Hitelkártya kalkulátor 2024

Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
OTP

OTP Bonus hitelkártya

1% visszatérítés vásárlásai, csoportos beszedései után

Hitelkeret maximum értéke 1500000 Ft
THM 47,8%
Főkártya első éves díja 6340 Ft
Igénylési feltételek
Hitelkártya részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Hitelkártya = speciális bankkártya

A hitelkártyát nevezhetjük egyfajta speciális bankkártyának, hiszen lehet vele fizetni vásárláskor. A hitelkártya abban különbözik egy hagyományos kártyától, hogy a fedezetet nem a keresetünk, a számlánkon lévő pénz, hanem egy hitelkeret adja. Ebből a keretből (amelynak nagyságát a kiállító pénzintézet határozza meg) vásárolhatunk, költhetünk, és a „levett” összeget kell visszafizetni. Magyarán nem a saját pénzünket költjük, a végén mégis mi álljuk a számlát. Akkor ebben mi a jó? – merülhet fel jogosan a kérdés. Többféle előnyt is nyújthat, mutatjuk melyek ezek:

Egy hitelkártya azért lehet hasznos,

Mert kedvezményes

Ha hitelkártya, akkor kedvezményes vásárlás. Sokan azért használnak hitelkártyát, mert úgy olcsóbban jutnak hozzá valamihez, vagy mert a vásárlások után később levásárolható kedvezményeket kapnak, például pontgyűjtés útján.

Mert kamatmentes

A használata alapesetben kamatmentes, de ehhez teljesíteni kell bizonyos feltételeket, amelyek alapja az, hogy megadott időn belül visszafizessük a felhasznált kölcsönösszeget. Ha nem tesszük, elég komoly kamatokkal szembesülhetünk.

Mert szabad felhasználású

A hitelkártya biztosította kölcsön szabad felhasználású, azaz bármire elkölthetjük, emellett fontos szempont lehet az is, hogy bárhol elfogadják, azaz könnyedén és gyorsan tudunk vele vásárolni.

Drága mulatság is lehet

Ahogy említettük, a hitelkártya használata vissza is üthet, abban az esetben, ha nem célirányosan és okosan tesszük azt. Ha óvatlanul nagyobb adósságot halmozunk fel és elmaradunk a törlesztéssel, akkor negatívan jöhetünk ki a dologból. A hitelkártya bizony nagyon drága is lehet, míg egy átlagos személyi kölcsönnél akár 10-15 százalék alatti THM-el kell számolni, addig a kamatmentességet vesztett hiteltartozásnál akár 30-40 százalék THM is szóba jöhet. Emiatt érdemes alaposan megfontolni, hogy mikor és mire használjuk a hitelkártya biztosította keretet.

A hitelkártya igénylése

Az igénylése nem bonyolult dolog, többféleképpen is megtehetjük. Például egy bankfiókban, de akár telefonon, vagy interneten keresztül is. Gyakran adódhat olyan helyzet, hogy egy termék megvásárlásakkor váltjuk ki a hitelkártyát. Fontos, hogy ebben az esetben is figyeljünk oda a szerződés részleteire, lehet, hogy az adott helyzetben jó üzlet a vásárlás, de kérdés, hosszabb távon is megéri-e. A hiteleknél mindig körültekintően kell eljárni, megismerni a különböző ajánlatokat és azok részleteit.

Az igénylés feltételei

 • nem lehetünk rajta a KHR adóslistán negatívan
 • van egy minimum elvárt nettó, havi jövedelem, az alsó határ általában havi nettó 80 000 ft.
 • 18 éves minimum életkor
 • legalább 3 hónapos munkaviszony
 • legalább 3 hónapos bankszámlatörténet

Ezekre a dokumentumokra van/lehet szükség a hitelkártya igényléshez

 • érvényes magyar személyazonosító igazolvány, és lakcímkártya
 • az utolsó háromhavi bankszámlakivonat, amelyen fel van tűntetve a havi munkabér, jövedelem
 • 30 napnál nem régebbi, alkalmazotti jövedelemigazolás, vagy három havi számlakivonat, vagy a NAV-tól érkezett jövedelemigazolás
 • nyugdíjasoknál: nyugdíjas igazolvány, vagy az aktuális éves értesítés
 • vállalkozóként: az utolsó lezárt üzleti évről szóló NAV-jövedelemigazolás, vállalkozói igazolvány, vagy a tevékenységre kiadott engedély
 • egyéb dokumentumok

A hitelkártya éves díja

Egy hitelkártya költségei közé tartozik a kártya éves díja, amely változó. Az is lehet, hogy az első évben nem is tartozik ilyen díj, azaz nincs első (kezdő) éves díja, vagy épp kedvezményes, viszont a következő időszakokban ez változhat. Emiatt is érdemes összehasonlítani a különböző ajánlatokat és megnézni a termékek erre vonatkozó feltételeit.

A hitelkártya visszatérítés

Hitelkártya visszatérítés egy olyan folyamat, amely során a kártya használója pénzt kap vissza bizonyos vásárlások után.

A visszatérítés összege általában a vásárlások összegétől függ, és egy százalékos arányban vagy fix összegben van meghatározva. A visszatérítési összeget a kártya tulajdonosa jóváírhatja a kártya számláján, vagy más formában, például elektronikus átutalás révén kaphatja meg.

A visszatérítés segíthet csökkenteni a vásárlások teljes költségét, és megtakarítást eredményezhet.

Fontos figyelni az esetleges feltételeket és korlátozásokat, például minimális vásárlási összeget vagy időkorlátokat, amikor a visszatérítés igénybevételére kerül sor.

A visszatérítésnek lehetnek kategóriái vagy különleges ajánlatai is, amelyekkel extra visszatérítéseket lehet szerezni például éttermi vagy utazási vásárlásokkal.

A visszatérítési programok különböző kártyák esetén változhatnak, így érdemes összehasonlítani őket a legjobb megtakarítás érdekében.

A hitelkártya előnyei és hátrányai

A hitelkártya egy olyan kártya, amelyen egy előre meghatározott hitelkeret áll rendelkezésre a hitelfelvevő számára. Segítségével vásárolhatunk, és a vásárlás összegét később, havonta kell visszafizetnünk a banknak.

A kártya előnyei:

 • A kártya segítségével bármit vásárolhatunk, a banknak nem kell igazolnunk az elköltését. Ez nagyfokú szabadságot biztosít a hitelfelvevő számára.
 • Nem kell fedezetet biztosítani a hitelhez, így az igénylés folyamata általában egyszerűbb, mint a meghatározott célú hiteleknél.
 • A hitel összegét hamar rendelkezésre áll, így gyorsan hozzájuthatunk a szükséges pénzhez.
 • A kártyával készpénzt is felvehetünk a bankautomatákból.
 • A kártya védelmet nyújthat, amely megvédi a vásárlókat a visszaéléstől.
 • Egyes kártyák pontokat vagy kedvezményeket kínálnak a vásárlások után.

A hitelkártya hátrányai:

 • A hitelkártya-használatért kamatot kell fizetnünk. A kamat általában magasabb, mint a bankszámla kamata.
 • Ha nem fizetjük időben a törlesztőrészleteket, késedelmi díjat kell fizetnünk.

Lényeges, hogy felelősségteljesen használjuk a hitelkártyát, és a törlesztőrészleteket időben fizessük ki. Amennyiben nem tudjuk teljesíteni a törlesztőrészleteket, a bank a hitelszerződésben rögzített feltételek szerint járhat el, ami akár a hitel felfüggesztését vagy végrehajtását is jelentheti.

A hitelkártya akkor lehet jó megoldás, ha:

 • Rövid távú pénzügyi szükségletünk van, amelyet nem tudunk saját megtakarításokból fedezni.
 • Nem akarunk fedezetet biztosítani a hitelhez.
 • Szükségünk van készpénzfelvételre.
 • Szeretnénk pontokat vagy kedvezményeket gyűjteni.

Csak akkor igényeljünk hitelkártyát, ha biztosak vagyunk abban, hogy képesek vagyunk a törlesztőrészleteket időben fizetni.

Mindig olvassuk el figyelmesen a szerződést, mielőtt aláírjuk.

Tartsuk be a szerződésben foglalt feltételeket.

A hitelkártya egy rugalmas és sokoldalú pénzügyi megoldás, amely számos célt szolgálhat. Fontos azonban, hogy felelősségteljesen használjuk, és csak akkor igényeljük, ha biztosak vagyunk abban, hogy képesek vagyunk a törlesztőrészleteket időben fizetni.

Az online hitelkártya igénylés

Az online igénylés egyszerű és gyors folyamat, amely néhány lépésben elvégezhető.

Válasszunk ki egy bankot és egy hitelkártya-ajánlatot. Az online hitelkártya kalkulátor segítségével összehasonlíthatjuk a különböző bankok ajánlatait, és megtalálhatjuk a számunkra legkedvezőbbet.

Töltsük ki az online igénylési űrlapot. Az űrlap kitöltéséhez szükségünk lesz néhány személyes adatra, például a nevünket, címünket, születési dátumunkat, jövedelmünket és munkahelyünket kell megadnunk.

Küldjük el az igénylést. Az igénylés elküldése után a bank megvizsgálja az igénylésünket, és döntést hoz.

Kézhez kapjuk a kártyát. Amennyiben a bank jóváhagyja az igénylésünket, a hitelkártyát postán küldi el nekünk.

Mi kell az igényléshez? Az online hitelkártya igényléshez a következő dokumentumok szükségesek:

 • Személyi igazolvány.
 • Lakcímkártya.
 • Munkavállalói igazolás.
 • Jövedelemigazolás.

Az online kártya igénylés előnyei:

 • Az online kártya igénylés egy egyszerű és gyors folyamat.
 • otthonról, a számítógépünkről vagy a mobiltelefonunkról is elvégezhetjük.
 • Az online igénylés 24 órában, 7 napon keresztül elérhető.

Az online igénylés hátrányai:

 • Azonnali hitelhez nem juthatunk hozzá. Az online igénylés általában 1-2 hetet vesz igénybe.
 • Nem minden bank kínál online igénylési lehetőséget.

A hitelkártya igénylés egyszerű. Online még egyszerűbb, bár a kártya azonnal nem kerül a birtokunkba. A hitelkártya kalkulátor, segít legjobb hitelkártya kiválasztásában.

A hitelkártya összehasonlítás megelőzi az igénylést. Mindig. Ez fontos. Fontosabb, mint a kamat mértéke.

hitelkártya igénylés

Hitelkártya a mindennapokban

A kártya hasznos eszköz lehet a mindennapokban, ha felelősségteljesen használják.

A kártya lehetővé teszi, hogy vásárlásokat végezhess, anélkül, hogy azonnal kifizetnéd azok teljes összegét. Ez kényelmes lehet olyan esetekben, amikor például sürgősen szükséged van egy termékre vagy szolgáltatásra.

Sok kártya kínál különféle jutalmakat, például készpénz visszatérítést vagy pontokat minden vásárlás után. Ez megtakarítást jelenthet a mindennapokban.

Egy kártya vészhelyzetek esetén is segítséget nyújthat, ha hirtelen kiadások merülnek fel, amelyekre nincs elég megtakarításod.

Fontos rendszeresen ellenőrizni a kártya számlát, hogy ellenőrizd a vásárlásokat és a tranzakciókat, és hogy nincsenek-e jogosulatlan terhelések a számlán.

Egy költségvetés segíthet abban, hogy tudd, mennyit költhetsz hitelkártyával, és ne kerülj túlzott adósságba.

Az egyes kártyák különböző védelmi szolgáltatásokat is kínálhatnak, például vásárlásbiztosítást vagy utazásbiztosítást. Érdemes megnézni, hogy a te kártyád milyen előnyöket kínál.

A kamatköltségek elkerülése érdekében mindig igyekezz időben visszafizetni az egyenleget, és ne használd hosszú távú kölcsönvételre.

Egy kártya vagy több kártya?

Az, hogy egy kártyát vagy több kártyát érdemes-e használni, részben személyes pénzügyi helyzetedtől és igényeidtől függ.

Mindkét lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai, és a választás az egyéni pénzügyi céloktól függ.

Egy kártya használata:

 • Egyetlen kártya használatával egyszerűbben lehet nyomon követni a kiadásokat és a tartozásokat.
 • Egy kártya esetén könnyebb lehet kialakítani és betartani a havi költségvetést, mivel kevesebb számlát és tranzakciót kell figyelemmel kísérni.
 • Ha felelősségteljesen használod az egyetlen kártyádat, akkor kevesebb az esélye annak, hogy túlzott adósságba kerülj.

Több kártya használata:

 • Több kártya lehetőséget ad arra, hogy kihasználd az egyes kártyák különleges ajánlatait és jutalmait. Például egy kártya készpénz visszatérítést, míg egy másik utazási pontokat vagy légitársasági előnyöket kínálhat.
 • Több kártya használata lehetővé teszi, hogy különböző pénzügyi igényekhez alkalmazkodj. Például egy kártya a mindennapi vásárlásokhoz, egy másik pedig az utazáshoz vagy étkezésekhez.

Az optimális megoldás attól függ, hogy milyen pénzügyi célokat tartasz szem előtt. Az is fontos, hogy minden kártyát felelősségteljesen használj, és ne hagyd, hogy túlzott adósságba kerülj. Legjobb, ha alaposan átgondolod a döntést, és az egyénileg legelőnyösebb megoldást választod.

Egyszer betéti kártya, egyszer hitelkártya – attól függ, hogy mire kell

A betéti kártya és a hitelkártya is hasznos pénzügyi eszköz lehet, de különböző célokra. A betéti kártya akkor lehet jó megoldás, ha a saját pénzünket költjük, míg a hitelkártya akkor, ha a bank pénzét használjuk.

A betéti kártya egy olyan kártya, amin a bankszámlánkon lévő összeg áll a rendelkezésünkre. A betéti kártya használatával a bankszámlánkon lévő pénzt költjük, és a vásárlás összegét a következő banki napon vonják le a számlánkról.

 • A betéti kártya használata egyszerű és átlátható.
 • Nem kell kamatot fizetnünk a betéti kártya használatáért.
 • A betéti kártyával készpénzt is felvehetünk a bankautomatákból.
 • Használatához nincs hitelkeret, ezért csak a saját pénzünket költhetjük.
 • Általában nem kínálnak extra szolgáltatásokat a betéti kártyák, például pontokat vagy kedvezményeket.

A hitelkártya egy olyan kártya, amelyen egy előre meghatározott hitelkeret áll rendelkezésre. A használatával a bank pénzét használjuk, és a vásárlás összegét később, havonta kell visszafizetnünk a banknak.

Betéti kártya vagy hitelkártya? – csak okosan

A betéti kártya vagy a hitel kártya használata az adott helyzettől függ. Ha a saját pénzünket költjük, akkor a betéti kártya a jobb megoldás. Ha viszont a bank pénzét szeretnénk használni, akkor a hitel kártya lehet a megfelelő.

Íme, néhány ötlet a betéti kártya és a hitelkártya felelősségteljes használatához:

 • Csak akkor vegyünk fel hitelt, ha biztosak vagyunk abban, hogy képesek vagyunk a törlesztőrészleteket időben fizetni.
 • Mindig olvassuk el figyelmesen a hitel kártya vagy betéti kártya szerződést, mielőtt aláírjuk.
 • Tartsuk be a hitel kártya vagy betéti kártya szerződésben foglalt feltételeket.

A betéti kártya akkor lehet jó megoldás, ha:

 • Csak a saját pénzünket szeretnénk költeni.
 • Fontos számunkra a költéseink átláthatósága.
 • Nem szeretnénk kamatot fizetni a hitelkártya használatért.
 • A hitel kártya akkor lehet jó megoldás, ha:
 • Rövid távú pénzügyi szükségletünk van, amelyet nem tudunk saját megtakarításokból fedezni.
 • Rugalmasságot szeretnénk a költéseink terén.
 • Extra szolgáltatásokat szeretnénk igénybe venni, például pontokat vagy kedvezményeket.

A betéti kártya és a hitelkártya egyaránt hasznos pénzügyi eszköz lehet, de különböző célokra. Fontos, hogy alaposan mérjük fel a lehetőségeinket, és csak akkor válasszuk az egyiket vagy a másikat, ha biztosak vagyunk abban, hogy megfelelő számunkra.

És persze választhatjuk mindkettőt is. Lehet bankkártyánk és olyan kártyánk is, amin hitelkeret áll a rendelkezésünkre. Ha mindkettőt a rendeltetésének megfelelően használjuk, akkor az hozzájárulhat a mindennapjainkhoz.

Lehet két kártyánk is. Vagy több is.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Hitelkártya kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Hitelkártya kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Hitelkártya kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Hitelkártya kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A hitelkártya maximálisan elérhető összege igazodik a rendszeres jövedelmünk nagyságához.
Ha többet keresünk, magasabb lesz a hitelkeretünk. A bankok a számlatörténetünket veszik
alapul és akár havi nettó keresetünk három-négyszeresét is biztosítják hitelként.

Igen, ez általában lehetséges, viszont nem ajánlott. Azért nem, mert így az esetek többségében
igen drágává válik a kölcsönünk.

A felhasznált hitelkeret törlesztésére a hitelező megszab egy limitet, amit türelmi időszaknak
hívunk. Ez az általában 30 napos elszámolási időszak után kezd el ketyegni. Ha ez alatt az idő
alatt (a türelmi időszak általában 15 nap) visszafizetjük az adósságot, akkor kamatmentes lesz
a hitelünk, ha nem, akkor a bank kamatot számol fel.

A hitelkártya esetében a visszafizetés kisebb elmaradása is súlyos dráguláshoz vezethet,
azonban van egy olyan szolgáltatás, amely mentsvár lehet szorult helyzetben. Ha hitelfedezeti
biztosítást kötünk, akkor nyugodtabbak lehetünk, mert a biztosító fizeti helyettünk a törlesztőt,
ha valamiért mi nem tudnánk. Persze a szolgáltatásnak ára van, így érdemes kiszámolni,
megéri-e egyáltalán igénybe venni a hitelkártya nyújtotta kölcsönt.

A hitelkártya használatával felhalmozott adósságot a türelmi időszak végéig kell törleszteni. Ha
ez csak részben sikerül, akkor a fennmaradó összegre a bank kamatot számol fel. Ha
egyáltalán nem fizetünk, akkor pluszban késedelmi díjjal is számolnunk kell.

A pénzvisszatérítés azt jelenti, hogy vásárlásaink után bizonyos, előre meghatározott
százalékot visszatérít a bank. Például: ha 20 000 ft értékben tankoltunk, és hitelkártyával
fizettünk, bizonyos konstrukciók erre 3 százalékos visszatérítést adnak, azaz a 20 000 ft 3
százalékát megspóroltuk. A pénzvisszatérítésnek általában van egy felső határa, tehát hiába
költünk többet, bizonyos összeg fölött nem kapunk újabb kedvezményt.

A hitelkártya kiválasztásánál döntő érv lehet a kártya éves díja. A választásban nagy segítséget nyújthat a hitelkártya kalkulátor. A legjobb lehet számunkra a költési szokásainknak megfelelő hitelkártya, hiszen akár 5 százalék visszatértést is kaphatunk a vásárlásaink után.

A hitelkártyát kibocsátó pénzintézet a fordulónapon egy egyenleget küld nekünk. Ebben szerepel majd, hogy milyen határidőig, minimum mekkora összeget kell visszafizetnünk. A minimum összeg az, amit mindenképpen be kell fizetnünk, de akár a teljes költésünket is visszafizethetjük, így ugyanis a költéseink kamatmentesek lesznek.

A hitelkártya-szerződésben meghatározott összeget költhetjük el hitelkártyával. A hitelkártya-keretünket a bank hitelminősítés után állapítja meg. Gyakran előfordul, hogy a keretünket később, akár évente megemeli a pénzintézet.

Kamatmentesen költhetünk a hitelkeretünkből, ha a szerződésben rögzített fordulónapig a teljes összeget visszafizetjük. Arra azonban figyelnünk kell, hogy a készpénzfelvétel már az első naptól kamatozik, így a kamatmentesség csak a vásárlásokra vonatkozik.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Babaváró hitel: mire számíthatunk, ha nem jön a baba?

A Babaváró hitel az egyik legnépszerűbb támogatási forma szabad felhasználhatósága miatt. Ahhoz azonban, hogy a támogatás kamatmentes legyen, gyermekünknek kell születni. De mi történik, ha nem teljesítjük ezt a feltételt? És milyen következménnyel számoljunk, ha nem jön a baba? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Ezeket a dokumentumokat szerezd be az otthonfelújítási támogatáshoz

Újra lesz otthonfelújítási támogatás. A támogatás része egy kamatmentes hitel is, ennek az igényléséhez pedig, mint minden hiteligénylésnek, feltétele, hogy az igénylő benyújtsa a szükséges dokumentumokat. Szakértőink utánajártak, hogy milyen dokumentumokra kehet szükség, hogy gördülékenyen menjen az igénylés. Mutatjuk, hogy mik is ezek.

Tovább olvasom
Melyik állampapírral érhetjük el jelenleg a legmagasabb hozamot?

Az állampapírok az elmúlt év sláger befektetései voltak, idénre azonban már mérséklődtek az elérhető hozamok. Utánajártunk, hogy idén melyik állampapírral érhetjük el a legmagasabb hozamot, és azt is megmutatjuk, hogy mit gondolnak erről a befektetési formáról a befektetők és a szakértők.

Tovább olvasom
Így válaszd ki vállalkozóként a megfelelő lakossági hitelt

Vállalkozóként is igényelhető lakossági hitel. Ennek két oka lehet: egy lakossági hitel felhasználható a vállalkozás fejlesztéséhez vagy működéséhez, és egy vállalkozónak is szüksége lehet lakossági hitelre. De mennyire okoz nehézséget a jövedelem igazolása vállalkozóként? A lakossági hitelfelvétel vállalkozóként nehezebb lesz? Utánajártunk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával