K&H személyi kölcsön kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek

K&H

K&H személyi kölcsön

Fix törlesztőrészlet

THM 14,5% - 22,4% Kamat: 18,99%
Futamidő 24 - 84 hó
Hitelösszeg 300.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

K&H Bank – nem csak egy bank

A K&H csoport nem csak egy bank, biztosítás is köthető náluk, és lízing, és jelzálog szolgáltatások széles köre is elérhető. Nincs olyan pénzügyi kérdés, amiben ne tudnának nekünk segítséget nyújtani. A pénzügyi elképzeléseinket banki és biztosítási területen is segíthetik. Csak okosan kell dönteni, és kiválasztani a számukra legmegfelelőbbet. A K&H csoport termékei között elérhetőek a hagyományos lakossági és vállalati banki termékeken kívül a prémium banki szolgáltatások, a befektetési alapkezelés, a lízing, az életbiztosítás, a vagyon és felelősségbiztosítás, és az értékpapír kereskedelem is. Számlavezetés, befektetések, megtakarítások, hitelek, bankgaranciák, bankkártya szolgáltatások, letétkezelés, projektfinanszírozás. Ez a K&H Bank.

K&H Babaváró hitel – egy személyi kölcsön gyermeket tervezőknek

A K&H Bank Babaváró hitellel a kormány a gyermekvállalást akarja támogatni. Ez az akár tízmillió forintos szabad felhasználású kölcsön kamatmentessé válik a futamidő végéig már az első gyermek megszületése után. A harmadik gyerek után pedig a K&H Babaváró kölcsön átalakul egy vissza nem térítendő támogatássá. A K&H Bank Babaváró kölcsön összegét korlátozás nélkül bármire elkölthetjük. És a havi törlesztőrészletünk sem lesz magasabb havi ötvenezer forintnál. A K&H Babaváró hitel a gyermeket tervezőket érdekelheti. Ez az akár nulla százalékos személyi kölcsön jellegű hitel szabadon használható fel, és a gyerekek születésével csökken a tőke összege, sőt, három gyermek születése után a fennmaradó részt már vissza sem kell fizetni. A K&H Babaváró hitelt szabadon, bármire elkölthetjük. Tízmillió forinthoz is juthatunk.

K&H Bank Babaváró kölcsön – személyi kölcsön extrákkal

A K&H Babaváró kölcsön bár egy államilag támogatott konstrukció, ugyanúgy működik, mint egy átlagos személyi kölcsön. Nem kell hozzá ingatlanfedezet, elég egy jövedelemigazolás. Szabadon elkölthető, bármire felhasználható. Nem kell hitelcélt megjelölni, és nem kell a pénz elköltését igazolni. Az igazi különlegessége pedig az, hogy az állami támogatás miatt akár a futamidő végéig kamatmentes lehet. És ha három gyermek születik, már a tőkét sem kell törleszteni.

K&H Bank Babaváró kölcsön – miért érdemes igényelni?

A K&H Babaváró hitel egy államilag támogatott hitel, amivel a kormány a gyermekvállalást kívánja segíteni. Akár 10 millió forint is kapható, ha K&H Babaváró hitelt igényel valaki, és ez a 10 millió forint kamatmentes lesz a futamidő végéig, ha teljesülnek a szerződésben vállalt feltételek. A K&H Babaváró hitel, ahogy a nevében is benne van, gyermeket tervező családok számára érhető el. A szerződésben vállalni kell, hogy gyerek vagy gyerekek születnek.

Az első gyereknek öt éven belül kell megszületnie, ebben az esetben a K&H Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes marad. Ha megszületik a második gyerek a hitel, akkor a harminc százalékát elengedik, a harmadik gyermek születése után pedig már semmit nem kell majd fizetni. A K&H Babaváró hitelt akár húsz évre is kérhető, és a szabályozás szerint a törlesztő részlet nem lehet magasabb havi 50 ezer forintnál. A gyerekek megszületése után a K&H Bank Babaváró hitel szüneteltethető is.

K&H Bank Babaváró kölcsön – teljesen ingyen?

A K&H Babaváró hitel mind a tízmillió forintja vissza nem térítendő támogatás lehet akkor, ha az igényléskor már gyermeket vár valaki, és egyből kéri a szüneteltetést. Ilyenkor a K&H Bank hitel törlesztését el sem kell kezdeni, és három évig nem kell semmit fizetni. Ha közben megszületik a második gyermek is, a szüneteltetés meghosszabbítható. Amennyiben a harmadik gyermek újabb három éven belül megszületik, akkor a teljes tartozást elengedi az állam. Ebben az esetben egy forint befizetése nélkül juthat az igénylő tízmillió forint vissza nem térítendő támogatáshoz.

K&H Bank személyi kölcsön

K&H Bank személyi kölcsön

Mi az a személyi kölcsön K&H? A K&H Bank személyi kölcsön egy olyan K&H Bank hitel, aminél nem kell azon gondolkodni, hogy mire lehet elkölteni. K&H Bank személyi kölcsön esetén nincsenek korlátok. Bármire felhasználható a hitelösszeg. A szabad felhasználású kölcsönök előnye a hitelcél meghatározásához kötött kölcsönökkel szemben az, hogy nincs szükség sem a hiteligénylés alatt, sem utána, adminisztrációra. Nem kell számlákat bemutatni a K&H Banknak, nem kell semmilyen módon igazolni a pénz elköltését. Ez egyszerűbbé teszi a felhasználást. Az egyszerűség pedig fontos tényező egy hiteltípus kiválasztásánál. A K&H Bank személyi kölcsönnek ráadásul nem csak a felhasználása, de az igénylése is egyszerű.

Nincs olyan dolog, amire ne lehetne elkölteni a hitelösszeget. Persze vannak szokásosnak nevezhető felhasználási módok. Ezek olyan, szinte minden családban felmerülő események, amiknél felmerülhet a K&H Bank személyi kölcsönből történő megvalósítás. De a K&H Bank személyi kölcsönt fel lehet használni másra is. Mivel nincs korlátozva a K&H Bank személyi kölcsön felhasználása, adott, hogy a felmerülő költségeket finanszírozza belőle az igénylő.

K&H Bank személyi kölcsön – a felhasználás módjai

A K&H személyi kölcsön felhasználásának különböző területei vannak. Ez lehet egy utazás, egy hobbihoz szükséges eszköz, vagy egy történés, és a nem várt, nem tervezett eseményekről még nem is beszéltünk. Gyakori ugyanis, hogy egy nem várt esemény átmeneti pénzzavart okoz a családban. Ez lehet betegség, munkanélküliség, egy hirtelen elromló hűtőszekrény vagy egy lerobbanó autó. Ilyenkor, ha az igénylő nem rendelkezik megtakarítással, vagy nem elegendő a megtakarítása, esetleg a megtakarítását nem akarja elkölteni, akkor a K&H személyi kölcsön megoldást nyújthat a kialakult helyzetre. Nem kell persze váratlan esemény, az is lehet, hogy egy régóta dédelgetett álom megvalósításának jött el az ideje.

A K&H személyi kölcsön egy fogyasztási hitel, amit az igénylők többnyire a mindennapjaik megszépítéséhez vesznek igénybe. Nem csak fogyasztásra lehet azonban felhasználni a K&H Bank hitelt. Be lehet azt fektetni, vállalkozást lehet indítani belőle. A szabad felhasználás lehetővé teszi, hogy a kölcsönt bármire elköltse az igénylő. Ha van egy jó ötlet egy vállalkozás indításához, és csak a tőke hiányzik az induláshoz, a K&H személyi kölcsön megoldás lehet erre is. És a kölcsönösszeget be is lehet fektetni. Ez is hozzájárulhat az igénylő és szerettei jobb életéhez. Egy beindított vállalkozás, ami sikeressé válik, jó befektetésnek tűnhet.

K&H Bank személyi kölcsön – mindenkire szabva

Az innovatív, modern pénzügyi megoldásokat szeretik az emberek. Ilyen az online hiteligénylés is. Mit jelent a végig online igénylés? Online igényléskor nem kell bemenni egy bankfiókba. Még telefonálni sem kell. Amire szükség lesz, az egy internet elérésére alkalmas számítástechnikai eszköz. Online igényléskor a bank honlapján történik az igénylés teljes folyamata, egészen az utalásig. Minden az interneten keresztül történik. A személyazonosság megállapítása, a szükséges dokumentumok benyújtása, és az igénylés leadása is. Itt tudható meg, hogy a K&H Bank jóváhagyta az igénylést, és hogy mikor utalja a számlára a pénzt. Nincs bankszámla, amire utalhatnának? Azt is nyitható. Online is.

Gyorsan hitelhez jutni? Lehetséges. A K&H Bank a személyi kölcsön igénylések nagy részénél gyorsan folyósítja a hitelösszeget, ha az igénylő az K&H Bank ügyfele és a jövedelme a folyószámlájára érkezik.

K&H Bank személyi kölcsön – az egyszerűség fontos szempont

Csak jövedelemigazolás kell a K&H személyi kölcsön igényléséhez. Nincs szükség fedezetre, és ez jelentősen leegyszerűsíti az igénylési folyamatot. Ezért könnyen és gyorsan hozzá lehet jutni a K&H személyi kölcsöneihez. A feltételek könnyen teljesíthetőek. Alkalmazottak munkáltatói igazolással, nyugdíjasok nyugdíjszelvénnyel, vállalkozók NAV jövedelemigazolással tudják igazolni a jövedelmüket. Az egyszerű igénylés teszi vonzóvá a K&H személyi kölcsönt. És nagyon gyorsan folyósítják az igényelt összeget.

A K&H Bank hitel a szerződés aláírása után válik érvényessé. Ez egy papír alapú, személyes szerződéskötésnél egyértelmű. Az ügyfél aláírja a papírokat, és kész. A K&H Bank ma már aláírópadokat használ, és a szerződések az internetbankban érhetők el. De mi a helyzet a teljesen elektronikusan igényelt K&H hiteleknél? Az internetbankba érkező hiteldokumentációt egy SMS kóddal írhatja alá az ügyfél. Egyszerűen.

K&H Bank személyi kölcsön – előnyök

A K&H személyi kölcsön igénylésének a legnagyobb előnye, hogy az igényléskor nem kell biztosíték. Bizonyos kölcsönöknél a pénzintézetek kötelezően előírják, hogy biztosítékot kell bevonni a hitelügyletbe. Ebben az esetben a legtöbbször az ingatlanfedezetre gondolnak. A K&H Bank személyi kölcsön igénylésékor erre nincs szükség, a K&H Bank nem fog fedezetet elvárni. Ezért azok, akiknek nincs fedezetük, vagy azt nem akarják felajánlani, azok is igényelhetik a K&H személyi kölcsönt. Az, hogy ez nem szükséges, azért előnyös, mert egyszerűbb a folyamat, gyors az elbírálás, és a K&H hitel felvételének díjai is alacsonyabbak. A fedezetnek felajánlott ingatlant ugyanis fel kellene becsültetni, és ez időigényes és költséges. Az ingatlanfedezetre jelzálog bejegyzés fog kerülni, és egy közjegyzőre is szükség van a hitelszerződés megkötéséhez. Mindezek egy K&H személyi kölcsön igénylésénél nem szükségesek.

K&H Bank személyi kölcsön – még több előny

A K&H személyi kölcsön igénylés másik elvitathatatlan előnye a gyorsaság. Egy K&H személyi kölcsön akár egy napon belül is megkapható, de néhány napon belül szinte mind elérhető. Ez azt jelenti, hogy ha az igénylő dönt arról, hogy K&H személyi kölcsönt igényel, akkor csak néhány napot kell arra várni, hogy a hitelösszeg felhasználható legyen. Átmeneti pénzavar esetén ez döntő érv, mert azonnal fel lehet használni a K&H kölcsönt. Nem kell várni hetekig, vagy hónapokig arra, hogy a K&H Bank folyósítsa a pénzt. Ez nem csak egy pénzavarnál lehet lényeges, hanem minden igényléskor. Az igénylőben született egy döntés, van cél, vágy, álom, amit meg akar valósítani. És nem akar várni. Menni akar, csinálni akarja. Nem akar várakozni. Az, hogy a K&H személyi kölcsönnel rendkívül gyorsan az igénylő rendelkezik, az első helyen van a döntést befolyásoló érvek között. A gyorsaság azért is lényeges, mert szinte rögtön kiderül, hogy az igénylő hitelképes vagy nem. Az előminősítés néhány perc alatt meg lehet. Az előminősítés után pedig szinte azonnal a végleges bírálat következik. És ha az pozitív, tehát az igénylőt hitelképesnek találja a K&H Bank, akkor már csak a szerződés megkötése, és a folyósítás van hátra.

K&H Bank személyi kölcsön – még annál is több előny

A K&H személyi kölcsön harmadik előnye a szabad felhasználhatóság. A szabad felhasználás azt jelenti, hogy semmi nem szab határt felhasználáskor. A kölcsönt folyósító bank ugyanis nem korlátozza semmilyen módon a kölcsön felhasználását. Az ügyfél arra költi, amire akarja. Ingatlanvásárlás, lakásfelújítás, új autó, franciaágy? TV, utazás, esküvő? Bármire költhető a kölcsönösszeg. A szabad felhasználás nagyon előnyös. A gyorsaság is. És az, hogy nincs szükség biztosítékra. Ez a három dolog az, amiért a K&H személyi kölcsön az egyik legnépszerűbb kölcsön. A személyi kölcsön K&H. Az egyik legnépszerűbb.

Szabad felhasználású K&H hitel

A K&H szabad felhasználású hitel népszerű termék, és nem véletlenül, hiszen számos előnnyel rendelkezik. A szabad felhasználású hitel legnagyobb előnye a nevéből is kikövetkeztethető, vagyis az, hogy bármire elkölthető az összeg. Ehhez kapcsolódik az is, hogy nem szükséges hitelcélt igazolni a felvételéhez, vagyis nem kötött, mint egy lakáshitel, és az igénylési folyamat sem annyira nehéz. Létezik fedezet mellett nyújtott, K&H szabad felhasználású hitel is, ám az a K&H személyi kölcsönökhöz képest szinte semmilyen előnnyel nem rendelkezik. Egy személyi kölcsön alapú, azaz fedezet nélkül nyújtott, szabad felhasználású hitel igénylése a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb.

A szabad felhasználású K&H hitel előnye

További előnye még a személyi kölcsön alapú, szabad felhasználású hitelnek, hogy csak rendszeres jövedelmet kell hozzá igazolni munkáltatói igazolással vagy bankszámlakivonatokkal. Ezen felül csupán személyazonosító okmányra és lakcímkártyára van szükség az igényléshez. Hitelfelvétel előtt persze ajánlott tájékozódni az aktuális dokumentációs elvárásokról.

A szabad felhasználású K&H hitelek felhasználása

Vannak szokásosnak nevezhető felhasználási módok. Ilyen a lakásfelújítás. Ez olyan, szinte minden családban felmerülő esemény, aminél felmerülhet a K&H szabad felhasználású hitelből történő megvalósítás. Az autóvásárlás is ilyen, hiszen az autó öregszik, a család új tagokkal bővülhet, vagy egy hobbi miatt lehet szükség nagyobb autóra.

Miért jó a fix kamatozású K&H személyi kölcsön?

A fix törlesztőrészlet legnagyobb előnye az, hogy kiszámítható. A fix kamatozású K&H személyi kölcsönök éppen ezért rendkívül kedveltek. Biztonságot ad az az érzés, hogy mindent megtettünk a környezetünk pénzügyi helyzetének állandóságáért. A biztonság a döntéskor mindig az elsők között van a listán. És a fix törlesztőrészlet hozzájárulhat a biztonsághoz. Hiszen a futamidő alatt végig tudni lehet, hogy mekkora havi kiadással kell számolni. A legmegfelelőbb fix K&H személyi kölcsönt könnyű kiválasztani. Egy K&H személyi kölcsön kalkulátor kell hozzá. A K&H hitelkalkulátor felsorolja az aktuális hiteleket, megmutatva azok paramétereit. Megmutatja a kamatot, a Teljes Hiteldíj Mutatót és a teljes visszafizetendő összeget is. Látni lehet, hogy melyik K&H hitel kerül kevesebbe a kiválasztott futamidőre. A futamidő és a hitelösszeg megadása után tudni lehet, hogy mennyit kell havonta fizetni. A K&H hitelkalkulátorral gyorsan és egyszerűen, otthonról hozható felelős döntést. Használni kell a K&H személyi kölcsön kalkulátort.

K&H személyi kölcsön kalkulátor

A K&H személyi kölcsön kalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a kiválasztott hitelkonstrukció összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető K&H hitelek adatait. Az igénylő láthatja a teljes visszafizetendő összeget, amiből kiszámítható, hogy mennyibe fog kerülni a K&H hitel felvétele. A kamat mellett a THM is látható lesz, és mivel az adatok egy oldalon, egymás alatt jelennek meg, könnyen kiválaszthatóvá válik a legideálisabb konstrukció. A K&H személyi kölcsön kalkulátor használat minden hitelfelvételnél jó lehet. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a hiteleket. Hanem azért is, mert a hiteligénylők többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb hitelt válassza ki. Ez érthető is, hiszem egy adott hitelösszeg mellett a legalacsonyabb költségek a legvonzóbbak.

A legjobb konstrukció a K&H szabad felhasználású hitel kalkulátorral választható ki a legegyszerűbben. Az összehasonlítás egy összetett folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy program a legalkalmasabb. Amellett tehát, hogy egy otthonról, a nappaliból érhető el a K&H hitelkalkulátor, pontosabb eredményt is hoz annál, mintha mi magunk szeretnénk kinyomozni a legjobb K&H hitelt. Használjuk a K&H hitel kalkulátort!

K&H személyi kölcsön kalkulátor

Fix kamat – változatlan törlesztőrészlet

A fix személyi kölcsön előnyös. Miért? A törlesztőrészlet nem változik a futamidő végéig, a kölcsönt forintban folyósítja a bank, ezért tervezhető kiadással vehető fel kölcsön. Nem érhet meglepetés. Meglepetés helyett fix K&H személyi kölcsön. Ez a megoldás. A fix kamatozású K&H személyi kölcsön törlesztő részlete állandó. Ez biztonságot ad, kiszámítható lesz a K&H kölcsön az egész futamidő alatt. A K&H személyi kölcsönök futamideje többnyire rövid, csak néhány év. És a hitelösszeg is alacsony. Lehet 10 millió forintot is igényelni K&H személyi kölcsönből, de általában kisebb összeget igényelnek. Ez a gyorsan és egyszerűen igényelhető hitel különösen népszerű. És fix törlesztőrészletekkel biztonságos is.

Mi az a K&H online hitel?

Ha az online hiteligénylést választjuk, modern, innovatív módon vehetünk fel hitelt. Online igényléskor nem kell bemennünk a bankfiókba, az otthonunk kényelméből vihetjük végig a folyamatot. A hitel kiválasztása, az adatok megadása és a dokumentumok benyújtása is online történik. Nincs olyan, hogy otthon hagytuk valamelyik szükséges dokumentumot. Mert otthon vagyunk.

K&H online igénylés

Természetes lett, hogy az ügyfelek otthonról igényelnek K&H hitelt, anélkül, hogy bemennének a K&H bankfiókba. A K&H online igénylés kényelmes és biztonságos. Mindössze egy megfelelő számítástechnikai eszközre van hozzá szükség, és minden, az igényléstől a szerződés aláírásáig, az interneten történik. Több érv is szól amellett, hogy valaki a K&H online hiteligénylést válassza. Nincs sorban állás, nincs várakozás, nincs utazás. Nem kell parkolóhelyet keresni, nem kell órákat tölteni azzal, hogy lebonyolódjon egy igénylés beadása.

K&H online igénylés – K&H hitel igénylés bankfiókban

A K&H online hitel igénylésének vannak alternatívái, és ezeknek is lehetnek előnyei. A személyes ügyintézés sokak számára emberibb, közvetlenebb, és biztonságosabbnak is tűnik. Az ügyintéző ráadásul válaszolni tud a felmerülő kérdésekre, és adott esetben tanáccsal is elláthatja az érdeklődőt. A személyes kapcsolaton kívül, azok is a személyes ügyintézés mellett dönthetnek, akik nem rendelkeznek telefonnal vagy interneteléréssel, vagy azok, akik bár rendelkeznek ezekkel, de idegenkednek a használatuktól. Bár az online ügyintézés elterjedt, a személyes ügyintézés is még jó ideig az ügyfelek rendelkezésére áll majd.

Jobb a K&H online hiteligénylés, mint a hagyományos?

A K&H online hitel felvétele kényelmes és gyors megoldás. A modern technikai megoldásokat felhasználó K&H online hitel azért népszerűbb, mert nem szükséges a K&H hitel felvételéhez a személyes találkozás a banki ügyintézővel. A K&H online igénylés feltételei ráadásul kedvezőbbek lehetnek. Személyi kölcsön online igénylése esetén a pénzintézetek többsége elengedi a folyósítási jutalékot, és gyakran a kamat is alacsonyabb. Az online igénylésnél a kiutalási idő rövid, gyorsan megérkezik a számlánkra az igényelt összeg. Az online igénylés gyors és kedvezőek a feltételei, ráadásul kényelmesebb megoldást is nyújt.

A reprezentatív példa fogalma

A bankok a hitelkonstrukcióikat reprezentatív példákon keresztül mutatják be. Mit jelent ez a gyakorlatban? A bankok a reprezentatív példáknál adott paraméterekkel számolják ki a hiteleik adatait. Adott a hitelösszeg, a futamidő, és figyelnek a hitelcélra is. Mindig megadják a számítás dátumát, és figyelembe veszik az aktuális akciókat, kedvezményeket is. Az is fontos, hogy a folyósítás egyösszegű-e.

De ha adottak a paraméterek, akkor mire jó a reprezentatív példa? Bár a megadott adatok nem fognak egyezni az igénylő által kértekkel, mégis jó iránymutatást adhat ez a példa. A THM így ugyanis pontosan kiszámítható. A reprezentatív példa olyan, mint egy kiállítási darab a műszaki boltban. Nem azt fogjuk megvenni, mégis segíthet a választásban. És éppen ez a célja. Segíteni, irányt matatni. A THM egy fontos szám, de egy hozzá nem értő számára lehetetlen vállalkozás a kiszámítása. Ez a példa segít eligazodni a rengeteg adat, és a szám között.

Hitelkiváltás K&H személyi kölcsönnel

K&H személyi kölcsön igénylésekor nincs szükség fedezetre. Elegendő a jövedelmet igazolni. A K&H szabad felhasználású jelzáloghitelhez viszont fedezetre van szükség. A fedezet bevonása pedig azzal jár, hogy az elbírálás ideje több hétre növekszik, szemben a K&H személyi kölcsön néhány napos elbírálásával. Sokkal gyorsabban igényelhető tehát a K&H személyi kölcsön, ezért ez a megoldás népszerűbb a hiteligénylők körében. A gyorsaság mellett pedig az egyszerűség a másik érv, hiszen a fedezetként felajánlott ingatlant fel kell értékeltetni, és a közjegyzőhöz is el kell menni a szerződés aláírása miatt. A K&H személyi kölcsön igénylése ráadásul olcsóbb, mint a szabad felhasználású jelzáloghitelé.

Több olyan költség van ugyanis, amit ilyenkor az igénylőnek kell fizetnie. Ilyen az értékbecslés költsége, a közjegyző díja és a jelzálogjog bejegyzésért is fizetni kell. Az ingatlan tulajdoni lapját is ki kell kérni, és a térképmásolatra is szükség lesz. És ezekért is fizetni kell. Lakásbiztosítást is kell kötni a fedezetként bevont ingatlanra, és ez is plusz költséget jelent. A K&H személyi kölcsönnel történő hitelkiváltás tehát egyszerűbb, gyorsabb és a költségei is jelentősen alacsonyabbak. Van azonban olyan eset, amikor mégis megérheti a K&H szabad felhasználású jelzáloghitelt választani a hitelkiváltáshoz, ezért fontos tájékozódni a döntés előtt. Ez a döntés ugyanis hosszú távra szólhat, ezért nem mindegy, hogy melyik K&H hitel mellett dönt az igénylő.

Mikor éri meg kiváltani egy hitelt K&H személyi kölcsönnel?

A hitelkiváltás elsődleges, ha nem egyetlen célja az, hogy egy kedvezőbb, olcsóbb hitelt találjunk, és erre cseréljük le a meglévő hitelünket. Amikor egy személyi kölcsönt akarunk lecserélni egy másik személyi kölcsönre, szükségünk lesz egy számológépre. Össze kell hasonlítanunk a régi és az új hitelünk havi törlesztő részleteit, és ki kell számolnunk, hogy mennyi pénz marad a zsebünkben, ha az új hitel mellett döntünk. Akkor éri meg kiváltani a hitelünket, ha a nyereségünk több, mint a váltásból adódó költségink. Arra is gondoljunk, hogy a váltás az időnkbe és az energiánkba is kerül.

A hitelkiváltásnál felmerülő költségek

A hitelkiváltás ritkán ingyenes, bár ilyen eset is előfordulhat. És nem csak az új hitelünk esetleges költségeivel kell számolnunk, hanem azzal is, hogy a régi hitel felmondásakor a bankok díjat kérhetnek a végtörlesztésért. Ez többnyire egy százalék körül van, de a díjak bankonként eltérnek. Az új hitelszerződés megkötése is kerülhet pénzbe, gondoljunk csak arra, amikor a pénzintézet kötelezően előírja a számlanyitást egy hiteligénylésnél. Fontos tehát, hogy számoljunk, megéri-e a kiváltás, hiszen könnyen lehet, hogy már annyira kevés van hátra az aktuálisan futó hitelünk futamidejéből, hogy a csere költsége magasabb lesz, mint az alacsonyabb kamatok miatt realizált nyereségünk.

Hitelkiváltás – személyi kölcsön helyett K&H személyi kölcsön

A személyi kölcsönünk másik személyi kölcsönre cserélése talán a legegyszerűbb megoldás a hitelünk kiváltására. Személyi kölcsönt ugyanis egyszerűen és gyorsan, különösebb bonyodalmak nélkül tudunk igényelni. Gondoljunk csak arra, hogy a személyi kölcsön igénylésénél a bank által elvárt biztosíték csupán a rendszeres jövedelmünk. Nincs szükség ingatlanfedezet bevonására, ami amellett, hogy költséges még időigényes is. Amikor személyi kölcsönt cserélünk le személyi kölcsönre, meg kell vizsgálnunk a két hitelt. Az alacsonyabb THM alacsonyabb havi törlesztő részletet is jelent, és bár a THM nem tartalmazza a hitel teljes költségét, kiváló módszer az összehasonlításra. Össze kell szoroznunk a két törlesztő részlet közötti különbséget a hátralévő hónapok számával, és megkapjuk azt az összeget, amivel kevesebbet kell majd összességében fizetnünk. Ez az összeg lesz az alapja a döntésünknek, hogy kiváltsuk-e a hitelt vagy maradjon a régi.

Központi Hitelinformációs Rendszer – miért baj, ha nem fizetünk?

A KHR a hitelfelvevők adatait tartalmazza. Hitelfelvételkor hozzájáruló nyilatkozatot íratnak alá a bankok az ügyfelekkel, azért, hogy ezeket az adatokat kezelhessék, és más bankokkal is megoszthassák. Ha jó ügyfélnek számít valaki, akkor ez előny is lehet, de nemfizetéskor az ügyfél adatai a negatív adóslistára kerülnek. A negatív adóslista negatív hatással van a rajta szereplőkre. A listán szereplők igénylését elutasítják a bankok. (ez alól vannak kivételek, bizonyos bankok, néhány speciális esetben a negatív adóslistán szereplőknek is adhatnak hitelt) A listában szereplő adatok tartalmazzák a hitelfelvevő és a hitel adatait, és azt is, hogy mekkora az az összeg, amit az adós késve vagy egyáltalán nem fizetett vissza.

Központi Hitelinformációs Rendszer – a fekete lista

Aki felkerül a negatív adóslistára az nem csak a végrehajtás kellemetlenségével nézhet szembe, de azzal is, hogy többet nem fog hitelt kapni. A listán évekig szerepelhet egy rossz adós, és a pénzügyi múltjából soha nem törlődik ki nemfizetés ténye. Akinek elévült már a nemfizetése, az is szembesülhet elutasítással vagy azzal, hogy csak magasabb kamattal kínálnak majd neki hitelt a bankok, mivel kockázatos ügyfélnek tartják. Minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy elkerülhető legyen a negatív adóslistára kerülés, mert olyan hátrányokat okoz, ami később rendkívül kellemetlen helyzetbe hozhatja az igénylőt. Amikor felmerül annak a lehetősége egy váratlan élethelyzetben, hogy nehézzé válik a részletek kifizetése, érdemes mindent megtenni ennek elkerülésére, hogy így kivédhetőek legyenek a hosszú távú negatív hatások.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

K&H személyi kölcsön kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

K&H személyi kölcsön kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

K&H személyi kölcsön kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

K&H személyi kölcsön kalkulátor 2024 – Részletek és feltételek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

K&H személyi kölcsön különböző hitelcélra felhasználható

 • lakásvásárlás vagy felújításra
 • autóvásárlásra
 • hitelkiváltásra
 • nagy értékű műszaki vagy háztartási gépek vásárlására
 • családi események
 • egészségügyi kezelések
 • képzések
 • kurzusok
 • utazások

Minimális igénylési feltételek

 • elmúltál már 18 éves és a kölcsön lejáratakor még nem éred el a 65. életévet (ha mégis, akkor adóstárs bevonását kérhetjük)
 • rendelkezel állandó magyarországi lakhellyel és telefonos elérhetőséggel
 • legalább havi nettó 154 280 Ft jövedelmet tudsz igazolni
 • legalább 3 hónapja vagy alkalmazotti munkaviszonyban ugyanazon munkáltatónál / több mint egy éve vállalkozó vagy / nyugdíjas vagy
 • nem szerepelsz a Központi Hitelinformációs Rendszerben (korábban BAR) negatív információval

K&H személyi kölcsön különböző hitelcélra felhasználható

 • lakásvásárlás vagy felújításra
 • autóvásárlásra
 • hitelkiváltásra
 • nagy értékű műszaki vagy háztartási gépek vásárlására
 • családi események
 • egészségügyi kezelések
 • képzések
 • kurzusok
 • utazások

Minimális igénylési feltételek

 • elmúltál már 18 éves és a kölcsön lejáratakor még nem éred el a 65. életévet (ha mégis, akkor adóstárs bevonását kérhetjük)
 • rendelkezel állandó magyarországi lakhellyel és telefonos elérhetőséggel
 • legalább havi nettó 300 ezer forintos jövedelmet tudsz igazolni
 • legalább 3 hónapja vagy alkalmazotti munkaviszonyban ugyanazon munkáltatónál / több mint egy éve vállalkozó vagy / nyugdíjas vagy
 • nem szerepelsz a Központi Hitelinformációs Rendszerben (korábban BAR) negatív információval

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Minden, amit érdemes tudni a kisállat biztosításról

A kisállatok családtagokká váltak, és ahogy a családtagok esetében, úgy szeretnénk biztosítani számukra is a legjobb egészségügyi ellátást. A kisállat biztosítás egyre népszerűbb, nem véletlenül: segítségével a nem várt állatorvosi költségek könnyebben kezelhetők. Utánajártunk és bemutatjuk, miért érdemes kisállat biztosítást kötni, hogyan működik, és mire érdemes figyelni.

Tovább olvasom
A tulajdoni lap titkai: ezeket mindenképp ellenőrizd, mielőtt vásárolsz!

Az ingatlanvásárlás mindig izgalmas, és egyben komoly döntés is, ami alapos előkészületeket igényel. Az egyik legfontosabb dokumentum, amelyet érdemes alaposan átnézned, mielőtt bármilyen ingatlant megvásárolsz, a tulajdoni lap. A tulajdoni lap ugyanis sok olyan információt tartalmaz, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy biztos lehess abban, hogy jó döntést hozol. Utánajártunk és bemutatjuk, hogy mikre figyelj oda különösen, amikor a tulajdoni lapot vizsgálod.

Tovább olvasom
Fedezd fel a hitelkártyák világát: 7 alapfogalom, amit ismerned kell

A hitelkártya mindennapjaink elengedhetetlen részévé vált, megkönnyítve a fizetést. Sokan még mindig nem ismerik a hitelkártyák működésének alapvető részleteit. 7 kulcsfontosságú fogalmat járunk körbe, amelyek segítenek jobban megérteni a hitelkártyák világát. Mutatjuk a lényeget.

Tovább olvasom
Elkerülhetik a büntetést a babavárósok, akiknél nem született gyermek?

A Babaváró támogatás igazán népszerű. De mi történik akkor, ha nem születik meg a gyermek? Utánajártunk, hogy mi a következménye annak, ha nem születik gyermek, annak, hogy mi az a méltányossági kérelem, és írunk a részletfizetési lehetőségről is. Szakértőink elemzik a helyzetet.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával