Türelmi idős lakáshitel kalkulátor 2024

Mekkora összegre van szükséged?

Hány hónapra?

Nettó jövedelemed?

További Beállítások

Válassz bankot

OTP

Végig Fix Évnyerő Lakáshitel Egyszeri kamatcsökkentéssel

Az első 12 hónapban alacsonyabb a törlesztőrészlet*

Törlesztőrészlet Türelmi időszak alatt (12 hónapig)
117780 Ft
Türelmi időszak után (13 hónaptól)
159631 Ft
THM 7.30 %
Visszafizetendő 37809228 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

A türelmi idős lakáshitel – mi az a türelmi idős lakáshitel?

A türelmi idős lakáshitel egy olyan különleges lakáshitel, aminél az első évben csak a kamatokat kell fizetni. Így 12 hónapig alacsonyabb lesz a havi költsége az igénylőnek. Az első évben esedékes tőkét pedig a teljes futamidő alatt, elosztva kell majd kifizetni. A türelmi idős lakáshitel akkor lehet jó, ha az igénylőnek az első évben egyéb kiadásai is lesznek. Hiszen a türelmi idős lakáshitel kevésbé terheli meg ebben az időszakban az igénylő költségvetését.

Egy évig alacsonyabb törlesztőrészlet – ez a türelmi idős lakáshitel.

OTP Évnyerő lakáshitel – egy türelmi idős lakáshitel

A türelmi idős lakáshitel az OTP Banknál érhető el. Az OTP Évnyerő lakáshitel egyedülálló módon lehetővé teszi, hogy egy évig csupán a kamatot törlessze az igénylő. De hogy juthatunk hozzá az OTP Évnyerő lakáshiteléhez? Az Évnyerő lakáshitel feltételei hasonlóak az általános lakáshitelekéhez.

Az OTP Évnyerő lakáshitel lakáscélra igényelhető, és 12 hónapig csak a kamatokat kell fizetni. Egy évig alacsonyabb lesz a törlesztőrészlet. És ha teljesül a két legfontosabb alapfeltétel, az igénylés beadható. Ez a két feltétel egy ingatlan, ami a fedezet lesz, és a rendszeres jövedelem. A jövedelemnek el kell érnie a havi nettó 177 ezer forintot. És húsz százalék önerőre is szükség lesz.

OTP Évnyerő lakáshitel – információk

Az OTP Évnyerő lakáshitel igényléséhez 20 százalék önerőre lesz szükség. Ez azonban kiváltható pótfedezet bevonásával, így a hitel önerő nélkül is igényelhető lehet. És az önerő állami támogatás is lehet. A türelmi idős lakáshitel folyósításához lakásbiztosítást kell kötni a fedezeti ingatlanra, és az OTP lakossági folyószámlán meg kell adni a megbízást a türelmi idős lakáshitel részleteinek fizetésére. Az OTP Évnyerő lakáshitel elbírálása gyorsan megtörténik, akár három héten belül lezáródhat. És az igénylésről telefonon vagy online is érdeklődhetünk. Kapunk segítséget.

Türelmi idős lakáshitel – használt lakáshoz

Használt lakás vásárlásához a hitelek széles spektruma érhető el. Választhatunk piaci kamatozású jelzáloghitelt vagy akár kamattámogatott kölcsönt is. A hitel felvétele előtt érdemes tájékozódni a lehetőségeinkről. Ha jár nekünk állami támogatás, érdemes megfontolni az igénybe vételét. És ne feledkezzünk meg a különféle kedvezményekről sem. Van hűség szolgáltatás kedvezmény, és különböző kedvezményeket kaphatunk az induló díjakból is. Ezek a kedvezmények hosszú távon nagyobb megtakarítást jelenthetnek nekünk, a jellemzően hosszú futamidő alatt. Ne hagyjuk ki őket. Vegyük igénybe őket, ha lehet.

Türelmi idős lakáshitel – új lakáshoz

Nem csak a használt lakásokhoz kínálnak lakáshitelt a bankok. Új lakás vásárlásához is elérhetőek államilag támogatott konstrukciók, és piaci jelzáloghitelek egyaránt. Alaposan kell tájékozódnunk a hitel felvétele előtt, hogy megtalálhassuk a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót. 130 millió forintot is kaphatunk 30 évre, kedvező Teljes Hiteldíj Mutatóval. Az új lakás vásárlásához igényelt hitelekre is igaz, hogy kedvezményekhez juthatunk. Kamatkedvezményt kaphatunk itt is, van hűség szolgáltatás kedvezmény, és különböző kedvezményeket kaphatunk az induló díjakból is. Az új ingatlan megvásárlása nagy döntés, határozzunk bölcsen. Évtizedekre meghatározhatja a döntés a családunk pénzügyi helyzetét.

A türelmi idős lakáshitel alapfeltételei

Mint minden hitelterméknél, a türelmi idős lakáshitelnél is vannak alapfeltételek, amiknek meg kell felelnünk. Nagykorúnak kell lennünk az igénylés beadásához, és magyar állampolgárnak. Kell egy magyarországi állandó bejelentett lakcím is. A havi nettó jövedelmünket is igazolnunk kell, minimum három hónapos munkaviszony az elvárt, és nem állhatunk próbaidő és felmondás alatt sem. A Központi Hitelinformációs Rendszerben, a KHR-ben sem szerepelhetünk negatív adósként. Ha benne vagyunk a KHR-ben, nem kapunk hitelt.

Nagyon fontos, hogy a különböző hitelek alapfeltételeiben lehetnek eltérések. A hitel igénylése előtt mindenképpen tájékozódjunk arról, hogy megfelelünk-e a feltételeknek.

A türelmi idős lakáshitelhez szükséges dokumentumok

Egy türelmi idős lakáshitel felvételéhez mindig kell érvényes személyi igazolvány és lakcímkártya. Ezeket kiválthatja, ha van érvényes, kártya formátumú vezetői engedélyünk és lakcímkártyánk vagy érvényes útlevelünk és lakcímkártyánk. Az adóigazolványunkra és a bankszámlakivonatunkra is szükség lesz. Kell egy harminc napon belül kiállított, ugyanazon munkáltatónál eltöltött minimum három hónapja fennálló, és határozatlan idejű munkaviszonyról szóló munkáltatói igazolás. Ezt legjobb a hitelt adó bank formanyomtatványán benyújtani. Így biztosíthatjuk, hogy minden adat szerepelni fog az igazoláson. A bankszámlánk két hónapnál nem régebbi kivonata is elég lehet, ha abból egyértelműen megállapítható jövedelem jogcíme és összege. A bankszámlakivonatunknak a nevünkre és a tartózkodási helyünk címére kell szólnia.

Nagyon fontos, hogy a felsoroltakon kívül egyéb dokumentumok benyújtását is kérhetik. Ugyanúgy, mint az alapfeltételeknél, itt is lényeges, hogy előzetesen tájékozódjunk. Egy türelmi idős lakáshitel felvételéhez pontosan kell ismernünk a feltételeket, és a szükséges dokumentumokat.

Hogyan válasszuk ki a legjobb türelmi idős lakáshitelt?

A türelmi idős lakáshitel megfelelő kiválasztása rendkívüli fontosságú. Ebben szakértő weboldalak hitel kalkulátora és szakértő cikkei segíthetnek bennünket. Ki tudjuk választani a megfelelő futamidőt, a számunkra vállalható törlesztő részletet, és a Teljes Hiteldíj Mutató mellett a teljes visszafizetendő összeget is tudni fogjuk. Ne csak a kamatot nézzük, mert egy türelmi idős lakáshitelnek más költségei is lehetnek. A THM lehet számunkra az iránymutató. A választás egyszerű és gyors lehet ilyen módon.

türelmi idős lakáshitel kalkulátor

A Teljes Hiteldíj Mutató jelentősége

A hatályos jogszabályok értelmében a Teljes Hiteldíj Mutató (THM) mértéke a személyi hiteleknél nem haladhatja meg az alapkamat 24 százalékponttal növelt értékét. Személyi hitelnek számít a gyorskölcsön, az autóhitel és a személyi kölcsön. Fogyasztási hitelnél magasabb lehet a THM. A hitelkártyák és a folyószámlahitelek Teljes Hiteldíj Mutatója 39 százalékponttal lehet magasabb a jegybanki alapkamatnál.

A Teljes Hiteldíj Mutató bevezetése előtt csak a kamat nagysága volt az iránymutató, a kamattal tudtuk összehasonlítani a hiteleket. A kamat azonban nem a teljes költsége a hitelnek, mert egy hitel felvételekor számítanunk kell más kiadásokra is. Az egyéb kiadások is fontosak, még úgy is, hogy tudjuk, a kamat határozza meg leginkább a THM nagyságát. A kamat mellett számolnunk kell a folyósítási díjjal és a hitelbírálati díjjal is. Ezek is bennünket terhelnek, a kezelési költséggel és az egyéb adminisztrációs költségekkel együtt. Lehet díja a (kötelezően) megnyitandó folyószámlának is, és adott esetben a közvetítőnek is kell jutalékot fizetni.

A THM nem tartalmazza a közjegyzői és ügyvédi díjat, pedig ezeket is nekünk kell kifizetnünk. A fedezetül szolgáló ingatlan biztosításának is lesz díja, és azt szintén mi fizetjük. Lehetnek még más költségeink is elő vagy végtörlesztés esetén vagy szerződésmódosításkor. Ezeket nem tartalmazza a THM, így ezek kimaradnak az összehasonlításból. Mivel vannak olyan költségek, amiket a THM nem tartalmaz, ezért igényléskor ezeket is figyelembe kell venni, hogy jó döntést lehessen hozni.

Jó a fix kamatozás?

A fix törlesztőrészlet legnagyobb előnye az, hogy kiszámítható. A fix kamatozású hitelek éppen ezért rendkívül kedveltek. A biztonságot ad az az érzés, hogy mindent megtettünk a környezetünk pénzügyi helyzetének állandóságáért. A biztonság a döntéskor mindig az elsők között van a listán. És a fix törlesztőrészlet hozzájárulhat a biztonsághoz. Hiszen a futamidő alatt végig tudni lehet, hogy mekkora havi kiadással kell számolni. A legmegfelelőbb fix kamatozású kölcsönt könnyű kiválasztani. Egy hitelkalkulátor kell hozzá. A hitelkalkulátor felsorolja az aktuális hiteleket, megmutatva azok paramétereit. Megmutatja a kamatot, a Teljes Hiteldíj Mutatót és a teljes visszafizetendő összeget is. Látni lehet, hogy melyik hitel kerül kevesebbe a kiválasztott futamidőre. A futamidő és a hitelösszeg megadása után tudni lehet, hogy mennyit kell havonta fizetni.

A fix kamatozású hitel előnyös. Miért? A törlesztőrészlet nem változik a futamidő végéig, a kölcsönt forintban folyósítja a bank, ezért tervezhető kiadással vehető fel a kölcsön. Nem érhet meglepetés. Ez a megoldás. A megoldás arra, hogy tudjuk, mikor és mennyit fizetünk. A fix kamatozású türelmi idős lakáshitel törlesztő részlete állandó. Ez biztonságot ad, kiszámítható lesz a türelmi idős lakáshitel az egész futamidő alatt. A türelmi idős lakáshitel futamideje többnyire hosszú. És a hitelösszeg is magas. Lehet több 10 millió forintot is igényelni a türelmi idős lakáshitel, de általában magas összeget igényelnek. És fix törlesztőrészletekkel biztonságos is.

A változó és fix kamatozású türelmi idős lakáshitel árazása különbözhet. A fix, nem változó kamatozású kölcsön lehet drágább. A döntésnél fontos lesz, hogy a rövid távú nyereség a fontos, vagy a biztonságos, kiszámítható kiadások. Döntsünk bölcsen! Önmagunkért és a szeretteinkét. Egy hitel felvétele mindig nagy döntés, még kisebb hitelösszeg esetén is.

Hitelfedezeti biztosítás türelmi idős lakáshitelhez

Minden türelmi idős lakáshitelhez lehet biztosítást kötni. A türelmi idős lakáshitel az igénylők többnyire a családjuk, szeretteik életének jobbá tételére fordítják. Azt akarják, hogy jobban és boldogabban éljenek. és a boldogság egyik alapköve a biztonság. Egy hitelfelvétel, bármennyire is körültekintően történik, kockázatos lehet. Történhet olyan, előre nem látott esemény, ami megnehezítheti vagy teljesen el is ellehetetlenítheti a kölcsön visszafizetését. Ez pedig súlyos következményekkel járhat. A hitelfedezeti biztosítás biztonságot adhat, hiszen keresőképtelenség, tartós táppénz vagy munkanélküliség esetén is fizetheti egy ideig a részleteket a biztosító az igénylő helyett.

Az emberek egy része akkor érzi biztonságban a javait, ha biztosítja azokat. Biztosítják az autójukat, lakásbiztosítást kötnek az ingatlanjukra. Ha elutaznak, utasbiztosítást kötnek, poggyászbiztosítással kiegészítve. Tudják, hogy az értéket nem csak megteremteni kell, de meg is kell óvni azt. A türelmi idős lakáshitel is egy ilyen érték, azt is meg kell óvni. Ha az igénylő olyan helyzetbe kerül, hogy nem tudja fizetni a részleteket, akkor büntetőkamatokkal és végrehajtással kell számolnia, és azzal, hogy felkerül a KHR negatív adóslistájára. A türelmi idős lakáshitel biztosítása a hitelfedezeti biztosítás. A megkötése nem kötelező. De érdemes megfontolni az előnyeit.

Már a hitelszerződés megkötésekor is igényelhető a hitelfedezeti biztosítás. Abban az esetben pedig, ha akkor nem kerül megkötésre, később, bármikor a futamidő alatt lehetőség van az igénybevételére. A biztosítás egy furcsa termék. Akkor a legjobb, ha nincs rá szükség. Ha azonban szükség lenne rá, de nincs, az nagyon nem jó, és akkor már késő azon gondolkozni, hogy bizony meg kellett volna kötni azt a biztosítást. Amikor valaki elgondolkodik a hitelfedezeti biztosítás megkötésén, a fenti érveket veheti figyelembe a döntésnél. Meg kell fontolni azt a döntést is, és ha úgy látja jónak az igénylő, akkor köthet egy biztosítást a kölcsöne mellé.

Mikor lehet jó egy adóstárs türelmi idős lakáshitel igénylésnél?

A türelmi idős lakáshitel igénylésénél szükség lehet adóstárs bevonására. Ha az igénylő jövedelme alacsonyabb az elvártnál, akkor is bevonásra kerülhet egy adóstárs, és így pozitív lehet a hitelbírálat. Ha az igénylő magasabb hitelösszeget szeretne, vagy magasabb törlesztőrészletet vállalna, mint amit a jövedelme megenged, akkor is segítség lehet az adóstárs bevonása. Adóstárssal történő igénylésnél ugyanis a pénzintézet figyelembe veszi az adóstárs jövedelmét is a hitelbírálatnál.

A türelmi idős lakáshitel kalkulátor – hogyan találjunk türelmi idős hitelt egyszerűen?

A türelmi idős hitel olyan konstrukció, amelynél az első időszakban, jellemzően 12 vagy 24 hónapig csak a kamatot kell fizetni, a tőkét nem.

Ez az időszak lehet hasznos, mert a lakásvásárlás utáni időszakban jelentős kiadások várhatóak, például felújítás, bútorvásárlás.

A türelmi idős hitel kalkulátorok segítségével egyszerűen összehasonlíthatjuk a különböző bankok ajánlatait. A kalkulátorhoz csak a következő adatokra van szükségünk:

  • A hitel összege
  • A hitel futamideje
  • A türelmi idő hossza

A kalkulátor kiszámolja a hitel törlesztő részletét a türelmi idő alatt és a türelmi idő után is. Így könnyen megtalálhatjuk a számunkra legkedvezőbb ajánlatot. Megtalálhatjuk a legjobb lakáshitel türelmi idővel.

Hogyan találjunk türelmi idős hitelt egyszerűen?

A türelmi idős hitel kalkulátorok használata mellett a következő lépéseket is tehetjük, hogy egyszerűen találjunk türelmi idős hitelt.

Hasonlítsunk össze több bank ajánlatát. A különböző bankok különböző feltételekkel és kamatokkal kínálnak türelmi idős hiteleket. Érdemes több ajánlatot összehasonlítani, hogy megtaláljuk a számunkra legkedvezőbbet.

Kérjünk árajánlatot a banktól. Ha találtunk egy olyan bankot, amelynél szeretnénk hitelt igényelni, kérjünk tőlük árajánlatot. Az árajánlat tartalmazza a hitel teljes költségét, beleértve a kamatot, a kezelési költségeket és a díjakat.

A türelmi idős hitelnek számos előnye van. Az első évben alacsonyabb törlesztőrészletet kell fizetnünk, így könnyebb kigazdálkodni a lakásvásárlás utáni időszakban felmerülő kiadásokat. Emellett a türelmi idő alatt a hitelünk kamata is ledolgozódik, így a futamidő végén kevesebbet kell visszafizetnünk.

A türelmi idős hitelnek azonban vannak hátrányai is. Az első évben csak a kamatot fizetjük, így a tőke nem csökken. A türelmi idő lejárta után a törlesztőrészlet megemelkedik, így nagyobb terhet jelent a havi költségvetésünkre.

A türelmi idős hitel egy olyan konstrukció, amelynél az első időszakban csak a kamatot kell fizetni, a tőkét nem. Ez az időszak lehet hasznos, ha a lakásvásárlás utáni időszakban jelentős kiadások várhatóak. A türelmi idős lakáshitel kalkulátor segítségével egyszerűen összehasonlíthatjuk a különböző bankok ajánlatait, hogy megtaláljuk a számunkra legkedvezőbb türelmi idős hitel konstrukciót.

Miért jó a lakáshitel türelmi idő lehetőségével?

A lakáshitel türelmi idő lehetősége számos előnnyel járhat a hitelfelvevő számára.

Az első évben csak a kamatot kell fizetni, így a törlesztőrészlet alacsonyabb, mint a kamat és a tőke törlesztésére is kiterjedő konstrukciók esetében.

Összességében a türelmi idős lakáshitel egy jó lehetőség lehet, ha a lakásvásárlás utáni időszakban jelentős kiadások várhatóak. Azonban fontos megfontolni a hátrányokat is, mielőtt igénylünk egy ilyen konstrukciót.

Ha úgy érezzük, hogy a könnyített első évre szükségünk van, lehetőségünk van türelmi idővel lakáshitelt igényelni.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Türelmi idős lakáshitel kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Türelmi idős lakáshitel kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Türelmi idős lakáshitel kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Türelmi idős lakáshitel kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az OTP Banknál. Az OTP Bank Évnyerő lakáshitele egy türelmi idős lakáshitel.

A türelmi idős lakáshitel elbírálásának két feltétele van, amit mindenképpen teljesíteni kell. Az ügyfélnek olyan ingatlannal kell rendelkeznie, amit a bank bevonhat fedezetként. Az ügyfélnek rendszeres jövedelemmel is rendelkeznie kell. A jövedelemnek legalább havi nettó 133 ezer forintnak kell lennie.

A türelmi idős lakáshitel legalább húsz százalék önerővel igényelhető.

A türelmi idő azt jelenti, hogy egy évig csak a hitel kamatait kell fizetni.

A türelmi idős lakáshitel elbírálása körülbelül három hétig tart.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Ezeket a dokumentumokat szerezd be az otthonfelújítási támogatáshoz

Újra lesz otthonfelújítási támogatás. A támogatás része egy kamatmentes hitel is, ennek az igényléséhez pedig, mint minden hiteligénylésnek, feltétele, hogy az igénylő benyújtsa a szükséges dokumentumokat. Szakértőink utánajártak, hogy milyen dokumentumokra kehet szükség, hogy gördülékenyen menjen az igénylés. Mutatjuk, hogy mik is ezek.

Tovább olvasom
Melyik állampapírral érhetjük el jelenleg a legmagasabb hozamot?

Az állampapírok az elmúlt év sláger befektetései voltak, idénre azonban már mérséklődtek az elérhető hozamok. Utánajártunk, hogy idén melyik állampapírral érhetjük el a legmagasabb hozamot, és azt is megmutatjuk, hogy mit gondolnak erről a befektetési formáról a befektetők és a szakértők.

Tovább olvasom
Így válaszd ki vállalkozóként a megfelelő lakossági hitelt

Vállalkozóként is igényelhető lakossági hitel. Ennek két oka lehet: egy lakossági hitel felhasználható a vállalkozás fejlesztéséhez vagy működéséhez, és egy vállalkozónak is szüksége lehet lakossági hitelre. De mennyire okoz nehézséget a jövedelem igazolása vállalkozóként? A lakossági hitelfelvétel vállalkozóként nehezebb lesz? Utánajártunk.

Tovább olvasom
Kik jogosultak a jelzáloghitel-elengedésre 2024-ben?

Idén is vannak népszerű és ismert otthonteremtési és családtámogatások. És vannak kevésbé ismertek is. Ilyen a jelzáloghitel elengedés. Mivel akár sok millió forintos támogatást is kaphatnak a gyermeket nevelők, ezért a szakértőink utánajártak, hogy kik jogosultak a jelzáloghitel elengedésre 2024-ben. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával