Diákszámla összehasonlító és kalkulátor 2024

Mekkora összegre van szükséged?

Hány hónapra?

Nettó jövedelemed?

További Beállítások

Válassz bankot

CIB

ECO ForYou bankszámla

Mobilodon akár 20 perc alatt megnyithatod

Költségek az 1. évben 0 Ft
Költségek a 2. évben 6522 Ft
Havi számlavezetési díj 0 Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
OTP

Junior Számla

0 Ft a számlavezetés díja

Költségek az 1. évben 0 Ft
Költségek a 2. évben 0 Ft
Havi számlavezetési díj 0 Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

MBH

MBH Belépő Számlacsomag

Kedvezményes számlavezetési díj elektronikus kivonattal*

Költségek az 1. évben 36630 Ft
Költségek a 2. évben 23165 Ft
Havi számlavezetési díj 1145 Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

ERSTE

Erste Egyszámla Diák Díjcsomag

Szabadon választható kedvezménnyel

Költségek az 1. évben 2692 Ft
Költségek a 2. évben 2692 Ft
Havi számlavezetési díj 0 Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

A diákszámla

A diák bankszámla egy olyan bankszámla, amelyet kifejezetten a diákoknak terveztek. Gyakran alacsonyabb szolgáltatási díjakat és nagyobb kedvezményeket kínálnak, mint a hagyományos bankszámlák.

A legjobb diákszámla – hogy található meg?

Diákoknak bankszámla? Igen. A legjobb diákszámla diákszámla kalkulátor segítségével található meg a legegyszerűbben. És a diákszámla nyitás is egyszerű lesz. Először használni kell diákszámla összehasonlító programot.

Mert a diákszámla összehasonlítás fontos lépése a nyitásnak. Bankszámla diákoknak? Igen. Ingyenes bankszámla diákoknak? Persze. Az is van. A diákszámla költségek amúgy is alacsonyabbak. Miért ne legyen teljesen ingyenes?

A bankszámla nyitása diákoknak gyerekjáték. De a diákoknak melyik a legjobb bankszámla? Hát, amelyik olcsó! Olcsó bankszámla diákoknak? Persze, hogy van olcsó diákszámla.

Melyik banknál nyissak diákszámlát?

Számos nagyszerű diákbankszámla közül választhatsz, így nehéz lesz eldönteni, hogy melyiket válaszd. Amire érdemes gondolni igénylés előtt:

Szolgáltatási díjak: egyes bankok a diákszámlát díjmentesen kínálják, míg mások havi vagy éves díjat számítanak fel.

Egyenlegkövetelmények: minimális egyenleg fenntartását követelhetik meg a díjmentes szolgáltatásokért.

ATM: korlátozott számú ATM használatot kínálhatnak a diákszámlákhoz.

Kedvezmények: diákkedvezményeket kínálhatnak, például ingyenes utalást vagy egyéb kedvezményeket,

A számla nyitása előtt érdemes alaposan megfontolni, hogy melyik banknál szeretnéd megnyitni a számlát, mivel a bankok kínálata és feltételei eltérőek lehetnek.

Amit még érdemes gondolni igénylés előtt

Bankfiók elhelyezkedése: először is, fontolóra kell venni, hogy a kiválasztott banknak van-e helyi fiókja vagy ATM hálózata a közelben, így könnyedén hozzáférhetsz a számládhoz és készpénzhez is.

Díjak és költségek: egyes bankok eltérő díjakat és költségeket számolhatnak fel a diákszámlákhoz. Fontos ismerni a számlanyitási díjat, a havi vagy éves díjat, valamint a tranzakciós díjakat.

Kamatok: néhány bank diákszámlákra kamatot fizet, ami azt jelenti, hogy a pénzed hozamot generálhat. Az alacsony kamatok miatt ezek a hozamok általában nem magasak, de ez mégis fontos lehet számodra.

Online szolgáltatások: győződj meg arról, hogy a banknak van-e online banki felülete és mobilalkalmazása, amelyek segítségével könnyedén kezelheted a számládat, ellenőrizheted egyenlegedet, és végrehajthatod tranzakcióidat.

Bankkártyák: ha bankkártyát is kapsz a diákszámlához, érdemes megvizsgálni a kibocsátott kártya típusát és annak feltételeit.

Hozzáférés külföldön: ha tervezel külföldi tanulmányokat vagy utazást, fontos lehet, hogy a banknak van-e nemzetközi bankkártyája, és azt milyen feltételekkel használhatod külföldön.

Pénzügyi oktatás és támogatás: néhány bank pénzügyi oktatási eszközöket és támogatást is nyújt diákoknak, ami segíthet abban, hogy jobban megértsd a pénzügyeket és gazdálkodj vele.

Ügyfélszolgálat: lényeges, hogy a választott bank jó ügyfélszolgáltatást nyújtson, és gyorsan reagáljon a kérdéseidre vagy problémáidra.

Ajánlatok és promóciók: a bankok különleges ajánlatokkal és promóciókkal szolgálhatnak a diákoknak, például kamatmentes időszakok vagy ajándékok.

A bankválasztás személyes elvárásainktól, és az adott bank ajánlataitól is függ.

Érdemes összehasonlítani több bank ajánlatát, és alaposan elolvasni az ügyfélszerződést, hogy megtudd, milyen feltételekkel jár a számla. A pénzügyi szakemberek vagy diáktanácsadók is segíthetnek eligazodni a választásban.

Mire használjam a diákszámlámat?

Sok dologra használhatod a diákszámládat.

 • készpénz befizetése és felvétele
 • csekkbefizetés
 • banki átutalások fogadása és küldése
 • befektetési számlára való átutalás
 • diákkedvezmények igénybevétele

A diákszámláknak általában alacsonyabb szolgáltatási díja, mint a hagyományos bankszámlának, így jó módja annak, hogy pénzt takaríts meg az egyetemi költségekre.

Erre jó a diák bankszámla

Készpénz befizetése és felvétele: a diákszámlák lehetővé teszik, hogy készpénzt fizess be és vegyél fel a bankodban vagy ATM-en keresztül. Ez hasznos lehet, ha pénzt kapsz a munkádért vagy a szüleidtől.

Csekkek befizetése: a diákszámlák lehetővé teszik, hogy csekkeket fizess be a bankodban. Ez hasznos lehet, ha pénzt kapsz (ösztöndíj).

Banki átutalások fogadása és küldése: a diákszámlák lehetővé teszik, hogy banki átutalásokat fogadj és küldj más bankszámlára. Ez hasznos lehet, ha pénzt küldesz barátaidnak, vagy ha pénzt utalsz át egy másik számlára.

Hitelkártya-számlaegyenleg fizetése: a diákszámlák lehetővé teszik, hogy hitelkártya-számlaegyenleged kifizesd. (csak 18 éves kor felett) Ez hasznos lehet, ha pénzt szeretnél megtakarítani a kamatköltségeken.

Befektetési számlára való átutalás: a diákszámlák lehetővé teszik, hogy pénzt utalj át befektetési számlára. Ez hasznos, ha pénzt szeretnél megtakarítani a nyugdíjra vagy más célra.

Diákkedvezmények igénybevétele: a bankok diákkedvezményeket kínálnak a diákszámla tulajdonosoknak. Például ingyenes ATM hozzáférést vagy kedvezményeket. Ez hasznos lehet, ha pénzt szeretnél megtakarítani az egyetemi költségekre.

A bankszámla nagyszerű módja annak, hogy biztonságosan tárold a pénzedet, és hozzáférj, amikor szükséged van rá. A diákszámlákat általában alacsonyabb szolgáltatási díjakkal kínálják, mint a hagyományos bankszámlákat, és számos diákkedvezményt is kínálnak.

diákszámla kalkulátor

Diákszámlát nyissak vagy rendes folyószámlát?

A diákszámla és a rendes folyószámla közötti választást számos tényező befolyásolhatja, és fontos, hogy a személyes helyzetedre és igényeidre szabott döntést hozz.

A diákszámla és a rendes folyószámla fő különbségek:

Diákszámla:

 • Korlátozások: a diákszámla általában olyan diákoknak szól, akik 18-25 év közöttiek, és diákigazolvánnyal vagy tanulói státusszal rendelkeznek. Ez az időszak lehetőséget ad arra, hogy kedvezményes vagy díjmentes bankszámlát használj, amely kevesebb költséggel járhat.
 • Kamatmentesség: A diákszámlák gyakran kamatmentesek vagy alacsony kamatlábakkal rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a rajtuk lévő pénzed nem hoz annyi hozamot, mint egy megtakarítási számla.
 • Kedvezmények: néhány bank diákszámla esetén különféle kedvezményeket is kínálhat, például ingyenes bankkártyát vagy díjmentes ATM használatot.
 • Korlátozott szolgáltatások: néhány bank diákszámlákhoz korlátozott szolgáltatásokat kínálhat, például hitelkeret nélküliséget vagy nemzetközi tranzakciós korlátozásokat.

Rendes folyószámla:

 • Nincsenek korlátozások: a rendes folyószámla bárki számára elérhető, függetlenül a korától vagy tanulói státuszától.
 • Kamatok: A rendes folyószámlákra általában kamatot fizetnek, bár ezek a hozamok általában nem magasak. Ha hosszú távon szeretnéd megtartani a pénzed, akkor egy megtakarítási számla lehet a jó választás.
 • Szélesebb körű szolgáltatások: a rendes folyószámlák általában szélesebb körű szolgáltatásokat és magasabb hitelkeretet kínálnak.

A döntést az alábbiak befolyásolhatják:

Ha diák vagy, és a diákszámla feltételei neked megfelelnek, akkor ez egy jó lehetőség lehet.

Ha nagyobb szabadságot és több szolgáltatást szeretnél, akkor a rendes folyószámla lehet a jobb választás.

Ha pénzt akarsz megtakarítani, egy megtakarítási számla is vonzó lehetőség lehet.

Fontos összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait, díjait és feltételeit. Mielőtt döntést hoznál, érdemes néhány banknál érdeklődni, és részletesen megismerni a számla feltételeit, hogy a személyes igényeidnek leginkább megfelelő számlát választhasd ki.

Kiskorúaknak csak diák bankszámla

A fenti választási lehetőség csak 18 év felett érhető el. Kiskorú diákok csak szülői hozzájárulással, és csak diákszámlát nyithatnak, rendes folyószámlát nem.

Akár 14 éves kortól is nyitható számla, de ebben az esetben a szülő vagy a gondviselő lesz az, aki felel a száláért. Ezekhez a számlákhoz nem tartozhat hitelkeret sem, ennek ellenére teljes értékű számlának tekinthetők.

Ebben az életkorban egy számla megnyitásának nem csak értéke lesz, hanem aktívan hozzájárulhat a pénzügyi neveléshez is.

A számlán kezelhető lesz a zsebpénz, kirándulások alkalmával lehetőséget nyújt vásárlásokra, és az internetről is tud rendelni a diák.

A szakemberek egyöntetűen támogatják, hogy minél fiatalabb korban használjanak a diákok bankszámlát, és a tapasztalatok szerint ez a digitális világ jól érthető és kezelhető a számunkra.

Az online igénylés és a mobil applikáció használata gyakran egyszerűbb számukra, mint azoknak, akik idegenkednek a fejlődéstől. Egy diák egyszerűen és magától értetődően használja ezeket a platformokat, szemben egy nyugdíjassal, akinek még okostelefonja sincs.

A legelső bankszámla jelentősége

A bankok versenyeznek a diákokért. Leendő ügyfelet látnak bennük. Ezért az első bankszámla kiválasztása nem lesz egyszerű, hiszen a pénzintézetek egymásra licitálnak, hogy minél több új ügyfelet szerezzenek.

És az legelső bankszámla jelentőségét ráadásul nehéz túlbecsülni. Ez egy olyan eszköz, amely lehetővé tette az emberek számára, hogy biztonságosan tárolják a pénzüket, és hozzáférjenek, amikor szükségük van rá.

A bankszámlák a modern pénzügyi rendszer alapját képezik, és nélkülözhetetlenek a modern világ működéséhez.

A bankszámlák biztonságos helyet biztosítanak a pénz tárolására. A bankok biztonsági intézkedéseket alkalmaznak, hogy megvédjék az ügyfelek pénzét a lopástól és a csalásoktól.

A bankszámlák hozzáférést biztosítanak a pénzhez. Az ügyfelek a bankszámlájukból készpénzt vehetnek fel, és átutalásokat végezhetnek.

A bankszámlák segítenek az embereknek nyomon követni a pénzügyeiket. Az ügyfelek megtekinthetik a bankszámlájuk egyenlegét, és kivonatot kérhetnek.

A bankszámlák elengedhetetlenek a modern világ működéséhez. Biztonságos helyet biztosítanak a pénz tárolására, hozzáférést biztosítanak a pénzhez, amikor szükség van rá, és lehetővé teszik az emberek számára, hogy pénzt küldjenek és fogadjanak.

Ennyivel leszünk többek, ha van bankszámlánk

A legelső bankszámla nyitása jelentős lépés lehet az egyéni pénzügyek kezelésében, hiszen számos előnyt kínál.

A bankszámla segít rendszerezni a pénzügyeket. Az állandó bevételek és kiadások követése, valamint a pénz mozgásának nyomon követése egyszerűbbé válik.

A pénzt bankszámlán tartani biztonságosabb lehet, mint otthon tartani. A bankok általában magas szintű biztonsági intézkedéseket alkalmaznak a betétek védelme érdekében.

A bankszámla lehetővé teszi a digitális pénzügyi tranzakciókat, például az online vásárlásokat és az átutalásokat. Ez kényelmes és hatékony módja a pénzkezelésnek.

A bankszámla lehetővé teszi a rendszeres számlák kifizetését, például a rezsiszámlákat. Ez megkönnyíti a költségek rendezését, és a késedelmek elkerülését.

Ha rendszeresen használja és fenntartja a bankszámláját, pozitív hatással lehet a hitelképességére. A jövőben könnyebb lehet hitelt felvenni, vagy más pénzügyi lehetőségeket kihasználni.

A bankszámla nyitása lehetővé teszi az egyéb banki szolgáltatások, például megtakarítási számlák, befektetések és hiteltermékek igénybevételét is.

Sok munkáltató utalja a munkabért. Ehhez bankszámla szükséges, hogy a fizetéseket fogadhassa.

A bankszámla nyitása jó lehetőség a pénzkezelési készségek fejlesztésére, különösen, ha figyelni kell a költségvetésre és a megtakarításokra.

A banki kimutatások és online banki felületek lehetővé teszik a pénzmozgások egyszerű nyomon követését és azonnali ellenőrzését.

Ha váratlan kiadások vagy vészhelyzetek merülnek fel, a bankszámla lehetővé teszi a gyors hozzáférést a pénzhez, ami segíthet megoldani ezeket a helyzeteket.

Lényeges, hogy a bankszámlát felelősségteljesen kell használni, és ismerni kell az esetleges költségeket és díjakat, amelyek a bankszámla fenntartásával járnak. Mindig olvassuk el a banki szerződést, és kérdezzünk rá a feltételekre, mielőtt bankszámlát nyitnánk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Diákszámla összehasonlító és kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Diákszámla összehasonlító és kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Diákszámla összehasonlító és kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Diákszámla összehasonlító és kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A diák bankszámla egy olyan bankszámla, amelyet kifejezetten a diákoknak terveztek. Gyakran alacsonyabb szolgáltatási díjakat és nagyobb kedvezményeket kínálnak, mint a hagyományos bankszámlák.

 • Alacsonyabb szolgáltatási díjak.
 • Ingyenes ATM használat.
 • Ingyenes utalás.
 • Visszatérítés a tranzakciós díjakból.
 • Különleges diákkedvezmények.

A pontos kedvezmények bankonként változnak, ezért fontos, hogy igénylés előtt tájékozódj.

A diák bankszámlára általában azok a diákok jogosultak, akik jelenleg egy elismert oktatási intézményben tanulnak. A pontos követelmények bankonként változnak, ezért fontos, hogy igénylés előtt ellenőrizd, hogy jogosult vagy-e.

A diák bankszámla megnyitásához szükséged lesz két dologra.

 • a személyazonosító okmányod
 • A jelenlegi oktatási intézményed igazolása

A diák bankszámlát ugyanúgy használhatod, mint a hagyományos bankszámlát. Utalhatsz, pénzt vehetsz fel, és fizethetsz vele.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Babaváró hitel: mire számíthatunk, ha nem jön a baba?

A Babaváró hitel az egyik legnépszerűbb támogatási forma szabad felhasználhatósága miatt. Ahhoz azonban, hogy a támogatás kamatmentes legyen, gyermekünknek kell születni. De mi történik, ha nem teljesítjük ezt a feltételt? És milyen következménnyel számoljunk, ha nem jön a baba? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Ezeket a dokumentumokat szerezd be az otthonfelújítási támogatáshoz

Újra lesz otthonfelújítási támogatás. A támogatás része egy kamatmentes hitel is, ennek az igényléséhez pedig, mint minden hiteligénylésnek, feltétele, hogy az igénylő benyújtsa a szükséges dokumentumokat. Szakértőink utánajártak, hogy milyen dokumentumokra kehet szükség, hogy gördülékenyen menjen az igénylés. Mutatjuk, hogy mik is ezek.

Tovább olvasom
Melyik állampapírral érhetjük el jelenleg a legmagasabb hozamot?

Az állampapírok az elmúlt év sláger befektetései voltak, idénre azonban már mérséklődtek az elérhető hozamok. Utánajártunk, hogy idén melyik állampapírral érhetjük el a legmagasabb hozamot, és azt is megmutatjuk, hogy mit gondolnak erről a befektetési formáról a befektetők és a szakértők.

Tovább olvasom
Így válaszd ki vállalkozóként a megfelelő lakossági hitelt

Vállalkozóként is igényelhető lakossági hitel. Ennek két oka lehet: egy lakossági hitel felhasználható a vállalkozás fejlesztéséhez vagy működéséhez, és egy vállalkozónak is szüksége lehet lakossági hitelre. De mennyire okoz nehézséget a jövedelem igazolása vállalkozóként? A lakossági hitelfelvétel vállalkozóként nehezebb lesz? Utánajártunk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával