Személyi kölcsön kalkulátor 2021

Utoljára módosítva: 2021. október 22. 15:13

Mekkora összegre van szükséged?

Hány hónapra?

Nettó jövedelemed?

További Beállítások

Válassz bankot

Hirdetés
BudapestBank

Prémium250 Kölcsön Számlával

Törlesztőrészlet 50095 Ft
THM 7.90 %
Visszafizetendő 3005700 Ft

THM
7,9%

Futamidő
12 - 84 hó

Hitel teljes díja: 3005700 Ft
Kamat: 505700 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Sberbank

Fair Plusz személyi kölcsön

Törlesztőrészlet 49373 Ft
THM 7.21 %
Visszafizetendő 2962380 Ft

THM
7,21%

Futamidő
36 - 96 hó

Hitel teljes díja: 2962380 Ft
Kamat: 462380 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Unicredit

Stabil kamat személyi kölcsön

Törlesztőrészlet 49444 Ft
THM 7.28 %
Visszafizetendő 2966640 Ft

THM
7,28% - 19,86%

Futamidő
12 - 96 hó

Hitel teljes díja: 2966640 Ft
Kamat: 466640 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
Takarekbank

Takarék Fix Személyi Kölcsön

Törlesztőrészlet 53105 Ft
THM 11.39 %
Visszafizetendő 3235180 Ft

THM
7,52% - 19,51%

Futamidő
36 - 84 hó

Hitel teljes díja: 3235180 Ft
Kamat: 710180 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

OTP Személyi kölcsön

Törlesztőrészlet 60782 Ft
THM 17.90 %
Visszafizetendő 3665670 Ft

THM
7,7% - 23,2%

Futamidő
24 - 84 hó

Hitel teljes díja: 3665670 Ft
Kamat: 1146920 Ft, Kezdeti díj: 0 Ft

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

Személyi kölcsönt gyorsan, de okosan

A személyi kölcsön, ahogyan azt már leírtuk, egy olyan hitel, amelyhez viszonylag könnyű hozzájutni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy el kell kapkodni a döntést. Sok esetben nem könnyű kiválasztani a megfelelő terméket, többek között egyáltalán nem mindegy, hogy a mi a célunk a felvett összeggel. Oldalunkon több pénzintézet, több terméke található meg, méghozzá olyan formában, hogy a különböző ajánlatok összehasonlíthatóak egymással. Megismerhetőek az adott hitel részletei, valamint a feltételek, amelyek a felvételéhez kellenek. Érdemes figyelni arra is, hogy a hitelezők gyakran hirdetnek akciókat, ami azt jelenti, hogy kedvezményesen juthatunk egy-egy személyi kölcsön termékhez. Csak azután érdemes kiválasztani a hitelt, ha tisztában vagyunk annak részleteivel, paramétereivel (teljes hiteldíj mutató, kamat, futamidő, stb), és saját elképzeléseinkkel.

Gyors, de mennyire gyors?

A személyi kölcsön egyik fő jellemzője, hogy a hitelbírálat egyszerű, szűk határidőkhöz kötött, ezáltal rövid idő alatt juthatunk az igényelt összeghez. A pénzintézetek átlagosan néhány nap alatt végigfutnak az ügyön és már folyósítanak is, ugyanakkor vannak szolgáltatások, amelyek révén akár egy napon belül is hozzájuthatunk a kívánt pénzösszeghez. Persze ezek feltétele, hogy leadjuk a megfelelő dokumentációt és megfeleljünk a hitelező támasztotta feltételeknek.

A személyi kölcsön szabadon elkölthető

A személyi kölcsön egy olyan hitel, amelynél az esetek többségében nem kell hitelcélt igazolni, azaz a kért összeg bármire elkölthető. A hitelező bank nem kér előre információt arról, hogy mire szeretnénk felhasználni a hitelösszeget, és a költésről sem kell igazolást adni. Sok esetben ez nagyon fontos és komoly előnyt jelent, hiszen előállhat olyan helyzet, hogy olyan szabad felhasználású hitelre van szükségünk, amelynél nincs ilyen kötöttség. Vizonylag könnyű teljesíteni a feltételeket, gyorsan lehet pénzhez jutni, amelyet bármire el lehet költeni – ez a hármas igen vonzó sok ügyfél számára. Az előnyökért persze fizetni kell, ezért érdemes alaposan átnézni a hitelezők kínálatát, hiszen személyi kölcsön és személyi kölcsön között jelentős különbségek lehetnek.

Minősített fogyasztóbarát személyi hitel

A minősített fogyasztóbarát személyi hitel a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által megjelölt hiteltermék. Ez azt jelenti, hogy több banknál is elérhető, ugyanakkor a kölcsön nagyjából ugyanaz. Legalábbis egy személyi kölcsön csak akkor vielheti a minősített fogyasztóbarát személyi hitel elnevezést, ha megfelel azoknak a feltételeknek, amelyeket az MNB fektetett le. A pénzintézeteknek pályázniuk kell a minősítésre. Egyébként természetesen ez a személyi kölcsön is szabad felhasználású személyi kölcsön, így hitelkiváltási célra is igénybe vehető. A minősített fogyasztóbarát személyi hitel esetében az igényelt összeget 3 munkanapon belül kell folyósítania a hitelezőnek, akkor, ha minden dokumentumot megkapott és a kérelmező hitelbírálata is pozitív. Továbbá tudni kell, hogy a minősített fogyasztóbarát személyi hitel fix, a futamidő végéig rögzített kamattal értékesíthető. A futamideje legfeljebb 7 év lehet. Ha a hitelfelvétel teljeskörűen online végezzük, akkor a minősített fogyasztóbarát személyi hitel folyósítási határideje 3-ról 2 munkanapra csökken.

Személyi kölcsön: általában kis hitelösszegről van szó

A személyi kölcsön ajánlatok az esetek jelentős részében kissebb (néhány tízezer, százezer forintos, esetleg néhány milliós) hitelösszegeket tartalmaznak, de akadnak akár 10 000 000 ft-os személyi hiteltermékek is. Tudni kell, hogy egy személyi kölcsön esetében a maximálisan felvehető összeg nagysága sok mindentől függ. Egyrészt a bank húzza meg a határt, de azt befolyásolja például az igazolt, rendszeres havi nettó jövedelmünk, illetve a kiadásaink is számítanak, többek között az is, hogy van-e már hitelünk.

Mit kell tudni a személyi kölcsön igényléséről?

A személyi kölcsön igénylés a megfelelő termék kiválasztását követően a személyazonosítással folytatódik. A hitelező több olyen dokumentumot is megjelöl, amelyet ki kell töltenünk, illetve be kell szerezzünk. Manapság nagy könnyebbséget jelent, hogy számos szolgáltatónál van lehetőség online, vagy nagyrészt online végeni a hiteligénylést. Természetesen egy személyi kölcsön felvételéhez többféle dolognak meg kell felelni. Nézzük a legalapvetőbb feltételeket!

A személyi kölcsön igénylésének főbb feltételei

A hitelezők a következő információkat veszik elsősorban figyelembe a személyi kölcsön igénylés esetében:

Persze emellett még más részletekre is kíváncsi lehet az adott pénzintézet, amely, miután megkapott minden dokumentumot, elvégzi a személyi kölcsön hitelbírálatát. Amennyiben mindent rendben talált, szerződést köthetünk, megkapjuk a személyi kölcsönt, azaz a a hitelező folyósítja a kért összeget.

Tanácsok a megfelelő személyi kölcsön kiválasztásához

Nem könnyű megtalálni a megfelelő személyi kölcsönt, méghozzá azért, mert hatalmas a választék. A kínálat sokszor átláthatatlannak tűnik, de nem az. Ha például hitelkalkulátort használunk, mindjárt tisztul a kép. Oldalunkon is könnyedén összehasonlíthatóak a különböző személyi kölcsönök, a legfontosabb információk feltüntetésével igyekszünk segíteni a körültekintő választásban. A fő paraméterek – teljes hiteldíj mutató (THM), kamat, futamidő – mellett érdemes arra is odafigyelni, hogy a hitelező milyen kedvezményeket biztosít termékéhez, például elenged-e néhány plusz költséget jelentő díjat, vagy hogyan működik az elő-, és végtörlesztés. Egy-egy személyi kölcsön még ha ránézésre hasonló is, részleteiben eltérhet egymástól és ha erre odafigyelünk, akkor csökkenthetjük a hitellel kapcsolatos költségeinket. A választásnál fontos szempont kell, hogy legyen az, hogy mire szeretnénk felhasználni a személyi kölcsönt, a különböző célokhoz másfajta személyi kölcsönök passzolhatnak. Ha sikerül kiválasztanunk a számunkra leginkább megfelelelő személyi kölcsönt, abból profitálhatunk, ellenkező esetben ráfizethetünk az üzletre, és ha bajba kerülünk a törlesztéssel, az hosszú távon is negatív hatással lehet pénzügyeinkre.

Mennyibe kerül a személyi kölcsön?

A személyi kölcsön többféle költséggel is járhat az adós számára, érdemes ezeket a költségeket számba venni, mielőtt kiválasztjuk a nekünk szimpatikus személyi kölcsönt. A folyósítási díj (amely általában a hitelösszeg 1 százaléka) mellett többféle költséget jelenthetnek bizonyos ügyintézéssel kapcsolatos díjak, az elő-, és végtörlesztés díja, szerződésmódosítási díj, valamint a számlavezetési díj. Ezen díjak részleteiről érdemes tehát előre érdeklődni és tájékozódni, a hitelezők személyi kölcsön termékeinek hirdetményei tartalmazzák az ezekkel kapcsolatos információkat.

A rendszeres havi jövedelem ellenőrzése

Ahogy említettük, a személyi kölcsön esetében az egyik legfontosabb feltétel, hogy rendszeres havi jövedemmel rendelkezzünk. A hitelezők ezt többféleképpen ellenőrzik a hitelminősítésnél. A személyi kölcsön feltételei között általában nincs ingatlanfedezet, a pénzintézetek számára ezért lényeges kiemelten az igazolt, rendszeres havi munkabér, illetve emiatt van szükség a munkáltatói igazolásra is. Aki nem alkalmazottént dolgozik, arra más szempontok vonatkoznak. A vállalkozókat a NAV rendszerén keresztül ellenőrzik a bankok. Amennyiben nyugdíjas a kérelmező, akkor az arra az ellátásra való jogosultságát, illetve a nyugdíjának mértékét szükséges igazolnia. A különböző jövedelemigazolásokról tudni kell, hogy általában a 30 napnál nem régebbieket fogadják el a hitelezők. A jelenlegi munkahelyen eltöltött időnek pedig az esetek többségében meg kell haladnia a három hónapat.

Mit kell tudni a jövedelem mértékéről?

Az igazolt, rendszeres havi jövedelemnek természetesen a mértéke is lényeges egy személyi kölcsön igénylése esetében. Jó tudni, hogy a fő, úgynevezett elsődleges jövedelem mellé a hitelezők kiegészítő bevételi forrásokat is elfogadnak, például a GYES-t, GYED-et, családi pótlékot, ösztöndíjat, és más egyéb járandóságokat.

500 000 ft alatt, 500 000 ft felett

Nemcsak a bevételek fontosak, ha személyi kölcsön termékről, vagy bármilyen hitelről beszélünk. Ez érthető, hiszen hiába van az adósnak mondjuk jelentős havi bevétele, ha a kiadásai is tetemesek, mondjuk egy másik hitel törlesztése miatt. A bankok emiatt kérik be korábbi, általában a legutóbbi három hónapban kapott bankszámlakivonatainkat. És még szót kell ejtenünk egy állami szabályozásról, amelyhez a hitelezőknek tartaniuk kell magukat. Igazából mindegyik szereplő (adós, hitelező, állam) érdeke hosszú távon az, hogy az adós képes legyen a személyi kölcsön törlesztőrészletét a teljes futamidő alatt kifizetni eladósodás nélkül. A bankok csak akkora törlesztőrészletet határozhatnak meg, amely miatt az előzetes számítások szerint nem borul fel az előző állítás. Az említett számítást jövedelemarányos törlesztőrészlet mutatónak (JTM) hívják. A JTM szabályozása szerint havi nettó 500 000 ft jövedelem alatt a hitel törlesztőrészlete nem lehet magasabb a jövedelem 50 százalékánál, havi nettó 500 000 ft jövedelem fölött pedig nem lehet magasabb a jövedelem 60 százalékánál.

Keressünk személyi kölcsönt hitelkalkulátorral!

Egy internetes hitelkalkulátor nagy segítségünkre lehet akkor, ha személyi kölcsönt szeretnénk felvenni. A személyi kölcsön kalkulátor lényege az, hogy gyorsan és áttekinthető formában részletes információkhoz jussunk a hitelezők különféle személyi kölcsön termékeivel kapcsolatban. Aki személyi kölcsönt szeretne igényelni, jól teszi, ha az ajánlatokat hitelkalkulátorral hasonlítja össze. Ilyenkor ugyanis látjuk a hiteltermékek legfontosabb részleteit, így összevethetjük egymással a különböző bankok személyi kölcsöneinek legfontosabb paramétereit. A személyi kölcsön kalkulátor használata egyszerű, először is megadjuk a felvenni kívánt kölcsön összegét (például: 1 000 000 ft), a kívánt futamidőt, a program pedig megmutatja nekünk, hogy az adott összeg után mekkora törlesztőrészletet kell fizetnünk. A személyi kölcsön kalkulátor segítségével információt kapunk a THM-ről, kamatról, a teljes visszafizetendő összeg nagyságáról, illetve azt is megtudhatjuk, hogy a különböző (akár extra) szolgáltatások mennyibe kerülnek.

Személyi kölcsönök online

Az utóbbi időszakben egyre több hitelező biztosítja kölcsöntermékei online ügyintézését. Ezáltal a hitelezés olyan szolgáltatássá vált, amelyet vagy részben, vagy akár teljes egészében otthonról is el lehet végezni az internet segítségével. Természetesen a pénzintézetek érdekeltek abban, hogy minél korszerűbb és kényelmesen használható digitális szolgáltatásokat nyújtsanak ügyfeleiknek, emiatt sok energiát fektetnek azok fejlesztésébe. A legfontosabb szempontok: egyszerűség, gyorsaság. Egy személyi kölcsönnél ezek különösen lényegesek. Ezt tapasztalhatjuk is, hiszen hazánkban már több terméknél is működik az a gyakorlat, hogy az első lépéstől az utolsóig online megy az ügyintézés. Hogyan működik az internetes hiteligénylés? Ha kiválasztottuk a nekünk megfelelő kölcsönt, akkor meg kell adni adatainkat és ezután a pénzintézet elvigzi a személyazonosítást, amely többek között videóchat formájában is lehetséges. A szükséges dokumentumokat digitális formában adjuk be a banknak. Amennyiben a hitelező mindent rendben talál, elkészíti és elküldi a kölcsönszerződést, amelyet sok esetben digitális aláírással érvényesíthetünk. Ezt követően a bank folyósítja az általunk igényelt összeget. A leírt folyamat akár 24 órán belül is megvalósulhat egy szabad felhasználású személyi kölcsön esetében.

Így kaphatod meg a hitelt

Személyi kölcsön kalkulátor 2021 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Személyi kölcsön kalkulátor 2021 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Személyi kölcsön kalkulátor 2021 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Személyi kölcsön kalkulátor 2021 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A személyi kölcsön olyan hiteltípus, amihez nem szükséges fedezetet biztosítani, és szabadon felhasználható, vagyis bármire elkölthető a lakásfelújítástól az utazásig. Minden kereskedelmi bank kínál személyi kölcsönöket; közös jellemzőjük a gyors igénylés és a minimális dokumentáció.

Az igényelhető hitelösszeg bankonként eltérő, de néhány százezer forinttól 10.000.000 forintig bármilyen ajánlatot lehet találni.

Szintén eltérő, illetve szabadon választható a megadott kereteken belül; általában 1-8 év.

A Teljes Hiteldíj Mutató rövidítése; ebből derül ki, hogy egy év alatt a tőkén túl mekkora összeget kell visszafizetni az adott hitelnél. A THM a kamatból, a kezelési költségből, az értékbecslés, az ingatlan-nyilvántartási eljárás, a helyszíni szemle és a bankszámlavezetés díjából áll.

A személyi kölcsön folyósításához folyósítási díjat kell fizetni, de ezen kívül előfordulhat még elő- és végtörlesztési, szerződésmódosítási és számlavezetési díj. Illetve az egyéb szolgáltatások díja; ilyen lehet a hitelfedezeti biztosítás. Érdemes figyelni az akciós ajánlatokat, mert a bankok sokszor elengedik ezeket a díjakat, vagy egy részüket.

Nem, a személyi kölcsönhöz csupán jövedelmet kell igazolni, és mivel szabad felhasználású hitel, önerőre sincs szükség hozzá.

A dokumentumok beszerzése után le kell adni a kiválasztott banknál a hiteligénylést, majd megtörténik a hitelbírálat, és ha ez pozitív, akkor folyósítják az igényelt összeget. Az igénylés történhet bankfiókban, illetve egyes esetekben online is.

Akadnak olyan körülmények, amelyek fennállása esetén a bankok elutasítják a hitelkérelmet.

  • KHR listán való szereplés
  • a jövedelem nem éri el az elvárt szintet
  • a jövedelem nem igazolható
  • nincs meg az elvárt munkaviszony
  • az életkor túl alacsony, vagy magas
  • az igénylőnek nincs magyarországi lakcíme

Érdemes erre jó előre felkészülni, vagyis tartalékot felhalmozni, szerződéskötésnél hitelfedezeti biztosítást kötni, illetve amint látható, hogy probléma lesz a befizetésekkel, értesíteni a bankot, hátha tudnak segíteni, esetleg szüneteltetni a hitelt. A késedelmes fizetés késedelmi kamatot von maga után, nemfizetés esetén pedig a szerződés szerinti időpontban a bank felmondja a hitelszerződést, és a teljes hitelösszeg esedékessé válik.

Aktív KHR lista esetén csak és kizárólag a Providentnél van erre lehetőség.
Passzív KHR lista esetén a Cofidisnél is igényelhető a kölcsön.

A minősített fogyasztóbarát személyi hitel esetében kamatfelár központilag szabályozott: 500 ezer forint hitelösszegig nem haladhatja meg a 15 százalékpontot, 500 ezer forintos hitelösszeg fölött pedig nem haladhatja meg a 10 százalékpontot. Továbbá a folyósítási díj nem nem lehet több az igényelt összeg 0,75 százalékánál. A minősített fogyasztóbarát személyi hitel online igénylése esetén a hitelező nem számolhat fel folyósítási díjat. Szintén szabály, hogy a minősített fogyasztóbarát személyi hitel esetében az előtörlesztési díj nem lehet nagyobb, mint az előtörlesztett összeg 0,5 százaléka. Amennyiben a minősített fogyasztóbarát személyi hitel hátralévő futamideje 1 évnél rövidebb, az előtörlesztés díjmentes.

Aki személyi kölcsönt szeretne felvenni, általában rugalmas futamidővel találkozik. A maximum általában nyolc év, ám természetesen ennél rövid idő alatt is törleszthetjük adósságunkat. A kínálat változatos ebből a szempontból is a szabad felhasználású személyi kölcsön konstrukciók piacán.

A teljes hiteldíj mutató (THM) fontos mutató egy-egy hitel összehasonlításánál. A THM százalékos formában mutatja meg a termék költségét, a kamat mellett a folyósítási díjat és az egyszeri költségeket is tartalmazza.

A JTM, teljes nevén jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató azt szabályozza, hogy az adott jövedelem mellett mekkora lehet egy hitel (például személyi kölcsön) maximális törlesztőrészlete egy hónapban. AEszerint havi nettó 500 000 ft jövedelem alatt a hitel törlesztőrészlete nem lehet magasabb a jövedelem 50 százalékánál, havi nettó 500 000 ft jövedelem fölött pedig nem lehet magasabb a jövedelem 60 százalékánál.

A személyi kölcsönt elvileg nem használhatjuk fel önerőként mondjuk egy lakáshitelhez. Az állami szigorúság célja ebben az esetben az, hogy megakadályozzák a túlzott eladósodást. A lakáshiteleket érintő kockázatokat igyekeznek csökkenteni, emiatt a hitelezőknek oda kell figyelniük arra, hogy a személyi kölcsönt nem kívánatos önerőként biztosítani egy lakáshitelhez. Ugyanakkor vannak olyan személyi kölcsönök, amelyek felhasználhatóak, vagy részben felhasználhatóak önerőként, ilyen például a babaváró hitel.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mennyit nyerhetsz, ha hitelkiváltásra a Babaváró hitelt használod?

Mennyit nyerhetsz, ha hitelkiváltásra a Babaváró hitelt használod?

2021.10.22.

Időről időre érdemes lehet felülvizsgálni az aktuálisan fennálló hiteleinket. Egy elavult konstrukció ugyanis jelentős többletköltséggel járhat számunkra. Hitelünk kiváltásához több lehetőség közül is választhatunk, ezek közül az egyik a Babaváró hitel. És ez lehet a legjobb opció. Mutatjuk, hogy mikor.

Tovább olvasom
Mire jó az egészségpénztár?

Mire jó az egészségpénztár?

2021.10.21.

Mi is az az egészségpénztár? Érdemes-e belépni? Mire jó? Mik az előnyei? Az egészségpénztárakról mindenki hallott már, részletes tudással azonban kevesen rendelkeznek róla. Eloszlatjuk a ködöt, és megmutatjuk, mi is az az egészségpénztár, és mire lehet jó.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel igényelhető a Takarék Otthon Lakáshitel?

Milyen feltételekkel igényelhető a Takarék Otthon Lakáshitel?

2021.10.20.

Nem mindenki jogosult állami támogatásra. Ingatlant mégis sokan vásárolnánk. Az is lehet, hogy már van ingatlanunk, de azt bővítenénk, korszerűsítenénk, vagy szívesen felújítnánk. Szükségünk lehet kiszámítható megoldásra fészekrakáshoz. A Takarék Otthon Lakáshitel kiváló partner lehet ebben.

Tovább olvasom
Lakáshitel igénylése előtt állsz? Az átfutási idővel is számolnod kell!

Lakáshitel igénylése előtt állsz? Az átfutási idővel is számolnod kell!

2021.10.18.

A személyi kölcsönöknél megszokott néhány napos vagy akár néhány órás átfutási időre nem számíthatunk ingatlanra felvett jelzáloghitel esetén. A tervezéshez azonban tudnunk kell, hogy mikor kapjuk meg a hitelt.

Tovább olvasom