Szabad felhasználású jelzáloghitel kalkulátor 2024

Mekkora összegre van szükséged?

Hány hónapra?

Nettó jövedelemed?

További Beállítások

Válassz bankot

Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
Raiffeisen

Raiffeisen Személyi kölcsön Ingatlanfedezettel

Indulódíj-kedvezményekkel*

Törlesztőrészlet 97764 Ft
THM 10.68 %
Visszafizetendő 23463360 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

ERSTE

Szabad felhasználású jelzáloghitel

Induló költségek visszatérítésre kerülnek

Törlesztőrészlet 103023 Ft
THM 11.56 %
Visszafizetendő 24738120 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

magnet

MagNet Stabil Tízes Jelzáloghitel

Nincs folyósítási díj*

Törlesztőrészlet 100502 Ft
THM 11.21 %
Visszafizetendő 24170080 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

OTP

Végig Fix Forint Jelzáloghitel Egyszeri kamatcsökkentéssel

Kamat- és díjkedvezménnyel

Törlesztőrészlet 107885 Ft
THM 12.64 %
Visszafizetendő 26070650 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Szabad felhasználású hitel kontra fedezet

A szabad felhasználású jelzáloghitel mondhatni kettős tulajdonsággal bír, hiszen egyfelől – ahogyan az a nevében is benne van – a kölcsönösszeg nagyobb kötöttségek nélkül, bármire elkölthető, ugyanakkor be kell vonni fedezetet is, ami általában egy ingatlan. Az ingatlanfedezet persze nemcsak teher az adós számára, hanem lehetőség is, hiszen segítségével jobb feltételekkel (magasabb összeg, kisebb havi törlesztő, hosszabb futamidő, alacsonyabb kamat) tud kölcsönhöz jutni. A szabad felhasználású hitel tehát akkor válik eszközzé komolyabb célok megvalósításában, ha az ügyfél ingatlanfedezetet is be tud vonni az ügyletbe. Míg a személyi kölcsön kisebb, rövidtávú tervek elérésében lehet jó megoldás, a szabad felhasználású jelzáloghitel távolabbra mutathat.

Akár több 10 000 000 ft kölcsönösszeg

Ebben a konstrukcióban lehet nagyot álmodni, ha a feltételek adottak, a szabad felhasználású jelzáloghitel összege akár több 10 000 000 ft is lehet. A hitelt hosszabb futamidőre is fel lehet venni, de mindez azt jelenti, hogy évtizedekre elköteleződünk, azaz érdemes alaposan megfontolni a hiteltermékek közötti választást. A jelzálogként bejegyzett ingatlannak nem feltétlenül kell az igénylő tulajdonában lennie, természetesen lehetőség van adóstárs bevonására is.

Többféle hiteltípus

Szabad felhasználású jelzáloghitel természetesen többféle lehet. A felvehető összeg nagyságát nagy mértékben meghatározza a jelzálogként felajánlott fedezet értéke. Az ingatlant maximum a forgalmi érték 80 százalékáig van lehetőség beterhelni, de ennél a gyakorlatban valószínűleg csak kisebb összeget tudunk felvenni. Lehet választani fix kamatozású és változó kamatozású kölcsönt. A kamatperiódusokra osztott futamidő esetén a bank határozza meg a kamat változásait.

A törlesztés havi rendszerességű, természetesen a kamatok és a tőketartozás mellett többféle díjjal is kell számolni egy szabad felhasználású hitel esetében is. Költséget jelent a folyósítás díja, az értékbecslés és a közjegyzői okirat kiállításának díja, illetve a földhivatali ügyintézések díjai. A szabad felhasználású jelzáloghitel termékek a futamidő hossza alapján is változatos képet mutatnak, a futamidő két év és 30 év között mozog.

A szabad felhasználású jelzáloghitel igénylése

Hasonlóan több más kölcsöntermékhez a kínálat alapos átnézésével és a kiválasztással kezdődik. Ezt követően be kell szerezni a hitelező által kért dokumentumokat. Ha igénylésünket leadtuk egy bankfiókban, nincs más dolgunk, mint megvárni a hitelbírálat eredményét. Ha pozitív a bírálat, akkor megkapjuk a szerződést, amelyet aláírhatunk. Az utóbbi időben a hitelügyletek egyre nagyobb részét lehet intézni az internet segítségével, az online igénylést – legalábbis az ügylet egy részének online való intézését – több hitelező is lehetővé teszi.

Az igénylés feltételei

Természetesen többféle feltételnek is meg kell felelnünk, ha szabad felhasználású jelzáloghitelt szeretnénk igényelni. A bank a szabad felhasználású jelzáloghitel esetében (is) vizsgálja az életkort és a jövedelmi helyzetet. Emellett a fedezetként bevonandó ingatlannak is meg kell felelnie néhány feltételnek. A bank kéri majd a tulajdoni lapot,szükség lesz értékbecslésre, az ingatlannak tehermentesnek kell lennie, nem lehet vele kapcsolatban bírósági eljárás folyamatban. Továbbá a bank még másféle feltételeket is megszabhat, ezek a különböző szabad felhasználású jelzáloghitel ajánlatok részleteiből kiderülnek.

Az ingatlanfedezetes szabadfelhasználású hitel

Az ingatlanfedezetes szabadfelhasználású hitel egy jelzáloghitel, aminél a felvett összeget a bank nem köti konkrét felhasználási célhoz.

A hitel igényléséhez ingatlanfedezet kell, amire a bank jelzálogjogot jegyez be.

Az ingatlanfedezet a pénzintézet számára nagyobb biztonságot jelent, ezért a szabadfelhasználású jelzáloghitel kamata általában alacsonyabb, mint egy személyi kölcsöné.

Miért jó egy jelzáloghitel?

 • Magasabb hitelösszeg igényelhető, mint egy személyi kölcsön esetében.
 • Alacsonyabb a kamat.
 • Nincsenek felhasználási kötöttségek.

Miért lehet problémás egy jelzáloghitel?

 • Ingatlanfedezet szükséges.
 • A törlesztőrészletek magasabbak lehetnek, mint egy személyi kölcsön esetében.

A szabad felhasználású jelzáloghitel feltételei

A szabadfelhasználású jelzáloghitel felhasználható bármilyen célra, például:

 • Lakásfelújítás esetén a hitelből fedezni lehet a munkadíjat, az anyagokat és a gépeket.
 • Autóvásárlás esetén a hitelből fedezni lehet az autó vételárát és az átírás költségét.
 • Családi események esetén a hitelből fedezni lehet egy esküvő vagy egy gyermek születésének költségeit.
 • Vállalkozási célok esetén a hitelből fedezni lehet egy új eszköz vagy ingatlan beszerzését.

A szabadfelhasználású jelzáloghitel igényléséhez érdemes összehasonlítani a különböző bankok ajánlatát. A szabadfelhasználású hitel kalkulátor segít megtalálni a legkedvezőbb ajánlatot.

Lényeges, hogy a szabadfelhasználású jelzáloghitelt csak akkor igényeljék, ha biztosak abban, hogy képesek lesznek a törlesztőrészleteket fizetni.

Miért fontos a szabad felhasználású jelzáloghitel összehasonlítás?

A szabad felhasználású jelzáloghitel összehasonlítása fontos lépés annak érdekében, hogy a legjobb pénzügyi döntést hozza meg az ingatlanvásárlás vagy felújítás esetén.

Az összehasonlítás segít megtalálni a legkedvezőbb hitelajánlatot, amellyel hosszú távon pénzt takaríthatunk meg.

Néhány ok, hogy miért fontos a szabad felhasználású jelzáloghitel összehasonlítása:

Különböző bankok és pénzintézetek különböző kamatokkal és költségekkel kínálhatnak hiteltermékeket. Az összehasonlítás segít megtalálni a legkedvezőbb kamatot és költséget, amelyek alacsonyabb havi törlesztőrészletet eredményezhetnek.

Az összehasonlítás során megismerhetjük a különböző hiteltermékeket, például a fix vagy változó kamatozású jelzáloghiteleket. Meg kell értenünk, hogy melyik termék felel meg leginkább pénzügyi helyzetünknek és terveinknek.

Az összehasonlítás lehetővé teszi a különböző törlesztőrészletek kiszámítását a különböző hitelajánlatok alapján. Így könnyen meghatározhatjuk, hogy mennyi lesz havonta a hitel törlesztése, és felmérhetjük, hogy megengedhetjük-e magunknak.

A legjobb hitelajánlat kiválasztása segíthet a pénzügyi tervezésben. Az alacsonyabb kamat és költségek hosszú távon pénzt takaríthatnak meg, amelyet más pénzügyi célokra is felhasználhatunk.

A megfelelő hitel kiválasztása fontos a pénzügyi biztonság szempontjából. Az alacsony kamatok és költségek segíthetnek abban, hogy ne kerüljünk nehéz helyzetbe, és könnyebben törleszthető legyen a hitel.

Jelzáloghitelt hosszú időre vesznek fel, így fontos, hogy a hosszú távú terveink alapján válasszuk ki a legmegfelelőbb ajánlatot.

Az összehasonlítás során ne csak a kamatokra és költségekre koncentráljunk, hanem vegyük figyelembe a hitelintézetek hitelességét, ügyfélszolgálati minőségüket és az egyéb feltételeket is.

Mindig olvassuk el a szerződés részleteit, és értsük meg a hitel feltételeit, mielőtt aláírnánk.

A szabad felhasználású jelzáloghitel összehasonlítása segít megtalálni a legjobb megoldást a pénzügyi helyzet és igény alapján.

A jelzáloghitel kalkulátor – a szabad felhasználású jelzáloghitel kalkulátor

A jelzáloghitel kalkulátor segít megbecsülni egy jelzáloghitel törlesztőrészletét.

A kalkulátorhoz általában meg kell adni a hitelösszeget és a futamidőt. A kalkulátor ezután kiszámítja a havi törlesztőrészletet, a teljes visszafizetendő összeget és a kamatköltségeket.

A szabad felhasználású jelzáloghitel kalkulátor egy olyan jelzáloghitel kalkulátor, amelynél a felvett összeget a bank nem köti konkrét felhasználási célhoz.

A kalkulátor ugyanazt a funkciót tölti be, mint egy hagyományos jelzáloghitel kalkulátor, de a szabad felhasználású jelzáloghitel esetében a havi törlesztőrészlet magasabb lehet, mivel a hitel kockázata a bank számára nagyobb.

A jelzáloghitel kalkulátorok használata ingyenes és egyszerű. A kalkulátorok segítségével az ügyfelek összehasonlíthatják a különböző bankok ajánlatait, és megtalálhatják a számukra legkedvezőbb hitelt.

Ötletek a jelzáloghitel kalkulátorok használatához:

 • Add meg pontosan a hitelösszeget és a futamidőt.
 • Használd többször a kalkulátort, hogy összehasonlíthasd az eredményeket.
 • Vedd figyelembe a kalkulátorban nem szereplő költségeket is, és figyeld a teljes hiteldíj mutatót (THM).
 • Kérj személyre szabott ajánlatot a banktól, mielőtt hitelt igényelsz.

A szabad felhasználású jelzáloghitel kockázata a bank számára nagyobb, ezért a havi törlesztőrészlet magasabb lehet, mint egy hagyományos jelzáloghitel esetében.

szabad felhasználású jelzáloghitel kalkulátor

Jelzáloghitel kisokos

A jelzáloghitel olyan kölcsön, amelyet ingatlan vagy lakás vásárlására, felújítására vagy refinanszírozására vesznek fel, ahol az ingatlan szolgál biztosítékul a pénzintézet számára.

A hitelfelvevő a jelzáloghitel segítségével pénzt kap, amelyet később törleszt havi részletekben, általában hosszú távú szerződés keretében.

A hitel összege a vásárolt vagy meglévő ingatlan értékének, a hitelképességnek és a bank politikájának függvényében változhat.

A jelzáloghitel kamata lehet fix vagy változó, és a törlesztőrészlet tartalmazza a kamatokat és a tőkét.

A hitelfelvevő a hitel lejárta előtt is visszafizetheti a hitelt, de ebben az esetben előfordulhatnak előtörlesztési díjak.

A hitelintézetnek jogában áll az ingatlant elkobozni, ha a törlesztőrészletet nem fizetik időben, ezért fontos időben törleszteni.

A jelzáloghitel segíthet az ingatlanvásárlóknak a nagyobb összegű kiadások finanszírozásában, de komoly kötelezettséget is jelent. A hitelképesség értékelésekor a hitelfelvevő jövedelme, hiteltörténete és egyéb pénzügyi tényezők is számítanak.

Jelzáloghitel kisokos – amit még tudni érdemes

A jelzáloghitel hosszú távú kötelezettség, és az ingatlan tulajdonjogát a hitel futamideje alatt a hitelintézet részben birtokolja.

A jelzáloghitel felvétele előtt alaposan értelmezzük a hitelszerződést, és kérjünk tanácsot pénzügyi szakértőtől. Az alacsony kamat vonzó lehetőséget kínálhat a jelzáloghitel felvételére, de fontos figyelembe venni az összes költséget, beleértve a kezelési költséget és a biztosításokat is.

A jelzáloghitel segítségével az ingatlanvásárlók több pénzt tudnak elkölteni az ingatlanra, mint amennyi pénzük éppen rendelkezésre áll.

A jelzáloghitel kamata változhat a piaci körülményektől függően, ami befolyásolhatja a havi törlesztőrészletet.

A fix kamatozású jelzáloghitel esetén a kamat a hitel futamideje alatt nem változik, így a törlesztőrészlet is állandó marad.

A változó kamatozású jelzáloghitel esetén a kamat a piaci változásoknak megfelelően módosulhat, ami kockázatot jelenthet a hitelfelvevő számára.

A hitelfelvevőnek fel kell készülnie a rendszeres törlesztőrészletek fizetésére, és el kell kerülnie a késedelmet. A jelzáloghitel felvétele előtt mérjük fel az ingatlan piaci értékét és az adósságterhét.

A jelzáloghitel segíthet az ingatlanvásárlás vagy felújítás megvalósításában, de hosszú távú elköteleződést igényel.

A jelzáloghitel összehasonlítása segíthet a legjobb ajánlat kiválasztásában, ami hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet. A hitelintézetek különböző hiteltermékeket kínálhatnak, amelyek eltérhetnek a feltételek, kamat és költségek tekintetében.

A hitel felvételének folyamata magában foglalja a hitelképesség értékelését, és az ingatlan értékbecslését is.

A jelzáloghitel segíthet az ingatlanvásárlóknak a saját tulajdon megszerzésében anélkül, hogy az ingatlan teljes vételárát egyszerre kellene kifizetniük.

Az ingatlan jelzálog alá helyezése azt jelenti, hogy az ingatlant a bank birtokolja, amíg a hitelt vissza nem fizetik.

A jelzáloghitel fontos része a lakásvásárlási vagy ingatlanbefektetési folyamatnak. A hitelintézetek különböző típusú jelzáloghiteleket kínálnak, amelyeknek különböző feltételei és kamatai lehetnek.

A jelzáloghitel segítségével az emberek hozzáférhetnek a lakáspiachoz, és megvásárolhatják álmaik otthonát.

A hitelképesség meghatározása során a hitelfelvevő jövedelme, munkahelyi státusza és hiteltörténete is számít. A jelzáloghitel kamata és költségei hatással vannak a havi törlesztőrészletre, ezért fontos ezeket összehasonlítani.

Jelzáloghitelt vagy szabad felhasználású hitelt válasszak?

A jelzáloghitel és a szabad felhasználású hitel két különböző hiteltermék, és a választás függ az egyéni pénzügyi céloktól és körülményektől.

A jelzáloghitelt ingatlanvásárlás vagy felújítás finanszírozására veszik fel, és az ingatlan szolgál biztosítékul a bank számára.

A szabad felhasználású hitelt általános költségek fedezésére, például autóvásárlásra vagy tartozások visszafizetésére használják, és nincs szükség ingatlanbiztosítékra.(személyi kölcsön)

A jelzáloghitel hosszabb lejáratú, általában 15-30 év, míg a szabad felhasználású hitel rövidebb lehet, akár 1-10 év is.

A jelzáloghitel kamata általában alacsonyabb, mivel az ingatlan biztosítékot nyújt, míg a szabad felhasználású hitel kamata magasabb lehet.

A jelzáloghitel esetén az ingatlant fenyegeti az elkobzás veszélye, ha nem fizetik vissza a hitelt, míg a szabad felhasználású hitel esetében nincs ilyen kockázat.

Az ingatlan vásárlásához vagy felújításához a jelzáloghitel lehet ideális, mivel nagyobb összeget lehet felvenni hosszú távra, de azt is jelenti, hogy az ingatlan a bank tulajdonában van, amíg a hitelt vissza nem fizetik.

A szabad felhasználású hitel rugalmasabb lehetőséget nyújthat rövidebb távú költségek fedezésére, például egy nagyobb vásárlás finanszírozására vagy adósságkonszolidációra, és nincs szükség ingatlanbiztosítékra. Azonban magasabb kamatokkal járhat, és a hitelösszeg is korlátozottabb lehet.

A választás előtt értékeljük a saját pénzügyi helyzetünket, céljainkat és a hosszú távú terveinket. Ha ingatlant szeretnénk vásárolni vagy felújítani, és hosszabb lejáratú és alacsonyabb kamatozású hitelt keresünk, a jelzáloghitel lehet a megfelelő választás.

Ha viszont rövidebb távú költségek fedezésére van szükségünk, és hajlandóak vagyunk magasabb kamatot vállalni, akkor a szabad felhasználású hitel lehet az ideális választás.

Mire gondoljak szabad felhasználású jelzáloghitel igénylése előtt? – tanácsok szakértőktől

Szabad felhasználású jelzáloghitel igénylése előtt érdemes átgondolni a következőket:

Hitelcél: mire szeretném használni a felvett összeget? Ha van konkrét cél, akkor érdemes azt a hitelbírálat során is feltüntetni. Ez segíthet a banknak abban, hogy megállapítsa a hitelkockázatot.

Hitelösszeg: mennyi hitelre van szükségem? Fontos, hogy ne vegyünk fel többet, mint amennyire tényleg szükségünk van. A túlzott eladósodás komoly anyagi nehézségeket okozhat.

Futamidő: mennyi idő alatt szeretném visszafizetni a hitelt? A hosszabb futamidejű hitelnek magasabb a költsége, mint a rövidebb futamú hitelnek.

Kamat: milyen kamat mellett tudom felvenni a hitelt? A kamat az egyik legfontosabb tényező, amely befolyásolja a hitel költségét. A THM mellett.

Törlesztőrészlet: mennyit tudok havonta törleszteni? A törlesztőrészletnek a jövedelmem adott részét nem szabad túllépnie.

Ingatlanfedezet: milyen ingatlanra tudom felajánlani a fedezetet? Az ingatlanfedezet a bank számára biztonságot jelent, ezért a hitel kamata általában alacsonyabb.

A szabad felhasználású jelzáloghitel igénylése előtt érdemes összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait.

Néhány ötlet a szabad felhasználású jelzáloghitel igényléséhez:

 • Kérj személyre szabott ajánlatot a banktól. A bankok általában személyre szabott ajánlatot adnak, ha a hitelkérelemhez csatolod az ingatlan értékbecslését és a jövedelemigazolást.
 • Vedd figyelembe a teljes hiteldíj mutatót (THM). A THM a hitel teljes költségét mutatja százalékban kifejezve. A THM-et nem szabad összetéveszteni a kamattal.
 • Tanulmányozd át a hitelszerződést. A hitelszerződést alaposan át kell olvasni, mielőtt aláírod. A szerződésben minden fontos információ szerepel a hitelről, például a kamat, a futamidő, a törlesztőrészlet és a THM.

A szabad felhasználású jelzáloghitel egy jó megoldás lehet, ha nagy összegre van szükséged, és van egy megfelelő ingatlanfedezeted.

A szabad felhasználású jelzáloghitel igénylése előtt – ez is fontos lehet

A fentieken túl érdemes még a következőket is átgondolni a szabad felhasználású jelzáloghitel igénylése előtt:

A hitel visszafizetésének lehetősége: a hitel visszafizetésének lehetősége attól függ, hogy milyen stabil a jövedelmünk, és hogy vannak-e egyéb kiadásaink, például hitelek, tartásdíj, stb. Fontos, hogy a hitel törlesztőrészleteit ne csak a jelenlegi, hanem a várható jövedelmünkből is ki tudjuk fizetni.

A hitel előnyei és hátrányai: a szabad felhasználású jelzáloghitel előnyei közé tartozik, hogy magasabb hitelösszeg igényelhető, mint egy személyi kölcsön esetében, és az ingatlanfedezet miatt alacsonyabb a kamat. A hátrányok közé tartozik, hogy a törlesztőrészlet magasabb lehet, mint egy személyi kölcsön esetében, és az ingatlanfedezet veszélyben lehet, ha nem tudjuk fizetni a törlesztőrészleteket.

További lehetőségek: ha nem tudjuk, hogy szabad felhasználású jelzáloghitelre van-e szükségünk, érdemes más lehetőségeket is megfontolni, például egy személyi kölcsönt vagy egy állami támogatást.

Kérdések, amelyeket érdemes feltenni magunknak

A szabad felhasználású jelzáloghitel igénylése előtt érdemes feltenni magunknak a következő kérdéseket:

 • Mire szeretném használni a felvett összeget?
 • Mennyi hitelre van szükségem?
 • Mennyi idő alatt szeretném visszafizetni a hitelt?
 • Milyen kamat mellett tudom felvenni a hitelt?
 • Mennyit tudok havonta törleszteni?
 • Van-e megfelelő ingatlanfedezetem?
 • Milyen stabil a jövedelmem?
 • Vannak-e egyéb kiadásaim?
 • Milyen előnyei és hátrányai vannak a szabad felhasználású jelzáloghitelnek?
 • Vannak-e más lehetőségek?

A kérdések megválaszolása segíthet abban, hogy átgondoljuk a döntésünket, és meghozzuk a számunkra legmegfelelőbb döntést.

Melyik a legjobb jelzáloghitel számomra?

A kérdés, hogy melyik a legjobb jelzáloghitel számomra, több szempontból érdekes és összetett dilemmát vet fel. A válasz megtalálása nem csupán matematikai vagy pénzügyi döntés, hanem az egyén értékeinek, prioritásainak és hosszú távú terveinek a tükrében is meg kell vizsgálni.

Az általános szemlélet nem kérdezi, hogy melyik hitelajánlat illeszkedik a személyes életfilozófiánkhoz és értékeinkhez. Az életünk során a döntéseink hatással vannak másokra és a környezetünkre is, ezért fontos megfontolni, hogy a hitelfelvétel miként illeszkedik a társadalmi és környezeti értékeinkhez.

A legjobb jelzáloghitel megtalálása során felmerülhetnek olyan etikai kérdések is, mint például az, hogy a választott hitelintézet támogatja-e fenntartható gazdaságpolitikát vagy éppen az ingatlanpiaci spekulációt. Milyen mértékben segíti vagy rontja az egyenlőtlenségeket a társadalomban a hitelfelvétel?

A jó megközelítés arra is rákérdez, hogy milyen mértékben vállaljuk a kockázatot a hitelfelvétellel, és hogyan hat ez a szabadságunkra és a jövő generációkra. A hitel felvétele előretekintést igényel és megfontolást, hogy milyen következményekkel jár a jelenlegi döntésünk a jövőnkre.

Ezen kívül a legjobb jelzáloghitel kiválasztásában a személyes boldogsággal és elégedettséggel kapcsolatos kérdések is szerepet játszhatnak. Megfontolhatjuk, hogy a hitelfelvétel segíti-e életminőségünk javítását, vagy éppen terhet ró ránk, és korlátozza a szabadságunkat.

Mindezek alapján a legjobb jelzáloghitel szubjektív és mélyen személyes döntés, amely az egyén értékeinek függvénye. Az életünket befolyásoló ilyen nagy döntéseknél a gondolkodás segíthet a döntés megalapozásában.

Jó döntés egy hitelfelvétel?

A hitelfelvétel egy jó döntés lehet, ha jól átgondolt és jól tervezett célokra és szükségletekre irányul.

Megfelelő esetben segíthet lakás vagy ingatlan vásárlásában, vállalkozás indításában vagy oktatás finanszírozásában.

Azonban fontos ismerni a hitel költségeit, kamatot és visszafizetési feltételeket, és biztosítani, hogy az igényelt hitel megfizethető legyen.

Egy költségvetés készítése előnyös lehet. A hitelfelvétel hosszú távú kötelezettséget jelent, és nem szabad könnyelműen meghozni a döntést. A hitelképesség és a jövedelem ellenőrzése elengedhetetlen.

A hitel felvétele előtt ajánlott pénzügyi tanácsot kérni egy szakértőtől.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Szabad felhasználású jelzáloghitel kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Szabad felhasználású jelzáloghitel kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Szabad felhasználású jelzáloghitel kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Szabad felhasználású jelzáloghitel kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Nem, bár az igaz, hogy a jelzáloghitelekhez legtöbb esetben ingatlant kell bevonni fedezetként, de előfordul, hogy nagyobb értékű ingóság is kerül bevonásra. Például ez lehet egy gépjármű is.

A szabad felhasználású jelzáloghitel esetében (is) sok mindentől függ a maximálisan igényelhető hitel összege. Jellemzően néhány millió forinttól indulnak a minimumok, a maximum pedig 50-60 000 000 ft is lehet.

A szabad felhasználású jelzáloghitel igénylése esetén számonunk kell folyósítási díjjal, illetve számlavezetési költségekkel, és az értékbecslés díjával. Ezek mellett a hitelező bank több más díjat is felszámolhat, ez attól is függ, hogy milyen szolgáltatásokat veszünk igénybe. Ugyanakkor spórolhatunk, ha figyelmesen végigböngésszük az ajánlatokat, kedvezményeket, akciókat találhatunk.

Igen, egy szabad felhasználású jelzáloghitel a fedezet mellett önerőt is igényel. Vannak olyan szabad felhasználású kölcsönök (személyi hitel), ahol nincs szükség ezekre.

A szabad felhasználású jelzáloghitel esetében a fedezetként bevont ingatlan értékét a hitelező által megbízott értékbecslő határozza meg. Az ingatlan forgalmi értékének egy adott százalékáig (maximum 80 százalék) hitelez a bank. A forgalmi érték sok mindentől függ: az ingatlan típusától, korától, elhelyezkedésétől, stb.

A személyi kölcsön is egy szabad felhasználású hiteltípus, de ott nincs szükség fedezetre és önerőre, a hitelező a jövedelmi helyzetünk alapján hitelez. A jelzáloghitel esetében kell megfelelő fedezet és elegendő mértékű önerő is.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Babaváró hitel: mire számíthatunk, ha nem jön a baba?

A Babaváró hitel az egyik legnépszerűbb támogatási forma szabad felhasználhatósága miatt. Ahhoz azonban, hogy a támogatás kamatmentes legyen, gyermekünknek kell születni. De mi történik, ha nem teljesítjük ezt a feltételt? És milyen következménnyel számoljunk, ha nem jön a baba? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Ezeket a dokumentumokat szerezd be az otthonfelújítási támogatáshoz

Újra lesz otthonfelújítási támogatás. A támogatás része egy kamatmentes hitel is, ennek az igényléséhez pedig, mint minden hiteligénylésnek, feltétele, hogy az igénylő benyújtsa a szükséges dokumentumokat. Szakértőink utánajártak, hogy milyen dokumentumokra kehet szükség, hogy gördülékenyen menjen az igénylés. Mutatjuk, hogy mik is ezek.

Tovább olvasom
Melyik állampapírral érhetjük el jelenleg a legmagasabb hozamot?

Az állampapírok az elmúlt év sláger befektetései voltak, idénre azonban már mérséklődtek az elérhető hozamok. Utánajártunk, hogy idén melyik állampapírral érhetjük el a legmagasabb hozamot, és azt is megmutatjuk, hogy mit gondolnak erről a befektetési formáról a befektetők és a szakértők.

Tovább olvasom
Így válaszd ki vállalkozóként a megfelelő lakossági hitelt

Vállalkozóként is igényelhető lakossági hitel. Ennek két oka lehet: egy lakossági hitel felhasználható a vállalkozás fejlesztéséhez vagy működéséhez, és egy vállalkozónak is szüksége lehet lakossági hitelre. De mennyire okoz nehézséget a jövedelem igazolása vállalkozóként? A lakossági hitelfelvétel vállalkozóként nehezebb lesz? Utánajártunk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával