Beruházási hitel kalkulátor 2023

OTP

OTP Ritmus Vállalkozásfejlesztési Hitel

Alacsony törlesztőrészlet, hosszú futamidő

Kamat 1 havi BUBOR + 3%
Futamidő 18 - 180 hó
Hitelösszeg 3.000.000 Ft - 250.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
Jelenleg nálunk nem elérhető

- promóció -

Hitelek vállalkozásoknak

Egy vállalkozás fejlődéséhez szükség lehet tőkére. Ha ebből nem áll rendelkezésre elegendő, akkor a vállalkozásnak lehetősége van hitelért folyamodni egy pénzintézethez.

A vállalkozói folyószámlahitel, egy szabadon felhasználású hitel, amit jellemzően napi működésre fordítanak a cégek, és rövid ideig tartó, átmeneti pénzügyi problémákat lehet vele áthidalni. A vállalkozói bankszámla forgalma alapján, hitelbírálat után határozza meg a bank a vállalkozói folyószámlahitel nagyságát. A folyószámlahitelhez nincs szükség ingatlanfedezet bevonására.

A forgóeszközhitel rövid távú, áthidaló hitel, amivel a vállalkozás forgóeszköz beszerzése oldható meg. A forgóeszközhitel készlet, követelés vagy értékpapír finanszírozására is fordítható. Nem kell hozzá ingatlanfedezet, de a kölcsön célját igazolni kell. A forgóeszközök folyamatos biztosítása mellett megfelelően növekedhet egy vállalkozás.

A projekthitel adott üzletek finanszírozására felvehető vállalkozói hitel. A hitel biztosítéka projekthitel esetén legtöbbször a projekt. A bankok terveznek a projekt eszközével, szerződésével és a várható árbevételével, ezért megfelelő biztosíték lehet.

A beruházási hitel a vállalkozás fejlesztésre fordítható. Önerő és fedezet szükséges lesz az igényléshez, és főleg a hosszú távú célhoz lehet megfelelő.

Mire jó a beruházási hitel?

A beruházási hitel egy vállalkozás sok szegmensét erősítheti. Akkor lehet rá szükség, ha nem áll rendelkezésre elegendő anyagi forrás egy terv megvalósításához. Ilyenkor egy megfontolt hitelfelvétel hozzájárulhat a vállalkozás fejlődéséhez és eredményességéhez. A beruházási hitel sokrétű felhasználási módjai sikeresebbé tehetik a vállalkozást.

Mire használható fel a beruházási hitel?

A beruházási hitel felhasználható ingatlanvásárlásra. A vállalkozásnak szüksége lehet raktárra, irodára, üzemcsarnokra, vagy bármilyen más épületre.

Ingatlant nem csak vásárolni lehet beruházási hitelből, építeni is lehet ingatlant. Ha már adott a telephely, de azt bővíteni vagy korszerűsíteni kellene, a segítségével mindez megoldható.

A gyártáshoz szükséges berendezések és gépek megvásárlása finanszírozható beruházási hitelből. Új gépek vásárolhatók vagy a régi géppark is megújítható.

A beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz beszerzés is finanszírozható beruházási hitelből.

A beruházási célú részvény, üzletrész és egyéb társasági részesedés vásárlása szintén lehet célja a beruházási hitel igénylésének.

Beruházási hitel hitelkiváltásra

A beruházási hitel hitelkiváltásra is felhasználható. Akármennyire is körültekintően vesz fel valaki egy hitelt, a gazdasági környezet állandó változása miatt előfordulhat, hogy már kedvezőbb konstrukciók is elérhetők a vállalkozás számára. Időről időre érdemes tájékozódni, van-e olyan hitel a kínálatban, ami alacsonyabb költséggel elérhető. Ez lehet akár egy államilag díjtámogatott hitel is.

Beruházási hitel állami támogatással

Ha beruházási hitel felvétele előtt áll a cég, mindenképpen gondolni kell az állam által támogatott hitelekre is. Érdemes utánajárni, hiszen lényegesen kisebb költséggel lehet így kölcsönhöz jutni. A Széchenyi Beruházási Hitel MAX egy államilag díjtámogatott hitel. Akár 400 millió forintos kölcsön is igényelhető, kedvező kondíciókkal.

Beruházási hitel ingatlanfedezettel

A beruházási hitel igénylésekor biztosítékot vár el a bank, ennek a leggyakoribb formája az ingatlanfedezet. Ingatlanfedezetes hitelnél gondolni kell arra, hogy az ingatlan értékének megfelelő nagyságúnak kell lennie, illetve arra is, hogy jelzálogjog bejegyzés fog kerülni a fedezetként felajánlott ingatlanra.

Ha a hitelfelvételhez szükség van ingatlanfedezetre, akkor a fedezetként felajánlott ingatlanról be kell mutatni a tulajdoni lapot földhivatali térképmásolattal, és az ingatlant fel kell értékeltetni.

A beruházási hitel igénylésének folyamata

Az igénylésének folyamata megegyezik a többi vállalkozói hitel igénylésének folyamatával. A vállalkozás ebben az esetben sem állhat csődeljárás vagy végelszámolás alatt. Nem lehet köztartozása vagy lejárt hiteltartozása, és nem lehet tartósan veszteséges. A Központi Hitelinformációs Rendszerben sem szerepelhet a vállalkozás negatív adósként. Ez a szabály a vállalkozás tulajdonosára is kötelező érvényű, ő sem szerepelhet negatív adósként a KHR-ben. A vállalkozás működtetéséhez szükséges hatósági engedélyre is szükség lehet, és általában két lezárt üzleti évet várnak el a pénzintézetek.

Az igényléshez szükséges dokumentumok – egyéni vállalkozóknak

Az egyéni vállalkozónak az önkormányzat által kiállított igazolást kell benyújtania a vállalkozás működéséről, és a kamarai tagságot is igazolni kell néhány esetben. Az egyéni vállalkozónak igazolnia kell a személyazonosságát is. Ezt személyi igazolvánnyal, lakcímkártyával és adókártyával teheti meg.

Egyéni vállalkozótól személyi jövedelemadó bevallást várnak el az elmúlt két évről. Ha az egyéni vállalkozó még nem működik két éve, akkor a pénzintézet által elvárt dokumentummal lehet helyettesíteni a bevallást. Bevételi nyilvántartást és az utolsó három havi bankszámlakivonatot is kérhetnek.

A bankok eltérő hitelezési gyakorlatot folytatnak, ezért a hiteligénylés előtt érdemes tájékozódni a szükséges dokumentumokról.

Az igényléshez szükséges dokumentumok – társas vállalkozásoknak

Társas vállalkozásnak igazolniuk kell a cég jogszerű működését, és a cégjegyzésre jogosult személyazonosságát is. Cégkivonat, aláírási címpéldány és társasági szerződés biztosan kell majd. Minden érintett személynek, aki a hitelügyletben részt vesz, annak az azonosításához szükséges érvényes személyes okmányt be kell mutatnia. Ez a személyi igazolvány, a lakcímkártya és az adókártya. Társas vállalkozásnak főkönyvi kivonat és pénzügyi beszámoló is kell a hitel elbírálásához. Néhány esetben lehetséges, hogy az önkormányzatnak is igazolnia kell azt, hogy nem tartozik adóval a vállalkozás.

A pénzintézetek eltérő hitelezési gyakorlata miatt a hiteligénylés előtt fontos tájékozódni a szükséges dokumentumokról.

Így kaphatod meg a hitelt

Beruházási hitel kalkulátor 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Beruházási hitel kalkulátor 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Beruházási hitel kalkulátor 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Beruházási hitel kalkulátor 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A pénzintézetek sokféle hitelterméket ajánlanak vállalkozóknak különböző célokra, így beruházásra is. Az állam igyekszik támogatni a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozásokat, kamattámogatással és könnyített feltételekkel segítik őket. Ennek egyik eleme a Széchenyi Kártya Program MAX, de más lehetőségeket is találhatunk.

Beruházási hitel igénylése előtt fontos tájékozódni az aktuális lehetőségekről, az esetleges állami támogatásokról. Jelentős eltérés lehet ugyanis a hitelek feltételei között.

A vállalkozói beruházási hitel akár egymilliárd forintig is leérhető. A feltételek között ugyanakkor szerepelhet saját erő minimum, és szükség lehet ingatlanfedezet bevonására is.

Elsősorban azért, mert számos fejlesztés csak így valósítható meg elegendő saját tőke nélkül. A beruházási hitelek lehetőséget adnak arra, hogy a cégünk megvalósítsa kitűzött céljait.

Igen. A vállalkozási beruházási hitel hitelkiváltásra is felhasználható.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Készpénzfelvétel díja: trükkök, amikkel spórolhatsz a banki díjakon

A készpénzfelvétel sok pénzbe kerülhet. A díjak nem csak magasak, de összetettek is. Nem mindegy, hogy bankfiókban vagy egy automatából veszünk fel pénzt. Szerencsére egy törvény is segít bennünket, mi pedig mutatunk további trükköket, amikkel spórolhatsz a banki díjakon.

Tovább olvasom
Hogyan teremthetjük elő az önerőt?

Az önerő előteremtése minden ingatlanhitel esetében alapvető követelmény; enélkül a bankok szóba sem állnak az emberrel. Márpedig ez nem egyszerű, hiszen több millió forintról van szó, amit összegyűjteni évek munkája, arról nem is beszélve, hogy a pénz folyamatosan veszít az értékéből – különösen az utóbbi időben –, tehát a kamatoztatását is meg kell oldani; már ha van minek.

Tovább olvasom
Ints búcsút az átutalási díjaknak az UniCredit Mobil Aktív Plusz számlacsomagjával!

Az UniCredit Mobil Aktív Plusz számlacsomag egy új mérföldkő a pénzügyekben. Ezzel a számlacsomaggal végre búcsút mondhatunk az átutalási díjaknak, és könnyedén kezelhetjük pénzügyeinket a mindennapokban. Utánajártunk, hogy miért érdemes megfontolnod ezt a számlaváltozatot, és hogyan segíthet az UniCredit Mobil Aktív Plusz számlacsomag a pénzügyi terveid megvalósításában.

Tovább olvasom
Mire figyeljünk nagy összegű személyi kölcsön igénylésekor?

Többféle oka is lehet annak, hogy gyorsan, nagy összegű hitelre van szükségünk. Ilyenkor jó megoldásnak tűnik a személyi kölcsön. A szabad felhasználás és a gyors hitelbírálat vonzóvá teszi, és akár 12 millió forintot is kaphatunk. Az Akölcsön szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy a nagy összegű személyi kölcsön nem igényelhető online, és egy átlagjövedelem sem lesz elég. A miértek és a részletek a cikkben.

Tovább olvasom