Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Ki vehet fel autóhitelt? – Feltételek, amiket ismerned kell

2023.08.29.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2023. augusztus 29. 12:24

Az autóhitel rendkívül népszerű. Szívesen veszünk ingatlan mellett autót is hitelre. A feltételek egyszerűek és könnyen teljesíthetőek. Hogy mindenki, aki egy jobb autót szeretne, az hozzájuthasson. Röviden és közérthetően az autóhitelről és az autóhitel feltételeiről.

Ki vehet fel autóhitelt? – Feltételek, amiket ismerned kell

Mi az az autóhitel?

Az autóhitel egyszerűen igényelhető, ha szeretné valaki felvenni, akkor számos lehetőség közül választhat. Felvehetünk egy személyi kölcsönt, lízingelhetjük az autót, illetve választhatunk olyan konstrukciót, ahol a megvásárolt gépjármű a hitel fedezete.

A döntés a miénk, ám érdemes mérlegelni, hogy melyik lehetőséggel járunk jobban. A személyi kölcsön esetében az autó a tulajdonunk lesz, míg a másik két verziónál a bank a tulajdonosa, és csak a futamidő végén kerül a forgalmi a nevünkre, ráadásul a lízing esetében ehhez még maradványértéket is fizetni kell.

Cserébe a személyi kölcsön kamata némileg magasabb lehet, viszont, ha el akarjuk adni az autót, akkor azt bármikor megtehetjük, és elkölthetjük az árát akár a hitel törlesztésére, akár bármi másra, amire szükség van.

Az autóhitel felhasználható használt és új autóra is, ám jó, ha tudjuk, hogy jelenleg a személyi kölcsönök maximálisan adható hitelösszege ritkán haladja meg a 10 millió forintot, tehát, ha ennél drágább autó vásárlása a cél, akkor másik lehetőséget kell keresni.

Az autóhitel egy olyan hiteltermék, amelyet autó vásárlására lehet felvenni. Az autóhitel egy banki hitel, és általában kamattal terhelt. Az autóhitel leggyakrabban az autó értékének egy részét fedezi, és a vásárló a hitelt hosszú időn keresztül fizeti vissza.

A személyi kölcsön pedig egy olyan hiteltermék, amelyet általában nem konkrét célra vesznek fel, és a hitelfelvevő személy jövedelmének és hitelképességének megfelelően kerül meghatározásra.

Autóhitel – pénzügyi segítség autóvásárláshoz

Az autóhitel felvétele az autó vásárlásának idején történik. Az autóhitel felvételekor szükség van a hitelfelvevő személyes adataira, jövedelemigazolásra és egyéb dokumentumokra.

Az autóhitel legtöbbször hosszú távú hitel, és a hitelkamat és a törlesztési időszak hossza a hitelfelvevő jövedelmének és hitelképességének függvényében kerül meghatározásra.

Az autóhitel legfontosabb előnye az, hogy lehetővé teszi az autó vásárlását akkor is, ha az autó vételára meghaladja a hitelfelvevő rendelkezésére álló összeget.

A személyi kölcsön felvétele a hitelfelvevő személyes döntése alapján történik. A személyi kölcsön felvételekor szükség van a hitelfelvevő személyes adataira és jövedelemigazolásra. A személyi kölcsön legtöbbször rövid távú hitel, és általában alacsonyabb kamatokkal rendelkezik. A személyi kölcsön nem specifikus célú, szabadon bármire felhasználható.

Ki vehet fel autóhitelt?

Az autóhitel tulajdonképpen egy személyi kölcsön. Az Akölcsön szakértői szerint ez jelentősen leegyszerűsíti az igénylési folyamatot.

A személyi kölcsön egy olyan hitelfajta, ami lehetővé teszi, hogy pénzt vegyünk fel egy adott célra, és azt az adott összeget visszafizessük meghatározott idő alatt. A személyi kölcsön általában kisebb összegekről szól, és az éves kamatok magasak lehetnek.

Azonban a személyi kölcsön nagy előnye, hogy azt szabadon fel lehet használni, így nem csak autóvásárlásra, hanem egyéb kiadásokra is igénybe vehető.

A személyi kölcsön felvétele előtt fontos alaposan megvizsgálni a törlesztőrészleteket, az éves kamatot, az egyéb díjakat és a fizetési feltételeket.

Érdemes megfontolni a különböző hitelajánlatokat, és összehasonlítani azokat, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb hitelt. A bankok feltételei ugyanis eltérhetnek.

Az autóhitel kalkulátort használva már otthon tisztában lehetünk a hitelünk várható költségeivel. Tudhatjuk a törlesztőrészletet. Így azt is tudhatjuk, hogy az autót meg tudjuk-e vásárolni.

De hogy lehet ezt otthonról, kényelmesen megtudni? A megoldás az autóhitel kalkulátor. Az autóhitel kalkulátorba be kell írni a hitelösszeget és a futamidőt. A hitelösszeg lesz az az összeg, amiből autót szeretnénk vásárolni.

A hitelösszeg megadásánál gondolhatunk arra is, hogy nem csak az autó kerül majd pénzbe, de az átírásnak is lesznek költségei. Autóhitel igénylésekor ugyanis lehetőségünk van arra, hogy az autó áránál magasabb hitelt igényeljünk, az autóhitel ugyanis szabad felhasználású.

A futamidőt mi határozzuk meg. Annyi hónapot kell beírni az autóhitel kalkulátorba, amennyi alatt vissza szeretnénk fizetni a hitelt. Amikor megadtuk a hitelösszeget és a futamidőt, az autóhitel kalkulátor megmutatja a törlesztőrészletet.

A legfontosabb feltételek

  • rendszeres, igazolt jövedelem
  • 3-6 hónapos munkaviszony vagy 1 év vállalkozói tevékenység
  • JTM szabály (50 százalékban lesz terhelhető maximum a jövedelem)
  • 25 éves életkor felett, maximum 65 éves korig
  • az autó nem lesz fedezet
  • az igénylő nem szerepelhet a KHR listáján
  • állandó magyarországi lakhely

Ha megfelelünk a fenti feltételeknek, vásárolhatunk hitelre gépjárművet.

Összefoglalás

Az autóhitel egyre népszerűbb pénzügyi termék, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy akkor is autót vásároljanak, ha azonnal nincs elég pénzük rá. Az autóhitel lényegében egy fajta személyi kölcsön, amely széleskörűen felhasználható, így nem csak az autó vásárlását, hanem annak költségeit is fedezhetjük vele. Bár sokféle hitelkonstrukció közül választhatunk, fontos tudni, hogy a személyi kölcsön esetében az autó rögtön a tulajdonunkba kerül, míg más konstrukciókban a bank lesz az autó tulajdonosa a futamidő végéig.

Autóhitel igénylésekor számos dologra figyelnünk kell, például a kamatokra, a törlesztőrészletekre, és az egyéb költségekre. Az autóhitel kalkulátor használatával könnyedén megbecsülhetjük a hitel várható költségeit. Az autóhitel igénylésének legfontosabb feltételei közé tartozik a rendszeres és igazolt jövedelem, a 3-6 hónapos munkaviszony vagy 1 év vállalkozói tevékenység, az igénylő ne szerepeljen a KHR listán, valamint rendelkezzen állandó magyarországi lakhellyel.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

16,78% - 18,60%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

Provident Sláger kölcsön

THM

14,9%

Futamidő

18 hó

Hitelösszeg

350.000 Ft - 700.000 Ft

Promóció

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

14,6% - 16,3%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Új, vagy használt autót érdemes venni?

Új, vagy használt autót érdemes venni?

2021.04.07.

Hogy új, vagy használt autót vásárolsz-e, az számos tényezőtől függ. Vannak azonban általános tények, amelyekről jó, ha tudsz!

Tovább olvasom
Minden, amit a hitelátvállalásról tudnod kell

Minden, amit a hitelátvállalásról tudnod kell

2022.11.15.

A hitelátvállalás viszonylag ritka, de legalábbis ritkább, mint a szokványos hitelfelvétel; lássuk, mit érdemes tudni róla.

Tovább olvasom
Cofidis autóhitel – mit kell tudni róla?

Cofidis autóhitel – mit kell tudni róla?

2020.01.07.

Mindegy, hogy családi autót, vagy a munkádhoz szükséges járművet szeretnél vásárolni. A Cofidis autóhitel segíteni fog neked ebben. Alábbi cikkünkben összefoglaljuk, hogy mit kell tudnod róla, és azt is elmondjuk, miért érdemes ezt választanod autófinanszírozáshoz.

Tovább olvasom
Személyi kölcsön autóvásárlásra – miért éri meg?

Személyi kölcsön autóvásárlásra – miért éri meg?

2020.01.16.

Ha autóvásárlásra adod a fejed, akkor számos lehetőség közül választhatsz. De mivel mindegyik másban jó, érdemes alaposan megfontolnod, hogy milyen módon finanszírozod meg az ügyletet. Ha nem áll a rendelkezésedre a vételár, illetve az egyéb költségek fedezete. Véleményünk szerint a személyi kölcsön autóvásárlásra a legjobb, amit tehetsz, és az alábbiakban ki is fejtjük, hogy miért.

Tovább olvasom