Hitelkiváltás kalkulátor 2021

Mekkora összegre van szükséged?

Hány hónapra?

Nettó jövedelemed?

További Beállítások

Válassz bankot

Hirdetés
Unicredit

Stabil kamat személyi kölcsön

Törlesztőrészlet 29666 Ft
THM 7.28 %
Visszafizetendő 1779960 Ft

THM
7,28% - 19,86%

Futamidő
12 - 96 hó

Hitel teljes díja: 1779960 Ft
Kamat: 279960 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
CIB

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

Törlesztőrészlet 30250 Ft
THM 8.17 %
Visszafizetendő 1815000 Ft

THM
8,17%*

Futamidő
12 - 84 hó

Hitel teljes díja: 1815000 Ft
Kamat: 315000 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Takarekbank

Takarék Fix Személyi Kölcsön

Törlesztőrészlet 31863 Ft
THM 11.39 %
Visszafizetendő 1950660 Ft

THM
7,52% - 19,51%

Futamidő
36 - 84 hó

Hitel teljes díja: 1950660 Ft
Kamat: 435660 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Cofidis

Adósságrendező Hitel

Törlesztőrészlet 35191 Ft
THM 15.35 %
Visszafizetendő 2111460 Ft

THM
15,35%

Futamidő
60 hónap

Hitel teljes díja: 2111460 Ft
Kamat: 611460 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Törlesztőrészlet 38082 Ft
THM 20.50 %
Visszafizetendő 2296170 Ft

THM
7,7% - 23,2%

Futamidő
24 - 84 hó

Hitel teljes díja: 2296170 Ft
Kamat: 784920 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Mit jelent a hitelkiváltás?

A hitelkiváltás nem bonyolult dolog. Azt jelenti, hogy egy korábban felvett, mára korszerűtlenné, elavulttá vált hitelkonstrukciót egy új kölcsönnel helyettesítjük. Az új hitel azért jó, mert segítségével akár alacsonyabb kamatozást, és más kedvezőbb feltételeket érhetünk el. A hitelkiváltó hitelnek több fajtája van: létezik jelzálog alapú kölcsön, valamint fedezet nélküli termék, azaz személyi kölcsön. A jelzálog alapú hitelkiváltó kölcsön igényléséhez önerő és fedezet is szükséges, a személyi kölcsön nem igényel ilyen feltételeket.

Személyi kölcsön és jelzáloghitel, hitelkiváltásra

A személyi kölcsön egy szabadon felhasználható hiteltípus és a szabad felhasználás azt is jelenti, hogy hitelkiváltást is intézhetünk segítségével. Emellett használhatunk jelzáloghitelt, illetve olyan speciális kölcsönt, amelyet külön hitelkiváltásra hoztak létre. Ami a kiváltandó kölcsönt illeti, szinte bármelyik típus kiváltható, a megfelelő feltételek mellett persze. Ha többféle tartozásunk van, adósságrendezés néven összevonhatjuk őket egy hitellé, és rendezhetjük/kezelhetjük egyszerűbb módon így az adósságunkat. Ha olyan kölcsönt szeretnénk kiváltani, ami jelzálogalapú, az is lehetséges, viszont ebben az esetben az ingatlanfedezet bonyolultabbá teheti a hitel igénylését, a hitelkiváltás folyamatát.

Mi a különbség a különböző hitelkiváltó konstrukciók között?

Ahogy említettük, többféle termék van a piacon, amely alkalmas hitelkiváltásra. A személyi kölcsön mellett használhatunk jelzálog alapú megoldást és egyéb típusokat is. Ezek között a legfontosabb különbséget a felhasználható összeg, a fedezet és a futamidő jelenti. Egyáltalán nem mindegy, melyiket választjuk, azt is mérlegelnünk kell, hogy mekkora összeggel tartozunk, és az elérhető hitelkiváltó kölcsön milyen paraméterekkel rendelkeznek (kamatozás, THM). Talán felesleges külön magyarázni, nem mindegy, hogy a hitelkiváltást követően havonta 30 000 ft, vagy 40 000 ft a törlesztőnk, azonos futamidő mellett. Ha alaposan megvizsgáljuk a kínálatot és összehasonlítjuk a pénzintézetek ajánlatait, ki tudjuk választani a számunkra megfelelő konstrukciót.

Ha jelzáloghitelre van szükségünk

Ha az elképzelt hitelkiváltásra nem megfelelő a személyi kölcsön (mondjuk, nem elég az elérhető összeg), akkor jelzálog alapú hitelkonstrukcióban gondolkodhatunk. Ez persze nehezebb út. Lássuk, mi szükséges hozzá!

Jövedelemigazolás

A hitelező pénzintézet természetesen alaposan megvizsgálja a havi jövedelmeinket és kiadásainkat az új hitel igénylésekor. Ha a kiváltandó hitelnél volt adóstársunk, akkor ezt a helyzetet “örököljük” az új kölcsönnél is. Nagy valószínűséggel ehhez egy 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolást kérnek tőlünk, a bank pedig kiszámítja, hogy mekkora lehet a maximális havi törlesztőrészletünk. Ami a jövedelmünk nagyságát illeti, a legtöbb esetben a minimálbér a minimum, de sokszor ennél magasabb jövedelemre van szükség. Fontos lehet, hogy legalább 3 hónapja dolgozzunk jelenlegi munkahelyünkön, illetve az, hogy ne álljunk felmondás alatt, vagy próbaidő alatt.

Fedezet, önerő

Előfordulhat, hogy a hitelkiváltás fedezet mellett lehetséges csak. A fedezet minimum értékét a pénzintézetek előre meg szokták határozni, általában 6 000 000 ft feletti értékű ingatlan az elfogadható. A fedezetként bevont ingatlan nem állhat végrehajtás alatt és minden bizonnyal tehermentesnek is kell lennie. Ez abban az esetben lehet probléma, ha lakáshitelt szeretnénk kiváltani. Arra az ingatlanra, amelyre a hitelt felvettük ugyanis nem jegyeznek be újabb jelzálogjogot, ilyenkor szükség van egy másik ingatlanra, amely tehermentes és azt be lehet fedezetként vonni az ügyletbe. Ha nekünk nincs ilyen ingatlanunk, akkor kezest kell bevonnunk. A hitelkiváltás ezen módjához újabb értékbecslésre van szükség, valamint egyéb dokumentumokat (tulajdoni lap, térképmásolat, alaprajz, stb.) is be kell szerezzünk, ezek pedig plusz költségekkel járnak.

Egyéb követelmények

Fontos követelmény, hogy a hitelmúltunk rendben legyen, ez azt jelenti, hogy akinek gondja akadt korábban valamely kölcsönének törlesztésével, nagy eséllyel nem kap újabb hitelt. Tudni kell, hogy a bankok nem váltanak ki elmaradt törlesztésű, hátralékos kölcsönt. Ahogy a felmondott, vagy végrehajtás alatt álló kölcsön sem jöhet szóba. A hitelkiváltás elindításához kell egy olyan dokumentum, amely az aktuálisan fennálló tőketartozást tartalmazza, ezt az igazolást a korábbi hitelező állítja ki. A dokumentum a tőketartozás mellett más információkat is tartalmaz korábbi hitelszerződésünkről.

Több, kisebb összegű tartozásból egy olcsóbb hitel

Sokan küzdenek azzal a problémával, hogy az évek során több csatornán keresztül, többféle módon vettek fel hitelt és ezek a jellemzően kis összegű tartozások elég átláthatatlanok és zavaróak. Nos, nemcsak átláthatatlanok, hanem sokszor drágák is. Ilyen például a hitelkártya utáni tartozás, vagy az áruhitel, amelyek kamata 20-40 százalékos is lehet. Érdemes tehát a hitelkiváltás ötletén gondolkodni, azaz összevonni ezeket és egy kedvezőbb konstrukcióba forgatni, mondjuk egy kedvező kamatozású személyi kölcsön segítségével. Ha a korábbi hiteleinket megfelelően törlesztettük, van rendszeres, megfelelő mértékű jövedelmünk és állandó munkahelyünk, nincs akadálya egy olyan személyi kölcsön felvételének, amely képes kiváltani a korábbi, drága konstrukciókat és ezzel mérsékelni a havi törlesztő nagyságát.

Ezért lehet előnyös a hitelkiváltó hitel

A hitelkiváltás több szempontból is előnyt jelenthet. Elsősorban azoknak érdemes elgondolkodniuk rajta, akik több évvel ezelőtt vettek fel kölcsönt, hiszen a kamatok azóta csökkentek, a hitelezők között verseny van, így a kedvezmények is gyakoribbak, illetve nagyobb mértékűek, mint korábban. Az új hitelek kiszámíthatóbbak, hiszen kamatozásuk rögzített, vagy a futamidő végéig fix, vagy éves kamatperiódusok vannak. A hitelkiváltás segítségével tehát spórolhatunk, erre több mód is rendelkezésünkre áll.

A havi törlesztő mérséklése

Ha kiváltjuk a fennálló tartozásunkat egy új hitellel, a futamidőnk nem változik, de az alacsonyabb kamatozás miatt a havi törlesztő kedvezőbb lesz.

A futamidő csökkentése

A futamidőt úgy tudjuk csökkenteni, ha a hitelkiváltás után meghagyjuk a havi törlesztő nagyságát, így előbb jár le a hitelünk.

Jut is, marad is

A hitel kiváltása során akad egy olyan verzió is, hogy sem a havi törlesztő, sem a futamidő nem változik, viszont a hitel teljes törlesztését követően marad szabadon elkölthető pénzünk.

Így kaphatod meg a hitelt

Hitelkiváltás kalkulátor 2021 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Hitelkiváltás kalkulátor 2021 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Hitelkiváltás kalkulátor 2021 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Hitelkiváltás kalkulátor 2021 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Ez attól függ, hogy a kiváltandó hitelünk után mekkora tartozásunk van. A bankok általában
legfeljebb akkora összeget bocsájtanak a rendelkezésünkre hitelkiváltó kölcsönként, amekkora
a kiváltandó kölcsön tőketartozása, plusz az egyéb díjai. Egy személyi kölcsön összege
maximalizálva van, jellemzően 8 000 000 ft-10 000 000 ft a legtöbb, amit igényelhetünk.
Amennyiben ez nem elég a hitelkiváltásra, akkor jelzálog alapú kölcsönben gondolkodhatunk.

Igen, a hitelkiváltó kölcsön nem különbözik más hitelektől, ahogy egy sima személyi kölcsön
esetében, itt is kell rendszeres jövedelmet igazolnunk. Méghozzá a hitelező által megszabott
módokon és paraméterekkel.

A hitelkiváltás sajnos ebben az esetben nem működik, lejárt kölcsönt nem váltanak ki a bankok.
A teendő az, hogy egyeztessünk hitelezőnkkel és próbáljunk meg közös megoldást találni.

A hitelkiváltás költségekkel jár, ahogyan egy átlagos hitel esetében, itt is többféle fizetendő
akad. Például a folyósítási díj, a számlavezetési díj, elő- és végtörlesztési díjak,
szerződésmódosítási kötelezettségek. A jó hír az, hogy ezek közül többet elengedhetnek a
hitelezők. A plusz szolgáltatásokért természetesen külön kell fizetni.

A hitelkiváltás folyamatát követően új kölcsönünk úgy működik, mint az előző, csak a
paraméterei mások. Ahogyan más termékeknél, itt is késedelmi kamatot számolnak fel nekünk,
ha csúszunk a fizetéssel. Egy, a szerződésben meghatározott idő után a hitelező felmondhatja
a kontraktust, ezt mindenképpen érdemes elkerülni, hiszen ilyenkor egy összegben kell kifizetni
a fennálló tartozást. Amennyiben a hitelkiváltó kölcsönünk jelzálog alapú, akkor a bank
értékesítheti a bevont fedezetet.

Egy hitelkiváltás többféle módon történhet. Nem mindegy, hogy melyik hitelező, melyik termékét
választjuk, mi a célunk azzal és mekkora a tartozásunk. Ha személyi kölcsön alapú
hitelkiváltásban gondolkodunk, maximum nyolc év lehet a teljes futamidő, jelzálog alapú
kölcsönöknél pedig akár 30 év is futamidővel is számolhatunk.

Legutóbbi blogbejegyzések

Igényelj Széchenyi Lízing GO!-t

Igényelj Széchenyi Lízing GO!-t

2021.12.01.

A Széchenyi Kártya Program új, államilag díjtámogatott terméke egy lízingkonstrukció lett. A Széchenyi Lízing GO! már igényelhető. Utánajártunk, hogyan igényelhetjük a Széchenyi Lízing GO!-t, és annak is, hogy érdemes-e a lízinget választani a hitel helyett.

Tovább olvasom
A Babaváró hitel Állampapírba fektetése

A Babaváró hitel Állampapírba fektetése

2021.11.29.

A Babaváró hitelt az igénylők egy része befektetési célra használja fel. A befektetés egyik módja, hogy a kölcsönösszegből Állampapírt vásárolunk. Megnéztük, megéri-e állampapírba fektetni a Babaváró hitelt. Mutatjuk, hogy mire kell figyelni ennél a befektetésnél.

Tovább olvasom
Könnyebben juthatnának lakáshitelhez a fiatalok

Könnyebben juthatnának lakáshitelhez a fiatalok

2021.11.26.

A tervek szerint jövőre könnyebben juthatnának lakáshitelhez a fiatalok. Egy lakásvásárlásnál minimum 20 százalék önerőt várnak el a pénzintézetek, ezt csökkentené a javaslat 10 százalékra. Megnéztük, milyen előnyökkel járhat ez, és mennyivel gyorsíthatja meg a lakásvásárlást.

Tovább olvasom
Az alapkamat-emelés hatása a törlesztőrészletekre

Az alapkamat-emelés hatása a törlesztőrészletekre

2021.11.24.

A változó kamatozású lakáshitelek kamata függ az alapkamat mértékétől. Ha az alapkamat emelkedik, a törlesztőrészlet is emelkedni fog. Mutatjuk, hogy miért járhatunk rosszul egy alapkamat-emeléssel, és hogy mit tehetünk azért, hogy ezt elkerüljük.

Tovább olvasom