Kezdő vállalkozói hitel 2024

OTP

OTP Ritmus Vállalkozásfejlesztési Hitel

Alacsony törlesztőrészlet, hosszú futamidő

Kamat 1 havi BUBOR + 3%
Futamidő 18 - 180 hó
Hitelösszeg 3.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelKérd szakértő segítségét!

- promóció -

CityLeasing

Pénzügyi lízing vállalkozások részére

Kezdő vállalkozás is igényelheti, akár már 10% önrésszel

Kamat 5% - 8%
Futamidő 12 - 72 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 50.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Miért kell vállalkozói hitel egy kezdő vállalkozásnak?

Gyakran egy kezdő vállalkozás beindításához szükség van hitelre. Kezdő vállalkozói hitel igényelhető a vállalkozás működési költségének fedezésére, pályázathoz önerőnek, vagy alapanyag, készlet megvásárlásához. Egy vállalkozás jövője a fejlődésétől függhet. A fejlesztéshez pedig tőke kell. Ha a tulajdonos vagy a tulajdonosok nem rendelkeznek saját megtakarítással, akkor a hitelből történő fejlesztést választhatják.

A vállalkozó hitelek fajtái – kezdő vállalkozói hitelek

A forgóeszközhitel egy áthidaló kölcsön, ami a vállalkozás napi működését támogatja. A vállalkozások többnyire rövid időre veszik igénybe ezt a hiteltípust. A forgóeszközhitel készlet, követelés és értékpapír vásárlására fordítható. Nincs szükség ingatlanfedezetre, de a hitelcélt igazolni kell.

A beruházási hitel fejlesztésre és bővítésre igényelhető. Gépet és berendezést lehet belőle vásárolni. Önerővel és fedezettel kell rendelkezni az igényléshez. Hosszú távú célokhoz ajánlott.

A folyószámlahitel egy szabad felhasználású hitel. Átmeneti likviditási problémák megoldására szolgál. A folyószámlahitelhez nem kell biztosíték.

A projekthitel egy projekt finanszírozására szolgál. A hitel biztosítéka a projekt. A bankok ugyanis számolnak a projekt eszközeivel, szerződéseivel és a tervezett árbevételével.

Hogy kaphatunk kezdő vállalkozói hitelt?

A bankok megvizsgálják a kezdő vállalkozás hitelkérelemét. Megvizsgálják a vállalkozás fő tevékenységét, a vagyonát, az árbevételét. A már lezárt üzleti évek mérlegét, főkönyvi kivonatát, és a vállalkozás, a vállalkozás tulajdonosának hiteleit. Szükség lehet üzleti tervre is.

Ha a kezdő vállalkozásnak még nincs lezárt üzleti éve, az megnehezítheti és megdrágíthatja a hitelfelvételt, de a hitelfelvétel így sem lehetetlen. A kezdő vállalkozásoknak több feltételeknek kell megfelelniük, mint azoknak, akik már legalább egy üzleti évet lezártak. A kezdő vállalkozásoknak épp ezért speciális konstrukciókat ajánlanak a pénzintézetek.

Nagyobb összegű kezdő vállalkozói hitel akkor vehető fel, ha a vállalkozás már legalább egy éve működik. Az államilag támogatott hitelprogramok többnyire két év működés után érhetők el a vállalkozásoknak. A működés első évében, és lezárt üzleti év nélkül is lehet azonban vállalkozói hitelt igényelni.

A kezdő vállalkozói hitel felvételének nehézsége

A kezdő vállalkozás nehezebben kap hitelt, mint egy legalább két éve működő. Márpedig, ha a kezdő vállalkozásoknak forráshiányuk van, azt meg kell oldani. Több speciális konstrukció és program is van, ami a kezdő vagy induló vállalkozásoknak jó lehet. A bankok finanszírozzák a kezdő vállalkozásokat, de biztosítékként szinte mindig ingatlanfedezetet kérnek.

Mekkora hitelt érdemes felvenni kezdő vállalkozásnak?

Hitelfelvétel előtt el kell dönteni, hogy mekkora összegre van szüksége a vállalkozásnak. És azt is, hogy milyen hosszú futamidőt szeretnénk, mert a törlesztőrészletet ki kell majd gazdálkodni. Fontos lesz, hogy mennyi önerőt tud a vállalkozás biztosítani, és el kell dönteni, hogy az igényelt hitelt pontosan mire akarja a cég fordítani. Kezdő vállalkozásoknak komoly döntés a hitelfelvétel. Tájékozódni kell hiteligénylés előtt, és meg kell találni a legoptimálisabb megoldást.

Kezdő vállalkozói hitel – egy éves működésig

Amíg egy kezdő vállalkozásnak nincs egy lezárt üzleti éve, addig nem tud bevallást csatolni a hitelkérelemhez. Mert nincs neki. Ez pedig megnehezíti az igénylést. A legtöbb államilag támogatott hitelprogram is csak két lezárt év után igényelhető. Ez alól azonban vannak kivételek. Már az első évben, sőt, akár már az alapítás után is lehet kölcsönt igényelni. A kezdő vállalkozások azonban nincsenek könnyű helyzetben, ha hitelt akarnak igényelni. Azért vannak lehetőségek. Szóba jöhet például a mikro hitel vagy a faktoring.

Arra kell számítani, hogy biztosítékként ingatlanfedezetre lesz szükség.

Kezdő vállalkozói hitel – egy és két éves működés között

Ha már van egy lezárt üzleti éve egy vállalkozásnak, könnyebben igényelhet hitelt. Ilyenkor a bankok már látják a mérleget, ezért könnyebben és főleg olcsóbban kaphat hitelt a vállalkozás.

Egy éves működés után is arra kell számítani, hogy biztosítékként ingatlanfedezetre lesz szükség.

Kezdő vállalkozói hitel – két éves működés után

A bankok általában két lezárt üzleti év dokumentumait és bevallásait kérik egy vállalkozói hitel igénylésekor, legyen szó akár piaci, akár államilag támogatott hitelről. Két lezárt üzleti év után már nem beszélünk kezdő vagy induló vállalkozásról.

Miért érdemes hitelt felvenni kezdő vállalkozásként?

A vállalkozás sikere múlhat egy jól időzített és meggondolt hitel felvételén. Azt kell látni, hogy amíg a magánszemélyek fogyasztásra vesznek fel kölcsönt, addig a vállalkozások azért, hogy fejlesszék a vállalkozást. A kezdő vállalkozói hitel egy befektetés a jövőbe. Egy jó hitellel gyorsan fejlődhet és növekedhet a vállalkozás. A szakemberek úgy vélik, hogy egy vállalkozás hitelfelvétele jó döntés. A pénz pénzt termel, és éppen ez a cél.

kezdő vállalkozói hitel kalkulátor

Államilag támogatott hitelek kezdő vállalkozásoknak

A KAVOSZ Zrt által gondozott Széchényi Kártya Program egy állami díjtámogatott konstrukció. Sok vállalkozás vette már igénybe ezt a programot. Sokféle Széchenyi Kártya hitel létezik, és rendkívül sokrétűen használhatók fel beruházásra vagy a napi működési kiadások fedezésére. A Széchenyi Kártya Program hitelei többnyire már működő vállalkozások számára igényelhetőek, de érdemes tájékozódni, hogy kezdő vállalkozásoknak milyen lehetőségeik vannak.

Induló vállalkozás hitel

Az induló vállalkozások számára rendelkezésre álló pénzügyi eszközök és támogatások nélkülözhetetlenek a sikeres induláshoz és fejlődéshez.

A kezdő vállalkozói hitel kalkulátor egy kiváló eszköz lehet a szükséges források megtalálásához.

A hitel kezdő vállalkozásoknak olyan lehetőséget teremt, amely segítségével finanszírozhatók a kezdeti költségek, például irodabérlet, berendezések beszerzése, vagy éppen egy marketingkampány indítása.

A kezdő vállalkozásoknak szánt hitelkínálat széles skálájából választhatnak az új vállalkozók, így személyre szabhatják a pénzügyi megoldásokat az egyedi igényeik és terveik alapján.

A kezdő vállalkozás hitel 2024-ben továbbra is népszerű választásnak ígérkezik a vállalkozók körében.

Az új év lehetőséget kínál a friss ötletek megvalósítására, és az új kezdeményezések elindítására.

A megfelelő hitel segíthet abban, hogy a vállalkozás gyorsabban és hatékonyabban növekedjen.

Lényeges azonban megfelelően átgondolni a hitelfelvételt, és szem előtt tartani a visszafizetési kötelezettségeket.

A kezdő vállalkozóknak érdemes alaposan elemezniük a hitelkínálatokat, és olyan konstrukciót választaniuk, amely a vállalkozásuk fejlődését támogatja, anélkül, hogy túlzott terhet róna rájuk.

A megfelelő hitel segíthet abban, hogy a kezdő vállalkozás a sikeres fejlődés útjára lépjen, és biztos alapokon nyugodhasson a jövőbeni növekedésük.

Az induló vállalkozásoknak a hitelfelvétel fontos lépés lehet

Az induló vállalkozásoknak a hitelfelvétel fontos lépés lehet a sikeres vállalkozás elindításában.

Egy induló vállalkozás számára a megfelelő pénzügyi támogatás elengedhetetlen ahhoz, hogy sikeresen fejlődhessen és növekedhessen.

Ebben a folyamatban a hitel induló vállalkozásoknak kifejezetten erre a célra szolgál, lehetővé téve a kezdeti költségek finanszírozását, és a vállalkozáshoz szükséges eszközök beszerzését.

Az induló vállalkozásoknak szánt hitel különböző formákat ölthet, és számos pénzintézet kínál ilyen típusú pénzügyi megoldást.

A vállalkozóknak ajánlott gondosan átgondolniuk az elérhető lehetőségeket, és kiválasztaniuk a legmegfelelőbb hitelterméket az adott vállalkozás specifikus igényeinek és terveinek megfelelően.

Az induló vállalkozói hitel segíthet a vállalkozásnak a kezdeti nehézségek leküzdésében, segítve a vállalkozót abban, hogy már az első időszakban sikeresen működjön.

A hitel lehetőséget teremt az induló vállalkozások számára a növekedésre, a különböző projektek megvalósítására, valamint az alkalmazottak felvételére, és a szükséges eszközök beszerzésére.

Lényeges, hogy a hitelfelvétel kockázatokat is hordoz, és a vállalkozóknak felelősségteljesen kell kezelniük pénzügyeiket.

Az induló vállalkozásoknak szóló hitel egy lehetőség, de az okos és körültekintő pénzügyi tervezés elengedhetetlen a hosszú távú siker érdekében.

Az induló vállalkozásoknak a hitel egy esély

Az induló vállalkozásoknak nyújtott hitel valóban egy esélyt jelent a fejlődésre, és a sikeres elindulásra.

A pénzügyi támogatás lehetőséget teremt a kezdeti kihívások leküzdésére, és segít abban, hogy a vállalkozás erős lábakon álljon az első időszakban.

A hitelnek számos előnye lehet az induló vállalkozások számára.

Először is, lehetővé teszi a vállalkozók számára, hogy fedezzék az elsődleges költségeket, mint például az irodabérlés, a berendezések beszerzése és a kezdeti munkaerőköltségek.

Emellett segíthet a likviditás fenntartásában, különféle beruházásokban és a vállalkozás kibővítésében.

A hitelfelvételnek azonban megvannak a maga kockázatai is, és ezért fontos, hogy a vállalkozók felelősségteljesen kezeljék a pénzügyeiket.

Az induló vállalkozások számára a hitel tehát egy eszköz, amely segíthet az első lépések megtételében, és az üzleti terv megvalósításában.

Fontos azonban a felelős és tudatos pénzügyi döntés, hogy a hitel ne csupán rövid távú segítség legyen, hanem hosszú távon is hozzájáruljon a vállalkozás fenntartható növekedéséhez és sikeréhez.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Kezdő vállalkozói hitel 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Kezdő vállalkozói hitel 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Kezdő vállalkozói hitel 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Kezdő vállalkozói hitel 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A beruházási hitelek elsősorban a mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak szólnak. Sokféle feltétel van, és a termék is sokféle lehet. Amit általában elvárnak a pénzintézetek, az a magyarországi telephely, valamint a köztartozás és hiteltartozás mentesség. Sajnos gyakran legalább egy lezárt üzleti év is kell.

A kezdő vállalkozások kategóriájába azokat a cégeket soroljuk, amelyek még nem kezdték meg a működésüket, vagy még nem rendelkeznek egy teljes, lezárt üzleti évvel.

Egy vállalkozói hitel lehet szabad felhasználású is. Gyakran azonban a folyósító pénzintézet (támogatott kölcsönöknél akár az állam) határozza meg azt, hogy a vállalkozás működésével kapcsolatban pontosan mire is költhetjük el az igényelt összeget.

Igen. A bankoknak azonban sok információra van szükségük a hitelbírálathoz, és az induló vállalkozásoknál ez nem áll a rendelkezésükre, ezért előfordulhat, hogy fedezetet kérnek a hitel jóváhagyásához.

A bankok eltérő hitelezési politikája miatt a hitelfelvétel előtt érdemes tájékozódni a feltételekről, és a szükséges dokumentumokról.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mennyibe fog kerülni a biztosítás az e-rollerekre?

Az e-rollerek népszerűsége robbanásszerűen nőtt az elmúlt években, különösen a városi közlekedésben. Azonban az e-rollerek használata nem csak kényelmet, hanem kockázatokat is jelent, így a felelősségbiztosítás bevezetése egyre inkább előtérbe kerül. De mennyibe is fog kerülni ez a biztosítás, és miért van rá szükség? Utánajártunk, hogy mi várható az e-rollerek felelősségbiztosításának piacán.

Tovább olvasom
Minden, amit érdemes tudni a kisállat biztosításról

A kisállatok családtagokká váltak, és ahogy a családtagok esetében, úgy szeretnénk biztosítani számukra is a legjobb egészségügyi ellátást. A kisállat biztosítás egyre népszerűbb, nem véletlenül: segítségével a nem várt állatorvosi költségek könnyebben kezelhetők. Utánajártunk és bemutatjuk, miért érdemes kisállat biztosítást kötni, hogyan működik, és mire érdemes figyelni.

Tovább olvasom
A tulajdoni lap titkai: ezeket mindenképp ellenőrizd, mielőtt vásárolsz!

Az ingatlanvásárlás mindig izgalmas, és egyben komoly döntés is, ami alapos előkészületeket igényel. Az egyik legfontosabb dokumentum, amelyet érdemes alaposan átnézned, mielőtt bármilyen ingatlant megvásárolsz, a tulajdoni lap. A tulajdoni lap ugyanis sok olyan információt tartalmaz, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy biztos lehess abban, hogy jó döntést hozol. Utánajártunk és bemutatjuk, hogy mikre figyelj oda különösen, amikor a tulajdoni lapot vizsgálod.

Tovább olvasom
Fedezd fel a hitelkártyák világát: 7 alapfogalom, amit ismerned kell

A hitelkártya mindennapjaink elengedhetetlen részévé vált, megkönnyítve a fizetést. Sokan még mindig nem ismerik a hitelkártyák működésének alapvető részleteit. 7 kulcsfontosságú fogalmat járunk körbe, amelyek segítenek jobban megérteni a hitelkártyák világát. Mutatjuk a lényeget.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával