MKB személyi kölcsön kalkulátor 2023 – Részletek és feltételek

MKB

MKB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Folyósítási díj nélkül igényelheti

THM 14,6%
Futamidő 12 - 84 hó
Hitelösszeg 500.000 Ft - 7.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

MKB

Extra Plus Személyi Kölcsön

Online igényléssel is elérhető 7 millió Ft-ig

THM 12,9%
Futamidő 12 - 84 hó
Hitelösszeg 500.000 - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Hirdetés
MKB

Maxi Plus Személyi Kölcsön

Online igényléssel is elérhető 7 millió Ft-ig

THM 14,6%
Futamidő 12 - 84 hó
Hitelösszeg 500.000 - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

MKB

Mini Plus Személyi Kölcsön

Online igényléssel is elérhető

THM 22,2%
Futamidő 12 - 84 hó
Hitelösszeg 500.000 Ft - 3.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Az MKB Csoport

Az 1950-ben alakított bank a 1987-ben a kétszintű bankrendszer bevezetésekor kereskedelmi bankká alakult át, majd néhány tulajdonosváltás következett. Ötödik legnagyobb magyar bankként egy a sportot támogató, modern nagybank lett, ami érzékennyé vált a társadalom rezdüléseire, a magyar társadalom hosszú távú érdekeire, valamint a fenntarthatóság és a környezetvédelem szempontjaira.

MKB Személyi Kölcsönök

A személyi kölcsönök népszerűsége töretlen. Egyszerűek, gyorsan hozzájuk lehet jutni, kényelmesen igényelhetőek, és bármire költhetjük a felvett összeget.

Lehet igényelni:

Az online igénylés folyamata

MKB Bank Plus személyi kölcsön

Az MKB Bank számos személyi kölcsönt kínál. Ezek közül néhányat Plus alnéven. A Plus elnevezés mögött minden esetben ugyanaz a tartalom áll. A Plus konstrukciót az veheti igénybe:

Aki rendelkezik MKB Bank forint alapú folyószámlával, és vállalja a fentieket, az nagymértékű kamatkedvezménnyel igényelhet személyi kölcsönt. A kedvezmény mértéke megközelítheti akár a négy százalékot is.

A kamatkedvezmény miatt érdemes megfontolni a számlanyitást, hiszen az is igényelhet Plus személyi kölcsönt, aki csak az igényléssel egy időben nyit folyószámlát magának.

MKB Bank Maxi és Maxi Plus személyi kölcsön

A Maxi elnevezés nagyon igaz erre a kölcsönre. Az MKB Bank ebben a konstrukciójában a maxi vagyis a maximálisan felvehető 10 millió forintot is elérhetővé teszi az igénylőknek (a minimális hitelösszeg 500 ezer forint). A futamidő egy és hét év között lehet. 12 és 84 hónap között lehet kiválasztani az ideális futamidő hosszt. Törleszteni állandó átutalási megbízással, csoportos beszedési megbízással, vagy postai csekken lehet. (a Plus konstrukcióban csak elektronikus módon lehet fizetni, nincs lehetőség csekkes befizetésre). Plus konstrukcióban a THM jelentősen alacsonyabb, ehhez azonban teljesíteni kell az előző bekezdésben leírt feltételeket.

Az igényléshez szükséges dokumentumokról

Minden hiteligénylésnél a bankok elvárnak bizonyos dokumentumokat az igénylőktől. A személyi kölcsönnél sincs ez másképp.

Hol találhatunk igazán jó személyi kölcsönöket?

Igazán jó személyi kölcsönöket az MKB Banknál találhatunk. De honnan tudhatjuk, hogy megtaláltuk a legjobbat? Amikor személyi kölcsön igénylése mellett dönt valaki, rákereshet a személyi kölcsön szóra az interneten. Ezután akár hátra is dőlhet, hiszen ömleni fognak rá a hirdetések, és jobbnál jobb ajánlattal kecsegtetik. Ez még jól is jöhet, mert talán olyan ötleteket is kaphat az érdeklődő, amire addig nem is gondolt. Az interneten keresni jó ötlet, gyors és egyszerű megoldás, és ahogy írtuk, a keresés után még számtalan hirdetéssel lehet találkozni.

Személyesen is lehet jó személyi kölcsönt keresni. Be kell menni a bankfiókba, és elmondani, hogy mit szeretnénk. A banki ügyintéző tanácsot is adhat a legjobb kölcsön kiválasztásához. Az ügyintéző elmondja a lehetőségeket, és segíthet mérlegelni az előnyöket és hátrányokat. Ez egy pénzügyeihez kevésbé értő igénylőnek jó lehet, de időigényes, és utazni is kell hozzá.

Megkérdezhetjük a szomszédunkat vagy a barátainkat is. Ezt a megoldást a szakértők nem tarják megfelelőnek.

Hitelkalkulátor is igénybe vehető a kereséshez. Mik a kalkulátor használatának előnyei?

Mi az az MKB Bank hitelkalkulátor?

Az MKB Bank hitelkalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt az MKB hitelkonstrukciók összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető MKB Bank hitel adatait. Az igénylő láthatja a teljes visszafizetendő összeget, amiből kiszámítható, hogy mennyibe fog kerülni a hitel. A kamat mellett a THM is látható lesz, és mivel az adatok egy oldalon, egymás alatt jelennek meg, könnyen kiválaszthatóvá válik a legideálisabb hitelkonstrukció. A MKB hitelkalkulátor használat minden hitelfelvétel előtt javasolt. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a hiteleket. Hanem azért is, mert a hiteligénylők többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb hitelt válassza ki. A legjobb MKB Bank konstrukció az MKB hitelkalkulátor segítségével választható ki a legegyszerűbben. Nincs akadálya persze annak sem, hogy a nyakunkba véve a várost, minden bankfiókban kikérdezzük az ügyintézőket. Ma már nincs erre szükség. És nem is ajánljuk. Az összehasonlítás egy komplex folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy program a legalkalmasabb. Az MKB személyi kölcsön kalkulátor egy ilyen program.

Használjuk az MKB Bank személyi kölcsön kalkulátort!

Személyi kölcsön vagy személyi hitel? Ugyanaz?

A rövid válasz, hogy igen. Csupán az elnevezés különbözik, a tartalom nem, ugyanarról a hiteltermékről van szó, akár a személyi kölcsön, akár a személyi hitel elnevezéssel találkozunk. Személyi kölcsön igénylés esetén teljesen mindegy számunkra, hogy azt személyi hitel vagy minősített személyi hitel névvel illetik. Mindegyik ugyanazt a banki hitelterméket takarja, mindegyik szabadon felhasználható, és ingatlanfedezet nélkül igényelhető. A minősített személyi hitel elnevezésről azonban tudnunk kell, hogy egy fogyasztóbarát, az MNB által támasztott feltételeknek megfelelő hitelfajtáról van szó. A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel előnyeiről később bővebben is írunk még.

Nem kell tehát foglalkoznunk az elnevezéssel, a tartalomra azonban érdemes figyelni, hiszen bár a név nem változik, a feltételekben lehetnek és vannak is eltérések. Egy kis odafigyeléssel és utánajárással könnyen megtalálhatjuk a legmegfelelőbbet. Ez lesz a fontos, nem a kölcsön neve és nem is az, hogy melyik banktól vesszük fel azt.

Gyorsan megkapható az MKB személyi kölcsön

Mivel az igényléshez mindössze a jövedelmünket kell igazolnunk, az elbírálás rendkívül gyors. A szükséges dokumentumokat egyszerű beszerezni, és ha ez megtörtént, az előzetes hitelbírálat akár néhány perc alatt lezajlik. És máris tudjuk, hogy hitelképesek vagyunk-e, megkapjuk-e azt az összeget, amit szeretnénk. Az előzetes hitelbírálat után már a végleges döntés következik. Ez többnyire két-három napot vesz igénybe. És máris megkapjuk a kölcsönt. Nem kell heteket, esetleg hónapokat várnunk arra, hogy a számlánkra utalják az összeget. Amikor az online hitelügyintézést választjuk, még gyorsabban lezajlik a folyamat. Egyszerűen és rendkívül gyorsan juthatunk személyi kölcsönhöz, ha az MKB Bankhoz fordulunk.

MKB Bank személyi kölcsön

Az MKB személyi kölcsön feltételei – ha magasabb a jövedelem, akkor olcsóbb lehet a hitel

Minél magasabb az igénylő jövedelme, a JTM szabályai miatt annál nagyobb összegű MKB Bank hitelt kaphat. Ráadásul a magas jövedelem csökkenti az MKB Bank kockázatát, és ezt a bank azzal hálálhatja meg, hogy a magasabb jövedelemmel rendelkező ügyfeleinek alacsonyabb kamattal kínálja a kölcsönét. Az tehát, aki magas jövedelemmel igényel, kétszeresen is jól jár. Hiszen nagyobb összeghez juthat, olcsóbban.

Az MKB személyi kölcsön feltételei – mikor kell hiteligényléskor munkáltatói igazolás?

A jövedelmet minden MKB személyi kölcsön igénylésénél igazolni kell. Ha valaki alkalmazott, akkor munkáltatói igazolást kell bemutatnia. Az önfoglakoztatóktól nem fogadnak el munkáltatói igazolást, nekik NAV jövedelemigazolással kell a jövedelmüket igazolni. Az MKB Bank munkáltatói igazolás tartalmazza a havi nettó jövedelmet, azt, hogy mióta dolgozik valaki az adott cégnél, és az is fontos, hogy nincs már próbaidőn, és nem áll felmondás alatt sem. A bankok jellemzően a saját munkáltatói igazolás formátumukat kérik, de gyakran az azzal megegyező tartalmú munkáltatói igazolást is elfogadják. Az MKB Bank munkáltatói igazolást cégszerűen alá kell íratni, és le is kell pecsételtetni. MKB Bank munkáltatói igazolás szükséges lehet MKB Mosoly személyi kölcsön igénylésénél is.

Az MKB személyi kölcsön feltételei – jövedelemigazolások

Jövedelemigazolás alkalmazott esetén: munkáltatói igazolás, amely 30 napnál nem lehet régebbi. A munkáltatói igazolás helyett NAV jövedelemigazolás is jó lehet. Bankszámla két hónapnál nem régebbi kivonata. Nyugdíjasként nyugdíj éves elszámoló lap másolata. Egyéni vállalkozóknak előző évi NAV jövedelemigazolás kell.

Mi a megoldás, ha nem elég a jövedelem az igényléshez?

Ha az igényelt összeg magasabb, mint amit a jövedelmünk elbírna, választhatunk hosszabb futamidőt. A hosszabb futamidő miatt alacsonyabb lesz a törlesztőrészletünk, így már elég lehet a havi nettó jövedelmünk. Megoldás lehet az is, ha egy adóstársat vonunk be a hitelügyletbe. Az adóstárs jövedelme is növeli az esélyünket, hogy megkapjuk az igényelt kölcsönt. Adóstársnak lenni nem könnyű feladat, mert adóstársként ugyanakkora a felelősségünk, mint az adósé. Ezt figyelembe kell vennünk, amikor valakit adóstársnak kérünk fel.

A törvény által szabályozott Jövedelemarányos Törlesztési Mutató (JTM) százalékát megváltoztatni nem tudjuk, de ahogy látható, van lehetőségünk arra, hogy befolyásoljuk a bank döntését. Egy hosszabb futamidő vagy egy adóstárs bevonása kedvezően hathat az elbírálásra. Ha szükségünk van egy személyi kölcsönre, megkaphatjuk azt.

Mitől függ a havi törlesztőrészlet nagysága?

Konkrét elképzeléssel rendelkezhet egy igénylés beadásakor, aki kölcsönt szeretne. Nem csak a futamidő hossza, de a havi törlesztőrészlet nagysága is konkrét számként jelenhet meg. Negyven hónapos futamidő, harmincnyolcezer forintos részlet. Ez elég konkrét. De mit szól ehhez az MKB Bank?

Az MKB Bank mindig pozitívan áll hozzá az ügyfelei kéréseihez, ugyanakkor azt is tudni kell, hogy bizonyos kérdésekben szabályok kötik. Jogszabály írja elő azt is, hogy egy jövedelem mekkora mértékben terhelhető. Ha a szabályozás negyven százalék terhelhetőséget enged meg, akkor egy háromszázezer forintos igazolt havi nettó jövedelem esetén a havi részlet nem lehet magasabb százhúszezer forintnál. Hiába érzi úgy az igénylő, hogy ennél többet is gond nélkül ki tud fizetni, az MKB Bank nem engedélyez majd magasabb törlesztőrészletet. Ez a szabály a hiteligénylőt védi a túlzott eladósodottságtól.

Mekkora az ideális havi törlesztőrészlet?

Az ideális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és az ügyfél számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a család költségvetése gond nélkül elbír, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet kifizetni az aktuális részletet.

Az ideális havi törlesztőrészlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek beláthatatlan következményei lehetnek az igénylőre és szeretteire.

Mindenre nem lehet felkészülni. Mégis érdemes végiggondolni a kellemetlenebb forgatókönyveket is. Ha egy váratlan helyzetre kész ötlete van az igénylőnek, akkor az könnyebbé teheti a probléma megoldását.

A Magyar Nemzeti Bank és a kereskedelmi bankok is figyelmeztetik az ügyfeleket a felelős hitelfelvétel fontosságára. Ez paradoxonnak tűnhet, hiszen a bankok érdeke az, hogy minél több hitelt helyezzenek ki, és így minél több profitot termeljenek, mégsem az. Egy nemfizetés esetén ugyanis a banknak kára keletkezhet, és még ha meg is próbálja csökkenteni a veszteségét, ez időbe, erőforrások felhasználásba, és nem utolsósorban pénzbe kerül neki. A bankoknak az az érdeke, hogy aki felvette a kölcsönt, az vissza is fizesse azt.

És az ügyfélnek is ez az érdeke. Az érdek tehát közös, érdemes megfogadni a bankok tanácsait ebben a kérdésben, hiszen nagy tapasztalattal és tudással rendelkeznek. A megfelelő nagyságú havi törlesztőrészlet elfogadása, és a felkészülés a nem várt helyzetekre, segíthet abban, hogy a hitelfelvétel segítse a hiteligénylőt a vágyai elérésében. És ez a cél. Nem egy évekig elhúzódó kellemetlen és drága folyamat nemfizetés esetén.

MKB személyi kölcsön – nem kell hitelcélt megjelölni

A személyi kölcsön egyik nagy előnye, hogy minimális dokumentációval és könnyen igényelhető. A személyi kölcsön igényléséhez csupán a jövedelmet kell igazolni. És ez még nem minden. Mert nem csak hogy elég, ha igazolod a jövedelmedet, de a pénz elköltését sem kell semmiféle módon dokumentálni kölcsönt nyújtó bank felé.

Mit jelent ez? Nézzünk például a lakáshitelt. Fedezetre van szükség, és a pénzt csak a lakás felépítésére vagy megvásárlására fordítható. És ezt dokumentumokkal igazolni is kell. És ez plusz költséget jelent, időt és energiát kell rá szánnod. Időt? Igen. Néha még a hitelfelvételt követő sokadik is évben is igazolásokat és szerződéseket kell leadni a hitelező banknak, hogy teljesüljenek a szerződéses feltételek. A személyi kölcsönnél ilyen nincs. Nem kell hitelcélt megjelölni a szerződés megkötésekor, és igazolni sem kell a hitelösszeg megfelelő felhasználását. Hiszen az MKB személyi kölcsön arra költhető, amire az igénylő szeretné.

MKB személyi kölcsön – nem kell fedezet

A könnyített dokumentációs elvárás mellett biztosítékra sem lesz szükség a hitelfelvételhez. Nem kell fedezetként ingatlant felajánlani, nem kell valamilyen ingóságot vagy számlapénzt biztosítékként bevonni.

Ez több okból is előnyös. Ha nincs ingatlan, vagy azt nem akarod fedezetként felajánlani a hitelhez, akkor is igényelhető az MKB Bank személyi kölcsöne. Egy fedezet bevonása költséges és időigényes, ráadásul még az elbírálás ideje is jóval hosszabb egy fedezetes kölcsönnek.

MKB személyi kölcsön – online

Az innovatív, modern pénzügyi megoldásokat szeretjük. Ilyen az online igénylés is. Mit jelent a végig online igénylés?

Online igényléskor nem kell bemenni a fiókba. Még telefonálni sem kell. Amire szükség lesz, az egy internet elérésére alkalmas számítástechnikai eszköz. Van okostelefon mobilnettel? Akkor ne keress tovább! Meg van a szükséges eszköz.

Online igényléskor a bank honlapján történik az igénylés teljes folyamata, egészen a kiutalásig. Otthon ülsz a foteledben, kezedben a telefonoddal, és igényelsz egy hitelt. Ilyen húsz éve még nem volt. De már van, és az ügyfelek szeretik.

Minden az interneten keresztül történik. A személyazonosságod megállapítása, a szükséges dokumentumok benyújtása, és az igénylés leadása is. Itt tudod meg, hogy a bank jóváhagyta az igénylésed, és hogy mikor utalja a számládra a pénzt. Nincs bankszámlád, amire utalhatnának? Azt is nyithatsz. Online.

Hogyan lehet kedvezőbb MKB személyi kölcsönt igényelni?

Alacsonyabb lehet a MKB személyi kölcsönünk díja, ha teljesítünk néhány megadott feltételt. Ha körültekintőek vagyunk, több százalékos kedvezményt is elérhetünk. Ez nagyobb hitelösszegnél, és hosszabb futamidőnél nagymértékben csökkentheti a havi kiadásunkat, és alacsonyabb összegű kölcsönnél, és rövid futamidőnél is számottevő megtakarítást hozhat. Amikor nem a saját számlavezető bankunknál igényelünk a személyi kölcsönt, a pénzintézet kedvezményt adhat nekünk bizonyos számlacsomagra. Ezzel a MKB személyi kölcsönünk nem lesz ugyan olcsóbb, de a hozzá tartozó kiadásaink alacsonyabbak lesznek, így kevesebb költséggel jár a hitelünk. Fontos azonban megvizsgálnunk, hogy ez megéri-e, mert a számlaváltásnak is lehetnek költségei. Akkor éri meg élni ezzel a lehetőséggel, ha az általunk megnyitott új folyószámla havi költsége alacsonyabb lesz.

Magasabb havi jövedelem esetén a pénzintézetetek többnyire kedvezőbb THM-mel kínálják a személyi kölcsönüket. Az igaz, hogy a jövedelmünk nagyságát nem tudjuk befolyásolni, de lehetőségünk van adóstárs bevonására. Ha megtehetjük, éljünk ezzel, mert a kedvezőbb THM alacsonyabb törlesztő részletet is jelent. És a célunk éppen ez: minél alacsonyabban tartani a személyi kölcsönünkkel kapcsolatban felmerülő költségeket. Ehhez mindössze be kell vonnunk egy ismerősünket a hitelünkbe adóstársként. Ez egyszerű és kézenfekvő megoldás, mégis sokan megfeledkeznek erről a lehetőségről.

A szabad felhasználású hitelek előnyei

A szabad felhasználású hitelek, ahogy a nevük is jelzi, szabadon felhasználhatóak, bármire elkölthetőek. Akár egy hétvégi nagybevásárlást is finanszírozhatunk szabad felhasználású hitelből. Erre persze senkit nem bátorítunk, hiszen rendkívül fontos a tudatos hitelfelvétel, de ez a példa is jól mutatja, hogy szabad felhasználású kölcsön elköltésének nincsenek szabályai. Semmiféle számlát nem kell utólag a banknak bemutatnunk. Így akár a napi kiadásainkra is fordíthatjuk. A szakértők azt mondják, hogy a szabad felhasználású hiteleket konkrét célra használják fel az igénylők. Ez gyakran autó, bútor vagy egy nagyobb értékű elektronikai cikk megvásárlását jelenti. Ezek azonban csak példák. Nincs olyan cél, amire ne lehetne felhasználni ezt a hitelformát. Csak ki kell találnunk, hogy mit szeretnénk, és megvalósíthatjuk.

Lehetünk olyan helyzetben, hogy nincs ingatlan a nevünkön. Lehet, hogy most alapítottunk családot, vagy csak eddig úgy alakult az életünk, hogy nem vásároltunk magunknak lakást. Ettől még persze lehetnek céljaink és álmaink. És a személyi kölcsönnél ez nem lesz akadály, hiszen a bank nem fog tőlünk ingatlan fedeztet kérni. Ha megvizsgáljuk a hitelfajtákat, azt láthatjuk, hogy az ingatlan fedezetes és a fedezet nélküli kölcsönök árazása eltérő. A fedezetlen hitelek jellemzően drágábbak, ezért viszont cserébe egyszerűséget és gyorsaságot kapunk. Hitelfelvétel előtt érdemes mérlegelnünk, hogy melyik a fontosabb számunkra.

MKB személyi kölcsön kalkulátor

Fogyasztóbarát személyi kölcsön – mitől fogyasztóbarát?

A fogyasztóbarát kifejezés ebben az esetben szó szerint vehető. Ez a kölcsön barátja a fogyasztónak. Az ügyfelek igényeit a legmesszebbmenően figyelembe vevő hiteltermékről van szó. A kölcsön patamétereinek meghatározása előtt pontosan felmérték, hogy mit szeretnének az igénylők. Mi a jó nekik. Mit várnak el egy kölcsöntől. Milyen legyen? Mekkora kamattal lehessen igényelni? Legyen elérhető online is? Legyen egyszerűen és olcsón visszafizethető? Gyorsan bírálják el? Gyorsan utalják ki a kölcsönt?

Mindent megkérdeztek, és így hozták létre a fogyasztóbarát személyi kölcsönt.

MKB Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

A Magyar Nemzeti Bank egy ismert intézmény. Gyakran szólalnak meg olyan kérdésekben, ami sokakat érinthet. Az MNB által végzett tevékenység kihat a mindennapokra. A minősített fogyasztóbarát programmal naponta találkozhatunk a pénzintézeteknél. A Minősített Fogyasztóbarát kifejezést az MNB hozta létre és felügyeli a szabályainak betartását.

Mi a minősített fogyasztóbarát kifejezés célja? A Minősített Fogyasztóbarát kifejezés célja olyan hitel létrehozása, ami figyelembe veszi a fogyasztók igényeit. A programban részt vevő pénzintézetek csak akkor használhatják ezeket a szavakat, ha teljesülnek az MNB elvárásai.

És az MKB Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelénél teljesülnek ezek az elvárások.

A Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel kifejezés használatának az is feltétele, hogy az online is elérhető legyen. Az igénylés az otthonunkból is végigvihető.

Akár egy okostelefonnal a bank honlapján adható le az igénylés, leadható a kért dokumentumok, és a pozitív hitelbírálatkor a bank máris utalja a bankszámlára a hitelösszeget. Az online igényelt kölcsönök kamata többnyire alacsonyabb, és időnként kedvezményeket is ajánlanak. Online igénylésnél többnyire kisebb összeg igényelhető, mint a hagyományos igénylésnél.

A Magyar Nemzeti Bank nem csak a szabályok megalkotásában vett részt, de a programot is ellenőrzi. Fontosnak tartják az előírások betartatását. A Minősített Fogyasztóbarát hiteltek népszerűsége nagy, ennek az egyik oka éppen ez az ellenőrzöttség. Ügyfélként biztosak lehetünk abban, hogy olyan hitelterméket igényelünk, ami a legjobb paraméterekkel rendelkezik.

A Minősített Fogyasztóbarát kifejezés megalkotása hosszú ideig tartott. A pénzintézetek mellett az igénylők elvárásait is figyelembe vették. Így alakult ki ez a hiteltermék. Egy hiteltermék, ami a leginkább megfelel a fogyasztók elvárásainak. Innovatív, biztonságos pénzügyi hiteltermék jött létre. A legjobb.

MKB Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitele egy személyi kölcsön különlegesség. Szabadon felhasználható, mint minden személyi kölcsön, mégis különleges. Szabályozzák a kamat mértékét, a díjak nagyságát, azt, hogy online is igényelhető legyen a kölcsön, és azt is, hogy mennyi ideig tarthat a kölcsön elbírálása és kiutalása.

MKB Bank Babaváró kölcsön

Az MKB Bank Babaváró kölcsöne egy az állam által támogatott konstrukció, de ugyanolyan, mint egy személyi kölcsön. Nem kell hozzá biztosíték, csak a jövedelmet kell igazolni. Szabadon költhető el, bármire. Nem kötelező a hitelcélt megadni, és nem kell a kölcsön elköltését semmivel igazolni. Azért különleges, mert az állam támogatása miatt akár a futamidő végéig kamatmentes maradhat. Három gyermek születése után már a tőkét sem kell törleszteni. Vissza nem térítendő támogatás lesz belőle.

Az MKB Bank Babaváró hitele egy államilag támogatott kölcsön, amivel az állam a gyermekvállalást akarja elősegíteni. 10 millió forint is igényelhető, és ha Babaváró kölcsönt igényelünk, akkor ez a 10 millió forint kamatmentes lesz a futamidő végéig. Csak teljesíteni kell a szerződés feltételeit. Az MKB Bank Babaváró hitelt, ahogy a neve is utal rá, gyereket tervező család igényelhet. A szerződésben vállalni kell, hogy gyereked, gyerekeid születnek az előírt időn belül.

Az első gyereknek öt éven belül kell megérkeznie, ilyenkor a Babaváró kölcsön a teljes futamidő alatt kamatmentes marad. Ha megszületik a második gyerek a hitelnek már csak egy részét kell visszafizetni. A harmadik gyerek megszületése után pedig már semmit sem. Semmit. A fennálló teljes tartozást elengedi a hitelt nyújtó bank. A Babaváró kölcsön húsz évre is igényelhető, és a szabályok miatt a részlet nem lehet több havi 50 ezer forintnál. A gyermekek megszületése után a hitel szüneteltethető, ezért ez a konstrukció nagyszerű lehetőség egy gyermeket tervező házaspárnak.

Az MKB Bank Babaváró hitelének a teljes 10 millió forintja vissza nem térítendő támogatás válhat akkor, ha az igényléskor már gyereket vár a pár, és azonnal kérik a szüneteltetést. Ebben az esetben a kölcsön törlesztését el sem kell kezdeni. Három teljes évig nem kell törleszteni. Ha közben megszületik a második gyerek is, a szüneteltetést meg lehet hosszabbítani. Ha a harmadik gyerek újabb három éven belül születik meg, akkor a teljes tartozást elengedi a bank. Erre jogszabály kötelezi. Ebben az ideális esetben nulla forint befizetésével lehet 10 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutni.

Ugyanez történik ikrek születésekor. Ikerterhességnél a felfüggesztés öt évre kérhető, és ha a harmadik gyermek az öt év alatt megszületik, akkor a tartozás megszűnik.

Az MKB Bank Babaváró hitele szüneteltethető. A felfüggesztés alatt nem kell fizetni a törlesztőrészleteket. Ha három vagy több gyereket szeretne valaki, érdemes élni a szüneteltetés lehetőségével, mert a harmadik gyerek születése után a kölcsön megszűnik. A kölcsön fennmaradó része átalakul vissza nem térítendő támogatássá, ezért azt már nem kell visszafizetni. Ettől különleges a Babaváró kölcsön. A törlesztés szüneteltetése három évre kérhető, ez idő alatt nem kell havonta kifizetni az amúgy is kedvező nagyságú törlesztő részleteket. A szüneteltetés a magzat 12 hetes korától kérhető, vagyis nem kell megvárni, amíg a gyerek megszületik. Fontos, hogy gyerek születése után hatvan napig nyújtható be az igény a törlesztés szüneteltetésére.

A törlesztés felfüggesztése mindig három év, nincs lehetőség rövidebb szüneteltetésre. Nagy lehetőség, hogy a szüneteltetés már kérhető a kölcsön igénylésénél is, ha már a magzat tizenkét hetes. Ezt az igénylésnél orvosi igazolással kell majd bizonyítani. Fontos, hogy a Babaváró kölcsön három éves szüneteltetése csak akkor kérhető, ha a magzat betölti a tizenkét hetes kort, vagy az első gyerek megszületik a futamidő első öt évében. Ha nem születik meg a vállalt gyerek az első öt évben, akkor a Babaváró kölcsön nem lesz támogatott, hanem átalakul piaci kamatozású személyi kölcsönné.

Néhány szó a hitelbiztosításról

Egy kölcsön visszafizetése bármikor akadályokba ütközhet egy hosszabb, de egy rövidebb futamidő alatt is. Nem lehet tudni, mit tartogat a jövő. A kölcsönt pedig fizetni kell, tartós betegség és táppénz esetén is. A törlesztőrészletet várja a bank. Hogy lehet megteremteni a biztonságot? Jó megoldás erre egy hitelfedezeti biztosítás. Egy kölcsön törlesztő részletének késedelmes megfizetésének súlyos következményei lehetnek. A legrosszabb esetben elárverezik az otthont, az autót, és behajtó cégek hívásait kell fogadni. Ezt feltétlenül el kell kerülni. Ki akar sok évig tartó kellemetlenséget magának? Valószínűleg senki.

Most lesz a hiteligénylés? Vagy már van egy régóta törlesztett a kölcsön, de felmerül, hogy probléma esetén mi is a teendő?

A szinte kockázat nélküli hitelfelvétel egy hitelfedezeti biztosítással lehetséges.

Ha van már a családban hitel vagy lízingszerződés, akkor jól jöhet egy hitelfedezeti biztosítás. Nem probléma, ha a hitel felvételekor nem került megkötésre. A futamidő bármely pillanatában, nem csak a hitel felvételekor, bármilyen hitel, lízingszerződés és lakástakarék pénztár mellé megköthető a hitelfedezeti biztosítás. Lakáshitel, áruhitel, autóhitel, szabad felhasználású hitelek, autó lízing és lakás lízing. Még lakástakarék pénztári szerződésre is köthető. Személyi hitel? Arra is jó. Ez egy kapcsolódó szolgáltatás a hitel mellé. Bármikor igényelhető. Célszerűnek tűnik már a hitel felvételekor megkötni a hitelfedezeti biztosítást, de ha ez nem történt meg, akkor később, bármikor a futamidő alatt van rá lehetőség.

MKB személyi kölcsön – összefoglaló

Az MKB Bank univerzális kereskedelmi nagybank, megbízható, régi szereplője a magyar pénzpiacnak. Olyan, mint egy régi ismerős, akitől tanácsot kérhetünk, és aki tud is segíteni.

Az MKB Bankban többféle személyi kölcsön közül lehet választani, biztosan van mindenkinek megfelelő konstrukció. De milyen a megfelelő konstrukció?

Először is olcsó. A kamata alacsony, a teljes visszafizetendő összeg pedig elfogadható mértékű. A teljes visszafizetendő összeg megéri az igénylőnek, megéri azt kifizetni azért, hogy a célját elérje, az álmát beteljesítse. A személyi kölcsön kiváló megoldás lehet egy cél eléréséhez. Az MKB Bank segít az igénylőnek, hogy elérje a célját, és az élete teljesebbé, szebbé váljon.

A személyi kölcsön népszerű, és az MKB Bank is. Egy népszerű kölcsön egy népszerű banktól.

Amikor személyi kölcsönt keres valaki, a legjobbat akarja megtalálni. És egy ismert pénzintézettől akarja azt felvenni. Nem véletlen, hogy sokan gondolnak először az MKB Bankra, ha személyi kölcsönt szeretnének igényelni. És ez jó. Egy igazán jó banktól, egy igazán jó hitel. Ez a tökéletes választás. A tökéletes választás a célok eléréséhez.

Így kaphatod meg a hitelt

MKB személyi kölcsön kalkulátor 2023 – Részletek és feltételek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

MKB személyi kölcsön kalkulátor 2023 – Részletek és feltételek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

MKB személyi kölcsön kalkulátor 2023 – Részletek és feltételek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

MKB személyi kölcsön kalkulátor 2023 – Részletek és feltételek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

magyar állampolgársággal rendelkező természetes személy esetén

 • személyi igazolvány vagy jogosítvány vagy útlevél és
 • lakcímet igazoló hatósági igazolvány.

magyar állampolgársággal nem rendelkező természetes személy esetén

 • érvényes személyi igazolvány; és – ha ennek kiállítási dátuma óta eltelt idő kevesebb, mint 4 év:
 • állandó tartózkodási kártya; vagy
 • hatósági bizonyítvány, amely igazolja, hogy legalább 4 éve Magyarországon tartózkodik, vagy
 • regisztrációs kártya, amely igazolja, hogy legalább 4 éve Magyarországon tartózkodik
 • lakcímet igazoló hatósági igazolvány
 • Alkalmazottak esetében: Munkáltatói igazolás (MKB Bankos vagy azzal megegyező tartalmú formanyomtatványon). A jövedelemigazolás kiváltható az elmúlt 3 hónap lakossági fizetési számla kivonatával, amelyeken 3 havi beazonosítható munkabér jóváírás látszódik.
 • Vállalkozók esetében: NAV által kiállított jövedelemigazolás és NAV adóigazolás
 • Nyugdíjasok esetében: NYUFIG éves igazolás; 65 év alatti nyugdíjasok esetén szükséges a nyugdíj határozat bemutatása is

Az MKB Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelről fontos tudnivalók

 • Hitelösszeg: 500.000 – 7.000.000 Ft között igényelhető
 • Futamidő: 12 – 84 hó
 • Legalább nettó 350 000 forintos havi jövedelem szükséges
 • Elvárt minimum 6 hónapos folyamatos munkaviszony, vagy 1 éves vállalkozói múlt
 • MKB Bank forint fizetési számla megléte vagy havidíjmentes MKB Belépő J lakossági fizetési számlacsomag nyitása szükséges. A törlesztés módja csoportos beszedési megbízás vagy állandó átutalás.

Rendelkezni kell a szükséges dokumentumokkal. Munkáltatói igazolással, bankszámlakivonattal, személyazonosító okmánnyal és lakcímkártyával, és telefonszámlával. Ezt követően a bank weboldalán lehet benyújtani az igénylést, majd egy azonosítás következik. Ezután a dokumentumok feltöltése következik. A hitelbírálat után pedig megtörténik a folyósítás.

Fix kamatozású személyi kölcsön igényléséhez személyi igazolványt, lakcímkártyát és jövedelemigazolást kell benyújtani. Alkalmazottnak még munkáltatói igazolás, nyugdíjasoknak nyugdíjszelvény, vállalkozóknak NAV jövedelemigazolás szükséges. A pénzintézetek eltérő hitelezési gyakorlata miatt hitelfelvétel előtt fontos a tájékozódás a szükséges dokumentumokról.

Akciós hitel esetén a pénzintézetek kamat és díjkedvezményt adhatnak. Ezzel alacsonyabb törlesztőrészlet és alacsonyabb teljes visszafizetendő összeg mellett igényelhető a hitel. Az is előfordul, hogy hiteligényléskor a bank akciós számlacsomagot ajánl fel az igénylőnek.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Emelkednek a bankszámladíjak az infláció miatt

Emelkednek a bankszámladíjak is hamarosan, ami talán nem meglepő, tekintve a rekordmagas inflációt – lássuk, mire lehet számítani!

Tovább olvasom
Milyen lakáshitelek közül választhatunk a Gránit Banknál?

A Gránit Bank lakáshitelei kiemelkedően kedvező kamatozással és akciókkal csábítják az ügyfeleket; ismerkedj meg velük közelebbről!

Tovább olvasom
Miben tér el a forint alapú bankszámla és a devizaszámla?

A forint alapú bankszámla és a devizaszámla között számos különbség van a pénznemen túl is – az alábbiakban ezekkel ismerkedhetsz meg.

Tovább olvasom
Így igényelheted a CSOK-ot egyedülálló szülőként

A CSOK-ot egyedülálló szülőként is igényelheted; az alábbiakból megtudhatod, hogy milyen esetekben, milyen típusút, mekkora összegben és hogyan!

Tovább olvasom