Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mire figyeljünk nagy összegű személyi kölcsön igénylésekor?

2023.11.21.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2023. november 21. 12:06

Többféle oka is lehet annak, hogy gyorsan, nagy összegű hitelre van szükségünk. Ilyenkor jó megoldásnak tűnik a személyi kölcsön. A szabad felhasználás és a gyors hitelbírálat vonzóvá teszi, és akár 12 millió forintot is kaphatunk. Az Akölcsön szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy a nagy összegű személyi kölcsön nem igényelhető online, és egy átlagjövedelem sem lesz elég. A miértek és a részletek a cikkben.

Mire figyeljünk nagy összegű személyi kölcsön igénylésekor?

Akár 12 millió szabad felhasználásra

A nagy összegű személyi kölcsön összege többnyire 5 millió forint felett van. A személyi hitel szabad felhasználású, vagyis a kölcsönt felvevő szabadon eldöntheti, hogy mire fordítja azt.

Az igénylése magas jövedelemhez kötött. A pénzintézetek legalább havi nettó 500 ezer forint jövedelmet követelnek meg a nagy összegű személyi kölcsön jóváhagyásához.

A kamatozása alacsonyabb lehet, mint a kisebb összegű kölcsön kamatozása. A kamat mértéke a banktól, a hitelösszegtől és a futamidőtől függően változhat.

Felhasználható lakásfelújításra, autóvásárlásra, vállalkozás indítására vagy bármilyen más célra. Bármire, amire az igénylőnek éppen szüksége van.

Online nem biztos, hogy menni fog

A nagy összegű személyi kölcsönnél a bankok a személyes ügyintézést preferálják. Ennek az az oka, hogy a bankok a nagy összegű hiteleknél nagyobb kockázatot vállalnak, ezért szigorúbb feltételeket szabnak.

A személyes ügyintézés során a bank munkatársai személyesen találkoznak a kölcsönfelvevővel, és megvizsgálják a hitelfelvételi kérelemhez szükséges dokumentumokat. A személyes találkozó során a bank munkatársai felmérik az igénylő jövedelmi helyzetét, a munkaviszonyát, a KHR státuszát, néha még a hitelfelvétel célját is.

A személyes ügyintézés nélkül a bankok nem tudják teljes körűen felmérni a kockázatot, ezért nem tudnak kockázatmentes ajánlatot adni.

Lehetnek olyan bankok, amelyek online is felvehető nagy összegű személyi kölcsönt kínálnak. Ezek a bankok azonban magasabb kamatot számíthatnak fel, mint azok a bankok, amelyek személyes ügyintézéssel bírálják el a hitelkérelmet.

Magas jövedelem kell majd

A nagy összegű személyi kölcsön igényléséhez magasa jövedelemre van szükség.

A bankok havi nettó 500-800 ezer forintos jövedelmet követelnek meg a nagy összegű személyi kölcsön igényléséhez.

A magasabb jövedelemre azért van szükség, mert a bankok a nagy összegű hiteleknél nagyobb kockázatot vállalnak. A magasabb jövedelem azt jelenti, hogy az igénylőnek nagyobb esélye van arra, hogy képes legyen a törlesztőrészleteket fizetni.

A jövedelem mellett más tényezők is befolyásolhatják a bank döntését.

Biztos, hogy a nagy összegű személyi kölcsön a megoldás?

Az Akölcsön szakértői szerint nem biztos, hogy a személyi kölcsön a megoldás, ha nagyobb összegre van szükség.

A szabad felhasználású jelzáloghitel is lehet jó választás, attól függően, hogy milyen célra szeretnénk a hitelt felhasználni.

A személyi kölcsön előnye, hogy bármilyen célra felhasználható. Ez azt jelenti, hogy szabadon dönthetünk arról, hogy mire fordítjuk a hitelt. A személyi kölcsön hátránya, hogy a kamata magasabb, mint a jelzáloghitel kamata.

A szabad felhasználású jelzáloghitel előnye, hogy a kamata alacsonyabb, mint a személyi kölcsön kamata. A szabad felhasználású jelzáloghitel hátránya, hogy a hitel felvételéhez ingatlanfedezet szükséges.

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy melyik típusú hitel a jobb választás számunkra, akkor érdemes egy független hitelszakértő véleményét kikérni. A hitelszakértő segíthet összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait, és megtalálni a legmegfelelőbb megoldást.

A nagy összegű személyi kölcsönhöz magas jövedelemre van szükség, és nem biztos, hogy online tudjuk igényelni. A hitelfelvétel előtt fontos azt is végiggondolni, hogy egy szabad felhasználású jelzáloghitel nem alkalmasabb-e a céljaink eléréséhez. Az összehasonlítás egy komplex folyamat, érdemes hozzáértő segítségét kérni.

És szakértő weboldalakon is tájékozódhatunk, és ha döntöttünk, akkor már csak az igénylés van hátra. És az, hogy megvalósítsuk a terveinket a személyi kölcsönből. És ne felejtsük! Nincs korlátozás. Bármire elkölthetjük a pénzt.

Összefoglalás

Amikor nagy összegű személyi kölcsönt veszünk fel, fontos tudnunk, hogy ezek az összegek általában 5 millió forint felett vannak és szabad felhasználásúak. A hitel igényléséhez magas, havi nettó 500 ezer forint körüli jövedelem szükséges. Az alacsonyabb kamatozású nagy összegű kölcsönök igényléséhez a bankok gyakran személyes ügyintézést preferálnak, mivel nagyobb kockázatot vállalnak ezeknél a hiteleknél. Bizonyos esetekben az online igénylés lehetséges, de ez magasabb kamatot eredményezhet. Alternatívaként megfontolandó a szabad felhasználású jelzáloghitel is, amely alacsonyabb kamatot kínál, bár ingatlanfedezetre van szükség hozzá. A döntés előtt érdemes szakértői tanácsot kérni és alaposan mérlegelni a lehetőségeket.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

12,7%

Futamidő

18 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 250.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

15,61%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Miért érdemes személyi kölcsönt igényelni a Takarékbanktól?

Miért érdemes személyi kölcsönt igényelni a Takarékbanktól?

2022.01.06.

Ha pénzre van szükségünk, gondoljunk a Takarékbank személyi kölcsönére. Ettől a patinás pénzintézettől kedvező feltételekkel igényelhetünk személyi kölcsönt. De miért annyira jó a Takarékbank személyi kölcsöne? Utánajártunk, hogy miért érdemes személyi kölcsönt igényelni a Takarékbanktól.

Tovább olvasom
Minden fontos tudnivaló a kamatplafonról egy helyen

Minden fontos tudnivaló a kamatplafonról egy helyen

2023.11.07.

A kamatplafon egy védelmi rendszer, ami a lakáshiteleseket védi. Az Akölcsön szakértőinek tapasztalata szerint két fogalom keveredik: a kamatstop és a kamatplafon. Pedig két különböző dologról van szó. Míg a kamatstopot kötelezően írta elő a kormány, addig a kamatplafont önkéntes alapon vezették be a bankok. Utánajártunk, hogy mi a különbség, és hogy miért lesz jó az önkéntesen vállalt kamatplafon a lakáshitelt igénylőknek. 

Tovább olvasom
Mekkora jövedelemmel kaphatunk lakáshitelt?

Mekkora jövedelemmel kaphatunk lakáshitelt?

2022.09.13.

A lakáshitel felvételéhez szükséges jövedelem mértéke nem csak bankonként változhat, de más tényezők is hatással vannak rá.

Tovább olvasom
Az alapkamat-emelés hatása a törlesztőrészletekre

Az alapkamat-emelés hatása a törlesztőrészletekre

2021.11.24.

A változó kamatozású lakáshitelek kamata függ az alapkamat mértékétől. Ha az alapkamat emelkedik, a törlesztőrészlet is emelkedni fog. Mutatjuk, hogy miért járhatunk rosszul egy alapkamat-emeléssel, és hogy mit tehetünk azért, hogy ezt elkerüljük.

Tovább olvasom