Széchenyi hitel ajánlatok 2022

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

További Beállítások

Válassz bankot

Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
OTP

Széchenyi Kártya Újraindítási Folyószámlahitel

Kamat 2,5%
Futamidő 24 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft

Kamat
2,5%

Futamidő
24 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Széchenyi Kártya Program

A közel húsz éves Széchenyi Kártya Program a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) összefogásával jött létre. A két szervezett alapította meg a KAVOSZ Zrt. elnevezésű társaságot, amely a Széchenyi hitel koordinálását végzi. A Széchenyi Kártya Program tartalma sokszor változott az elmúlt időszakban, a hitelek igyekeznek igazodni az aktuális gazdasági-társadalmi helyzethez, például a koronavírus-járvány is többféle módosítást idézett elő.

A program célja

A Széchenyi hitel célja az, hogy kedvezményes vállalati hitelekkel segítse a hazai vállalkozásokat. Ezek a hitelek segíthetnek különböző célok elérésében, de működési költségek finanszírozására is lehet kölcsönt találni, illetve nehezebb időszakok átvészelésében mentőövként szolgálhat a program.

Az új elemek

Ebben évben új elemekkel bővült a Széchenyi Kártya Program, ezek az úgynevezett a Széchenyi Újraindítási Hitelek. Az újfajta, speciálisan a vállalkozások újraindítására koncentráló kölcsönök 2021. július 1-jétől igényelhetőek. A Széchenyi Kártya GO! elnevezésű hitelek célzottan biztosítják a vállalati működéshez szükséges forrásokat, illetve segítik a vállalkozások beruházási elképzeléseit, stabilizálják a cégek likviditási helyzetét. Elősegítik, hogy az üzlet visszaálljon a normális működésre, biztosítják egy jövőbeli növekedés lehetőségét.

Az öt új termék:

Széchenyi Beruházási Hitel GO!

A beruházási hitel plusz keretében beruházásokra felhasználható kölcsön igényelhető, emellett a hitelcélhoz (amely széles körű) kapcsolódó forgóeszközök is finanszírozhatók belőle. Az igényelhető hitelösszeg nagysága minimum 1 millió, legfeljebb 1 milliárd forint, a futamidő maximum 10 év. A törlesztés kezdetéig legfeljebb 24 hónap türelmi idő áll rendelkezésre, a nettó ügyleti kamat 1,0 százalék/év.

Széchenyi Likviditási Hitel GO!

A Széchenyi likviditási hitel egy szabad felhasználású forgóeszközkölcsön, amely a vállalkozások működésének finanszírozásában lehet komoly segítség. Például forgóeszközök beszerzésében, szállításban, gépek karbantartásában, raktározásban, vagy akár továbbképzési, marketing, vagy könyvvizsgálati költségekben. A maximálisan felvehető összeg 250 millió forint, viszont a kölcsön nem haladhatja meg a vállalkozás tavalyi bérköltségének a kétszeresét, vagy az éves árbevétel 25 százalékát (a kettő közül azt, amelyik magasabb). A kölcsön futamideje 2-3 év, a nettó ügyleti kamat 2,5 százalék.

Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO!

A termék a feltételeknek megfelelő cégek átmeneti likviditási problémáinak áthidalására szolgál. Szabad felhasználású folyószámlahitel, amely a vállalkozás napi működési költségeire fordítható. A lehívott összeg a visszatöltés után ismételten igénybe vehető. Előnyei: állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatás, nincs szükség ingatlanfedezetre, gyors és egyszerűsített hitelbírálat. A kölcsön összege: 1 és 100 millió forint között, a futamidő: 2 év.

A Széchenyi Turisztikai Kártya GO!

Azok a vállalkozások vehetik igénybe, amelyek a turisztikai szektorban működnek. A termék célja a COVID-19 koronavírus járvány miatt kialakult veszélyhelyzet okozta kedvezőtlen gazdasági hatások kezelése, enyhítése. A hitel kedvezményes feltételrendszerű, kiemelt állami kamat-, kezességi díj-, bírálati díj és költségtámogatásban részesített. Szabad felhasználású folyószámlahitel, amely akár 250 millió forint is lehet. A futamidő 1, 2, vagy 3 év.

Agrár Széchenyi Beruházási Hitel GO!

Az Beruházási Hitel GO! széles körben használható fel agrár beruházási hitelcélokra, illetve az ahhoz kapcsolódó forgóeszközök beszerzésére. Komoly segítség lehet a meglevő kapacitások bővítésében, és az új kapacitások kiépítésében. Komoly előnye, hogy széles körben felhasználható, kiemelt mértékű állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatással rendelkezik, azaz kedvezményes hitel, amelynek keretében akár 1 milliárd forint hitelösszeg is igényelhető, legfeljebb 10 éves futamidőre. Az igénylő vállalkozásnak a beruházás költségét tekintve minimum 10 százalékos saját erővel kell rendelkeznie. A megvalósítható hitelcélok a következők lehetnek: immateriális javak beszerzése, ingatlan építése, vásárlása, – beleértve a termőföld vásárlást – fejlesztése, ültetvény telepítése, új vagy használt gép, berendezés, jármű, egyéb tárgyi eszköz beszerzése, fejlesztése tenyészállat beszerzése, tulajdonrész (üzletrész) vásárlása.

Széchenyi Mikrohitel GO!

Kifejezetten a mikrovállalkozásokat támogató díjkedvezményes beruházási hitel. Egyaránt igényelhető agrár célokra és nem agrár célokra. Felhasználási területe az ingatlan vásárlás vagy építés és új vagy használt gépek vásárlása. Minimum tíz százalék önerővel igénylehető 1 és 50 millió forint között. A futamidő 13 és 120 hónap között változhat. A kamata végig fix 0,5%. A hitel törlesztésének megkezdése a maximum két éves türelmi időt követően kezdődik el. A hitel tőke és kamattörlesztése havonta vagy negyedévente lesz esedékes. Biztosíték bevonása mindig elvárt, és fontos, hogy ez lehet a beruházás tárgya is. 

Széchenyi Lízing GO!

A hazai mikro, kis és középvállalkozások újraindítását támogató  díjkedvezményes konstrukció. Felhasználható agrár célú és nem agár célú lízingügyletekhez is. A lízingcél lehet új vagy használt személygépjármű, haszongépjármű, gyártósor és ingatlanok finanszírozása is. Induló vállalkozás is igényelheti, 1 millió forinttól 1 milliárd forintig. Futamidő 1-től 10 év. A lízingdíjat havi, negyedéves vagy éves ütemezéssel kell fizetni. A kamat végig fix 2,5%. A Széchenyi Lízing GO! hiánypótló termék, egy ideje csak kedvezményes hitelek voltak elérhetőek a vállalkozásoknak. 

Széchenyi Kártya folyószámlahitel

A széles körben szabad felhasználású Széchenyi folyószámla hitel plusz konstrukcióval a cégek, vállalkozások napi működésének költségei finanszírozhatóak. A kölcsön futamideje 2 év, a hitelt egy összegben, a szerződés lejáratakor kell visszafizetni. A nettó ügyleti kamat 2,5 százalék, kezelési költséget nem számolnak fel, a kezességi díj nettó 0,5 százalék, a bírálati díj pedig 30 000-280 000 forint. A Széchenyi folyószámla hitel plusz kisebb, átmeneti likviditási problémák áthidalására szolgál. az igénybe vett összeg a visszatöltés után ismételten igénybe vehető.

Agrár Széchenyi Kártya

Egy olyan szabad felhasználású folyószámlahitel, amelyet mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások vehetnek igénybe, méghozzá kedvezményesen, állami kamat- és kezességi díjtámogatás mellett. A hitelkeret összege 500 ezer és 200 millió forint közötti. A futamidő 1, 2, vagy 3 év.

Így kaphatod meg a hitelt

Széchenyi hitel ajánlatok 2022 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Széchenyi hitel ajánlatok 2022 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Széchenyi hitel ajánlatok 2022 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Széchenyi hitel ajánlatok 2022 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Sokrétű a felhasználás lehetősége, a hitelcél többek között ingatlanvásárlás, építés, vagy fejlesztés, új vagy használt gépek, berendezések, egyéb tárgyi eszközök vásárlása, beszerzése egyaránt lehet. Ezek mellett a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz-beszerzés (maximum a hitelösszeg 20 százalékáig), részvény, üzletrész, egyéb társasági részesedés vásárlása, vagy akár a a vállalkozás beruházási hitelének kiváltása szintén finanszírozható belőle.

Minden olyan mikro-, kis- és közép vállalkozás, amelynek nincs lejárt köztartozása és lejárt hiteltartozása. Ezek mellett meg kell felelni a Széchenyi Kártya Program üzletszabályzatában leírt feltételeknek.

Vannak regisztráló irodák, ahol regisztrálni kell az igénylés előtt. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a területi kereskedelmi és iparkamarák, valamint a KAVOSZ Zrt. irodáiban lehet érdeklődni. A folytatásban ki kell választani a kívánt terméket és azt a bankot, amelynél szeretnénk leadni a hiteligénylést.

Kedvezményes és szabad felhasználású termék, amely keretében akár 250 millió forintos hitelösszeg is igényelhető.

Az adósnak nem lehet lejárt köztartozása és hiteltartozása. A vállalkozásnak legalább egy (25 millió forint és a feletti hitelkeret igénylése esetén két) lezárt, teljes naptári évre vonatkozó működési múlttal kell rendelkeznie.

A Széchenyi Kártya GO! hitelkonstrukciói 2021. július 1-jétől igényelhetőek. Erre országszerte van lehetőség, ahogyan a Széchenyi Kártya Program korábbi kölcsöneit, az új termékeket is a területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban lehet elérni.

A Széchenyi Lízing GO!-t vállalkozások igényelhetik akár 1 milliárd forintos összegig. Ez a konstrukciót induló vállalkozások is igénybe vehetik.

A Széchenyi Mikrohitel GO!-t egyéni vállalkozások is igényelhetik. Ezt a konstrukció kifejezetten a mikro-vállalkozásoknak alakították ki a beruházásaik finanszírozására. 

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Csökken a büntetőkamat mértéke a babaváró hitelnél

Csökken a büntetőkamat mértéke a babaváró hitelnél

2022.05.17.

Csökkenő büntetőkamatokról nem is álmodtunk, ám a babaváró hitel esetében most épp ez történik!

Tovább olvasom
Kis összegű hitelre van szükséged? Ismerd meg a Provident Start kölcsönét!

Kis összegű hitelre van szükséged? Ismerd meg a Provident Start kölcsönét!

2022.05.13.

A Provident Start kölcsöne az a hitelkonstrukció, amit érdemes ismerni, mivel van egy tulajdonsága, ami kiemeli a többi közül!

Tovább olvasom
Babaváró hitel: hogyan rövidíthető a futamidő?

Babaváró hitel: hogyan rövidíthető a futamidő?

2022.05.10.

Rövidítenéd a futamidőt a babaváró hitelednél? Van rá lehetőséged, és az alábbi cikkünkből meg is tudhatod, hogy hogyan csináld!

Tovább olvasom
Tudj meg mindent a hitelbiztosítéki értékről!

Tudj meg mindent a hitelbiztosítéki értékről!

2022.05.06.

A hitelbiztosítéki érték kiemelkedően fontos tényező egy lakáshitel igénylése során, amire mindenkinek oda kellene figyelnie, mégis csak kevesen teszik.

Tovább olvasom