fbpx

Hitelkártya kalkulátor 2022

Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
Unicredit

UniCredit Platina hitelkártya

Akár 48 000 Ft pénzvisszatérítés/év

Hitelkeret maximum értéke 5000000 Ft
THM 44,09%
Főkártya első éves díja 23300 Ft
Igénylési feltételek
Hitelkártya részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

OTP BonusGold hitelkártya

Évente 50 000 forintot is visszakaphat

Hitelkeret maximum értéke 2500000 Ft
THM 41,1%
Főkártya első éves díja 9764 Ft
Igénylési feltételek
Hitelkártya részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Hitelkártya = speciális bankkártya

A hitelkártyát nevezhetjük egyfajta speciális bankkártyának, hiszen lehet vele fizetni vásárláskor. A hitelkártya abban különbözik egy hagyományos kártyától, hogy a fedezetet nem a keresetünk, a számlánkon lévő pénz, hanem egy hitelkeret adja. Ebből a keretből (amelynak nagyságát a kiállító pénzintézet határozza meg) vásárolhatunk, költhetünk, és a “levett” összeget kell visszafizetni. Magyarán nem a saját pénzünket költjük, a végén mégis mi álljuk a számlát. Akkor ebben mi a jó? – merülhet fel jogosan a kérdés. Egy hitelkártya többféle előnyt is nyújthat, mutatjuk melyek ezek:

Egy hitekártya azért lehet hasznos,

Mert kedvezményes

Ha hitelkártya, akkor kedvezményes vásárlás. Sokan azért használnak hitelkártyát, mert úgy olcsóbban jutnak hozzá valamihez, vagy mert a vásárlások után később levásárolható kedvezményeket kapnak, például pontgyűjtés útján.

Mert kamatmentes

A hitelkártya használata alapesetben kamatmentes, de ehhez teljesíteni kell bizonyos feltételeket, amelyek alapja az, hogy megadott időn belül visszafizessük a felhasznált kölcsönösszeget. Ha nem tesszük, elég komoly kamatokkal szembesülhetünk.

Mert szabad felhasználású

A hitelkártya biztosította kölcsön szabad felhasználású, azaz bármire elkölthetjük, emellett fontos szempont lehet az is, hogy bárhol elfogadják, azaz könnyedén és gyorsan tudunk vele vásárolni.

Drága mulatság is lehet

Ahogy említettük, a hitelkártya használata vissza is üthet, abban az esetben, ha nem célirányosan és okosan tesszük azt. Ha óvatlanul nagyobb adósságot halmozunk fel és elmaradunk a törlesztéssel, akkor negatívan jöhetünk ki a dologból. A hitelkártya bizony nagyon drága is lehet, míg egy átlagos személyi kölcsönnél akár 10-15 százalék alatti THM-el kell számolni, addig a kamatmentességet vesztett hiteltartozásnál akár 30-40 százalék THM is szóba jöhet. Emiatt érdemes alaposan megfontolni, hogy mikor és mire használjuk a hitelkártya biztosította keretet.

A hitelkártya igénylése

A hitelkártya igénylése nem bonyulult dolog, többféleképpen is megtehetjük. Például egy bankfiókban, de akár telefonon, vagy interneten keresztül is. Gyakran adódhat olyan helyzet, hogy egy termék megvásárlásakkor váltjuk ki a hitelkártyát. Fontos, hogy ebben az esetben is figyeljünk oda a szerződés részleteire, lehet, hogy az adott helyzetben jó üzlet a vásárlás, de kérdés, hosszabb távon is megéri-e. A hiteleknél mindig körültekintően kell eljárni, megismerni a különböző ajánlatokat és azok részleteit.

Az igénylés feltételei

Ezekre a dokumentumokra van/lehet szükség a hitelkártya igényléshez

A hitelkártya éves díja

Egy hitelkártya költségei közé tartozik a kártya éves díja, amely változó. Az is lehet, hogy a kiváltott hitelkártyához az első évben nem is tartozik ilyen díj, azaz nincs első (kezdő) éves díja, vagy épp kedvezményes, viszont a következő időszakokban ez változhat. Emiatt is érdemes összehasonlítani a különböző ajánlatokat és megnézni a termékek erre vonatkozó feltételeit.

Így kaphatod meg a hitelt

Hitelkártya kalkulátor 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Hitelkártya kalkulátor 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Hitelkártya kalkulátor 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Hitelkártya kalkulátor 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A hitelkártya maximálisan elérhető összege igazodik a rendszeres jövedelmünk nagyságához.
Ha többet keresünk, magasabb lesz a hitelkeretünk. A bankok a számlatörténetünket veszik
alapul és akár havi nettó keresetünk három-négyszeresét is biztosítják hitelként.

Igen, ez általában lehetséges, viszont nem ajánlott. Azért nem, mert így az esetek többségében
igen drágává válik a kölcsönünk.

A felhasznált hitelkeret törlesztésére a hitelező megszab egy limitet, amit türelmi időszaknak
hívunk. Ez az általában 30 napos elszámolási időszak után kezd el ketyegni. Ha ez alatt az idő
alatt (a türelmi időszak általában 15 nap) visszafizetjük az adósságot, akkor kamatmentes lesz
a hitelünk, ha nem, akkor a bank kamatot számol fel.

A hitelkártya esetében a visszafizetés kisebb elmaradása is súlyos dráguláshoz vezethet,
azonban van egy olyan szolgáltatás, amely mentsvár lehet szorult helyzetben. Ha hitelfedezeti
biztosítást kötünk, akkor nyugodtabbak lehetünk, mert a biztosító fizeti helyettünk a törlesztőt,
ha valamiért mi nem tudnánk. Persze a szolgáltatásnak ára van, így érdemes kiszámolni,
megéri-e egyáltalán igénybe venni a hitelkártya nyújtotta kölcsönt.

A hitelkártya használatával felhalmozott adósságot a türelmi időszak végéig kell törleszteni. Ha
ez csak részben sikerül, akkor a fennmaradó összegre a bank kamatot számol fel. Ha
egyáltalán nem fizetünk, akkor pluszban késedelmi díjjal is számolnunk kell.

A pénzvisszatérítés azt jelenti, hogy vásárlásaink után bizonyos, előre meghatározott
százalékot visszatérít a bank. Például: ha 20 000 ft értékben tankoltunk, és hitelkártyával
fizettünk, bizonyos konstrukciók erre 3 százalékos visszatérítést adnak, azaz a 20 000 ft 3
százalékát megspóroltuk. A pénzvisszatérítésnek általában van egy felső határa, tehát hiába
költünk többet, bizonyos összeg fölött nem kapunk újabb kedvezményt.

A hitelkártya kiválasztásánál döntő érv lehet a kártya éves díja. A választásban nagy segítséget nyújthat a hitelkártya kalkulátor. A legjobb lehet számunkra a költési szokásainknak megfelelő hitelkártya, hiszen akár 5 százalék visszatértést is kaphatunk a vásárlásaink után.

A hitelkártyát kibocsátó pénzintézet a fordulónapon egy egyenleget küld nekünk. Ebben szerepel majd, hogy milyen határidőig, minimum mekkora összeget kell visszafizetnünk. A minimum összeg az, amit mindenképpen be kell fizetnünk, de akár a teljes költésünket is visszafizethetjük, így ugyanis a költéseink kamatmentesek lesznek.

A hitelkártya-szerződésben meghatározott összeget költhetjük el hitelkártyával. A hitelkártya-keretünket a bank hitelminősítés után állapítja meg. Gyakran előfordul, hogy a keretünket később, akár évente megemeli a pénzintézet.

Kamatmentesen költhetünk a hitelkeretünkből, ha a szerződésben rögzített fordulónapig a teljes összeget visszafizetjük. Arra azonban figyelnünk kell, hogy a készpénzfelvétel már az első naptól kamatozik, így a kamatmentesség csak a vásárlásokra vonatkozik.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Maximalizálták a CSOK büntetőkamatát

Amikor az igénylő nem teljesíti a CSOK feltételeit, büntetőkamatot kell fizetnie. Ezt maximalizálta most a kormány 5 százalékban. Ez jóval kedvezőbb, mint az eddig elő jogszabály. Mutatjuk, kik az érintettek.

Tovább olvasom
Mikor érdemes szabad felhasználású jelzáloghitelt választanod?

Nem vagyunk egyformák, így az igényeink, vágyaink és céljaink sem ugyanolyanok, ezért nem meglepő, hogy a hitelfelvételkor sem feltételen ugyanaz jelenti számunkra a megoldást, ami a szomszédunknak, vagy a kollégánknak segített. Jó tudni, hogy kinek érdemes szabad felhasználású jelzáloghitelt igényelni, milyen élethelyzetben nyújt megoldást és milyen feltételekkel vehető igénybe?

Tovább olvasom
Ezek a családtámogatások maradnak 2023-ban

Családtámogatások maradnak 2023-ban is, tehát nem kell attól tartani, hogy segítség nélkül maradunk – lássuk, melyek igényelhetőek jövőre is!

Tovább olvasom
5 dolog, amikre figyelj diákszámla nyitásakor

Diákmunkát vállalsz és szeretnéd jól átlátni a fizetésedet? A buszbérletet is meg kell venned, hogy elérj az iskolába, de az ügyfélszolgálat messze van, így könnyebb lenne online megvenni a jegyet? Szükséged lenne egy új iskolatáskára, de a közelben sehol nem találtál egyedit, ezért a netről rendelnél valamit? Látod az összefüggést? Mindegyikhez szükséges egy bankszámla. Ha pedig a fenti élethelyzetek bármelyike stimmel rád, diákszámlára lesz szükséged. Ha nem vagy még profi a banki ügyekben, akkor segítünk és elmondjuk, mire figyelj oda diákszámla nyitásakor.

Tovább olvasom