire költi el a család a folyószámlahitelt. Lehetséges, hogy egy nagyobb beruházás vagy egy másik nagyobb kiadás kedvezőbb kondíciójú hitellel is finanszírozható. Fontos a tájékozódás, és megfontolt hitelfelvétel egy nagyobb hitelösszegnél. Másfajta hitellel kedvezőbb feltételű lehet a finanszírozás.

MBH számlacsomagok – tudatos pénzügyi döntésekhez

MBH számlacsomag mellé nem csak folyószámlahitelt kérhetünk, hanem arra is kell gondolnunk, hogy az MBH számlacsomagban tartott pénz után kamatot is kapunk. Nagyobb összeg esetén ez jelentős lehet, és a megtakarításunk kezelése legalább olyan fontos, mint a legjobb MBH számlacsomag kiválasztása. A spórolás, az, amikor kevesebbet költünk, nem egyenlő a megtakarítással. A kisebb költés akkor válik megtakarítássá, amikor félretesszük azt. Nem elég sok ezer forinttal olcsóbban megvenni az akciós tévét, ha az így nyert összeget aztán elköltjük másra. Abból nem lesz megtakarítás, csak hatékonyabban használtuk fel a pénzünket. Ami persze jó, de ha pénzügyi megtakarítás a célunk, akkor a pénz nem költhetjük el. Hogy kezdjünk neki a megtakarításnak? Hogy lesz egyre több és több pénz a számláinkon? A megtakarítás módját, ötleteit hozhatjuk a környezetünkből. A szüleink, a szomszédok, a barátok is csinálják valahogy, és mi kövezhetjük őket. Ez egy járható út lehet, jó, ha vannak mintáink, de tudnunk kell, hogy a modern gazdaságokban számtalan megtakarítási forma létezik, ezért gondosan kell mérlegelnünk, mielőtt döntünk. Az első lépés, hogy eldöntsük: megtakarítunk. A motivációnk szinte mindegy, bár a megfelelő megtakarítási forma kiválasztásánál fontos lehet az idő tényező, hiszen ha a gyerekünk hat éves, és tizenöt év múlva egy lakással akarjuk segíteni az elindulását az életben, akkor a hosszú távú megtakarítás lesz előnyös a számunkra. El kell döntenünk még a megtakarítás hosszúsága mellett, hogy mekkora összeget kívánunk megtakarítani, és mekkora kockázatot akarunk és tudunk vállalni.

A befektetés fontos minden család életében. Egy hosszú távú befektetés akkor jöhet szóba, ha a befektetett összeget évekig nélkülözni tudjuk. A hosszú távú befektetés magas hozamot hozhat, van azonban néhány dolog, amire oda kell figyelnünk. Hosszú távú befektetést vagy kontra rövid távú befektetést válasszunk? A hosszú távú befektetések nagy türelmet igényelnek, hiszen gyakran tíz évnél is hosszabb időre kötjük le a pénzünket. A befektetés ideje alatt viszont nem igényelnek napi figyelmet. Mivel hosszabb távon fektetünk be, a piacot jellemző árfolyam-ingadozások nem befolyásolják a hozamot, ami hosszú távú befektetések esetén jellemzően magas. A hosszú távú befektetés kiválasztásához szakértelemre, és tapasztalatra van szükség. Nem lesz könnyű megtalálni a számunkra legmegfelelőbb befektetési formát. Alaposan meg kell fontolnunk a döntésünket, mert évekig nem tudunk majd azon változtatni. A rövid távú befektetéseknél a keletkező profitot újra befektethetjük, a hosszú távúaknál erre nincs lehetőségünk.

A diverzifikáció is fontos lesz, hiszen több termék, kisebb kockázatot jelent. A diverzifikáció, vagy porlasztás, a pénzünk több befektetésbe történő elhelyezését jelenti. Ez általában kisebb kockázatot jelent, hiszen nem függünk egy cég vagy befektetési forma hozamától. Ha csak egy vállalatba fektetünk, minden nyereségünk egy vállalat teljesítményétől függ. Nagyot is nyerhetünk ezen, azonban hosszú távon talán nem vállalható kockázatot jelent a számunkra. Lányeges tudni, hogy bármikor befektethetünk hosszú távra. A pénzügyi piac hullámzik, a teljesítménye nem egyenletes. Amikor hosszú távra fektetünk be, ez kevésbé lesz fontos a számunkra, hiszen a kisebb árfolyam-ingadozások nem fogják befolyásolni a hozamunkat. A befektetés kezdetén érdemes persze megvizsgálni a piacot, de szemben a rövid távú befektetésekkel, jóval kisebb jelentősége lehet, hogy mikor lépünk be a pénzpiacra vásárlóként. Fontos lesz, hogy folyamatos nyomon kövessük a befektetésünket. Bár a hosszú távú befektetéseknél ez kevésbé fontos, időnként célszerű megnézni, hogy áll a befektetésünk. Ha befektetési alapba helyezzük a pénzünket, akkor évente kimutatást kaphatunk arról, hogy mennyi az aktuális egyenlegünk. Vannak azonban olyan befektetések is, amiknél nekünk kell ezt megnéznünk. Célszerű lehet negyedévente vagy akár havonta is lekérni az egyenlegünket, hogy tudjuk, jó helyen van a pénzünk.

A megfelelő befektetés kiválasztása a legalapvetőbb feladatunk. És nem lesz könnyű megtalálni a megfelelő befektetési formát. Ehhez kérhetjük szakértő segítségét is, de mi magunk is utánajárhatunk, hogy hol számíthatunk az elvárt hozamra. Fontos, hogy az elvárásaink legyenek reálisak. Nem egy, túl jónak tűnő befektetésről derült ki később, hogy nem az, aminek látszik, sőt, visszaélésekről is lehet hallani. Legyünk körültekintőek. A befektetések egyik alapköve, hogy tisztában legyünk a kockázatokkal. Akár olyan helyre is befektethetjük a pénzünket, ahol adott esetben a teljes tőkét is elveszíthetjük. Mindig csak akkora összeget fektessünk be, amit megengedhetünk magunknak, és aminek az esetleges elvesztése sem okoz számunkra megoldhatatlan problémát. Az ingatlan jó befektetés lehet, és az egyszerűsége miatt sokan választják befektetésnek. Tíz év alatt akár meg is térülhet, és kockázata is csekély. A részvények kockázata már nagyon magas, de a várható nyereség is az. Általánosságban elmondható, hogy a befektetésünk kockázata egyenesen arányos a várható hozammal. De ne feledjük: veszíthetünk is. A részvénybe fektetés előnye, hogy kisebb összeget is befektethetünk, mint egy ingatlanbefektetésnél. A befektetési alap jó választás lehet, bár itt is magas a kockázat, a befektetési alapoknál viszont kevésbé lesz szükség a szakértelmünkre, hiszen ebben az esetben a pénzünket pénzügyi szakemberek fektetik majd be, jellemzően több részvénybe vagy kötvénybe. Állampapírt is vásárolhatunk, aminek rendkívül alacsony a kockázata, hiszen a kibocsátó, vagyis az állam, szavatolja a visszafizetést. Itt az állampapír típusának kiválasztásán lesz a hangsúly, állampapírból is elérhető több féle, és nekünk kell eldöntenünk azt, hogy hosszú távon melyik lehet jó nekünk.

Óvatosan válasszunk, és ne mindent higgyünk el, amit olvasunk. Ráadásul az, hogy egy befektetési forma a múltban sikeres volt, és magas hozamot ért el, nem garancia arra, hogy ez a jövőben is így lesz. A befektetéseknél ugyanúgy fontos, hogy megóvjuk a már megszerzett javainkat, mint például az ingatlanunknál. Ha már megszereztük, ne hagyjuk elveszni. Fektessünk be bölcsen. A hozam és a kockázat egyenesen arányos egymással, minél nagyobb a kockázat, annál nagyobb a várható hozam is. A kockázatvállaló képességünk függhet az anyagi helyzetünktől, az összeg nagyságától, és persze a habitusunktól. Instabil anyagi helyzetben érdemes lehet kerülni a túlzott kockázattal járó megtakarítási formákat.

Akkor hogyan kezdjünk neki a megtakarításnak? A pénzintézetek a megtakarítások több formáját kínálják nekünk. Vannak megtakarítási számlák, vásárolhatunk befektetési jegyet, kincstárjegyet vagy államkötvényt. A biztosítók egy része is hosszú távú megtakarítással kínálja egyes termékeit. A brókercégeknél részvényt vásárolhatunk. Ezt egyébként bankoknál is megtehetjük, sőt már telefonon futó applikációk is rendelkezésünkre állnak, ha részvényt szeretnénk vásárolni. Az önkéntes nyugdíjpénztárak a pénzpiacon fektetik be az általunk befizetett összeget. Ez is egy befektetési forma lehet számunkra. A felsorolt szolgáltatások előnyei és hátrányai nagyban eltérnek egymástól, ezért elengedhetetlen, hogy minden információt gondosan összegyűjtsünk, mielőtt döntünk. Tájékozódjunk alaposan és döntsünk megfontoltan. Így a megtakarításink a saját és környezetünk jóllétét fogják növelni. És ez a célunk.

Az MBH lakossági számlacsomagok költségei

Az MBH lakossági számlacsomagok költsége a havi számlavezetési díjból és egyéb költségekből áll össze. A számlavezetési díj egy havonta jelentkező, fix költség, amit általában a számlaforgalomtól függetlenül fizetnünk kell. A számlavezetési díjat a bankok gyakran elengedik egy adott időre, például egy évre, ezzel próbálják vonzóbbá tenni a számlacsomagot a pénzintézetek azért, hogy a számla megnyitásakor őket válasszuk. A készpénzfelvétel és a készpénzbefizetés díja is bennünket terhel majd. Készpénzt vehetünk fel vagy fizethetünk be a bankfiókokban vagy ATM segítségével. Mindkét esetben lesznek díjak. Az ATM használata esetén ezek a díjak jellemzően alacsonyabbak. Az utalások díjával is számolnunk kell. Csoportos utalásokért tranzakciónként kell majd fizetnünk. Az utalás díja függhet az elutalt összeg nagyságától is. Bankkártya esetén a kártyánknak lesz éves díja, és a kártyás vásárlásoknak is lesz költsége. Csoportos beszedési megbízást is adhatunk meg. Ezekért a megbízásokért is díjat kell fizetnünk.

Az első éves számlavezetési díj elengedése mellett más kedvezményekre is számíthatunk számlacsomagok igénylésekor. Kaphatunk kedvezményes díjat az utalásainkra, vagy akár a készpénzfelvételeinkre is. A kedvezmények kiválasztásánál figyelembe kell vennünk a pénzügyi szokásainkat, és ez alapján kell választanunk. Ha gyakran és nagy összegű készpénzt használunk, akkor a kedvezményes készpénzfelvétel lehet számunkra fontos, ha pedig sokat utalunk, akkor a kedvezményes utalási díjak jelenthetnek komoly megtakarítást. Az MBH lakossági számlacsomagok költségei összetettek. Alaposan tájékozódjunk, mielőtt eldöntjük, hogy melyik MBH lakossági számlacsomagot választjuk.

MBH számlacsomagok és MBH bankkártya

Bankkártyát is igényelhetünk az MBH lakossági számlacsomagokhoz. Ez ma már szinte automatikus, de éves díjat kell fizetnünk érte. Egyes számláknál lehetőség van a bankkártya okosórával vagy telefonnal történő használatára. Ha ez fontos nekünk, akkor egy erre alkalmas számlát válasszunk. Nem minden lakossági számlacsomag nyújtja ugyanis ez a szolgáltatás. És persze, ami fontos. Ennek is lehetnek költségei.

A lakossági számlacsomagok kártyáival vásárolhatunk, és készpénzt is vehetünk fel róla. A törvény szerint havonta kétszer egy számláról maximum 150 ezer forintot díjmentesen felvehetünk. Ezt a bankfiókban kell kérnünk a számlanyitással egy időben, és bár ezt később is kérhetjük, célszerű ezt azonnal beállítatni. Mivel a pénzfelvétel az egyik legdrágább banki tranzakció, ezért ha több kártyánk van, kezeljük ezt tudatosan. Több bankkártya esetén, arról a számláról vegyük fel a pénzt, ahol a két díjmentes pénzfelvételre leszünk jogosultak, és arra is figyeljünk, hogy a harmadik pénzfelvétel már pénzbe kerül. Az is fontos, hogy általában a saját bankunk automatájából történő készpénzfelvétel jelentősen olcsóbb, mintha idegen automatából vesszük fel ugyanazt az összeget.

MBH számlacsomagok – Azonnali Fizetési Rendszer (AFR)

Az MBH Banknál is működik az AFR. Az Azonnali Fizetési Rendszerrel (AFR) történő utalás olyan, mintha készpénzt adnánk át. De nem lennének térbeli és időbeli akadályok. A mindenki által csak azonnali utalásnak nevezett szolgáltatás egy igazi huszonegyedik századi megoldás. Az elindított utalás ugyanis öt másodpercen belül megérkezik a fogadó bankszámlaszámára. Vagyis azonnal. Ez a pénzügyi megoldás sok esetben jöhet jól. Hiszen egy nagyobb vásárlásnál nem kell készpénzt vinni, vagy a másik félnek az utalásra várni. Bár az azonnali utalás csak 10 millió forint alatt működik, a Magyar Nemzeti Bank további fejlesztéseket ígér az elkövetkező években. A rendszer nagy előnye, hogy a hét minden napján, a nap 24 órájában működik. Nem csak munkanapokon munkaidőben. Éjszaka és hétvégén is lehet azonnal utalni. Akár ünnepnapokon is. Az azonnali utalás elektronikusan indítható és fogadható, két magyarországi bankszámla között, forintban. Külföldre egyelőre nem lehet utalni, ahogy papír alapon sem lehet azonnali utalást indítani. Ráadásul az utalások száma nincs korlátozva. Akárhányszor lehet azonnal utalni. Az azonnali utalást csak technikai hiba akadályozhatja, vagy az, ha nincs elegendő fedezet a bankszámlán. E-mail címre és telefonszámra is lehet azonnal utalni. Ezek az úgynevezett másodlagos azonosítók. Az utalás fogadásához előzetes regisztráció szükséges. Akár az adószámot is meg lehet adni másodlagos azonosítóként. A másodlagos azonosítók működése egyszerű. Ugyanúgy a bankszámlához tartoznak, mint a bankszámlaszám. Egy számlaszámhoz több másodlagos azonosító is megadható, azonban ha például egy telefonszám már meg van adva egy számlaszámhoz, azt már nem lehet egy másik számlaszámhoz rendelni. A másodlagos azonosító megadása biztonságos. Az utaló fél csak utalhat, a számla adataihoz nem férhet hozzá. És egyszerűsíti is az életet, hiszen nem kell 24 számjegyből álló bankszámlaszámot megadni az utaláshoz. Elég egy telefonszám. Ami úgyis el van mentve a telefonba. A fizetési kérelem egy új lehetőség. Nem kell a partnerre várni, el lehet küldeni neki a szükséges adatokat, neki csak jóvá kell hagynia azt. Ezzel csökkennek a partner terhei, és nincs hibalehetőség sem. Nincs hibalehetőség a QR-kódos fizetésnél sem. A QR-kód ugyanis minden, az utaláshoz szükséges adatot tartalmazza. A QR-kódos fizetés még nem elterjedt, de nagy jövő előtt áll. Az, hogy ezeknél a fizetési módoknál nincs hibalehetőség, az biztonságossá teszi a fizetést. Az azonnali utalásnál ugyanis felmerülhet, hogy mi van akkor, ha az utalás rossz számlára érkezik. Ilyen esetben van lehetőség arra, hogy az utalást a küldő visszautaltassa a saját számlájára. Az ilyen hibák ugyanakkor kis odafigyeléssel elkerülhetők.

Mikor lehet jó az azonnali utalás egy lakossági számlacsomagnál? Mikor érdemes használni? Sok olyan élethelyzet van, amikor az azonnali utalás kényelmes és gyors megoldást nyújt. Ilyen az autó vagy motor vásárlás, ingatlanvásárlás (akár a foglalót is ki lehet fizetni ilyen módon), fizethetünk ilyen módon étteremben vagy szállodában, és a gyereknek is lehet küldeni pénzt a bankkártyájára, ha éppen elfogyott a pénze a fesztiválon. A felhasználás lehetőségei végtelenek. Hiszen bárhol használható az azonnali utalási rendszer, ahol korábban nagyobb összegű készpénzes fizetésre volt szükség.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

MBH Számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

MBH Számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

MBH Számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

MBH Számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A legtöbb embernek szüksége van bankszámlára. Erre érkezhet a fizetés vagy a nyugdíj. Erről lehet fizetni a közüzemi számlákat. Erről lehet utalni, és erről lehet bankkártyával elkölteni a pénzt. Bár az MBH számlacsomag igénylése nem mindenkinek kötelező, érdemes megfontolni az igénylését. Az MBH számlacsomagok ugyanis kényelmes pénzügyi megoldásokat nyújtanak.

Igen, lehet. Ma már alapelvárás szinte minden ügyféltől, hogy a bankszámláján lévő összeget bankkártyával is felhasználhassa. Ez MBH Bank számlacsomag mellé is természetes.

Igen, lehet. Nincs akadálya. Az MBH Bank számlacsomag mellé MBH folyószámla hitel is igényelhető.

Több módon is lehet olcsó egy számlacsomag. Csökkenthető a költség jövedelem átutalással, és azzal is, ha kevesebb extra szolgáltatást kérünk. És persze odafigyeléssel is csökkenthetőek a költségek. Nem mindegy például, hogy melyik ATM-et használjuk, és hogy elektronikusan vagy a bankfiókból utalunk.

Igen, lehet. Az MBH Bank lehetővé teszi az online MBH számlacsomag nyitást. Gyorsan nyithatunk MBH számlacsomagot. Az online MBH számlacsomag igénylés kényelmes és gyors megoldás. Csak választani kell egyet a számlacsomagok közül, és online, otthonról köthetjük meg a szerződést.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Itt vannak az új otthonfelújítási program végleges feltételei – Ne maradj le!

Az Otthonfelújítási támogatás végleges formát öltött. Utánajártunk, hogy milyen ingatlanra, milyen feltételekkel és főleg, hogy mennyi támogatás igényelhető. A program végleges feltételeiről írunk. Hogy ne maradj le róla!

Tovább olvasom
Minden, amit a jelzálogról érdemes tudnod

Részletesen áttekintjük a jelzáloghitel fogalmát, és annak fontosságát az ingatlanvásárlás folyamatában. Ha tervezel ingatlant vásárolni, vagy csak érdeklődsz a jelzáloghitel iránt, akkor erről tudnod kell. A jelzálog, mint fogalom, minden lakáshitel esetén felmerül. Érdemes sokat tudni róla.

Tovább olvasom
6 lényeges tudnivaló, ha pótfedezet bevonásával igényelsz lakáshitelt

Lakáshitel igényléshez fedezetre van szükség. És ha a megvásárolni kívánt ingatlan nem nyújt megfelelő fedezetet, akkor szükség lehet pótfedezet benyújtására. Mutatunk 6 lényeges tudnivalót, ha pótfedezet bevonásával igényelsz lakáshitelt.

Tovább olvasom
Nyiss diákszámlát szelfivel csupán pár perc alatt!

A diákszámla gyakran az első bankszámla. És ha már az első, legyen a nyitása egyszerű. És hogy lehetne egyszerűbben megnyitni egy diákszámlát, mint szelfivel? Utánajártunk, hogy mi az a diákszámla, mi az a szelfis bankszámla nyitás, és annak is, hogy mely bankoknál lehetséges ez.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával