CIB számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek

CIB

CIB ECO Bankszámla

Akár 0 Ft havi számlavezetési díj*

Számlavezetési díj 0 Ft
Választható kártya Visa
Igénylési feltételek
Részletek
Jogi információ

- promóció -

CIB számlacsomagok – CIB számlacsomagok mindenkinek

CIB ECO bankszámla. CIB ECO számla akár nulla forintos havi számlavezetési díjjal, akár első éves bankkártya díj nélkül, és akár jóváírással is. CIB számlacsomagok mindenkinek.

CIB ECO Plusz bankszámla. CIB ECO Plusz bankszámla akár nulla forintos havi számlavezetési díjjal, jóváírással, belföldi és külföldi kedvezményekkel érhető el. CIB számlacsomagok mindenkinek.

CIB ECO Parent bankszámla. Szülőknek szóló kedvezményekkel. Kedvezményes folyószámlahitellel, csökkentett tranzakciós díjakkal, és egészség és balesetbiztosítással. CIB számlacsomagok mindenkinek.

CIB ECO ForYou bankszámla. Ingyenes számlavezetés nagykorú diákok számára, ingyenes elektronikus bankkártyával. Akár húsz perc alatt megnyitható. Mobilon. CIB számlacsomagok mindenkinek.

CIB ECO Start bankszámla és CIB ECO FirstStep bankszámla. A CIB lakossági számlacsomag a CIB ECO Start és CIB ECO FirstStep bankszámla, már hét éves kortól, bankkártyával, nulla forint havi számlavezetési díjjal. CIB számlacsomagok mindenkinek.

CIB Classic magánszámla. Alacsony számlavezetési díj, kedvező tranzakciós díjak, internetbank szolgáltatás. CIB számlacsomagok mindenkinek.

CIB Alapszámla. Kedvező számlavezetési díj, elektronikus betéti kártya, kedvező készpénzfelvétel automatából. Azoknak, akik az egyszerűséget szeretik. CIB számlacsomagok mindenkinek.

Számos CIB számlacsomag érhető el, a CIB Bank számlacsomagok tényleg minden korosztálynak és élethelyzetben jók lehetnek. A CIB bankszámla nem csak egy sima bankszámla. A CIB bankszámlák mellé számos kiegészítő szolgáltatás is igényelhető. Így lesznek teljesek a CIB lakossági számlacsomagok.

CIB számlacsomagok – CIB Bank számlavezetési díj

A bankszámla számlavezetési díja egy összeg, amit a bank számít fel, hogy fenntartsa és kezelje a számládat.

A számlavezetési díj mértéke és az, hogy egyáltalán van-e ilyen díj, több dologtól függ:

 • Számlatípus: a díj függ attól, hogy milyen típusú bankszámlát nyitsz. A CIB Bank rendelkezik egyszerű folyószámlával, amelyeknél alacsony számlavezetési díj van, míg a speciális szolgáltatásokat nyújtó vagy prémium számláknál magasabb lehet a díj.
 • Számla feltételei: a számlavezetési díj gyakran attól függ, hogy milyen feltételeknek felelsz meg. Kínálhatnak díjmentességet, ha elég magas összeget tartasz a számlán, rendszeresen érkezik jövedelem a számládra, vagy ha bizonyos számú tranzakciót hajtasz végre havonta.
 • Banki szolgáltatások: ha a bankszámla több egyéb szolgáltatást is magában foglal, például online bankolást, bankkártyákat, csekkbefizetési lehetőséget vagy online tranzakciót, akkor ezek is befolyásolhatják a számlavezetési díjat.
 • Ügyfélstátusz: díjmentesség egyes szolgáltatásokra meghatározott ügyfélstátusz esetén, például diákoknak, nyugdíjasoknak vagy prémium ügyfeleknek.

Lényeges, hogy mielőtt bankszámlát nyitsz, részletesen tájékozódj a bank számlavezetési díjairól és a feltételekről.

CIB számlacsomagok – A CIB Bank számlanyitás menete

A számlanyitás menete a következő lépésekből áll:

Gyűjtsd össze azokat az okmányokat, amelyekre szüksége lesz a számlanyitáshoz. Ezek általában a személyi igazolványod, a lakcímkártyád.

Menj el a bankba, és töltsd ki a számlanyitáshoz szükséges dokumentumokat. Online számlanyitás esetén ez a lépés kimarad.

Fizess be egy bizonyos összeget a számládra.

A bank ad neked egy számlaszámot és egy bankkártyát is (ha igényeltél).

Ha online szeretnél számlát nyitni, akkor a bank weboldalát kell felkeresned. A weboldalon megtalálod a számlanyitáshoz szükséges dokumentumokat, és kitöltheted azokat online. A bank felveszi veled a kapcsolatot, és ad neked egy számlaszámot és egy bankkártyát.

Lényeges, hogy olvasd el a számlanyitáshoz kapcsolódó dokumentumokat (szerződés), mielőtt aláírod őket. Ezekben a dokumentumokban található információk fontosak a pénzügyeid védelme szempontjából.

Miért jó, ha van számlacsomagunk?

Számos előnye van a bankszámlának.

A bankszámla biztonságos hely a pénzed tárolására. A bankok biztosítással is védik a pénzedet (OBA), és biztonságos létesítményekben tárolják.

Bankszámlával egyszerűen küldhetsz és fogadhatsz pénzt, fizethetsz számlákat, és hozzáférhetsz a pénzedhez bankautomatákból (ATM).

A bankszámlával nyomon követheted a kiadásokat és bevételeket. Ez segíthet pénzügyi céljaid elérésében, például a megtakarításban, vagy egy hitel visszafizetésében.

A bankszámlával hozzáférhetsz számos finanszírozási lehetőséghez, például hitelkártyákhoz, hitelekhez és befektetési lehetőségekhez. Ezek a lehetőségek segíthetnek elérni a pénzügyi céljaidat, például egy új autó megvásárlását, egy ház vásárlását vagy egy nyugdíjcélú megtakarítási számla megnyitását.

A bankszámlára történő befizetésekkel és kifizetésekkel könnyen kezelhetjük a pénzügyeinket. Használhatjuk a bankkártyánkat fizetésre, online vásárlásra, számlák kifizetésére is.

A bankszámla lehetővé teszi pénz küldését és fogadását más embereknek vagy cégeknek könnyen, gyorsan és biztonságosan. Az online bankolás pedig lehetővé teszi, hogy bármikor hozzáférjünk számlánkhoz, és kezeljük pénzügyeinket az interneten keresztül.

Ha rendszeresen és felelősségteljesen használjuk bankszámlánkat, az javíthatja hitelképességünket, ami később előnyt jelenthet hitelkérelmek jóváhagyásában.

Ha nincs bankszámlád, érdemes egy bankszámlát nyitni a fenti előnyök miatt. Számos különböző bankszámlatípus közül választhatsz. Olyan típust kell választanod, ami megfelel az igényeidnek. A bankszámla számos előnyt kínál, és fontos eszköz a mai pénzügyi világban.

Lényeges, hogy tartsuk szem előtt a bankszámla díjait és feltételeit, és válasszunk olyan bankszámlát, amely megfelel az egyéni igényeinknek és pénzügyi helyzetünknek. Ha jól használjuk és kezeljük bankszámlánkat, sokat segíthet a pénzügyeink rendszerezésében és fejlesztésében.

Hogyan lehet kiválasztani a legjobb bankszámlát?

Figyelembe kell venni az elvárásaidat. Mielőtt bankszámlát választasz, gondold át, hogy mire van szükséged egy bankszámlához. Szükséged van egy bankszámlára, amely ingyenes? Szükséged van egy bankszámlára, amely magas kamatot fizet? Szükséged van egy bankszámlára, amely széles körben elérhető bankautomaták hálózatával rendelkezik?

Hasonlítsd össze a különböző bankok ajánlatait. Miután megfogalmaztad az igényeidet, összehasonlíthatod a különböző bankok ajánlatait. Érdemes összehasonlítani a díjakat, a kamatokat, a szolgáltatásokat, és a bankautomaták elérhetőségét.

Olvasd el az értékeléseket. Miután összehasonlítottad a különböző bankok ajánlatait, érdemes elolvasni az értékeléseket. Az értékelések segíthetnek megérteni, hogy mások milyen tapasztalatokat szereztek az adott bankkal.

Nyisd meg a bankszámlát online. Manapság számos bankszámlát online is meg lehet nyitni. Ez egy egyszerű és gyors módja annak, hogy bankszámlát nyiss.

Fontos, hogy olyan bankot válassz, amely biztonságos. A banknak biztosítania kell a pénzedet az OBA által.

A bank szolgáltatásai. Fontos, hogy olyan bankot válassz, amely jó szolgáltatásokat nyújt. A banknak jó ügyfélszolgálattal kell rendelkeznie, és széles körben elérhető bankautomaták hálózatával kell rendelkeznie.

Fontos, hogy olyan bankot válassz, ahol a szolgáltatások alacsony költségekkel járnak. A banknak nem szabad magas díjat felszámítania, például havonta fenntartási díjat, tranzakciós díjat vagy ATM-használati díjat.

Ha figyelembe veszed ezeket a szempontokat, akkor könnyen megtalálhatod a legjobb bankszámlát.

CIB bankszámlák

Bankszámla – de melyik?

A legjobb bankszámla kiválasztása számos tényezőtől függ, és az egyéni igényeknek, pénzügyi helyzetnek és preferenciáknak megfelelően változhat.

 • Díjak és költségek: Ellenőrizd a bankszámlával kapcsolatos díjakat és költségeket. Nézz utána, hogy van-e havi számlavezetési díj, tranzakciós díjak (pl. bankkártyahasználat, átutalások), ATM-használati díjak, online bankolási díjak stb. Válassz olyan bankszámlát, amely alacsony vagy ingyenes díjstruktúrával rendelkezik.
 • Kamatok: Ha tervezel nagyobb összegű megtakarításokat elhelyezni a bankszámlán, fontolj meg olyan bankszámlát, amely kamatot fizet a folyószámla egyenlegére. Ugyanakkor vedd figyelembe, hogy a folyószámlák kamata általában alacsonyabb lehet, mint egy megtakarítási számlán.
 • Hozzáférési lehetőségek: Fontos, hogy könnyen hozzáférhess a bankszámládhoz és kezelhesd azt. Győződj meg róla, hogy a banknak van közel hozzád elérhető fiókja, vagy jó az online bankolási rendszere, hogy kényelmesen kezeld a pénzügyeidet.
 • Szolgáltatások és kényelmi funkciók: Nézd meg, hogy a bank milyen egyéb szolgáltatásokat kínál, például ingyenes vagy olcsó bankkártya, mobilbank, értesítések tranzakciókról, stb.
 • Ügyfélszolgálat és megbízhatóság: Érdemes utánanézni, hogy a kiválasztott bank milyen visszajelzéseket kap az ügyfelek körében, és milyen megbízhatósági mutatókkal rendelkezik. Fontos, hogy megbízható és segítőkész ügyfélszolgálattal rendelkező bankot válassz, amely az esetleges kérdéseidre és problémáidra gyorsan reagál.
 • Ajánlatok és promóciók: Időnként bankok különböző promóciókat és ajánlatokat is kínálnak az új ügyfeleknek, például új bankszámla megnyitása esetén. Érdemes ezeket is figyelembe venni, de ne csak az ajánlatok alapján dönts, hanem az összes többi szempontot is figyelembe véve.
 • Hosszú távú tervezés: A bankszámla kiválasztásakor érdemes hosszú távra is tervezni. Gondolj arra, hogy a jövőbeni pénzügyi igényeid milyenek lehetnek, és válassz olyan bankszámlát, amely ezeket az igényeket jól kiszolgálja.

A legjobb bankszámla kiválasztása nem mindig egyértelmű, és időt vehet igénybe a kutatás és összehasonlítás. Ajánlott több bank ajánlatait is összehasonlítani, és szükség esetén konzultálni pénzügyi tanácsadóval vagy a bank ügyfélszolgálatával, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb bankszámlát.

CIB számlacsomagok folyószámlahitellel

A folyószámlahitel egy olyan hiteltípus, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy meghatározott összeget kölcsönözzenek a banktól, és azt bármire felhasználják. A folyószámlahiteleket gyakran használják váratlan kiadások fedezésére, például autójavításokra vagy orvosi számlákra.

A folyószámlahiteleket általában alacsonyabb kamattal kínálják, mint a személyi kölcsönöket, és a felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy a hitelt hosszabb idő alatt fizessék vissza.

A folyószámlahitel számos előnnyel járhat:

 • Alacsonyabb kamat, mint a személyi kölcsönöknél.
 • Hosszabb visszafizetési idő.
 • Rugalmas felhasználás.

A folyószámlahiteleknek azonban néhány hátránya is van:

 • A hitelkeret felhasználása után kamatot kell fizetni.
 • A hitelkeret teljes összege nem mindig áll rendelkezésre.
 • A hitelkeret használata eladósodáshoz vezethet.

Lényeges, hogy mérlegeljük az előnyöket és a hátrányokat, és meggyőződjünk arról, hogy képesek vagyunk visszafizetni a hitelt.

A folyószámlahitel egy olyan hiteltermék, amelyet a bankok kínálnak ügyfeleiknek a mindennapi pénzügyeik könnyebb kezelése érdekében. Ez a hitel egy összeg, amelyet az ügyfelek a saját folyószámlájukról tudnak igénybe venni.

Amikor az ügyfelek folyószámlájukon negatív egyenleggel találkoznak, vagy ha szükségük van további pénzre egy adott időszakban, akkor felhasználhatják a folyószámlahitelüket ahhoz, hogy fedezzék ezeket az igényeket.

A folyószámlahitel többnyire kisebb összeget jelent és rövid távra szól, általában egy-két hónapra, bár az időtartam és az összeg eltérő lehet. A hitel visszafizetésére rendszerint magasabb kamatot kell fizetni, mint más hosszabb lejáratú hiteleknél.

A folyószámlahitel igénybevétele felelősségteljes pénzügyi tervezést igényel.

Az ilyen típusú hitel gyorsan felhalmozódhat, és komoly pénzügyi terheket okozhat, ha nem fizetik vissza időben és megfelelően. Ezért ajánlott csak akkor igénybe venni, ha valóban szükség van rá, és ha az ügyfél biztos benne, hogy a következő időszakban képes lesz visszafizetni a hitelt.

CIB számlacsomagok bankkártyával

A bankkártya egy olyan fizetőeszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vásároljanak készpénz nélkül.

A bankkártyát egy pénzintézet bocsátja ki, és a felhasználók a kártya számlaegyenlegével fizethetnek. A bankkártyákkal vásárolhatnak offline üzletekben és online is.

A bankkártyák számos előnnyel rendelkeznek a készpénzzel szemben. A bankkártyákkal könnyebben nyomon követheti a kiadásokat, és védve van a csalásokkal szemben.

A bankkártyák számos bónuszt is kínálhatnak, például visszatérítést a vásárlások után vagy jutalmakat a repülőjegyekért vagy szállodákért.

A bankkártyáknak azonban vannak hátrányai is. A bankkártyás tranzakciókhoz általában díjak kapcsolódnak, és ha nem fizeti ki a kártya számláját teljes egészében minden hónapban, kamatot kell fizetnie.

A bankkártya használat egy kényelmes és biztonságos módja a fizetésnek. Ha azonban bankkártyát szeretnénk igényelni, fontos, hogy mérlegeljük a költségeket és az előnyöket, mielőtt döntést hoznánk.

CIB számlacsomagok bankkártyával – a bankkártya kiválasztása

Figyelembe kell venni a kártya díjait. Egyes bankkártyák magasabb díjakat számítanak fel, mint mások.

Fontos, hogy a kártya olyan előnyöket kínáljon, amelyeket értékelünk. Egyes bankkártyák visszatérítést kínálnak a vásárlások után, míg mások jutalmakat kínálnak a repülőjegyekért vagy szállodákért.

Győződjünk meg róla, hogy a kártya a pénzügyi helyzetünknek megfelelő. Ha nehezen tudjuk fizetni a kártya számláját teljes egészében minden hónapban, akkor érdemes olyan kártyát választania, amelyen alacsony kamat van.

Miután kiválasztottuk a bankkártyát, fontos, hogy óvatosan használjuk. Ügyelni kell arra, hogy csak olyan üzletekben fizessünk, amelyekben megbízunk, és soha ne adja ki a kártyaszámát ismeretlen személyeknek. Ha elveszíti a kártyáját, azonnal le kell azt tiltani.

A bankkártya számos előnnyel jár a készpénzzel szemben.

A bankkártyát könnyen használhatjuk vásárláshoz, készpénzfelvételhez és online fizetéshez.

A bankkártyák biztonságos fizetési módnak számítanak, mivel védve vannak a csalásokkal szemben.

Sok bankkártya (hitelkártya) visszatérítést vagy jutalmakat kínál a vásárlások után.

A bankkártyáknak vannak hátrányai is.

Egyes bankkártyák díjakat számítanak fel a használatért, például éves díjat vagy tranzakciós díjat.

Összességében a bankkártyák egy kényelmes, biztonságos és előnyös módja a fizetésnek.

CIB bankszámla kalkulátor

Bankváltás, bankszámla váltás, második bankszámla

Számos oka lehet annak, hogy miért érdemes második vagy másik bankszámlát nyitni.

A jelenlegi bankod díjai túl magasak. Ha a jelenlegi bankod magas díjat számít fel, például havidíjat, tranzakciós díjat vagy ATM-használati díjat, akkor érdemes másik bankszámlát keresned, amelyben a díjak alacsonyabbak vagy nincsenek.

A jelenlegi bankod nem nyújt megfelelő szolgáltatásokat. Ha nem vagy elégedett a jelenlegi bankod szolgáltatásaival, például az ügyfélszolgálattal, a bankautomaták elérhetőségével vagy a mobilalkalmazással, akkor érdemes másik bankszámlát keresned, amelyben a szolgáltatások jobbak.

A jelenlegi bankod nem kínál olyan szolgáltatásokat, amelyekre szükséged van. Ha olyan funkciókra van szükséged, például hitelkártyára, befektetési számlára vagy nyugdíjcélú megtakarítási számlára, és a jelenlegi bankod nem kínál ilyet, akkor érdemes másik bankszámlát keresned, amelyben ezek a szolgáltatások elérhetők.

A jelenlegi bankod nem illik az életmódodhoz. Ha olyan bankszámlára van szükséged, amely online hozzáférhető, külföldön is elérhető, vagy speciális szolgáltatásokat nyújt azoknak, akiknek bizonyos típusú vállalkozásuk van, és a jelenlegi bankod nem illik az életmódodhoz, akkor érdemes másik bankszámlát keresned, amelyben ezek a szolgáltatások elérhetők.

Ha bármelyik fenti okból úgy döntesz, hogy másik bankszámlát szeretnél nyitni, akkor fontos, hogy összehasonlítsd a különböző bankok ajánlatait, mielőtt döntesz. Olyan bankszámlát kell választanod, amely megfelel az igényeidnek, a költségei alacsonyak, és a szolgáltatásai is jók.

A második bankszámla megnyitása

Második bankszámla nyitásának akkor lehet értelme, ha az alábbi helyzetek közül legalább egy igaz rád:

Pénzügyi sokrétűség: ha különböző pénzügyi célokra szeretnél elkülöníteni pénzt. Például elkülönített számlával tudsz takarékoskodni utazásra, vésztartalékra, hosszú távú befektetésekre.

Költségvetési ellenőrzés: ha nehezen tartod a költekezésedet ellenőrzés alatt egyetlen számlán, akkor több bankszámla nyitása lehet segítség. Az egyik számlára folyó jövedelmed érkezik, és onnan átutalod a különböző számlákra az előre meghatározott összegeket különböző kiadási kategóriákra (élelmiszer, szórakozás, ruházat). Így könnyebben figyelemmel tarthatod a kiadásaidat.

Befektetések vagy projektfinanszírozás: ha külön bankszámlát nyitnál befektetéseid vagy egyéb hosszabb távú projektek finanszírozására, hogy ne keveredjenek a mindennapi tranzakcióiddal. Ez segít elkerülni a pénzügyi zűrzavart, és jobban követheted a befektetésed vagy projekted fejlődését.

Üzleti tevékenység vagy vállalkozás: ha vállalkozást indítasz, érdemes külön bankszámlát nyitni a vállalkozási tevékenységed számára. Ez a személyes pénzügyeid és vállalkozási bevételeid/kiadásaid elválasztását teszi lehetővé, ami a könyvelést és az adózási folyamatokat is könnyebbé teszi.

Pénzügyi biztonság: amennyiben egy bank esetlegesen megszűnik, vagy fennakadás van a szolgáltatásában, kényelmesebb lehet, ha másik bankban is van egy tartalék bankszámlád, hogy ne kerülj nehéz helyzetbe amiatt, hogy nem férsz hozzá a pénzedhez.

Lényeges, hogy az új bankszámla nyitása előtt alaposan tájékozódj a bankok ajánlatairól, díjairól, kamatairól és szolgáltatásairól. Nézd meg, hogy az új számla megfelel-e az igényeidnek és pénzügyi helyzetednek.

Ha már több számlád van, ügyelj arra, hogy rendszeresen ellenőrizd és kövesd nyomon a tranzakciókat, és ne veszítsd szem elől a lényeget: a bankszámla van érted.

CIB számlacsomagok – A díjmentes készpénzfelvételről

Készpénzfelvételi nyilatkozat leadása után havonta az első kettő, összesen legfeljebb 150 ezer forint összegű készpénzfelvétel belföldi automatából ingyenes. Bármelyik számlacsomag esetén a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségét a bank a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló rendelet szerint biztosítja.

Díjmentes készpénzfelvételre vonatkozó nyilatkozatot csak az érintett számla tulajdonosa, és csak egy fizetési számlájára adhat le, bankfiókban, vagy amennyiben az adott számlához internetbanki szolgáltatással rendelkezik, akkor az internetbanki szolgáltatás felületen keresztül.

Ha a nyilatkozaton a bankszámlát a bankkártya számmegadásával jelöljük meg, a kedvezmény a kártya mögött beállított bankszámlán kerül biztosításra.

Adott hónap 20. napjáig leadott érvényes nyilatkozat esetében a következő naptári hónaptól, a hónap 20. napját követően leadott nyilatkozat esetén a második naptári hónaptól leszünk jogosultak a díjmentes készpénzfelvételre.

A díjmentes készpénzfelvétel csak az automatából történő készpénzfelvételre vonatkozik.

A díjmentes tranzakciók sorrendjének megállapítása a készpénzfelvétel valódi időpontja szerint történik. Ha a fentiek szerinti díjmentes körbe tartozó első két tranzakció együttes összege meghaladja a 150 ezer forintot, akkor 150 ezer forint feletti összegre már a normál tranzakciós díj százalékos része kerül felszámításra a legnagyobb díjtétel figyelembe vételével.

Ha a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségével jogosulatlanul élünk, vagy a nyilatkozatban valótlan adatokat közöltünk, akkor a bank jogosult az ingyenes készpénzfelvétel díját, költségét visszamenőleg egy összegben visszakérni.

Bankszámla – segítség a pénzügyi tervezéshez

Bankszámlák és a pénzügyi tudatosság. A bankszámlák segítséget nyújthatnak nem csak a mindennapi pénzügyek intézésében, de a pénzügyi tervezésben is használhatjuk őket.

A harmincas éveinkben jelentős események történhetnek velünk. Házasságot köthetünk, gyermekünk születhet, vagy megvehetjük az első saját otthonunkat. Ez az az időszak, amikor már nem csak a jelenre, de jövőre is gondolnunk kell. Mi a fontos? Mire kell figyelni? És hogyan is csináljuk ezt jól?

A legfontosabb, hogy bankszámlák segítségével tervezzük meg a hosszú távú pénzügyeinket. A harmincas éveinkhez érve kulcsfontosságú lesz, hogy legyenek bankszámlák mellé kapcsolódó pénzügyi terveink.

Számítanunk kell nem várt kiadásokra, és betervezhetünk nagyobb vásárlásokat is. A gyemrek előbb-utóbb egyetemre megy. Fizetni kell az albérletért, vagy vehetünk neki egy lakást. Ezek mind nagyobb kiadások lesznek, amit nem biztos, hogy a havi jövedelmünkből ki tudunk fizetni. Fel kell készülnünk erre is. Az autót is le kell cserélni időnként, és az is sok pénzünkbe fog kerülni, amíg megtaláljuk álmaink otthonát.

Tervezni, tervezni, tervezni

A tervezéssel, az előre gondolkodással elkerülhetjük azt, hogy olyan helyzetbe találjuk magunkat, amit nem tudunk megoldani. Vannak, lesznek előre látható kiadások, és nem árt felkészülni arra is, hogy nem várt, váratlan kiadásaink is lehetnek. Mindebben a bankszámlák lehetnek a segítőink.

Fontos a tudatosság a bankszámlák használatakor. Célszerű pontosan meghatározni, hogy mit szeretnénk a jövőben. Ha pontosan tudjuk, hogy mit akarunk, könnyebben tudunk számolni, tervezni.

Havonta takarítsunk meg bankszámlák segítségével! Félretehetjük a jutalmakat, vagy a váratlan bevételeinket is. A szakértők azonban azt javasolják, hogy minden havi bevételünkből takarítsunk meg. Tegyünk félre, ne költsünk el mindent.

A hitelfelvétellel is bánjunk óvatosan, legyünk körültekintőek, hitelfelvétel előtt vizsgáljuk meg a hosszú távú hatásokat. A havi megtakarítás előnye, hogy előre láthatjuk, hogy év végén vagy akár tíz év múlva mekkora összeg lesz a megtakarítási számlánkon.

Számolhatunk a kamatokkal is, ha megfelelő befektetést választunk. Nem biztos, hogy otthon, a párnánkban kell tartanunk a pénzünket. Jó megoldás lehet az egy rész ide, egy rész oda módszer. Megtakarításnál célszerű százalékos értéket meghatározni konkrét összeg helyett. Így amikor növekszik a jövedelmünk, a megtakarításaink is ezzel párhuzamosan fognak emelkedni.

Egy meghatározott százalékot már a hónap elején érdemes elkülöníteni, és úgy tekinteni rá, mintha nem is lenne. Akár egy másik számlára is utalhatjuk, vagy egyből be is fektethetjük. A konkrét célokhoz akár külön számlát is nyithatunk.

Nyithatunk egy számlát továbbtanuláshoz, egy nagyobb utazáshoz, gyűjthetünk autóra vagy új bútorra a nappaliba. Így elkülönülnek a célokra szánt összegek, és számunkra is teljesen világos lesz, hogy mire gyűjtünk éppen.

Bár még korainak tűnhet harminc évesen, de a nyugdíjra is gondolnunk kell. Kiváló nyugdíjcélú megtakarításokat találhatunk, akár adójóváírással is. Ha úgy tudunk megtakarítani, hogy ahhoz az állam is hozzájárul, éljünk ezzel a lehetőséggel.

A cél, hogy egy nyugodt, békés öregkort megélve, pénzügyi nehézségek nélkül élhessünk.

A lakossági számlacsomag kötelező is lehet

A lakossági számlacsomagok megnyitása kötelező is lehet. A bankszámlát ma már sok munkáltató kötelezően elvárja, csak számlára utalják a fizetésünket, készpénzben nem kaphatjuk meg azt. A nyugdíjunk is érkezhet bankszámlára.

Bár nem feltétlenül kell lakossági számlacsomaggal rendelkeznünk, előbb utóbb mindenki eljut oda, hogy egy számlával könnyebbé válhat az élete. Mire kell figyelnünk a bankszámla megnyitásakor? Mi a számlanyitás menete?

A pénzügyi szokásainknak megfelelő lakossági számlacsomagok kiválasztása fontos lépés. Ha eldöntöttük, hogy szeretnénk lakossági számlacsomagot nyitni, a következő lépés a számunkra legmegfelelőbb lakossági számlacsomagok kiválasztása lesz.

Nem csak abban kell döntenünk, hogy melyik banknál nyitjuk meg a számlát, hiszen egy banknál több számlacsomag közül is választhatunk. A bank kiválasztása után meg kell néznünk, hogy melyik számlacsomag a legtesthezállóbb számunkra. Ebben szakértő weboldalak kalkulátorai is segíthetnek bennünket.

A lakossági számlacsomagok kiválasztásánál figyelembe kell vennünk a saját pénzügyi szokásainkat. Ha csak egyszer veszünk fel pénzt a lakossági számlacsomagról havonta a fizetésünk utalása után, egész más lakossági számlacsomagot kell nyitnunk, mint amikor az összes költésünknél lakossági számlacsomagok bankkártyát használunk.

Az is lehet, hogy a telefonunkkal vagy az okosóránkkal akarunk fizetni, ilyenkor csak modern szolgáltatásokat nyújtó lakossági számlacsomag lesz jó nekünk. Válasszuk azt.

Azonnali Fizetési Rendszer (AFR)

Az elindított utalás már öt másodpercen belül megérkezik a fogadó bankszámlaszámára. Ez az azonnali utalás. (az azonnali utalás csak 10 millió forint alatt működik) Az AFR a hét minden napján, a nap huszonnégy órájában működik. Éjszaka és hétvégén is lehet használni.

Az azonnali utalás csak elektronikusan indítható és fogadható, két magyar folyószámla között forint alapon.

Az utalások száma nem korlátozott. Bármennyiszer lehet azonnal utalni.

Az AFR nagy előrelépést jelentett a papír alapú utalások után érkező elektronikus utalások felgyorsításában. Az elektronikus utalás már lehetővé tette az online utalások elindítását, azok azonban nem értek oda azonnal a fogadó félhez.

Ez változott meg az Azonnali Fizetési Rendszerrel. Csak néhány másodpercig tart egy utalás kézbesítése. Az AFR ráadásul a banki nyitva tartás problémájára is választ ad azzal, hogy éjszaka és ünnepnapokon is utalhatunk – azonnal.

Ez a rendszer egy igazi modern, digitális megoldás. Mobilbankkal bárhonnan és bármikor utalhatunk már. És ez lehetővé teszi, hogy akár számlákat, árukat vagy előlegeket is bármikor, azonnal kifizethessünk.

Az Akölcsön pénzügyi szakértői szerint ez talán a legnagyobb előrelépés, ami az elmúlt évtizedekben a bankszektorban történt. Ráadásul ez egyértelműen az ügyféligényeket szolgálja ki professzionális módon.

Már nem okoz gondot a várakozás sem az üzleti életben, sem a mindennapokban. Ez a rendszer minden érintett számára egy kényelmes és biztonságos megoldás.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

CIB számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

CIB számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

CIB számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

CIB számlacsomagok 2024 – Részletek és feltételek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

CIB ECO bankszámla, CIB ECO Plusz bankszámla, CIB ECO Parent bankszámla, CIB ECO ForYou bankszámla, CIB ECO Start bankszámla és CIB ECO FirstStep bankszámla, CIB Classic magánszámla, CIB Alapszámla.

Igen, lehet. Ma már alapelvárás szinte minden ügyféltől, hogy a bankszámláján lévő összeget bankkártyával is felhasználhassa.

Igen, lehet. Nincs akadálya. A CIB Bank számlacsomag mellé folyószámlahitel is igényelhető.

Igen, van. CIB Alapszámla. Kedvező számlavezetési díj, elektronikus betéti kártya, kedvező készpénzfelvétel automatából. Azoknak, akik az egyszerűséget szeretik.

Igen. A CIB Bank lehetővé teszi az online számlanyitást. Akár egy szelfi segítségével is nyithatunk CIB számlacsomagot, akár húsz perc alatt is.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Minden, amit érdemes tudni a kisállat biztosításról

A kisállatok családtagokká váltak, és ahogy a családtagok esetében, úgy szeretnénk biztosítani számukra is a legjobb egészségügyi ellátást. A kisállat biztosítás egyre népszerűbb, nem véletlenül: segítségével a nem várt állatorvosi költségek könnyebben kezelhetők. Utánajártunk és bemutatjuk, miért érdemes kisállat biztosítást kötni, hogyan működik, és mire érdemes figyelni.

Tovább olvasom
A tulajdoni lap titkai: ezeket mindenképp ellenőrizd, mielőtt vásárolsz!

Az ingatlanvásárlás mindig izgalmas, és egyben komoly döntés is, ami alapos előkészületeket igényel. Az egyik legfontosabb dokumentum, amelyet érdemes alaposan átnézned, mielőtt bármilyen ingatlant megvásárolsz, a tulajdoni lap. A tulajdoni lap ugyanis sok olyan információt tartalmaz, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy biztos lehess abban, hogy jó döntést hozol. Utánajártunk és bemutatjuk, hogy mikre figyelj oda különösen, amikor a tulajdoni lapot vizsgálod.

Tovább olvasom
Fedezd fel a hitelkártyák világát: 7 alapfogalom, amit ismerned kell

A hitelkártya mindennapjaink elengedhetetlen részévé vált, megkönnyítve a fizetést. Sokan még mindig nem ismerik a hitelkártyák működésének alapvető részleteit. 7 kulcsfontosságú fogalmat járunk körbe, amelyek segítenek jobban megérteni a hitelkártyák világát. Mutatjuk a lényeget.

Tovább olvasom
Elkerülhetik a büntetést a babavárósok, akiknél nem született gyermek?

A Babaváró támogatás igazán népszerű. De mi történik akkor, ha nem születik meg a gyermek? Utánajártunk, hogy mi a következménye annak, ha nem születik gyermek, annak, hogy mi az a méltányossági kérelem, és írunk a részletfizetési lehetőségről is. Szakértőink elemzik a helyzetet.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával