OTP személyi kölcsön kalkulátor 2024

OTP

OTP Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

Bármire szabadon felhasználhatja

THM 15,7% - 18,6% Kamat: 14,99% - 16,59%
Futamidő 61 - 84 hó
Hitelösszeg 2.000.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Online igénylés akár 15 perc alatt

THM 14,9% - 29,5% Kamat: 14,99% - 24,99%
Futamidő 24 - 84 hó
Hitelösszeg 500.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

OTP Bank szabad felhasználású hitelek

Legszívesebben szabad felhasználású kölcsönt veszünk fel, hogy aztán azt arra költsük, amire akarjuk, számlák bemutatása, bürokratikus terhek nélkül. Egy barátom hajó vásárlásához választotta ezt a hitelt. Azt mondta, hogy ez egy igazán jó szolgáltatás. Ő mindent elektronikus úton intéz. Ezt is online intézte, ezt találta egyszerűnek. Szereti az ilyen szolgáltatások kényelmét. Az OTP Bank szabad felhasználású hiteleit nemcsak hajóra lehet elkölteni. Bármire költheted. Adhatsz hozzá ingatlan fedeztet vagy felveheted akkor is, ha rendszeres jövedelemmel rendelkezel. OTP személyi kölcsön, jelzáloghitel vagy adósságrendező hitel. Többféle lehetőség van.

OTP Személyi Kölcsön

8 millió forintig, akár Netbankon keresztül, folyósítási díj nélkül. Szabadon felhasználható nagyobb összeg ingatlanfedezet nélkül. Előnyös fix kamatozás és ingyenes a hitelbírálat. Csak egy telefon és megtudod, mennyit kaphatsz, és akár más hitelek kiváltására is használhatod. Nem kell tovább a keresés problémájával bajlódnod. Ez az OTP válasza, ha hosszabb távra nagyobb összeg kell gyorsan és kényelmesen, akkor igényeld az OTP szabad felhasználású hitel konstrukciót.

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

A Minősített Fogyasztóbarát kifejezés értünk van. Az MNB azért alkotta meg, hogy minél szélesebb körben elérhető, közérthető és áttekinthető feltételrendszerű, egyszerű és gyors ügyintézés mellett felvehető kölcsönök kerüljenek forgalomba. Ez a kifejezés jót jelent. Érdemes ezt választani. 2 millió Ft-tól 8 millió Ft-ig érhető el. A futamidőt 61 és 84 hónap között választhatod meg, és a THM nem megy 18,9% fölé. És ami a lényeg: szabadon, bármire.

OTP Babaváró kölcsön

Az Otthonteremtési támogatás sarokköve, ami 2020 után újabb lehetőségekkel bővült. 10 millió forint szabad felhasználású és kamatmentes kölcsönhöz juthatsz, havonta maximum 50 000 Ft-os törlesztőrészlettel. Kamattámogatást, gyermekvállalási támogatást és törlesztés szüneteltetés vehetsz igénybe. Hogy jön ki a 10 millió? Egy gyermek után: a kölcsön a teljes futamidőre kamatmentessé válik számodra, amennyiben a kölcsönkérelem benyújtásától a kölcsön folyósítást követő 5 éven belül teljesül a gyermekvállalás. Ilyenkor 3 éves törlesztés szüneteltetést is kérhetsz, bár ezzel a futamidő is növekszik. A második gyermek után: a tartozásod 30%-át az állam gyermekvállalási támogatásként kifizeti, amely összeget csak a kölcsön előtörlesztésére fordíthatod. És újra 3 éves törlesztés szüneteltetés kérhetsz. A harmadik gyermek után: a fennálló kölcsöntartozás 100%-át az állam gyermekvállalási támogatásként kifizeti neked, amelyet a kölcsön teljes összegű végtörlesztését jelenti. Ezzel a kölcsöntartozás megszűnik. Megszűnik. Három gyermek után tiéd a 10 millió. Van ennél jobb fizetési feltétel? Mint hogy nem kell már fizetni?

A TB igazolást előre

Az OTP Bank azt mondja: kérjük, a TB igazolást az igénylést megelőzően szerezze be az illetékes kormányhivatalban vagy ügyfélkapun keresztül elektronikus formában. Más dokumentumokat is fognak kérni tőled, de ezzel időt takarítasz meg, és így gyorsabban kapod meg a hitelt. És minél gyorsabban megkapod, annál előbb áll az a családod rendelkezésére. Jöhet a babaágy, a babakocsi és a családi autó, hogy mindannyian elférjetek.

Az OTP Bank mindenkire gondol – Akadálymentesítési támogatás

Az akadálymentesítési támogatás egy 10 évenként igényelhető, alkalmanként legfeljebb 300 000 Ft értékű vissza nem térítendő állami támogatás, mozgáskorlátozott személyek részére. Felhasználható meglévő lakás akadálymentesítési célú felújítására, átalakítására vagy akadálymentes új lakás építésére, vásárlására. De ha diák vagy kérhetsz Diákhitelt is. Vagy használhatod parkolásra, autópálya matrica vásárlásra a Simple pay-t. És van itt áruhitel, lakástakarék-pénztár, lombardhitel és ingatlanfedezetű, szabad felhasználású hitel is. Meg adósságrendező hitel és biztosítás. És hogy ezekhez hogy juthatsz hozzá?

A hiteligénylés folyamata az OTP Banknál

Telefonon, online vagy a fiókban is elindíthatod az igénylésedet. Ha telefonálsz, visszahívnak. Online az internetbankon keresztül vagy sétálj be egy bankfiókba, és mondd el, mit szeretnél. Rövid előszűrést végeznek, és szükség estén időpontot foglalnak neked egy fiókban. Az adatok rögzítése után a hitelbírálat következik, amely csak rövid időt, néha csak 1-2 percet vesz igénybe. Pozitív bírálat esetén, átlagosan a hiteligénylés elindításától kezdve egy munkanapon belül, a szerződés megkötése után megérkezik a kölcsönösszeg a számládra. Ha folyósítási díjat kell fizetned, akkor a folyósítási díj összegével csökkentett kölcsönösszeget folyósítják neked. Ezután már csak törlesztened kell.

Egy bank mind felett

Az OTP Bank Nyrt Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankja, amely Közép- és Kelet-Európában közel 1500 bankfiókot működtet, és kilenc országban több mint 13 millió ügyfelet szolgál ki A legnagyobbak és a legismertebbek. Ki ne akarna a legnagyobbal kapcsolatba kerülni? Ők nyilván minden kérdésünkre, problémánkra és célunkra igazi megoldást kínálnak. Ez már nem az a Takarékpénztár, ami 1949 március 1-én jött létre. Egy modern bank, innovatív megoldásokkal, és rengeteg, rengeteg tapasztalattal. És 13 millió ügyféllel. Lehetsz te az egyik.

Az OTP személyi kölcsönt mire érdemes igényelni?

Személyi kölcsön esetén nem kell azon gondolkozni, hogy mire lehet elkölteni. Mert bármire el lehet költeni. Személyi kölcsön esetén nincsenek határok. Bármire felhasználható a hitelösszeg.

A szabad felhasználású kölcsönök előnye a hitelcél maghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy nincs szükség sem a hiteligénylés alatt, sem utána adminisztrációra. Nem kell számlákat bemutatni a hitelt nyújtó pénzintézetnek, nem kell semmilyen módon igazolni a pénz elköltését. Ez egyszerűbbé teszi a felhasználást. Az egyszerűség pedig fontos tényező egy hiteltípus kiválasztásánál. A személyi kölcsönnek ráadásul nem csak a felhasználása, de az igénylése is egyszerű.

A szabad felhasználást szó szerint lehet venni. Nincs olyan dolog, amire ne lehetne elkölteni a felvett összeget. Persze vannak szokásosnak nevezhető felhasználási módok. Ilyen a lakásfelújítás vagy az autóvásárlás. Ezek olyan, szinte minden családban felmerülő események, amiknél felmerülhet a személyi kölcsönből történő megvalósítás. Az ingatlant időnként fel kell újítani, az állagát meg kell óvni, festeni kell, de a fürdőszobát vagy a konyhát is át lehet alakítani. Az autóvásárlás is ilyen, hiszen az autó öregszik, a család új tagokkal bővülhet, vagy egy hobbi miatt lehet szükség nagyobb autóra. De a személyi kölcsönt fel lehet használni másra is. Lehet belőle bútort vagy elektronikai cikket venni, és egy új telefon is szóba jöhet. Mivel nincs korlátozva a személyi kölcsön felhasználása, adott, hogy az éppen felmerülő költséget finanszírozza belőle az igénylő.

A személyi kölcsön felhasználásának más területei is vannak. Ez lehet egy utazás, egy hobbihoz szükséges eszköz, vagy egy történés, és a nem várt, nem tervezett eseményekről még nem is beszéltünk. Gyakori ugyanis, hogy egy nem várt esemény átmeneti pénzzavart okoz a családban. Ez lehet betegség, munkanélküliség, egy hirtelen elromló hűtőszekrény vagy egy lerobbanó autó. Ilyenkor, ha az igénylő nem rendelkezik megtakarítással, vagy nem elegendő a megtakarítása, esetleg a megtakarítását nem akarja elkölteni, akkor a személyi kölcsön megoldást nyújthat a kialakult helyzetre. Nem kell persze váratlan esemény, az is lehet, hogy egy régóta dédelgetett álom megvalósításának jött el az ideje.

A személyi kölcsön egy fogyasztási hitel, amit az igénylők többnyire a mindennapjaik megszépítéséhez vesznek igénybe. Új TV, új telefon, új kanapé. Nem csak fogyasztásra lehet azonban felhasználni a hitelt. Be lehet azt fektetni, vállalkozást lehet indítani belőle. A szabad felhasználás lehetővé teszi, hogy a kölcsönt bármire elköltse az igénylő. Ha van egy jó ötlet egy vállalkozás indításához, és csak a tőke hiányzik az induláshoz, a személyi kölcsön megoldás lehet erre is. És a kölcsönösszeget be is lehet fektetni. Azt tudni kell, hogy nem ezek a leggyakoribb felhasználási módok, leggyakrabban fogyasztásra igényelnek személyi kölcsönt. De ez is hozzájárulhat az igénylő és szerettei életéhez. Egy beindított vállalkozás, ami sikeressé válik, jó befektetésnek tűnik. Erre is van lehetőség, ahogy arra is, hogy Ázsiában utazzunk hátizsákkal, vagy megvegyük a harmadik csónakmotort.

OTP Bank személyi kölcsön

Az OTP személyi kölcsöne – információk

Az innovatív, modern pénzügyi megoldásokat szeretik az emberek. Ilyen az online igénylés is. Mit jelent a végig online igénylés?

Online igényléskor nem kell bemenned a fiókba. Még telefonálnod sem kell. Amire szükséged lesz, az egy internet elérésére alkalmas számítástechnikai eszköz. Van otthon egy okostelefon mobilnettel? Akkor ne keres tovább. Meg van a szükséges eszköz.

Online igényléskor a bank honlapján történik az igénylés teljes folyamata, egészen a kiutalásig. Otthon ülsz a foteledben, kezedben a telefonoddal, és igényelsz egy hitelt. Ilyen harminc éve még nem volt. De már van, és az ügyfelek szeretik.

Minden az interneten keresztül történik. A személyazonosságod megállapítása, a szükséges dokumentumok benyújtása, és az igénylés leadása is. Itt tudod meg, hogy a bank jóváhagyta az igénylésed, és hogy mikor utalja a számládra a pénzt. Nincs bankszámlád, amire utalhatnának? Azt is nyithatsz. Online.

1 órán belül hitelhez jutni? Lehetséges. Az OTP Bank a személyi kölcsön igénylések több, mint kétharmadánál egy órán belül folyósítja a hitelösszeget, ha az igénylő az OTP Bank ügyfele és a jövedelme a folyószámlájára érkezik.

Csak jövedelemigazolás kell az OTP személyi kölcsön igényléséhez. Nincs szükség fedezetre, és jelentősen leegyszerűsíti az igénylési folyamatot. Ezért könnyen és gyorsan hozzá lehet jutni az OTP Bank személyi kölcsöneihez. Alkalmazottak munkáltatói igazolással, nyugdíjasok nyugdíjszelvénnyel, vállalkozók NAV jövedelemigazolással tudják igazolni a jövedelmüket. Az egyszerű igénylés teszi vonzóvá az OTP személyi kölcsönt. És akár egy órán belül folyósítják az igényelt összeget. Ennél nem kell jobb.

A hitelszerződés aláírás után válik érvényessé. Ez egy papír alapú, személyes szerződéskötésnél egyértelmű. Az ügyfél aláírja a papírokat, és kész. Az OTP Bank ma már aláírópadokat használ, és a szerződések az internetbankban érhetők el. De mi a helyzet a teljesen elektronikusan igényelt hiteleknél? Az internetbankba érkező hiteldokumentációt egy SMS kóddal írhatja alá az ügyfél. Ez már a huszonegyedik század.

Az igénylés előnyei

A személyi kölcsön igénylésének a legnagyobb előnye, hogy az igényléskor nem kell biztosíték. Bizonyos kölcsönöknél a pénzintézetek kötelezően előírják, hogy biztosítékot kell bevonni a hitelügyletbe. Ebben az esetben a legtöbbször az ingatlanfedezetre gondolhatnak, de a biztosíték lehet egy pénzösszeg, részvény, kötvény, de egy értékes műtárgy is. A személyi kölcsön igénylésékor erre nincs szükség, a pénzintézet nem fog fedezetet elvárni. Ezért azok, akiknek nincs fedezetük, vagy azt nem akarják felajánlani, azok is igényelhetik a személyi kölcsönt. Az, hogy ez nem szükséges, azért előnyös, mert egyszerűbb a folyamat, gyors az elbírálás, és a hitelfelvétel díjai is alacsonyabbak. A fedezetnek felajánlott ingatlant ugyanis fel kell becsültetni, és ez időigényes és költséges. Az ingatlanfedezetre jelzálog bejegyzés fog kerülni, és egy közjegyzőre is szükség van a hitelszerződés megkötéséhez. Mindezek egy személyi kölcsön igénylésénél nem szükségesek.

A személyi kölcsön igénylés másik elvitathatatlan előnye a gyorsaság. Egy személyi kölcsön akár egy napon belül is megkapható, de néhány napon belül szinte mind elérhető. Ez azt jelenti, hogy ha az igénylő dönt arról, hogy személyi kölcsönt igényel, akkor csak néhány napot kell arra várni, hogy a hitelösszeg felhasználható legyen. Átmeneti pénzavar esetén ez döntő érv, mert azonnal fel lehet használni a vágy elérésére a kölcsönt. Nem kell várni hetekig, vagy hónapokig arra, hogy a pénzintézet folyósítsa a pénzt. Ez nem csak egy pénzavarnál lehet lényeges, hanem minden igényléskor. Az igénylőben született egy döntés, van cél, vágy, álom, amit meg akar valósítani. És nem akar várakozni. Menni akar, csinálni akarja. Nem akar várakozni. Az, hogy a személyi kölcsönnel rendkívül gyorsan az igénylő rendelkezik, az első helyen van a döntést befolyásoló érvek között. A gyorsaság azért is lényeges, mert szinte rögtön kiderül, hogy az igénylő hitelképes vagy nem. Az előminősítés néhány perc alatt megvan. Az előminősítés után pedig szinte azonnal a végleges bírálat következik. És ha az pozitív, tehát az igénylőt hitelképesnek találja a bank, akkor már csak a szerződés megkötése, és a folyósítás van hátra. És persze a lényeg: a hitel felhasználása a cél elérése érdekében.

A személyi kölcsön harmadik előnye a szabad felhasználhatóság. A szabad felhasználás azt jelenti, hogy semmi nem szab határt felhasználáskor. A kölcsönt folyósító bank ugyanis nem korlátozza semmilyen módon a kölcsön felhasználását. Az ügyfél arra költi, amire akarja. Ingatlanvásárlás, lakásfelújítás, új autó, franciaágy? TV, utazás, esküvő? Bármire költhető a kölcsönösszeg. A szabad felhasználás nagyon előnyös. A gyorsaság is. És az, hogy nincs szükség biztosítékra. Ez a három dolog az, amiért a személyi kölcsön a legnépszerűbb kölcsön.

Miért jó a fix kamat?

A fix törlesztőrészlet legnagyobb előnye az, hogy kiszámítható. A fix kamatozású személyi kölcsönök éppen ezért rendkívül kedveltek. A biztonságot ad az az érzés, hogy mindent megtettél a környezeted pénzügyi helyzetének állandóságáért. A biztonság a döntéskor mindig az elsők között van a listán. És a fix törlesztőrészlet hozzájárulhat a biztonsághoz. Hiszen a futamidő alatt végig tudni fogod, hogy mekkora havi kiadással kell számolnod.

A legmegfelelőbb fix személyi kölcsönt könnyű kiválasztani. Egy személyi kölcsön kalkulátor kell hozzá. A hitelkalkulátor felsorolja az aktuális hiteleket, megmutatva azok paramétereit. Megmutatja a kamatot, a Teljes Hiteldíj Mutatót és a teljes visszafizetendő összeget is. Látni fogod, hogy melyik hitel kerül kevesebbe számodra a kiválasztott futamidőre. A futamidő és a hitelösszeg megadása után tudni fogod, hogy mennyit kell havonta fizetned. Hitelkalkulátorral gyorsan és egyszerűen, otthonról hozhatsz felelős döntést. Használd a személyi kölcsön kalkulátort!

A fix személyi kölcsön előnyös. Miért? A törlesztőrészlet nem változik a futamidő végéig, a kölcsönt forintban folyósítja a bank, ezért tervezhető kiadással veheted fel kölcsönt. Nem érhet meglepetés. Meglepetés helyett fix személyi kölcsön. Ez a megoldás. A megoldás arra, hogy tudd, mikor és mennyit fizetsz. És ezt tudnod kell!

A fix kamatozású személyi kölcsön törlesztő részlete állandó. Ez biztonságot ad, kiszámítható lesz a kölcsönöd az egész futamidő alatt. A személyi kölcsönök futamideje többnyire rövid, néhány év. És a hitelösszeg is alacsony. Lehet 8 millió forintot is igényelni a személyi kölcsönből, de általában kisebb összeget igényelnek. Ez a gyorsan és egyszerűen igényelhető hitel különösen népszerű. És fix törlesztőrészletekkel biztonságos is.

A változó és fix kamatozású személyi kölcsön árazása különbözik. A fix, nem változó kamatozású kölcsön általában drágább. A döntésnél fontos lesz, hogy a rövid távú nyereség a fontos, vagy a biztonságos, kiszámítható kiadások. Dönts bölcsen! Önmagadért és a szeretteidért. Egy hitel felvétele mindig nagy döntés, még kisebb hitelösszeg esetén is. Olyan döntést kell hoznod, hogy a hitelfelvétel áldás legyen, ne egy kellemetlen esemény, ami aztán évekig nyomaszt, megterhelve a családod anyagi helyzetét.

OTP hitelek

Egy ingatlan megvásárlásakor az OTP lakáshitel felvételét ajánlják a szakértők. A hosszabb futamidő és a magasabb kölcsönösszeg miatt jobban járhatsz egy ingatlan vásárlásánál, ha OTP lakáshitelt igényelsz. Az OTP lakáshitel a legnagyobb beruházásod lehet. Ezért alapos utánajárást igényel a legjobb kölcsön kiválasztása. Az OTP lakáshitel igénylésékor ingatlanfedezetre van szükség, az OTP személyi kölcsönhöz ez nem kell. Fedezet nélkül pedig egyszerűbb kölcsönt igényelni, ráadásul olcsóbb és gyorsabb is. Miért nehezebb a fedezetes kölcsön igénylés? Az OTP személyi kölcsönt néhány nap alatt folyósítják, de egy lakáshitelre heteket kell várni. A megvásárolni kívánt lakás lesz a kölcsön fedezete, ezért azt fel kell becsültetni, és a pénzintézet jelzálogjogot fog bejegyeztetni rá, amit egy közjegyző előtt meg kell erősítened. Ezek mind költséget is jelentenek. Ahogy a lakásbiztosítás is, mert azt is kötelező kötni a fedezetként bevont ingatlanokra. Több idő, több pénz és több energia egy OTP lakáshitel igénylése az ingatlanfedezet miatt. Mégis megérheti.

Az OTP Babaváró kölcsön egy államilag támogatott hitelkonstrukció, és úgy működik, mint egy személyi kölcsön. Nem kell hozzá ingatlanfedezet, elég a jövedelmet igazolni. Az OTP Babaváró kölcsön szabadon elkölthető és bármire felhasználható. Nem kell a hitelcélt megadni, és nem kell a hitel elköltését igazolni. Az OTP Babaváró kölcsön legnagyobb különlegessége pedig az, hogy az állami támogatás miatt akár a futamidő végéig kamatmentes lehet. És ha három gyermeked születik, utána már semmit nem kell fizetni.

Az OTP Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitele egy különleges személyi kölcsön. Az OTP Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitele szabadon felhasználható, mint a személyi kölcsönök, mégis jobb azoknál. Szabályozzák a kamatot, a díjakat, azt, hogy milyen módon igénylehető a kölcsön, és azt is, hogy mennyi idő alatt kell a kölcsönt elbírálni és folyósítani. Egy még gyorsabb, még egyszerűbb, még kedvezőbb kondíciókkal rendelkező terméket vehetsz igénybe, ha OTP Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt igényelsz.

OTP törlesztési biztosítások

A biztosítás szóról általában nem a hitel jut az ember eszébe. Gondolhatsz lakásbiztosításra, balesetbiztosításra, utazási biztosításra vagy életbiztosításra. A hitelekre is lehet biztosítást kötni. A hitelek nagy kiadást és terhet jelenthetnek, és ennek a tehernek a biztosítása ugyanolyan fontos lehet, mint egy gépjármű biztosítása. Egy nem várt esemény, ami lehetetlenné teszi a részletek fizetését, olyan anyagi terhet jelenthet, ami akár tönkre is teheti a családod. Ezt pedig mindenképpen el kell kerülni.

A hitelek biztosítása nem jelent mást, mint hogy a hitel visszafizetése garantált lesz akkor is, ha egy életesemény miatt ezt a hitelfelvevő nem tudja megoldani. A biztosítás megakadályozhatja, hogy visszafordíthatatlan károk érjék a hiteligénylőt. A hitelfedezeti biztosítás időszakosan vagy végleg átvállalja a részletek fizetését. Ezzel menetesítve a kötelezettsége alól a biztosítottat. Biztosítás köthető halálesetre, munkanélküliségre, munkaképesség csökkenésére vagy keresőképtelenségre. Meglévő és új hitelhez is köthető hitelfedezeti biztosítás, vagyis ha valaki nem kötött biztosítást a hitel igénylésekor, azt utólag is egyszerűen és gyorsan megteheti.

A biztosítás akkor a legjobb, ha soha nem kell igénybe venni. De ha szükség van rá, kell, hogy legyen. Kötni kell hitelfedezeti biztosítást! Ezzel is növelheted a saját és szeretteid biztonságát. Azokét, akik a legfontosabbak neked.

OTP autóhitel – az autóhitel

Az új autó megrendeléskor a várakozási idő egyes típusoknál a duplájára, néha a háromszorosára nőtt az utóbbi években. Használt autó esetén nincs ilyen probléma. Használt autó azonnal vásárolható. Ha készpénz mellet vagy helyett hitelt is szeretnél igénybe venni, akkor meg kell találni a megfelelő OTP hitelkonstrukciót. Először el kell dönteni, hogy autólízinggel vagy személyi kölcsön segítségével vásárolja meg valaki a kiválasztott autót.

OTP autóhitel – OTP személyi kölcsön

Nem is olyan régen ez nehézkesen ment, végig kellett járni a pénzintézeteket, most már erre nincs szükség. OTP hitelkalkulátor segítségével a piacon elérhető összes lízing és hitel összehasonlítható otthonról, a karosszékből, kényelmesen. Körültekintőnek kell lenni, mert több ezer forint eltérés is lehet a havidíjak között. Az OTP autóhitel kalkulátorba beírjuk az igényelni kívánt összeget, és a tervezett futamidőt, és máris látható, hogy mennyit kell majd havonta fizetni, és azt is, hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg. Ha ez vállalható, elindítható az OTP hitel igénylés. Autóhitel kalkulátor OTP.

OTP Bank személyi kölcsön kalkulátor

Az OTP személyi kölcsön kalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a kiválasztott OTP hitelkonstrukció összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető OTP bank hitel adatait. Az igénylő láthatja a teljes visszafizetendő összeget, amiből kiszámítható, hogy mennyibe fog kerülni az OTP Bank hitel felvétele. A kamat mellett a THM is látható lesz, és mivel az adatok egy oldalon, egymás alatt jelennek meg, könnyen kiválaszthatóvá válik a legideálisabb konstrukció.

OTP személyi kölcsön kalkulátor – érdemes használni

Az OTP hitel kalkulátor használat minden hitelfelvételnél fontos. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá az OTP hiteleket. Hanem azért is, mert a hiteligénylők többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb hitelt válassza ki. Ez érthető is, hiszem egy adott hitelösszeg mellett a legalacsonyabb költségek a legvonzóbbak.

OTP személyi kölcsön kalkulátor – a legjobb OTP hitelhez

A legjobb konstrukció OTP személyi kölcsön kalkulátorral választható ki a legegyszerűbben. Az összehasonlítás egy összetett folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy program a legalkalmasabb. Amellett tehát, hogy egy otthonról, a nappaliból érhető el az OTP személyi kölcsön kalkulátor, pontosabb eredményt is hoz annál, mintha mi magunk szeretnénk megtalálni a legjobb OTP hitelt. Használni kell az OTP személyi kölcsön kalkulátort!

OTP személyi kölcsön kalkulátor

THM – Teljes Hiteldíj Mutató

A Teljes Hiteldíj Mutató százalékosan mutatja meg, hogy egy OTP hitel mennyibe kerül. A hitelek összehasonlításában van nagy szerepe, mert minél magasabb a THM, annál többe kerül az OTP hitel. Hitelfelvételnél rendkívül fontos a THM.

THM – A Teljes Hiteldíj Mutató szabályai

A hatályos jogszabályok értelmében a Teljes Hiteldíj Mutató mértéke az OTP személyi hiteleknél nem haladhatja meg az alapkamat 24 százalékponttal növelt értékét. Személyi hitelnek számít a gyorskölcsön, az autóhitel és a személyi kölcsön. Fogyasztási hitelnél magasabb lehet a THM. A hitelkártyák és a folyószámlahitelek Teljes Hiteldíj Mutatója 39 százalékponttal lehet magasabb a jegybanki alapkamatnál.

Teljes Hiteldíj Mutató – kamat vagy THM

A Teljes Hiteldíj Mutató bevezetése előtt csak a kamat nagysága volt az iránymutató, a kamattal tudtuk összehasonlítani az OTP hiteleket. A kamat azonban nem a teljes költsége az OTP hitelnek, mert egy OTP hitel felvételekor számítanunk kell más kiadásokra is. Az egyéb kiadások is fontosak, még úgy is, hogy tudjuk, a kamat határozza meg leginkább a THM nagyságát. A kamat mellett számolni kell a folyósítási díjjal és a hitelbírálati díjjal is. Ezek is kiadások, a kezelési költséggel és az egyéb adminisztrációs költségekkel együtt. Lehet díja a megnyitandó folyószámlának is, és adott esetben a közvetítőnek is kell majd jutalékot fizetni.

Teljes Hiteldíj Mutató – az OTP hitel költsége

OTP jelzáloghitel esetén más jellegű kiadások is lesznek. Számolni kell az értékbecslés díjával és a helyszíni szemle díjával is. Az ingatlan-nyilvántartási eljárás díja is terhel, ahogy a tulajdoni lap és jelzálogjog-bejegyzés is. A Teljes Hiteldíj Mutató ezeket mind tartalmazza, összehasonlíthatóvá téve ezzel a különböző OTP konstrukciókat. A THM segítségével tehát kiválasztható a legmegfelelőbb OTP hitel.

Teljes Hiteldíj Mutató – mi nincs benne?

A THM nem tartalmazza a közjegyzői és ügyvédi díjat, pedig ezeket is ki kell kifizetni. A fedezetül szolgáló ingatlan biztosításának is lesz díja. Lehetnek még más költségek is elő vagy végtörlesztés esetén vagy szerződésmódosításkor. Ezeket nem tartalmazza a THM, így ezek kimaradnak az összehasonlításból. Mivel vannak olyan költségek, amiket a THM nem tartalmaz, ezért igényléskor ezeket is figyelembe kell venni, hogy jó döntést lehessen hozni.

Van a 0% THM is

Ma már az ügyfelek többsége tudatos a pénzügyeiben. Tudják, hogy mi a különbség a kamat és a THM között, és hogy mi az a kezelési költség. Nagyon lényegesek ezek az ismeretek, mert pénzről van szó, és nem akarunk a kelleténél többet fizetni egy hitelért. Amikor OTP hitelt veszünk fel, fontos, hogy az mennyibe fog kerülni.

Van a 0% THM is – érdemes felvenni ilyen hitelt

Régebben, sok évvel ezelőtt, a cégek gyakran hirdettek nulla kamattal kölcsönöket, azért, hogy az vonzónak tűnjön a vásárlóiknak. Ez a ma már csak ritkán alkalmazott trükk működött is meg nem is, mert a figyelmetlen ügyfélből haragos ügyfél lett, miután felismerte, hogy nem is nulla az a nulla. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy egy hitel kamata vagy a THM nulla százalék. A nulla százalékos kamat ugyanis nem jelenti azt, hogy a hitelünk költségmentes, ellentétben a nulla THM-mel, amikor a hitel költsége valóban nulla forint, vagyis semmivel nem kell többet visszafizetnünk annál, mint amennyit igényeltünk.

A Teljes Hiteldíj Mutató segíti a tájákozódást

Fontos, hogy elolvassuk a szerződést. Ezt kis túlzással senki nem teszi meg, sőt vannak olyan ügyfelek, akik a hitelfelvétel után néhány perccel nem tudják megmondani, hogy melyik banktól vettek fel a hitelt. Mi ne legyünk ilyenek, olvassuk el a szerződést. Már a tájékozódás közben, akár az üzletben is megtudhatjuk, hogy a hitelünknek valóban nulla-e THM-e. A szerződés elolvasásakor viszont ez bizonyosan kiderül.

El kell olvasni a hitelszerződést

A megállapodást aláírása előtt győződjünk meg róla, hogy annyi OTP hitelt kaptunk-e, amennyit kértünk, és nézzük meg törlesztő részletet is. Nulla THM esetén úgy számolhatjuk ki a teljes visszafizetendő összeget, hogy a futamidőt megszorozzuk a törlesztő részlettel. Ha a teljes visszafizetendő összeg és a hitelösszeg megegyezik, akkor egy forinttal sem fizetünk többet vissza, mint amit felvettünk, vagyis a Teljes Hiteldíj Mutató nulla százalék.

Mikor változik meg a THM?

Változó kamatozású hitelnél a THM is változhat a kamatperiódus végén. A hitel kamata a jegybanki alapkamathoz igazodik, így ha az emelkedik, akkor emelkedik a hitel kamata, és vele együtt a THM is. Hosszabb kamatperiódusnál ritkábban változik a kamat, így jóval kisebb a kamat kockázata. A THM állandó a fix kamatú hitelnél mert a hitel kamata a futamidő alatt nem változhat. Ez a legbiztonságosabb megoldás.

Miért fontos a THM?

Ahogy fent olvasható, a Teljes Hiteldíj Mutató által nem tartalmazott díjak között vannak olyanok, amik nem biztos, hogy érintenek majd bennünket. Optimális esetben ilyen a késedelmi kamat is. A többi díj pedig a folyószámlánk kondícióitól, és a megkötött lakásbiztosítás fajtájától függ. Ne gondoljunk viszont arra, hogy mivel a THM nem tartalmaz minden költséget, ezért nem is tudja betölteni a szerepét. A THM alkalmas arra, hogy összehasonlíthatóvá tegye a különböző OTP hitelkonstrukciókat.

OBA – Országos Betétbiztosítási Alap

Az OTP Bank tagja az OBA-nak. Miért lehet fontos az OBA egy OTP személyi kölcsön igénylésnél? Azért mert a bank az OTP hitel összegét egy bankszámlára utalja. És azt meg kell védeni addig is, ameddig elköltjük. A szeretteink biztonságának másik záloga a hitelfedezeti biztosítás mellett az Országos Betétbiztosítási Alap. A pénz addig van jó helyen egy bankban, amíg az megfelelően működik. De mi a helyzet akkor, ha bank csődöt jelent?

Országos Betétbiztosítási Alap – védelem a bajban

Amikor egy bank fizetésképtelenné válik, akkor a betétesek nem tudnak a pénzükhöz jutni. Azért, hogy az ebből adódó bizalmatlanságot csökkentsék, a magyar pénzintézetek életre hívták az Országos Betétbiztosítási Alapot. Az Országos Betétbiztosítási Alap 1993-ban alakult meg. Lényeges információ, hogy a Magyarországon székhellyel rendelkező bankok kötelesek csatlakozni hozzá. Akármelyik magyar pénzintézetben van bankszámlánk, az védve lesz. Az OBA egy pénzintézet tevékenységi engedélyének visszavonása után az előírt 10 napon belül kártalanítja az érintett ügyfeleket.

Országos Betétbiztosítási Alap – régóta segít

Az OBA 1993-as alapítása óta erre már többször is szükség volt. Az OBA munkatársai a kártalanításban, és a pénzintézet végelszámolásában is részt vesznek. A kártalanításnak nincs önrésze, ezért a teljes összeg jár, és ezt kérni sem kell, hiszen a kártalanítás folyamata automatikusan elindul. Ez a biztosítás nem kerül pénzbe, számlatulajdonosként ezért fizetni nem kell. Az ingyenesség oka, hogy az OBA megalakulása nem csak az ügyfelek érdeke, mert ez az intézmény hozzájárul az ország pénzügyi stabilitásához, ami minden tagszervezet érdeke.

OBA – szabályok

Az érvényben lévő szabályok miatt a betét minden magyarországi banknál védve van. Az OBA megalakulásáig a betétekben elhelyezett összeget az állam garantálta. Már az OBA vállalja ezt a garanciát. Ha az OBA működésének megkezdése előtt helyezték el a pénzt, arra a jogszabályok miatt továbbra is az állam garanciája érvényes. Amikor egy pénzintézet fizetésképtelenné válik, és az ott elhelyezett pénzhez nem fér hozzá a tulajdonosa, akkor az Országos Betétbiztosítási Alap 10 munkanapon belül kártalanít 100 ezer eurónak megfelelő összegig, mindig forintban.

OBA – speciális esetek

Egyes speciális esetekben ez a keret a másfélszeresére is nőhet. Röviden összefoglalva: minden magyarországi pénzintézetben védve van a betét összege. Ha egy pénzintézet fizetésképtelenné válik, az OBA kártalanítani fog. A kártalanítás összege maximum 100 ezer euró betétesenként. Fontos, hogy ez minden bankra külön-külön érvényes. Ha több pénzintézetnél is van betét, akkor mindegyik betét biztosított lesz 100 ezer euróig. Ha azonban egy pénzintézetben van több számla, akkor az azon tartott összegek összeadódnak.

OBA – a kártalanítás összege

Az OBA a betétek tőkéje és kamata után legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban fizet kártalanítást. Egyes esetekben ez további 50 ezer euróval több lehet. Ilyen eset, ha elkülönített számlán van a betét, ami ingatlaneladásból, munkaviszony megszűnéséhez vagy nyugdíjhoz kapcsolódó juttatásból, vagy biztosítási összegből származik. A kifizetés mindig forintban történik, akkor is, ha az összeghatár euróban lett meghatározva. Amikor a kártalanítást megkezdődik, az OBA a 100 ezer eurót a megelőző napon érvényes MNB devizaárfolyamon átszámolja. Ez lesz a maximális kártalanítási összeg forintban.

OBA – mire fizet?

A kártalanításba beletartozik a folyószámlára befizetett összeg, a lekötött betét, és a kártalanítás kezdő időpontját megelőző napig járó kamatokat is kifizetik. Minden magánszemély kap kártalanítást. A vállalkozások, alapítványok, és a civil szervezetek is védettek 100 ezer euróig. Ráadásul, ha egyéni vállalkozóként és magányszemélyként is vezet valaki számlát, akkor mindkét számlára érvényes lesz a 100 ezer eurós kártalanítási határ. Mivel vannak speciális esetek, amikor akár 100 ezer euró felett is kártalanítanak, fontos, hogy tájékozódjunk arról, hogy mekkora összeget kaphatunk vissza.

OBA – gyors segítség

A kártalanítás 10 napon belül megtörténik. A kártalanítás megkezdése előtti napon jelenik meg a kártalanítás megkezdéséhez szükséges határozat. Az OBA az első két napban tájékoztatja a közvéleményt a kártalanítás megkezdéséről és menetéről. Közben az OBA az első öt napban feldolgozza a végelszámolás alatt álló pénzintézettől kapott adatokat. Az ötödik napon kezdődik meg a kifizetés, és ennek a tízedik napig be kell fejeződnie. A kártalanítás itt nem ér véget, az OBA az utógondozásról is gondoskodik.

Azonnali Fizetési Rendszer (AFR)

Az OTP Banknál elérhető az AFR. Ezzel a rendszerrel a kölcsönösszeget azonnal el tudjuk utalni oda, ahova szeretnénk. Azonnal. Az Azonnali Fizetési Rendszerrel (AFR) történő utalás ugyanis olyan, mintha készpénzt adnánk át. De nem lennének térbeli és időbeli akadályok. A mindenki által csak azonnali utalásnak nevezett szolgáltatás egy igazi huszonegyedik századi megoldás. Az elindított utalás ugyanis öt másodpercen belül megérkezik a fogadó bankszámlaszámára.

Azonnali Fizetési Rendszer – valóban azonnali

Ez a pénzügyi megoldás sok esetben jöhet jól. Hiszen egy nagyobb vásárlásnál nem kell készpénzt vinni, vagy a másik félnek az utalásra várni. Bár az azonnali utalás csak 10 millió forint alatt működik, a Magyar Nemzeti Bank további fejlesztéseket ígér az elkövetkező években. A rendszer nagy előnye, hogy a hét minden napján, a nap 24 órájában működik. Nem csak munkanapokon munkaidőben. Éjszaka és hétvégén is lehet azonnal utalni. Akár ünnepnapokon is.

Azonnali Fizetési Rendszer – modern megoldás

Az azonnali utalás elektronikusan indítható és fogadható, két magyarországi bankszámla között, forintban. Külföldre egyelőre nem lehet utalni, ahogy papír alapon sem lehet azonnali utalást indítani. Ráadásul az utalások száma nincs korlátozva. Akárhányszor lehet azonnal utalni. Az azonnali utalást csak technikai hiba akadályozhatja, vagy az, ha nincs elegendő fedezet a bankszámlán.

Azonnali Fizetési Rendszer – többféle megoldás

E-mail címre és telefonszámra is lehet azonnal utalni. Ezek az úgynevezett másodlagos azonosítók. Az utalás fogadásához előzetes regisztráció szükséges. Akár az adószámot is meg lehet adni másodlagos azonosítóként. A másodlagos azonosítók működése egyszerű. Ugyanúgy a bankszámlához tartoznak, mint a bankszámlaszám.

Azonnali Fizetési Rendszer – másodlagos azonoítók

Egy számlaszámhoz több másodlagos azonosító is megadható, azonban ha például egy telefonszám már meg van adva egy számlaszámhoz, azt már nem lehet egy másik számlaszámhoz rendelni. A másodlagos azonosító megadása biztonságos. Az utaló fél csak utalhat, a számla adataihoz nem férhet hozzá. És egyszerűsíti is az életet, hiszen nem kell 24 számjegyből álló bankszámlaszámot megadni az utaláshoz. Elég egy telefonszám. Ami úgyis el van mentve a telefonba.

Azonnali Fizetési Rendszer – fizetési kérelem

A fizetési kérelem egy új lehetőség. Nem kell a partnerre várni, el lehet küldeni neki a szükséges adatokat, neki csak jóvá kell hagynia azt. Ezzel csökkennek a partner terhei, és nincs hibalehetőség sem. Nincs hibalehetőség a QR-kódos fizetésnél sem. A QR-kód ugyanis minden, az utaláshoz szükséges adatot tartalmazza. A QR-kódos fizetés még nem elterjedt, de nagy jövő előtt áll.

Azonnali Fizetési Rendszer – biztonságos

Az, hogy ezeknél a fizetési módoknál nincs hibalehetőség, az biztonságossá teszi a fizetést. Az azonnali utalásnál ugyanis felmerülhet, hogy mi van akkor, ha az utalás rossz számlára érkezik. Ilyen esetben van lehetőség arra, hogy az utalást a küldő visszautaltassa a saját számlájára. Az ilyen hibák ugyanakkor kis odafigyeléssel elkerülhetők.

A túlzott eladósodás kockázata

Kölcsön igénylésekor a felelős hiteligénylő alaposan tájékozódik a feltételekről. Ez nem mindig egyszerű, mert számos téves információ kering az interneten. Ezek egy része hiányos és téves információ, és ez nem várt meglepetést okozhat a hiteligényléskor.

A felelős kölcsönigénylés a tudatosság kezdődik. Először is alaposan át kell gondolnod, hogy a kölcsönre, amit igényelni akarsz, valóban szükséged van-e. Csak akkor indítsd el az igénylést, ha már minden más lehetőséget kizártál. Az eladósodás és az adósságspirál veszélyeket rejt. Ha már az látszik, hogy nincs más megoldás, csak a hitel, akkor is körültekintően kell eljárnod. Akkor fordulj egy pénzintézethez, ha nincs más megoldás. Tudnod kell, hogy a bankok kamatot számítanak fel a kölcsönre, és az néha nagyon magas. Amikor eldőlt, hogy nincsen másik megoldás, mint a bankkölcsön, akkor azt kell átgondolnod, hogy melyik pénzintézettől igényelj hitelt. A felelős hitelfelvétel másik fontos eleme a tudatos kiválasztás, vagyis az, hogy nem az első, szembejövő ajánlatot fogadod el, hanem megnézed azt, hogy melyik konstrukció felel meg legjobban az igényeidnek. Ez azért fontos, hogy ne vállalj túl sokat, mert a vissza nem fizetett hitelt először csak késedelmi kamatokkal növelik, később viszont komolyabb nehézségek is származhatnak abból, ha elmarad a törlesztőrészlet befizetése.

A túlzott eladósodottságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is nagyon komoly problémának tartja. Évekkel ezelőtt kiadott egy tájékoztatót, amiben a túlzott eladósodottság kockázataira hívja fel a figyelmedet. Egy rosszul kiválasztott hitelkonstrukció vagy a túl magas törlesztőrészlet vállalása ugyanis negatív hatást gyakorol nem csak rád, de a környezetedben élőkre is.

Dönts körültekintően hitelfelvételkor!

OTP – az univerzális kereskedelmi bank

Az OTP Bank a legismertebb univerzális kereskedelmi bankok egyike. Teljes körű szolgáltatást nyújt vállalati és lakossági ügyfeleinek. Hitelek, bankszámlák, megatakarítások, biztosítás. Az ügyfeleit minden területen ki tudja szolgálni. Elérhetőek az OTP Banknál az államilag támogatott konstrukciók is. Nem kell más bankot keresni, bármilyen helyzetre keresel megoldást. Gyorsan és pontosan dolgoznak. A termékpaletta széles, biztos, hogy megtalálod a neked megfelelő terméket. Azt a terméket, ami hozzájárul az életedhez, a céljaid eléréséhez, és a szeretteid jóllétéhez. Az OTP Bank hosszú utat járt be az elmúlt évtizedekben. Egy takarékpénztárból lett belőle egy már sok országban jelen lévő univerzális kereskedelmi bank. A zöld színe nem változott, ahogy az sem, hogy mindvégig az ügyfél volt számunkra a legfontosabb. A tökéletes kiszolgálás. Bármilyen kéréssel is fordultak hozzájuk. Az OTP Bank nagy fiókhálózattal rendelkezik, ezért könnyen elérhető az ügyfeleknek. És persze online is. Hiszen ez már a huszonegyedik század. És az OTP Bank is egy modern, innovatív pénzintézet. Egy olyan pénzintézet, ami megfelel a huszonegyedik század minden követelményének.

Személyi kölcsön igényléséhez válaszd az OTP Bankot!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

OTP személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A THM 14,9 – 29,5% között változhat; ezt a felvett hitelösszeg, illetve a futamidő határozza meg. Előbbi 500.000 – 8.000.000 forint lehet, utóbbi pedig 24-84 hónapig terjedhet az OTP személyi kölcsön esetében.

Minimum követelmények

  • betöltött 21 éves életkor
  • állandó magyarországi lakcím szükséges
  • összesen legalább 6 hónapos munkaviszony a jelenlegi munkahelyen legalább 3 hónap
  • minimum havi 154.000 nettó fizetés, nyugdíjas esetén legalább 100.000 Ft-ot meghaladó jövedelem szükséges
  • KHR listán nem szerepelsz negatív információval

Nézzük meg kinek és miért éri meg az OTP kölcsöne

  • fixen kamatozik a teljes futamidő alatt
  • díjmentes a hitelbírálat és online hiteligénylés esetén a folyósítás is
  • bármire szabadon felhasználhatod

A személyi kölcsön igénylésékor személyi igazolvány, lakcímkártya és jövedelemigazolás kell. Alkalmazottnak munkáltatói igazolás, nyugdíjasnak nyugdíjszelvény, vállalkozónak NAV jövedelemigazolás szükséges.

Rendelkezned kell a szükséges dokumentumokkal. Ilyen a munkáltatói igazolás, a bankszámlakivonat, a személyazonosító okmány és a lakcímkártya, esetleg a telefonszámla. Ezután a pénzintézet weboldalán lehet benyújtani az igénylést. Ha ez megvan, akkor a dokumentumok feltöltése következik. A hitelbírálat után pedig megtörténik a folyósítás.

Több oka is lehet annak, hogy egy hitel kamata alacsony. Magas havi nettó jövedelem esetén például alacsony kamatú személyi kölcsönt kaphatsz, de az is előfordul, hogy a pénzintézet egy akció keretében csökkenti a személyi kölcsön kamatát.

A kamat és a kezelési költség mellett a számlavezetési díjjal és a hitelközvetítés díjával is tervezned kell. Jelzáloghiteleknél felmerülhet még értékbecslési díj, a helyszíni szemle díja, a tulajdoni lap és a térképmásolat díja, a földhivatali eljárások díja és a közjegyzői díj is. Elő és végtörlesztéskor a pénzintézetek szintén számolnak fel díjat.

A bankok lehetővé teszik, hogy a hitelt már a lejárat előtt részben vagy egészben visszafizessük. Az elő és végtörlesztés díja 1 százalék körül van, de gyakran elengedik ezt a díjat a pénzintézetek. Ha már a hitelfelvételkor tudod, hogy előbb szeretnéd a hitelt kifizetni, akkor tervezz jól, és válassz olyan bankot, ahol ingyenes a végtörlesztés.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Repülőgép késés? Az Erste automatikusan kompenzációt fizet!

Nyaralás közben nincs bosszantóbb, mint amikor késik a repülőnk. Főszezonban pedig hangos a sajtó a több órás vagy még hosszabb késésektől. Egy előrelátó utazó biztosítással próbál védekezni a kellemetlenség negatív hatásai ellen. Az Erste most egy nem mindennapi lehetőséget kínál: automatikusan kompenzációt fizet. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Mikor érdemes bankszámlát nyitni a gyermekednek?

Gyermekünk pénzügyi tudatosságra nevelése ma egyre fontosabbá válik, hiszen a pénz kezelésének képessége az élet egyik alapvető készsége. Sokan azonban tanácstalanok abban, hogy mikor érdemes elindítani a gyereket ezen az úton. Mikor nyissunk bankszámlát a gyermekünknek? Mutatjuk, hogy miért, mikor és hogyan érdemes belevágni ebbe a kalandba!

Tovább olvasom
Fiatalok pénzügyi helyzete: Óriási különbségek a huszonévesek megtakarításaiban

A fiatalok nagy részének megtakarítása sincs, és csak igazán kevesen rendelkeznek akkora megtakarítással, hogy egy évnél tovább is meg tudjanak élni bevétel nélkül. Miből adódnak ezek a különbségek? Mit tegyen egy fiatal, hogy legyen megtakarítása? És persze miért fontos ez? Szakértőnk ír a helyzetről, és arról is, hogy egy fiatal hogyan növelheti a megtakarításai értékét.

Tovább olvasom
Mennyibe fog kerülni a biztosítás az e-rollerekre?

Az e-rollerek népszerűsége robbanásszerűen nőtt az elmúlt években, különösen a városi közlekedésben. Azonban az e-rollerek használata nem csak kényelmet, hanem kockázatokat is jelent, így a felelősségbiztosítás bevezetése egyre inkább előtérbe kerül. De mennyibe is fog kerülni ez a biztosítás, és miért van rá szükség? Utánajártunk, hogy mi várható az e-rollerek felelősségbiztosításának piacán.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával