Magnet Lakáshitel Kalkulátor 2023 – Részletek és tudnivalók

magnet

MagNet Stabil Tízes Lakáshitel

Nincs folyósítási díj

THM 10,4% - 11,6%
Futamidő 120 - 360 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

magnet

MagNet Stabil Ötös Lakáshitel

Nincs folyósítási díj

THM 11,4% - 12,7%
Futamidő 60 - 360 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Számos olyan élethelyzet van, amikor lépni kell, költözni kell. Ha kinőttétek a lakást, mert jönnek a gyerekek, vagy, ha kirepülnének a gyerekek, és segíteni szeretnétek nekik, vagy egyetemre megy és nem szeretnétek, hogy kollégiumban lakjon, esetleg közös életetek első közös fészkét szeretnétek megvásárolni egy lakás formájában, akkor bizony a magas ingatlanárak miatt szükség lehet rá, hogy lakáshitelt vegyetek fel. A folyamat sokak számára ijesztő, de ennek csak az lehet az oka, hogy ismeretlen terepre téved. Ha felkészülten, a lehetőségeiteket ismerve vágtok bele a lakáshitel igénylésbe, meglátjátok, hogy nem is olyan ijesztő a dolog. Azt se feledjétek, hogy nem vagytok egyedül, a szakértők, tanácsadók mindenben segítenek nektek, amikor azt érzitek, hogy elvesztetek az információk között. A MagNet lakáshitel ajánlatai között biztosan megtalálod a nektek legmegfelelőbbet, ami minden feltételében nektek kedvező. Annak érdekében, hogy ezt megtaláljátok, olvassátok el az alábbi cikkünket, hogy minden kérdésre válaszoljunk, ami felmerül bennetek, és azt is megmutatjuk, hogyan érdemes nekivágni és milyen feltételekre számíthattok a MagNet lakáshitelei között.

Azt egyébként nem biztos, hogy tudjátok, de a MagNet Bank sok mindenben kínál különleges és egyedi feltételeket, mivel a Magnet Bank egy közösségi bank. Hogy ez mit jelent? Kamatkedvezményt. Ugye, hogy nem hallottatok még ilyenről!? Akkor hát olvassatok tovább és tudjatok meg mindent a MagNet Bank lakáshiteleiről, jelzáloghiteleiről, arról, hogy hogyan érvényesíthetitek a közösségi ügyfél kedvezményt, hogy hogyan csökkenthetitek a hiteletek kamatát, hogy hogyan működik a MagNet lakáshitel kalkulátor. Ezekre a kérdésekre is választ kapsz cikkünkben a MagNet lakáshitelek kapcsán.

Megismerhetitek a különböző kamatkedvezményeket, a szabad felhasználású jelzáloghiteleket, a lakáshiteleket, a CSOK hitelt és a CSOK támogatást is, minden ügyintézés folyamatát és menetét.

Kezdjük az alapoknál, mi az a lakáshitel és miért van rá szükség?

A lakáshitel az ingatlannal kapcsolatos célok megvalósítását segíti, ha nagyobb összeget folyósít, hosszabb futamidőre szól. Feltétele a rendszeres és igazolható jövedelem, a jelzálog, és az önerő. A hitel mértékét több tényező befolyásolja, így a havi kereset, az ingatlan piaci értéke, az életkor, és a hitelminősítés eredménye. A lakáscél lehet építkezés, bővítés, új, vagy használt ingatlan vásárlása, építési telek megvásárlása, a meglévő ház kibővítése, korszerűsítése, fejlesztése is.

A lakáshitel az a banktól kapott kölcsön, melyet havi részletekben, a meghatározott futamidő alatt fizettek vissza a pénzintézetnek. Nyilván a bank sem adja kölcsön nektek a saját tulajdonát ingyen, úgyhogy számol rá kamatot is, hogy megérje neki is ez az üzlet.

További alapfogalmak a hitelfelvételnél: kamat és THM

A kamat az a „szorzó”, amivel a felvett összeget szorozzák be, vagyis ez az ára annak, hogy pénzt kaptatok. Olyan pénzt, ami még nem volt a tiétek, de most előbb hozzájutottatok, mint ahogy megkerestétek volna. Azonban a kamat nem az egyetlen költsége a hitelnek, számos induló díjat rászámítanak a pénzintézetek, így amikor hitelt szeretnétek igényelni, ne csak a kamatot nézzétek, hanem a THM-et is, vagyis a Teljes Hiteldíj Mutatót. Ez az az összeg, amely megmutatja, mennyi lesz a hitel teljes összege számotokra, amikor visszafizettétek. Sok bank kínál kamatkedvezményeket és akciókat, főleg a hitel indulásakor, így tényleg ne csak a kamatot figyeljétek, hanem a THM-et, mert ez sokkal fontosabb adat. Hogy ezt honnan tudhatjátok előre? A MagNet lakáshitel kalkulátorból.

Mi az a MagNet lakáshitel kalkulátor?

Ez az a kis netes számológép, amely megmutatja nektek előre, a hitelfelvétel gondolatának megfogalmazásakor, hogy hozzávetőlegesen milyen feltételekre számíthattok, ha MagNet lakáshitelt igényeltek. Megadva a havi nettó jövedelmeteket, a futamidőt, amely idő alatt vissza tudjátok fizetni a hitelt, akkor máris elvégzi a számítást, hogy milyen összegű törlesztőrészletre számíthattok és azt is megmutatja, hogy mekkora lesz a kamat és a THM. (Ugye azt már tudjátok, hogy utóbbi is nagyon fontos.) Azt azonban ne felejtsétek el, hogy ez csak egy előzetes számítás, nem tartalmazza a kamatkedvezményeket és az aktuális akciókat sem, és nem tekinthető hivatalos ajánlatnak sem. Éppen ezért, ezt csak kiindulásnak tekintsétek, és amikor már komolyan gondoljátok, kérjetek hivatalos ajánlatot a MagNet Bank szakértőitől személyesen, hogy egyénre szabott, a számotokra megfelelő feltételeket is megismerjétek részletesen és minden menet közben felmerülő kérdésre is választ kapjatok.

Milyen hitelcsomagok vannak a MagNet banknál?

Lakás,- és jelzáloghitelek is kérhetők a MagNet Banknál, attól függően, hogy mire szeretnétek fordítani a hitelt. CSOK, kiváltó hitel, társasházi hitel egyaránt kérhető a MagNet Banktól.

Kínál 5, vagy 10 éves fix kamatperiódussal is hitelt, ezeket a MagNet beszédes csomagjai között megtaláljátok. A konstrukciók között nincs jelentős különbség, de a hitelfelvétel folyamata, az igénylés feltételei, és az induló díjak némileg eltérnek, illetve a kamatban is van különbség, továbbá a hitelcélok sem egyformák, de ezt a csomagok neve rögtön elárulja.

A hitelkonstrukció minden esetben hosszú távon rögzített kamatot ad, ami nektek, ügyfeleknek stabilitást, kiszámíthatóságot, tervezhetőséget, és nagyobb biztonságot ad. ha ugyanis a kamatperiódus időtartama alatt a hitel kamata nem változik, így a törlesztőrészletetek sem és a jelenlegi gazdasági helyzetben is nagyobb stabilitást nyújt hát a hosszabb kamatperiódus, nem beszélve arról, hogy ezeknél a kamat is alacsonyabb általában. végig fix kamatozású hitelt nem kínál a MagNet, de egy 5, vagy 10 évre szóló hitel 5, vagy 10 éves kamatperiódusával gyakorlatilag végig fix a kamat is.

MagNet Stabil Ötös/Tízes Új Társasházi Lakáshitel: Ezt a konstrukciót új lakás vásárlására használhatjátok, ahol a társasház építését maga a MagNet Bank finanszírozza, tehát ő adja a hitelt az építtetőnek. Ez számotokra nagyobb biztonságot nyújt, mivel nem kell azon aggódnotok, hogy nem megbízható a kivitelező, mert a bank már maga is megvizsgálja a céget, mielőtt kölcsönt adna neki. Nyilván csak olyan vállalkozásnak folyósít hitelt, akit előzetesen megvizsgált és stabilnak, jól működőnek ítélte meg és az átvilágítás során is mindent rendben talált. Tehát ha olyan tervezőasztalon lévő lakást vásárolnátok, amelynek a MagNet nyújt hitelt a felépítéséhez, akkor nektek a MagNet stabil új társasházi hitelt ajánljuk öt, vagy 10 éves kamatperiódussal. Ebben az esetben a bank a lakás tulajdonosait is adósként vonja be a hitelbe.

MagNet Stabil Ötös/Tízes Jelzáloghitel: Ha jelzáloghitelt igényeltek, nincs meghatározva a költés, tehát bármire felhasználhatjátok az összeget, de az ingatlanotokat jelzáloggal terheli a bank.

Kiváltó hitelek 5 és 10 éves kamatperiódusban: Ezzel a konstrukcióval korábban felvett, de nem lakáscélú hiteleket válthattok ki. Ezzel a konstrukcióval korábbi személyi kölcsönt, autóhitelt is kiválthattok, de hitelkártya tartozást, vagy a folyószámla hitelkeretét nem tudjátok visszafizetni. A szabad felhasználású jelzáloghitelek, két konstrukcióban, hasonló feltételekkel, minimálisan eltérő kamattal vehetők igénybe. A kiváltó hitel kamata alacsonyabb, mint a szabad felhasználású hitelé.

Akciós MagNet Stabil Tízes Lakáshitel: Ugyanúgy, mint a stabil ötös és tízes lakáshitelt, ezt is lakáscélok megvalósítására, vagy korábbi lakáshitel kiváltására igényelhetitek. Kedvezőbb kamat és több akció is tartozik emellé a konstrukció mellé, azonban a feltételek is szigorúbbak, több kikötésnek kell megfelelni, ha ezt a csomagot kéritek, ráadásul, ha adóstárssal igénylitek a hitelt, mindkettőtöknek teljesíteni kell az adott feltételeket.

Mindenképpen nyitni kell egy MagNet folyószámlát, melyet a hitel futamideje alatt végig fent kell tartani és bankkártyát is kérjetek mellé (az adósnak is és az adóstársnak is kötelező). A számlavezetés díját minimum havi 1000 forintban kell meghatározni, és ezt szintén végig tartani kell a hitel futamideje alatt, továbbá feltétel az akciós hitelnél, hogy a jövedelem is a MagNet bankszámlára érkezzen, vagy más forrásból legalább 500 ezer forint jóváírás legyen a számlán minden hónapban. További feltétel az akciós hitelhez, hogy vagy legalább két csoportos beszedéses megbízás legyen a számlán, vagy legalább 500 ezer forint összegnek állandóan és fixen rajta kell lennie a számládon, vagy számláitokon.

CSOK hitelek a MagNet Banknál: A családi otthonteremtési kedvezmény nagyon népszerű mostanában a fiatal családok körében, hiszen jelentősen alacsonyabb a kamata más hitelkonstrukciókhoz képest, azonban a feltételei a gyermekek számához is kötöttek mind a CSOK hitel, mind a CSOK támogatás esetén. 10 millió forint hitel kérhető két gyermek esetén és 15 millió forint kapható, ha három gyermek van a családban. A futamidő a CSOK hiteleknél 5 és 25 között van, a hitelösszeg pedig 1-15 millió forint közötti.

Mire fordítható a MagNet lakáshitel?

Ha MagNet lakáshitelt vesztek fel, az alábbi lakással kapcsolatos célok megvalósítására fordíthatjátok a felvett összeget. Vásárolhattok új ingatlant, de akár használt lakást is. Vehettek házat, mely szintén lehet használt, vagy új, fordíthatjátok a MagNet lakáshitelét üdülő vásárlásra, vagy vehettek belőle építési telket is, de építkezésre nem ad kölcsönt. A MagNet csak olyan ingatlanra ad kölcsönt, mely önállóan forgalomképes, használatbavételi engedéllyel rendelkezik akár üdülő, akár lakóingatlan. Kérhettek lakáshitelt lakáscserére is. Ha meglévő otthonotok felújítására vennétek fel kölcsönt, a MagNet ebben is megoldást kínál. Felújítás, korszerűsítés, fejlesztés és minden olyan munka szóba jöhet, melytől az alapterület nem nő, illetve olyan állagmegóvási, javítási, fejlesztési, korszerűsítési munkákra kérhető a MagNet lakáshitele, amelyek nem építési engedélyhez kötöttek. A MagNet Bank arra is kölcsönt kínál, ha egy korábbi lakáscélú hitelt szeretnétek kiváltani, jobb feltételű hitelre.

MagNet lakáshitel kalkulátor

A törlesztőrészlet maghatározása

A havi, rendszeresen megfizetett törlesztőrészlet meghatározásában több tényező is játszik. Egyrészt fontos, hogy mekkora a jövedelmetek, az az összeg, ami igazolható módon minden hónapban megérkezik a bankszámlátokra, nettó összegben. Ugyanis, a szabályok szerint a fizetés bizonyos része fordítható csak a hitel törlesztőrészletének megfizetésére. Ez a Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató, vagyis a JTM, mely megmutatja, mennyi lehet a maximum összeg, amelyet a fizetésből a törlesztésre fordíthattok, hiszen a megélhetés is biztosított kell, hogy legyen. Az adósságfék értelmében ezért a banknak azt is tudnia kell, hogy van-e hiteletek más banknál, használtok-e hitelkártyát, stb., hiszen mint adós, rizikót jelentetek, és nem mindegy a banknak sem, hogy mekkora kockázatot vállal azzal, hogy nektek ad kölcsön pénzt, mivel ő is szeretné visszakapni majd.

A jelzálog hitelek esetében a jövedelem nagysága, a hitel kamatperiódusa is meghatározza, hogy mekkora hitelt igényelhettek maximum és mekkora lesz a kamat és a THM: Nyilván minél magasabb a havi jövedelem, annál kisebb kockázatot jelentetek a banknak és annál alacsonyabb a kamat is.

A törlesztőrészlet meghatározását a JTM köti, ez alapján 500 ezer forint nettó jövedelem esetén akár a fizetésetek 60%-a is fordítható a törlesztőrészletre a kamatperiódus függvényében.

A hitelösszeg meghatározása

A kiszabott hitel mértékét számos tényező befolyásolja, de a maximum összeg, amit a MagNet lakáshitel kínál, az 100 millió forint. Ez nem azt jelenti persze, hogy bárki kaphat 100 millió forint kölcsönt, hanem azt, hogy megfelelő jövedelem, önerő és jelzálog, vagyis a fedezetként szolgáló ingatlan piaci értéke mellett ez a maximum összeg, melyet lakáshitelre felvehettek a MagNet Banknál.

A hitel összegét a fedezetként felajánlott ingatlan piaci értéke is meghatározza. Nyilván egy 50 millió forintra becsült ingatlanra nem fogtok 100 millió forintot kölcsön kapni akkor sem, ha a jövedelmetek megengedné azt. A MagNet Bank a független szakértő által meghatározott ingatlan érték maximum 80 százalékát adja oda hitelként.

A hitelfelvételnek minimuma is van, ez a MagNet Banknál egymillió forint, tehát ez a legalacsonyabb igényelhető összeg (kivétel a MagNet Tízes Lakáshitel, ahol minimum ötmillió forint a hitelösszeg).

A futamidő szabad felhasználású jelzáloghiteleknél maximum 20 év lehet, a lakáshiteleknél pedig 30. A kamatperiódus 5, vagy 10 év lehet, így a hitel hossza is lehet 5, vagy 10 éves.

Mitől függ a kamat meghatározása?

Elsősorban attól, hogy milyen típusú hitelt kértek, lakáshitel, személyi kölcsön, vagy jelzáloghitel. Az is fontos a kamat meghatározása szempontjából, hogy mi a hitel célja, ugyanis a lakáshitelek kamata mindig kedvezőbb, mint más hiteleké. A legkedvezőbb kamatot a MagNet lakáshitel és az Új Társasházi Lakáshitel nyújtja. A kiváltó hitelek kamata picit magasabb, mivel ez a nem lakáscélú hitel, hanem tulajdonképpen szabad felhasználású jelzáloghitel. A kamatperiódus is befolyásolja a hitel kamatának meghatározását, a tízéves periódusú hitel kamata alacsonyabb, mint az 5 éves kamatperiódusú hitelé. Minél hosszabb időre kötitek le a kamatperiódust, annál több időre fix a kamat is, ez pedig biztonságot, stabilitást és kiszámíthatóságot ad. A változó kamatozású hiteleknél akár háromhavonta is módosíthat a bank a kamat mértékén, ezzel a hitel havi törlesztőrészlete is változott. Ez azért volt, mert a bank nem tudta a hitel kamatában érvényesíteni a piaci kamatok változását, azonban ez mára már nem így van a fix, vagy többéves kamatperiódusú hiteleknél, ugyanis egy 10 éves futamidőre fix, vagy 10 éves kamatperiódusú hitel kamata nem változhat.

A jelenlegi, bizonytalan gazdasági helyzetben magasabbak a kamatok, és a hosszabb időre lekötött kamatú hitelek az olcsóbbak, mivel abban reménykedik mindenki, hogy hosszabb távon már realizálódik a gazdasági helyzet is.

Továbbá a hitelösszeg, a terhelt ingatlan értéke, és a jövedelem is befolyásolja a kamat meghatározását. Egyébként minél nagyobb a hitel összege, annál alacsonyabb a kamat, mivel a bank tudja, hogy hosszú távra szól a kapcsolatotok. A kamatot különböző hitelösszeg csomagokhoz köti a MagNet Bank is, így van 10 millió forint alatti összegre kiszabott kamat, 10 és 20 millió forint közötti kamat és 20 millió forint fölötti összegre meghatározott kamat.

Ki kaphat MagNet lakáshitelt?

A lakáshitel igénylés feltételei bankonként eltérő, a MagNet lakáshitel feltétele, hogy legalább hat hónapja legyen állandó magyarországi lakcímed, nem szerepelhetsz sem te, sem pedig az adóstársad a negatív adózók listáján, vagyis a KHR (Központi Hitelinformációs Rendszer) névsorában. További feltétel a telefonos elérhetőség, és a fix munkahely, melyet legalább három hónapos munkaviszonnyal kell igazolnod.

Mit tud a THM?

Igazából, ha már kipróbáltátok a MagNet lakáshitel kalkulátorát, akkor láthattátok ezt a hárombetűs „kódot” és lehet, hogy nem is tudjátok, mit jelent ez pontosan. A THM a teljes hiteldíj mutatót jelenti, vagyis megmutatja azt az összeget, amit vissza kell fizetnetek a futamidő végén. A tőketartozás és a kamat mellett ugyanis a hitelfelvételnek számos egyéb költsége is lehet, főleg indulódíjak, vagy a szerződés módosításával járó költségek, és a THM az, ami megmutatja ezeket összegezve. Tehát, ha hitelfelvételen gondolkodtok, akkor használjátok a MagNet lakáshitel kalkulátorát, mely pillanatok alatt, ingyen megmutatja, hogy várhatóan milyen feltételekkel kaptok majd hitelt, és ne csak a kamatot, hanem a TMH-et is figyeljétek az ajánlatoknál, mert ez egy még fontosabb mutató.

A jelzálog

A bank számára fontos, hogy a jelzálogként bevont ingatlan könnyen eladható legyen, hiszen, ha nem fizetitek a kölcsönt, akkor a jelzáloggal terhelt ingatlan az övé lesz, ő pedig értékesíti, hogy pénzhez jusson. Egy rossz környéken, ritkán lakott településen lévő ingatlant nehezebben tud eladni, ahogy egy luxusházat sem tud könnyen pénzzé tenni, mert ezekre is alacsonyabb az érdeklődés. A banknak az a jó, ha az ingatlan „átlagos” helyen van, és „átlagos” értékű. Egyébként egy hitelbe akár három fedezetet is bevonhatsz, és az sem feltétel, hogy azt az ingatlant helyezzétek fedezet alá, amire a hitelt igénylitek.

Fedezetként elfogad a MagNet Bank lakás, családi ház, ikerház, sorház besorolású lakóingatlant, üdülőt, nyaralót, hétvégi házatm garázst, gépkocsitárolót (ha az önállóan forgalomképes és akkor is csak kiegészítő fedezet lehet), tárolót (szintén csak kiegészítőként) és építési telket is.

Feltétel továbbá, hogy a jelzálog alá vont ingatlan önállóan forgalomképes legyen, magánszemély legyen a tulajdonosa és ne terhelje semmiféle per, vagy végrehajtási jog, igénymentes legyen és tehermentes.

Milyen céllal kérhettek MagNet lakáshitelt?

Ingatancéllal. Bővebben pedig ingatlannal kapcsolatos célokra, mint az új, vagy használt lakás vásárlása, vagy egy korábban felvett hitel jobbra cserélése, vagyis a hitelkiváltás. A MagNet Banknál építésre és bővítésre nem igényelhettek lakáshitelt.

Milyen akciók és kamatkedvezmények vannak a MagNet Banknál?

Ahogy az üzletek és áruházak, úgy a pénzintézetek is kínálnak különböző időszakos akciókat és kedvezményeket, hogy magukhoz csábítsák az új ügyfeleket és meghálálják a hűséges partnerek kitartását. Érdemes a hitelfelvétel előtt utánajárni, hogy milyen konstrukciók milyen kedvezményekkel és akciókkal vehetők éppen igénybe, mert sokat lehet ezekkel spórolni.

Ahogy azt már említettük, a hitelfelvételnek vannak díjai, és a kamat, valamint a tőke összességét adja a THM. A kezdő díjak nagyrészét visszatéríti, vagy jóváírja a bank, de ezek mindig akció keretében változnak.

Az akciók elvesznek, ha két egymást követő hónapban sem fizeted a hitelt, vagy nem teljesíted a feltételeket, melyekkel a kedvezményt megkaptátok. Ebben az esetben a bank visszavonja a kedvezményeket, és a kamatot +2%-kal megemeli a fennálló teljes futamidőre és akkor sem kapjátok vissza ezeket, ha később újra megfeleltek a feltételeknek.

Legalább ötféle kedvezmény érvényesíthető a MagNet Banknál a kamatot illetően:

 • Közösségi ügyfél kedvezmény: ha csatlakozol a mentor programhoz, betétesként te döntheted el, hogy kinek a hitelét támogatod, hitelfelvevőként pedig magad is bemutathatod a hitelcéljaidat és gyűjthetsz támogatókat, ezzel pedig 0,1% kamatkedvezmény jár.
 • A 0,4%-os munkavállalói kedvezmény annak jár, aki Magyarországon található banknak, vagy annak tulajdonában álló vállalatnak dolgozik. A munkavállalói kedvezmény feltétele, hogy a fizetésed MagNet számládra érkezzen.
 • Szintén 0,4% kedvezmény jár, ha a teljes fizetésed MagNet számlára érkezik, adóstárs esetén pedig az ő bére is ide fut be.
 • Ha 300 és 500 ezer forint között van a fizetésed, 0,3% extra kamatkedvezmény jár.
 • 0,5% prémium kedvezmény pedig a félmillió forint feletti fizetés után jár.

Ha a feltételeket nem teljesíted, a kedvezmény elveszik, azonban is visszaváltható, ha újból megfelelsz azoknak. Vannak összevonható kedvezmények, de a kamatkedvezmény összességében nem lehet magasabb 1%-nál.

Milyen induló díjak vannak a MagNet lakáshitel felvételénél?

 • Az ingatlan értékének meghatározását független ingatlan szakértő végzi, aki felméri az ingatlan állapotát, környezetét és tulajdonságait, az eladhatóságát, társasház esetén annak tulajdonságait is ellenőrzi a szakértő, így határozza meg az értéket. Ennek díja van, mely a vevőt, vagyis a hitel kérelmezőjét terheli, de ha a MagNet Banknál vesztek fel hitelt, ennek a díját 37 ezer forintig visszatéríti a bank (kivétel az Akciós MagNet Stabil Tízes csomag esetén).
 • További induló költség a folyósítási díj, vagyis annak az összege, hogy a bank elutalja neked a lakáshitelt a szerződés megkötése után. A MagNet azonban ezért nem számol fel plusz díjat az akció keretében, ami nagy segítség, mivel ez az összeg akár 150 ezer forint is lehetne, de a hitelösszeg 0,75%-át jelenti.
 • Szintén a vevőt terheli a tulajdoni lap lekérése, mely elengedhetetlen a lakáshitel felvételhez, hiszen a földhivatali bejegyzésből láthatók a tulajdoni viszonyok. Ugyanez a térképmásolat lekérése is a TakarNet rendszeréből, mely az építkezés esetén szükségesek. Ezeket a díjakat szintén átvállalja a MagNet Bank és nem kell még ezzel is számolni a hitelfelvételkor (tulajdoni lap lekérés 12 600 forint, a hiteltörlés díja pedig 6 600 forint).
 • Induló költség lehet még a közjegyzői díj, mely lakásfelújításra, vagy hitelkiváltásra kért hitelnél várható, azonban ennek a díját is visszatéríti nektek a MagNet Bank 50 ezer forintig.
 • új lakás vásárlásánál felmerülhet a rendelkezésre tartási díj is, mely a konstrukciók függvényében lehet 0,5-2% is.
 • ritkán, a normál hitelfelvételtől eltérő esetben merülhetnek fel egyéb költségek is, mint a késedelmi díj, a szerződés módosítási díj, és az előtörlesztési díj, vagy a végtörlesztés díja, esetleg az ügyintézési díjak, vagy a nemfizetés kapcsán a késedelmi díjak megfizetése is.

Kedvezmények a hitelfelvételnél

Elengedi, vagy visszafizeti tehát a bank a közjegyzői díjat, a folyósítási díjat és az értékbecslési díjat is, de díjazza az ügyfelek hűségét is, ami akkor jár, ha legalább hat hónapja ügyfelei vagytok a MagNet Banknak.

Ezek a kedvezmények egyébként ugranak, vagyis vissza kell őket fizetni, ha a lakáshitelt a szerződés megkötésétől három éven belül végtörlesztéssel visszafizeted, vagy előtörleszted a tőketartozás 50 százalékát, esetleg felmondod a hitelt és megszűnik valamilyen egyéb okból kifolyólag.

Így kaphatod meg a hitelt

Magnet Lakáshitel Kalkulátor 2023 – Részletek és tudnivalók - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Magnet Lakáshitel Kalkulátor 2023 – Részletek és tudnivalók - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Magnet Lakáshitel Kalkulátor 2023 – Részletek és tudnivalók - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Magnet Lakáshitel Kalkulátor 2023 – Részletek és tudnivalók - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Ahogy azt már említettük, a MagNet egy közösségi bank, ami azt jelenti, hogy ha a közösséghez tartoztok, és másoknak is segítetek, akkor olcsóbb lehet a hiteletek, érdemes tehát alaposabban is utánajárni, mert jelentős kedvezményeket kaphattok.

A lakáshitel feltételei mindig kedvezőbbek és jobbak, mint a személyi kölcsönöké, hiszen a lakáshitel mögött egy ingatlan fedezet, melyet a bank azzal jutalmaz meg, hogy kedvezőbb feltételekkel kínálja a kölcsönt.

Igen, sajnos a bank nem adja ingyen a pénzét, így vannak induló díjak a hitelfelvétel során, de ezekből többet visszatérít, vagy elenged a bank az akciókkal. Hitelfelvétel előtt a MagNet Bank lakáshitel kalkulátorát használva a THM-et figyelve már látjátok, hogy milyen teljes díjakkal számolhattok a hitel során és a futamidő végéig milyen összköltségek várhatóak.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Lakáshitel 2023: feltételek és tudnivalók egy helyen

A lakáshitel 2023-ban is a legnépszerűbb hitelek egyike. Ebben a cikkben leírjuk, hogy milyen feltételekkel lehet lakáshitelt igényelni, és milyen tudnivalók vannak. Ezeket jó ismerni, mielőtt lakáshitelt igényelünk. Meglepetések helyett: lakáshitel feltételek és tudnivalók egy helyen.

Tovább olvasom
Hogyan kérdezhetjük le az energetikai tanúsítványt?

Az energetikai tanúsítványra ingatlan eladáskor van szükségünk. Vagy ha lakást bérelünk. De mire jó az energetikai tanúsítvány? Miért lehet rá szükségünk? És ami a legfontosabb: hogyan kérdezhetjük le az energetikai tanúsítványt ingyen? Utánajártunk.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel előtt állsz? Tudd meg, milyen jövedelmet fogadnak el a bankok!

Hitelfelvételnél az első kérdés, amit a bankok feltesznek: mekkora a jövedelem? A második kérdés: miből származik ez a jövedelem? Rendkívül fontos tudni, hogy milyen jövedelmet fogadnak el a bankok. És azt se felejtsük el, hogy ezt igazolni is kell majd. Mi utánajártunk, hogy milyen jövedelmet fogadnak el a bankok. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Bővülő lakástakarék kínálat: melyiket válasszuk az ajánlatok közül?

A lakástakarék kínálat nem túl nagy. Mindössze két bank kínál jelenleg ilyen pénzügyi terméket. De melyiket válasszuk? Érdemes még lakástakarék szerződést kötni? Utánajártunk, és összehasonlítottuk a két ajánlatot. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom