Szabad felhasználásra

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

OTP

OTP Agrár Fejlesztési Hitel - Szabad felhasználásra

Kamat 3 havi BUBOR + 3,5%
Futamidő 60 - 120 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 40.000.000 Ft

Kamat
3 havi BUBOR + 3,5%

Futamidő
60 - 120 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Sberbank

Turbó Start Vállalkozói Kölcsön

Kamat 10,99%
Futamidő 12 - 36 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft

Kamat
10,99%

Futamidő
12 - 36 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Az ilyen, szabad felhasználású vállalkozói kölcsön minden vállalkozás számára előnyös, hiszen egyszerűen fordítható a vállalkozás fejlesztésére. Ez a hitel széleskörűen használható fel, és a feltételei testre szabhatóak, azaz a vállalkozásunk igényeihez igazíthatjuk őket.

Vállalkozóként mindig bonyolultabb hitelhez jutni, mint ha magánszemélyként veszünk fel kölcsönt. A különféle hiteltermékek különböző helyzetekben, eltérő célokra lehetnek optimálisak. Van hitel szabad felhasználásra vállalkozóknak? Igen. Van olyan hitelkonstrukció, amelyet szabad felhasználásra ajánlanak a pénzintézetek. Attól függően, hogy milyen típusú a vállalkozásunk, sokféle hiteltermék közül választhatunk. Akár egyéni vállalkozók vagyunk, vagy mikro-, kis-, esetleg középvállalkozás tulajdonosai, a bankok minden esetben kínálnak számunkra konstrukciókat. A különböző vállalkozói kölcsönöket hitelcél szerint csoportosíthajuk. Vannak vállalkozásfejlesztési hitelek, amelyek beruházási célokat szolgálnak, üzlettámogató hitelek, folyószámla hitelek, forgóeszköz hitelek, vagy vannak a Széchényi Kártya Program keretében elérhető, államilag támogatott termékek.

Lehetőségünk van szabad felhasználású hitelt választani. Ezt sok vállalkozás meg is teszi, hiszen a hitelcél kötetlen, és ez nagyban megkönnyíti a felhasználhatóságát. Ezeket a hiteltípusokat a vállalkozásunk tevékenységével, gazdálkodásával kapcsolatban lehet felhasználni, és a felhasználást nem kell számlával igazolni. Ez egy kisebb vállalkozás számára komoly előny, hiszen ezáltal csökkennek az adminisztratív terheik. A hitel összege akár több tíz millió forint is lehet, néhány esetben nem kell önerő sem, a futamidő hosszú is lehet. ha nekünk úgy a jobb. Előfordul, hogy van türelmi időszak is, ami alatt még nem kell elkezdeni a hitel visszafizetését.

A szabad felhasználású vállalkozói hitelek egyszerűen és gyorsan igényelhetőek, a felhasználásuk pedig teljesen szabad, nem kell számla, pontos hitelcél, és üzleti terv sem szükséges. Nem véletlen, hogy a vállalkozások szívesen igényelnek szabad felhasználású hitelt. A feltételeknek persze nem mindegyik vállalkozás felel meg. A cég nem lehet például csőd-, felszámolási-, vagy végelszámolási eljárás alatt, nem lehet lejárt köztartozása vagy lejárt hiteltartozása, rendelkeznie kell az üzletszerű működéséhez szükséges jogerős hatósági engedélyekkel, és a tulajdonosok nem sem szerepelhetnek a KHR listában. A bankok eltérő hitelezési gyakorlata miatt a termékenként eltérőek lehetnek a feltételek. Érdemes tájékozódni hitelfelvétel előtt.

Így kaphatod meg a hitelt

Szabad felhasználásra - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Szabad felhasználásra - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Szabad felhasználásra - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Szabad felhasználásra - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Kiválasztod a számodra megfelelő Széchenyi kártya konstrukciót, majd kitöltöd az igénylőlapot. Bankot is kell választanod. A vállalkozásodnak legalább egy lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie, és nem lehet lejárt hiteltartozása vagy köztartozása, valamint nem lehet tartósan veszteséges sem.

Igen, de nem azokkal a feltételekkel, mint azok a vállalkozások, amelyek már régebb óta működnek. Ezek a hitelek gyakran drágábbak, mint amit egy régóta üzemelő vállalkozás megkaphat. A bankok eltérő feltételeket alkalmaznak, és érthetően óvatosabbak az induló vállalkozásokkal szemben.

Igen. A szabad felhasználás lényege, hogy szabadon, bármire fordítható a felvett összeg. Számlával sem kell majd igazolni az elköltését.

A szabad felhasználású vállalkozói hitel erre tökéletes. De van más lehetőség is. Érdemes szétnézni a pénzintézetek ajánlatai között. Az állam igyekszik támogatni a mikro-, kis-, és középvállalkozásokat. Az esetek nagy részében kamat és költségtámogatást nyújt számukra a különböző kölcsönöknél. (például Széchenyi kártya program)

Bármilyen, a vállalkozásodhoz kapcsolódó kiadásra felhasználhatod, így bérek kifizetésére is.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mire jó az egészségpénztár?

Mire jó az egészségpénztár?

2021.10.21.

Mi is az az egészségpénztár? Érdemes-e belépni? Mire jó? Mik az előnyei? Az egészségpénztárakról mindenki hallott már, részletes tudással azonban kevesen rendelkeznek róla. Eloszlatjuk a ködöt, és megmutatjuk, mi is az az egészségpénztár, és mire lehet jó.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel igényelhető a Takarék Otthon Lakáshitel?

Milyen feltételekkel igényelhető a Takarék Otthon Lakáshitel?

2021.10.20.

Nem mindenki jogosult állami támogatásra. Ingatlant mégis sokan vásárolnánk. Az is lehet, hogy már van ingatlanunk, de azt bővítenénk, korszerűsítenénk, vagy szívesen felújítnánk. Szükségünk lehet kiszámítható megoldásra fészekrakáshoz. A Takarék Otthon Lakáshitel kiváló partner lehet ebben.

Tovább olvasom
Lakáshitel igénylése előtt állsz? Az átfutási idővel is számolnod kell!

Lakáshitel igénylése előtt állsz? Az átfutási idővel is számolnod kell!

2021.10.18.

A személyi kölcsönöknél megszokott néhány napos vagy akár néhány órás átfutási időre nem számíthatunk ingatlanra felvett jelzáloghitel esetén. A tervezéshez azonban tudnunk kell, hogy mikor kapjuk meg a hitelt.

Tovább olvasom
Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

2021.10.15.

A Magyar Nemzeti Bank október 4-én elindította a Zöld Otthon programját. A program keretében a kereskedelmi bankok fix 2,5%-os kamattal kínálnak jelzáloghitelt új lakás vásárlásához. Az alacsony kamat miatt az elvárt minimális jövedelem is alacsonyabb, így széles körben elérhető lesz az a kamattámogatott konstrukció. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom