Raiffeisen számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek

K&H

K&H okos kényelmi plusz számlacsomag - online

Akár 2x40 000 Ft jóváírással*

Számlavezetési díj 0 Ft
Választható kártya Mastercard
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

CIB

CIB ECO Bankszámla

Akár 40 000 Ft jóváírással*

Számlavezetési díj 0 Ft
Választható kártya Visa
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

Raiffeisen

Aktivitás 3.0 Számla

Akár ingyenes számlavezetéssel*

Számlavezetési díj 0 Ft
Választható kártya Mastercard
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
Jelenleg nálunk nem elérhető

- promóció -

Raiffeisen számlacsomagok

Raiffeisen Díjnyertes számla. A Raiffeisen Díjnyertes számla a legmegfelelőbb választás számunkra, ha a fizetésünk a Raiffeisen Bankba érkezik, és rendszeresen utalunk online, és gyakran vásárolunk a bankkártyánkkal. Akkor jó választás számunkra a Raiffeisen Díjnyertes számla, ha havonta az előírt jóváírás megérkezik bankszámlánkra, akár két részletben is, vagy aktívan használjuk számlához kapcsolódó Raiffeisen bankkártyánkat, vagy a Raiffeisen Díjnyertes számláról fizetjük a közüzemi számláinkat, és minden egyéb kiadásunkat online, vagy használjuk az internetbankot és a mobilalkalmazást.

Raiffeisen Yelloo számla. Első lépés a pénzügyi függetlenség felé, 18-25 éveseknek.

Raiffeisen Online számla. A Raiffeisen Online számla a legmegfelelőbb választás, ha pénzügyeinket online szeretnénk intézni, nulla forintos havidíjért.

Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számla. A Premium Gold 2.0 számlacsomagba összegyűjtötte a Raiffeisen Bank a Raiffeisen számlacsomagok legnépszerűbb részeit, és a szolgáltatásokat akár kedvezményesen is kínálják.

Raiffeisen Prémium Select számla. Raiffeisen Premium Select számlacsomag a kényelemért, a megkülönböztetett figyelemért, és az igényekhez, életstílushoz illeszkedő kiszolgálásért. Akár díjmentesen is. A Premium Select számlacsomag díjmentességének feltétele, hogy legalább 30 millió forint összegű megtakarításunk legyen, vagy legalább 1 millió forint jövedelem érkezzen a számlára havonta.

Raiffeisen Aktivitás 3.0 számla. A Raiffeisen Aktivitás 3.0 számla rendszeres számlahasználat esetén kevesebbe kerül, és akár le is nullázhatjuk a havi számlavezetés havi díjunkat. Akkor jó a Raiffeisen Aktivitás 3.0 számla, ha rendszeresen használjuk a számlát, ha a fizetéseket online intézzük, ha rendszeresen használunk bankkártyát, ha rendszeresen használunk internetbankot és mobilalkalmazást.

Raiffeisen Mindennapok 2.0 számla. Raiffeisen Mindennapok 2.0 számla jövedelem utalási feltétel nélkül.

Raiffeisen Alapszámla. A Raiffeisen Alapszámla akkor jó, ha alapszintű banki szolgáltatásokat akarunk igénybe venni, és még nincs bankszámlánk. A Raiffeisen Alapszámla fix havi díjas szolgáltatásai: ingyenes havonta első két alkalommal a készpénzfelvétel belföldön automatából, forintban maximum 150 ezer forintig, pénztárban egy alkalommal 50 ezer forintig.

Raiffeisen Devizaszámla. Elérhető devizanemek: Euró (EUR), Amerikai dollár (USD), Angol font (GBP), Svájci frank (CHF).

Raiffeisen Kapcsolat dolgozói számla.

Raiffeisen Bázis 2.0 számla. Csak hitel mellé igényelhető. A Raiffeisen Bázis 2.0 számlát Raiffeisen lakossági hitellel rendelkező ügyfeleknek ajánlják, havi hiteltörlesztés céljából.

Raiffeisen számlacsomagok – SEPA

A SEPA (Single Euro Payments Area) utalás egy pénzügyi tranzakciós rendszer az euró (EUR) országok közötti elektronikus fizetések megkönnyítésére. A SEPA az euró zóna országait és az Európai Unió többi tagállamát foglalja magában, valamint néhány más európai országot is.

Egy SEPA utalás lehetőséget nyújt banki és egyéb pénzintézetek közötti gyors, hatékony és költséghatékony pénzátutalásra. Az ilyen típusú utalások szabványosak és egyszerűek, ami megkönnyíti a határokon átnyúló fizetéseket az euró övezeten belül.

Fontos jellemzői az alábbiak:

 • Egységes IBAN (International Bank Account Number) formátum: A SEPA utalásokhoz az IBAN számlaszámot kell használni az érintett országokban. Az IBAN azonosítószám hossza és felépítése meghatározott szabványok szerint történik.
 • Egységes BIC (Bank Identifier Code) vagy SWIFT kód: A pénzintézeteknek egy azonosító kódot kell megadniuk a tranzakciókhoz. Ez a kód segít azonosítani a bankot, amelyhez a pénzátutalás eljut.
 • Az azonos feltételek alkalmazása mind a belföldi, mind a határokon átnyúló utalások esetében: A SEPA rendszer lehetővé teszi, hogy a belső (belföldi) utalásokat ugyanazzal az egyszerűsített eljárással kezeljék, mint a határokon átnyúló utalásokat.
 • Általában alacsony költségek és gyors feldolgozás: A SEPA utalások díjai jellemzően alacsonyabbak, mint a hagyományos nemzetközi utalások. Emellett a pénzátutalások feldolgozása általában gyorsan történik.

A SEPA utalások nagyban megkönnyítik az európai országok közötti kereskedelmet és pénzügyi tranzakciókat, mivel egy egységes rendszer segítségével egyszerűbbé és olcsóbbá teszik a határokon átnyúló pénzmozgást.

Raiffeisen Bank számlacsomag

A Raiffeisen bankszámlák annyira népszerűek, hogy a Raiffeisen számlacsomagok összehasonlítása közben szinte mindegy, hogy melyik számlát választjuk – mert mindegyik igazán jó.

A Raiffeisen számlacsomagok magánszemély felhasználók részére lettek kialakítva, méghozzá tökéletesen. A Raiffeisen számlanyitás ráadásul végtelenül egyszerű, és a Raiffeisen folyószámla szinte azonnal a rendelkezésünkre áll. Ilyen a Raiffeisen lakossági bankszámla.

Raiffeisen bankszámla online

Raiffeisen számlacsomagok online igénylésekor nem kell bemenni a bankfiókba. Még telefonálni sem kell. Amire szükség lesz, az egy internet elérésére alkalmas számítástechnikai eszköz.

Van telefon mobilnettel? Akkor meg van a szükséges eszköz. Online igényléskor a bank honlapján történik az igénylés teljes folyamata, egészen a szerződés megkötéséig.

Otthon ül valaki a fotelben, kezében a telefonnal, és igényel egy bankszámlát. Minden az interneten keresztül történik.

A személyazonosság megállapítása, a szükséges dokumentumok benyújtása, és az igénylés leadása is. Itt tudható meg, hogy jóváhagyták-e az igénylést.

Raiffeisen bankszámla kalkulátor

A tájékoztatás nem teljes körű – de az lesz igénylés közben

Amikor azt írja egy pénzintézet, hogy a tájékoztatás nem teljes körű, az valami olyasmi, mint amikor egy gyógyszerreklámban az hallható, hogy meg kell kérdezni a kezelőorvost vagy a gyógyszerészt.

Törvény írja elő, hogy ezek a mondatok le legyenek írva vagy elhangozzanak. Nem kell tehát arra gondolni, hogy a bankok az apróbetűs részben elrejtenek valami fontos információt. A bankok érdeke ugyanis nem az, hogy minél több számlát nyitassanak, hanem az, hogy minél több jó ügyfelük legyen.

Akkor van értelme ennek a mondatnak? Nagyon is. Azt kell látni, hogy a pénzintézetek honlapján vagy egy hirdetésben szinte lehetetlen minden információt átadni. Ez nem is lehet cél, hiszen ezek gyakran csak a figyelem felkeltését szolgálják.

Akkor viszont, amikor az ügyfél már eljut az igénylésig, a bankok biztosítják számára azt, hogy minden, a bankszámlát érintő lényeges információt megkapjon. Akkor a tájékoztatás már teljes körű lesz. Hiszen akkor már személyre szabott információkat adhatnak át.

Raiffeisen számlacsomagok – folyószámlahitellel

A számlacsomag mellé igényelhetünk folyószámlahitelt is. Miért jó egy folyószámlahitel? A folyószámlahitel könnyen igényelhető, és szabadon felhasználható. Egy bármikor hozzáférhető és felhasználható keretösszeg biztonságossá teheti az igénylő pénzügyeit.

Ez a biztonság folyószámlahitellel elérhető. Az előre nem látható és az átmeneti pénzügyi problémák megoldása lehet. Váratlan kiadás? Soha vissza nem térő befektetési, üzleti lehetőség? Arra használhatja a számlatulajdonos, amire csak akarja.

A szabadon felhasználható kölcsönök szabadságot adnak egy családnak.

A folyószámlahitel egy keretösszeg. Nem kell az egészet egyszerre felhasználni, igénybe venni. Bármikor, bármekkora összeg felhasználható belőle. Váratlan helyzetben már nem kell kölcsön kérni, hiszen az már rendelkezésünkre áll.

Követhetőek a gazdasági változások. A folyószámlahitel törlesztése automatikus. A bankszámlára érkező jóváírás hiteltörlesztéssé válik. A visszafizetett keretösszeg a futamidő alatt újra felhasználható lesz, újra el lehet költeni bármilyen kiadásra.

A folyószámlahitel költségei több részből állnak. A folyószámlahitel költsége a kamat és a rendelkezésre állási díj. A hitelbírálatnak is lehet díja. A folyószámlahitel-szerződés általában két éves, de ez eltérhet. A hitel felhasználásakor már nem lesz hitelbírálat, az a szerződéskötéskor történik.

A hitelösszeg visszafizetés után újra felhasználható válik. A folyószámlahitel rulírozó hitel. A rulírozó hitelek esetén a keretösszeg állandó, és a visszafizetéssel növekszik az összeg a hitelkeret maximumáig.

Kamatot a felhasznált hitelkeretre, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetni.

A számlacsomagok költségei

A számlacsomag költsége a havi számlavezetési díjból és egyéb költségekből áll össze.

A számlavezetési díj egy havonta jelentkező, fix költség, amit általában a számlaforgalomtól függetlenül fizetnünk kell. A számlavezetési díjat a bankok gyakran elengedik egy adott időre, például egy évre, ezzel próbálják vonzóbbá tenni a számlacsomagot a pénzintézetek azért, hogy a számla megnyitásakor őket válasszuk.

A készpénzfelvétel és a készpénzbefizetés díja is bennünket terhel majd. Készpénzt vehetünk fel vagy fizethetünk be a bankfiókokban vagy ATM segítségével. Mindkét esetben lesznek díjak. Az ATM használata esetén ezek a díjak jellemzően alacsonyabbak.

Az utalások díjával is számolnunk kell. Csoportos utalásokért tranzakciónként kell majd fizetnünk. Az utalás díja függhet az elutalt összeg nagyságától is.

Bankkártya esetén a kártyánknak lesz éves díja, és a kártyás vásárlásoknak is lesz költsége. Csoportos beszedési megbízást is adhatunk meg. Ezekért a megbízásokért is díjat kell fizetnünk. Az első éves számlavezetési díj elengedése mellett más kedvezményekre is számíthatunk számlacsomag igénylésekor.

Kaphatunk kedvezményes díjat az utalásainkra, vagy akár a készpénzfelvételeinkre is. A kedvezmények kiválasztásánál figyelembe kell vennünk a pénzügyi szokásainkat, és ez alapján kell választanunk.

Ha gyakran és nagy összegű készpénzt használunk, akkor a kedvezményes készpénzfelvétel lehet számunkra fontos, ha pedig sokat utalunk, akkor a kedvezményes utalási díjak jelenthetnek komoly megtakarítást.

A számlacsomag költségei összetettek. Alaposan tájékozódjunk, mielőtt eldöntjük, hogy melyik számlacsomagot választjuk. Ezzel éves szinten egy nagyobb összeg is a zsebünkben maradhat.

Számlavezetési díj

A bankszámla számlavezetési díja egy összeg, amit a bank számít fel, hogy fenntartsa és kezelje a számládat.

A számlavezetési díj mértéke és az, hogy egyáltalán van-e ilyen díj, több dologtól függ:

 • Számlatípus: a díj függ attól, hogy milyen típusú bankszámlát nyitsz. A bank rendelkezik egyszerű folyószámlával, amelyeknél alacsony számlavezetési díj van, míg a speciális szolgáltatásokat nyújtó vagy prémium számláknál magasabb lehet a díj.
 • Számla feltételei: a számlavezetési díj gyakran attól függ, hogy milyen feltételeknek felelsz meg. Kínálhatnak díjmentességet, ha elég magas összeget tartasz a számlán, rendszeresen érkezik jövedelem a számládra, vagy ha bizonyos számú tranzakciót hajtasz végre havonta.
 • Banki szolgáltatások: ha a bankszámla több egyéb szolgáltatást is magában foglal, például online bankolást, bankkártyákat, csekkbefizetési lehetőséget vagy online tranzakciót, akkor ezek is befolyásolhatják a számlavezetési díjat.
 • Ügyfélstátusz: díjmentesség egyes szolgáltatásokra meghatározott ügyfélstátusz esetén, például diákoknak, nyugdíjasoknak vagy prémium ügyfeleknek.

Lényeges, hogy mielőtt bankszámlát nyitsz, részletesen tájékozódj a bank számlavezetési díjairól és a feltételekről.

A mobilbank

A mobilbank egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi a banki tranzakciók és pénzügyi tevékenységek kezelését mobil eszközön, például telefonon vagy tableten keresztül.

A mobilbank alkalmazások révén az ügyfelek könnyen és kényelmesen férhetnek hozzá bankszámlájukhoz, pénzügyi információikhoz akár útközben is.

A mobilbank számos hasznos szolgáltatást nyújt az ügyfeleknek.

Az ügyfelek ellenőrizhetik a bankszámlájuk vagy más pénzügyi számlájuk aktuális egyenlegét.

Az ügyfelek átutalhatnak pénzt a saját számlájuk között vagy más számlákra.

A mobilbank segítségével kényelmesen fizethetnek számlákat, például közüzemi díjakat, internet és telefonhasználati díjakat vagy hitelkártya számlákat.

Az ügyfelek beállíthatnak értesítéseket, hogy figyelmeztessék őket fontos eseményekről, például tranzakciókról, egyenlegmódosulásokról.

A mobilbankban gyakran elérhetők a befektetési számlák és megtakarítási lehetőségek, így az ügyfelek könnyen nyomon követhetik ezeket az eszközeiket és tranzakcióikat.

Az alkalmazások megmutatják az ATM-ek és bankfiókok helyét, hogy az ügyfelek könnyen találjanak egy helyet, ahol pénzt vehetnek fel, vagy más szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

A mobilbankok a bankok hivatalos mobilalkalmazásain keresztül elérhetők, és számos bank biztosítja ezt a szolgáltatást ügyfelei számára.

A mobilbankok használata kényelmes, időtakarékos és segít az ügyfeleknek jobban kezelni pénzügyeiket a telefonjuk vagy táblagépük segítségével.

Fontos azonban gondoskodni a mobil eszköz védelméről, például jelszavakkal, ujjlenyomat-azonosítással vagy más biztonsági intézkedésekkel, hogy megóvjuk a személyes és pénzügyi adatainkat.

Miért jó, ha van egy jó bankszámlád?

A bankszámla lehetővé teszi, hogy pénzedet biztonságban tartsd, és ne kelljen készpénzt használnod. A bankoknak szigorú biztonsági intézkedéseik vannak a számlák védelmében, például az azonosítási eljárások, a tranzakció figyelés és a csalás elleni védelem.

A bankszámla lehetővé teszi a pénz egyszerű és gyors átutalását más számlákra. Ez különösen hasznos, ha távoli helyekre vagy más országokba szeretnél küldeni pénzt.

A bankszámla segít követni a bevételeket és kiadásokat, mivel a banki tevékenységekről könnyen elérhető tranzakciós előzményeket és kimutatásokat kapsz. Ez segíthet abban, hogy tudatosabban gazdálkodj a pénzzel, és jobban átlásd a pénzügyeidet.

A munkáltatók általában a bankszámládra utalják a bért és a juttatást, így kényelmesen fogadhatod és kezelheted a fizetésedet.

Egy jó bankszámla lehetőséget ad arra, hogy online vásárolj, fizess számlákat vagy bankkártyával vásárolj egy üzletben.

Néhány bankszámlatípus kamatot fizet az egyenlegedre, ami segíthet a pénzed gyarapításában. Ezenkívül néhány bankszámla extra előnyöket, például ingyenes bankkártyát, szolgáltatásokat vagy bónuszokat is kínálhat.

Egy jó bankszámla előnyt jelenthet hitelfelvételkor, mivel a bankok gyakran előnyben részesítik azokat az ügyfeleket, akik rendelkeznek bankszámlával náluk.

A bankszámla lehetővé teszi, hogy pénzedet hatékonyan kezeld, hosszú távú célokat tűzz ki, és pénzt takaríts meg.

Egy jó bankszámla segít a pénzügyeid hatékonyabb kezelésében.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Raiffeisen számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Raiffeisen számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Raiffeisen számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Raiffeisen számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

 • Raiffeisen Díjnyertes számla
 • Raiffeisen Yelloo számla
 • Raiffeisen Online számla
 • Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számla
 • Raiffeisen Prémium Select számla
 • Raiffeisen Aktivitás 3.0 számla
 • Raiffeisen Mindennapok 2.0 számla
 • Raiffeisen Alapszámla
 • Raiffeisen Devizaszámla
 • Raiffeisen Kapcsolat dolgozói számla
 • Raiffeisen Bázis 2.0 számla

Raiffeisen számlacsomag igénylésénél többféle kedvezmény is kapható. Akár nulla forintos számlavezetési díjjal is igényelhetünk. A kedvezmények, akciók folyamatosan változnak, ezért igénylés előtt fontos, hogy tájékozódjunk a lehetőségeinkről.

Igen, lehet online igényelni.

Raiffeisen számlacsomag mellé igényelhetünk bankkártyát, igényelhetünk hitelkártyát és folyószámlahitelt is.

Igen, lehet folyószámlahitelt is igényelni a bankszámla mellé.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Kiemelkedő kamattal kínál bankszámlát a Gránit Bank

A Gránit Bank kiemelkedő kamattal kínál bankszámlát. Lekötés nélkül. És ez a lényeg. Nem kell lekötni a pénzt ahhoz, hogy magas kamatot kapjunk érte. De kinek jó ez? Kinek érdemes ilyen bankszámlát nyitni? Érdemes egyáltalán? Minden kérdésre válaszolunk. De annyit már most elárulunk: igen, érdemes.

Tovább olvasom
Másodpercek alatt megérkezhetnek az utalások az EU-n belül

Az azonnali utalás már működik Magyarországon. Forintban, magyar bankszámlák között. Az Uniós szabályok szerint ez minden Európai Uniós bank között is működni fog rövidesen, euróban. De mit jelent ez a változás? Miért lehet ez fontos, és miért lesz jó? Mutatjuk szakértőink válaszait.

Tovább olvasom
Az előtörlesztés menete: útmutató a zökkenőmentes folyamathoz

Egy hitel előtörlesztése nagyobb megtakarítást is eredményezhet. És az előtörlesztés nem bonyolult dolog. Utánajártunk, és megmutatjuk, hogy milyen lépéseket kell követni egy előtörlesztési folyamatban. Szakértői segítség.

Tovább olvasom
Ismerd meg a TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárásokat a CSOK Plusznál!

A CSOK Plusz hitel 2024 sláger családtámogatása lehet. Az igénylésnél, mint minden hitelterméknél, a CSOK Plusz hitelnél is meg kell felelni a feltételeknek. Ehhez pedig a TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárásokat is teljesíteni az igénylőnek. Utánajártunk, hogy mik ezek az elvárások.

Tovább olvasom