Vállalkozói vagyonbiztosítás 2024 – Minden, amit tudni kell

A vállalati vagyonbiztosítás – védelem és segítség

A vállalkozás vagyonát képező ingatlant, gépet és más tárgyi eszközt, valamint a nyersanyagot és készletet biztosíthatjuk.

A nem várt esemény lehet tűzkár, földmozgás, vízkár vagy viharkár. Egy vállalati vagyonbiztosításhoz több kiegészítő biztosítást is köthetünk, amivel vállalkozásnak egy testreszabott biztosítási csomagot hozhatunk létre.

A vállalkozói vagyonbiztosítás egy biztosítási termék, ami megvédheti a vállalkozás vagyonát.

A biztosítás fedezetet nyújthat a következőkre:

 • Tűz: a tűz a vállalkozások számára a leggyakoribb károkozó. A biztosítás fedezi a tűz által okozott károkat az épületekben, gépekben és berendezésekben, valamint a készletekben és árukban.
 • Vízkár: a vízkárok szintén gyakoriak a vállalkozásoknál. A biztosítás fedezi a vízkárokat az épületekben, gépekben és berendezésekben, valamint a készletekben és árukban.
 • Baleset: baleseteket bárhol előfordulhatnak, beleértve a vállalkozások területét is. A biztosítás fedezi a baleset által okozott károkat az épületekben, gépekben és berendezésekben, valamint a készletekben és árukban.
 • Bűnözés: a bűnözés, például a betörés és a lopás, szintén komoly károkat okozhat a vállalkozásnak. A biztosítás fedezi a bűnözés által okozott károkat az épületekben, gépekben és berendezésekben, valamint a készletekben és árukban.
 • Természeti katasztrófák: a természeti katasztrófák, például a viharok és a földrengések, hatalmas károkat okozhatnak a vállalkozásoknak. A biztosítás fedezi a természeti katasztrófák által okozott károkat az épületekben, gépekben és berendezésekben, valamint a készletekben és árukban.

A vállalkozói vagyonbiztosítás díját több tényező befolyásolja, beleértve a vállalkozás méretét, a biztosított vagyon értékét, valamint a biztosított kockázatok körét. A vállalkozói vagyonbiztosítás kalkulátor segítségével egyszerűen és gyorsan megbecsülhető a biztosítás várható díja.

A biztosítás megkötése előtt fontos, hogy átgondoljuk a vállalkozásának igényeit, és olyan ajánlatot válasszunk, amely megfelelő fedezetet nyújt a kockázatok ellen, amelyekkel a vállalkozás szembesülhet.

A vállalkozói vagyonbiztosítás díj – megéri kifizetni?

A vállalkozói vagyonbiztosítás díja sok tényezőtől függ, beleértve a vállalkozás méretét, a biztosított vagyon értékét, valamint a biztosított kockázatok körét.

Általánosságban elmondható, hogy a kisebb vállalkozások vagyonbiztosítási díja alacsonyabb, mint a nagyobb vállalkozásoké.

A biztosított vagyon értékének növekedésével a díjak is növekedhetnek. A biztosított kockázatok körének bővülésével is növekedhetnek a díjak.

Íme, egy példa a vagyonbiztosítás díjainak alakulására:

Egy kisvállalkozás, amely egy 100 millió forintos értéket képviselő épületet és berendezést biztosít, havi néhány 10 ezer forint díjat fizethet.

Egy közepes méretű vállalkozás, amely egy 1 milliárd forintos értéket képviselő épületet és berendezést biztosít, havi akár 100 ezer forint díjat is fizethet.

Egy nagyvállalat, amely egy 10 milliárd forintos értéket képviselő épületet és berendezést biztosít, havi akár 1 millió forint feletti díjat is fizethet.

A vállalkozói vagyonbiztosítás díját rengeteg dolog befolyásolja, ezért fontos, hogy a vállalkozások egy biztosítási szakemberrel konzultáljanak, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb biztosítási ajánlatot.

A vállalkozói vagyonbiztosítás díj kiszámításához kalkulátor áll rendelkezésre. Ezek a kalkulátorok segítenek a vállalkozásoknak meghatározni a vállalkozásukra vonatkozó várható díjat.

A kalkulátor használatához a vállalkozásoknak meg kell adniuk néhány alapvető információt, például a vállalkozás méretét, a biztosított vagyon értékét, valamint a biztosított kockázatok körét.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

 • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
 • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
 • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Hogyan találhatjuk meg a legjobbat?

A vállalkozói vagyonbiztosítás kalkulátor segítségével könnyedén meghatározhatjuk vállalkozásnak szükséges biztosítási fedezetet.

A vállalati vagyonbiztosítás kalkulátor kínál rugalmas lehetőségeket a vállalkozóknak, hogy pontosan meghatározhassák az igényeiknek megfelelő védelmet.

Ezzel a szolgáltatással könnyedén elkészíthető a vállalati vagyonbiztosítás díj kalkulációja is, így átlátható és személyre szabott ajánlatokat kaphatunk a vagyonbiztosításra.

A megfelelő biztosítási fedezet kiválasztása kulcsfontosságú a vállalkozás stabilitása és biztonsága szempontjából, és a kalkulátor segítségével mindezt könnyedén elérhető.

Bízzuk a vállalkozói vagyonbiztosításra vonatkozó díj számítását a számítógépre, hogy a vállalkozása minden kockázattól megfelelően védve legyen.

A vállalkozói vagyonbiztosítás kiemelkedő fontosságú a vállalkozások számára

Ez a biztosítás védelmet nyújt a vállalkozás vagyontárgyainak. A vagyonbiztosítás széles körű kockázatokat fed le, beleértve a tűz- és lopásvédelmet is.

Fontos, hogy a vállalkozások felmérjék a lehetséges károkat, és a velük járó pénzügyi kockázatokat. A biztosítás segíthet abban, hogy a vállalkozás gyorsabban talpra álljon egy váratlan esemény után.

A kalkulátor segítségével könnyen meghatározható a vagyonbiztosítás díj. A biztosítás díja függ a vállalkozás méretétől, tevékenységi körétől és az egyedi kockázataitól.

A biztosítók személyre szabott ajánlatokat készítenek a vállalkozásoknak. A vagyonbiztosítás nem csupán a fizikai eszközöket, hanem azok tartalmát is védi.

A felelősségbiztosítás is gyakran része ennek a biztosítási csomagnak. A vagyonbiztosítás díjának kiszámításához számos tényezőt figyelembe vesznek. Az ingatlanok, gépek és berendezések értéke fontos a biztosítási fedezet meghatározásában.

A vagyonbiztosítás segíthet megelőzni a váratlan anyagi veszteségeket. A vállalati biztosítások gyakran tartalmaznak üzleti folytonossági biztosítást is. Az üzleti folytonossági biztosítás segíthet a bevételkiesés pótlásában váratlan események után.

A vagyonbiztosítás rugalmasan alkalmazkodik a vállalkozás fejlődéséhez és változásaihoz. A biztosítás segíthet megelőzni a vállalkozás csődjét súlyos káresemények után.

A vagyonbiztosítás a vállalkozás hosszú távú fenntarthatóságához is hozzájárul. A biztosítás kiterjedhet a vállalkozás helyszínén kívüli kockázatokra is, például szállításra.

A vagyonbiztosítás számos ágazati szabvánnyal és előírással összhangban áll. Az üzleti területek fejlesztése és bővítése során fontos a biztosítási fedezet aktualizálása.

A vállalati vagyonbiztosítás nélkülözhetetlen eszköz a vállalkozások számára a kockázatok kezelésében, és az üzleti biztonság megteremtésében.

A vállalkozói vagyon védelme nagyon is fontos

A vállalkozói vagyon védelme nem csupán üzleti stratégia, hanem egy olyan kulcsfontosságú tényező, ami meghatározza egy vállalkozás hosszú távú sikerét.

Ebben a dinamikus üzleti környezetben a kockázatok folyamatosan jelen vannak, és a vállalkozásoknak proaktívan kell cselekedniük ahhoz, hogy megőrizzék és növeljék vagyonukat.

Az üzleti világ tele van váratlan kihívásokkal, mint például természeti katasztrófák, gazdasági változások vagy jogi viták. A vagyonbiztosítás segít abban, hogy a vállalkozás ne legyen kiszolgáltatva ezeknek az eseményeknek, és gyorsabban talpra tudjon állni.

A vállalkozói vagyon védelme hozzájárul a pénzügyi stabilitáshoz. A károk és veszteségek elkerülése vagy minimalizálása segít megőrizni a vállalkozások pénzügyi erejét.

A vállalkozások hírnevét évekig építik fel, ám egy váratlan esemény következtében ez könnyen megsérülhet. A megfelelő védelemmel a vállalkozások megőrizhetik jó hírnevüket és ügyfeleik bizalmát.

A partnerek, befektetők és ügyfelek sokszor azokhoz a vállalkozásokhoz vonzódnak, amelyek gondoskodnak a vagyonuk biztonságáról. A vagyonbiztosítás erősítheti az üzleti bizalmat, és vonzóvá teheti a vállalkozást a piacon.

A vagyonbiztosítás nemcsak anyagi veszteségeket fedez, hanem jogi védelmet is nyújt. Ebben a szabályozásokkal teli üzleti környezetben a jogi következmények elkerülése kulcsfontosságú lehet.

A megfelelő védelemmel a vállalkozások biztonságban érzik magukat a fejlesztéseik és bővítéseik során. Így könnyebben vállalhatnak új projekteket, és terjeszkedhetnek.

A vagyonbiztosítás tehát nem csak a vállalkozások vagyonát védi, hanem a vállalkozás egészének hosszú távú életképességéhez is hozzájárul. A vállalkozóknak érdemes ezt szükséges befektetésnek tekinteniük, mint az üzleti siker egyik alappillérét.

vállalkozói vagyonbiztosítás kötés

Más biztosításokkal is védhető a cég

Egy vállalkozások számára számos más biztosítási termék is rendelkezésre áll, amelyek kiegészítik és kiterjesztik a vállalati vagyonbiztosítás védelmét. Néhány ilyen biztosítási forma:

 • Felelősségbiztosítás: védelmet nyújt a harmadik félnek okozott károkra. Fontos a jogi védelem, és kártérítés fedezetének biztosítása.
 • Csoportos balesetbiztosítás: amennyiben a vállalkozásnál dolgozók sérülnek meg, ez a biztosítás segít a kórházi költségek, rehabilitáció és egyéb kiadások fedezésében.
 • Szállításbiztosítás: szükséges, ha a vállalkozás rendszeresen szállít árut. Ez védelmet nyújt a szállítás során bekövetkező károk ellen.
 • Üzleti folytonossági biztosítás: ha a vállalkozás működése váratlan esemény miatt szünetel, ez a biztosítás segíthet a bevételkiesés pótlásában, és az üzleti tevékenység újraindításában.
 • Munkavállalók egészségbiztosítása: a munkavállalók egészségbiztosítása hozzájárulhat a dolgozók egészségének megőrzéséhez, és a munkahelyi teljesítmény javításához.
 • Vezetői felelősségbiztosítás: a vállalatvezetők elleni kártérítési igények ellen nyújt védelmet, ami különösen fontos a vezetői pozícióban lévők számára.

Ezek a biztosítási formák kombinálhatók a vállalati vagyonbiztosítással, így egy összetett és teljes körű védelmet nyújtanak a vállalkozás számára. A biztosítási portfólió kialakítása során érdemes személyre szabottan tervezni, figyelembe véve a vállalkozás specifikus jellemzőit és kockázatait.

Összefoglalás

A vagyonbiztosítás létfontosságú eszköz a vállalkozások számára, amely védelmet nyújt a különböző kockázatok ellen.

Ez a biztosítás fedezetet biztosíthat a vállalkozás vagyontárgyai, ingatlanok, gépek, berendezések és készletek kárai esetén.

A vállalati vagyonbiztosítás kiterjed a tűz-, lopás-, árvíz- és egyéb károkra, valamint a felelősségbiztosítást is magában foglalhatja.

A vállalkozói vagyonbiztosítás kalkulátor segítségével könnyen meghatározható a szükséges biztosítási fedezet, és a díj is személyre szabható.

A vagyonbiztosítás nemcsak anyagi biztonságot nyújt, hanem segít megőrizni a vállalkozás jó hírnevét.

A jogi védelem mellett a biztosítás elősegíti a vállalkozás pénzügyi stabilitását, és lehetővé teszi az üzleti fejlesztéseket.

A vállalkozásoknak érdemes figyelmet fordítani erre, mivel hozzájárulhat a hosszú távú fenntarthatóságukhoz, és sikerükhöz egy dinamikus üzleti környezetben.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

A vagyonbiztosítás számos kockázatot fedez, beleértve a tűz-, lopás-, árvíz-, és egyéb károkat, valamint a felelősségbiztosítást is, amely az esetleges harmadik félnek okozott károkat is magában foglalja.

A vállalati vagyonbiztosítás kalkulátor a vállalkozás általános jellemzői alapján, például a méret, a tevékenységi terület és az eszközállomány alapján számolja ki a szükséges fedezetet, hogy az megfeleljen a vállalkozás igényeinek.

A vagyonbiztosítás díját befolyásoló tényezők közé tartozik a vállalkozás mérete, tevékenységi köre, eszközállománya, az alkalmazottak száma és az előző biztosítási események.

A vállalkozás fejlődésével a vállalati vagyonbiztosítás igényei is változhatnak. Új eszközök, tevékenységi területek vagy értékek hozzáadásakor fontos a biztosítási fedezet aktualizálása.

A vagyonbiztosítás kiegészíthető más biztosítási termékekkel, például felelősségbiztosítással, szállításbiztosítással vagy csoportos balesetbiztosítással, hogy a vállalkozás teljes körű védelmet élvezzen a különböző kockázatok ellen.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

6 lényeges tudnivaló, ha pótfedezet bevonásával igényelsz lakáshitelt

Lakáshitel igényléshez fedezetre van szükség. És ha a megvásárolni kívánt ingatlan nem nyújt megfelelő fedezetet, akkor szükség lehet pótfedezet benyújtására. Mutatunk 6 lényeges tudnivalót, ha pótfedezet bevonásával igényelsz lakáshitelt.

Tovább olvasom
Nyiss diákszámlát szelfivel csupán pár perc alatt!

A diákszámla gyakran az első bankszámla. És ha már az első, legyen a nyitása egyszerű. És hogy lehetne egyszerűbben megnyitni egy diákszámlát, mint szelfivel? Utánajártunk, hogy mi az a diákszámla, mi az a szelfis bankszámla nyitás, és annak is, hogy mely bankoknál lehetséges ez.

Tovább olvasom
Babaváró hitel, akár jóváírás akcióval – íme, a legjobb banki ajánlatok!

A Babaváró hitel 2024-ben is népszerű lehet. Ráadásul egy millió forinttal többet kaphatunk, mint tavaly. És ez még nem minden! A bankok versenyeznek az ügyfelekért, ezért jóváírási akciókat hirdetnek. Utánajártunk, hogy mennyi jóváírást kaphat, aki most igényel Babavárót, és arról is írnak szakértőink, hogy mire érdemes még figyelni. 

Tovább olvasom
Így választhatod ki a legmegfelelőbb utasbiztosítást

Mi az az utasbiztosítás? Miért lehet fontos? Mikor kössünk? Milyen negatív események esetén nyújt védelmet? Hogyan találhatjuk meg a legmegfelelőbbet? Minden az utasbiztosításról és megkötéséről egy helyen.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával