OTP Számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és feltételek

Raiffeisen

Díjnyertes Számla

50 000 Ft jóváírás + 20 000 Ft, ha havonta félreteszel*

Számlavezetési díj 143 Ft
Választható kártya Mastercard, VISA
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

granitbank

Gránit Kamat Plusz számlacsomag

Szelfivel most 40 000 Ft jóváírással!*

Számlavezetési díj 0 Ft
Választható kártya Mastercard
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

OTP

Smart számlacsomag

18-35 év közöttieknek ajánljuk

Számlavezetési díj 0 Ft
Választható kártya Mastercard
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
Jelenleg nálunk nem elérhető

- promóció -

OTP számlacsomagok

 • OTP Bázis számlacsomag az OTP Banktól. Ennél a számlacsomagnál választhatjuk és módosíthatjuk a számlacsomag elemeit. A számlacsomag igénylése életkorhoz és jövedelemhez kötött kedvezményekkel jár.
 •  OTP Smart számlacsomag akár ingyenes számlavezetéssel. Az OTP Smart számlacsomag szolgáltatásai módosíthatóak a mobilbank segítségével is.
 • Az OTP Junior számla számlavezetési díja 0 forint. Az OTP Junior bankkártya kibocsátási és első éves díja is elengedésre kerülhet.
 • Az OTP Jump számlacsomag már nem igényelhető, de a már élő OTP Jump számlacsomaghoz még kérhetünk szolgáltatásokat.
 • Az OTP Alap számlacsomag már nem igényelhető, de a már élő OTP Alap számlacsomaghoz még kérhetünk szolgáltatásokat.
 • Az OTP Tempó számlacsomag már nem igényelhető, de a már meglévő OTP Tempó számlacsomaghoz még kérhetünk szolgáltatásokat.
 • Az OTP Net számlacsomag már nem választható, de a már meglévő OTP Net számlacsomaghoz még kérhetünk szolgáltatásokat.
 • Az OTP Prémium Plusz számlacsomag már nem igényelhető, de a már meglévő OTP Prémium Plusz számlacsomaghoz még kérhetünk szolgáltatásokat.

OTP különleges számlacsomagok

 • OTP EU alapszámla az OTP Banktól.
 • Az OTP Devizaszámla számlavezetési díja rendkívül alacsony, és megtakarítási formák választására is van lehetőség. Akár deviza bankkártyával.
 • Az OTP Grátisz számlacsomag számlavezetése díjmentes, ha a számlához minimum kedvezmény kapcsolódik. A betéti kártya éves díját elengedik a számlanyitás évében.
 • Az OTP Class számla segítségével az osztály pénzügyei biztonságosan kezelhetőek, és a kiadások és a bevételek is nyomon követhetők.
 • Az OTP Osztálypénz számla esetén zöld bankszámlakivonattal nulla forint lehet a számlavezetési díj.

OTP Munkáltatói bankszámlák.

Az OTP számlacsomagok költségei

Az OTP számlacsomagok díjai több tételből állnak össze. A számlacsomagok költségei az igénylés időszakától és a csomag típusától függően változnak.

Néhány tényező, amelyek befolyásolhatják a bankszámlacsomag költségeit:

 • Havi díj: a bank felszámol havi díjat a számlacsomag fenntartásáért. Azok a csomagok, amelyek több és komplexebb szolgáltatásokat kínálnak, általában magasabb havi díjjal járnak.
 • Tranzakciós díjak: ezeken a díjakon keresztül megadhatják, hogy milyen mértékben terhelik az ügyfeleket az egyes tranzakciók (átutalások, csekkbefizetések, készpénzfelvétel) végrehajtásáért.
 • Kamatok és kamatmentesség: A bankszámlacsomagok lehetnek kamatmentesek, vagy kamatokat kínálhatnak a megtakarításokra. Az esetleges kamatok elérése gyakran magasabb minimális egyenleget vagy más feltételeket igényelhet.
 • ATM használati díjak: lehetővé tehetik az ingyenes ATM használatot, más esetben pedig díjat számolnak fel az ATM-en való pénzfelvételért.
 • Egyéb szolgáltatások: néhány bankszámlacsomag tartalmazhat további szolgáltatásokat, például ingyenes készpénzfelvételt, külföldi bankkártya használatot vagy különleges hitelkamatokat.

Az árak és díjak tekintetében mindig érdemes összehasonlítani a különböző ajánlatokat, hogy megtaláld az igényeidnek és lehetőségeidnek legmegfelelőbb bankszámlát. A bank weboldalán vagy ügyfélszolgálatánál részletesebb információt kaphatsz a konkrét bankszámlacsomagokról és azok díjairól.

Az Internetbank

Az internetbank egy olyan banki szolgáltatás, amely lehetővé teszi a bankszámládhoz való hozzáférést, és a banki műveletek végrehajtását az interneten keresztül.

Az internetbankot használva megtekintheted a számlaegyenlegedet, átutalásokat küldhetsz, számlákat fizethetsz, és még sok más banki ügyet intézhetsz. Az internetbank használata biztonságos és kényelmes módja a banki műveletek végrehajtásának.

Az internetbank használatához szükséged van egy internetkapcsolatra és egy internetbanki fiókra. Az internetbanki fiókot a bankod weboldalán nyithatod meg. Miután létrehoztál egy internetbanki fiókot, bejelentkezhetsz a fiókodba a bankod weboldalára, és elkezdheted használni az internetbankot.

Az internetbankot használva számos műveletet végezhetsz:

 • a számlaegyenleged megtekintése
 • átutalás küldése
 • számlák fizetése
 • befektetések megtekintése
 • hitelkártyák, bankkártyák megtekintése
 • pénzügyi tervek létrehozása
 • befektetési célok létrehozása
 • számlakivonat lekérdezése
 • kapcsolattartás a bankoddal

Az internetbank használata biztonságos.

A bankok a legújabb biztonsági technológiákat használják az internetbanki fiókok védelmére. Amikor bejelentkezel az internetbankba, a bank egy biztonsági kódot fog küldeni a mobiltelefonodra. Ezt a kódot kell megadnod a bejelentkezéshez.

Az internetbank használata kényelmes.

Az internetbankon keresztül bármikor és bárhonnan hozzáférhetsz a bankszámládhoz. Nem kell elmenned a bankfiókba, hogy banki műveleteket végezz.

Ha még nem használod az internetbankot, érdemes kipróbálnod. Az internetbank használata biztonságos, kényelmes és számos előnnyel jár.

Jó, ha van internetbankunk – előnyök

Az internetbank, más néven online bank, olyan banki szolgáltatás, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy elektronikus úton, az interneten keresztül intézzék pénzügyeiket, banki tranzakcióikat és egyéb pénzügyeiket.

Az internetbank elérhetővé teszi az ügyfelek számára a bankszámla, hitelszámla, megtakarítási számla, hitelkártya, befektetési számla és egyéb banki szolgáltatások online kezelését.

Az internetbank számos előnnyel jár az ügyfelek számára.

 • Kényelem: az ügyfelek bármikor és bárhonnan hozzáférhetnek a bankszámlájukhoz és pénzügyeikhez. Csak internetkapcsolatra és megfelelő eszközre (számítógép, okostelefon vagy tablet) van szükség.
 • Tranzakciók kezelése: az internetbank lehetővé teszi az átutalások végrehajtását, csekkbefizetéseket, számlák fizetését és más tranzakciók kezelését online.
 • Számlainformációk és tranzakciói: az ügyfelek részletes információkat kaphatnak bankszámlájuk egyenlegéről, tranzakcióikról, befektetésekről és egyéb pénzügyi adatokról.
 • Értesítések és szolgáltatások: az internetbank lehetővé teheti az ügyfelek számára, hogy beállítsák az értesítéseket fontos eseményekről, például egyenlegmódosulásokról vagy tranzakciókról.
 • Biztonság: az internetbankok fejlett biztonsági intézkedéseket alkalmaznak a felhasználók védelme érdekében, például kétlépcsős azonosítást vagy más azonosítási eljárásokat.

A legtöbb modern bank, így az OTP Bank is rendelkezik internetbanki szolgáltatással, és az ügyfelek regisztrálhatnak az online bankszolgáltatásokhoz, hogy hozzáférjenek a számlájukhoz és egyéb pénzügyi eszközeikhez az interneten keresztül.

Lényeges, hogy az ügyfelek biztonságosan és felelősségteljesen használják az internetbankot, például megfelelő jelszavakkal védekezzenek a csalások ellen.

OTP bankszámla kalkulátor

A mobilbank

A mobilbank egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi a banki tranzakciók és pénzügyi tevékenységek kezelését mobil eszközön, például telefonon vagy tableten keresztül.

A mobilbank alkalmazások révén az ügyfelek könnyen és kényelmesen férhetnek hozzá bankszámlájukhoz, pénzügyi információikhoz akár útközben is.

A mobilbank számos hasznos szolgáltatást nyújt az ügyfeleknek.

Az ügyfelek ellenőrizhetik a bankszámlájuk vagy más pénzügyi számlájuk aktuális egyenlegét.

Az ügyfelek átutalhatnak pénzt a saját számlájuk között vagy más számlákra.

A mobilbank segítségével kényelmesen fizethetnek számlákat, például közüzemi díjakat, internet és telefonhasználati díjakat vagy hitelkártya számlákat.

Az ügyfelek beállíthatnak értesítéseket, hogy figyelmeztessék őket fontos eseményekről, például tranzakciókról, egyenlegmódosulásokról.

A mobilbankban gyakran elérhetők a befektetési számlák és megtakarítási lehetőségek, így az ügyfelek könnyen nyomon követhetik ezeket az eszközeiket és tranzakcióikat.

Az alkalmazások megmutatják az ATM-ek és bankfiókok helyét, hogy az ügyfelek könnyen találjanak egy helyet, ahol pénzt vehetnek fel, vagy más szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

A mobilbankok a bankok hivatalos mobilalkalmazásain keresztül elérhetők, és számos bank biztosítja ezt a szolgáltatást ügyfelei számára.

A mobilbankok használata kényelmes, időtakarékos és segít az ügyfeleknek jobban kezelni pénzügyeiket a telefonjuk vagy táblagépük segítségével.

Fontos azonban gondoskodni a mobil eszköz védelméről, például jelszavakkal, ujjlenyomat-azonosítással vagy más biztonsági intézkedésekkel, hogy megóvjuk a személyes és pénzügyi adatainkat.

A mobilbank – előnyök

A mobilbank egy olyan banki szolgáltatás, ami lehetővé teszi a bankszámládhoz való hozzáférést és a banki műveletek végrehajtását egy okostelefon vagy egy tablet segítségével. A mobilbank használata biztonságos, kényelmes és számos előnnyel jár.

A mobilbank használatához szükséged van egy okostelefonra vagy egy tabletre, amelyen van internetkapcsolat, és egy mobilbanki alkalmazásra.

A mobilbanki alkalmazást a bankod weboldaláról vagy az App Store-ból, illetve a Google Play Áruházból töltheted le.

Miután telepítetted a mobilbanki alkalmazást, regisztrálnod kell a bankodnál. A regisztráció során meg kell adnod a bankszámlád adatait, és létre kell hoznod egy felhasználónevet és egy jelszót.

A mobilbank használatával számos műveletet végezhetsz:

 • számlaegyenleged megtekintése
 • átutalás küldése
 • számlák fizetése
 • befektetések megtekintése
 • befektetések létrehozása

A mobilbank használata biztonságos.

A bankok a legújabb biztonsági technológiákat használják a mobilbanki alkalmazások védelmére. Amikor bejelentkezel a mobilbankba, a bank egy biztonsági kódot fog küldeni a mobiltelefonodra. Ezt a kódot kell megadnod a bejelentkezéshez.

A mobilbank használata kényelmes.

A mobilbankon keresztül bármikor és bárhonnan hozzáférhetsz a bankszámládhoz. Nem kell elmenned a bankfiókba, hogy banki műveleteket végezz.

A mobilbank használata rugalmas.

Bármikor és bárhonnan hozzáférhetsz a bankszámládhoz.

A mobilbank használata biztonságosabb, mint a készpénz használata. A bankok a legújabb biztonsági technológiákat használják a mobilbanki alkalmazások védelmére.

Az OTP számlacsomagok összehasonlítása

Az OTP bankszámlák kiválasztásának első lépése mindig az összehasonlítás. Az OTP lakossági számlacsomagok sokfélék, meg kell találni azt, ami a pénzügyi szokásoknak a legmegfelelőbb. Az OTP számlacsomagok magánszemély felhasználók számára kerültek kialakításra. Az OTP lakossági folyószámla bár egy egyszerű, mégis összetett termék, ezért fontos, hogy minden részlettel tisztában legyen az igénylő.

Néhány tipp a bankszámla kiválasztásához:

 • Hasonlítsd össze a különböző bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbb ajánlatot.
 • Ügyelj arra, hogy a bank rendelkezzen az OBA általi biztosítással.
 • Fontos, hogy a bank jó ügyfélszolgálattal rendelkezzen.
 • Ügyelj arra, hogy a bank olyan szolgáltatásokat nyújtson, amelyek megfelelnek az igényeidnek.

Az OTP számlanyitás menete

A számlanyitáshoz általánosságban a következő lépéseket kell megtenned:

Válaszd ki a bankot, amelynél szeretnél számlát nyitni.

Győződj meg róla, hogy a bank rendelkezik a szükséges engedélyekkel (megbízható).

Gyűjts össze minden szükséges dokumentumot, például személyi igazolványt, lakcímkártyát, adóigazolványt.

Menj el a bankfiókba, és kérj egy számlanyitási szerződést.

Töltsd ki a számlanyitási szerződést, és add át a szükséges dokumentumokat a banki alkalmazottnak.

A banki alkalmazott ellenőrzi a dokumentumaidat, és ha minden rendben van, megnyitja a számládat.

A banki alkalmazott átadja neked a számlaszámod, és elmagyarázza, hogyan tudod használni a számládat.

Mire figyeljünk számlanyitáskor?

Kérdezd meg a banki alkalmazottól, hogy milyen díjakat számítanak fel a számla használatáért.

Kérdezd meg a banki alkalmazottól, hogy milyen szolgáltatásokat nyújt a bank.

Kérdezd meg a banki alkalmazottól, hogy milyen biztonsági intézkedéseket tesz a bank a pénzed védelmére.

Ha bármilyen kérdésed van, ne habozz kérdezni a banki alkalmazottól.

Miért jó, ha van OTP bankszámlám?

Számos oka van annak, hogy miért jó, ha van OTP bankszámlád.

A bankszámlákat biztosítják az OBA, amely biztosítja, hogy a pénzed biztonságban legyen, ha a bank csődbe megy.

A bankszámlákat számos különböző módon használhatod, beleértve a készpénz befizetést és kivételt a bankfiókban, az ATM-ből történő készpénzbefizetést és kivételt, bankkártyát a vásárlásokhoz, és az online bankolást.

A bankszámlákat használhatod a pénzed tárolására, a költségek fizetésére, befektetésre és hitelek felvételére.

A bankszámlákat használhatod a pénzügyeid nyomon követésére, a költségek nyomon követésére, és a befektetések nyomon követésére.

A bankszámlákat biztonságosnak tekintik, mivel a bankok a legújabb biztonsági technológiákat használják a pénzed védelmére.

Mikor kötelező a bankszámla?

A bankszámla használata nem feltétlenül kötelező, de számos esetben ajánlott vagy szükséges lehet.

Amikor ajánlott:

 • Mindennapi pénzügyek kezelése: ha hatékonyan és kényelmesen szeretnénk kezelni a mindennapi pénzügyeinket, például fizetéseket kapni, számlákat befizetni vagy online vásárlásokat végezni, akkor egy bankszámla rendkívül hasznos lehet.
 • Pénzügyi biztonság és nyomon követés: a bankszámla segít biztonságban tartani a pénzünket és könnyedén nyomon követni a tranzakcióinkat. Az elektronikus banki szolgáltatásokkal áttekinthetjük a tranzakciós előzményeket és az aktuális egyenleget.
 • Fizetések és utalások: a legtöbb munkáltató, kormányzati szervezet és vállalat a bankszámlát használja a fizetések kifizetésére, így ha munkahelyünk van, akkor bankszámla nyitása gyakran kötelező.

Amikor kötelező:

 • Adó-visszatérítés vagy társadalombiztosítási juttatások: az adó-visszatérítések, társadalombiztosítási juttatások vagy támogatások (például családtámogatás) általában bankszámlára kerülnek kifizetésre, ezért bankszámla szükséges lehet ahhoz, hogy ezeket a juttatásokat megkapjuk.
 • Hitelfelvétel vagy kölcsön igénylés: ha hitelt vagy kölcsönt szeretnénk igényelni egy banktól, bankszámlát is meg kell nyitnunk, mivel az összeg kifizetése és a törlesztés a bankszámla útján történik.

Jó, ha az ország legnagyobb bankjánál vezetünk bankszámlát?

Nincs egyetlen helyes válasz erre a kérdésre, mivel az, hogy melyik banknál vezetünk bankszámlát, számos tényezőtől függ, például az egyéni pénzügyi igényeinktől és preferenciáinktól.

A legnagyobb banknál vezetett bankszámlának komoly előnyei vannak, amelyeket érdemes figyelembe venni a döntés meghozatalakor.

Előnyök:

 • A legnagyobb bankok általában jól bevált intézmények, amelyek hosszú évek óta működnek a piacon. Ez magasabb fokú stabilitást és megbízhatóságot jelent az ügyfelek számára.
 • A legnagyobb bankok általában széles körű szolgáltatásokat kínálnak, beleértve a különböző típusú bankszámlákat, hiteltermékeket, befektetéseket és egyéb pénzügyi megoldásokat. Emellett több bankfiók, ATM és online banki szolgáltatás áll az ügyfelek rendelkezésére.
 • A nagy bankoknak több forrása lehet a technológiai fejlesztésekre és az innovációra, ami azt jelenti, hogy a digitális szolgáltatásaik és az online bankolás általában fejlettebb.
 • A legnagyobb bankok gyakran nemzetközi piacon is jelen vannak, így ha külföldi utazás vagy nemzetközi üzleti tevékenység is szempont, akkor a globális elérhetőség előnyös lehet.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

OTP Számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és feltételek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

OTP Számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és feltételek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

OTP Számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és feltételek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

OTP Számlacsomagok 2024 – Kalkulátor és feltételek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

OTP Bázis számlacsomag, OTP Smart számlacsomag, OTP Junior számlacsomag, OTP Jump számlacsomag, OTP Alap számlacsomag, OTP Tempó számlacsomag, OTP Net számlacsomag, OTP Prémium Plusz számlacsomag, OTP EU alapszámla, OTP Devizaszámla, OTP Grátisz számlacsomag, OTP Class számla, OTP Osztálypénz számla, OTP Munkáltatói bankszámlák.

A legmegfelelőbb OTP bankszámla az, ami a legjobban passzol a pénzügyi szokásainkhoz, és a legjobban kiszolgálja azt.

Igen. Az OTP Bank digitális szolgáltatásai első rangúak. A telefonra letölthető applikáció, az OTP mobilbankkal szinte minden számlaművelet elvégezhető.

Igen. Az OTP számlacsomagok mellé igényelhető bankkártya is.

Az a legolcsóbb számlacsomag számunkra, aminek a költsége a legalacsonyabb, de ki is tud szolgálni bennünket mindenben.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mennyibe fog kerülni a biztosítás az e-rollerekre?

Az e-rollerek népszerűsége robbanásszerűen nőtt az elmúlt években, különösen a városi közlekedésben. Azonban az e-rollerek használata nem csak kényelmet, hanem kockázatokat is jelent, így a felelősségbiztosítás bevezetése egyre inkább előtérbe kerül. De mennyibe is fog kerülni ez a biztosítás, és miért van rá szükség? Utánajártunk, hogy mi várható az e-rollerek felelősségbiztosításának piacán.

Tovább olvasom
Minden, amit érdemes tudni a kisállat biztosításról

A kisállatok családtagokká váltak, és ahogy a családtagok esetében, úgy szeretnénk biztosítani számukra is a legjobb egészségügyi ellátást. A kisállat biztosítás egyre népszerűbb, nem véletlenül: segítségével a nem várt állatorvosi költségek könnyebben kezelhetők. Utánajártunk és bemutatjuk, miért érdemes kisállat biztosítást kötni, hogyan működik, és mire érdemes figyelni.

Tovább olvasom
A tulajdoni lap titkai: ezeket mindenképp ellenőrizd, mielőtt vásárolsz!

Az ingatlanvásárlás mindig izgalmas, és egyben komoly döntés is, ami alapos előkészületeket igényel. Az egyik legfontosabb dokumentum, amelyet érdemes alaposan átnézned, mielőtt bármilyen ingatlant megvásárolsz, a tulajdoni lap. A tulajdoni lap ugyanis sok olyan információt tartalmaz, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy biztos lehess abban, hogy jó döntést hozol. Utánajártunk és bemutatjuk, hogy mikre figyelj oda különösen, amikor a tulajdoni lapot vizsgálod.

Tovább olvasom
Fedezd fel a hitelkártyák világát: 7 alapfogalom, amit ismerned kell

A hitelkártya mindennapjaink elengedhetetlen részévé vált, megkönnyítve a fizetést. Sokan még mindig nem ismerik a hitelkártyák működésének alapvető részleteit. 7 kulcsfontosságú fogalmat járunk körbe, amelyek segítenek jobban megérteni a hitelkártyák világát. Mutatjuk a lényeget.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával