Folyószámlahitel kalkulátor 2023

OTP

OTP Ritmus Folyószámlahitel

Szabadon felhasználható, rugalmas konstrukció

Kamat 1 havi BUBOR + 2%
Futamidő 12 hó
Hitelösszeg 101.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

A vállalkozói folyószámlahitel

A vállalkozói folyószámlahitel egy lehetőség. Az előre nem látható és az átmeneti pénzügyi problémák megoldása lehet. Váratlan kiadás? Soha vissza nem térő befektetési, üzleti lehetőség? Vállalkozói folyószámlahitel biztosíthatja az ezekhez szükséges tőkét. A vállalkozói folyószámlahitel szabadon felhasználható kölcsön. Arra használhatja a vállalkozás, amire csak akarja. Amire kell. Amire éppen akkor kell. A szabadon felhasználható kölcsönök szabadságot adnak egy vállalkozásnak.

A vállalkozói folyószámlahitel egy keretösszeg

A vállalkozói folyószámlahitel egy keretösszeg. Nem kell az egészet egyszerre felhasználni, igénybe venni. Bármikor, bármekkora összeg felhasználható belőle. Váratlan helyzetben már nem kell kölcsön kérni, hiszen az már rendelkezésére áll a vállalkozásnak. Követhetőek a gazdasági változások. A vállalkozói folyószámlahitel-törlesztés automatikus. A vállalkozói bankszámlára érkező jóváírás hiteltörlesztéssé válik. A visszafizetett keretösszeg a futamidő alatt újra felhasználható lesz, újra el lehet költeni a vállalkozás kiadásaira.

A vállalkozói folyószámlahitel költségei

A vállalkozói folyószámlahitel költsége a kamat és a rendelkezésre állási díj. (a hitelbírálatnak is lehet díja egyes pénzintézeteknél) A folyószámlahitel-szerződés általában két éves, de ez bankonként eltérhet. A hitel felhasználásakor nem lesz hitelbírálat, az a szerződéskötéskor történik. A hitelösszeg visszafizetés után újra felhasználható válik.

A vállalkozói folyószámlahitel rulírozó hitel. A rulírozó hitelek esetén a keretösszeg állandó, és a visszafizetéssel növekszik az összeg a hitelkeret maximumáig. Kamatot a felhasznált hitelkeretre, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetni.

Hogyan lehet vállalkozói folyószámlahitelt igényelni?

A vállalkozói folyószámlahitel a vállalkozói bankszámla hitele lesz. A folyószámlahitelt a bankszámlán tudjuk felhasználni. A bankszámla egyenlege mutatni fogja a folyószámlahitel keretösszegét. A pénzintézet hitelbírálat után adja meg a hitelkeret összegét. A vállalkozói folyószámlahitel-szerződést általában több, mint egy évre kötik meg a bankok. A szerződés végén kérhető a vállalkozói folyószámlahitel-szerződés meghosszabbítása. Az új hitelkeret összege függ az adott időszak pénzforgalmától is. Általános gyakorlat a bankoknál, hogy anélkül is felajánlanak a hitelkeret-emelést, hogy azt a cég igényelné.

Bankkártyával is fel lehet használni a vállalkozói folyószámlahitelt

A vállalkozói folyószámlakeret felhasználható bankkártyával. Ha a vállalkozói bankszámlához igényelt a vállalkozás bankkártyát, akkor a hitelkeretet erejéig bankkártyával is elkölthető az összeg. A vállalkozói folyószámlahitelt tehát nem szükséges felvenni a bankszámláról ahhoz, hogy az felhasználható legyen.

Mire van szükség vállalkozói folyószámlahitel igényléshez?

Vállalkozói folyószámlahitel igényléshez két éves pénzügyi múlt kell. (ez pénzintézetenként eltérhet) Egyes esetekben tulajdonosi kézfizető kezességvállalásra is szükség lehet. Ilyenkor már nem csak a vállalkozás felel a hitel visszafizetéséért, hanem a vállalkozás tulajdonosa vagy tulajdonosai is. A pénzintézetek ingatlanfedezet bevonását is előírhatják. Ez magasabb hitelösszeg fordul elő, vagy akkor, ha a vállalkozásnak még nincs egy lezárt üzleti éve.

Nagyon egyszerűen igényelés – vállalkozói folyószámlahitel könnyen és gyorsan

Vállalkozói folyószámlahitel igényelése egyszerű, mert a számlavezető bank a vállalkozói bankszámla megnyitásakor már bekért dokumentumokat, és a vállalkozás számlamúltját is ismeri. A bank már ismeri a vállalkozás pénzügyi szokásait, a pénzforgalmát és pénzügyi fegyelmezettségét. És mivel a szükséges dokumentumok is leadásra kerültek, ezért a hiteligénylés elbírálása gyorsan megtörténik.

A vállalkozói folyószámlahitel visszafizetésének menete

A vállalkozói folyószámlahitel visszafizetése nem úgy történik, mint a hagyományos vállalkozói hiteleké. Nem egy meghatározott összeget kell havonta fizetni, mert a visszafizetés folyamatos. A vállalkozói bankszámlára beérkező utalásokat a bank automatikusan leírja a tartozásból. A bankszámla egyenlege mindig a vállalkozás aktuális egyenlegét mutatja. A kamat havonta felszámításra kerül a felhasznált hitelkeret után.

A vállalkozói folyószámlahitel a vállalkozás pénzforgalmi számlájához kapcsolódik. Ha a vállalkozás pénzeszközei elfogynak, a hitelösszeg a vállalkozás rendelkezésére áll. A bankszámlakivonaton a számlavezető bank mindig feltünteti az aktuális egyenleget, és az elérhető egyenleget is. Az elérhető egyenleg a valós egyenleg és a vállalkozói folyószámlahitel összege. Egy időszakos pénzzavar könnyen megoldható, ha a vállalkozásnak van folyószámlahitele.

A vállalkozói folyószámlahitel a vállalkozás számlája segítségével igénybe vehető hitel. Amikor nincs pénz a számlán, a folyószámlahitel keretösszege tovább költhető, egészen a vállalkozói folyószámlahitel-szerződés lejártának napjáig. A folyószámlahitel-szerződés lejáratának napján a teljes összeget vissza kell fizetni.

Vállalkozói folyószámlahitel – szabad felhasználású hitel

A vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználású, azaz nincs meghatározott célja. A vállalkozás bármire elköltheti. Eldönthető, hogy mikor és mennyit használ fel belőle a cég, és az is, hogy mire fordítja. Ez lehet napi kiadás vagy akár befektetés is.

A vállalkozói folyószámlahitel vagy a vállalkozói hitel a jobb?

A vállalkozói folyószámlahitel igénylése pozitívan hathat egy vállalkozásra. Meg kell azonban gondolni, hogy mire költi el a vállalkozás a folyószámlahitelt. Lehetséges, hogy egy nagyobb beruházás vagy egy másik nagyobb kiadás kedvezőbb kondíciójú hitellel is finanszírozható. Fontos a tájékozódás, és megfontolt hitelfelvétel egy nagyobb hitelösszegnél. Másfajta vállalkozói hitellel kedvezőbb feltételű lehet a finanszírozás.

Államilag díjtámogatott vállalkozói folyószámlahitel

A vállalkozói hitel felhasználásakor nem csak másfajta vállalkozói hitel lehet alternatíva, hanem egy államilag támogatott konstrukció is. Vállalkozói folyószámlahitel igénylése előtt érdemes tájékozódni az aktuálisan elérhető támogatott hitelekről. Ezek a kamat és díjkedvezmények miatt jóval kedvezőbbek, mint a piaci kamatozású hitelek.

Így kaphatod meg a hitelt

Folyószámlahitel kalkulátor 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Folyószámlahitel kalkulátor 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Folyószámlahitel kalkulátor 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Folyószámlahitel kalkulátor 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A vállalkozói folyószámlahitel korlátozás nélkül, bármire felhasználható. A folyószámlahitel egy szabad felhasználású hitelfajta.

A vállalkozói folyószámlahitel költsége a kamat, amelyet a bank naponta számol a fennálló tartozásra, az igénybe vett hitelösszeg után. Vannak más költségek, díjak is, például a kezelési költség vagy rendelkezésre állási díj.

A pénzintézetek a vállalkozói folyószámlahitel általában egy évre nyújtják. Ez azonban szükség esetén meghosszabbítható.

A vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználású. Traktor javítására is fordítható.

A pénzintézetek a vállalkozói folyószámlahitelt a hitelbírálat függvényében nyújtják. Néhány százezer forinttól akár száz millió forintig is adhatnak hitelt.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Lakáshitel 2023: feltételek és tudnivalók egy helyen

A lakáshitel 2023-ban is a legnépszerűbb hitelek egyike. Ebben a cikkben leírjuk, hogy milyen feltételekkel lehet lakáshitelt igényelni, és milyen tudnivalók vannak. Ezeket jó ismerni, mielőtt lakáshitelt igényelünk. Meglepetések helyett: lakáshitel feltételek és tudnivalók egy helyen.

Tovább olvasom
Hogyan kérdezhetjük le az energetikai tanúsítványt?

Az energetikai tanúsítványra ingatlan eladáskor van szükségünk. Vagy ha lakást bérelünk. De mire jó az energetikai tanúsítvány? Miért lehet rá szükségünk? És ami a legfontosabb: hogyan kérdezhetjük le az energetikai tanúsítványt ingyen? Utánajártunk.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel előtt állsz? Tudd meg, milyen jövedelmet fogadnak el a bankok!

Hitelfelvételnél az első kérdés, amit a bankok feltesznek: mekkora a jövedelem? A második kérdés: miből származik ez a jövedelem? Rendkívül fontos tudni, hogy milyen jövedelmet fogadnak el a bankok. És azt se felejtsük el, hogy ezt igazolni is kell majd. Mi utánajártunk, hogy milyen jövedelmet fogadnak el a bankok. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Bővülő lakástakarék kínálat: melyiket válasszuk az ajánlatok közül?

A lakástakarék kínálat nem túl nagy. Mindössze két bank kínál jelenleg ilyen pénzügyi terméket. De melyiket válasszuk? Érdemes még lakástakarék szerződést kötni? Utánajártunk, és összehasonlítottuk a két ajánlatot. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom