Hitelkiváltás röviden

Ha több hiteled is van, és már nem is tudod követni, mikor és melyikre mennyit kell fizetned, akkor számodra is kiváló megoldást jelenthet a hitelkiváltás; így egyszerűsödnek a pénzügyeid, sőt, spórolhatsz is!

Csak akkor éri meg egy hitellel kiváltani a meglévő adósságaidat, ha az új hitelkonstrukció alacsonyabb kamatozású, mint a régiek; ez a hitelkártya, illetve bankszámla-hitelkeret tartozásoknál gyakorlatilag  egyértelmű, hiszen azoknak rendkívül magas a kamata. Mielőtt elkezdenéd intézni az új hitelt, alaposan nézz utána a feltételeknek, mert rengeteg buktatója lehet. Ha szerepelsz a KHR adóslistáján, az eleve kizáró tényező, még akkor is, ha a kiváltandó hitel miatt kerültél fel, viszont ha passzív státuszban vagy nyilvántartva, vagyis visszafizetted a tartozásod, akkor már lehetséges! A havonta rendszeresen érkező jövedelmedet is figyelembe veszik, mert annak elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy egy bizonyos százalékából fizetni tudd az új hiteled részleteit. Adóstársat is bevonhatsz, így akár egy szabadon felhasználható összeghez is hozzájuthatsz a hitelkiváltáson felül! Ha a feltételeknek megfelelsz, akkor viszont már nincs akadálya annak, hogy könnyíts a terheiden, és egyszerűsítsd a pénzügyi helyzetedet! Bármilyen hitelről is legyen szó, a hitelkiváltással csak javíthatsz a körülményeken!

Fontos tudnod, hogy kétféle hitelkiváltás létezik: a nem jelzálog alapú és a jelzálogkölcsön. Ha az előbbire van szükséged, akkor a kiváltó hiteled forint alapú lesz. Ha nem jelent problémát, hogy néhány évvel megnöveld a futamidőt, akkor feltétlenül gondolkodj el a hitelkiváltáson, mert csak előnyökkel jár! Sőt, ha pár évente megismétled a műveletet, akkor még jobban járhatsz, hiszen az újabb hiteltermékeknek mindig jobbak a kondíciói, mint a régebbi, mára elavult konstrukcióknak!

Ha úgy gondolod, hogy a hitelkiváltás hasznos lenne a számodra, akkor mindenképp nézz utána a piacon fellelhető összes lehetőségnek, és hasonlítsd is össze őket oldalunk segítségével, hogy végül azt a hitelkonstrukciót választhasd, amivel a legtöbb előnyre tehetsz szert! Ha kérdéseid lennének, keress bennünket elérhetőségeinken, igyekszünk megválaszolni őket!