Autóhitel kalkulátor 2024

Mekkora összegre van szükséged?

Hány hónapra?

Nettó jövedelemed?

További Beállítások

Válassz bankot

Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés
Az ajánlatokat THM szerint rendeztük sorba
Provident

Provident Tervező kölcsön

Igényelje új ügyfélként*

Törlesztőrészlet 50952 Ft
22 hónapra számítva
THM 12.90 %
Visszafizetendő 1120944 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

K&H

K&H személyi kölcsön autóvásárlásra

Fix törlesztőrészlet

Törlesztőrészlet 26539 Ft
THM 22.47 %
Visszafizetendő 1599840 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

OTP

OTP Személyi kölcsön

Online igénylés akár 15 perc alatt

Törlesztőrészlet 29345 Ft
THM 29.00 %
Visszafizetendő 1768200 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Autóhitel – tényleg egyszerű

A család biztonsága a fontos vagy egy sportos autó a cél? Autót sokféle szempont szerint választunk. Lehet, hogy bővült a család, és nagyobb hely kell. A babakocsinak és a kerékpárnak is be kell már férnie. Vagy egy presztízsautót akarunk. Lehet, hogy ez lesz az első, amit megveszünk, de kellhet egy a bevásárlásokhoz is, második autóként.

A szakértők adatai alapján az öt-hat éves autókat keresik leginkább a használtautó-kereskedésekben. Ezek már nem annyira drágák, mint az újak, de még kevés kilométert futottak, jó állapotban vannak, és akár hosszabb ideig is megtarthatjuk őket. Az új autók áremelkedése elérte a használt autók piacát is. Egy számunkra megfelelő autó több millió forintba is kerülhet, és ha nincs elegendő pénzünk a vásárláshoz, hitellel egészíthetjük ki azt. Autóhitel igénylése egyszerű Tényleg.

Hogy válasszunk autóhitelt? Lízing vagy személyi kölcsön?

Autóhitel igényelhető, akár használt, akár új autóra is költhetjük, de vannak olyan korlátok, amelyekkel számolnunk kell. A személyi kölcsönök hitelösszege például nem haladja meg jelenleg a tízmillió forintot, vagyis az ennél drágább autók vásárlása csak lízinggel vagy fedezetes hitellel oldható meg. Lízing esetében viszont az autó kora lehet a korlát, a legjobb ajánlat maximum 15 éves gépkocsikra vonatkozik.

Autóvásárlás személyi kölcsönből

Klasszikus értelemben vett autóhitel nincs Magyarországon. Autót személyi kölcsönből vagy Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelből vásárolhatunk. Személyi kölcsönből önerő nélkül is tudunk autót vásárolni. Ez komoly előny, és sokat nyomhat a latba a kiválasztásnál. Személyi kölcsönből vásárolt autó esetén, a szabad felhasználhatóság miatt, a hitelt költhetjük az autó átíratására vagy akár az első nagyobb szervizre is. Személyi kölcsön esetén senki nem írja elő számunkra a kötelezően a Casco biztosítás megkötését sem. Az autó életkora is lényegtelen lesz, bármilyen korú autót vásárolhatunk. Bár a személyi kölcsön valamivel drágább lehet, mint a lízing, jelenleg nincs számottevő eltérés a kettő konstrukció árazásában. Egy kis adminisztrációra ugyan szükség lesz, mert az autó adásvételét teljes egészében magunknak kell lebonyolítanunk. Nekünk kell kitöltenünk a papírokat.

Szabad felhasználású személyi kölcsönhöz gyorsan és egyszerűen juthatunk hozzá. Online igényléssel szinte azonnal, de hagyományos igényléskor sem kell többet várnunk néhány napnál. És indulhatunk megvásárolni a kiválasztott autót. Nem kell sokat várnunk. A vásárlást nem kell számlával igazolnunk, több hitelt is igényelhetünk, mint az autó ára, és azt bármire elkölthetjük. A lízingnél azonban némileg eltérnek a szabályok.

Autóvásárlás autólízinggel

Amikor autót lízingelünk, azt csak meghatározott életkorú, vagy meghatározott típusú autóra tehetjük meg egy adott lízingcégnél. Van olyan lízingcég, ami csak egy bizonyos autómárkát hitelez. Mivel az autó a lízingcég tulajdonában marad a futamidő végéig, hiszen mi csak üzembentartók leszünk, a lízingcég előírhatja számunkra a Casco megkötését. Ez biztonságot nyújthat számunkra, hiszen így kötelesek vagyunk megőrizni az autó értékét, de plusz kiadást is jelent. Meghibásodás vagy baleset esetén is nekünk kell állnunk a kiadásokat. Ebben nagy segítséget nyújthat egy Casco biztosítás, hiszen az akkor is téríti az önrész feletti kárunkat, ha mi okoztuk a balesetet.

Lízingnél előírás lehet még a megvásárolni kívánt autó életkora, és az is, hogy mennyi idős lehet az autó, amikor a lízing lejár. Lízingnél mindig kell önerőt vállalnunk, szemben a személyi kölcsönből történő vásárlással, ráadásul a lízing díja nagyban függ az általunk vállalt önerő mértékétől.

A legkedvezőbb hitel

Új autó rendeléskor a várakozási idő, elsősorban a népszerűbb típusoknál, a duplájára, egyes esetekben a háromszorosára nőtt. Használt autó esetében ilyen probléma nincs. És ki akar akár egy évet várni az autójára? Használt autót azonnal vásárolhatunk, már csak a megfelelő konstrukciót kell megtalálnunk.

Ha eldöntöttük, hogy autólízinggel vagy személyi kölcsönből vásároljuk meg a kiválasztott autót, meg kell találnunk a számunkra legkedvezőbb hitelkonstrukciót. Néhány évtizede ez nem volt egyszerű, végig kellett járni a bankokat, ma már azonban erre nincs szükség. Hitelkalkulátor segítségével a piacon elérhető összes hitelt összehasonlíthatjuk otthonról, a karosszékünkből. Alapos munkát kell végeznünk, hiszen több tízezer forint eltérés is lehet a konstrukciók között. Ezt a pénzt pedig inkább költsük másra. A hitelkalkulátorban meg kell adnunk a hitelösszeget, és az általunk választott futamidőt, és máris láthatjuk a havi törlesztőrészletet. Ha ez belefér a havi költségvetésünkbe, indíthatjuk az igénylést.

Az autóhitel igénylés folyamata

Amikor autót vásárolunk, fel kell készülnünk a hiteligénylésre. Szükségünk lesz dokumentumokra, és az alapfeltételeknek is meg kell felelnünk. A bank egy előzetes, néhány perces hitelbírálattal meg tudja mondani nekünk, hogy nagy valószínűséggel hitelképesek vagyunk-e. Ezek után kell benyújtanunk a bank által elvárt dokumentumokat.

A bank kérni fog jövedelemigazolást. Ezt a munkáltatónk állítja ki, egy hónapnál nem lehet régebbi, és olyan munkahelyről kell származnia, ahol már legalább három hónapja dolgozunk. Vállalkozók a NAV-tól kérhetnek jövedelemigazolást az előző évről, nyugdíjasok pedig nyugdíjigazolvány és nyugdíjszelvények ellenében, vagy NYUFIG igazolással vehetnek fel kölcsönt. Kell majd személyi igazolvány és lakcímkártya, és szükség lesz az adókártyánkra is.

A pénzintézetek eltérő gyakorlata miatt mindig tájékozódjunk hitelfelvétel előtt. A bank kérhet ugyanis nem szokványos dokumentumokat, például egy őstermelői igazolást vagy valamilyen hivatalos dokumentum a kiegészítő jövedelemről (GYES, GYED, szociális juttatás stb.). És ha nem a számlavezető bankunknál vesszük fel a hitelt, szükség lehet a kiadásaidat igazoló bankszámlakivonatra is, általában két hónapra visszamenőleg.

A bank által kért dokumentumok benyújtása után a végleges hitelbírálat következik, és pozitív döntés esetén néhány napon belül megkapjuk a kért összeget. Aztán indulhatunk autót venni.

Autóhitel kalkulátor

Az gépkocsi hitel kalkulátor segít meghatározni, hogy mennyi lesz a havi törlesztőrészlet egy autóhitelnél.

Ehhez meg kell adni a hitelösszeget és a futamidőt. A kalkulátor kiszámolja a havi törlesztőrészletet és a teljes visszafizetendő összeget. A pontos eredmény érdekében fontos, hogy helyes adatokat adjunk meg.

A kamat és a THM jelentősen befolyásolja a törlesztőrészlet mértékét, így érdemes összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait. A kalkulátor segít megtalálni a legjobb ajánlatot az egyéni pénzügyi helyzet alapján.

A kalkulátor gyors és egyszerű módja annak, hogy tervezni tudjuk az autóvásárlást és meghatározzuk, mennyit kell havonta fizetnünk. Az eredmények alapján könnyen módosíthatjuk a hitelösszeget vagy a futamidőt, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb megoldást.

A kalkulátor segít elkerülni az esetleges túlzott terheket és meghatározni, milyen autót engedhetünk meg magunknak. A kamatok és feltételek változhatnak, így időről időre érdemes frissíteni a kalkulációt.

Az autó hitel kalkulátorok elérhetők weboldalakon, így könnyen hozzáférhetőek az információk.

autóhitel igénylés

Autóvásárlási hitel – gépjármű hitel – használtautó hitel

Az autó hitel, autóvásárlási hitel, gépjárműhitel, használtautó hitel és autókölcsön között nincs lényeges különbség a hitel természetét vagy célját tekintve, mind ugyanarról az alapelvről szólnak: pénzügyi segítséget nyújtanak az autó vásárlásához.

Az elnevezések közötti különbség inkább a nyelvi variációkból és a marketingből ered.

Az „autóhitel” egy általános kifejezés, amely az autóvásárlás finanszírozására utal. Az „autóvásárlási hitel” és „gépjárműhitel” szintén ugyanazt a célt szolgálják, csak más szavakkal.

A „használtautó hitel” kifejezés azt jelzi, hogy a hitelt használt autó vásárlásához igényelhetjük, míg az „autókölcsön” egy általános kifejezés, amely lehetőséget teremt bármilyen autóhoz való finanszírozásra, legyen az új vagy használt.

Minden esetben a hitel összegét, a futamidőt, a kamatot és a visszafizetési feltételeket személyes pénzügyi helyzetünk és céljaink alapján kell megválasztani. A lényeg, hogy ezek a kifejezések ugyanazt a hitelterméket célozzák meg, csak eltérő elnevezéseken keresztül.

Autóhitel feltételek

2024-ben az autó hitel felvételének feltételei a következők:

 • Életkor: az igénylőnek legalább 18 évesnek kell lennie, és a legtöbb bank 65 éves korhatárig hitelez.
 • Jövedelem: a pénzintézetek legalább a minimálbérrel megegyező havi nettó jövedelmet várnak el, de a gyakorlatban jobb, ha fel tudunk mutatni legalább 250-300 ezer forintos havi jövedelmet.
 • Munkaviszony: a bankok általában legalább 2-3 hónap folyamatos munkaviszonyt várnak el, azzal a kiegészítéssel, hogy az igénylő nem állhat próbaidő vagy felmondási idő alatt.
 • Bankszámlamúlt: a bankok elvárják, hogy az igénylő rendelkezzen legalább 6 hónapos bankszámlatörténettel.
 • Hitelkérelem: az igénylőnek be kell nyújtania a banknak egy hitelkérelmet, amelyben meg kell adnia a személyes adatait, jövedelmét, munkaviszonya adatait és a kért hitelösszeget.

Az autó hitel felvételének feltételei bankonként eltérőek lehetnek, ezért érdemes összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait.

Ezenkívül az autó hitel (lízing) felvételéhez az igénylőnek egyes esetekben biztosítást kell kötnie az autóra. A biztosítás díja az autó értékétől és a hitelösszegtől függ.

Az autó hitel törlesztése általában havi rendszerességgel történik. A törlesztőrészlet összege az autó értékétől, a hitelösszegtől, a futamidőtől és a kamattól függ.

Az autó hitel felvétele előtt érdemes megfontolni a következőket:

 • Mennyi pénzt tudunk bevállalni hitelként?
 • Mennyit tudunk havonta törleszteni?
 • Mennyi ideig szeretnénk törleszteni a hitelt?

A hitel felvétele előtt fontos tájékozódni az aktuális kamatokról és a bankok ajánlatairól.

A fix kamatozású autóhitel

A fix kamatozású autóhitel esetében a kamat a futamidő alatt nem változik.

Ez azt jelenti, hogy a törlesztőrészlet összege is fix marad, így könnyebben tervezhető a hiteltörlesztés.

A fix kamatozású autó hitel előnyei:

 • A kamat a futamidő alatt nem változik, így a törlesztőrészlet összege is fix marad. Ez nagyobb biztonságot nyújt az adósnak.
 • A törlesztőrészlet összege fix marad, így könnyebben tervezhető a hiteltörlesztés.
 • A fix kamatozású autó hitel esetében a törlesztőrészlet összege a futamidő alatt nem változik, így az adós könnyebben átlátja a hiteltörlesztést.

A fix kamatozású autó hitel hátrányai:

 • A fix kamatozású autó hitel esetében a kamat magasabb lehet, mint a változó kamatozású hitelek esetében.
 • A kamat a futamidő alatt nem változik, így az adós nem tud reagálni a kamat változására.
 • Akkor lehet jó megoldás, ha az adós biztonságra törekszik és könnyen tervezhető hitelt szeretne.

A fix kamatozású autó hitel igénylése előtt érdemes összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait, hogy megtaláljuk a számunkra legkedvezőbbet.

Ki vehet fel autóhitelt?

Autó hitelt azok vehetnek fel, akik autót szeretnének vásárolni, de nem rendelkeznek elegendő saját tőkével a vételárra, és pénzügyi segítségre van szükségük.

Az autó hitelt az alábbi személyek vagy csoportok vehetik fel:

Magánszemélyek: minden olyan személy, aki jogosult autót vásárolni, lehetőséget kap arra, hogy autó hitelt vegyen fel, ideértve az új és használt autókat egyaránt.

Cégek és vállalkozások: vállalatok, kisvállalkozások és más szervezetek is vehetnek fel autó hitelt céges gépjárművek vásárlásához vagy flotta bővítéséhez.

Önkormányzatok és közintézmények: helyi önkormányzatok és közintézmények is használhatnak autó hitelt, például rendőrségi autók vagy iskolai buszok beszerzésére.

Civil szervezetek és egyesületek: bizonyos esetekben szövetkezetek, egyesületek vagy más közösségi szervezetek is vehetnek fel autó hitelt közös gépjárművek beszerzéséhez vagy projektjeik támogatásához.

Fontos tudni, hogy az autó hitel felvételéhez a hitelintézetek megvizsgálják a hitelképességet, amely magában foglalja a hitelképességi értékelést és a jövedelemigazolást. Azok, akik rendelkeznek jó hitelminősítéssel és stabil jövedelemmel, könnyebben kaphatnak jó feltételekkel autó hitelt.

Autó hitelt mindenkinek

A legjobb autó hitel elérhető lehet mindenki számára. A hitel autóvásárláshoz esélyt ad arra, hogy egy minőségi, nekünk megfelelő gépkocsit használjunk. Az új autó hitel igénylésének folyamat ráadásul végtelenül egyszerű. Egy jó hitel autóra? Autó finanszírozás? Elérhető mindenkinek.

Az autó hitel tulajdonképpen egy személyi kölcsön.

A személyi kölcsön egy olyan hitelfajta, ami lehetővé teszi, hogy pénzt vegyünk fel egy adott célra, és azt az adott összeget visszafizessük meghatározott idő alatt. A személyi kölcsön általában kisebb összegekről szól, és az éves kamatok magasak lehetnek.

Azonban a személyi kölcsön nagy előnye, hogy azt szabadon fel lehet használni, így nem csak autóvásárlásra, hanem egyéb kiadásokra is igénybe vehető.

A személyi kölcsön felvétele előtt fontos alaposan megvizsgálni a törlesztőrészleteket, az éves kamatot, az egyéb díjakat és a fizetési feltételeket.

Érdemes megfontolni a különböző hitelajánlatokat, és összehasonlítani azokat, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb hitelt. A bankok feltételei ugyanis eltérhetnek.

Az autó hitel kalkulátort használva már otthon tisztában lehetünk a hitelünk várható költségeivel. Tudhatjuk a törlesztőrészletet. Így azt is tudhatjuk, hogy az autót meg tudjuk-e vásárolni.

De hogy lehet ezt otthonról, kényelmesen megtudni? A megoldás az autó hitel kalkulátor. Az kalkulátorba be kell írni a hitelösszeget és a futamidőt. A hitelösszeg lesz az az összeg, amiből autót szeretnénk vásárolni.

A hitelösszeg megadásánál gondolhatunk arra is, hogy nem csak az autó kerül majd pénzbe, de az átírásnak is lesznek költségei. Autó hitel igénylésekor ugyanis lehetőségünk van arra, hogy az autó áránál magasabb hitelt igényeljünk, az autó hitel ugyanis szabad felhasználású.

A futamidőt mi határozzuk meg. Annyi hónapot kell beírni az autóhitel kalkulátorba, amennyi alatt vissza szeretnénk fizetni a hitelt. Amikor megadtuk a hitelösszeget és a futamidőt, az autóhitel kalkulátor megmutatja a törlesztőrészletet.

Mi kell az autóhitelhez?

Az autó hitel felvételéhez az alábbi dokumentumok szükségesek:

 • Személyazonosító okmányok: érvényes személyi igazolvány, adókártya, lakcímkártya.
 • Hitelkérelem: a bank által kitöltendő dokumentum, amelyben meg kell adni a személyes adatokat, jövedelmet, munkaviszony adatait és a kért hitelösszeget.
 • Jövedelemigazoló dokumentumok: munkáltatói igazolás, NAV igazolás, nyugdíjfolyósítási igazolás, stb.
 • Bankszámlatörténet: a bankszámla utolsó 3 hónapra vonatkozó kivonatai.
 • Egyéb dokumentumok: a bank igényei szerint, például adóbevallás.

De jó ötlet az autó vásárlás hitelre?

Az autó vásárlása hitelre jó ötlet lehet bizonyos körülmények között, de fontos alaposan átgondolni a döntést, és figyelembe venni a saját pénzügyi helyzetünket.

Néhány dolog, amit érdemes megfontolni:

Pénzügyi helyzet: először is, értékelje saját pénzügyi helyzetét. Van-e elegendő saját tőkéje az autó vásárlásához, vagy szüksége van hitelre? Ha nincs elegendő pénzünk az autóra, akkor a hitel lehetőséget nyújthat.

Hitelképesség: vizsgálja meg saját hitelképességét. Ha jó hitelminősítéssel rendelkezik, könnyebben kaphat kedvező feltételekkel autóhitelt, például alacsonyabb kamattal.

Kamat és költségek: figyelje meg a kínált kamatot és az összes költséget (kezelési költség, biztosítás THM). Ha a hitel költségei túl magasak, akkor hosszú távon többet fizethet az autóért.

Futamidő: gondolja át, mennyi ideig szeretné visszafizetni a hitelt. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb lesz a havi törlesztőrészlet, de hosszabb ideig lesz adósa a hitelintézetnek.

Alternatívák: vizsgáljon meg más finanszírozási lehetőségeket is, például lízinget vagy készpénzes vásárlást. Néha ezek jobb lehetőségeket kínálhatnak.

Kötelezettségek: az autóhitel felvétele kötelezettséget jelent hosszú távon. Fontos, hogy a havi törlesztőrészletek ne terheljék túl, és legyen elegendő tartalékunk a váratlan kiadásokra.

Autó értéke: az autó értékének csökkenése miatt fontos, hogy a hitel visszafizetése ne haladja meg az autó valós értékét.

Minden esetben érdemes alaposan összehasonlítani a különböző hitelajánlatokat és mérlegelni az egyéni körülményeket. Az autóhitel jó lehetőség lehet, ha jól tervezik meg, és megfelel a saját pénzügyi lehetőségeknek, de felelősségteljes döntés meghozatala során elengedhetetlen a körültekintő megfontolás.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Autóhitel kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Autóhitel kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Autóhitel kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Autóhitel kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Kifejezetten autóhitel nincs. Autólízing van, de hitelként a szabad felhasználású személyi kölcsönt vagy a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt lehet autóvásárlásra felhasználni.

Autólízing esetén a lízingcég meghatározza az autó korát, és azt is, hogy hány éves lehet az autó a szerződés lejártakor. Személyi kölcsön vagy Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel esetén, mivel ezek szabad felhasználású hitelfajták, és így bármire elkölthetőek, nem számít az autó életkora.

A lízing valamivel olcsóbb hitel, de árban nincs jelentős eltérés a két termék között.

Személyi kölcsönnél vagy Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelnél igen, autólízing esetén a lízingcég köti meg a szerződést.

Autóhitelhez a személyi kölcsönökhöz szükséges dokumentumokra lesz szükség. Hitelfelvétel előtt tájékozódjunk a pénzintézetnél, pontos felvilágosítást fogunk kapni a kért dokumentumokról.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Babaváró hitel: mire számíthatunk, ha nem jön a baba?

A Babaváró hitel az egyik legnépszerűbb támogatási forma szabad felhasználhatósága miatt. Ahhoz azonban, hogy a támogatás kamatmentes legyen, gyermekünknek kell születni. De mi történik, ha nem teljesítjük ezt a feltételt? És milyen következménnyel számoljunk, ha nem jön a baba? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Ezeket a dokumentumokat szerezd be az otthonfelújítási támogatáshoz

Újra lesz otthonfelújítási támogatás. A támogatás része egy kamatmentes hitel is, ennek az igényléséhez pedig, mint minden hiteligénylésnek, feltétele, hogy az igénylő benyújtsa a szükséges dokumentumokat. Szakértőink utánajártak, hogy milyen dokumentumokra kehet szükség, hogy gördülékenyen menjen az igénylés. Mutatjuk, hogy mik is ezek.

Tovább olvasom
Melyik állampapírral érhetjük el jelenleg a legmagasabb hozamot?

Az állampapírok az elmúlt év sláger befektetései voltak, idénre azonban már mérséklődtek az elérhető hozamok. Utánajártunk, hogy idén melyik állampapírral érhetjük el a legmagasabb hozamot, és azt is megmutatjuk, hogy mit gondolnak erről a befektetési formáról a befektetők és a szakértők.

Tovább olvasom
Így válaszd ki vállalkozóként a megfelelő lakossági hitelt

Vállalkozóként is igényelhető lakossági hitel. Ennek két oka lehet: egy lakossági hitel felhasználható a vállalkozás fejlesztéséhez vagy működéséhez, és egy vállalkozónak is szüksége lehet lakossági hitelre. De mennyire okoz nehézséget a jövedelem igazolása vállalkozóként? A lakossági hitelfelvétel vállalkozóként nehezebb lesz? Utánajártunk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával