Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Ismerd meg, hogyan működik a hitelfedezeti biztosítás!

2024.03.05.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2024. június 12. 13:43

A hitelfedezeti biztosítás a nagy összegű hitelek biztosítására szolgál. De hogyan köthető meg ez a biztosítás? És mire jó? És persze: érdemes megkötni? Körbejártuk a témát, és röviden és közérthetően írunk a hitelfedezeti biztosításról.

Ismerd meg, hogyan működik a hitelfedezeti biztosítás!

A hitelfedezeti biztosítás – tartalom az elnevezés mögött

A hitelfedezeti biztosítás mit is jelent pontosan? A hitelfedezeti biztosítás szó szerint a hitel biztosítását jelenti, vagyis azt, hogy ha a biztosított valamely okból nem tud fizetni, akkor azt a biztosító teszi meg helyette.

Ilyen módon biztosít a hitelfedezeti biztosítás. A hitelfedezeti biztosítás is csak egy biztosítás.

És mint minden biztosításnak, ennek is az a célja, hogy a nem várt események negatív hatásit csökkentse, vagy teljesen meg is szüntesse azt.

Mint minden biztosítás, a hitelfedezeti biztosítás is adott helyzetekben előre meghatározott módon kártalanítja a biztosítottat, ebben az esetben a hitelfelvevőt.

Hitelbiztosítás – hogy a hitel biztosítva legyen

A hitelbiztosítás nem más, mint a hitelfedezeti biztosítás.

Amikor egy hitelt, pontosabban egy hitelfelvételt akarunk biztosítani, akkor hitelbiztosítást, vagyis hitelfedezeti biztosítás kötünk.

A hitelbiztosítás a hiteligénylő biztosítása arra az esetre, ha nem tud fizetni.

Amikor valaki önhibáján kívül olyan helyzetbe kerül, hogy a törlesztőrészletek kifizetése gondot okoz számára, akkor jó, ha van hitelbiztosítása.

Nem csak autót, lakást vagy utazást lehet tehát biztosítani, hanem egy hitelfelvételt is.

A hiteligénylés biztosítása a hitelbiztosítás. A hitelfedezeti biztosítás.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

  • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
  • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
  • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Érdemes-e hitelfedezeti biztosítást kötni?

A hitelfedezeti biztosítás hasonló a lakás és gépjármű biztosításokhoz. A biztosított értékét óvja meg egy biztosítási eseménykor.

De kinek érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni? Mindenkinek érdemes, aki védeni akarja a vagyonát.

Az ingatlan a legtöbb családban a vagyon legfőbb eleme. Ezt egy előrelátó tulajdonos mindenáron igyekszik megvédeni.

Aki előrelátó, az tudja, hogy bizony érheti kár az ingatlanát. Lehet tűz, csőtörés, viharkár. Erre tökéletes védelem a lakásbiztosítás.

De miért kell védeni a lakáshitelt? A lakáshitel védelme is rendkívül fontos.

Abban az esetben ugyanis, ha a hitel törlesztését nem teljesíti a hiteligénylő, a bank akár el is árverezheti az ingatlant.

Ezzel a család legjelentősebb vagyontárgya veszik el, ami a legtöbbször pótolhatatlan veszteség. Ezt pedig meg kell akadályozni.

Hitelfedezeti biztosítást kell kötni!

A hitelfedezeti biztosítás nem várt, előre nem látható élethelyzetben nyújthat segítséget abban, hogy elkerülhető legyen az, hogy az ingatlan tulajdonjoga máshoz kerüljön.

Hitelfedezeti biztosítást lehet kötni a hitelszerződés aláírásakor.

Fogyasztóként gyakran szembesülünk azzal, hogy értékesíteni akarnak nekünk valamit egy vásárlásnál.

A Postáról is nehéz úgy kijönni egy csekk feladásakor, hogy a pénztáros ne akarna egy sorsjegyet vagy egy befektetési lehetőséget eladni nekünk.

Érthető az ezzel szembeni ellenérzés, és amikor a bankban felajánlják a hitelfedezeti biztosítást, akkor hasonlóan érezhetünk.

Félre kell azonban tenni a rossz érzéseket, és érdemes végiggondolni, hogy a havi néhány ezer forintos kiadás egy káreseménynél mekkora segítség lehet.

Ahogy fent már írtuk, az ingatlant meg kell védeni. Erre pedig a hitelfedezeti biztosítás alkalmas lehet.

Érdemes tehát a hitelszerződés aláírásával egy időben megkötni a hitelfedezeti biztosítást.

De mi a helyzet akkor, ha nem kerül megkötésre a hitelfedezeti biztosítás a hitelszerződés aláírásakor? Hitelfedezeti biztosítást bármikor a futamidő alatt is lehet kötni.

Ez azt jelenti, hogy ha nem lett igényelve a biztosítás a szerződés aláírásakor, azt a hitelfelvevő egy későbbi időpontban is megteheti.

Mire lehet jó a hitelbiztosítás?

Az Akölcsön szakértői szerint fontos tudni, hogy egy kölcsön fizetése bármikor okozhat problémát egy hosszú, de akár egy rövidebb futamidejű kölcsönnél is.

A hitelt azonban fizetni kell, tartós betegség, táppénz esetén is. És kell a biztonság a családnak.

Tökéletes megoldás lehet ilyenkor a hitelfedezeti biztosítás.

Egy hitel törlesztő részletének késedelmes fizetése súlyos következményekkel járhat. Legrosszabb esetben elveszítheti az otthonát, az autóját az igénylő, és behajtó cégek fogják keresni. Ezt mindenképpen el kell kerülni.

Ki akar hosszú évekig tartó kellemetlenséget magának? Ki akarja elveszíteni a vagyonát? Senki.

Most akarsz hitelt felvenni? Vagy már régóta törleszted a lakáshiteledet, de felmerült benned, hogy probléma esetén mit is tehetnél?

A szinte kockázat nélküli lakásvásárlás, vagy egy új autó beszerzése hitelfedezeti biztosítással lehetséges. A hitelfedezeti biztosítás biztonságosabbá teheti a hitelszerződést.

Összefoglalás

A hitelfedezeti biztosítás lehetővé teszi a hiteligénylők számára, hogy nagy összegű hiteleiket biztosítsák az előre nem látható körülmények esetére. Ez a biztosítási forma garantálja, hogy ha a biztosított képtelen lenne törleszteni, a biztosító állja a törlesztést. A hitelfedezeti biztosítás különösen ingatlanvásárlás esetén ajánlott, mivel védelmet nyújt a hitel törlesztése során felmerülő váratlan helyzetek, például tartós betegség vagy munkanélküliség ellen. A hitelfedezeti biztosítás működése lehetővé teszi, hogy a hitelszerződés aláírásakor, vagy akár a futamidő alatt kössünk ilyen biztosítást. Az ilyen típusú biztosítás a lakás- és gépjárműbiztosításokhoz hasonlóan óvja a biztosított értéket, ezáltal hozzájárulva a családi vagyon védelméhez és a pénzügyi stabilitáshoz. Ezért minden hitelfelvevőnek érdemes megfontolnia a hitelfedezeti biztosítás kötését, amely biztonságot nyújt a váratlan események során.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Síbiztosítás: minden tudnivaló egy helyen

Síbiztosítás: minden tudnivaló egy helyen

2023.01.06.

Síbiztosítást mindenképpen köss, mielőtt síelni indulnál, mivel rengeteg problémát előzhetsz meg vele, és a költségek miatt sem kell aggódnod!

Tovább olvasom
Így válassz lakásbiztosítást hitel mellé

Így válassz lakásbiztosítást hitel mellé

2023.12.20.

A lakásbiztosítás a lakáshitel mellé kötelező. De ez nem csak a biztosítótársaságoknak fontos. Utánajártunk, hogy mi az a lakásbiztosítás, és annak is, hogy hogyan válasszunk lakásbiztosítást lakáshitel mellé. És annak is, hogy ez miért jó a biztosítottnak. Íme, a részletek.

Tovább olvasom
Milyen problémák esetén segít az útlemondási biztosítás?

Milyen problémák esetén segít az útlemondási biztosítás?

2022.07.20.

Az útlemondási biztosítás az utasbiztosítás egyik leghasznosabb kiegészítője, ha van esély arra, hogy az utazás lemondásra kerül, vagy megszakad.

Tovább olvasom
Kárrendezés menete – mik a teendők?

Kárrendezés menete – mik a teendők?

2020.03.30.

A baleset nem olyasmi, ami velünk történik – mindenki így gondolkodik, de sajnos tévesen. Mindenkivel történhet akár egészen kismértékű baleset is, de sajnos a súlyos esetek sem ritkák. Elsődleges az emberi élet védelme. De azon túl természetesen az autót ért sérüléseket is orvosolni kell.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával