Beruházási hitel

Hitel összeg?

Hitel típus?

Cég alapításának éve?

MKB

Megoldás Beruházási hitel

Kamat 1 havi BUBOR + 2,5%*
Futamidő 36 - 120 hó
Hitelösszeg 3.000.000 Ft - 100.000.000 Ft

Kamat
1 havi BUBOR + 2,5%*

Futamidő
36 - 120 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
OTP

OTP Invest Vállalkozásfejlesztési Hitel

Kamat 1 havi BUBOR + 3%*
Futamidő 18 - 180 hó
Hitelösszeg 3.000.000 Ft - 250.000.000 Ft

Kamat
1 havi BUBOR + 3%*

Futamidő
18 - 180 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel
CityFaktor

Beruházási hitel - MFB Gazdaság Újjáépítési Hitel Program keretében

Kamat min. 2,5%
Futamidő 12 - 120 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft

Kamat
min. 2,5%

Futamidő
12 - 120 hó

Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Sokféle termék létezik a beruházási hitelek piacán, ahogyan két egyforma vállalkozás sincs. A felvehető összeg nagysága, a futamidő, az önerő mértéke is eltérhet. A pénzintézetek biztosíthatnak türelmi időszakot számunkra, és amíg az le nem jár, addig nem kell elkezdeni a hitel visszafizetését. A bankok a törlesztés mikéntjét, a törlesztő részletek nagyságát és gyakoriságát mindig az adott vállalkozáshoz és a terveinkhez igazítják.

A beruházási hitel széles körben használható fel, ami nagy előnyt jelent. A konstrukció keretében felvett összegből azonban csak fejlesztési célok finanszírozhatóak. Például: telephely vásárlás, kialakítás vagy építés, különböző berendezések megvétele, már meglevő gyártókapacitások bővítése, valamint újak kiépítése, a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz beszerzése, illetve részvény, üzletrész és egyéb társasági részesedés megvásárlása. A beruházási hitel emellett hitelkiváltásra is felhasználható. A beruházási hitel ugyanakkor nem szabad felhasználású, a hitelcél kötött, számlával kell igazolni azt, hogy mire költöttük el a felvett összeget. Ezek a hitelek gyakran államilag támogatottak, ami vonzóvá teszi őket a vállalkozások körében. Beruházási hitelként nagyobb összeg, akár 1 milliárd forint is igényelhető, és a futamidő is lehet hosszú. A beruházási hitel remek lehetőség abban az esetben, ha egy beruházás megvalósításához nincs elegendő saját tőkénk. Beruházási hitel segítségével a különböző méretű vállalkozások értékes forráshoz juthatnak fejlesztéseikhez.

A beruházási hitelt igénylő vállalkozásnak magyarországi telephellyel kell rendelkeznie. Az esetek többségében legalább két lezárt üzleti évet elvárnak, és sem lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása nem lehet az igénylő cégnek, valamint nem lehet tartósan veszteséges sem. A hitelbírálatnál a bankok alaposan megvizsgálják a kérelmező vállalkozását, az igényeket, és a jövőbeni terveiket egyaránt.

A beruházási hitelnél is érdemes megfontoltan választani a pénzintézetek ajánlataiból. Meg kell határozni, hogy mekkora kölcsönre van szükségünk az adott fejlesztéshez, valamint azt, hogy vállalkozásunk mekkora terhet tud vállalni havonta. A bankok kínálata eltérő, és a feltételek is változatosak. Mindenképpen szükség lesz üzleti tervre, dokumentumokat és igazolást is be kell majd benyújtani a hitel igénylésekor.

Így kaphatod meg a hitelt

Beruházási hitel - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Beruházási hitel - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Beruházási hitel - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Beruházási hitel - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A pénzintézetek sokféle hitelterméket ajánlanak vállalkozóknak különböző célokra, így beruházásra is. Az állam igyekszik támogatni a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozásokat, kamattámogatással és könnyített feltételekkel segítik őket. Ennek egyik eleme a Széchenyi kártya program, de más lehetőségeket is találhatunk.

Beruházási hitel igénylése előtt fontos tájékozódni az aktuális lehetőségekről, az esetleges állami támogatásokról. Jelentős eltérés lehet ugyanis a hitelek feltételei között.

A vállalkozói beruházási hitel akár egymilliárd forintig is leérhető. A feltételek között ugyanakkor szerepelhet saját erő minimum, és szükség lehet ingatlanfedezet bevonására is.

Elsősorban azért, mert számos fejlesztés csak így valósítható meg elegendő saját tőke nélkül. A beruházási hitelek lehetőséget adnak arra, hogy a cégünk megvalósítsa kitűzött céljait.

Igen. A vállalkozási beruházási hitel hitelkiváltásra is felhasználható.

Legutóbbi blogbejegyzések

Mire jó az egészségpénztár?

Mire jó az egészségpénztár?

2021.10.21.

Mi is az az egészségpénztár? Érdemes-e belépni? Mire jó? Mik az előnyei? Az egészségpénztárakról mindenki hallott már, részletes tudással azonban kevesen rendelkeznek róla. Eloszlatjuk a ködöt, és megmutatjuk, mi is az az egészségpénztár, és mire lehet jó.

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel igényelhető a Takarék Otthon Lakáshitel?

Milyen feltételekkel igényelhető a Takarék Otthon Lakáshitel?

2021.10.20.

Nem mindenki jogosult állami támogatásra. Ingatlant mégis sokan vásárolnánk. Az is lehet, hogy már van ingatlanunk, de azt bővítenénk, korszerűsítenénk, vagy szívesen felújítnánk. Szükségünk lehet kiszámítható megoldásra fészekrakáshoz. A Takarék Otthon Lakáshitel kiváló partner lehet ebben.

Tovább olvasom
Lakáshitel igénylése előtt állsz? Az átfutási idővel is számolnod kell!

Lakáshitel igénylése előtt állsz? Az átfutási idővel is számolnod kell!

2021.10.18.

A személyi kölcsönöknél megszokott néhány napos vagy akár néhány órás átfutási időre nem számíthatunk ingatlanra felvett jelzáloghitel esetén. A tervezéshez azonban tudnunk kell, hogy mikor kapjuk meg a hitelt.

Tovább olvasom
Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

Zöld hitel – akár alacsony jövedelem mellett is!

2021.10.15.

A Magyar Nemzeti Bank október 4-én elindította a Zöld Otthon programját. A program keretében a kereskedelmi bankok fix 2,5%-os kamattal kínálnak jelzáloghitelt új lakás vásárlásához. Az alacsony kamat miatt az elvárt minimális jövedelem is alacsonyabb, így széles körben elérhető lesz az a kamattámogatott konstrukció. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom