Bankszámla gyakori készpénzfelvételhez

Bankszámla gyakori készpénzfelvételhez

A bankszámla gyakori készpénzfelvételhez azoknak való, akiknek fontosak a kényelem és a minőségi kiszolgálás mellett a díjak is. A bankszámla gyakori készpénzfelvételhez segíthet csökkenteni a készpénzfelvétellel járó díjat.

Két alkalom ingyenes havonta – lakossági bankszámláról ingyenes készpénzfelvétel

Magyarországon a folyószámlákhoz kapcsolódó készpénzfelvétel díját a 2009. évi LXXXV. törvény 36/A. §-a szabályozza.

E szerint minden bankszámlához kapcsolódóan havonta kétszer, összesen legfeljebb 150 ezer forintig lehet ingyenesen készpénzt felvenni belföldi ATM-ből, amennyiben az ügyfél nyilatkozik arról, hogy igénybe kívánja venni az ingyenes készpénzfelvételt.

A nyilatkozatot a banknál, a bankfiókban, az internetbankban vagy a mobilbankban lehet megtenni.

A 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételi keret minden számlatulajdonosra vonatkozik, azaz ha egy családban több számlatulajdonos is van, akkor együttesen is igénybe vehetik az ingyenes készpénzfelvételt.

Az ingyenes készpénzfelvétel a bankkártya típusától függetlenül igénybe vehető, azaz a bankkártya lehet betéti kártya vagy akár virtuális kártya is.

Az ingyenes készpénzfelvétel csak belföldi ATM-ből vehető igénybe, külföldi ATM-ből történő készpénzfelvételért a bankok díjat számítanak fel.

A 150 ezer forintos ingyenes készpénzfelvételi keret csak a bank automatából történő készpénzfelvételre vonatkozik, azaz a bankfiókban történő készpénzfelvételért a bankok díjat számítanak fel.

Néhány tipp az ingyenes készpénzfelvételhez:

 • ha lehetséges, használjuk a saját bankunk ATM-ét, hogy elkerüljük a készpénzfelvétel díját.
 • ismerjük meg a bankunk ATM-einek készpénzfelvételi díjait, hogy a lehető legolcsóbb helyen vegyünk fel pénzt.
 • ha külföldi ATM-et használunk, akkor számítsunk rá, hogy magasabb díjat kell fizetnünk a készpénzfelvételért

Mi számít gyakori készpénzfelvételnek?

Az Akölcsön pénzügyi szakértői szerint az, hogy mi számít gyakori készpénzfelvételnek egy bankszámláról, a bankok saját pénzügyi politikájuk és számlatípusaik feltételei határozzák meg.

Nincs egyetlen általános szabály arra vonatkozóan, hogy hány készpénzfelvétel tekinthető gyakorinak, mivel ez bankonként változhat.

Azonban a bankok figyelembe veszik a következő tényezőket:

 • Havi számok: a legtöbb bank havi bontásban értékeli a készpénzfelvételeket. Ha valaki rendszeresen havi többször vesz fel készpénzt a számlájáról, az számíthat gyakorinak.
 • Összeg: a felvett összeg is számít. Például havonta többször 10 000 forintot felvenni valószínűleg kevésbé számít gyakorinak, mint havonta többször 100 000 forintot felvenni.
 • Számlatípus: az ingyenes készpénzfelvételi lehetőségek és korlátozások eltérhetnek a különböző bankszámla típusok esetében. Például egy prémium vagy VIP számla esetén több ingyenes készpénzfelvételi lehetőség lehet.
 • Egyedi banki pénzügyi politika: minden bank saját belső szabályokat és pénzügyi politikát alkothat a készpénzfelvételekkel kapcsolatban. Ezek a szabályok változhatnak idővel, és különbözhetnek a versenytársakétól.

A legjobb módja annak, hogy megtudjuk, mi számít gyakori készpénzfelvételnek a saját bankszámlánk esetében, az, ha a bankunkhoz fordulunk, és megkérdezzük őket a számla típusa és feltételei szerint.

A bankok hajlandóak lehetnek személyre szabott megoldásokat kínálni az ügyfeleiknek, különösen, ha magasabb összegű vagy rendszeres készpénzfelvétellel rendelkező számlát tartanak fenn.

Készpénzfelvétel bankfiókban és ATM-ből

Magyarországon készpénzt felvenni az alábbi helyeken lehet:

 • Bankfiók. Bankfiókokban magasabb a díj a készpénzfelvételért, mintha az ATM-et használjuk.
 • ATM. ATM-ekben a bankok díjat számítanak fel a készpénzfelvételért, azonban sok bank kínál ingyenes készpénzfelvételt is bizonyos feltételek mellett, például ha a saját bankunk kártyáját használjuk, vagy ha havonta meghatározott összeget költünk a bankkártyánkról.
 • Pénzváltó. Pénzváltókban általában magasabb díjat számítanak fel a készpénzfelvételért, mint a bankok vagy az ATM-ek.

A készpénzfelvétel díjait a bankok és a pénzváltók honlapjain lehet megtalálni. Ha lehetséges, használjuk a saját bankunk automatáját, hogy elkerüljük a készpénzfelvétel díját. Ismerjük meg a bankunk és a pénzváltónk készpénzfelvételi díjait, hogy a lehető legolcsóbb helyen vegyünk fel pénzt.

Hogyan válasszunk számlát?

A számlaválasztásnál, ha gyakori készpénzfelvételt tervezünk, a következő szempontokat kell figyelembe vennünk:

 • Készpénzfelvételi díjak: a legtöbb bank díjat számít fel a készpénzfelvételért, ha nem a saját bankunk ATM-ét használjuk. Fontos, hogy összehasonlítsuk a különböző bankok készpénzfelvételi díjait, hogy a lehető legolcsóbb megoldást találjuk meg.
 • Ingyenes készpénzfelvételi keret: egyes bankok ingyenes készpénzfelvételt kínálnak bizonyos feltételek mellett, például ha havonta meghatározott összeget költünk a bankkártyánkról. Ha gyakran veszünk fel készpénzt, érdemes olyan számlát választani, amely ingyenes készpénzfelvételi kerettel rendelkezik.
 • ATM-ek elhelyezkedése: ha gyakran veszünk fel készpénzt, lényeges, hogy a bankunk ATM-jei jól helyezkedjenek el. Ellenőrizzük, hogy ingyenesen vehetünk-e fel készpénzt a saját bankunk ATM-eiből, és hogy ezek az automaták könnyen elérhetőek-e a számunkra.
 • Használjuk a saját bankunk ATM-ét: ha lehetséges, használjuk a saját bankunk ATM-ét, hogy elkerüljük a magas készpénzfelvételi díjakat.
 • Hasonlítsuk össze a különböző bankok készpénzfelvételi díjait: lényeges, hogy összehasonlítsuk a különböző bankok készpénzfelvételi díjait, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg. A bankszámla gyakori készpénzfelvételhez segíthet csökkenteni a készpénzfelvétellel járó díjat.

Ha ezeket a szempontokat figyelembe vesszük, akkor biztosan megtalálhatjuk a bankszámlát, ami a legjobban megfelel az igényeinknek. A bankszámla kereső gyakori készpénzfelvétel esetén segíthet ebben. A bankszámla kalkulátor gyakori készpénzfelvétel esetén is igazán nagy segítség. A bankszámla gyakori készpénzfelvételhez segíthet csökkenteni a készpénzfelvétellel járó díjat.

A bankszámla összehasonlítás gyakori készpénzfelvétel esetén sem hagyható ki. Bankszámla legolcsóbb készpénzfelvétel lehetőségével; ez az, ami kell nekünk. A bankszámla gyakori készpénzfelvételhez segíthet csökkenteni a készpénzfelvétellel járó díjat.

A bankszámla készpénzfelvétel díja döntően befolyásolhatja a választásunkat. Ha a készpénzfelvétel bankszámláról nagyon fontos nekünk, akkor olyan bankszámla készpénzfelvétel lehetőséget kell találnunk, ami a legmegfelelőbb. Szolgáltatásban és árban is.

Így kaphatod meg a hitelt

Bankszámla gyakori készpénzfelvételhez - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Bankszámla gyakori készpénzfelvételhez - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Bankszámla gyakori készpénzfelvételhez - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Bankszámla gyakori készpénzfelvételhez - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A bankok gyakran felszámolnak díjat a készpénzfelvételért, különösen, ha az idegen ATM-ből történik. Fontos, hogy tisztában legyünk ezekkel a díjakkal, mielőtt egy számlát kiválasztunk.

Ha ellopják a kártyánkat, azonnal értesítsük a bankot. A bank letilthatja a kártyát, és újat állíthat ki. Fontos, hogy a bankkártya-használat után mindig ellenőrizzük a számlánkat, hogy ne legyenek visszaélések.

A legtöbb ATM lehetővé teszi a készpénzfelvételt, de az ATM-ek díjat számíthatnak fel. Számos bankban is van lehetőség készpénzfelvételre a pénztárból.

A bankok sok különböző típusú bankszámlát kínálnak a gyakori készpénzfelvételhez. Ezek a számlák különböző előnyökkel és hátrányokkal rendelkeznek, ezért fontos, hogy összehasonlítsuk őket, mielőtt döntést hoznánk.

A bankok korlátozhatják a készpénzfelvételek számát havonta. Fontos, hogy tisztában legyünk ezekkel a korlátozásokkal, mielőtt egy számlát kiválasztunk.

A bankok számos biztonsági intézkedést tesznek a készpénzfelvételért, például PIN kódot kérnek, és megkövetelhetik, hogy a felhasználók azonosítsák magukat.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Gyors megoldás a Raiffeisen személyi kölcsön segítségével

A Raiffeisen személyi kölcsön egy kényelmes és gyors megoldást nyújt azok számára, akiknek gyorsan pénzre van szükségük. A kölcsön már 10 millió forintig is igényelhető, szabad felhasználásra, és akár online is elérhető. De miért a személyi kölcsönt válasszuk, ha gyorsan pénzre van szükségünk? És miért a Raiffeisen személyi kölcsönt válasszuk? Utánajártunk, és mutatjuk, hogy mit találtunk.

Tovább olvasom
Kiknek érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt?

A Babaváró hitel egy rendkívül kedvező, kamattámogatott kölcsön, ami akár 10 millió forintig is elérhető házaspárok számára 2023-ban. De a Babaváró hitel feltételei 2024-től jelentősen szigorításra kerülnek. A feleség életkora 41-ről 30 évre csökken, bár a felvehető hitelösszeg 10 millió forintról 11 millió forintra nő. Ezért, ha valaki családalapítást tervez, érdemes még 2023-ban igényelni a Babaváró hitelt. Utánajártunk, hogy kiknek érdemes még idén igényelni a Babaváró hitelt.

Tovább olvasom
Készpénzfelvétel díja: trükkök, amikkel spórolhatsz a banki díjakon

A készpénzfelvétel sok pénzbe kerülhet. A díjak nem csak magasak, de összetettek is. Nem mindegy, hogy bankfiókban vagy egy automatából veszünk fel pénzt. Szerencsére egy törvény is segít bennünket, mi pedig mutatunk további trükköket, amikkel spórolhatsz a banki díjakon.

Tovább olvasom
Hogyan teremthetjük elő az önerőt?

Az önerő előteremtése minden ingatlanhitel esetében alapvető követelmény; enélkül a bankok szóba sem állnak az emberrel. Márpedig ez nem egyszerű, hiszen több millió forintról van szó, amit összegyűjteni évek munkája, arról nem is beszélve, hogy a pénz folyamatosan veszít az értékéből – különösen az utóbbi időben –, tehát a kamatoztatását is meg kell oldani; már ha van minek.

Tovább olvasom