Szabad felhasználásra

Sberbank

Turbó Start Vállalkozói Kölcsön

THM 10,99%
Futamidő 12 - 36 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft

Kamat
10,99%

Futamidő
12 - 36 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

OTP Agrár Fejlesztési Hitel - Szabad felhasználásra

THM 3 havi BUBOR + 3,5%
Futamidő 60 - 120 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 40.000.000 Ft

Kamat
3 havi BUBOR + 3,5%

Futamidő
60 - 120 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Az ilyen, szabad felhasználású vállalkozói kölcsön minden vállalkozás számára előnyös, hiszen egyszerűen fordítható a vállalkozás fejlesztésére. Ez a hitel széleskörűen használható fel, és a feltételei testre szabhatóak, azaz a vállalkozásunk igényeihez igazíthatjuk őket.

Vállalkozóként mindig bonyolultabb hitelhez jutni, mint ha magánszemélyként veszünk fel kölcsönt. A különféle hiteltermékek különböző helyzetekben, eltérő célokra lehetnek optimálisak. Van hitel szabad felhasználásra vállalkozóknak? Igen. Van olyan hitelkonstrukció, amelyet szabad felhasználásra ajánlanak a pénzintézetek. Attól függően, hogy milyen típusú a vállalkozásunk, sokféle hiteltermék közül választhatunk. Akár egyéni vállalkozók vagyunk, vagy mikro-, kis-, esetleg középvállalkozás tulajdonosai, a bankok minden esetben kínálnak számunkra konstrukciókat. A különböző vállalkozói kölcsönöket hitelcél szerint csoportosíthajuk. Vannak vállalkozásfejlesztési hitelek, amelyek beruházási célokat szolgálnak, üzlettámogató hitelek, folyószámla hitelek, forgóeszköz hitelek, vagy vannak a Széchényi Kártya Program keretében elérhető, államilag támogatott termékek.

Lehetőségünk van szabad felhasználású hitelt választani. Ezt sok vállalkozás meg is teszi, hiszen a hitelcél kötetlen, és ez nagyban megkönnyíti a felhasználhatóságát. Ezeket a hiteltípusokat a vállalkozásunk tevékenységével, gazdálkodásával kapcsolatban lehet felhasználni, és a felhasználást nem kell számlával igazolni. Ez egy kisebb vállalkozás számára komoly előny, hiszen ezáltal csökkennek az adminisztratív terheik. A hitel összege akár több tíz millió forint is lehet, néhány esetben nem kell önerő sem, a futamidő hosszú is lehet. ha nekünk úgy a jobb. Előfordul, hogy van türelmi időszak is, ami alatt még nem kell elkezdeni a hitel visszafizetését.

A szabad felhasználású vállalkozói hitelek egyszerűen és gyorsan igényelhetőek, a felhasználásuk pedig teljesen szabad, nem kell számla, pontos hitelcél, és üzleti terv sem szükséges. Nem véletlen, hogy a vállalkozások szívesen igényelnek szabad felhasználású hitelt. A feltételeknek persze nem mindegyik vállalkozás felel meg. A cég nem lehet például csőd-, felszámolási-, vagy végelszámolási eljárás alatt, nem lehet lejárt köztartozása vagy lejárt hiteltartozása, rendelkeznie kell az üzletszerű működéséhez szükséges jogerős hatósági engedélyekkel, és a tulajdonosok nem sem szerepelhetnek a KHR listában. A bankok eltérő hitelezési gyakorlata miatt a termékenként eltérőek lehetnek a feltételek. Érdemes tájékozódni hitelfelvétel előtt.

Így kaphatod meg a hitelt

Szabad felhasználásra - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Szabad felhasználásra - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Szabad felhasználásra - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Szabad felhasználásra - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Kiválasztod a számodra megfelelő Széchenyi kártya konstrukciót, majd kitöltöd az igénylőlapot. Bankot is kell választanod. A vállalkozásodnak legalább egy lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie, és nem lehet lejárt hiteltartozása vagy köztartozása, valamint nem lehet tartósan veszteséges sem.

Igen, de nem azokkal a feltételekkel, mint azok a vállalkozások, amelyek már régebb óta működnek. Ezek a hitelek gyakran drágábbak, mint amit egy régóta üzemelő vállalkozás megkaphat. A bankok eltérő feltételeket alkalmaznak, és érthetően óvatosabbak az induló vállalkozásokkal szemben.

Igen. A szabad felhasználás lényege, hogy szabadon, bármire fordítható a felvett összeg. Számlával sem kell majd igazolni az elköltését.

A szabad felhasználású vállalkozói hitel erre tökéletes. De van más lehetőség is. Érdemes szétnézni a pénzintézetek ajánlatai között. Az állam igyekszik támogatni a mikro-, kis-, és középvállalkozásokat. Az esetek nagy részében kamat és költségtámogatást nyújt számukra a különböző kölcsönöknél. (például Széchenyi kártya program)

Bármilyen, a vállalkozásodhoz kapcsolódó kiadásra felhasználhatod, így bérek kifizetésére is.

Legutóbbi blogbejegyzések

Lakásfelújítás után a lakásbiztosításunkat is érdemes ellenőriznünk

Lakásfelújítás után a lakásbiztosításunkat is érdemes ellenőriznünk

2022.01.25.

A lakásbiztosításokat indexálják a biztosító társaságok. Az ingatlanok értéknövekedését a KSH adatai alapján állapítják meg, és évről évre levélben értesítenek bennünket erről a változásról. Bár az értéknövekedéssel együtt jár a biztosítási díjunk növekedése is, ebben nem lesz benne egy felújításból adódó értéknövekedés. Fontos, hogy a lakásfelújítás után a lakásbiztosításunkat is érdemes ellenőriznünk. Mutatjuk, miért.

Tovább olvasom
Az adóstárs és a kezes közötti különbségek

Az adóstárs és a kezes közötti különbségek

2022.01.21.

Az adóstársat és a kezest sokan szinonimaként használják. Nem csak az elnevezés különböző azonban, a két szó mögötti tartalom is eltér egymástól. Megmutatjuk, hogy mi a különbség az adóstárs és a kezes között, és hogy mikor lehet rájuk szükségünk.

Tovább olvasom
Mire számíthatunk az ingatlanpiacon?

Mire számíthatunk az ingatlanpiacon?

2022.01.19.

Az ingatlanpiac változásait az is nyomon követi, aki nem akar lakást venni vagy eladni. Ez egy mindannyiunkat érdeklő téma, és a sajtóban számtalan szakértő cikk foglalkozik vele. Bár sok az információ, mégsem könnyű átlátni az ingatlanpiaci folyamatokat. Utánajártunk, hogy mire számíthatunk az ingatlanpiacon.

Tovább olvasom
Mennyit spórolhatunk a hitelkiváltással?

Mennyit spórolhatunk a hitelkiváltással?

2022.01.17.

A hitelkiváltás nagy türelmet és körültekintést igényel. De megéri. Óriási összeget takaríthatunk meg. De mégis mekkora az az óriási összeg? Utánajártunk, hogy mennyit spórolhatunk a hitelkiváltással.

Tovább olvasom