Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor 2024

Raiffeisen személyi kölcsön feltételek – könnyen teljesíthetőek

A Raiffeisen személyi kölcsön feltételek teljesíthetőek. Könnyen. Minimum 180 ezer forint igazolható havi nettó jövedelemre van szükség az igényléshez. Ha nem rendelkezünk ekkora nagyságú jövedelemmel, akkor lehetőségünk van adóstárs bevonására. Legalább három hónapos munkaviszonyt is kell igazolnunk, és nem lehetünk fiatalabbak 21 évesnél. Ezek az alapfeltételek. A Raiffeisen Bank személyi kölcsön feltételek valóban teljesíthetők. Valóban könnyen.

Az online igénylés népszerű

Raiffeisen személyi kölcsön online igénylés. A Raiffeisen online hiteligénylés már mindennapos. Természetes lett, hogy otthonról igényel valaki Raiffeisen hitelt, anélkül, hogy bemenne egy bankfiókba. Az online igénylés kényelmes és biztonságos. Mindössze egy telefonra vagy számítógépre van hozzá szükség, és minden, az igényléstől a szerződés aláírásáig, az interneten történhet.

Több érv is szól amellett, hogy valaki a Raiffeisen személyi kölcsön online hiteligénylést válassza. Gyorsan, otthonról, kényelmesen. Ez a Raiffeisen online hiteligénylés. A Raiffeisen személyi kölcsön online hiteligénylésnek vannak alternatívái, és ezeknek is vannak előnyei. A személyes ügyintézés sokak számára emberibb, közvetlenebb, és biztonságosabbnak tűnhet. A szakértő kolléga válaszolni tud a felmerülő kérdésekre, és adott esetben tanáccsal is elláthatja az érdeklődőket. A személyes kapcsolat bizalmat ébreszthet, nem csak egy adatlap egy weboldalon. A személyes kapcsolaton kívül, azok is a személyes ügyintézés mellett dönthetnek, akik nem rendelkeznek telefonnal vagy interneteléréssel, vagy azok, akik bár rendelkeznek ezekkel, de idegenkednek a használatuktól. Bár az online ügyintézés elterjedt, a személyes ügyintézés még jó ideig az ügyfelek rendelkezésére áll majd. Mi dönthetjük el, hogyan igénylünk a kölcsönt. Online vagy hagyományosan.

Az elbírálási idő

A Raiffeisen személyi kölcsön elbírálási idő rövid. A Raiffeisen Bank személyi kölcsön igénylés egyik erőssége a rövid elbírálási idő. Egy Raiffeisen Bank személyi kölcsön akár két napon belül is megkapható, de néhány napon belül biztosan elérhető. Ez azt jelenti, hogy ha az igénylő dönt arról, hogy Raiffeisen Bank személyi kölcsönt igényel, akkor csak néhány napot kell arra várni, hogy a Raiffeisen hitel összege felhasználható legyen. Átmeneti pénzavar esetén ez fontos, mert azonnal fel lehet használni a Raiffeisen kölcsönt. Nem kell várni hetekig, vagy hónapokig arra, hogy a Raiffeisen Bank folyósítsa a pénzt. Ez nem csak egy pénzavarnál lehet fontos, hanem minden hiteligényléskor. Az, hogy a Raiffeisen Bank személyi kölcsönnel rendkívül gyorsan az igénylő rendelkezik, az első helyen van a döntést befolyásoló okok között. A gyorsaság azért is fontos, mert szinte rögtön kiderül, hogy az igénylő hitelképes-e. Az előminősítés néhány perc alatt meg lehet. Az előminősítés után pedig szinte azonnal a végleges bírálat következik. És ha az pozitív, tehát az igénylőt hitelképesnek találja a Raiffeisen Bank, akkor már csak a szerződés megkötése, és a folyósítás van hátra. Ráadásul a Raiffeisen Banknál energiatakarékos megoldásokra extra kedvezményt kaphatunk. Raiffeisen személyi kölcsön gyorsan, extra kedvezménnyel.

Fontos lesz a munkaviszony

A Raiffeisen hitelhez jutás feltétele, hogy rendelkezzünk a Raiffeisen Bank által elvárt dokumentumokkal, és megfeleljünk a Raiffeisen hitel alapkövetelményinek. A bankok eltérő gyakorlatot folytatnak a hitelezésben, és hitelenként is eltérhetnek az elvárások. Nem mindegy, hogy Raiffeisen Bank személyi kölcsönt vagy ingatlan jelzáloghitelt akarunk igénybe venni. Más dokumentumokra lehet szükség, és a minimális követelmények is eltérhetnek. A személyi okmányaink mellett, bankszámlakivonatra és jövedelemigazolásra is szükségünk lehet. A jövedelemigazoláson fel kell tüntetni, hogy a munkaviszony határozott vagy határozatlan idejű-e, és azt is, hogy mikor kezdődött. A pénzintézetek elvárnak egy bizonyos hosszúságú munkaviszonyt, ami általában egy év, hat hónap vagy három hónap. Ha még csak néhány hónapja dolgozunk, próbaidő alatt lehetünk. Felvetődhet a kérdés, hogy kaphatunk-e kölcsönt próbaidő alatt.

Fontos lesz a munkaviszony hossza és a próbaidő

A bankok általános gyakorlata szerint próbaidő alatt nem nyújtanak hitelt az ügyfeleiknek. A próbaidő alatt a munkaszerződés bármikor, azonnali hatállyal, indoklás nélkül felmondható. A pénzintézetek ezt túlzott kockázatnak tartják, ezért a próbaidő alatt igényelt hitelkérelmeket elutasítják. A próbaidő többnyire egy és három hónap között van, és a munkáltató határozza meg a munkaszerződésben. Ezt hiteligénylés előtt fontos tudni, így elkerülhető az igénylés elutasítása. A munkaviszony hosszúságánál a bankok úgy is eljárhatnak, hogy nem csak az utolsó munkahelyünkön eltöltött időt veszik figyelembe. A mennyiben a két munkaviszony között nem telik el egy hónapnál hosszabb idő, egybe is számolhatják a két munkaviszonyt. Mivel hitelenként és bankonként is különbözőek lehetnek a szabályok, fontos, hogy a hitel kiválasztása után tájékozódjunk a banknál arról, a mi munkaviszonyunk megfelelő-e a számunkra. Lényeges információ, hogy az ingatlanfedezet felajánlása nem helyettesíti a munkaviszonyt, arra mindenképpen szükség lesz.

Raiffeisen hitel határozott idejű munkaszerződéssel

Ha nem határozatlan munkaidejű a munkaszerződésünk, akkor a bankok további feltételeket támaszthatnak. Előírás lehet, hogy a hiteligénylőnek a munkaadó által kiállított szándéknyilatkozatot kell bemutatnia, mely tartalmazza, hogy a munkáltatónak szándékában áll meghosszabbítani a munkavállaló szerződését annak lejárata után. Így a bank számíthat arra, hogy a jövedelmünk nem szűnik meg a határozott idejű munkaszerződés lejárta után. Meghatározhatják, hogy a hitelkérelem benyújtásakor még mennyi ideig álljon fenn a határozott idejű munkaszerződés. Ez az általános gyakorlat szerint egy év. De mi van azokkal, akiknek a munkaszerződését hat havonta újítják meg? Többnyire ez sem probléma, ilyenkor az az elvárás, hogy már legalább egy alkalommal meg legyen újítva a határozott idejű munkaszerződés. Ez azt mutathatja ugyanis, hogy hosszabb távon számítanak a munkavállalóra. Ha határozott idejű munkaszerződésünk van, akkor is igényelhetünk személyi kölcsönt vagy akár jelzáloghitelt is. Mivel a bankok gyakorlat ebben is eltérő, mint oly sok minden másban, célszerű lehet szakértőhöz fordulni a hitelkérelem beadása előtt. Egy naprakész információkkal rendelkező szakértő nagy segítséget nyújthat. Nem nekünk kell a bankok számos ajánlatát megvizsgálnunk, megteszi ezt helyettünk ő. Határozott idejű munkaszerződéssel talán bonyolultabb hitelhez jutni, de semmiképpen sem lehetetlen.

Adóstárs – egy lehetőség személyi kölcsön igénylésnél

Adóstársat többnyire ingatlanhitelbe vonunk be. Adóstársnak olyan személyt érdemes bevonni, akinek a bizalmát maximálisan élvezzük. Adóstársnak lenni ugyanis kockázatos dolog. Ha az adós nem fizet, az adóstárs fizetését ugyanúgy letilthatják, mint az adósét, sőt az ingatlana is veszélybe kerülhet. Bankonként más és más, hogy mikor és mennyi adóstársat engednek bevonni, adóstárs ugyanis nem csak egy személy lehet. Az adóstárs ugyanúgy felel a tartozásért, mint az adós maga. Egyformák a kötelezettségeik. Ha az adós nem fizeti a részleteket, az adóstársnak kell helytállnia. Adóstárs bevonásával növelhető az az összeg, amit igényelhetünk, ezért az adóstárs bevonása nem egyedi jelenség. Ilyenkor az adóstárs jövedelmét is figyelembe veszi a bank a hitelbírálat során. Ezzel nem csak a Raiffeisen hitel összege növekedhet, hanem az esély is arra, hogy nem lesz utasítva el a hitelkérelem. Adóstárs bevonásával a futamidő is csökkenthető. A bank a kért hitelösszeghez olyan futamidőt határoz meg számunkra, ami belefér a jövedelmünkbe. Amennyiben hosszúnak találjuk ezt, adóstárs bevonásával csökkenthetjük az általunk megfelelőnek tartott mértékűre.

Lehet adóstárs, akinek van már hitele?

Adóstárs bárki lehet, akinek a jövedelmét a bank megfelelőnek találja, az is, akinek van hitele. Egy már hitellel rendelkező adóstárs esetében a bank a leendő adóstárs nettó jövedelméből levonja a hitele törlesztő részletét, és azt tekinti kiindulási pontnak. Ne felejtsük el, hogy az adóstársnak alapesetben nem kell fizetnie, a bank azonban a legrosszabb forgatókönyvet veszi figyelembe, és akkor engedélyezi az adóstárs bevonását a hitelügyletbe, ha biztosítottnak látja, hogy fizetni tud, ha arra kerül a sor. Nincs akadálya tehát annak, hogy egy hitellel rendelkező személy adóstárssá váljon egy másik hitelnél. Ez olyan, mintha egy újabb hitelt venne fel, legalábbis a bankok szemszögéből. Mielőtt adóstárssá válunk, alaposan fontoljuk meg a döntést. Adóstársként rontjuk a saját hitelképességünket, és egy húsz évre aláírt ingatlanhitellel évtizedekre elvehetjük a lehetőséget magunktól. Lehet, hogy a jövőben nekünk lesz szükségünk hitelre, és az fontosabbnak tűnik, mint hogy más hitelét támogassuk meg a jövedelmünkkel.

Raiffeisen személyi kölcsön feltételek – magasabb jövedelemmel olcsóbb

Minél magasabb az igénylő jövedelme, a Jövedelemarányos Törlesztési Mutató (JTM) szabályai miatt annál nagyobb összegű Raiffeisen hitelt kaphat. Ráadásul a magas jövedelem csökkenti a Raiffeisen Bank kockázatát, és ezt a bank azzal hálálhatja meg, hogy a magasabb jövedelemmel rendelkező ügyfeleinek alacsonyabb kamattal kínálja a kölcsönét. Az tehát, aki magas jövedelemmel igényel, kétszeresen is jól jár. Hiszen nagyobb összeghez juthat, olcsóbban.

Raiffeisen személyi kölcsön feltételek – kell munkáltatói igazolás?

A jövedelmet minden Raiffeisen személyi kölcsön igénylésénél igazolni kell. Ha valaki alkalmazott, akkor munkáltatói igazolást kell bemutatnia. Az önfoglakoztatóktól nem fogadnak el munkáltatói igazolást, nekik NAV jövedelemigazolással kell a jövedelmüket igazolni. A Raiffeisen Bank munkáltatói igazolás tartalmazza a havi nettó jövedelmet, azt, hogy mióta dolgozik valaki a cégénél, és az is fontos, hogy nincs már próbaidőn, és nem áll felmondás alatt sem. A bankok jellemzően a saját munkáltatói igazolás formátumukat kérik, de gyakran az azzal megegyező tartalmú munkáltatói igazolást is elfogadják. A Raiffeisen Bank munkáltatói igazolást cégszerűen alá kell íratni, és le is kell pecsételtetni.

Raiffeisen személyi kölcsön feltételek – jövedelemigazolások

Jövedelemigazolás alkalmazott esetén: munkáltatói igazolás, amely 30 napnál nem lehet régebbi. A munkáltatói igazolás helyett NAV jövedelemigazolás is jó lehet. Bankszámla két hónapnál nem régebbi kivonata. Nyugdíjasként nyugdíj éves elszámoló lap. Egyéni vállalkozóknak előző évi NAV jövedelemigazolás kell.

Hogyan lehet olcsóbb Raiffeisen személyi kölcsönhöz jutni?

Alacsonyabb lehet a Raiffeisen Bank személyi kölcsönünk díja, ha teljesítünk néhány feltételt. Ha körültekintőek vagyunk, több százalékos kedvezményt is elérhetünk. Ez nagyobb hitelösszegnél, és hosszabb futamidőnél nagymértékben csökkentheti a havi kiadásunkat, és alacsonyabb összegű kölcsönnél, és rövid futamidőnél is számottevő megtakarítást érhetünk el. Amikor nem a saját számlavezető bankunknál igényelünk a Raiffeisen személyi kölcsönt, a pénzintézet kedvezményt adhat nekünk bizonyos számlacsomagra. Ezzel a Raiffeisen személyi kölcsönünk nem lesz ugyan olcsóbb, de a hozzá tartozó kiadásaink alacsonyabbak lesznek, így kevesebb költséggel járhat a Raiffeisen hitelünk. Fontos azonban megvizsgálnunk, hogy ez megéri-e, mert a számlaváltásnak is lehetnek költségei. Akkor éri meg élni ezzel a lehetőséggel, ha az általunk megnyitott új folyószámla havi költsége alacsonyabb lesz, mint a régi. Magasabb havi jövedelem esetén a pénzintézetetek többnyire kedvezőbb kamattal kínálják a személyi kölcsönüket. Az igaz, hogy a jövedelmünk nagyságát nem tudjuk befolyásolni, de lehetőségünk van adóstárs bevonására. Ha megtehetjük, éljünk ezzel, mert a kedvezőbb THM alacsonyabb törlesztő részletet is jelent. És a célunk éppen ez: minél alacsonyabban tartani a Raiffeisen Bank személyi kölcsönünkkel kapcsolatban felmerülő költségeket. Ehhez mindössze be kell vonnunk egy ismerősünket a hitelünkbe adóstársként.

Raiffeisen kölcsönök

Raiffeisen gyorskölcsön

Számtalan élethelyzetben lehet szükségünk gyorsan egy bizonyos összegre. Ha nincs félretett pénzünk vagy nincs olyan tartalékunk, amit mozgósíthatnánk, megoldás lehet egy kölcsönigénylés. A gyorskölcsönök szabadon felhasználhatóak, és a költést nem kell számlával igazolni. Nem kell ingatlanfedezet sem. Ez a kölcsönfajta akár néhány perc alatt is elérhető, de néhány napos belül biztosan utalják számunkra az igényelt összeget, ha pozitív a hitelbírálat. Gyorsan szükségünk van pénzre? Nagyobb összeg kell váratlan kiadásokra? Lehetséges. Gyorsan. Tényleg.

Raiffeisen gyorskölcsön bármire

A gyorskölcsönök gyorsan és egyszerűen igényelhetőek. A döntést mégsem érdemes elsietni. Ez ma már könnyű feladat, szakértő weboldalon tájékozódhatunk a futamidőről és a törlesztőrészletekről. Összehasonlíthatjuk a THM-eket, és olyan részletinformációkhoz juthatunk, amik fontosak lehetnek számunkra. Napelemre kellene egy bizonyos összeg? Van olyan kölcsön, ahol erre extra kedvezményt adnak. A legfontosabb a gyorsaság? Van, ahol néhány perc a hitelbírálat. és meg aznap utalják az összeget a bankszámlánkra. A kiadás jöhet váratlanul, de néhány órát rászánhatunk a nekünk legmegfelelőbb kölcsön kiválasztására.

Raiffeisen gyorskölcsön egyszerűen és gyorsan is

A kölcsönt a bank hitelképességi vizsgálat után nyújtja. Szükség lesz személyes dokumentumokra, bankszámlakivonatra és jövedelemigazolásra. Az igénylés folyamán a bank pontos tájékoztatást ad a szükséges dokumentumokról, és arról hogy milyen feltételekkel juthatunk a gyorskölcsönhöz. Általánosan elmondható azonban, hogy egy ingatlanfedezetes lakáshitel konstrukcióhoz képest kevesebb dokumentumra lesz szükség, és a feltételek is jóval egyszerűbbek és kedvezőbbek. Azt is tudni kell azonban, hogy az egyszerűségnek és a gyorsaságnak ára van. A személyi kölcsön nem a legolcsóbb hitelfajta. Az átlagosan viszonylag alacsony hitelösszeg, és a rövidebb futamidő miatt azonban ennek jóval kisebb a jelentősége, mint egy évtizedekre felvett több tízmilliós hitel esetében.

Könnyen juthatunk tehát kölcsönhöz váratlan kiadásink fedezésére. Tájékozódjunk, döntsünk, aztán használjuk fel. Gyorsan.

Raiffeisen személyi kölcsön – hitelkiváltáshoz

A világgazdasági folyamatok állandó változása miatt érdemes időről időre felülvizsgálni, felülvizsgáltatni az aktuális hiteleinket. A kamatok nekünk kedvező irányba változhatnak, lehetnek akciók, és könnyen lehet, hogy időközben egy államilag támogatott kedvező kamatozású hitelre is jogosultak lettünk. Sőt, még vissza nem térítendő támogatáshoz is hozzájuthatunk. Hogy kezdjünk ennek neki? Mikor éri meg kiváltani a hitelünket? Melyik hitelünket érdemes megvizsgálni, hogy kiváltható-e? A hitelkiváltás leggyakrabban lakáshitelnél merül fel. A hosszú futamidő és a magas hitelösszeg miatt ennél a hitelfajtánál a legvalószínűbb, hogy érdemes rászánni az időt és az energiát az utánajárásnak. Egy jól megválasztott új konstrukció esetén jelentősen kisebb törlesztőrészlettel folytathatjuk tovább a hitel törlesztését. A szakértők szerint évente felül kellene vizsgálni a lakáshiteleinket, hiszen az adatok alapján a lakáshitelek jelentős részét érdemes másikra cserélni. A hitelkiváltás célja többnyire az alacsonyabb törlesztőrészlet vagy a rövidebb futamidő. Mindkét esetben jelentős összeg maradhat a pénztárcánkban.

Raiffeisen személyi kölcsön – hitelkiváltás után kevesebbet kell fizetni

Más hitel, például a személyi kölcsön kiváltása is szóba kerülhet. Arra is van lehetőség, hogy minden aktuális hitelünket kiváltsuk egyetlen kölcsönre. Ez átláthatóbbá teszi számunkra a kiadásinkat amellett, hogy kevesebbet kell havonta fizetnünk. A hitelkiváltással kapcsolatban felmerülhet még, hogy nem csökkentjük a havi kiadásainkat, de egy kedvezőbb kamatozású kölcsönnel, változatlan törlesztőrészlet mellett újabb összeghez jutunk, amivel megvalósíthatjuk az éppen aktuális céljainkat. Bármilyen hitelfajtát kiválthatunk. A hitelkiváltás előtt érdemes meggyőződni róla, hogy érdemes-e ezt megtenni, hiszen az új kölcsön felvételének is vannak költségei. Ezzel is kalkuláljunk. Ha találunk jó lehetőséget, használjuk ki. Költsük inkább magunkra pénzt, amit megtakarítunk, ne a hitel törlesztésére.

Raiffeisen Bank személyi kölcsön – költségek

A Raiffeisen Bank személyi kölcsön költségei alacsonyak. Ez a költség a hiteltípusok között a legalacsonyabbak között van. A költségek több díjból tevődnek össze. Azt is tudni kell, hogy bankok gyakran elengedik vagy csökkentik ezeket a díjakat. Hitelfelvétel előtt érdemes tájékozódni, hogy milyen akciók, kedvezmények vannak érvényben aktuálisan. Vannak olyan díjak és költségek, amik csak adott esetben merülnek fel. Ilyen az elő és végtörlesztés díja. Ez a díj csak akkor kerül felszámításra, ha az igénylő a futamidő vége előtt fizeti vissza a Raiffeisen hitel egy részét vagy a teljes Raiffeisen hitelt. A szerződésmódosításért is csak akkor kell fizetni, ha az igénylő változtatni akar a már megkötött szerződésen. Hitelfedezeti biztosítás is köthető a Raiffeisen Bank személyi kölcsönhöz, de mivel ez nem kötelező, ez a költség is csak akkor merül fel, ha az igénylő úgy dönt, hogy megköti ezt a biztosítást.

Mekkora a törlesztőrészlete Raiffeisen személyi kölcsönnek?

A Raiffeisen Bank pozitívan áll hozzá az ügyfelei kéréseihez, ugyanakkor azt is tudni kell, hogy bizonyos kérdésekben szabályok kötik. Jogszabály írja elő azt is, hogy egy jövedelem mekkora mértékben terhelhető. Ha a szabályozás negyven százalék terhelhetőséget enged meg, akkor ez nem is lehet több. Hiába érzi úgy az igénylő, hogy ennél többet is gond nélkül ki tud fizetni, a Raiffeisen Bank nem engedélyez majd magasabb törlesztőrészletet. Ez a szabály a hiteligénylőt védi a túlzott eladósodottságtól. Az ideális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és az ügyfél számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a család költségvetése gond nélkül elbír, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet kifizetni az aktuális részletet. Az ideális havi törlesztőrészlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek beláthatatlan következményei lehetnek az igénylőre és szeretteire.

A Magyar Nemzeti Bank és a Raiffeisen Bank is figyelmeztetik az ügyfeleket a felelős hitelfelvétel fontosságára. Ez furcsának tűnhet, hiszen a bankok érdeke az, hogy minél több hitelt helyezzenek ki, és így minél több profitot termeljenek. Mégsem az. Egy nemfizetés esetén ugyanis a pénzintézetnek kára keletkezhet, és még ha meg is próbálja csökkenteni a veszteségét, ez időbe, erőforrások felhasználásba, és nem utolsósorban pénzbe kerül neki. A bankoknak az az érdeke, hogy aki felvette a hitelt, az vissza is fizesse azt. És az ügyfélnek is ez az érdeke. Az érdek tehát közös, érdemes megfogadni a bankok tanácsait ebben a kérdésben, hiszen nagy tapasztalattal és tudással rendelkeznek. A megfelelő nagyságú havi törlesztőrészlet elfogadása, és a felkészülés a nem várt helyzetekre, segíthet abban, hogy a hitelfelvétel segítse a hiteligénylőt a vágyai elérésében.

Mire érdemes Raiffeisen személyi kölcsönt igényelni?

A Raiffeisen hitel egy fontos eszközzé válhat a kezünkben az élet sok területén, ha megfontoltan, előre tervezve vesszük fel. A hitelt vissza kell fizetni, vannak költségei, és a havi törlesztő részlet megterheli a havi kiadásainkat akár évtizedeken keresztül. Ezért fontos az előrelátás és a gondos tervezés a hitel felvétele előtt. A Raiffeisen hitelt ésszerűen kell felhasználni. Raiffeisen hitelt számtalan dologra igényelhetünk, élethelyzettől függően. Mire érdemes Raiffeisen hitelt igényelni? A rövid válasz, hogy bármire. Egy megfontolt döntéssel hozzájárulunk az életminőségünk javulásához, oly módon, hogy a szükséges összeghez Raiffeisen hitel formájában jutunk hozzá, hiszen az nem áll a rendelkezésünkre.

A tanulás nem egy szokványos hitelcél, mégis népszerű, hiszen tanulni nem olcsó. Jó befektetés lehet egy szakma vagy diploma megszerzése, ami hosszú távon biztosan megtérül.

A zöldenergia nem csak megújuló energiaforrásokat jelent. Egy energiatakarékos izzó, egy szabályozható fűtés nem csak a környezetünknek jó, a pénztárcánkban is jelentős összegek maradhatnak. Ki ne akarná, hogy nulla forint legyen a villanyszámlája? Raiffeisen hitelből lehetséges.

Az ingatlanvásárlás, az ingatlan felújítás Raiffeisen hitelből már szinte közhelyszerű. Méltán népszerűek ezek a hitelek, még a hosszabb futamidők ellenére is. Az ingatlan értéke a felújítással és a piaci folyamtok miatt is növekedhet. Ezzel igazán jó befektetéssé válhat ez a hitelfajta.

A hiteleinket néha érdemes egy jobb konstrukcióra cserélni. Ha több hitelből egy lesz, a kondíciók pedig számunkra kedvezőbbek, érdemes megfontolni a hitelek összevonását, és egy másikkal való kiváltását.

Van egy jó ötlet, de nincs pénz vállalkozást indítani? Raiffeisen hitelből lehetséges. Talán a legjobb hosszú távú befektetés egy vállalkozás indítása.

Láthatjuk, hogy sok dologra érdemes hitelt igényelni. A megfontolt Raiffeisen hitel felvétele, és annak ésszerű felhasználása jobbá teheti az életünket.

Raiffeisen Babaváró hitel

A Raiffeisen Babaváró kölcsön a babaváró támogatásról szóló kormányrendelet alapján a gyermekvállalás és a gyermeknevelés támogatására nyújtott szabad felhasználású kölcsön. Ez egy különleges lehetőség, hiszen a teljes fennálló tartozást is elengedhetik, és 10 millió forinthoz is juthatunk a feltételek teljesülése esetén. Számlanyitás nélkül is igényelhetjük, ráadásul díjmentes hitelbírálattal juthatunk hozzá. A hitel szabad felhasználású, és sok ezer forint jóváírással tudunk 10 millió forinthoz jutni 20 éves futamidőre.

A Raiffeisen Babaváró hitel – futamidő, hitelösszeg

A futamidő öt és húsz év között lehet, a hitelösszeg pedig egymillió forint és tízmillió forint között van. A kamat alacsony attól függően, hogyan teljesülnek az általunk vállalt feltételek. Amennyiben az első vállalt gyermekünk öt éven belül megszületik, a Babaváró kölcsön végig kamatmentes marad. A havi törlesztő részlet maximum 50 ezer forint lehet, ezt a törvény garantálja számunkra. Ez egy alacsony, kiszámítható, hosszú távú törlesztést biztosít. Az állam kezességet vállal a hitelünkre, így nincs szükség ingatlanfedezet bevonására. A Raiffeisen bank Babaváró hitel szabad felhasználású, és ha úgy gondoljuk, kiválthatjuk belőle egy kedvezőtlenebb hitelünket is.

Raiffeisen babaváró hitel

Raiffeisen Babaváró hitel feltételek

Magyar házaspárok tizennyolc és negyvenegy éves életkor között igényelhetik a Raiffeisen Babaváró hitelt, ha az egyikük már legalább három éve dolgozik, Magyarországon kell élnünk, nem lehet köztartozásunk, és nem szerepelhetünk a KHR negatív adóslistáján. Büntetlen előéletűeknek kell lennünk, és vállalnunk kell, hogy legalább egy gyermekünk születik. A gyerekek száma fontos, hiszen egy gyermek esetén a hitel kamatmentes lesz a teljes futamidőre, két gyermek esetén a tartozás harminc százaléka elengedésre kerül, három gyermek esetén pedig a teljes fennálló tartozás megszűnik.

Raiffeisen Bank személyi kölcsön kalkulátor

Egy Raiffeisen hitel kiválasztása fontos döntés. Alaposan utána kell nézni a lehetőségeknek, és mérlegelni az ott olvasottakat. Tudni kell hozzá, hogy mi is a fontos. Mi a leglényegesebb. Alacsony kamat? Rövid futamidő? Legkisebb teljes visszafizetendő összeg? Bármi is lesz az, amit a legfontosabbnak tartunk, van olyan eszköz, ami a segítségünkre lesz. Ez a Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor. A Raiffeisen Bank személyi kölcsön kalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a kiválasztott Raiffeisen hitelkonstrukciók összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető Raiffeisen hitelek adatait.

Az igénylő láthatja a teljes visszafizetendő összeget, amiből kiszámítható, hogy mennyibe fog kerülni a Raiffeisen hitel felvétele. A kamat mellett a THM is látható lesz, és mivel az adatok egy oldalon, egymás alatt jelennek meg, könnyen kiválaszthatóvá válik a legjobb konstrukció. A Raiffeisen Bank személyi kölcsön kalkulátor használat minden hitelfelvételnél fontos. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a Raiffeisen hiteleket. Hanem azért is, mert a hiteligénylők többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb hitelt válassza ki. Ez érthető is, hiszem egy adott hitelösszeg mellett a legalacsonyabb költségek a legvonzóbbak. A legjobb konstrukció a Raiffeisen hitelkalkulátor segítségével választható ki a leggyorsabban. Az összehasonlítás egy összetett folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy program a legalkalmasabb. Amellett tehát, hogy egy otthonról, a nappaliból érhető el a Raiffeisen hitelkalkulátor, pontosabb eredményt is hoz annál, mintha mi magunk szeretnénk megtalálni a legjobb Raiffeisen hitelt.

Használjuk a Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátort!

Hitelfedezeti biztosítás Raiffeisen személyi kölcsönhöz

Minden Raiffeisen hiteltermékhez érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni. Hitelfedezeti biztosítással egy nem várt eseménynél a biztosító átvállalhatja a tartozásunk visszafizetését. A biztosító kár esetén részben vagy egészben kifizetheti hitelünk törlesztő részleteit munkanélküliség, keresőképtelenség, egészségkárosodás vagy rokkantság esetén. A hitelfedezeti biztosítás csupán egy kiegészítő lehetőség, amelyet számos Raiffeisen hitel mellé igényelhetünk. Ez a termék nem kötelező, de érdemes minden esetben megfontolni, mennyire akarunk vigyázni a megszerzett javainkra. A Raiffeisen Banknál sokféle lehetőségünk van pénzhez jutni, ha meg akarjuk valósítani a céljainkat. És ez hitelfedezeti biztosítással biztonságosabb.

Teljes Hiteldíj Mutató

A hatályos jogszabályok értelmében a Teljes Hiteldíj Mutató mértéke a személyi hiteleknél nem haladhatja meg az alapkamat 24 százalékponttal növelt értékét. Személyi hitelnek számít a gyorskölcsön, az autóhitel és a személyi kölcsön. Fogyasztási hitelnél magasabb lehet a THM. A hitelkártyák és a folyószámlahitelek Teljes Hiteldíj Mutatója 39 százalékponttal lehet magasabb a jegybanki alapkamatnál. A Teljes Hiteldíj Mutató bevezetése előtt csak a kamat nagysága volt az iránymutató, a kamattal tudtuk összehasonlítani a hiteleket. A kamat azonban nem a teljes költsége a hitelnek, mert egy hitel felvételekor számítanunk kell más kiadásokra is. Az egyéb kiadások is fontosak, még úgy is, hogy tudjuk, a kamat határozza meg leginkább a THM nagyságát. A kamat mellett számolnunk kell a folyósítási díjjal és a hitelbírálati díjjal is. Ezek is bennünket terhelnek, a kezelési költséggel és az egyéb adminisztrációs költségekkel együtt. Lehet díja a (kötelezően) megnyitandó folyószámlának is, és adott esetben a közvetítőnek is kell jutalékot fizetni.

Teljes Hiteldíj Mutató – miből áll a THM?

A THM nem tartalmazza a közjegyzői és ügyvédi díjat, pedig ezeket is nekünk kell kifizetnünk. A fedezetül szolgáló ingatlan biztosításának is lesz díja, és azt szintén mi fizetjük. Lehetnek még más költségeink is elő vagy végtörlesztés esetén vagy szerződésmódosításkor. Ezeket nem tartalmazza a THM, így ezek kimaradnak az összehasonlításból. Mivel vannak olyan költségek, amiket a THM nem tartalmaz, ezért igényléskor ezeket is figyelembe kell vennünk, hogy jó döntést tudjunk hozni. Változó kamatozású hitelnél a THM is változhat a kamatperiódus végén. A hitel kamata a jegybanki alapkamathoz igazodik, így ha az emelkedik, akkor emelkedik a hitel kamata, és vele együtt a THM is. Hosszabb kamatperiódusnál ritkábban változik a kamat, így jóval kisebb a kockázat. A THM állandó, ha fix a kamatozás, mert a hitel kamata a futamidő alatt nem változhat. Ez a legbiztonságosabb megoldás.

A Teljes Hiteldíj Mutató gyakorlati haszna

Ahogy fent olvasható, a Teljes Hiteldíj Mutató által nem tartalmazott díjak között vannak olyanok, amik nem biztos, hogy érintenek majd bennünket. Optimális esetben ilyen a késedelmi kamat is. A többi díj pedig a folyószámlánk kondícióitól, és a megkötött lakásbiztosítás fajtájától függ. Ne gondoljunk viszont arra, hogy mivel a THM nem tartalmaz minden költséget, ezért nem is tudja betölteni a szerepét. A THM alkalmas arra, hogy összehasonlíthatóvá tegye a különböző hitelkonstrukciókat.

A Központi Hitelinformációs Rendszer

A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) a hazai bankok adatbázisa. A hiteligényléskor aláírt hozzájáruló nyilatkozat teszi lehetővé a pénzintézeteknek, hogy fenntartsák ezt az adatbázist. Negatív és pozitív listát is tartalmaz, a hitelek és a hitelfelvevők minden adatával. Egy jó ügyfél számára előnyös, de a rosszul fizetőkről minden bank tudni fogja, hogy mikor, mennyit nem fizetetek vissza. A negatív adóslista negatív hatású a lista szereplőire. A rossz adósok igénylése ugyanis később elutasításra kerül. A negatív adóslistán szereplők ellen végrehajtást kezdeményezhettek, ráadásul többször nem fog kölcsönt kapni. A negatív listán sok évig marad fenn a rossz adós, és hiába évül el ez, a pénzügyi múltja mindig fekete marad. Minden lehetőséget ki kell használni, és el kell kerülni a negatív listára való felkerülést. A hátrányok ugyanis súlyosak.

Mire figyeljünk Raiffeisen személyi kölcsön igénylésénél?

A felelős hitelfelvétel fontos, hogy elkerülhető legyen a túlzott eladósodottság. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) közleményben figyelmezeti a polgárokat arra, hogy alapos utánjárás után vegyenek csak fel hitelt. Miért? Mert a túlzott eladósodottság veszélyeztetheti a hitelfelvevő és környezete életvitelét. Veszélybe sodorhatja az egzisztenciáját azáltal, hogy magasabb törlesztőrészletet választ, mint amit biztonsággal ki tud fizetni. Veszélybe kerülhetnek a vagyontárgyai, a megtakarítása, és munkabérének egy része is. Egy felelőtlen hitelfelvétel ugyanis azzal járhat, hogy az igénylő fizetésképtelen lesz, és végrehajtás indul ellene nemfizetés miatt. Ilyenkor nem csak az ingó és ingatlanvagyona kerülhet lefoglalásra, de a munkabérének egy részét is letilthatják.

Hogy lehet ezt elkerülni? Mit lehet tenni a hitelfelvétel előtt? A hitelfedezeti biztosítás jó ötlet lehet arra, hogy biztosítva legyen egy hitel. Ennél is fontosabb azonban, hogy a hitelfelvétel előtt alaposan tájékozódni kell a feltételekről és az esetleges buktatókról. Az első lépés mindig annak eldöntése, hogy valóban szükség van-e a hitelre. Van értelme, célja a hitelfelvételnek? Fogyasztásra igénylik a legtöbb személyi kölcsönt, de nem általános fogyasztásra. Van egy konkrét cél, például egy profi hangrendszer, amit meg akarnak vásárolni. Nem először igényelnek, aztán találják ki, hogy mi legyen a pénzzel. Először jön a cél, aztán a hiteligénylés. A második lépés a megfelelő hiteltípus kiválasztása. Ebben szakértő weboldal és a személyi kölcsön kalkulátor segíthetnek. Számtalan szakértő cikket olvashat az érdeklődő a hitelekről, köztük a személyi hitelről is. Az igénylőnek el kell döntenie, hogy milyen hitelt szeretne, és aztán az adott hiteltípusból elérhető konstrukciók közül kell választania. Ez egyszerűbb, mint amilyennek hangzik. Egy kis idő kell csak hozzá. A legjobb konstrukció megtalálása után pedig jöhet az igénylés.

Ami még fontos lehet. Fel kell készülni a váratlan helyzetekre. Egy felelős hiteligénylő akkora törlesztőrészletet választ, amit ki tud fizetni. De mi van, ha egy nem vért esemény következik be? A szakemberek azt mondják, hogy azok, akik a váratlan helyzetekre kész tervvel készülnek, jobban helyt tudnak állni a nehéz helyzetben. Készüljünk fel a nem várt eseményekre is. A Jövedelemarányos Törlesztési Mutató (JTM) pontosan szabályozza, hogy egy adott hiteltípusnál, és egy adott jövedelemnél mekkora százalékban terhelhető a nettó havi jövedelem. Ez egy olyan szabály, ami a hitelfelvevőt, vagyis bennünket véd a túlzott eladósodottságtól.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Raiffeisen személyi kölcsön kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Bármit. A Raiffeisen személyi kölcsönét bármire el lehet költeni.

Lehet. A Raiffeisen Bank lehetővé teszi az igénylőknek, hogy a személyi kölcsön igénylést online indítsa el.

A Raiffeisen Bank nem fogadja be az igénylést, ha az igénylő nem tud igazolni telefonos elérhetőséget. Az érvénytelen, lejárt személyazonosító okmány is kizáró ok. Az állandó bejelentett magyarországi lakcím is kötelező az igényléshez.

Szükséges jövedelem, három hónapos munkaviszony, magyar állampolgárság, érvényes kártyaformátumú személyazonosító igazolvány, nagykorúnak kell lennünk, kell, hogy legyen mobiltelefonunk, és nem szerepelhetünk negatív adattal a Központi Hitelinformációs Rendszerben.

A kamat egy fontos adat, ha Raiffeisen hitelt igényel valaki, de a Teljes Hiteldíj Mutató az, ami megmutatja a kölcsön teljes költségét. A Teljes Hiteldíj Mutató tartalmazza a kölcsön szinte minden felmerülő díját. Ezek közül a kamat csak az egyik.

A Raiffeisen Bank a kölcsönt hitelbírálat után nyújtja. Meg kell felelni a feltételeknek, és be kell mutatni a szükséges dokumentumokat is. A Raiffeisen Bank ezután dönt, és ha hitelképesek vagyunk, megkapjuk a hitelt.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

6 lényeges tudnivaló, ha pótfedezet bevonásával igényelsz lakáshitelt

Lakáshitel igényléshez fedezetre van szükség. És ha a megvásárolni kívánt ingatlan nem nyújt megfelelő fedezetet, akkor szükség lehet pótfedezet benyújtására. Mutatunk 6 lényeges tudnivalót, ha pótfedezet bevonásával igényelsz lakáshitelt.

Tovább olvasom
Nyiss diákszámlát szelfivel csupán pár perc alatt!

A diákszámla gyakran az első bankszámla. És ha már az első, legyen a nyitása egyszerű. És hogy lehetne egyszerűbben megnyitni egy diákszámlát, mint szelfivel? Utánajártunk, hogy mi az a diákszámla, mi az a szelfis bankszámla nyitás, és annak is, hogy mely bankoknál lehetséges ez.

Tovább olvasom
Babaváró hitel, akár jóváírás akcióval – íme, a legjobb banki ajánlatok!

A Babaváró hitel 2024-ben is népszerű lehet. Ráadásul egy millió forinttal többet kaphatunk, mint tavaly. És ez még nem minden! A bankok versenyeznek az ügyfelekért, ezért jóváírási akciókat hirdetnek. Utánajártunk, hogy mennyi jóváírást kaphat, aki most igényel Babavárót, és arról is írnak szakértőink, hogy mire érdemes még figyelni. 

Tovább olvasom
Így választhatod ki a legmegfelelőbb utasbiztosítást

Mi az az utasbiztosítás? Miért lehet fontos? Mikor kössünk? Milyen negatív események esetén nyújt védelmet? Hogyan találhatjuk meg a legmegfelelőbbet? Minden az utasbiztosításról és megkötéséről egy helyen.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával