Személyi kölcsön igénylése

Személyi kölcsön igénylése esetén a hitelező bank az adós anyagi helyzetét vizsgálja, többek között az igazolható jövedelmét, jelenlegi hiteleit, negatív vag pozítív KHR hiteltörténetét.

A maximálisan nyújtható kölcsön összegének mértékét a jövedelem mértékében állapítja meg. Személyi kölcsön igénylésekor az ingatlanfedezet hiánya miatt számolni kell azzal, hogy szigorúbb az elbírálás és kisebb lesz az igényelhető összeg.

 

Személyi kölcsön bírálata és folyósítása mennyi időt vesz igénybe?

 

Általánosságban a bankok a személyi kölcsön teljes dokumentációnak a benyújtása után végzik a bírálatot, ennek az átfutási ideje maximum 2-3 nap, pozitív bírálat esetén a folyósítás azonnal megtörténik, de bankonkként lehet eltérés.

Amennyiben nem szeretnénk azonnal igénylést benyújtani, akkor sok esetben egy teljes előszűréssel is lehet indítani a folyamatot, de ez lényegesen meghosszabbíthatja az átfutási időt. 

 

Adósságrendező hitel

 

A rossz (régi) konstrukcióval rendelkező hitellel rendelkezel, akkor van lehetőséged átváltani egy kedvező kamatozású hitelre, erre nyújt segítséget az adósságrendező hitel. Mert a régi hiteleknek általában túl nagy a törlesztőrészlet összege, túl magas a kamata. A kiváltással együtt lehetőséged van a futamidő hosszabbítására és a havi törlesztő részlet mérsékelésére. A bank több szempontot viszgál, ezért ezeknek a feltételeknek egyidejű megléte esetén lesz pozitív a hitelbírálat. Bővebb információ: Adósságrendező hitel / Összes bank ajánlata 

 

Hitel autóvásárlásra

 

Több bank kínál már autóvásárlásra is hitel lehetőséget, de általában a közvetlen autóhitel kamatok elég magasak, ezért jobban megéri ezt szabad felhasználású személyi kölcsönnel finanszírozni. Kérheted a kölcsönt hosszabb futamidőre is, illetve a hitelösszeg, akár 7 millió ft is lehet. Bővebb információkat it találsz: Hitel autóvásárlásra/ Összes bank ajánlata egy helyen

 

Szabad felhasználású hitel

 

Ezt a terméket bármire felhasználhatod legyen szó ingatlanvásárlásról, felújításról, autóvásárlásról vagy egy utazásról. Kisebb összeg esetén személyi kölcsönben érmdees gondolkodni egy nagyobb beruházásnál már ingatlanfedezet szükséges. Bővebb információSzabad felhasználású hitel / Összes bank ajánlata egy helyen

 

Hitelkiváltás, hitelkiváltó hitel

 

Amennyiben már több felvett hiteled is van és szeretnéd ezeket összesíteni, egy összegben fizetni, ingatlanfedezet nélkül vagy ingatlan megléte mellett kedvező megoldást kínál a hitelkiváltás. A bankok több szempontot vizsgálnak és lényegesen mérlegelnek a döntés előtt a hitelképesség elbírálásakor. Bővebb információ: Hitelkiváltás / Összes bank ajánlata egy helyen

 

Hitel fix részletre

 

Többféle hitel típus közül is választhatunk fix részletreTöbb tényező függvénye, hogy melyik lesz a legjobb választás. A fontos részletek:

 • mekkora összeget szeretnénk felvenni
 • milyen célra szeretnénk
 • milyen az anyagi helyzetünk
 • van-e ingatlanfedezet
 • milyen futamidőre igényeljük a hitelt

Bővebb információ: Hitel fix részletre / Összes bank ajánlata egy helyen

 

Online hitel

 

Online igényelhető hitel általában a kisebb összegű kölcsön, amit  rövidebb futamiőre vehetünk felElőre bekért és megfelelően kitöltött dokumentumok alapján, sorban állás nélkül gyorsan igényelhetünk, ezért ez a leggyorsabb formája a hiteligénylésnek. Bővebb információ: Online hitel / Összes bank ajánlata egy helyen

 

Akciós hitel

 

A bankok rendszeresen kínálnak kedvezőbb kondíciókkal rendelkező hiteleket, ezeket hívjuk akciós kölcsönöknek. Hasonlítsd össze a jelenleg kínált összes akciós hitel ajánlatotBővebb információ: Akciós hitelek / Összes bank ajánlata egy helyen

 

Hitel alacsony kamatra

 

Hitel alacsony kamatra? Igen, folyamatosan a bankok csökkentik a hitelek kamatszintjét, időnként kínálnak ún. akciós hitelt. Ha pozitív a hitelbírálat eredménye, akkor bizonyos feltételek mellett, előnyösebb kamatra tehetünk szert és ezzel sokkal kedvezőbb törleztőrészlethez juthatunk. Böngésszd át és hasonlítsd össze a bankok ajánlatait! Bővebb információ: Hitel alacsony kamatra / Összes bank ajánlata egy helyen

 

Kis összegű hitel

 

Ha kis összegű hitel igénylésén gondolkodsz, akkor itt a neked megfelelő kategória. Kisebb összeghez, akár már 1 nap alatt is hozzájuthatsz, nem kell mást tenned, mint online leadni kérelmedet.  Bővebb információ: Kis összegű hitel / Összes bank ajánlata egy helyen   


A személyi kölcsön olyan hiteltípus, amihez nem szükséges fedezetet biztosítani, és szabadon felhasználható, vagyis bármire elkölthető a lakásfelújítástól az utazásig. Minden kereskedelmi bank kínál személyi kölcsönöket; közös jellemzőjük a gyors igénylés és a minimális dokumentáció. 

Az igényelhető hitelösszeg bankonként eltérő, de néhány százezer forinttól 10.000.000 forintig bármilyen ajánlatot lehet találni.

Szintén eltérő, illetve szabadon választható a megadott kereteken belül; általában 1-8 év.

A Teljes Hiteldíj Mutató rövidítése; ebből derül ki, hogy egy év alatt a tőkén túl mekkora összeget kell visszafizetni az adott hitelnél. A THM a kamatból, a kezelési költségből, az értékbecslés, az ingatlan-nyilvántartási eljárás, a helyszíni szemle és a bankszámlavezetés díjából áll.

A személyi kölcsön folyósításához folyósítási díjat kell fizetni, de ezen kívül előfordulhat még elő- és végtörlesztési, szerződésmódosítási és számlavezetési díj. Illetve az egyéb szolgáltatások díja; ilyen lehet a hitelfedezeti biztosítás. Érdemes figyelni az akciós ajánlatokat, mert a bankok sokszor elengedik ezeket a díjakat, vagy egy részüket.

Nem, a személyi kölcsönhöz csupán jövedelmet kell igazolni, és mivel szabad felhasználású hitel, önerőre sincs szükség hozzá.

A dokumentumok beszerzése után le kell adni a kiválasztott banknál a hiteligénylést, majd megtörténik a hitelbírálat, és ha ez pozitív, akkor folyósítják az igényelt összeget. Az igénylés történhet bankfiókban, illetve egyes esetekben online is.

Akadnak olyan körülmények, amelyek fennállása esetén a bankok elutasítják a hitelkérelmet.

 • KHR listán való szereplés
 • a jövedelem nem éri el az elvárt szintet
 • a jövedelem nem igazolható
 • nincs meg az elvárt munkaviszony
 • az életkor túl alacsony, vagy magas
 • az igénylőnek nincs magyarországi lakcíme

Érdemes erre jó előre felkészülni, vagyis tartalékot felhalmozni, szerződéskötésnél hitelfedezeti biztosítást kötni, illetve amint látható, hogy probléma lesz a befizetésekkel, értesíteni a bankot, hátha tudnak segíteni, esetleg szüneteltetni a hitelt. A késedelmes fizetés késedelmi kamatot von maga után, nemfizetés esetén pedig a szerződés szerinti időpontban a bank felmondja a hitelszerződést, és a teljes hitelösszeg esedékessé válik.

Aktív KHR lista esetén csak és kizárólag a Providentnél van erre lehetőség. 
Passzív KHR lista esetén a Cofidisnél is igényelhető a kölcsön.

Load More