Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Mire figyeljünk nagy összegű személyi kölcsön igénylésekor?

2023.11.21.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2023. november 21. 12:06

Többféle oka is lehet annak, hogy gyorsan, nagy összegű hitelre van szükségünk. Ilyenkor jó megoldásnak tűnik a személyi kölcsön. A szabad felhasználás és a gyors hitelbírálat vonzóvá teszi, és akár 12 millió forintot is kaphatunk. Az Akölcsön szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy a nagy összegű személyi kölcsön nem igényelhető online, és egy átlagjövedelem sem lesz elég. A miértek és a részletek a cikkben.

Mire figyeljünk nagy összegű személyi kölcsön igénylésekor?

Akár 12 millió szabad felhasználásra

A nagy összegű személyi kölcsön összege többnyire 5 millió forint felett van. A személyi hitel szabad felhasználású, vagyis a kölcsönt felvevő szabadon eldöntheti, hogy mire fordítja azt.

Az igénylése magas jövedelemhez kötött. A pénzintézetek legalább havi nettó 500 ezer forint jövedelmet követelnek meg a nagy összegű személyi kölcsön jóváhagyásához.

A kamatozása alacsonyabb lehet, mint a kisebb összegű kölcsön kamatozása. A kamat mértéke a banktól, a hitelösszegtől és a futamidőtől függően változhat.

Felhasználható lakásfelújításra, autóvásárlásra, vállalkozás indítására vagy bármilyen más célra. Bármire, amire az igénylőnek éppen szüksége van.

Online nem biztos, hogy menni fog

A nagy összegű személyi kölcsönnél a bankok a személyes ügyintézést preferálják. Ennek az az oka, hogy a bankok a nagy összegű hiteleknél nagyobb kockázatot vállalnak, ezért szigorúbb feltételeket szabnak.

A személyes ügyintézés során a bank munkatársai személyesen találkoznak a kölcsönfelvevővel, és megvizsgálják a hitelfelvételi kérelemhez szükséges dokumentumokat. A személyes találkozó során a bank munkatársai felmérik az igénylő jövedelmi helyzetét, a munkaviszonyát, a KHR státuszát, néha még a hitelfelvétel célját is.

A személyes ügyintézés nélkül a bankok nem tudják teljes körűen felmérni a kockázatot, ezért nem tudnak kockázatmentes ajánlatot adni.

Lehetnek olyan bankok, amelyek online is felvehető nagy összegű személyi kölcsönt kínálnak. Ezek a bankok azonban magasabb kamatot számíthatnak fel, mint azok a bankok, amelyek személyes ügyintézéssel bírálják el a hitelkérelmet.

Magas jövedelem kell majd

A nagy összegű személyi kölcsön igényléséhez magasa jövedelemre van szükség.

A bankok havi nettó 500-800 ezer forintos jövedelmet követelnek meg a nagy összegű személyi kölcsön igényléséhez.

A magasabb jövedelemre azért van szükség, mert a bankok a nagy összegű hiteleknél nagyobb kockázatot vállalnak. A magasabb jövedelem azt jelenti, hogy az igénylőnek nagyobb esélye van arra, hogy képes legyen a törlesztőrészleteket fizetni.

A jövedelem mellett más tényezők is befolyásolhatják a bank döntését.

Biztos, hogy a nagy összegű személyi kölcsön a megoldás?

Az Akölcsön szakértői szerint nem biztos, hogy a személyi kölcsön a megoldás, ha nagyobb összegre van szükség.

A szabad felhasználású jelzáloghitel is lehet jó választás, attól függően, hogy milyen célra szeretnénk a hitelt felhasználni.

A személyi kölcsön előnye, hogy bármilyen célra felhasználható. Ez azt jelenti, hogy szabadon dönthetünk arról, hogy mire fordítjuk a hitelt. A személyi kölcsön hátránya, hogy a kamata magasabb, mint a jelzáloghitel kamata.

A szabad felhasználású jelzáloghitel előnye, hogy a kamata alacsonyabb, mint a személyi kölcsön kamata. A szabad felhasználású jelzáloghitel hátránya, hogy a hitel felvételéhez ingatlanfedezet szükséges.

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy melyik típusú hitel a jobb választás számunkra, akkor érdemes egy független hitelszakértő véleményét kikérni. A hitelszakértő segíthet összehasonlítani a különböző bankok ajánlatait, és megtalálni a legmegfelelőbb megoldást.

A nagy összegű személyi kölcsönhöz magas jövedelemre van szükség, és nem biztos, hogy online tudjuk igényelni. A hitelfelvétel előtt fontos azt is végiggondolni, hogy egy szabad felhasználású jelzáloghitel nem alkalmasabb-e a céljaink eléréséhez. Az összehasonlítás egy komplex folyamat, érdemes hozzáértő segítségét kérni.

És szakértő weboldalakon is tájékozódhatunk, és ha döntöttünk, akkor már csak az igénylés van hátra. És az, hogy megvalósítsuk a terveinket a személyi kölcsönből. És ne felejtsük! Nincs korlátozás. Bármire elkölthetjük a pénzt.

Összefoglalás

Amikor nagy összegű személyi kölcsönt veszünk fel, fontos tudnunk, hogy ezek az összegek általában 5 millió forint felett vannak és szabad felhasználásúak. A hitel igényléséhez magas, havi nettó 500 ezer forint körüli jövedelem szükséges. Az alacsonyabb kamatozású nagy összegű kölcsönök igényléséhez a bankok gyakran személyes ügyintézést preferálnak, mivel nagyobb kockázatot vállalnak ezeknél a hiteleknél. Bizonyos esetekben az online igénylés lehetséges, de ez magasabb kamatot eredményezhet. Alternatívaként megfontolandó a szabad felhasználású jelzáloghitel is, amely alacsonyabb kamatot kínál, bár ingatlanfedezetre van szükség hozzá. A döntés előtt érdemes szakértői tanácsot kérni és alaposan mérlegelni a lehetőségeket.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Hány éves korig kaphatunk hitelt?

Hány éves korig kaphatunk hitelt?

2023.06.02.

Idősebb korban is felmerülhet a hitelfelvétel gondolata. És bár a nyugdíjasok a bankok kedvenc ügyfelei a stabil jövedelmük miatt, az életkoruk hátrány is lehet. Utánajártunk, hogy hány éves korig kaphatunk hitelt.

Tovább olvasom
Minden, amit a hitelátvállalásról tudnod kell

Minden, amit a hitelátvállalásról tudnod kell

2022.11.15.

A hitelátvállalás viszonylag ritka, de legalábbis ritkább, mint a szokványos hitelfelvétel; lássuk, mit érdemes tudni róla.

Tovább olvasom
Milyen költségeket nem tartalmaz a THM?

Milyen költségeket nem tartalmaz a THM?

2021.10.27.

A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) tökéletes eszköz a hitelek összehasonlítására. Minél kisebb a THM, annál kevesebbet kell visszafizetnünk. Vannak azonban olyan költségek, amiket nem tartalmaz, nekünk azonban azokat is ki kell fizetnünk. Megnéztük, milyen költségeket nem tartalmaz a THM.

Tovább olvasom
5 érdekesség a hitelkamatokról

5 érdekesség a hitelkamatokról

2021.09.05.

A hitelkamatokról az utóbbi időben rengeteg hír érkezett, és számos érdekességet tudhattunk meg a jelenlegi helyzetről – az alábbiakban ezekből szemezgetünk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával