Vállalkozói folyószámlahitel kalkulátor 2024

OTP

OTP LendületPlusz Folyószámlahitel

Kiegyensúlyozott gazdálkodást biztosít

Kamat 1 havi BUBOR + 4%
Futamidő 12 hó
Hitelösszeg 500.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

A vállalkozói folyószámlahitel

A vállalkozói folyószámlahitel egy lehetőség. Az előre nem látható és az átmeneti pénzügyi problémák megoldása lehet. Váratlan kiadás? Soha vissza nem térő befektetési, üzleti lehetőség? Vállalkozói folyószámlahitel biztosíthatja az ezekhez szükséges tőkét, amely egy szabadon felhasználható kölcsön. Arra használhatja a vállalkozás, amire csak akarja. Amire kell. Amire éppen akkor kell. A szabadon felhasználható kölcsönök szabadságot adnak egy vállalkozásnak.

A vállalkozói folyószámlahitel egy keretösszeg

A vállalkozói folyószámlahitel egy keretösszeg. Nem kell az egészet egyszerre felhasználni, igénybe venni. Bármikor, bármekkora összeg felhasználható belőle. Váratlan helyzetben már nem kell kölcsön kérni, hiszen az már rendelkezésére áll a vállalkozásnak. Követhetőek a gazdasági változások. A törlesztés automatikus, a vállalkozói bankszámlára érkező jóváírás hiteltörlesztéssé válik. A visszafizetett keretösszeg a futamidő alatt újra felhasználható lesz, újra el lehet költeni a vállalkozás kiadásaira.

A vállalkozói folyószámlahitel költségei

A költsége a kamat és a rendelkezésre állási díj. (a hitelbírálatnak is lehet díja egyes pénzintézeteknél) A folyószámlahitel-szerződés általában két éves, de ez bankonként eltérhet. A hitel felhasználásakor nem lesz hitelbírálat, az a szerződéskötéskor történik. A hitelösszeg visszafizetés után újra felhasználható válik.

A vállalkozói folyószámlahitel rulírozó hitel. A rulírozó hitelek esetén a keretösszeg állandó, és a visszafizetéssel növekszik az összeg a hitelkeret maximumáig. Kamatot a felhasznált hitelkeretre, napi kamatszámítással, havonta, utólag kell fizetni.

Hogyan lehet igényelni?

A vállalkozói folyószámlahitel a vállalkozói bankszámla hitele lesz. A bankszámlán tudjuk felhasználni. A bankszámla egyenlege mutatni fogja a keretösszeget. A pénzintézet hitelbírálat után adja meg a hitelkeret összegét. A vállalkozói folyószámlahitel-szerződést általában több, mint egy évre kötik meg a bankok. A szerződés végén kérhető a vállalkozói folyószámlahitel-szerződés meghosszabbítása. Az új hitelkeret összege függ az adott időszak pénzforgalmától is. Általános gyakorlat a bankoknál, hogy anélkül is felajánlanak a hitelkeret-emelést, hogy azt a cég igényelné.

Bankkártyával is fel lehet használni

A vállalkozói folyószámlakeret felhasználható bankkártyával. Ha a vállalkozói bankszámlához igényelt a vállalkozás bankkártyát, akkor a hitelkeretet erejéig bankkártyával is elkölthető az összeg. Tehát nem szükséges felvenni a bankszámláról ahhoz, hogy az felhasználható legyen.

Mire van szükség vállalkozói folyószámlahitel igényléshez?

Az igényléshez két éves pénzügyi múlt kell. (ez pénzintézetenként eltérhet) Egyes esetekben tulajdonosi kézfizető kezességvállalásra is szükség lehet. Ilyenkor már nem csak a vállalkozás felel a hitel visszafizetéséért, hanem a vállalkozás tulajdonosa vagy tulajdonosai is. A pénzintézetek ingatlanfedezet bevonását is előírhatják. Ez magasabb hitelösszeg fordul elő, vagy akkor, ha a vállalkozásnak még nincs egy lezárt üzleti éve.

Nagyon egyszerűen igényelés

Az igényelése egyszerű, mert a számlavezető bank a vállalkozói bankszámla megnyitásakor már bekért dokumentumokat, és a vállalkozás számlamúltját is ismeri. A bank már ismeri a vállalkozás pénzügyi szokásait, a pénzforgalmát és pénzügyi fegyelmezettségét. És mivel a szükséges dokumentumok is leadásra kerültek, ezért a hiteligénylés elbírálása gyorsan megtörténik.

A visszafizetésének menete

A visszafizetése nem úgy történik, mint a hagyományos vállalkozói hiteleké. Nem egy meghatározott összeget kell havonta fizetni, mert a visszafizetés folyamatos. A vállalkozói bankszámlára beérkező utalásokat a bank automatikusan leírja a tartozásból. A bankszámla egyenlege mindig a vállalkozás aktuális egyenlegét mutatja. A kamat havonta felszámításra kerül a felhasznált hitelkeret után.

A vállalkozói folyószámlahitel a vállalkozás pénzforgalmi számlájához kapcsolódik. Ha a vállalkozás pénzeszközei elfogynak, a hitelösszeg a vállalkozás rendelkezésére áll. A bankszámlakivonaton a számlavezető bank mindig feltünteti az aktuális egyenleget, és az elérhető egyenleget is. Az elérhető egyenleg a valós egyenleg és a vállalkozói folyószámlahitel összege. Egy időszakos pénzzavar könnyen megoldható, ha a vállalkozásnak van folyószámlahitele.

A vállalkozás számlája segítségével igénybe vehető hitel. Amikor nincs pénz a számlán, a keretösszege tovább költhető, egészen a szerződés lejártának napjáig. A folyószámlahitel-szerződés lejáratának napján a teljes összeget vissza kell fizetni.

Szabad felhasználású hitel

A vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználású, azaz nincs meghatározott célja. A vállalkozás bármire elköltheti. Eldönthető, hogy mikor és mennyit használ fel belőle a cég, és az is, hogy mire fordítja. Ez lehet napi kiadás vagy akár befektetés is.

A vállalkozói folyószámlahitel vagy a vállalkozói hitel a jobb?

A vállalkozói folyószámlahitel igénylése pozitívan hathat egy vállalkozásra. Meg kell azonban gondolni, hogy mire költi el a vállalkozás. Lehetséges, hogy egy nagyobb beruházás vagy egy másik nagyobb kiadás kedvezőbb kondíciójú hitellel is finanszírozható. Fontos a tájékozódás, és megfontolt hitelfelvétel egy nagyobb hitelösszegnél. Másfajta vállalkozói hitellel kedvezőbb feltételű lehet a finanszírozás.

vállalkozói folyószámlahitel kalkulátor

Államilag díjtámogatott vállalkozói folyószámlahitel

A vállalkozói hitel felhasználásakor nem csak másfajta vállalkozói hitel lehet alternatíva, hanem egy államilag támogatott konstrukció is. Az igénylés előtt érdemes tájékozódni az aktuálisan elérhető támogatott hitelekről. Ezek a kamat és díjkedvezmények miatt jóval kedvezőbbek, mint a piaci kamatozású hitelek.

Egy mindig elérhető segítség

A folyószámlahitel egy hitel, amit vállalkozások használhatnak rövid távú pénzügyi szükségleteik kielégítésére.

Ezt a hitelt a vállalkozások működési költségeinek fedezésére, likviditásuk fenntartására és az esetleges rövid távú pénzügyi kihívások kezelésére használják.

Lehetővé teszi számukra, hogy rugalmasabban kezeljék a likviditásukat, és gyorsan reagáljanak az esetleges költségekre vagy bevételkiesésekre.

A vállalkozásoknak csak annyi hitelt kell felvenniük, amennyire éppen szükségük van, és csak a felvett összeg után kell kamatot fizetniük.

Az igénylésének feltételei és kamatai változhatnak a pénzintézeteknél, és a vállalkozásnak meg kell felelnie bizonyos pénzügyi követelményeknek és hitelképességi kritériumoknak.

Lényeges, hogy a folyószámlahitel egy kölcsön, és a vállalkozásnak vissza kell fizetnie a felvett összeget a kamattal együtt.

Érdemes alaposan átgondolni a hitel felvételét, és meggyőződni arról, hogy a vállalkozás képes lesz a törlesztőrészletek rendszeres fizetésére anélkül, hogy ez veszélyeztetné a pénzügyi stabilitását.

A folyószámlahitel tehát egy rugalmas pénzügyi eszköz lehet, de felelősségteljes és tervezett használatára van szükség.

A vállalkozói folyószámlahitel feltételei – amire az igényléshez szükség lehet

A vállalkozói folyószámlahitel feltételei:

  • A vállalkozás minimum egy éve működik.
  • A vállalkozás rendelkezik megfelelő gazdálkodási adatokkal. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozásnak legalább egy lezárt éves beszámolóval kell rendelkeznie.
  • A vállalkozásnak nincsenek köztartozásai. Ez azt jelenti, hogy a vállalkozásnak nincsenek lejárt adó- vagy járulékfizetési kötelezettségei.
  • A vállalkozásnak megfelelő hitelképessége van. A bank hitelképesség-vizsgálatot végez a vállalkozáson, hogy megállapítsa, hogy a vállalkozás képes-e visszafizetni a hitelt.

Az igénybevételéhez a vállalkozásnak többnyire a következő dokumentumokat kell benyújtania a pénzintézetnek:

  • A vállalkozás alapító okiratának másolata.
  • A vállalkozás utolsó lezárt éves beszámolója.
  • A vállalkozás adóbevallása.
  • A törlesztés a bankszámlára beérkezett jóváírásokból történik.

A vállalkozói folyószámlahitel kalkulátor

A vállalkozói folyószámlahitel kalkulátor egy program, ami segít a vállalkozóknak megbecsülni a potenciális hitelük költségeit és feltételeit.

A kalkulátor a vállalkozás jelenlegi pénzügyi helyzetét, a hitel összegét és a visszafizetési időszakot veszi figyelembe.

A felhasználók megadhatják a kívánt hitelösszeget, a törlesztési időszakot, és néhány esetleges további paramétert a pontosabb kalkulációk érdekében.

Ez a program lehetővé teszi a vállalkozók számára, hogy előre lássák, mennyire terhelő lenne a hitel felvétele a vállalkozásuk számára.

Lényeges, hogy a vállalkozók reálisan becsüljék meg a pénzügyi lehetőségeiket és a visszafizetési képességüket.

A kalkulátor tájékoztató jellegű, és a tényleges hitelfeltételek a banktól függenek.

A kalkulátor használata segíthet a vállalkozóknak jól átgondolt döntést hozni a hitelfelvétellel kapcsolatban.

A kölcsön, ami bármikor rendelkezésre áll

A folyószámlahitel egy olyan kölcsön, ami folyamatosan rendelkezésre áll a vállalkozások számára.

A hitelkeret lehetővé teszi, hogy a hitelfelvevő bármikor pénzt vegyen fel a folyószámlájáról, amikor szüksége van rá, egészen a meghatározott hitelkeret erejéig.

Ez egy rugalmas pénzügyi eszköz, amely segít likviditási igények kezelésében, és rövid távú költségek finanszírozásában.

A kamatot csak a felvett összeg után kell fizetni, és a hitel visszafizetése automatikusan történik.

Gyors hozzáférést biztosít, ami különösen fontos lehet a vállalkozások számára változó likviditási helyzetekben.

A vállalkozások számára kínál fontos pénzügyi biztonságot és rugalmasságot.

A hitel lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalkozások időlegesen pótolják a készpénzhiányt, vagy finanszírozzák a rövid távú beruházásokat, anélkül hogy hosszú távú kötelezettségekbe bonyolódnának.

Van egy előre meghatározott hitelkerete, amit a vállalkozások igénybe vehetnek.

A hitelkeret mértéke a vállalkozás pénzügyi helyzetétől, hitelképességétől és egyéb tényezőktől függ.

A vállalkozásnak csak annyi hitelt kell felvennie, amennyire éppen szüksége van, és kamatot csak a felvett összeg után kell fizetnie.

A folyószámlahitel könnyen kezelhető online banki felületeken keresztül, ahol a vállalkozások nyomon követhetik a kölcsön rendelkezésre álló összegét, kamatokat, és könnyen kezelhetik a tranzakcióikat.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Vállalkozói folyószámlahitel kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Vállalkozói folyószámlahitel kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Vállalkozói folyószámlahitel kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Vállalkozói folyószámlahitel kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A vállalkozói folyószámlahitel korlátozás nélkül, bármire felhasználható. A folyószámlahitel egy szabad felhasználású hitelfajta.

A vállalkozói folyószámlahitel költsége a kamat, amelyet a bank naponta számol a fennálló tartozásra, az igénybe vett hitelösszeg után. Vannak más költségek, díjak is, például a kezelési költség vagy rendelkezésre állási díj.

A pénzintézetek a vállalkozói folyószámlahitel általában egy évre nyújtják. Ez azonban szükség esetén meghosszabbítható.

A vállalkozói folyószámlahitel szabad felhasználású. Traktor javítására is fordítható.

A pénzintézetek a vállalkozói folyószámlahitelt a hitelbírálat függvényében nyújtják. Néhány százezer forinttól akár száz millió forintig is adhatnak hitelt.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Babaváró hitel: mire számíthatunk, ha nem jön a baba?

A Babaváró hitel az egyik legnépszerűbb támogatási forma szabad felhasználhatósága miatt. Ahhoz azonban, hogy a támogatás kamatmentes legyen, gyermekünknek kell születni. De mi történik, ha nem teljesítjük ezt a feltételt? És milyen következménnyel számoljunk, ha nem jön a baba? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Ezeket a dokumentumokat szerezd be az otthonfelújítási támogatáshoz

Újra lesz otthonfelújítási támogatás. A támogatás része egy kamatmentes hitel is, ennek az igényléséhez pedig, mint minden hiteligénylésnek, feltétele, hogy az igénylő benyújtsa a szükséges dokumentumokat. Szakértőink utánajártak, hogy milyen dokumentumokra kehet szükség, hogy gördülékenyen menjen az igénylés. Mutatjuk, hogy mik is ezek.

Tovább olvasom
Melyik állampapírral érhetjük el jelenleg a legmagasabb hozamot?

Az állampapírok az elmúlt év sláger befektetései voltak, idénre azonban már mérséklődtek az elérhető hozamok. Utánajártunk, hogy idén melyik állampapírral érhetjük el a legmagasabb hozamot, és azt is megmutatjuk, hogy mit gondolnak erről a befektetési formáról a befektetők és a szakértők.

Tovább olvasom
Így válaszd ki vállalkozóként a megfelelő lakossági hitelt

Vállalkozóként is igényelhető lakossági hitel. Ennek két oka lehet: egy lakossági hitel felhasználható a vállalkozás fejlesztéséhez vagy működéséhez, és egy vállalkozónak is szüksége lehet lakossági hitelre. De mennyire okoz nehézséget a jövedelem igazolása vállalkozóként? A lakossági hitelfelvétel vállalkozóként nehezebb lesz? Utánajártunk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával