Türelmi idős lakáshitel kalkulátor 2024

Mekkora összegre van szükséged?

Hány hónapra?

Nettó jövedelemed?

További Beállítások

Válassz bankot

OTP

Végig Fix Évnyerő Lakáshitel Egyszeri kamatcsökkentéssel

Az első 12 hónapban alacsonyabb a törlesztőrészlet*

Törlesztőrészlet Türelmi időszak alatt (12 hónapig)
184866 Ft
Türelmi időszak után (13 hónaptól)
210728 Ft
THM 11.80 %
Visszafizetendő 50264376 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

A türelmi idős lakáshitel – mi az a türelmi idős lakáshitel?

A türelmi idős lakáshitel egy olyan különleges lakáshitel, aminél az első évben csak a kamatokat kell fizetni. Így 12 hónapig alacsonyabb lesz a havi költsége az igénylőnek. Az első évben esedékes tőkét pedig a teljes futamidő alatt, elosztva kell majd kifizetni. A türelmi idős lakáshitel akkor lehet jó, ha az igénylőnek az első évben egyéb kiadásai is lesznek. Hiszen a türelmi idős lakáshitel kevésbé terheli meg ebben az időszakban az igénylő költségvetését.

Egy évig alacsonyabb törlesztőrészlet – ez a türelmi idős lakáshitel.

OTP Évnyerő lakáshitel – egy türelmi idős lakáshitel

A türelmi idős lakáshitel az OTP Banknál érhető el. Az OTP Évnyerő lakáshitel egyedülálló módon lehetővé teszi, hogy egy évig csupán a kamatot törlessze az igénylő. De hogy juthatunk hozzá az OTP Évnyerő lakáshiteléhez? Az Évnyerő lakáshitel feltételei hasonlóak az általános lakáshitelekéhez. Az OTP Évnyerő lakáshitelének azonban több induló díját elengedhetik. Ez a lakáshitel tervezhető, akár végig fix kamattal, akár kamatperiódussal igényli valaki, és online kuponnal többszázezer forint kedvezmény is elérhető.

Az OTP Évnyerő lakáshitel lakáscélra igényelhető, és 12 hónapig csak a kamatokat kell fizetni. Egy évig alacsonyabb lesz a törlesztőrészlet. És ha teljesül a két legfontosabb alapfeltétel, az igénylés beadható. Ez a két feltétel egy ingatlan, ami a fedezet lesz, és a rendszeres jövedelem. A jövedelemnek el kell érnie a havi nettó 133 ezer forintot. És húsz százalék önerőre is szükség lesz.

OTP Évnyerő lakáshitel – információk

Az OTP Évnyerő lakáshitel igényléséhez 20 százalék önerőre lesz szükség. Ez azonban kiváltható pótfedezet bevonásával, így a hitel önerő nélkül is igényelhető lehet. És az önerő állami támogatás is lehet. A türelmi idős lakáshitel folyósításához lakásbiztosítást kell kötni a fedezeti ingatlanra, és az OTP lakossági folyószámlán meg kell adni a megbízást a türelmi idős lakáshitel részleteinek fizetésére. Az OTP Évnyerő lakáshitel elbírálása gyorsan megtörténik, akár három héten belül lezáródhat. És az igénylésről telefonon vagy online is érdeklődhetünk. Kapunk segítséget.

Türelmi idős lakáshitel – használt lakáshoz

Használt lakás vásárlásához a hitelek széles spektruma érhető el. Választhatunk piaci kamatozású jelzáloghitelt vagy akár kamattámogatott kölcsönt is. A hitel felvétele előtt érdemes tájékozódni a lehetőségeinkről. Ha jár nekünk állami támogatás, érdemes megfontolni az igénybe vételét. És ne feledkezzünk meg a különféle kedvezményekről sem. Bizonyos hitelösszegtől akár kamatkedvezményt is kaphatunk, van online kedvezmény, hűség szolgáltatás kedvezmény, és különböző kedvezményeket kaphatunk az induló díjakból is. Ezek a kedvezmények hosszú távon nagyobb megtakarítást jelenthetnek nekünk, a jellemzően hosszú futamidő alatt. Ne hagyjuk ki őket. Vegyük igénybe őket, ha lehet.

Türelmi idős lakáshitel – új lakáshoz

Nem csak a használt lakásokhoz kínálnak lakáshitelt a bankok. Új lakás vásárlásához is elérhetőek államilag támogatott konstrukciók, és piaci jelzáloghitelek egyaránt. Alaposan kell tájékozódnunk a hitel felvétele előtt, hogy megtalálhassuk a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót. 100 millió forintot is kaphatunk 30 évre, kedvező Teljes Hiteldíj Mutatóval. Az új lakás vásárlásához igényelt hitelekre is igaz, hogy kedvezményekhez juthatunk. Kamatkedvezményt kaphatunk itt is, van online kedvezmény, hűség szolgáltatás kedvezmény, és különböző kedvezményeket kaphatunk az induló díjakból is. Az új ingatlan megvásárlása nagy döntés, határozzunk bölcsen. Évtizedekre meghatározhatja a döntés a családunk pénzügyi helyzetét.

türelmi idős lakáshitel kalkulátor

A türelmi idős lakáshitel alapfeltételei

Mint minden hitelterméknél, a türelmi idős lakáshitelnél is vannak alapfeltételek, amiknek meg kell felelnünk. Nagykorúnak kell lennünk az igénylés beadásához, és magyar állampolgárnak. Kell egy magyarországi állandó bejelentett lakcím is. A havi nettó jövedelmünket is igazolnunk kell, minimum három hónapos munkaviszony az elvárt, és nem állhatunk próbaidő és felmondás alatt sem. A Központi Hitelinformációs Rendszerben, a KHR-ben sem szerepelhetünk negatív adósként. Ha benne vagyunk a KHR-ben, nem kapunk hitelt.

Nagyon fontos, hogy a különböző hitelek alapfeltételeiben lehetnek eltérések. A hitel igénylése előtt mindenképpen tájékozódjunk arról, hogy megfelelünk-e a feltételeknek.

A türelmi idős lakáshitelhez szükséges dokumentumok

Egy türelmi idős lakáshitel felvételéhez mindig kell érvényes személyi igazolvány és lakcímkártya. Ezeket kiválthatja, ha van érvényes, kártya formátumú vezetői engedélyünk és lakcímkártyánk vagy érvényes útlevelünk és lakcímkártyánk. Az adóigazolványunkra és a bankszámlakivonatunkra is szükség lesz. Kell egy harminc napon belül kiállított, ugyanazon munkáltatónál eltöltött minimum három hónapja fennálló, és határozatlan idejű munkaviszonyról szóló munkáltatói igazolás. Ezt legjobb a hitelt adó bank formanyomtatványán benyújtani. Így biztosíthatjuk, hogy minden adat szerepelni fog az igazoláson. A bankszámlánk két hónapnál nem régebbi kivonata is elég lehet, ha abból egyértelműen megállapítható jövedelem jogcíme és összege. A bankszámlakivonatunknak a nevünkre és a tartózkodási helyünk címére kell szólnia.

Nagyon fontos, hogy a felsoroltakon kívül egyéb dokumentumok benyújtását is kérhetik. Ugyanúgy, mint az alapfeltételeknél, itt is lényeges, hogy előzetesen tájékozódjunk. Egy türelmi idős lakáshitel felvételéhez pontosan kell ismernünk a feltételeket, és a szükséges dokumentumokat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb türelmi idős lakáshitelt?

A türelmi idős lakáshitel megfelelő kiválasztása rendkívüli fontosságú. Ebben szakértő weboldalak hitel kalkulátora és szakértő cikkei segíthetnek bennünket. Ki tudjuk választani a megfelelő futamidőt, a számunkra vállalható törlesztő részletet, és a Teljes Hiteldíj Mutató mellett a teljes visszafizetendő összeget is tudni fogjuk. Ne csak a kamatot nézzük, mert egy türelmi idős lakáshitelnek más költségei is lehetnek. A THM lehet számunkra az iránymutató. A választás egyszerű és gyors lehet ilyen módon.

A Teljes Hiteldíj Mutató jelentősége

A hatályos jogszabályok értelmében a Teljes Hiteldíj Mutató (THM) mértéke a személyi hiteleknél nem haladhatja meg az alapkamat 24 százalékponttal növelt értékét. Személyi hitelnek számít a gyorskölcsön, az autóhitel és a személyi kölcsön. Fogyasztási hitelnél magasabb lehet a THM. A hitelkártyák és a folyószámlahitelek Teljes Hiteldíj Mutatója 39 százalékponttal lehet magasabb a jegybanki alapkamatnál.

A Teljes Hiteldíj Mutató bevezetése előtt csak a kamat nagysága volt az iránymutató, a kamattal tudtuk összehasonlítani a hiteleket. A kamat azonban nem a teljes költsége a hitelnek, mert egy hitel felvételekor számítanunk kell más kiadásokra is. Az egyéb kiadások is fontosak, még úgy is, hogy tudjuk, a kamat határozza meg leginkább a THM nagyságát. A kamat mellett számolnunk kell a folyósítási díjjal és a hitelbírálati díjjal is. Ezek is bennünket terhelnek, a kezelési költséggel és az egyéb adminisztrációs költségekkel együtt. Lehet díja a (kötelezően) megnyitandó folyószámlának is, és adott esetben a közvetítőnek is kell jutalékot fizetni.

A THM nem tartalmazza a közjegyzői és ügyvédi díjat, pedig ezeket is nekünk kell kifizetnünk. A fedezetül szolgáló ingatlan biztosításának is lesz díja, és azt szintén mi fizetjük. Lehetnek még más költségeink is elő vagy végtörlesztés esetén vagy szerződésmódosításkor. Ezeket nem tartalmazza a THM, így ezek kimaradnak az összehasonlításból. Mivel vannak olyan költségek, amiket a THM nem tartalmaz, ezért igényléskor ezeket is figyelembe kell venni, hogy jó döntést lehessen hozni.

Jó a fix kamatozás?

A fix törlesztőrészlet legnagyobb előnye az, hogy kiszámítható. A fix kamatozású hitelek éppen ezért rendkívül kedveltek. A biztonságot ad az az érzés, hogy mindent megtettünk a környezetünk pénzügyi helyzetének állandóságáért. A biztonság a döntéskor mindig az elsők között van a listán. És a fix törlesztőrészlet hozzájárulhat a biztonsághoz. Hiszen a futamidő alatt végig tudni lehet, hogy mekkora havi kiadással kell számolni. A legmegfelelőbb fix kamatozású kölcsönt könnyű kiválasztani. Egy hitelkalkulátor kell hozzá. A hitelkalkulátor felsorolja az aktuális hiteleket, megmutatva azok paramétereit. Megmutatja a kamatot, a Teljes Hiteldíj Mutatót és a teljes visszafizetendő összeget is. Látni lehet, hogy melyik hitel kerül kevesebbe a kiválasztott futamidőre. A futamidő és a hitelösszeg megadása után tudni lehet, hogy mennyit kell havonta fizetni.

A fix kamatozású hitel előnyös. Miért? A törlesztőrészlet nem változik a futamidő végéig, a kölcsönt forintban folyósítja a bank, ezért tervezhető kiadással vehető fel a kölcsön. Nem érhet meglepetés. Ez a megoldás. A megoldás arra, hogy tudjuk, mikor és mennyit fizetünk. A fix kamatozású türelmi idős lakáshitel törlesztő részlete állandó. Ez biztonságot ad, kiszámítható lesz a türelmi idős lakáshitel az egész futamidő alatt. A türelmi idős lakáshitel futamideje többnyire hosszú. És a hitelösszeg is magas. Lehet több 10 millió forintot is igényelni a türelmi idős lakáshitel, de általában magas összeget igényelnek. És fix törlesztőrészletekkel biztonságos is.

A változó és fix kamatozású türelmi idős lakáshitel árazása különbözhet. A fix, nem változó kamatozású kölcsön lehet drágább. A döntésnél fontos lesz, hogy a rövid távú nyereség a fontos, vagy a biztonságos, kiszámítható kiadások. Döntsünk bölcsen! Önmagunkért és a szeretteinkét. Egy hitel felvétele mindig nagy döntés, még kisebb hitelösszeg esetén is.

Hitelfedezeti biztosítás türelmi idős lakáshitelhez

Minden türelmi idős lakáshitelhez lehet biztosítást kötni. A türelmi idős lakáshitel az igénylők többnyire a családjuk, szeretteik életének jobbá tételére fordítják. Azt akarják, hogy jobban és boldogabban éljenek. és a boldogság egyik alapköve a biztonság. Egy hitelfelvétel, bármennyire is körültekintően történik, kockázatos lehet. Történhet olyan, előre nem látott esemény, ami megnehezítheti vagy teljesen el is ellehetetlenítheti a kölcsön visszafizetését. Ez pedig súlyos következményekkel járhat. A hitelfedezeti biztosítás biztonságot adhat, hiszen keresőképtelenség, tartós táppénz vagy munkanélküliség esetén is fizetheti egy ideig a részleteket a biztosító az igénylő helyett.

Az emberek egy része akkor érzi biztonságban a javait, ha biztosítja azokat. Biztosítják az autójukat, lakásbiztosítást kötnek az ingatlanjukra. Ha elutaznak, utasbiztosítást kötnek, poggyászbiztosítással kiegészítve. Tudják, hogy az értéket nem csak megteremteni kell, de meg is kell óvni azt. A türelmi idős lakáshitel is egy ilyen érték, azt is meg kell óvni. Ha az igénylő olyan helyzetbe kerül, hogy nem tudja fizetni a részleteket, akkor büntetőkamatokkal és végrehajtással kell számolnia, és azzal, hogy felkerül a KHR negatív adóslistájára. A türelmi idős lakáshitel biztosítása a hitelfedezeti biztosítás. A megkötése nem kötelező. De érdemes megfontolni az előnyeit.

Már a hitelszerződés megkötésekor is igényelhető a hitelfedezeti biztosítás. Abban az esetben pedig, ha akkor nem kerül megkötésre, később, bármikor a futamidő alatt lehetőség van az igénybevételére. A biztosítás egy furcsa termék. Akkor a legjobb, ha nincs rá szükség. Ha azonban szükség lenne rá, de nincs, az nagyon nem jó, és akkor már késő azon gondolkozni, hogy bizony meg kellett volna kötni azt a biztosítást. Amikor valaki elgondolkodik a hitelfedezeti biztosítás megkötésén, a fenti érveket veheti figyelembe a döntésnél. Meg kell fontolni azt a döntést is, és ha úgy látja jónak az igénylő, akkor köthet egy biztosítást a kölcsöne mellé.

Mikor lehet jó egy adóstárs türelmi idős lakáshitel igénylésnél?

A türelmi idős lakáshitel igénylésénél szükség lehet adóstárs bevonására. Ha az igénylő jövedelme alacsonyabb az elvártnál, akkor is bevonásra kerülhet egy adóstárs, és így pozitív lehet a hitelbírálat. Ha az igénylő magasabb hitelösszeget szeretne, vagy magasabb törlesztőrészletet vállalna, mint amit a jövedelme megenged, akkor is segítség lehet az adóstárs bevonása. Adóstárssal történő igénylésnél ugyanis a pénzintézet figyelembe veszi az adóstárs jövedelmét is a hitelbírálatnál.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Türelmi idős lakáshitel kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Türelmi idős lakáshitel kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Türelmi idős lakáshitel kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Türelmi idős lakáshitel kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az OTP Banknál. Az OTP Bank Évnyerő lakáshitele egy türelmi idős lakáshitel.

A türelmi idős lakáshitel elbírálásának két feltétele van, amit mindenképpen teljesíteni kell. Az ügyfélnek olyan ingatlannal kell rendelkeznie, amit a bank bevonhat fedezetként. Az ügyfélnek rendszeres jövedelemmel is rendelkeznie kell. A jövedelemnek legalább havi nettó 133 ezer forintnak kell lennie.

A türelmi idős lakáshitel legalább húsz százalék önerővel igényelhető.

A türelmi idő azt jelenti, hogy egy évig csak a hitel kamatait kell fizetni.

A türelmi idős lakáshitel elbírálása körülbelül három hétig tart.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

5 dolog, amire figyelj, ha lakásbiztosítást váltasz

Egy lakásbiztosításon akár sok ezer forintot is megtakaríthatsz, ha jól választasz. Az új szabályok szerint ráadásul egész márciusban lehetőséged van a váltásra, hiszen idéntől rendkívüli felmondási lehetősége is van a biztosítottaknak. Jobb lakásbiztosítás kell? Jobb lenne olcsóbb? Mutatjuk, mire figyelj, ha lakásbiztosítást váltasz.

Tovább olvasom
Kiemelkedő kamattal kínál bankszámlát a Gránit Bank

A Gránit Bank kiemelkedő kamattal kínál bankszámlát. Lekötés nélkül. És ez a lényeg. Nem kell lekötni a pénzt ahhoz, hogy magas kamatot kapjunk érte. De kinek jó ez? Kinek érdemes ilyen bankszámlát nyitni? Érdemes egyáltalán? Minden kérdésre válaszolunk. De annyit már most elárulunk: igen, érdemes.

Tovább olvasom
Másodpercek alatt megérkezhetnek az utalások az EU-n belül

Az azonnali utalás már működik Magyarországon. Forintban, magyar bankszámlák között. Az Uniós szabályok szerint ez minden Európai Uniós bank között is működni fog rövidesen, euróban. De mit jelent ez a változás? Miért lehet ez fontos, és miért lesz jó? Mutatjuk szakértőink válaszait.

Tovább olvasom
Az előtörlesztés menete: útmutató a zökkenőmentes folyamathoz

Egy hitel előtörlesztése nagyobb megtakarítást is eredményezhet. És az előtörlesztés nem bonyolult dolog. Utánajártunk, és megmutatjuk, hogy milyen lépéseket kell követni egy előtörlesztési folyamatban. Szakértői segítség.

Tovább olvasom