Magnet Lakáshitel Kalkulátor 2024 – Részletek és tudnivalók

magnet

MagNet Stabil Tízes Lakáshitel

Nincs folyósítási díj*

THM 7,0% - 7,1% Kamat: 6,70%
Futamidő 120 - 360 hó
Hitelösszeg 5.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Számos olyan élethelyzet van, amikor lépni kell, költözni kell. Ha kinőttétek a lakást, mert jönnek a gyerekek, vagy, ha kirepülnének a gyerekek, és segíteni szeretnétek nekik, vagy egyetemre megy és nem szeretnétek, hogy kollégiumban lakjon, esetleg közös életetek első közös fészkét szeretnétek megvásárolni egy lakás formájában, akkor bizony a magas ingatlanárak miatt szükség lehet rá, hogy lakáshitelt vegyetek fel. A folyamat sokak számára ijesztő, de ennek csak az lehet az oka, hogy ismeretlen terepre téved. Ha felkészülten, a lehetőségeiteket ismerve vágtok bele a lakáshitel igénylésbe, meglátjátok, hogy nem is olyan ijesztő a dolog. Azt se feledjétek, hogy nem vagytok egyedül, a szakértők, tanácsadók mindenben segítenek nektek, amikor azt érzitek, hogy elvesztetek az információk között. A MagNet lakáshitel ajánlatai között biztosan megtalálod a nektek legmegfelelőbbet, ami minden feltételében nektek kedvező. Annak érdekében, hogy ezt megtaláljátok, olvassátok el az alábbi cikkünket, hogy minden kérdésre válaszoljunk, ami felmerül bennetek, és azt is megmutatjuk, hogyan érdemes nekivágni és milyen feltételekre számíthattok a MagNet lakáshitelei között.

Azt egyébként nem biztos, hogy tudjátok, de a MagNet Bank sok mindenben kínál különleges és egyedi feltételeket, mivel a Magnet Bank egy közösségi bank. Hogy ez mit jelent? Kamatkedvezményt. Ugye, hogy nem hallottatok még ilyenről!? Akkor hát olvassatok tovább és tudjatok meg mindent a MagNet Bank lakáshiteleiről, jelzáloghiteleiről, arról, hogy hogyan érvényesíthetitek a közösségi ügyfél kedvezményt, hogy hogyan csökkenthetitek a hiteletek kamatát, hogy hogyan működik a MagNet lakáshitel kalkulátor. Ezekre a kérdésekre is választ kapsz cikkünkben a MagNet lakáshitelek kapcsán.

Megismerhetitek a különböző kamatkedvezményeket, a szabad felhasználású jelzáloghiteleket, a lakáshiteleket, a CSOK hitelt és a CSOK támogatást is, minden ügyintézés folyamatát és menetét.

Kezdjük az alapoknál, mi az a lakáshitel és miért van rá szükség?

A lakáshitel az ingatlannal kapcsolatos célok megvalósítását segíti, ha nagyobb összeget folyósít, hosszabb futamidőre szól. Feltétele a rendszeres és igazolható jövedelem, a jelzálog, és az önerő. A hitel mértékét több tényező befolyásolja, így a havi kereset, az ingatlan piaci értéke, az életkor, és a hitelminősítés eredménye. A lakáscél lehet építkezés, bővítés, új, vagy használt ingatlan vásárlása, építési telek megvásárlása, a meglévő ház kibővítése, korszerűsítése, fejlesztése is.

A lakáshitel az a banktól kapott kölcsön, melyet havi részletekben, a meghatározott futamidő alatt fizettek vissza a pénzintézetnek. Nyilván a bank sem adja kölcsön nektek a saját tulajdonát ingyen, úgyhogy számol rá kamatot is, hogy megérje neki is ez az üzlet.

További alapfogalmak a hitelfelvételnél: kamat és THM

A kamat az a „szorzó”, amivel a felvett összeget szorozzák be, vagyis ez az ára annak, hogy pénzt kaptatok. Olyan pénzt, ami még nem volt a tiétek, de most előbb hozzájutottatok, mint ahogy megkerestétek volna. Azonban a kamat nem az egyetlen költsége a hitelnek, számos induló díjat rászámítanak a pénzintézetek, így amikor hitelt szeretnétek igényelni, ne csak a kamatot nézzétek, hanem a THM-et is, vagyis a Teljes Hiteldíj Mutatót. Ez az az összeg, amely megmutatja, mennyi lesz a hitel teljes összege számotokra, amikor visszafizettétek. Sok bank kínál kamatkedvezményeket és akciókat, főleg a hitel indulásakor, így tényleg ne csak a kamatot figyeljétek, hanem a THM-et, mert ez sokkal fontosabb adat. Hogy ezt honnan tudhatjátok előre? A MagNet lakáshitel kalkulátorból.

Mi az a MagNet lakáshitel kalkulátor?

Ez az a kis netes számológép, amely megmutatja nektek előre, a hitelfelvétel gondolatának megfogalmazásakor, hogy hozzávetőlegesen milyen feltételekre számíthattok, ha MagNet lakáshitelt igényeltek. Megadva a havi nettó jövedelmeteket, a futamidőt, amely idő alatt vissza tudjátok fizetni a hitelt, akkor máris elvégzi a számítást, hogy milyen összegű törlesztőrészletre számíthattok és azt is megmutatja, hogy mekkora lesz a kamat és a THM. (Ugye azt már tudjátok, hogy utóbbi is nagyon fontos.) Azt azonban ne felejtsétek el, hogy ez csak egy előzetes számítás, nem tartalmazza a kamatkedvezményeket és az aktuális akciókat sem, és nem tekinthető hivatalos ajánlatnak sem. Éppen ezért, ezt csak kiindulásnak tekintsétek, és amikor már komolyan gondoljátok, kérjetek hivatalos ajánlatot a MagNet Bank szakértőitől személyesen, hogy egyénre szabott, a számotokra megfelelő feltételeket is megismerjétek részletesen és minden menet közben felmerülő kérdésre is választ kapjatok.

Milyen hitelcsomagok vannak a MagNet banknál?

Lakás,- és jelzáloghitelek is kérhetők a MagNet Banknál, attól függően, hogy mire szeretnétek fordítani a hitelt. CSOK, kiváltó hitel, társasházi hitel egyaránt kérhető a MagNet Banktól.

Kínál 5, vagy 10 éves fix kamatperiódussal is hitelt, ezeket a MagNet beszédes csomagjai között megtaláljátok. A konstrukciók között nincs jelentős különbség, de a hitelfelvétel folyamata, az igénylés feltételei, és az induló díjak némileg eltérnek, illetve a kamatban is van különbség, továbbá a hitelcélok sem egyformák, de ezt a csomagok neve rögtön elárulja.

A hitelkonstrukció minden esetben hosszú távon rögzített kamatot ad, ami nektek, ügyfeleknek stabilitást, kiszámíthatóságot, tervezhetőséget, és nagyobb biztonságot ad. ha ugyanis a kamatperiódus időtartama alatt a hitel kamata nem változik, így a törlesztőrészletetek sem és a jelenlegi gazdasági helyzetben is nagyobb stabilitást nyújt hát a hosszabb kamatperiódus, nem beszélve arról, hogy ezeknél a kamat is alacsonyabb általában. végig fix kamatozású hitelt nem kínál a MagNet, de egy 5, vagy 10 évre szóló hitel 5, vagy 10 éves kamatperiódusával gyakorlatilag végig fix a kamat is.

MagNet Stabil Ötös/Tízes Új Társasházi Lakáshitel: Ezt a konstrukciót új lakás vásárlására használhatjátok, ahol a társasház építését maga a MagNet Bank finanszírozza, tehát ő adja a hitelt az építtetőnek. Ez számotokra nagyobb biztonságot nyújt, mivel nem kell azon aggódnotok, hogy nem megbízható a kivitelező, mert a bank már maga is megvizsgálja a céget, mielőtt kölcsönt adna neki. Nyilván csak olyan vállalkozásnak folyósít hitelt, akit előzetesen megvizsgált és stabilnak, jól működőnek ítélte meg és az átvilágítás során is mindent rendben talált. Tehát ha olyan tervezőasztalon lévő lakást vásárolnátok, amelynek a MagNet nyújt hitelt a felépítéséhez, akkor nektek a MagNet stabil új társasházi hitelt ajánljuk öt, vagy 10 éves kamatperiódussal. Ebben az esetben a bank a lakás tulajdonosait is adósként vonja be a hitelbe.

MagNet Stabil Ötös/Tízes Jelzáloghitel: Ha jelzáloghitelt igényeltek, nincs meghatározva a költés, tehát bármire felhasználhatjátok az összeget, de az ingatlanotokat jelzáloggal terheli a bank.

Kiváltó hitelek 5 és 10 éves kamatperiódusban: Ezzel a konstrukcióval korábban felvett, de nem lakáscélú hiteleket válthattok ki. Ezzel a konstrukcióval korábbi személyi kölcsönt, autóhitelt is kiválthattok, de hitelkártya tartozást, vagy a folyószámla hitelkeretét nem tudjátok visszafizetni. A szabad felhasználású jelzáloghitelek, két konstrukcióban, hasonló feltételekkel, minimálisan eltérő kamattal vehetők igénybe. A kiváltó hitel kamata alacsonyabb, mint a szabad felhasználású hitelé.

Akciós MagNet Stabil Tízes Lakáshitel: Ugyanúgy, mint a stabil ötös és tízes lakáshitelt, ezt is lakáscélok megvalósítására, vagy korábbi lakáshitel kiváltására igényelhetitek. Kedvezőbb kamat és több akció is tartozik emellé a konstrukció mellé, azonban a feltételek is szigorúbbak, több kikötésnek kell megfelelni, ha ezt a csomagot kéritek, ráadásul, ha adóstárssal igénylitek a hitelt, mindkettőtöknek teljesíteni kell az adott feltételeket.

Mindenképpen nyitni kell egy MagNet folyószámlát, melyet a hitel futamideje alatt végig fent kell tartani és bankkártyát is kérjetek mellé (az adósnak is és az adóstársnak is kötelező). Továbbá feltétel az akciós hitelnél, hogy a jövedelem is a MagNet bankszámlára érkezzen, vagy más forrásból legalább 500 ezer forint jóváírás legyen a számlán minden hónapban. További feltétel az akciós hitelhez, hogy a számlán havonta legalább két csoportos beszedési megbízás vagy két állandó átutalási megbízás teljesüljön.

CSOK hitelek a MagNet Banknál: A családi otthonteremtési kedvezmény nagyon népszerű mostanában a fiatal családok körében, hiszen jelentősen alacsonyabb a kamata más hitelkonstrukciókhoz képest, azonban a feltételei a gyermekek számához is kötöttek mind a CSOK hitel, mind a CSOK támogatás esetén. 10 millió forint hitel kérhető két gyermek esetén és 15 millió forint kapható, ha három gyermek van a családban. A futamidő a CSOK hiteleknél 5 és 25 között van, a hitelösszeg pedig 1-15 millió forint közötti.

Mire fordítható a MagNet lakáshitel?

Ha MagNet lakáshitelt vesztek fel, az alábbi lakással kapcsolatos célok megvalósítására fordíthatjátok a felvett összeget. Vásárolhattok új ingatlant, de akár használt lakást is. Vehettek házat, mely szintén lehet használt, vagy új, fordíthatjátok a MagNet lakáshitelét üdülő vásárlásra, vagy vehettek belőle építési telket is, de építkezésre nem ad kölcsönt. A MagNet csak olyan ingatlanra ad kölcsönt, mely önállóan forgalomképes, használatbavételi engedéllyel rendelkezik akár üdülő, akár lakóingatlan. Kérhettek lakáshitelt lakáscserére is. Ha meglévő otthonotok felújítására vennétek fel kölcsönt, a MagNet ebben is megoldást kínál. Felújítás, korszerűsítés, fejlesztés és minden olyan munka szóba jöhet, melytől az alapterület nem nő, illetve olyan állagmegóvási, javítási, fejlesztési, korszerűsítési munkákra kérhető a MagNet lakáshitele, amelyek nem építési engedélyhez kötöttek. A MagNet Bank arra is kölcsönt kínál, ha egy korábbi lakáscélú hitelt szeretnétek kiváltani, jobb feltételű hitelre.

MagNet lakáshitel kalkulátor

A törlesztőrészlet meghatározása

A havi, rendszeresen megfizetett törlesztőrészlet meghatározásában több tényező is játszik. Egyrészt fontos, hogy mekkora a jövedelmetek, az az összeg, ami igazolható módon minden hónapban megérkezik a bankszámlátokra, nettó összegben. Ugyanis, a szabályok szerint a fizetés bizonyos része fordítható csak a hitel törlesztőrészletének megfizetésére. Ez a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató, vagyis a JTM, mely megmutatja, mennyi lehet a maximum összeg, amelyet a fizetésből a törlesztésre fordíthattok, hiszen a megélhetés is biztosított kell, hogy legyen. Az adósságfék értelmében ezért a banknak azt is tudnia kell, hogy van-e hiteletek más banknál, használtok-e hitelkártyát, stb., hiszen mint adós, rizikót jelentetek, és nem mindegy a banknak sem, hogy mekkora kockázatot vállal azzal, hogy nektek ad kölcsön pénzt, mivel ő is szeretné visszakapni majd.

A jelzálog hitelek esetében a jövedelem nagysága, a hitel kamatperiódusa is meghatározza, hogy mekkora hitelt igényelhettek maximum és mekkora lesz a kamat és a THM: Nyilván minél magasabb a havi jövedelem, annál kisebb kockázatot jelentetek a banknak és annál alacsonyabb a kamat is.

A törlesztőrészlet meghatározását a JTM köti, ez alapján 600 ezer forint nettó jövedelem esetén akár a fizetésetek 60%-a is fordítható a törlesztőrészletre a kamatperiódus függvényében.

A hitelösszeg meghatározása

A kiszabott hitel mértékét számos tényező befolyásolja, de a maximum összeg, amit a MagNet lakáshitel kínál, az 100 millió forint. Ez nem azt jelenti persze, hogy bárki kaphat 100 millió forint kölcsönt, hanem azt, hogy megfelelő jövedelem, önerő és jelzálog, vagyis a fedezetként szolgáló ingatlan piaci értéke mellett ez a maximum összeg, melyet lakáshitelre felvehettek a MagNet Banknál.

A hitel összegét a fedezetként felajánlott ingatlan piaci értéke is meghatározza. Nyilván egy 50 millió forintra becsült ingatlanra nem fogtok 100 millió forintot kölcsön kapni akkor sem, ha a jövedelmetek megengedné azt. A MagNet Bank a független szakértő által meghatározott ingatlan érték maximum 80 százalékát adja oda hitelként.

A hitelfelvételnek minimuma is van, ez a MagNet Banknál egymillió forint, tehát ez a legalacsonyabb igényelhető összeg (kivétel a MagNet Tízes Lakáshitel, ahol minimum ötmillió forint a hitelösszeg).

A futamidő szabad felhasználású jelzáloghiteleknél maximum 20 év lehet, a lakáshiteleknél pedig 30. A kamatperiódus 5, vagy 10 év lehet.

Mitől függ a kamat meghatározása?

Elsősorban attól, hogy milyen típusú hitelt kértek, lakáshitel, személyi kölcsön, vagy jelzáloghitel. Az is fontos a kamat meghatározása szempontjából, hogy mi a hitel célja, ugyanis a lakáshitelek kamata mindig kedvezőbb, mint más hiteleké. A legkedvezőbb kamatot a MagNet lakáshitel és az Új Társasházi Lakáshitel nyújtja. A kiváltó hitelek kamata picit magasabb, mivel ez a nem lakáscélú hitel, hanem tulajdonképpen szabad felhasználású jelzáloghitel. A kamatperiódus is befolyásolja a hitel kamatának meghatározását, a tízéves periódusú hitel kamata alacsonyabb, mint az 5 éves kamatperiódusú hitelé. Minél hosszabb időre kötitek le a kamatperiódust, annál több időre fix a kamat is, ez pedig biztonságot, stabilitást és kiszámíthatóságot ad. A változó kamatozású hiteleknél akár háromhavonta is módosíthat a bank a kamat mértékén, ezzel a hitel havi törlesztőrészlete is változott. Ez azért volt, mert a bank nem tudta a hitel kamatában érvényesíteni a piaci kamatok változását, azonban ez mára már nem így van a fix, vagy többéves kamatperiódusú hiteleknél, ugyanis egy 10 éves futamidőre fix, vagy 10 éves kamatperiódusú hitel kamata nem változhat.

A jelenlegi, bizonytalan gazdasági helyzetben magasabbak a kamatok, és a hosszabb időre lekötött kamatú hitelek az olcsóbbak, mivel abban reménykedik mindenki, hogy hosszabb távon már realizálódik a gazdasági helyzet is.

Továbbá a hitelösszeg, a terhelt ingatlan értéke, és a jövedelem is befolyásolja a kamat meghatározását. Egyébként minél nagyobb a hitel összege, annál alacsonyabb a kamat, mivel a bank tudja, hogy hosszú távra szól a kapcsolatotok. A kamatot különböző hitelösszeg csomagokhoz köti a MagNet Bank is, így van 10 millió forint alatti összegre kiszabott kamat, 10 és 20 millió forint közötti kamat és 20 millió forint fölötti összegre meghatározott kamat.

Ki kaphat MagNet lakáshitelt?

A lakáshitel igénylés feltételei bankonként eltérő, a MagNet lakáshitel feltétele, hogy legalább hat hónapja legyen állandó magyarországi lakcímed, nem szerepelhetsz sem te, sem pedig az adóstársad a negatív adózók listáján, vagyis a KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) névsorában. További feltétel a telefonos elérhetőség, és a fix munkahely, melyet legalább három hónapos munkaviszonnyal kell igazolnod.

Mit tud a THM?

Igazából, ha már kipróbáltátok a MagNet lakáshitel kalkulátorát, akkor láthattátok ezt a hárombetűs „kódot” és lehet, hogy nem is tudjátok, mit jelent ez pontosan. A THM a teljes hiteldíj mutatót jelenti, vagyis megmutatja azt az összeget, amit vissza kell fizetnetek a futamidő végén. A tőketartozás és a kamat mellett ugyanis a hitelfelvételnek számos egyéb költsége is lehet, főleg indulódíjak, vagy a szerződés módosításával járó költségek, és a THM az, ami megmutatja ezeket összegezve. Tehát, ha hitelfelvételen gondolkodtok, akkor használjátok a MagNet lakáshitel kalkulátorát, mely pillanatok alatt, ingyen megmutatja, hogy várhatóan milyen feltételekkel kaptok majd hitelt, és ne csak a kamatot, hanem a TMH-et is figyeljétek az ajánlatoknál, mert ez egy még fontosabb mutató.

A jelzálog

A bank számára fontos, hogy a jelzálogként bevont ingatlan könnyen eladható legyen, hiszen, ha nem fizetitek a kölcsönt, akkor a jelzáloggal terhelt ingatlan az övé lesz, ő pedig értékesíti, hogy pénzhez jusson. Egy rossz környéken, ritkán lakott településen lévő ingatlant nehezebben tud eladni, ahogy egy luxusházat sem tud könnyen pénzzé tenni, mert ezekre is alacsonyabb az érdeklődés. A banknak az a jó, ha az ingatlan „átlagos” helyen van, és „átlagos” értékű. Egyébként egy hitelbe akár három fedezetet is bevonhatsz, és az sem feltétel, hogy azt az ingatlant helyezzétek fedezet alá, amire a hitelt igénylitek.

Fedezetként elfogad a MagNet Bank lakás, családi ház, ikerház, sorház besorolású lakóingatlant, üdülőt, nyaralót, hétvégi házatm garázst, gépkocsitárolót (ha az önállóan forgalomképes és akkor is csak kiegészítő fedezet lehet), tárolót (szintén csak kiegészítőként) és építési telket is.

Feltétel továbbá, hogy a jelzálog alá vont ingatlan önállóan forgalomképes legyen, magánszemély legyen a tulajdonosa és ne terhelje semmiféle per, vagy végrehajtási jog, igénymentes legyen és tehermentes.

Milyen céllal kérhettek MagNet lakáshitelt?

Ingatancéllal. Bővebben pedig ingatlannal kapcsolatos célokra, mint az új, vagy használt lakás vásárlása, vagy egy korábban felvett hitel jobbra cserélése, vagyis a hitelkiváltás. A MagNet Banknál építésre és bővítésre nem igényelhettek lakáshitelt.

Milyen akciók és kamatkedvezmények vannak a MagNet Banknál?

Ahogy az üzletek és áruházak, úgy a pénzintézetek is kínálnak különböző időszakos akciókat és kedvezményeket, hogy magukhoz csábítsák az új ügyfeleket és meghálálják a hűséges partnerek kitartását. Érdemes a hitelfelvétel előtt utánajárni, hogy milyen konstrukciók milyen kedvezményekkel és akciókkal vehetők éppen igénybe, mert sokat lehet ezekkel spórolni.

Ahogy azt már említettük, a hitelfelvételnek vannak díjai, és a kamat, valamint a tőke összességét adja a THM. A kezdő díjak nagyrészét visszatéríti, vagy jóváírja a bank, de ezek mindig akció keretében változnak.

Az akciók elvesznek, ha két egymást követő hónapban sem fizeted a hitelt, vagy nem teljesíted a feltételeket, melyekkel a kedvezményt megkaptátok. Ebben az esetben a bank visszavonja a kedvezményeket, és a kamatot +2%-kal megemeli a fennálló teljes futamidőre és akkor sem kapjátok vissza ezeket, ha később újra megfeleltek a feltételeknek.

Legalább ötféle kedvezmény érvényesíthető a MagNet Banknál a kamatot illetően:

 • Közösségi ügyfél kedvezmény: ha csatlakozol a mentor programhoz, betétesként te döntheted el, hogy kinek a hitelét támogatod, hitelfelvevőként pedig magad is bemutathatod a hitelcéljaidat és gyűjthetsz támogatókat, ezzel pedig 0,1% kamatkedvezmény jár.
 • A 0,4%-os munkavállalói kedvezmény annak jár, aki Magyarországon található banknak, vagy annak tulajdonában álló vállalatnak dolgozik. A munkavállalói kedvezmény feltétele, hogy a fizetésed MagNet számládra érkezzen.
 • Szintén 0,4% kedvezmény jár, ha a teljes fizetésed MagNet számlára érkezik, adóstárs esetén pedig az ő bére is ide fut be.
 • Ha 300 és 500 ezer forint között van a fizetésed, 0,3% extra kamatkedvezmény jár.
 • 0,5% prémium kedvezmény pedig a félmillió forint feletti fizetés után jár.

Ha a feltételeket nem teljesíted, a kedvezmény elveszik, azonban is visszaváltható, ha újból megfelelsz azoknak. Vannak összevonható kedvezmények, de a kamatkedvezmény összességében nem lehet magasabb 1%-nál.

Milyen induló díjak vannak a MagNet lakáshitel felvételénél?

 • Az ingatlan értékének meghatározását független ingatlan szakértő végzi, aki felméri az ingatlan állapotát, környezetét és tulajdonságait, az eladhatóságát, társasház esetén annak tulajdonságait is ellenőrzi a szakértő, így határozza meg az értéket. Ennek díja van, mely a vevőt, vagyis a hitel kérelmezőjét terheli, de ha a MagNet Banknál vesztek fel hitelt, ennek a díját 37 ezer forintig visszatéríti a bank (kivétel az Akciós MagNet Stabil Tízes csomag esetén).
 • További induló költség a folyósítási díj, vagyis annak az összege, hogy a bank elutalja neked a lakáshitelt a szerződés megkötése után. A MagNet azonban ezért nem számol fel plusz díjat az akció keretében, ami nagy segítség, mivel ez az összeg akár 150 ezer forint is lehetne, de a hitelösszeg 0,75%-át jelenti.
 • Szintén a vevőt terheli a tulajdoni lap lekérése, mely elengedhetetlen a lakáshitel felvételhez, hiszen a földhivatali bejegyzésből láthatók a tulajdoni viszonyok. Ugyanez a térképmásolat lekérése is a TakarNet rendszeréből, mely az építkezés esetén szükségesek. Ezeket a díjakat szintén átvállalja a MagNet Bank és nem kell még ezzel is számolni a hitelfelvételkor.
 • Induló költség lehet még a közjegyzői díj, mely lakásfelújításra, vagy hitelkiváltásra kért hitelnél várható, azonban ennek a díját is visszatéríti nektek a MagNet Bank 50 ezer forintig.
 • új lakás vásárlásánál felmerülhet a rendelkezésre tartási díj is, mely a konstrukciók függvényében lehet 0,5-2% is.
 • ritkán, a normál hitelfelvételtől eltérő esetben merülhetnek fel egyéb költségek is, mint a késedelmi díj, a szerződés módosítási díj, és az előtörlesztési díj, vagy a végtörlesztés díja, esetleg az ügyintézési díjak, vagy a nemfizetés kapcsán a késedelmi díjak megfizetése is.

Kedvezmények a MagNet lakáshitel igénylésekor

Elengedi, vagy visszafizeti tehát a bank a közjegyzői díjat, a folyósítási díjat és az értékbecslési díjat is, de díjazza az ügyfelek hűségét is, ami akkor jár, ha legalább hat hónapja ügyfelei vagytok a MagNet Banknak.

Ezek a kedvezmények egyébként ugranak, vagyis vissza kell őket fizetni, ha a lakáshitelt a szerződés megkötésétől három éven belül végtörlesztéssel visszafizeted, vagy előtörleszted a tőketartozás 50 százalékát, esetleg felmondod a hitelt és megszűnik valamilyen egyéb okból kifolyólag.

A futamidő hosszának szerepe MagNet lakáshitel igénylésekor

Az egyik döntés, amit az igénylőnek meg kell hoznia, hogy milyen hosszú legyen a MagNet jelzáloghitel futamideje. Mi az, amit érdemes mérlegelni? Melyik a jobb? A hosszabb vagy a rövidebb futamidő? A MagNet lakáshitel futamideje általában hosszú. A magas hitelösszeg miatt gyakran kénytelenek is vagyunk hosszabb futamidőt választani. A hosszabb futamidő viszont magasabb költségekkel jár. De mikor jó választás a MagNet lakáshitel hosszú futamidőre? A futamidő hosszát az igényelt kölcsön összege és a jövedelmünk is meghatározza. A jövedelmünk maximális terhelhetőségét a Jövedelemarányos Törlesztési Mutató, a JTM határozza meg. A törvény nem engedi ugyanis, hogy 600 ezer forint havi nettó jövedelem alatt a jövedelmünk felénél nagyobb törlesztő részletet válasszunk. Ez ugyanakkor csak egy alapszabály, a MagNet lakáshitelekre szigorúbb előírások vonatkoznak, és azt is tudnunk kell, hogy a bankok gyakran jóval a megengedett százalék alatt hiteleznek. Lakáshitel MagNet. Ez a legbiztonságosabb döntés.

Ha rövidebb a futamidő, akkor kisebb teljes visszafizetendő összeg. A jövedelmünk meghatározza a maximális törlesztő részlet nagyságát, így egy adott hitelösszegnél máris kijön az a futamidő, aminél rövidebbet nem kérhetünk. Hosszabb futamidő választására van ugyan lehetőségünk, de a növekvő költségek miatt alaposan meg kell fontolni a hosszabb futamidőt. Adóstárs bevonásával is csökkenthetjük a futamidő hosszát, hiszen ilyenkor a bank az adós és az adóstárs jövedelmével együttesen számol, így lehetségessé válik egy rövidebb futamidő. Az adóstárs bevonása tehát jó ötlet lehet, de számolnunk azzal is, hogy akár van adóstársuk, akár nincs, a részleteket a saját jövedelmünkből kell kifizetnünk. A MagNet Bank lakáshitelek között nem találunk olyat, amit megéri hosszú futamidőre felvenni. Minél hosszabb ugyanis a futamidő, annál magasabb lesz a teljes visszafizetendő összeg. Amikor MagNet lakáshitelt igényelünk, gyakran nincs lehetőségünk rövid futamidőt választani. A MagNet lakáshitel kamatozásáról azonban mi döntünk, és ahogy látni fogjuk, súlyos milliókról beszélünk majd. Többféle kamatozás közül választhatunk. Ezek közül a legegyszerűbb a fix kamatozás. A végig fix kamatozású hitelnél a törlesztő részlet nem változik a futamidő alatt. Az ideális kamatperiódus megválasztása nem lesz könnyű. Lakáshitelnél akár sok éves kamatperiódus mellett is döntetünk. De melyik a jó választás? Az egyik érv a választáskor, hogy minél hosszabb a kamatperiódus, annál magasabb a jövedelmünk terhelhetősége a vonatkozó jogszabályok szerint. Ez egy nagy előny. A hosszú kamatperiódus mellett szól az is, hogy a kamatperiódus alatt nem változik meg a kamatozás, így a törlesztő részletünk sem változik meg. Ez egy biztosságos tervezhetőséget nyújt, hiszen tudjuk, hogy öt, tíz év múlva mennyit fogunk fizetni. De akkor mi a probléma? A probléma a kamat. És ez nem kis probléma, hanem milliós nagyságrendű. Fix kamatozásnál ugyanis a kamat jelentősen magasabb lehet, mint a változó kamatozásnál. Ez még mindig nem tűnik problémának, sőt. Megtakarítathatunk, mi lehet a gond? A gond az, hogy ez egyáltalán nem, biztos, hogy így lesz. A változó kamatozású hiteleknél ugyanis a kamatperiódus végén a kamatot a referenciakamathoz igazítják, és ha az emelkedik, akkor emelkedik a hitelünk kamata, és a törlesztő részletünk is. Választhatjuk az elsőre olcsóbbnak tűnő konstrukciót, de senki nem vállal garanciát arra, hogy az nem változik meg a futamidő alatt. Sok éve még szakértők tömege ajánlotta bátran a változó kamatozást, arra hivatkozva, hogy nagyon alacsony a jegybanki alapkamat, és ez várhatóan nem is fog változni. De megváltozott. Az MNB az elmúlt hónapokban sokszor emelte meg az alapkamatot. Kinek higgyünk akkor? Fontos, hogy csakis saját magunknak. Azt kell mérlegelnünk a kamatperiódus megválasztásakor, hogy mennyire fontos nekünk a biztonság. Választhatjuk a drágább, de változatlan törlesztő részletet a futamidő végéig, vagy az olcsóbb, de változó, így kockázatos megoldást. Ahogy látjuk, még a szakértők sem látnak előre. Meghallgathatjuk őket, de döntés, és így a felelősség is miénk. A fix kamatozású lakáshitelek törlesztő részlete nem változik meg. A futamidő végéig ugyanannyit fogunk fizetni. Ez biztos. Már a szerződéskötés pillanatában tudni fogjuk, hogy az utolsó törlesztő részletet mikor kell fizetnünk, és hogy az mennyi lesz. Ez a legbiztonságosabb döntés. A legkiszámíthatóbb a számunkra. Lakáshitel MagNet. Ez a legbiztonságosabb döntés.

A lakásbiztosítás, mint a lakásvásárlás része

Lakásvásárlás és lakásbiztosítás. Két dolog, ami kéz a kézben jár. A lakásbiztosítás megkötése mindenki számára ajánlott, de vannak olyanok, akiknek nem kell gondolkodniuk azon, hogy kössenek-e lakásbiztosítást. Ők az MagNet lakáshitelesek. Nekik ugyanis minden esetben kötelező lakásbiztosítást kötni a fedezetként bevont ingatlanra. Miért van ez így? A lakáshitel egy ingatlanfedezetes jelzáloghitel, ahol a fedezet a megvásárolt ingatlan. Erre az ingatlanra a hitelező pénzintézet elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztet be, és kötelezi hitelfelvevőt, hogy az ingatlanra lakásbiztosítást kössön. Az ingatlan ugyanis nem veszhet el, nem semmisülhet meg, hiszen az adott ingatlan szolgál a hitel fedezetéül. Kötelező megkötni tehát a lakásbiztosítást a fedezett ingatlanra, és azt a futamidő lejártáig mindenképpen fizetni kell. Óriási kockázatot vállal az, aki nem fizeti ezt a lakásbiztosítást, mert ha az ingatlanban kár keletkezik, és azáltal csökken az értéke, akkor előfordulhat, hogy már nem nyújt elegendő fedezetet a felvett hitelösszegre. Ilyenkor a hitel azonnal felmondásra kerül, és komoly jogi és anyagi problémákkal szembesülhet az, aki önhibájából nem fizette a lakásbiztosítást. A lakásbiztosítás bár kötelező a lakáshitelek mellé, de a fentiekből már kiderült, hogy ez egyáltalán nem baj. A lakásbiztosítás ugyanis nem csak a hitelező bankot, de hitelfelvevőt is védi.

MagNet Bank lakáshitel

Lakásbiztosítás – néhány szó a lakásbiztosításról

A lakásbiztosítás értünk van. A mi érdekünk, hogy legyen. A lakásbiztosítás az egyik legismertebb és legelterjedtebb biztosítási forma. Ismertsége vetekszik a Kötelező Gépjármű Felelősségbiztosítással (KGFB). A lakásbiztosítással a biztosított az ingatlanát és az ingóságait védheti a káreseményektől. Lakásbiztosítás sokféle van, biztosítható vele épület, ingóság, berendezési tárgyak, és felelősségbiztosítás is köthető mellé. Ahogy élet és balesetbiztosítás is. A lakásbiztosítás olyan károk esetén fizethet, amiket az ingatlan tulajdonosa nem tud kivédeni. Ilyen a betöréses lopás, az elemi kár, a tűz és vízkár is. A lakásbiztosítás célja, hogy a tulajdonos meg tudja őrizni az ingatlan és a berendezési tárgyak értékét akkor is, ha nem várt esemény következik be. Ez lehet üvegtörés, de akár egy elromló ajtózár is. Mivel az ingatlan nagy érték, azt meg kell óvni. Olyan károk is érhetik ugyanis a tulajdonost, aminek a helyreállítása meghaladja az anyagi lehetőségeit. Az is előfordulhat, hogy a teljes ingatlan megsemmisül. A lakásbiztosítás az ilyen esetekben lehetővé teszi azt, hogy a havi díjak ellenében a biztosító akár több tízmilliós összeget is kifizessen a károk ellenértékeként a biztosítottnak.

A lakásbiztosítás online is megköthető. Ez már a huszonegyedik század. Online is intézhetjük az ügyeinket. A pénzügyi világban is egyre elterjedtebbek az online megoldások. Miért online? Mert egyszerű, gyors és kényelmes. Nincs utazás, nincs sorban állás, nem telik feleslegesen az idő, sőt, gyakran munkaidőn kívül is intézhetőek az ügyek. Ez egy modern világ, modern megoldása. Lakásbiztosítás online. És nem csak az online lakásbiztosítás szerződés megkötésére kell gondolni. Bármilyen ügyet lehet online intézni. A kárt is be lehet online jelenteni. A havidíjat is be lehet fizetni online. Tanácsadóra van szükség? Azt is találhatunk online. És azt se felejtsük el, hogy az online szerződéskötésért kedvezmény járhat, aminek a mértéke elérhet sok százalékot is. Az online megoldások népszerűek. A közkedveltség oka az egyszerűség mellett a kedvezmény és a gyorsaság. És persze a kényelem. Ha lakásbiztosítást szeretnénk, azt már online is megköthetjük. A kiválasztástól a szerződéskötésig mindent intézhetünk az interneten. Kényelmesen. És gyorsan. Egy telefonnal akárhonnan. Az online ügyintézés olyan, mint egy szép ajándék. Fogadjuk el ezt az ajándékot. Használjuk az internetet arra, amire való. Arra hogy megtaláljuk és megkössük a legkedvezőbb lakásbiztosítást az ingatlanra.

Az ingóságok is biztosíthatók. És érdemes is biztosítani őket. A lakásbiztosítás része, hogy a lakásban található ingóságok is biztosításra kerülnek. Egyes, értékesebb vagyontárgyakat külön is lehet biztosítani, de jellemzően a biztosító azt kéri a szerződőtől, hogy egy összegben határozza meg a berendezési tárgyak értékét. Ez sokszor nem is annyira egyszerű, ahogy hangzik. Új vagy használt értéken számoljunk? Mennyit ér egy két éves TV, amit háromszázezer forintért vásárolt valaki? A válasz nem egyszerű, de azt fontos szem előtt tartani, hogy a kártalanítás a kötvényben szereplő összeg alapján történik. És ha megsemmisül a két éves TV, akkor újat kell venni helyette, új áron. A berendezési tárgyak összértékét célszerű tehát úgy megadni, hogy abból azonos minőségben pótolhatóak legyenek. Néhányan nem fektetnek nagy hangsúlyt az ingóságok biztosítására. Ez nem biztos, hogy jó ötlet, hiszen ha összeadjuk a telefonok, laptopok, műszaki cikkek, bútorok árát, könnyen kijöhet egy sokmilliós összeg. Ezt pedig pótolni kell egy káresemény után. És a lakásbiztosítás akkor fizeti ki a megfelelő összeget, ha az jól lett meghatározva szerződéskötéskor. Arra is érdemes figyelni, hogy nagyobb értékű ingóság vásárlása után célszerű lehet a kötvényt módosítani, még akkor is, ha ez a díj emelkedésével jár.

Használjuk arra a lakásbiztosítást, amire való

Ha már kötelező, hozzuk ki belőle a legjobbat, és védjük meg a vagyontárgyainkat. Védjük meg az otthonunkat. A lakásbiztosítás olyan biztonságot nyújt a biztosítottnak, amit ő egyedül nem képes elérni. Egy élet munkájával felépített családi otthont ért nagy kár tönkretehet egy családot anyagilag, ha az ingatlan nincs biztosítva. A lakásbiztosítás az az eszköz, amivel az ingatlan értéke megóvható. Történjen ugyanis bármilyen súlyos káresemény, a helyreállítás költségeit a biztosító kifizeti. A kár akár akkora is lehet, hogy azt az ingatlan tulajdonosa nem tudná megfizetni saját erőből. Ebben az esetben pedig elveszne az ingatlana, vagy az értéke csökkenne jelentősen. Az ingóságok is biztonságban vannak. A lakásbiztosítás ugyanis kiterjed a berendezési tárgyakra is. Így elemi kár vagy egy lopás esetén is megtérül a biztosított kára. Egy tűzben vagy egy betöréskor megsemmisülhet vagy megrongálódhat bármilyen berendezési tárgy. Nagy értékű műszaki cikkek és drága bútorok tűnhetnek el vagy sérülhetnek meg. Ezeket a károkat egy megfelelő lakásbiztosítás fedezi. Baleset és életbiztosítás, sőt, felelősségbiztosítás is köthető a lakásbiztosítás mellé külön díj ellenében. A felelősségbiztosítás akkor fizet, ha az ingatlan telkén álló fa ága serülést vagy kárt okoz, esetleg valaki elcsúszik a jeges járdán a ház előtt, és megsérül. Ilyenkor a tulajdonos felelősségét vállalja át a biztosító, és ennek megfelelően téríti meg az okozott kárt.

A lakásbiztosítás segíthet a vagyont meg kell védeni. És ez jól jöhet egy nem várt eseménynél. Egy előrelátó, a jövőjét szem előtt tartó személy arra törekszik, hogy a megszerzett javait bármi áron megóvja. Pontosan tudja, hogy nem elég megszerezni az anyagi javakat, azoknak az állagát és értékét is meg kell óvni. A sok munkával megszerzett ingatlan fontos érték egy családban. Gyakran a legértékesebb vagyontárgy az a lakás, amiben élnek. Ez még fontosabbá teszi azt, hogy mindenáron megvédjék. Lehet biztonsági zárat szereltetni a bejárati ajtóra, lehet kamerákat és riasztórendszert telepíttetni, és persze lehet lakásbiztosítást is kötni. A lakásbiztosítás tökéletes módja a vagyon megvédésének. Lakásbiztosítással káreseménykor sem kerül nehéz anyagi helyzetbe a biztosított. Az ingatlant helyre tudja állítani, az ingóságokat pótolni tudja anélkül, hogy anyagi kár érné. A lakásbiztosítás jó dolog. Mindenkinek kell lakásbiztosítás. Meg kell kötni a lakásbiztosítást!

A lakás árát utalhatjuk is – azonnal ott lesz a pénz

A MagNet Banknál is működik az AFR. Természetesen. Mint minden magyar pénzintézetnél. De mi az az Azonnali Fizetési Rendszer? Az Azonnali Fizetési Rendszerrel (AFR) történő utalás olyan, mintha készpénzt adnánk át. Az utalásunk néhány másodpercen belül megérkezhet. A mindenki által csak azonnali utalásnak nevezett szolgáltatás egy igazi huszonegyedik századi megoldás. Az elindított utalás ugyanis öt másodpercen belül megérkezik a fogadó bankszámlaszámára. Vagyis azonnal. Ez a pénzügyi megoldás sok esetben jöhet jól. Hiszen egy nagyobb vásárlásnál nem kell készpénzt vinni, vagy a másik félnek az utalásra várni. Bár az azonnali utalás csak 10 millió forint alatt működik, a Magyar Nemzeti Bank további fejlesztéseket ígér az elkövetkező években. A rendszer nagy előnye, hogy a hét minden napján, a nap 24 órájában működik. Nem csak munkanapokon munkaidőben. Éjszaka és hétvégén is lehet azonnal utalni. Akár ünnepnapokon is. Az azonnali utalás elektronikusan indítható és fogadható, két magyarországi bankszámla között, forintban. Külföldre egyelőre nem lehet utalni, ahogy papír alapon sem lehet azonnali utalást indítani. Ráadásul az utalások száma nincs korlátozva. Akárhányszor lehet azonnal utalni. Az azonnali utalást csak technikai hiba akadályozhatja, vagy az, ha nincs elegendő fedezet a bankszámlán. E-mail címre és telefonszámra is lehet azonnal utalni. Ezek az úgynevezett másodlagos azonosítók. Az utalás fogadásához előzetes regisztráció szükséges. Akár az adószámot is meg lehet adni másodlagos azonosítóként. A másodlagos azonosítók működése egyszerű. Ugyanúgy a bankszámlához tartoznak, mint a bankszámlaszám. Egy számlaszámhoz több másodlagos azonosító is megadható, azonban ha például egy telefonszám már meg van adva egy számlaszámhoz, azt már nem lehet egy másik számlaszámhoz rendelni. A másodlagos azonosító megadása biztonságos. Az utaló fél csak utalhat, a számla adataihoz nem férhet hozzá. És egyszerűsíti is az életet, hiszen nem kell 24 számjegyből álló bankszámlaszámot megadni az utaláshoz. Elég egy telefonszám. Ami úgyis el van mentve a telefonba. A fizetési kérelem egy új lehetőség. Nem kell a partnerre várni, el lehet küldeni neki a szükséges adatokat, neki csak jóvá kell hagynia azt. Ezzel csökkennek a partner terhei, és nincs hibalehetőség sem. Az, hogy ezeknél a fizetési módoknál nincs hibalehetőség, az biztonságossá teszi a fizetést. Az azonnali utalásnál ugyanis felmerülhet, hogy mi van akkor, ha az utalás rossz számlára érkezik. Ilyen esetben van lehetőség arra, hogy az utalást a küldő visszautaltassa a saját számlájára. Az ilyen hibák ugyanakkor kis odafigyeléssel elkerülhetők. Mikor lehet jó az azonnali utalás egy MagNet jelzáloghitel igényléskor? Mikor érdemes használni? Sok olyan élethelyzet van, amikor az azonnali utalás kényelmes és gyors megoldást nyújt. Bárhol használható az azonnali utalási rendszer, ahol korábban nagyobb összegű készpénzes fizetésre volt szükség.

A bankszámlán lévő pénz biztonságban van

És az jó. Legyen is biztonságban. Amíg véget nem ér a folyamat. A MagNet Bank jelzáloghitel igénylése MagNet Bank hitelkalkulátor használatával kezdődik. A MagNet lakáshitel kalkulátor segít a döntésben. Azután jön az elbírálás, és a MagNet Bank jelzáloghitel a számlára kerül. És a MagNet jelzáloghitel összege biztonságban lesz a számlán. Miért? Az OBA miatt. De mi az az OBA? Az Országos Betétbiztosítási Alap 1993-ban alakult meg. Fontos szabály, hogy a Magyarországon székhellyel rendelkező pénzintézetek kötelesek csatlakozni az OBA rendszeréhez. Így bármelyik magyar bankban tartjuk a pénzünket, az védve lesz. Az OBA feladata, hogy egy bank tevékenységi engedélyének visszavonásakor a szabályozásban előírt 10 napon belül kártalanítsa az érintetteket.

Az OBA szakemberei nem csak a kártalanításban, a végelszámolásban is részt vesznek. A kártalanításnak nincs saját ereje, tehát a teljes összeget megkapjuk, és ezt kérnünk sem kell, mert a kártalanítás automatikus. Ez a védelem ingyenes, ügyfélként ezért fizetnünk nem kell. Az ingyenesség oka, hogy az OBA megalakulása nem csak az ügyfelek érdeke volt, hiszen egy ilyen intézmény hozzájárul az ország pénzügyi stabilitásához, ami tagszervezetek érdeke is. A hatályos jogszabályok miatt a pénzünk minden magyarországi pénzintézetnél védve van. Az OBA megalakulásáig a betéteket az állam garantálta. Azóta az OBA garantálja azokat. Ha az OBA működésének megkezdése előtt helyeztük el a pénzünket, arra a szabályok szerint továbbra is az állam garanciája érvényes. Amikor egy bank fizetésképtelenné válik, és az ott elhelyezett pénzünkhöz nem férünk hozzá, akkor az OBA 10 munkanapon belül kártalanít bennünket 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban. Egyes speciális esetekben ez a keret a másfélszeresére növekedhet.

Röviden összefoglalva: minden magyarországi bankban védve van a pénzünk. Ha egy bank fizetésképtelenné válik, az OBA kártalanít bennünket. A kártalanítás összege legfeljebb 100 ezer euró betétesenként. Fontos, hogy a biztosítás minden bankra külön-külön érvényes. Ha több bankban helyezzük el a pénzünket, akkor mindegyik betétünk biztosított lesz 100 ezer euróig. Ha azonban egy bankban van több számlánk, akkor az azon tartott összegek összeadódnak. Az OBA a betéteink tőkéje és kamata után maximum 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban fizet kártalanítást. Egyes esetekben ez további 50 ezer euróval emelkedhet. Ilyen eset, ha elkülönített számlán van a betétünk, ami ingatlaneladásból, munkaviszony megszűnéséhez vagy nyugdíjhoz kapcsolódó juttatásból, esetleg biztosítási összegből származik. A kifizetés mindig forintban történik, annak ellenére, hogy az összeghatár euróban van meghatározva. Amikor a kártalanítást megkezdik, az OBA a 100 ezer eurót a megelőző napon érvényes MNB devizaárfolyamon átszámítja. Így jön ki a maximális kártalanítási összeg forintban. A kártalanításba beletartozik a folyószámlánkra befizetett összeg, a lekötött betétünk, és a kártalanítás kezdő időpontját megelőző napig járó kamatokat is kifizetik nekünk. Minden magánszemély kap kártalanítást. A vállalkozások, alapítványok, és a civil szervezetek is védettek 100 ezer euróig. Ráadásul, ha egyéni vállalkozóként és magányszemélyként is vezettünk számlát, akkor mindkét számlánkra érvényes lesz a 100 ezer eurós kártalanítási határ. Mivel vannak speciális esetek, amikor akár 100 ezer euró felett is kártalanítanak bennünket, fontos, hogy tájékozódjunk arról, hogy mekkora összeget kaphatunk vissza. A kártalanítás 10 napon belül megtörténik. A kártalanítás megkezdése előtti napon jelenik meg a kártalanítás megkezdéséhez szükséges határozat. Az OBA az első két napban tájékoztatja a közvéleményt a kártalanítás megkezdéséről és menetéről. Közben az OBA az első öt napban feldolgozza a végelszámolás alatt álló pénzintézettől kapott adatokat. Az ötödik napon kezdődik meg a kifizetés, és ennek a tízedik napig be kell fejeződnie. A kártalanítás itt nem ér véget, az OBA az utógondozásról is gondoskodik.

A legfontosabb szempont minden hiteligénylésnél: a túlzott eladósodás kockázata

Ez az, amiről nem feledkezhetünk meg. Hiszen a célunk az, hogy egy szép ingatlanban éljünk. Ehhez pedig csak annyi hitelt vehetünk fel, amit biztosan vissza is tudunk fizetni. MagNet lakáshitel igénylésekor a hiteligénylő alaposan tájékozódik a feltételekről. Optimális esetben. Ez nem mindig egyszerű, mert számos téves információ kering az interneten. Ezek egy része hiányos és téves információ, és ez nem várt meglepetést okozhat a hiteligényléskor. A felelős kölcsönigénylés a tudatosság kezdődik. Először is alaposan át kell gondolni, hogy a kölcsönre, amit igényelni akarunk, valóban szükség van-e. Csak akkor indítsuk el az igénylést, ha már minden más lehetőséget kizártunk. Ha már az látszik, hogy nincs más megoldás, csak a MagNet hitel, akkor is körültekintően kell eljárni. Akkor forduljunk egy pénzintézethez, ha nincs más megoldás. Tudni kell, hogy a bankok kamatot számítanak fel a kölcsönre, és az néha nagyon magas. Amikor eldőlt, hogy nincsen másik megoldás, mint a bankkölcsön, akkor azt kell átgondolni, hogy melyik pénzintézettől igényeljük a hitelt. A felelős hitelfelvétel másik fontos eleme a tudatos kiválasztás, vagyis az, hogy nem az első, szembejövő ajánlatot fogadjuk el, hanem megnézzük azt, hogy melyik konstrukció felel meg legjobban az igényeinknek. Ez azért fontos, hogy ne vállaljunk túl sokat, mert a vissza nem fizetett hitelt először csak késedelmi kamatokkal növelik, később viszont komolyabb nehézségek is származhatnak abból, ha elmarad a törlesztőrészlet befizetése. A túlzott eladósodottságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is nagyon komoly problémának tartja. Évekkel ezelőtt kiadott egy tájékoztatót, amiben a túlzott eladósodottság kockázataira hívja fel a figyelmet. Egy rosszul kiválasztott hitelkonstrukció vagy a túl magas törlesztőrészlet vállalása ugyanis negatív hatást gyakorol nem csak ránk, de a környezetünkben élőkre is. Döntsünk körültekintően MagNet lakáshitel felvételekor! Ez nagyon fontos. A jövőnkről van szó.

A MagNet lakáshitel igénylés összetett folyamat. Kellő körültekintéssel azonban hozzájárulhat ahhoz, hogy egy csodálatos ingatlanban élhessünk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Magnet Lakáshitel Kalkulátor 2024 – Részletek és tudnivalók - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Magnet Lakáshitel Kalkulátor 2024 – Részletek és tudnivalók - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Magnet Lakáshitel Kalkulátor 2024 – Részletek és tudnivalók - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Magnet Lakáshitel Kalkulátor 2024 – Részletek és tudnivalók - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Ahogy azt már említettük, a MagNet egy közösségi bank, ami azt jelenti, hogy ha a közösséghez tartoztok, és másoknak is segítetek, akkor olcsóbb lehet a hiteletek, érdemes tehát alaposabban is utánajárni, mert jelentős kedvezményeket kaphattok.

A lakáshitel feltételei mindig kedvezőbbek és jobbak, mint a személyi kölcsönöké, hiszen a lakáshitel mögött egy ingatlan fedezet, melyet a bank azzal jutalmaz meg, hogy kedvezőbb feltételekkel kínálja a kölcsönt.

Igen, sajnos a bank nem adja ingyen a pénzét, így vannak induló díjak a hitelfelvétel során, de ezekből többet visszatérít, vagy elenged a bank az akciókkal. Hitelfelvétel előtt a MagNet Bank lakáshitel kalkulátorát használva a THM-et figyelve már látjátok, hogy milyen teljes díjakkal számolhattok a hitel során és a futamidő végéig milyen összköltségek várhatóak.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Babaváró hitel: mire számíthatunk, ha nem jön a baba?

A Babaváró hitel az egyik legnépszerűbb támogatási forma szabad felhasználhatósága miatt. Ahhoz azonban, hogy a támogatás kamatmentes legyen, gyermekünknek kell születni. De mi történik, ha nem teljesítjük ezt a feltételt? És milyen következménnyel számoljunk, ha nem jön a baba? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Ezeket a dokumentumokat szerezd be az otthonfelújítási támogatáshoz

Újra lesz otthonfelújítási támogatás. A támogatás része egy kamatmentes hitel is, ennek az igényléséhez pedig, mint minden hiteligénylésnek, feltétele, hogy az igénylő benyújtsa a szükséges dokumentumokat. Szakértőink utánajártak, hogy milyen dokumentumokra kehet szükség, hogy gördülékenyen menjen az igénylés. Mutatjuk, hogy mik is ezek.

Tovább olvasom
Melyik állampapírral érhetjük el jelenleg a legmagasabb hozamot?

Az állampapírok az elmúlt év sláger befektetései voltak, idénre azonban már mérséklődtek az elérhető hozamok. Utánajártunk, hogy idén melyik állampapírral érhetjük el a legmagasabb hozamot, és azt is megmutatjuk, hogy mit gondolnak erről a befektetési formáról a befektetők és a szakértők.

Tovább olvasom
Így válaszd ki vállalkozóként a megfelelő lakossági hitelt

Vállalkozóként is igényelhető lakossági hitel. Ennek két oka lehet: egy lakossági hitel felhasználható a vállalkozás fejlesztéséhez vagy működéséhez, és egy vállalkozónak is szüksége lehet lakossági hitelre. De mennyire okoz nehézséget a jövedelem igazolása vállalkozóként? A lakossági hitelfelvétel vállalkozóként nehezebb lesz? Utánajártunk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával