City-Faktor 2024 – Minden amit a faktoringról tudni érdemes

City-Faktor Zrt.

A City-Faktor Zrt. pénzügyi terméke, a faktoring, olyan vállalkozásnak segíthet, aminek a napi működéhez szüksége van a még kifizetetlen számláiban álló pénzére. A City-Faktor a még le nem járt fizetési határidejű, de már teljesített számla faktorálását végzi. Ezzel segítve a cég finanszírozását. A City-Faktor Zrt. tagja a Magyar Faktoring Szövetségnek. Ez a tagság garanciát jelent szolgáltatás minőségére, és City-Faktor megbízhatóságára. Független pénzügyi szolgáltatókként működik, évről évre növekszik, eredményes üzletpolitikát folytatva. Szakértelmük, megbízhatóságuk oka, hogy ügyfeleinek mindig igényre szabott, gyors és rugalmas finanszírozási megoldásokat nyújt. Szakértő munkatársai személyes, bizalmi kapcsolatot alakítanak ki, ami segít az optimális működésben.

City-Faktor – mi az a faktoring?

A faktoring jelentése: a faktoring a rövid lejáratú számlakövetelések finanszírozását jelenti. Leegyszerűsítve: ez egy forgóeszköz-finanszírozás. Hiszen a számlafizetési határidő lejárata előtt megelőlegezésre kerül az igazolt teljesítésű számlakövetelés.

City-Faktor – a faktoring előnye

 • Faktorálásra kerülhet akár a követelés 90 százaléka is. Ezzel javul a cég likviditása.
 • Ingatlanfedezet nélkül is elérhető lehet.
 • Faktoráláshoz nincs szükség számlanyitásra. A vállalkozás bakszámlájára érkezik meg a faktorálás összege.
 • Egyszerű, gyors, rugalmas ügyintézés. Akár két hét alatt megtörténik a faktorálás.
 • Kezdő, induló vállalkozásoknak is elérhető lehet.

City-Faktor – a faktorálás menete

 • Első lépés a dokumentumok benyújtása.
 • Második lépés az adósminősítés.
 • Harmadik lépés a faktoring keretszerződés aláírása.
 • Negyedik lépés a faktoring előleg folyósítása
 • Ötödik lépésként a számla kötelezettje kifizeti a követelés összegét.
 • Hatodik lépés az elszámolás. Ilyenkor a maradványérték faktorköltségekkel csökkentett összege kerül átutalásra.
 • Bizonyos esetekben elvárt a hitelbiztosítás az ügyletre.

City-Faktor – faktoring termékek

A City-Faktornál elérhető faktoring termékek: építőipari faktoring, Európai Uniós támogatások faktoringja, közszférával szembeni követelések faktoringja, faktoring állami kezességvállalással, export faktoring és kereskedelmi és termelői faktoring.

City-Faktor – a faktorálás költsége

A faktoring termékeket már 1 százalék alatti költséggel is elérhetővé teszik a faktoring cégek. A faktorálás díját a faktorált összeg százalékában és egy szerződéskötési díjban határozzák meg.

City-Faktor faktoring – hitel helyett

A faktoring nem más, mint egy hitel. Azt az összeget kapja meg előre a cég, amit amúgy is megkapna, csak később. Miért fontos ez? Miért jó egy hitel egy akár kezdő vállalkozásnak? Egy frissen indult vállalkozásnak is szüksége lehet tőkére. A bankok azonban óvatosan bánnak az új vállalkozásoknak juttatott hitelekkel, és bár a hitelfelvétel nem egyszerű, nem is lehetetlen. Néhány szó a vállalkozói hitelről.

City-Faktor faktoring – kezdő vállalkozói hitel helyett

Tudnunk kell, hogy pénzintézetek szigorúan vizsgálják az adott vállalkozást a hitelkérelem benyújtásakor. A faktorálás ennél jóval egyszerűbb, és így elérhetőbb. Ez a vizsgálat kiterjed a vállalkozás fő tevékenységére, vagyonára, árbevételére, az eddig lezárt üzleti éveinek mérlegére, főkönyvi kivonataira, és arra, hogy van-e a cégnek vagy tulajdonosainak hitele, lejárt tartozása. Fontos az üzleti terv, és az, hogy milyenek a cég gazdasági-pénzügyi mutatói, valamint a tulajdonosok személye is fontos. Kezdő vállalkozásként még nincs lezárt üzleti évünk, így a bank nem látja, mennyire leszünk nyereségesek. Ez nehezíti és megdrágíthatja a hitelfelvételünket, de nem akadályozza meg. A kezdő vállalkozásoknak másféle feltételeknek kell megfelelniük, mint azoknak a cégeknek, amelyek már legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkeznek. A különbség a hitelezésben is jelen van, kezdő vállalkozásoknak külön konstrukciókat kínálnak a bankok.

City-Faktor faktoring – kezdő vállalkozói hitel helyett

Egy vállalkozás akkor gondolkodhat komolyabb vállalkozói hitel felvételében, ha már túl van az egy éves működésen, hiszen ekkor a bankok már tudnak miből kiindulni, és sok államilag támogatott program is csak két éves működést követően nyílik meg a vállalkozások számára. Viszont az első évben, vagy akár azelőtt is lehet jó lehetőségeket találni. Ilyen például a City-Faktor áltál kínált faktoring.

City-Faktor faktoring – kezdő vállalkozói hitel helyett is jó lehet

A kezdő vállalkozásoknak nehéz a dolguk. Az egyik dolog a forráshiány, amelyet más könnyedén megold hitelből, míg a kezdőknek erre kevésbé van lehetőségük. Szerencsére több olyan konstrukció és program is van, ami az ilyen tervezett, vagy induló cégekre, vállalkozásokra specializálódott. Több pénzintézet is akad, amely finanszíroz kezdő vállalkozást, ám ehhez az esetek többségében ingatlanfedezetre van szükség.

City-Faktor faktoring – kezdő vállalkozói hitel könnyebben

Hitelfelvétel előtt fontos tisztázni, hogy mekkora összegre van szükségünk, azt milyen futamidőre akarjuk felvenni, hiszen a törlesztőrészletnek bele kell férnie a vállalkozás költségvetésébe. Tudnunk kell, mennyi önerővel rendelkezünk, és világosan kell látnunk, hogy az igényelt összeget pontosan mire akarjuk felhasználni. Ahogyan a magánszemélyeknél, úgy a vállalkozásoknál is nagy döntés a hitelfelvétel. Tájékozódjunk hitelfelvétel előtt, hogy megtalálhassuk a legoptimálisabb megoldást. A faktoring jó megoldás lehet.

City-Faktor faktoring

City-Faktor faktoring – mire használható fel a kapott összeg?

A faktoring bármire felhasználható. Mint egy szabad felhasználású vállalkozói hitel. Azért annyira népszerűek a szabad felhasználású vállalkozói hitelek, mert nem kell meghatároznunk a hitelcélt. Bármire felhasználhatjuk. A felhasználást pedig semmilyen módón nem kell igazolnunk, nem lesz szükség szerződésekre és számlákra sem. A felvett összeget elköltjük, és visszafizetjük. Ennyi. Nincs más teendő.

City-Faktor faktoring – gyorsan és szabadon

A terveinket azonnal meg akarjuk valósítani, nem szeretnénk heteket várni a pénz megérkezésére. Szabad felhasználású vállalkozói hitelek esetén nem is kell, hiszen a hitelbírálatot követően gyorsan hozzájuthatunk a pénzhez. Az igényelt összeg a számlánkra érkezik, nekünk nincs más dolgunk, mint hogy elköltsük.

City-Faktor faktoring – akár fejlesztésre is

A vállalkozások gyakran vesznek fel hitelt a vállalkozásuk fejlesztésére. Egy tőkebevonás erősítheti a piaci pozíciót, növelhetők vele a készletek, és ingatlan vagy eszközbeszerzésre is kérhetünk hitelt. A szabad felhasználású hitelek előnye, hogy minden célunkat megvalósíthatjuk belőle. Úgy hajthatjuk végre a vállalkozásunk fejlesztését, hogy közben a napi kiadásinkra is költhetünk a hitelből, ha az szükséges. Egy szabad felhasználású vállalkozói hitel nagy szabadságot ad, nem köti meg a kezünket, eldönthetjük, hogy aktuálisan mi a legfontosabb a vállalkozásunk optimális működéséhez.

City-Faktor faktoring – szabad a felhasználás

Szabad felhasználású vállalkozói hitel esetén nem kell azon gondolkozni, hogy mire lehet elkölteni. Mert bármire el lehet költeni. Bármire felhasználható a hitelösszeg. A szabad felhasználású kölcsönök előnye a hitelcél maghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy nincs szükség sem a hiteligénylés alatt, sem utána adminisztrációra. Nem kell számlákat bemutatni a hitelt nyújtó pénzintézetnek, nem kell semmilyen módon igazolni a pénz elköltését. Ez egyszerűbbé teszi a felhasználást. Az egyszerűség pedig fontos tényező egy hiteltípus kiválasztásánál. A szabad felhasználást szó szerint lehet venni. Nincs olyan dolog, amire ne lehetne elkölteni a felvett összeget. Munkabér? Fűtésszámla? Minden kifizethető belőle.

City-Faktor faktoring – beruházásra is

A City-Faktor faktoring lehet egy kvázi beruházási hitel is. A beruházási hitel széles körben használható fel, ami nagy előnyt jelent. A konstrukció keretében felvett összegből azonban csak fejlesztési célok finanszírozhatóak. Például: telephely vásárlás, kialakítás vagy építés, különböző berendezések megvétele, már meglevő gyártókapacitások bővítése, valamint újak kiépítése, a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz beszerzése, illetve részvény, üzletrész és egyéb társasági részesedés megvásárlása. A faktoringnál nincs ilyen korlátozás. A beruházási hitel egyébként hitelkiváltásra is felhasználható. A beruházási hitel ugyanakkor nem szabad felhasználású, a hitelcél kötött, számlával kell igazolni azt, hogy mire költöttük el a felvett összeget. A faktoringnál nincs ilyen korlátozás. Ezek a hitelek gyakran államilag támogatottak, ami vonzóvá teszi őket a vállalkozások körében. Beruházási hitelként nagyobb összeg, akár 1 milliárd forint is igényelhető, és a futamidő is lehet hosszú. A beruházási hitel remek lehetőség abban az esetben, ha egy beruházás megvalósításához nincs elegendő saját tőkénk. Beruházási hitel segítségével a különböző méretű vállalkozások értékes forráshoz juthatnak fejlesztéseikhez. A faktoring kiválthatja ezt.

City-Faktor faktoring beruházás támogatására

A beruházási hitel rendkívül népszerű a vállalkozók között. Ha fejleszteni akarják a vállalkozásukat, a beruházási hitel segíthet ebben. A pénzintézetek pedig tárt karokkal várják a fejlesztés előtt álló vállalkozásokat. Egy beruházási hitellel. vagy faktoringgal.

City-Faktor faktoring – folyószámlahitel is

A vállalkozások több hitelből választhatnak, ha pénzt szeretnének bevonni a cégükbe. Ilyen a faktoring is. De vannak más lehetőségek is.

Az egyik a vállalkozói folyószámlahitel, ami egy szabad felhasználású hitel, és kisebb, átmeneti pénzügyi problémák oldhatók meg vele. A vállalkozói bankszámla pénzügyi forgalma alapján állapítja meg a pénzintézet az elérhető hitelkeret nagyságát. Alacsony számlaforgalom mellett kisebb hitelkeretet határoznak meg a bankok. A folyószámlahitel igényléséhez nincs szükség ingatlanfedezetre, és csak a kihasznált hitelkeret után kell kamatot fizetni.

City-Faktor faktoring – forgóeszközhitel is

A második, a forgóeszközhitel, egy rövid távra szóló áthidaló hitel, a vállalkozás napi működését támogathatja vele egy cég. A forgóeszközhitel készlet, követelés és értékpapír vásárlására is fordítható. Ehhez sem kell ingatlanfedezet, de a hitelcélt igazolni kell.

City-Faktor faktoring – projekthitel is

A harmadikat, a projekthitelt, konkrét üzleti tranzakció finanszírozására lehet felhasználni. A hitel biztosítéka projekthitelnél maga a projekt. A bankok számolnak ugyanis annak eszközével, szerződésével és a várható árbevétellel is.

City-Faktor faktoring – beruházási hitel is

A negyedik, a legkedveltebb hitel, a beruházási hitel. Ezt keresik leggyakrabban a vállalkozások. Ez fejlesztéshez és bővítéshez lehet jó. Új gyártósorok, berendezések vásárolhatók beruházási hitelből. Önerő és fedezet is kell hozzá, és leggyakrabban hosszú távú üzleti ötletekhez igénylik a cégek.

Mire használható fel egy beruházási hitel? És a faktoring?

A beruházási hitelek széles körben felhasználhatóak. Ez a népszerűségük egyik oka. A beruházási hitel többféle beruházási célt segíthet. A faktoring bármiben segíthet.

Mire használható fel konkrétan a beruházási hitel? És a faktoring?

A beruházási hitel szinte mindenre felhasználható. A beruházás lehet bármi, ami aktuálisan előbbre vihet egy céget. Ez lehet ingatlanvásárlás, telephely kialakítás. Ezt a telephelyet lehet bővíteni, akár új irodát vagy raktárcsarnokot építeni. A legkedveltebb cél a gyártókapacitás bővítése a szükséges berendezések és gépek megvásárlásával. A beruházáshoz kapcsolódhat forgóeszköz beszerzés is, ez együtt járhat a gyártókapacitás növekedésével. Üzleti cél lehet még beruházási célú részvény, üzletrész és egyéb társasági részesedés vásárlása is. Beruházási hitelt hitelkiváltásra is igényelhet egy cég. A faktoring pedig konkrétan bármire felhasználható.

City-Faktor faktorálás

City-Faktor hitelbiztosítás – kinek és mikor érdemes hitelbiztosítást kötni?

A hitelbiztosítás hasonló a lakás és gépjármű biztosításokhoz. A biztosított értékét óvja meg egy biztosítási esemény bekövetkeztekor. De kinek érdemes hitelbiztosítást kötni? Minden vállalkozásnak érdemes, aki védeni akarja a vagyonát. Ezt egy előrelátó cégtulajdonos mindenáron igyekszik megvédeni. Aki előrelátó, az tudja, hogy bizony érheti kár. Lehet tűz, csőtörés, viharkár. Tönkremehet egy beszállító. Erre tökéletes védelem a hitelbiztosítás. De miért kell védeni a céget? A vállalkozás védelme rendkívül fontos. Abban az esetben ugyanis, ha a hitel törlesztését nem teljesíti a hiteligénylő, a bank akár el is árverezheti a cég vagyontárgyait. Ezzel a cég legjelentősebb vagyontárgyai veszhetnek el, ami a legtöbbször pótolhatatlan veszteség. Ezt pedig meg kell akadályozni. Hitelbiztosítást kell kötni! A hitelbiztosítás nem várt, előre nem látható helyzetben nyújt segítséget abban, hogy elkerülhető legyen az, hogy a cég tulajdonjoga máshoz kerüljön. Ráadásául faktoring esetén ez sokszor kötelező.

City-Faktor hitelbiztosítás – kötelező lehet

Hitelbiztosítást kell kötni a hitelszerződés aláírásakor. mert ez faktoring esetén néha kötelező. Fogyasztóként gyakran szembesülünk azzal, hogy értékesíteni akarnak nekünk valamit egy vásárlásnál. A postáról is nehéz úgy kijönni egy csekk feladásakor, hogy a pénztáros ne akarna egy sorsjegyet vagy egy befektetési lehetőséget eladni nekünk. Érthető az ezzel szembeni ellenérzés, és amikor felajánlják a hitelbiztosítást, akkor hasonlóan érezhetünk. Félre kell azonban tenni a rossz érzéseket, és érdemes végiggondolni, hogy a havi néhány tízezer forintos kiadás egy káreseménynél mekkora segítség lehet. Ahogy fent már írtuk, az vállalkozást meg kell védeni. Erre pedig a hitelbiztosítás alkalmas lehet. Érdemes tehát a hitelszerződés aláírásával egy időben megkötni a hitelbiztosítást. De mi a helyzet akkor, ha nem kerül megkötésre a hitelbiztosítás a hitelszerződés aláírásakor? Hitelbiztosítást bármikor a futamidő alatt is lehet kötni. Ez azt jelenti, hogy ha nem lett megkötve a biztosítás a szerződés aláírásának pillanatában, azt a hitelfelvevő cég egy későbbi időpontban is megteheti.

Mire lehet jó a hitelbiztosítás?

A hitel fizetése bármikor okozhat problémát egy hosszú, de akár egy rövid futamidejű vállalkozói hitel alatt is. A vállalkozói hitelt azonban fizetni kell. A törlesztőrészletre nem vár a pénzintézet. És kell a biztonság a vállalkozásnak. Tökéletes megoldás lehet ilyenkor a hitelbiztosítás. Egy vállalkozói hitel törlesztő részletének késedelmes fizetése súlyos következményekkel járhat. Legrosszabb esetben elveszhet a cég. Ezt mindenképpen el kell kerülni. Ki akar hosszú évekig tartó kellemetlenséget magának? Ki akarja elveszíteni a vagyonát? Senki. A szinte kockázat nélküli vállalkozói hitel hitelbiztosítással lehetséges. A hitelbiztosítás biztonságosabbá teheti a hitelszerződést. És gyakran kötelezi is faktoráláshoz.

Mi történik a hitelbiztosítás felmondása esetén?

Ha a biztosított úgy dönt, hogy még a futamidő vége előtt felmondja a hitelbiztosítást, akkor a biztosítás megszűnik. A hitelbiztosítás megszűnésével azonban az a biztonság is megszűnik, amit a hitelbiztosítás nyújtott. A biztosított persze kerülhet olyan helyzetbe, hogy a havi néhány tízezer forintos biztosítási díjra is szüksége van a működéshez, de ilyenkor fontos mérlegelni azt, hogy a hitelbiztosítás általnyújtott biztonság a fontosabb, vagy az az összeg, ami ilyenkor a cégben marad. A hitelbiztosítás felmondása azzal jár, hogy a biztosítás megszűnik. És ezzel megszűnik a biztosító által nyújtott segítségnyújtás lehetősége is. Ez kockázatos lehet. A kockázat pedig nagy, bármennyire is nem előrelátható. Alaposan meg kell tehát fontolni a hitelbiztosítás felmondását. És ne feledjük. Ha kötelező hitelbiztosítást kötni, azt nem lehet felmondani.

Véget ér a törlesztés, véget ér a hitelbiztosítás is

A hitelbiztosítás egy speciális biztosítási forma. Jelentősen különbözik a lakásbiztosításoktól, az életbiztosításoktól, és megtakarítási célú biztosításoktól is. Az egyik különbség az, hogy a hitelbiztosítás véges. Amíg egy életbiztosítást a biztosított az élete végéig fizeti, addig a hitelbiztosítás csak a hitel futamidejének végéig tart. És akkor megszűnik. A hitelbiztosítás egy adott vállalkozói hitelhez kapcsolódik, és a hitel futamideje alatt él. Ha a hitel egy éves futamidővel került megkötésre, akkor a biztosítás is pontosan eddig tart. Nem tovább. Nem is lenne értelme, hiszen a hitelbiztosítás célja, hogy a váratlan helyzetekben segítse a vállalkozást a futamidő alatt. Ha tehát a vállalkozói hitel lejár, nem csak a törlesztő részletek nem terhelik tovább a cég költségvetését, de a hitelbiztosítás havi díját sem kell már tovább fizetni.

Hogyan lehet fizetni a hitelbiztosítás havidíját?

A hitelbiztosítás díját többnyire havonta kell kifizetni. Az előre meghatározott havidíjat több módon is ki tudja egyenlíteni a cég. Lehetőség van arra, hogy havonta csekken kerüljön befizetésre a díj. Ez nem a legmodernebb megoldás, és sorban állással is jár, valamint előfordulhat az is, hogy valaki megfeledkezik a határidőről. Csekket persze már applikáció segítségével is lehet befizetni, de ilyenkor is figyelni kell a fizetési határidőre.

Hogyan lehet fizetni a hitelbiztosítás havidíját? – modern megoldások

Ha valaki kényelmesebb megoldást választana, olyat ahol a díjak mindig biztosan időre beérkeznek a biztosítóhoz, az választhatja az állandó átutalási megbízást. Az állandó átutalási megbízást csak egyszer kell beállítani, és ezt a beállítást akár a netbankon is meg lehet tenni. Ebben az esetben a beállított utalási nap miatt nem fordulhat elő késedelmes fizetés. Csak azt kell biztosítani, hogy elegendő fedezet legyen a bankszámlán. Hasonlóan jó megoldás a csoportos beszedési megbízás. Ilyenkor még az összeget sem szükséges megadni, hiszen a biztosító mindig a szükséges összeget hívja le a számláról. Ez a legegyszerűbb megoldás. De a lényeg: bármelyik megoldást is választja a cég, a havi díjakat fizetni kell ahhoz, hogy a hitelbiztosítás valóban biztosítson.

Megéri hitelbiztosítást kötni?

Az a jó, ha nem érte meg megkötni a hitelbiztosítást. Mit jelent ez? Ez azt jelenti, hogy nem volt szükség arra, hogy a vállalkozás igénybe vegye a biztosító szolgálatait. Mert nem történt olyan esemény, ami akadályozhatta volna a hitel törlesztését, és az rendben visszafizetésre került. Ilyenkor persze felmerülhet a gondolat, hogy a semmiért fizetett a vállalkozás. Ez azonban nem így van. A hitelbiztosítás ugyanis biztonságérzetet adott. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a legjobb, ami történhet a céggel az, hogy nem történt semmi rendkívüli. Ez azért a legjobb, mert bár a biztosítás valóban biztosságot ad, és helyt állhat egy káreseménynél, de előfordulhat, hogy egy káreseménynél elszenvedett kár még biztosítással sem térül meg teljesen. Az a legjobb tehát, ha nem történik nem várt negatív esemény, és a hitel vissza lett fizetve. Így biztosan nem történt baj, és biztosan nem érte kár a vállalkozást. Nem feleslegesen fizetett. Biztonságot kapott, és a vállalkozás szerencséjére nem volt szüksége arra, hogy a biztosító kisegítse a bajban.

City-Faktor faktorálás – mint egy forgóeszközhitel

A forgóeszközhitelt bármilyen vállalkozás igényelheti. Ez a pénzügyi segítség elősegíti a vállalkozás fejlődését, hiszen megfelelően használva, növelhető a profit. És éppen ez a célunk. Erre pedig tökéletes megoldás a forgóeszközhitel igénylése. Vagy a faktoring.

A forgóeszközhitel – a vállalkozásért

A forgóeszközhitellel a vállalkozásunk rövid vagy hosszú távú forgóeszközigényeinek finanszírozását tudjuk megoldani. És ugyanezt megoldhatjuk City-Faktor faktoringgal is. A forgóeszközhitel jó lehet a készletek feltöltésére, alapanyag beszerzésére, és a különböző működési költségek fedezésére is. A forgóeszközhitel egy olyan speciális hitelkonstrukció, amit a vállalkozások számára fejlesztettek ki a bankok. A működése hasonló a lakossági ügyfeleknek kínált folyószámlahitelhez, mivel ha a bevételek és a kiadások közötti eltérések valami miatt megnőnek, akkor a működéshez és a fenntarthatósághoz szükség lesz forrásra, és ezzel a hitelezési megoldással ez egyszerűen megoldható.

Miért jó a forgóeszközhitel? Miért jó a faktorálás?

A forgóeszközhitel azért jó, mert rugalmas a lejárati ideje és a finanszírozási formája is, és az igénybevételére, törlesztésére vonatkozóan sincsenek betarthatatlan előírások. Kamatfizetésre mindig csak az igénybevett összeg után lesz szükség, és az havonta, automatikusan levonásra kerül. A faktorálás pedig még ennél is egyszerűbb.

City-Faktor faktorálás vagy forgóeszközhitel?

A forgóeszközhitel egyaránt megoldást jelenthet a vállalkozás rövid, vagy hosszú távú forgóeszközigényeinek finanszírozására. Az igényelt összeget többek között készlet feltöltésre, alapanyag beszerzésre, valamint különböző működési költségekre lehet fordítani. A faktorálás jó erre is. És ahogy már írtuk, bármi másra is. Hiszen teljesen szabadon használható fel. Ez a City-Faktor faktoring. Mindenre jó.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

City-Faktor 2024 – Minden amit a faktoringról tudni érdemes - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

City-Faktor 2024 – Minden amit a faktoringról tudni érdemes - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

City-Faktor 2024 – Minden amit a faktoringról tudni érdemes - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

City-Faktor 2024 – Minden amit a faktoringról tudni érdemes - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A faktoring a rövid lejáratú számlakövetelés folyamatos megelőlegezése és kezelése. Fontos, hogy faktoringra csak a számlafizetési határidő lejárata előtt, igazolt teljesítésű számlakövetelés esetén kerülhet sor.

Faktoringgal a vállalkozás előbb jut a pénzéhez, így javul a likviditása.

Minden cégnek, akinek rövid távú kintlévősége van.

Egy százalékos formában meghatározott díj, aminek számítási alapja a vállalkozás faktorált forgalma. A faktorálás díját befolyásolja a forgalom, a vevői-szállítói kockázat, a faktorálandó számlák száma, a jóváírás összege, a fizetési fegyelem, a vevők száma és a fizetési határidő.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Babaváró hitel: mire számíthatunk, ha nem jön a baba?

A Babaváró hitel az egyik legnépszerűbb támogatási forma szabad felhasználhatósága miatt. Ahhoz azonban, hogy a támogatás kamatmentes legyen, gyermekünknek kell születni. De mi történik, ha nem teljesítjük ezt a feltételt? És milyen következménnyel számoljunk, ha nem jön a baba? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Ezeket a dokumentumokat szerezd be az otthonfelújítási támogatáshoz

Újra lesz otthonfelújítási támogatás. A támogatás része egy kamatmentes hitel is, ennek az igényléséhez pedig, mint minden hiteligénylésnek, feltétele, hogy az igénylő benyújtsa a szükséges dokumentumokat. Szakértőink utánajártak, hogy milyen dokumentumokra kehet szükség, hogy gördülékenyen menjen az igénylés. Mutatjuk, hogy mik is ezek.

Tovább olvasom
Melyik állampapírral érhetjük el jelenleg a legmagasabb hozamot?

Az állampapírok az elmúlt év sláger befektetései voltak, idénre azonban már mérséklődtek az elérhető hozamok. Utánajártunk, hogy idén melyik állampapírral érhetjük el a legmagasabb hozamot, és azt is megmutatjuk, hogy mit gondolnak erről a befektetési formáról a befektetők és a szakértők.

Tovább olvasom
Így válaszd ki vállalkozóként a megfelelő lakossági hitelt

Vállalkozóként is igényelhető lakossági hitel. Ennek két oka lehet: egy lakossági hitel felhasználható a vállalkozás fejlesztéséhez vagy működéséhez, és egy vállalkozónak is szüksége lehet lakossági hitelre. De mennyire okoz nehézséget a jövedelem igazolása vállalkozóként? A lakossági hitelfelvétel vállalkozóként nehezebb lesz? Utánajártunk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával