Kezdő vállalkozásoknak 2021

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

CityFaktor

Beruházási hitel - MFB Gazdaság Újjáépítési Hitel Program keretében

Kamat min. 2,5%
Futamidő 12 - 120 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft

Kamat
min. 2,5%

Futamidő
12 - 120 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Sberbank

Turbó Start Vállalkozói Kölcsön

Kamat 10,99%
Futamidő 12 - 36 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft

Kamat
10,99%

Futamidő
12 - 36 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
CityLeasing

Széchenyi Lízing GO!

Kamat 0,5%
Futamidő 12 - 120 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 1.000.000.000 Ft

Kamat
0,5%

Futamidő
12 - 120 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Tudnunk kell, hogy pénzintézetek szigorúan vizsgálják az adott vállalkozást a hitelkérelem benyújtásakor. A vizsgálat kiterjed a vállalkozás fő tevékenységére, vagyonára, árbevételére, az eddig lezárt üzleti éveinek mérlegére, főkönyvi kivonataira, és arra, hogy van-e a cégnek vagy tulajdonosainak hitele, lejárt tartozása. Fontos az üzleti terv, és az, hogy milyenek a cég gazdasági-pénzügyi mutatói, valamint a tulajdonosok személye is fontos. Kezdő vállalkozásként még nincs lezárt üzleti évünk, így a bank nem látja, mennyire leszünk nyereségesek. Ez nehezíti és megdrágíthatja a hitelfelvételünket, de nem akadályozza meg. A kezdő vállalkozásoknak másféle feltételeknek kell megfelelniük, mint azoknak a cégeknek, amelyek már legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkeznek. A különbség a hitelezésben is jelen van, kezdő vállalkozásoknak külön konstrukciókat kínálnak a bankok.

Egy vállalkozás akkor gondolkodhat komolyabb vállalkozói hitel felvételében, ha már túl van az egy éves működésen, hiszen ekkor a bankok már tudnak miből kiindulni, és sok államilag támogatott program is csak két éves működést követően nyílik meg a vállalkozások számára. Viszont az első évben, vagy akár azelőtt is lehet jó lehetőségeket találni.

A kezdő vállalkozásoknak nehéz a dolguk. Az egyik dolog a forráshiány, amelyet más könnyedén megold hitelből, míg a kezdőknek erre kevésbé van lehetőségük. Szerencsére több olyan konstrukció és program is van, ami az ilyen tervezett, vagy induló cégekre, vállalkozásokra specializálódott. Több pénzintézet is akad, amely finanszíroz kezdő vállalkozást, ám ehhez az esetek többségében ingatlanfedezetre van szükség.

Hitelfelvétel előtt fontos tisztázni, hogy mekkora összegre van szükségünk, azt milyen futamidőre akarjuk felvenni, hiszen a törlesztőrészletnek bele kell férnie a vállalkozás költségvetésébe. Tudnunk kell, mennyi önerővel rendelkezünk, és világosan kell látnunk, hogy az igényelt összeget pontosan mire akarjuk felhasználni.

Ahogyan a magánszemélyeknél, úgy a vállalkozásoknál is nagy döntés a hitelfelvétel. Tájékozódjunk hitelfelvétel előtt, hogy megtalálhassuk a legoptimálisabb megoldást.

Így kaphatod meg a hitelt

Kezdő vállalkozásoknak 2021 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Kezdő vállalkozásoknak 2021 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Kezdő vállalkozásoknak 2021 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Kezdő vállalkozásoknak 2021 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A beruházási hitelek elsősorban a mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak szólnak. Sokféle feltétel van, és a termék is sokféle lehet. Amit általában elvárnak a pénzintézetek, az a magyarországi telephely, valamint a köztartozás és hiteltartozás mentesség. Sajnos gyakran legalább egy lezárt üzleti év is kell.

A kezdő vállalkozások kategóriájába azokat a cégeket soroljuk, amelyek még nem kezdték meg a működésüket, vagy még nem rendelkeznek egy teljes, lezárt üzleti évvel.

Egy vállalkozói hitel lehet szabad felhasználású is. Gyakran azonban a folyósító pénzintézet (támogatott kölcsönöknél akár az állam) határozza meg azt, hogy a vállalkozás működésével kapcsolatban pontosan mire is költhetjük el az igényelt összeget.

Igen. A bankoknak azonban sok információra van szükségük a hitelbírálathoz, és az induló vállalkozásoknál ez nem áll a rendelkezésükre, ezért előfordulhat, hogy fedezetet kérnek a hitel jóváhagyásához.

A bankok eltérő hitelezési politikája miatt a hitelfelvétel előtt érdemes tájékozódni a feltételekről, és a szükséges dokumentumokról.

Legutóbbi blogbejegyzések

Lakáshitel igénylése előtt állsz? Az átfutási idővel is számolnod kell!

Lakáshitel igénylése előtt állsz? Az átfutási idővel is számolnod kell!

2021.10.18.

A személyi kölcsönöknél megszokott néhány napos vagy akár néhány órás átfutási időre nem számíthatunk ingatlanra felvett jelzáloghitel esetén. A tervezéshez azonban tudnunk kell, hogy mikor kapjuk meg a hitelt.

Tovább olvasom
Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

2021.10.15.

A Magyar Nemzeti Bank október 4-én elindította a Zöld Otthon programját. A program keretében a kereskedelmi bankok fix 2,5%-os kamattal kínálnak jelzáloghitelt új lakás vásárlásához. Az alacsony kamat miatt az elvárt minimális jövedelem is alacsonyabb, így széles körben elérhető lesz az a kamattámogatott konstrukció. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Mit kell tudni a lombardhitelről?

Mit kell tudni a lombardhitelről?

2021.10.12.

A napi hírekben szereplő Otthonteremtési támogatásokról mindenki hallott már. Ki ne ismerné a Babaváró kölcsön, az áfa visszatérítés vagy a CSOK kifejezéseket? A személyi kölcsön és az ingatlan jelzáloghitel szintén mindennaposak. A lombardhitel viszont viszonylag ismeretlennek számít, és bizony csak egy szűk kör veszi igénybe. Megnéztük mit kell tudni a lombardhitelről.

Tovább olvasom
Mire kell figyelni a kárbejelentő kitöltésekor?

Mire kell figyelni a kárbejelentő kitöltésekor?

2021.10.08.

Amikor baleset ér bennünket, a kárt be kell jelenteni a biztosítónak. Személyi sérülés esetén értesíteni kell a rendőrséget, és ha szükséges, akkor a mentőket is. Ha nincs személyi sérülés, csak az autók rongálódtak meg, ki kell tölteni a kárbejelentő lapot. A kárbejelentő lap kitöltése egyszerű, a felfokozott érzelmi helyzetben azonban könnyű hibázni. Mutatjuk, mire kell figyelni, mit hova kell írni, és kinek kell a végén aláírnia. Figyelem! Fontos információk.

Tovább olvasom