Folyószámlahitel kalkulátor 2021

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

MKB

MKB 1x1 Folyószámlahitel

Kamat 1 havi BUBOR + 2,9%*
Futamidő 12 hó
Hitelösszeg 2.000.000 Ft. - 125.000.000 Ft

Kamat
1 havi BUBOR + 2,9%*

Futamidő
12 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

OTP LendületPlusz Folyószámlahitel

Kamat 1 havi BUBOR + 4%
Futamidő 12 hó
Hitelösszeg 500.000 Ft - 100.000.000 Ft

Kamat
1 havi BUBOR + 4%

Futamidő
12 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

A vállalkozói folyószámlahitel megoldás lehet az előre nem látható, átmenti finanszírozási problémákra. Előnyei közé tartozik, hogy biztosítja a forráshiány áthidalását, és lehetőséget ad az üzleti lehetőségek gyors kiaknázására. Szabadon felhasználható, és a rendelkezésre bocsátott hitelkeret bármikor lehívható. Így egy váratlan helyzetben nem kell hitelt igényelni, hiszen az már a rendelkezésünkre áll. A törlesztés automatikusan, a számlára beérkezett jóváírásokból történik. A visszatörlesztett hitelösszeg a futamidőn belül ismételten igénybe vehető, újra és újra. Kamatot csak a valóban felhasznált hitelösszeg után, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetni. A gyors és rugalmas pénzügyi segítségért persze fizetnünk kell. A hitelnek az említett kamaton túl egyéb költségei is vannak. (a folyószámlahitelnek lehet rendelkezésre állási díja is) Mielőtt igényelnénk, mindenképpen számoljunk utána a költségeknek, és hasonlítsuk össze a bankok termékeit.

A hitel törlesztése nem egy adott időponthoz kötött, hanem folyamatosan, a számlánkra érkező jóváírásokkal történik. A havi fordulónapon kell arányosan kamatot fizetnünk, az elköltött összeg után. A vállalkozói folyószámlahitel voltaképpen a vállalkozás pénzforgalmi számlájának kibővítése. Dönthetünk úgy, hogy a vállalkozói bankszámlán lévő összeg egy meghatározott keret erejéig mínuszba menjen, így hidalva át egy átmeneti pénzzavarunkat. A vállalkozói folyószámlahitel azt jelenti, hogy a vállalkozás bankszámlájának terhére veszünk igénybe kölcsönt. Amennyiben elfogyott a pénz a pénzforgalmi számláról, akkor a folyószámlahitel igénybevételével az előre meghatározott keretből még tovább költhetünk.

A hitelkeretből igénybe vett pénz szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Ez rendkívül nagy előny, hiszen szabad kezet kapunk a felhasználására. A bank az elköltött összeg után számol csak fel napi kamatot a fennálló tartozásra. Lehet azonban olyan pénzintézet is, ami a fel nem használt hitelre másfajta díjakat is felszámol.

A vállalkozói folyószámlahitel igényléséhez bankszámlára van szükség az adott banknál. A bank a cég elmúlt években mutatott árbevételei alapján határozza meg a rendelkezésünkre bocsátható hitelkeret nagyságát, és ezt mindkét irányba módosíthatja. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb esetben két éves pénzügyi múlt szükséges. (ez pénzintézetenként eltérő) Más feltételnek is meg kell felelni, például kérhetnek tulajdonosi kézfizető kezességvállalást és a bankok bizonyos termékeknél ingatlanfedezetet is kiköthetnek feltételként. Ez főleg a hitelkeret nagyságától függ.

Ahogyan a többi kölcsönnél, a folyószámlahitelnél is érdemes a felhasználási célt korlátozni, hiszen sok dologra más, kedvezőbb hitelkonstrukciók is léteznek. A folyószámlahitel elsősorban biztonsági tartaléknak jó, arra, hogy az átmeneti pénzavarunkat könnyen és gyorsan megoldjuk vele.

Így kaphatod meg a hitelt

Folyószámlahitel kalkulátor 2021 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Folyószámlahitel kalkulátor 2021 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Folyószámlahitel kalkulátor 2021 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Folyószámlahitel kalkulátor 2021 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A vállalkozói folyószámlahitel korlátozás nélkül, bármire felhasználható. A folyószámlahitel egy szabad felhasználású hitelfajta.

A vállalkozói folyószámlahitel költsége a kamat, amelyet a bank naponta számol a fennálló tartozásra, az igénybe vett hitelösszeg után. Vannak más költségek, díjak is, például a kezelési költség vagy rendelkezésre állási díj.

A pénzintézetek a vállalkozói folyószámlahitel általában egy évre nyújtják. Ez azonban szükség esetén meghosszabbítható.

A vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználású. Traktor javítására is fordítható.

A pénzintézetek a vállalkozói folyószámlahitelt a hitelbírálat függvényében nyújtják. Néhány százezer forinttól akár ötvenmillió forintig is adhatnak hitelt.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mire jó az egészségpénztár?

Mire jó az egészségpénztár?

2021.10.21.

Mi is az az egészségpénztár? Érdemes-e belépni? Mire jó? Mik az előnyei? Az egészségpénztárakról mindenki hallott már, részletes tudással azonban kevesen rendelkeznek róla. Eloszlatjuk a ködöt, és megmutatjuk, mi is az az egészségpénztár, és mire lehet jó.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel igényelhető a Takarék Otthon Lakáshitel?

Milyen feltételekkel igényelhető a Takarék Otthon Lakáshitel?

2021.10.20.

Nem mindenki jogosult állami támogatásra. Ingatlant mégis sokan vásárolnánk. Az is lehet, hogy már van ingatlanunk, de azt bővítenénk, korszerűsítenénk, vagy szívesen felújítnánk. Szükségünk lehet kiszámítható megoldásra fészekrakáshoz. A Takarék Otthon Lakáshitel kiváló partner lehet ebben.

Tovább olvasom
Lakáshitel igénylése előtt állsz? Az átfutási idővel is számolnod kell!

Lakáshitel igénylése előtt állsz? Az átfutási idővel is számolnod kell!

2021.10.18.

A személyi kölcsönöknél megszokott néhány napos vagy akár néhány órás átfutási időre nem számíthatunk ingatlanra felvett jelzáloghitel esetén. A tervezéshez azonban tudnunk kell, hogy mikor kapjuk meg a hitelt.

Tovább olvasom
Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

2021.10.15.

A Magyar Nemzeti Bank október 4-én elindította a Zöld Otthon programját. A program keretében a kereskedelmi bankok fix 2,5%-os kamattal kínálnak jelzáloghitelt új lakás vásárlásához. Az alacsony kamat miatt az elvárt minimális jövedelem is alacsonyabb, így széles körben elérhető lesz az a kamattámogatott konstrukció. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom