Biztosítás

Ha még nincs biztosítás szerződésed, viszont szeretnél kötni egy megfelelő biztosítási szerződést, akkor ezt egyszerűen oldalunkon megteheted. Minden biztosítás megtalálható kínálatunkban, amit azonnal online igényelni is tudsz.

Ha biztosítás szerződést szeretnél kötnél, válogass ajánlataink között. A megfelelő biztosítás kiválasztásához segítséget nyújt a részedre, hogy kategóriára bontottuk az ajánlatokat, hogy egyszerűbb legyen a választás.

 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Nyugdíjbiztosítás

A nyugdíjbiztosítás kiegészítheti az állam által adott nyugdíjat, de csak ha kötünk. Mikor érdemes elkezdeni megtakarítani a nyugdíjas éveinkre? És érdemes-e egyáltalán? Hogy kezdjünk neki? Milyen lehetőségek vannak? Számtalan kérdés, szakértő válaszok.

Kalkuláció

Egészségbiztosítás

Bár Magyarországon kivételesen széles körű az állami egészségbiztosítás, de aki nem akar akár hónapokat is várni egy kezelésre, vagy az átlagosnál magasabb szintű ellátást szeretne, annak magán egészségbiztosítást kell kötnie.

Kalkuláció

Betegbiztosítás

A betegbiztosítás tökéletes megoldás az állami társadalombiztosítás kiegészítésére, ha gyorsabb és színvonalasabb egészségügyi ellátást szeretnénk. Olyan kezelésekhez adhat hozzáférést, ami az állami rendszerben nem, vagy csak nehezen elérhető.

Kalkuláció

Szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás

A magán egészségbiztosítások legnépszerűbb és legelterjedtebb fajtája a szolgáltatásfinanszírozó egészségbiztosítás. Az állami egészségbiztosítás kiegészítésére tökéletesen alkalmas biztosítási formáról van szó, amivel gyorsabban, magasabb szintű orvosi ellátáshoz juthat a biztosított.

Kalkuláció

Életbiztosítás

Az életbiztosítás fontos. Az élet biztosítása fontos. Többféle életet biztosító konstrukció közül választhatunk, és arra is van lehetőségünk, hogy mindegyiket a szolgálatunkba állítsuk. Ez a kiemelten fontos biztosítási termék sokat tehet hozzá egy család életének minőségéhez, és annak megőrzéséhez.

Kalkuláció

Lakásbiztosítás

A lakásbiztosítás nem csak a lakáspiac felfutása alatt lett közkedvelt, köszönhetően az égbe szökő lakásáraknak. Az ok az, hogy havi szinten párezer forintért cserébe káresemény után nem a saját költségvetést kell megcsapolni a helyreállításhoz, hanem a biztosítótársaság fizeti ki a károkat.

Kalkuláció

Kötelező biztosítás

A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás úgy tartozik az autóhoz, mint egy igaz barát. Ez a fajta biztosítás nagy segítség lehet, a hiánya pedig komoly pénzügyi gondokat is okozhat. Érvek, adatok, tények a kötelező biztosításról. Ami kötelező, mégis jó nekünk.

Kalkuláció

Utasbiztosítás

Az utasbiztosítás biztosítja az utazást. Logikus. Ennél azonban jóval többről van szó. Az utazásunk minden részlete biztosítható. Ha késik a repülő, ha elveszik a poggyász, ha baleset ér bennünket vagy megbetegszünk.

Kalkuláció

Balesetbiztosítás

A balesetbiztosítás baleset esetén nyújthat anyagi segítséget a biztosítottnak. Az pedig nagyon jól jöhet. Ez egy olyan biztosítás, ami egyetlen család biztosításai közül sem hiányozhat. Semmiképpen sem.

Kalkuláció

Casco biztosítás

A casco az autónkat védi. Olyan káreseményeknél, ahol mi hibáztunk. Kiváló kiegészítője lehet a kötelező biztosításnak. Így lesz teljes körű a védelem. És a teljes körű biztosítási végelem igazán fontos. Mert az autó nagy érték. Meg kell védeni. És meg is lehet védeni.

Kalkuláció

Vállalati biztosítás

Vállalati biztosítás sokféle van, de egyben mindegyik megegyezik. A céget védi a nem várt negatív események hatásaitól. És nem csak magunkat, de a vállalkozásunkat is védeni kell. És erre tökéletes megoldások vannak.

Kalkuláció

Csoportos életbiztosítás

A csoportos életbiztosításnál a biztosított személyek egy csoporthoz tartoznak, de a szerződést nem ők kötik, hanem egy harmadik fél, például a munkáltatójuk. Ez az életbiztosítás tulajdonképpen egy juttatás, amit a biztosítottak kapnak a cégüktől.

Kalkuláció

Kockázati életbiztosítás

A kockázati életbiztosítás akkor fizet, ha a biztosított meghal. Ez a népszerű biztosítási termék érthető, világos fedezettel rendelkezik, ráadásul az ára is elenyésző a többi biztosításhoz képest. Talán ez adja időtlen népszerűségének okát. És az, hogy más biztosításokkal is kombinálható.

Kalkuláció

Megtakarításos életbiztosítás

A megtakarításos életbiztosítás inkább egy befektetési forma, mint egy biztosítás. És bár van életbiztosítás része is, a fő célja, hogy a befektetett tőke hozamot generáljon. Ez a megtakarítási forma jól beilleszthető egy hosszú távon tervező befektető portfóliójába.

Kalkuláció

Kegyeleti biztosítás

A kegyeleti biztosítás lehetővé teszi, hogy méltó módon búcsúztassuk el elhunyt szerettünket. Egy temetés nagyobb kiadás is lehet, ennek a költségeit fedetheti egy kegyeleti biztosítás. Így a búcsú valóban méltó lehet az elhunyt számára és a családja számára is.

Kalkuláció

Vállalkozói vagyonbiztosítás

A már megszerzett vállalkozói vagyon megvédése vagyonbiztosítással lehetséges. Nem várt negatív hatású események után is működni kell a cégnek. A folyamatos működés biztosítása nem lehetetlen feladat, főleg, ha van segítség is hozzá.

Kalkuláció

Vállalkozói felelősségbiztosítás

A vállalkozói felelősségbiztosítás a legkevésbé ismert biztosítások egyike. Méltatlanul. Egy peres eljárás, egy kártérítés olyan terhet tehet egy vállalkozásra, amit az nehezen hever ki. Van azonban megoldás az ilyen helyzetekre is. Nem kell egyedül vállalni a felelősséget.

Kalkuláció

Mezőgazdasági biztosítás

A mezőgazdasági termelők függenek a legjobban az időjárástól. És azt befolyásolni sem tudják. Mégis van mód arra, hogy egy mezőgazdasági vállalkozás felkészüljön nem várt negatív hatásokra. És nem csak az időjárásra.

Kalkuláció

Gépbiztosítás

A gépek, a gyártó eszközök kiemelten fontosak egy vállalkozás számára. Nélkülük leáll a termelés. A gépek meghibásodása, károsodása ellen nyújt védelmet a gépbiztosítás. Hogy a vállalkozás, mindig, minden körülmények között működni tudjon.

Kalkuláció

Építés-szerelés biztosítás

Az építőiparban tevékenykedő vállalkozások számára kiemelkedően fontos egy jól megtervezett biztosítási portfólió összeállítása. És ennek alapeleme az építés-szerelés biztosítás lehet. Egy olyan biztosítás, amelynek minden elemét az építőiparra szabták.

Kalkuláció

Hitelfedezeti biztosítás

A jelenlegi gazdasági helyzetben érdemes megfontolnod a törlesztésvédelmet. Szeretnél biztonságban, nyugodtan élni? A hitelfedezeti biztosítás nyugalmat ad. Ha valami történik, ami miatt nehézséget okoz a hitel törlesztése, van segítség.

Kalkuláció

Munkanélküliségi biztosítás

A munkanélküliségi biztosítás olyan pénzügyi védelmet nyújt, amely segítséget jelenthet, ha elveszítenénk a munkánkat. A biztosítás célja, hogy átmenetileg pótolja kieső jövedelmünket, így megkönnyítve az új állás keresésének időszakát.

Kalkuláció

Szállítmánybiztosítás

Az alábbiakban átfogó információkat nyújtunk a szállítmánybiztosítás előnyeiről és lehetőségeiről. Tudj meg többet a különféle biztosítási típusokról, a kalkulátorok használatának előnyeiről, valamint a fedezet típusairól és kivételeiről.

Kalkuláció

Jogvédelmi biztosítás

A mai üzleti életben a jogvédelem elengedhetetlen vállalkozásunk számára. A jogvédelmi biztosítás fedezheti a vállalkozás jogi költségeit, amennyiben szükség van erre. Ez a biztosítás hozzájárulhat a pénzügyi terhek csökkentéséhez, és jogi védelmet biztosíthat a kérdéses szituációkban.

Kalkuláció

Euró alapú megtakarításos életbiztosítás

A megtakarításos életbiztosítás lehet euró alapú is. Az infláció negatív hatásait elkerülni szándékozóknak jó választás lehet, bár több befektetői tapasztalatot kíván meg. De aki tudja, hogy érdemes euróban befektetni, annak a euró alapú megtakarításos életbiztosítás tökéletes választás.

Kalkuláció

Gyakran Ismételt Kérdések

A balesetbiztosítás egy úgynevezett biztosításkiegészítő modul, amit egyéb biztosítástípusok mellé lehet megkötni; ilyen például az életbiztosítás, a casco, vagy egy lakásbiztosítás is. A balesetbiztosítás megkötése a legtöbb esetben kedvezményes, amennyiben egy másik biztosítással kötöd meg, viszont önmagában nem veheted igénybe.

Számos balesetbiztosítás-típus létezik, de az általánosan biztosítható események közé a közlekedési balesetek közben szerzett sérülések tartoznak, tehát például a csonttörés, az égési sérülések, az ezek gyógyulásához szükséges műtétek, illetve a kapcsolódó kórházi kezelések.

A balesetbiztosításhoz tartozó kockázati események a következők:

  • baleseti csonttörés
  • baleseti égés
  • baleseti halál
  • kórházi napi térítés
  • baleseti műtét térítése
  • baleseti rokkantság
  • balesetből származó rokkantság

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás abban az esetben fizeti ki az autóban keletkezett kárt, ha egy kétszereplős balesetben Te vagy a vétlen fél. Ha a balesetet te okoztad, akkor a biztosításod a másik fél költségeit fedezi, a saját autódat viszont Neked kell megjavíttatnod a saját pénzedből. Abban az esetben, ha szeretnéd ezt elkerülni, érdemes casco biztosítást kötnöd, hiszen így a biztosító fedezi a károd nagy részét. Természetesen ez a legtöbb esetben a Te döntésed, ám van olyan helyzet, amikor nincs választásod: lízingelt, vagy hitelből vásárolt autó esetén a casco megkötése kötelező.

A casco ráadásul nem csak akkor fizet, ha Te vagy a károkozó, hanem akkor is, ha ismeretlen a tettes, emellett az elemi- és tűzkárra, lopásra, valamint kiegészítő szolgáltatásként kérhetsz hozzá poggyász-, extratartozék- és balesetbiztosítást is.

Életbiztosítást bármikor köthetsz, de természetesen ebben az esetben sem mindegy, hogy milyet választasz, hiszen attól függően, hogy mi a célod, különböző típusok közül választhatsz. Az életbiztosítás többféle helyzetben nyújt megoldást: balesetnél, műtétnél, tartós betegségnél, vagy halálesetnél segít az anyagiak terén, emellett az öngondoskodáshoz is kiváló eszköz, ha például nyugdíjbiztosítást kötsz, de befektetésként is használhatod.

Egy ingatlan egyrészt otthon, másrészt pedig komoly érték is, amire vigyáznunk kell a lehető legtöbb eszközzel. Balesetek esetén kár keletkezhet benne, és ha nem tudjuk ezt megakadályozni, az kiadást jelent – esetenként igen nagyot. A lakásbiztosítás abban segít, hogy tehermentesíti a családi vagyont az ilyen károk fedezésétől, és szinte azonnali segítséget jelent a bajban.

Jó, ha tudod, hogy lakásbiztosítást nem csak tulajdonosként, hanem bérlőként is köthetsz, és meg is éri, hiszen a lakásban esett károkat ugyanúgy megtéríti, mint a vagyontárgyaidban történteket. Mivel ma Magyarországon számos biztosítótársaság kínálja ezt a biztosítástípust, érdemes körültekintőnek lenned, mielőtt aláírod a szerződést, hiszen rengeteg ajánlat közül választhatsz. Nézd át a legfontosabb jellemzőket, és úgy dönts, hogy az a leginkább megfeleljen az adott ingatlannak!

Régóta lehet tudni, hogy az állami nyugdíjrendszer nem fenntartható, éppen emiatt népszerűek a nyugdíj-megtakarítási lehetőségek. Ennek korrigálására fejlesztette ki a kormány a Családvédelmi Akciótervet, ám ennek hatásai még soká lesznek érezhetőek, és addig nyugdíjba fog menni még egy generáció, akiknek gondoskodniuk kell önmagukról, illetve a nyugdíjukról.

A nyugdíjbiztosítás az öngondoskodás egyik legjobb eszköze, hiszen a havonkénti befizetéseket a nyugdíjba lépéskor kamatostul kapod vissza az általad meghatározott részletekben, vagy egyben, ha úgy döntesz, tehát a nyugdíjbiztosítás megkötésére gondolhatsz befektetésként is.

Az utasbiztosítás baj esetén nemcsak az anyagi biztonságodat képes garantálni, hanem olyan problémákra is megoldást kínál, amelyekkel egyébként egyedül kellene megbirkóznod. Mindez ráadásul napi néhányszáz forintodba kerül, tehát még egy kéthetes nyaralásnál is csupán 6-8.000 forintot jelent fejenként, és ha belegondolsz, hogy egy kórházi kezelés ára akár milliós tétel is lehet, akkor be fogod látni, hogy még ha nem is történik semmi, akkor is megéri megkötni, hiszen biztonságban érezheted magad és a családodat. Számos ajánlat közül választhatod ki a számodra leginkább megfelelőt, így fontos, hogy átlásd a teljes kínálatot.
Biztosításokkal kapcsolatos további információt itt találsz.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Itt vannak az új otthonfelújítási program végleges feltételei – Ne maradj le!

Az Otthonfelújítási támogatás végleges formát öltött. Utánajártunk, hogy milyen ingatlanra, milyen feltételekkel és főleg, hogy mennyi támogatás igényelhető. A program végleges feltételeiről írunk. Hogy ne maradj le róla!

Tovább olvasom
Minden, amit a jelzálogról érdemes tudnod

Részletesen áttekintjük a jelzáloghitel fogalmát, és annak fontosságát az ingatlanvásárlás folyamatában. Ha tervezel ingatlant vásárolni, vagy csak érdeklődsz a jelzáloghitel iránt, akkor erről tudnod kell. A jelzálog, mint fogalom, minden lakáshitel esetén felmerül. Érdemes sokat tudni róla.

Tovább olvasom
6 lényeges tudnivaló, ha pótfedezet bevonásával igényelsz lakáshitelt

Lakáshitel igényléshez fedezetre van szükség. És ha a megvásárolni kívánt ingatlan nem nyújt megfelelő fedezetet, akkor szükség lehet pótfedezet benyújtására. Mutatunk 6 lényeges tudnivalót, ha pótfedezet bevonásával igényelsz lakáshitelt.

Tovább olvasom
Nyiss diákszámlát szelfivel csupán pár perc alatt!

A diákszámla gyakran az első bankszámla. És ha már az első, legyen a nyitása egyszerű. És hogy lehetne egyszerűbben megnyitni egy diákszámlát, mint szelfivel? Utánajártunk, hogy mi az a diákszámla, mi az a szelfis bankszámla nyitás, és annak is, hogy mely bankoknál lehetséges ez.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával