Bankszámla gyakori készpénzfelvételhez

Számládra érkező összeg

Hány éves vagy?

Bankok szerint

További Beállítások

Bankon kívüli utalások havonta

Eseti átutalások
Darabszám
db
Összesen
Ft
Állandó utalások
Darabszám
db
Összesen
Ft
Csoportos beszedések
Darabszám
db
Összesen
Ft

Készpénzfelvételek havonta

Készpénzfelvétel saját ATM-ből
Darabszám
db
Összesen
Ft
Készpénzfelvétel idegen ATM-ből
Darabszám
db
Összesen
Ft
Készpénzfelvétel külföldön, ATM-ből
Darabszám
db
Összesen
Ft

Bankkártyás fizetések havonta

Vásárlások bankkártyával
Darabszám
db
Összesen
Ft
Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés
OTP

Smart számlacsomag

18-35 év közöttieknek ajánljuk

Költségek az 1. évben 12936 Ft
Költségek a 2. évben 16438 Ft
Havi számlavezetési díj 0 Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

CIB

CIB ECO Bankszámla

Akár 0 Ft havi számlavezetési díj*

Költségek az 1. évben 18792 Ft
Költségek a 2. évben 25314 Ft
Havi számlavezetési díj 0 Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

granitbank

GRÁNIT Digitális Bankszámla

Szelfivel most 40 000 Ft jóváírással!

Költségek az 1. évben 13050 Ft
Költségek a 2. évben 13050 Ft
Havi számlavezetési díj 0 Ft
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

Bankszámla gyakori készpénzfelvételhez

A bankszámla gyakori készpénzfelvételhez azoknak való, akiknek fontosak a kényelem és a minőségi kiszolgálás mellett a díjak is. A bankszámla gyakori készpénzfelvételhez segíthet csökkenteni a készpénzfelvétellel járó díjat.

Két alkalom ingyenes havonta – lakossági bankszámláról ingyenes készpénzfelvétel

Magyarországon a folyószámlákhoz kapcsolódó készpénzfelvétel díját a 2009. évi LXXXV. törvény 36/A. §-a szabályozza.

E szerint minden bankszámlához kapcsolódóan havonta kétszer, összesen legfeljebb 150 ezer forintig lehet ingyenesen készpénzt felvenni belföldi ATM-ből, amennyiben az ügyfél nyilatkozik arról, hogy igénybe kívánja venni az ingyenes készpénzfelvételt.

A nyilatkozatot a banknál, a bankfiókban, az internetbankban vagy a mobilbankban lehet megtenni.

A 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételi keret minden számlatulajdonosra vonatkozik, azaz ha egy családban több számlatulajdonos is van, akkor együttesen is igénybe vehetik az ingyenes készpénzfelvételt.

Az ingyenes készpénzfelvétel a bankkártya típusától függetlenül igénybe vehető, azaz a bankkártya lehet betéti kártya vagy akár virtuális kártya is.

Az ingyenes készpénzfelvétel csak belföldi ATM-ből vehető igénybe, külföldi ATM-ből történő készpénzfelvételért a bankok díjat számítanak fel.

A 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételi keret csak a bank automatából történő készpénzfelvételre vonatkozik, azaz a bankfiókban történő készpénzfelvételért a bankok díjat számítanak fel.

Néhány tipp az ingyenes készpénzfelvételhez:

 • ha lehetséges, használjuk a saját bankunk ATM-ét, hogy elkerüljük a készpénzfelvétel díját.
 • ismerjük meg a bankunk ATM-einek készpénzfelvételi díjait, hogy a lehető legolcsóbb helyen vegyünk fel pénzt.
 • ha külföldi ATM-et használunk, akkor számítsunk rá, hogy magasabb díjat kell fizetnünk a készpénzfelvételért

Mi számít gyakori készpénzfelvételnek?

Az Akölcsön pénzügyi szakértői szerint az, hogy mi számít gyakori készpénzfelvételnek egy bankszámláról, a bankok saját pénzügyi politikájuk és számlatípusaik feltételei határozzák meg.

Nincs egyetlen általános szabály arra vonatkozóan, hogy hány készpénzfelvétel tekinthető gyakorinak, mivel ez bankonként változhat.

Azonban a bankok figyelembe veszik a következő tényezőket:

 • Havi számok: a legtöbb bank havi bontásban értékeli a készpénzfelvételeket. Ha valaki rendszeresen havi többször vesz fel készpénzt a számlájáról, az számíthat gyakorinak.
 • Összeg: a felvett összeg is számít. Például havonta többször 10 000 forintot felvenni valószínűleg kevésbé számít gyakorinak, mint havonta többször 100 000 forintot felvenni.
 • Számlatípus: az ingyenes készpénzfelvételi lehetőségek és korlátozások eltérhetnek a különböző bankszámla típusok esetében. Például egy prémium vagy VIP számla esetén több ingyenes készpénzfelvételi lehetőség lehet.
 • Egyedi banki pénzügyi politika: minden bank saját belső szabályokat és pénzügyi politikát alkothat a készpénzfelvételekkel kapcsolatban. Ezek a szabályok változhatnak idővel, és különbözhetnek a versenytársakétól.

A legjobb módja annak, hogy megtudjuk, mi számít gyakori készpénzfelvételnek a saját bankszámlánk esetében, az, ha a bankunkhoz fordulunk, és megkérdezzük őket a számla típusa és feltételei szerint.

A bankok hajlandóak lehetnek személyre szabott megoldásokat kínálni az ügyfeleiknek, különösen, ha magasabb összegű vagy rendszeres készpénzfelvétellel rendelkező számlát tartanak fenn.

Készpénzfelvétel bankfiókban és ATM-ből

Magyarországon készpénzt felvenni az alábbi helyeken lehet:

 • Bankfiók. Bankfiókokban magasabb a díj a készpénzfelvételért, mintha az ATM-et használjuk.
 • ATM. ATM-ekben a bankok díjat számítanak fel a készpénzfelvételért, azonban sok bank kínál ingyenes készpénzfelvételt is bizonyos feltételek mellett, például ha a saját bankunk kártyáját használjuk, vagy ha havonta meghatározott összeget költünk a bankkártyánkról.
 • Pénzváltó. Pénzváltókban általában magasabb díjat számítanak fel a készpénzfelvételért, mint a bankok vagy az ATM-ek.

A készpénzfelvétel díjait a bankok és a pénzváltók honlapjain lehet megtalálni. Ha lehetséges, használjuk a saját bankunk automatáját, hogy elkerüljük a készpénzfelvétel díját. Ismerjük meg a bankunk és a pénzváltónk készpénzfelvételi díjait, hogy a lehető legolcsóbb helyen vegyünk fel pénzt.

Hogyan válasszunk számlát?

A számlaválasztásnál, ha gyakori készpénzfelvételt tervezünk, a következő szempontokat kell figyelembe vennünk:

 • Készpénzfelvételi díjak: a legtöbb bank díjat számít fel a készpénzfelvételért, ha nem a saját bankunk ATM-ét használjuk. Fontos, hogy összehasonlítsuk a különböző bankok készpénzfelvételi díjait, hogy a lehető legolcsóbb megoldást találjuk meg.
 • Ingyenes készpénzfelvételi keret: egyes bankok ingyenes készpénzfelvételt kínálnak bizonyos feltételek mellett, például ha havonta meghatározott összeget költünk a bankkártyánkról. Ha gyakran veszünk fel készpénzt, érdemes olyan számlát választani, amely ingyenes készpénzfelvételi kerettel rendelkezik.
 • ATM-ek elhelyezkedése: ha gyakran veszünk fel készpénzt, lényeges, hogy a bankunk ATM-jei jól helyezkedjenek el. Ellenőrizzük, hogy ingyenesen vehetünk-e fel készpénzt a saját bankunk ATM-eiből, és hogy ezek az automaták könnyen elérhetőek-e a számunkra.
 • Használjuk a saját bankunk ATM-ét: ha lehetséges, használjuk a saját bankunk ATM-ét, hogy elkerüljük a magas készpénzfelvételi díjakat.
 • Hasonlítsuk össze a különböző bankok készpénzfelvételi díjait: lényeges, hogy összehasonlítsuk a különböző bankok készpénzfelvételi díjait, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg. A bankszámla gyakori készpénzfelvételhez segíthet csökkenteni a készpénzfelvétellel járó díjat.

Ha ezeket a szempontokat figyelembe vesszük, akkor biztosan megtalálhatjuk a bankszámlát, ami a legjobban megfelel az igényeinknek. A bankszámla kereső gyakori készpénzfelvétel esetén segíthet ebben. A bankszámla kalkulátor gyakori készpénzfelvétel esetén is igazán nagy segítség. A bankszámla gyakori készpénzfelvételhez segíthet csökkenteni a készpénzfelvétellel járó díjat.

A bankszámla összehasonlítás gyakori készpénzfelvétel esetén sem hagyható ki. Bankszámla legolcsóbb készpénzfelvétel lehetőségével; ez az, ami kell nekünk. A bankszámla gyakori készpénzfelvételhez segíthet csökkenteni a készpénzfelvétellel járó díjat.

A bankszámla készpénzfelvétel díja döntően befolyásolhatja a választásunkat. Ha a készpénzfelvétel bankszámláról nagyon fontos nekünk, akkor olyan bankszámla készpénzfelvétel lehetőséget kell találnunk, ami a legmegfelelőbb. Szolgáltatásban és árban is.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Bankszámla gyakori készpénzfelvételhez - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Bankszámla gyakori készpénzfelvételhez - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Bankszámla gyakori készpénzfelvételhez - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Bankszámla gyakori készpénzfelvételhez - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A bankok gyakran felszámolnak díjat a készpénzfelvételért, különösen, ha az idegen ATM-ből történik. Fontos, hogy tisztában legyünk ezekkel a díjakkal, mielőtt egy számlát kiválasztunk.

Ha ellopják a kártyánkat, azonnal értesítsük a bankot. A bank letilthatja a kártyát, és újat állíthat ki. Fontos, hogy a bankkártya-használat után mindig ellenőrizzük a számlánkat, hogy ne legyenek visszaélések.

A legtöbb ATM lehetővé teszi a készpénzfelvételt, de az ATM-ek díjat számíthatnak fel. Számos bankban is van lehetőség készpénzfelvételre a pénztárból.

A bankok sok különböző típusú bankszámlát kínálnak a gyakori készpénzfelvételhez. Ezek a számlák különböző előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek, ezért fontos, hogy összehasonlítsuk őket, mielőtt döntést hoznánk.

A bankok korlátozhatják a készpénzfelvételek számát havonta. Fontos, hogy tisztában legyünk ezekkel a korlátozásokkal, mielőtt egy számlát kiválasztunk.

A bankok számos biztonsági intézkedést tesznek a készpénzfelvételért, például PIN kódot kérnek, és megkövetelhetik, hogy a felhasználók azonosítsák magukat.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Lakáshitel kisokos: Rövid vagy hosszú futamidő a jobb választás?

Az otthonvásárlás egyik legnagyobb kihívása az lehet, hogy milyen típusú lakáshitelt válasszunk. Az egyik legfontosabb döntés, amit ebben az összefüggésben kell meghoznunk, az a futamidő hossza. Rövid vagy hosszú futamidővel érdemes-e vállalni a hitelt? Melyik a megfelelő választás? Utánajártunk, és megvizsgáltuk a két lehetőség előnyeit és hátrányait, hogy segítsünk a legjobb döntés meghozatalában. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Fizetési kérelem küldése mostantól mindenkinek lehetőség!

A fizetési kérelem egy modern és egyszerű pénzügyi megoldás. Kevesen ismerik és használják, pedig már minden banknak elérhetővé kell tennie ezt a szolgáltatást. De mi az a fizetési kérelem? Mire jó? Kinek érdemes használni? Minden felmerülő kérdésre válaszolunk.

Tovább olvasom
Hogyan válasszunk bankszámlát nyugdíjasként?

Nyugdíjasként is jó, ha van bankszámlánk. Egy bankszámla sok mindenre jó lehet. De mire használhatjuk nyugdíjasként a bankszámlánkat? Érdemes nyitni? Hogyan válasszuk ki a legjobbat? Pénzügyi szakértőink cikke.

Tovább olvasom
Hogyan csökkenthetjük a személyi kölcsön költségeit?

A személyi kölcsön gyorsan és egyszerűen igényelhető. De ha már pénzre van szükségünk, hogyan szerezhetünk minél alacsonyabb kamattal? Mire figyeljünk? Mik a lehetőségek? Utánajártunk, és megmutatjuk, hogyan csökkenthetjük a személyi kölcsön költségeit. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával