Kezdő vállalkozásoknak 2022

Sberbank

Turbó Start Vállalkozói Kölcsön

THM 10,99%
Futamidő 12 - 36 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft

Kamat
10,99%

Futamidő
12 - 36 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Tudnunk kell, hogy pénzintézetek szigorúan vizsgálják az adott vállalkozást a hitelkérelem benyújtásakor. A vizsgálat kiterjed a vállalkozás fő tevékenységére, vagyonára, árbevételére, az eddig lezárt üzleti éveinek mérlegére, főkönyvi kivonataira, és arra, hogy van-e a cégnek vagy tulajdonosainak hitele, lejárt tartozása. Fontos az üzleti terv, és az, hogy milyenek a cég gazdasági-pénzügyi mutatói, valamint a tulajdonosok személye is fontos. Kezdő vállalkozásként még nincs lezárt üzleti évünk, így a bank nem látja, mennyire leszünk nyereségesek. Ez nehezíti és megdrágíthatja a hitelfelvételünket, de nem akadályozza meg. A kezdő vállalkozásoknak másféle feltételeknek kell megfelelniük, mint azoknak a cégeknek, amelyek már legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkeznek. A különbség a hitelezésben is jelen van, kezdő vállalkozásoknak külön konstrukciókat kínálnak a bankok.

Egy vállalkozás akkor gondolkodhat komolyabb vállalkozói hitel felvételében, ha már túl van az egy éves működésen, hiszen ekkor a bankok már tudnak miből kiindulni, és sok államilag támogatott program is csak két éves működést követően nyílik meg a vállalkozások számára. Viszont az első évben, vagy akár azelőtt is lehet jó lehetőségeket találni.

A kezdő vállalkozásoknak nehéz a dolguk. Az egyik dolog a forráshiány, amelyet más könnyedén megold hitelből, míg a kezdőknek erre kevésbé van lehetőségük. Szerencsére több olyan konstrukció és program is van, ami az ilyen tervezett, vagy induló cégekre, vállalkozásokra specializálódott. Több pénzintézet is akad, amely finanszíroz kezdő vállalkozást, ám ehhez az esetek többségében ingatlanfedezetre van szükség.

Hitelfelvétel előtt fontos tisztázni, hogy mekkora összegre van szükségünk, azt milyen futamidőre akarjuk felvenni, hiszen a törlesztőrészletnek bele kell férnie a vállalkozás költségvetésébe. Tudnunk kell, mennyi önerővel rendelkezünk, és világosan kell látnunk, hogy az igényelt összeget pontosan mire akarjuk felhasználni.

Ahogyan a magánszemélyeknél, úgy a vállalkozásoknál is nagy döntés a hitelfelvétel. Tájékozódjunk hitelfelvétel előtt, hogy megtalálhassuk a legoptimálisabb megoldást.

Így kaphatod meg a hitelt

Kezdő vállalkozásoknak 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Kezdő vállalkozásoknak 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Kezdő vállalkozásoknak 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Kezdő vállalkozásoknak 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A beruházási hitelek elsősorban a mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak szólnak. Sokféle feltétel van, és a termék is sokféle lehet. Amit általában elvárnak a pénzintézetek, az a magyarországi telephely, valamint a köztartozás és hiteltartozás mentesség. Sajnos gyakran legalább egy lezárt üzleti év is kell.

A kezdő vállalkozások kategóriájába azokat a cégeket soroljuk, amelyek még nem kezdték meg a működésüket, vagy még nem rendelkeznek egy teljes, lezárt üzleti évvel.

Egy vállalkozói hitel lehet szabad felhasználású is. Gyakran azonban a folyósító pénzintézet (támogatott kölcsönöknél akár az állam) határozza meg azt, hogy a vállalkozás működésével kapcsolatban pontosan mire is költhetjük el az igényelt összeget.

Igen. A bankoknak azonban sok információra van szükségük a hitelbírálathoz, és az induló vállalkozásoknál ez nem áll a rendelkezésükre, ezért előfordulhat, hogy fedezetet kérnek a hitel jóváhagyásához.

A bankok eltérő hitelezési politikája miatt a hitelfelvétel előtt érdemes tájékozódni a feltételekről, és a szükséges dokumentumokról.

Legutóbbi blogbejegyzések

Lakásfelújítás után a lakásbiztosításunkat is érdemes ellenőriznünk

Lakásfelújítás után a lakásbiztosításunkat is érdemes ellenőriznünk

2022.01.25.

A lakásbiztosításokat indexálják a biztosító társaságok. Az ingatlanok értéknövekedését a KSH adatai alapján állapítják meg, és évről évre levélben értesítenek bennünket erről a változásról. Bár az értéknövekedéssel együtt jár a biztosítási díjunk növekedése is, ebben nem lesz benne egy felújításból adódó értéknövekedés. Fontos, hogy a lakásfelújítás után a lakásbiztosításunkat is érdemes ellenőriznünk. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom
Az adóstárs és a kezes közötti különbségek

Az adóstárs és a kezes közötti különbségek

2022.01.21.

Az adóstársat és a kezest sokan szinonimaként használják. Nem csak az elnevezés különböző azonban, a két szó mögötti tartalom is eltér egymástól. Megmutatjuk, hogy mi a különbség az adóstárs és a kezes között, és hogy mikor lehet rájuk szükségünk.

Tovább olvasom
Mire számíthatunk az ingatlanpiacon?

Mire számíthatunk az ingatlanpiacon?

2022.01.19.

Az ingatlanpiac változásait az is nyomon követi, aki nem akar lakást venni vagy eladni. Ez egy mindannyiunkat érdeklő téma, és a sajtóban számtalan szakértő cikk foglalkozik vele. Bár sok az információ, mégsem könnyű átlátni az ingatlanpiaci folyamatokat. Utánajártunk, hogy mire számíthatunk az ingatlanpiacon.

Tovább olvasom
Mennyit spórolhatunk a hitelkiváltással?

Mennyit spórolhatunk a hitelkiváltással?

2022.01.17.

A hitelkiváltás nagy türelmet és körültekintést igényel. De megéri. Óriási összeget takaríthatunk meg. De mégis mekkora az az óriási összeg? Utánajártunk, hogy mennyit spórolhatunk a hitelkiváltással.

Tovább olvasom