CIB Személyi kölcsön 2024 – Kalkulátor és folyósítás menete

CIB

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

Bankváltás nélkül, már akár 15 millió Ft is igényelhető!

THM 12,07 - 18,65% Kamat: 12,29% - 13,29%
Futamidő 12 - 96 hó
Hitelösszeg 300.000 - 15.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Miért válasszuk a CIB Bank Zrt-t?

Az Intesa Sanpaolo csoport leányvállalatként működő CIB Bank stabil, nemzetközi háttérrel nyújt teljes körű szolgáltatást lakossági és vállalati ügyfelek részére. Készpénzt vennél fel ATM-ből vagy lakáshitel kell? A CIB bank tudja, mire van szükséged, hiszen a kereskedelmi banki és befektetési szolgáltatásait évtizedes tapasztalattal nyújtja. Tudják mit kell tenni és hogyan. Rábízhatjuk magunkat.

Online ügyintézés a CIB Banknál

Ez az ügyintézési forma, amikor csak a szerződés aláírásakor szükséges bankfiókba menned. Otthonról, kényelmesen intézheted. Időt takarítasz meg, sorban állás és többszöri fióklátogatás nélkül intézheted az igénylést, ami a videóbankárral szinte személyes.

Első lépésként kalkulálj. Számold ki a hitelkalkulátorral a várható törlesztőrészletet. Aztán töltsd ki a kérdőívet. Majd videóhívással beszéld át a részleteket a bank specialistájával. Ő fogja elmondani azt is, hogyan tovább. Aztán már csak az aláírás van hátra az országos fiókhálózat egyik bankfiókjában, és jön a pénz.

Előrelépő Személyi Kölcsön

A lakossági ügyfelek favoritja. Ez az első helyezett. Kétféle ember van: akinek már volt és akinek lesz. Kinek ne lenne olyan elképzelése, amire ez jó? Szabad felhasználású. Bármire költhető. A CIB Előrelépő Személyi Kölcsönt úgy bocsátja a bank az ügyfelei rendelkezésére, hogy alig vár el valamit. Az alapfeltételeknek persze itt is meg kell felelni, dokumentumokat is kérnek, de a pénz elköltésével nem kell elszámolnod. Egy kamattámogatott lakáshitelnél igen, de itt nem. Szabadon költheted utazásra, esküvőre, autóvásárlásra,ballagási ajándékra vagy gumicsónakra. A CIB Bank nem kér igazolást a költésekről.

CIB Bank személyi kölcsön – miért lehet jó a személyi kölcsön?

Sokan választják a céljaik eléréséhez a CIB személyi kölcsönöket, hiszen szinte azonnal pénzhez jutnak. Nem kell várni a pénzre. Neked sem, ha CIB személyi kölcsönt igényelsz. A CIB személyi kölcsön egy gyors segítség, bármilyen okból van szükséged a CIB hitelre. Olyan, mint elsősegély. Gyorsan jön, és segít. A CIB személyi kölcsönöknek ráadásul számtalan fajtája van. Biztosan találsz köztük megfelelőt. Olyat, ami a legjobb neked. A legjobb, mert alacsony kamatozású. A legjobb, mert szinte azonnal elbírálják. Vagy a legjobb, mert online is igényelheted. Sok féle CIB hitel van. Bármelyiket igényelheted. Mert a CIB személyi kölcsön az egyetlen, ami szinte minden problémára megoldást kínál neked. Igényelj CIB személyi kölcsönt!

CIB Bank személyi kölcsön – nem szükséges hitelcél

A CIB személyi kölcsön egyik nagy előnye, hogy minimális dokumentációval és könnyen igényelhető. Az igényléshez csupán a jövedelmedet kell igazolnod. És ez még nem minden. Mert nem csak hogy elég, ha igazolod a jövedelmedet, de a pénz elköltését sem kell semmiféle módon dokumentálnod a CIB Bank felé. Mit jelent ez? Nézzünk egy CIB lakáshitelt. Fedezetre van szükség, és a pénzt csak a lakás felépítésére vagy megvásárlására fordíthatod. És ezt dokumentumokkal igazolnod is kell. És ez plusz költséget jelent, időt és energiát kell rá szánnod. Időt? Igen. Néha még a hitelfelvételt követő sokadik is évben is igazolásokat és szerződéseket kell leadnod a CIB Banknak, hogy teljesítsd a szerződéses feltételeket. A CIB személyi kölcsönnél ilyen nincs. Nem kell hitelcélt megjelölnöd a szerződés megkötésekor, és igazolnod sem kell a hitelösszeg megfelelő felhasználását. Hiszen a CIB Bank személyi kölcsönét arra költöd, amire akarod.

CIB Bank személyi kölcsön – biztosíték nélkül

A könnyített dokumentációs elvárás mellett biztosítékra sem lesz szükséged a hitelfelvételhez. Nem kell fedezetként ingatlant felajánlanod, nem kell valamilyen ingóságot vagy számlapénzt biztosítékként bevonni. Ez több okból is előnyös. Ha nincs ingatlanod, vagy azt nem akarod fedezetként felajánlani a CIB hitelhez, akkor is igényelhetsz CIB Bank személyi kölcsönt. Egy fedezet bevonása költséges és időigényes, ráadásul még az elbírálás ideje is jóval hosszabb egy fedezetes hitelnek.

CIB Bank személyi kölcsön – igazán rövid futamidővel

A CIB Bank személyi kölcsöneinek előnyeit napokig lehetne sorolni. Sok előny annyira egyértelmű és egyszerű, hogy talán nem is gondolsz rá. Az egyik ilyen előny a rövid futamidő. Miért előnyös a rövid futamidő? Több okból is előnyös a rövid futamidő. Egy rövid futamidejű hitel igénylésekor a teljes visszafizetendő összeg még akkor is alacsony lehet, ha a kamat magasabb. Miért? Az éves kamat miatt. Nem mindegy, hogy két-három évig, vagy huszonöt évig fizetsz vissza egy CIB Bank hitelt. Ez ráadásul azt is jelenti, hogy a kamat mértékének jóval kisebb a jelentősége, mint egy hosszú futamidejű CIB hitelnél. A rövid futamidő előnye, hogy rövidebb időre könnyebb tervezni. Jobban el tudod képzelni, hogy mi lesz veled egy év múlva, mint tizenöt év múlva. Ez bizony biztonságosabbá teszi a hitelfelvételedet.

CIB Bank személyi kölcsön – lehet alacsony a hitelösszeg

A CIB Bank személyi kölcsönének átlagos hitelösszege alacsony. Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne akár 10 millió forintot is igényelni, mégsem tesszük. Miért? A válasz egyszerű: mert tudatos hitelfelvevők vagyunk. És egy tudatos hiteligénylő tudja, hogy minden hitelcélhoz más-más hitel való. A CIB személyi kölcsönök alacsony, néhány százezres hitelösszege a felhasználásból adódik. Mivel ez egy szabadon felhasználható hitel, ezért ritkán igényeljük olyan hitelcélhoz, amihez már dedikált hiteltípusok tartoznak. Lakásvásárlásra például rendkívül ritkán vesszük igénybe. Nem lehetetlen persze, hogy ez a legjobb megoldás, de ha alaposan körülnézel a pénzpiacon, láthatod, hogy lakásvásárláshoz a CIB lakáshitel a legmegfelelőbb konstrukció. A legmegfelelőbb konstrukció pedig a legjobb neked. Válaszd mindig a legjobbat! Válaszd a hitelcélodnak legmegfelelőbbet!

CIB Bank személyi kölcsön azonnali elbírálással

Ki ne akarna gyorsan pénzhez jutni egy igénylés után? A CIB Bank személyi kölcsönével ez nem probléma. Az elbírálás kis túlzással azonnal megtörténik, és a pénzt már néhány napon belül megkaphatod. A gyors elbírálás is a CIB személyi kölcsön jó értelembe vett egyszerűségét mutatja. Egyszerűen igényelheted, és gyorsan megkapod. A gyors elbírálás előny, hiszen azonnal elköltheted a pénzt, nem kell heteket várnod a kiutalásra. Ez egy pénzzavar esetén elengedhetetlen. A gyors elbírálás ráadásul azt is jelenti, hogy nincsenek álmatlanul forgolódva töltött éjszakák, hogy elfogadják-e az igénylésedet. Szinte azonnal tudni fogod, hogy a meg tudod-e valósítani a célodat, amihez a CIB kölcsönt igényelted.

CIB Bank személyi kölcsön fix kamatozással

A fix kamatozás a kiszámíthatóság miatt fontos. A CIB kölcsönöd törlesztő részlete nem változhat meg a futamidő végéig akkor, ha fix kamatozású. A változó gazdasági környezet így nem hat rád. Mindegy, mi történik a nagyvilágban, nem számít az infláció és nem számít a bankok kamatemelése sem. Te már megkötötted a szerződést, azon nem változtathat senki. Senki. A CIB Bank nem mondhatja később, hogy megemeli a havi részletedet. Nem mondhatja. Szerződés kötelezi arra, hogy a futamidő végéig az eredeti részletet várja tőled. Semmivel sem többet. A változó kamatozás kockázatosabb, hiszen ebben az esetben csak a kamatperiódus alatt nem változhat a törlesztőrészlet. A kamatperiódus végén viszont igen. És ha változhat, akkor nőhet is.

Mire fordíthatod a CIB Bank személyi kölcsöneit?

A CIB személyi kölcsön elköltése a kreativitás próbája. Ha a bankok statisztikát vezetnének arról, hogy az igénylők mire költötték el a kölcsönösszeget, sok érdekességgel találkozhatnánk. De nem vezetnek. Mert nem kell hitelcélt megadnod az igényléshez. Persze így is rengeteg városi legenda kering arról, hogy mit is kezdtek az igénylők a pénzzel. Volt, aki a vitorlására vett csónakmotort. Hátizsákos túra Vietnámban személyi kölcsönből? Hát persze, hogy volt. Esküvő, lakodalom, nászút. Szinte már mindennapos. A lényeg: a CIB Bank személyi kölcsöne összege bármire elkölthető. És ne feledd! Nem a hitelfelvétel van előbb. Előbb jön az álom, aztán az álom megvalósítása.

CIB Bank személyi kölcsön – online

Online igényléskor nem kell bemenned a fiókba. Még telefonálnod sem kell. Amire szükséged lesz, az egy internet elérésére alkalmas számítástechnikai eszköz. Van okostelefonod mobilnettel? Akkor ne keres tovább. Meg van a szükséges eszköz. Online igényléskor a bank honlapján történik az igénylés teljes folyamata, egészen a kiutalásig. Otthon ülsz a foteledben, kezedben a telefonoddal, és igényelsz egy hitelt. Minden az interneten keresztül történik. A személyazonosságod megállapítása, a szükséges dokumentumok benyújtása, és az igénylés leadása is. Itt tudod meg, hogy a CIB Bank jóváhagyta az igénylésed, és hogy mikor utalja a számládra a pénzt. Nincs bankszámlád, amire utalhatnának? Azt is nyithatsz.

CIB Bank személyi kölcsön kalkulátor

Mekkora az ideális havi törlesztő részlete egy CIB személyi kölcsönnek?

Az optimális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és számodra is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, mint amit a költségvetésed megenged, és arra is gondolnod kell, hogy előre nem tervezett, váratlan esemény nehézséget okozhat. A részleteket mindig fizetned kell. Az optimális havi törlesztőrészlet megválasztásakor gondolnod kell minderre. Arra, hogy ez a teher hosszú ideig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy egy elkésett befizetésnek súlyos következményei lehetnek rád és szeretteidre. Mindenre persze nem tudsz felkészülni. Mégis fontos végiggondolni a legkellemetlenebb forgatókönyvet is. Ha egy váratlan helyzetben kész terved van, akkor ez könnyebbé teheti a probléma megoldását.

CIB Bank személyi kölcsön – talán a legjobb

A fentiek alapján láthatod, hogy előnyökkel kikövezett út vezet egy CIB Bank személyi kölcsön igényléséhez. Szabadon felhasználható. Fix kamatozású. Nem kell hitelcélt megadnod. Nem kell fedezet sem. Online is igényelheted. Gyorsan és egyszerűen. Ez a CIB Bank személyi kölcsön. A fiad sportautót akar? A párod Indiába utazna? Új szobabútor kell? Angol nyelvtanfolyam Amerikában? Lehetséges. Bármi lehetséges. Tényleg bármi. Nincs határ és nincs korlát. Igényelj CIB Bank személyi kölcsönt, és valósítsd meg az álmaidat! Nem bonyolult. Nem lassú. Nincs teljesíthetetlen elvárás. Nem kell tizenhat tonna papírt bemutatnod. Nem kell ügyvédhez vagy közjegyzőhöz menned. Csak álmodd meg, hogy mit akarsz, és valósítsd meg.

CIB Bank személyi kölcsön – amire az igénylésnél figyelni kell

Alapelvárás lehet önmagunkkal szemben, hogy körültekintően járjunk el egy CIB hitel igénylésekor. De mit is jelent ez pontosan a számodra? Fontos tudni, hogy mire akarod felvenni a hitelt. Ez egyszerűnek hangzik, de előfordul, hogy az igénylő anélkül adja be a hitelkérelmet, hogy pontosan tudná, mit is akar valójában.

Fontos tudni, hogy mekkora törlesztőrészletet tudsz vállalni egy CIB Bank személyi kölcsön igénylésekor. A túlzott eladósodottságot mindenképpen el kell kerülni.

Fontos, hogy tisztában legyél a szükséges dokumentumokkal és a feltételekkel. Ha nem tudod benyújtani az elvárt dokumentumokat, vagy nem tudod teljesíteni az alapfeltételeket, akkor nem kaphatsz CIB hitelt.

Fontos, hogy legyen egy terved arra az esetre, ha váratlan élethelyzetbe kerülnél. Egy nem várt esemény nehezítheti a részletek befizetését, de ha van egy terved ilyen esetekre, akkor nem fog teljesen váratlanul érni egy ilyen helyzet.

CIB Bank Babaváró kölcsön – személyi kölcsön kedvezően

A CIB Babaváró kölcsön bár egy államilag támogatott konstrukció, ugyanúgy működik, mint egy személyi kölcsön. Nem kell hozzá ingatlanfedezet, elég egy jövedelemigazolás. Szabadon elkölthető, bármire felhasználható. Nem kell hitelcélt megjelölni, és nem kell a pénz elköltését igazolni. Az igazi különlegessége pedig az, hogy az állami támogatás miatt akár a futamidő végéig kamatmentes lehet. Sőt, ha három gyermeked születik, utána már a tőkét sem kell törlesztened.

CIB Bank Babaváró kölcsön – alapok

A CIB Bank Babaváró hitel egy államilag támogatott hitel, amivel a kormány a téged és a gyermekvállalást kívánja segíteni. Akár 10 millió forintot is kaphatsz, ha CIB Babaváró hitelt igényelsz, és ez a 10 millió forint kamatmentes lesz a futamidő végéig, ha teljesíted a szerződésben vállalt feltételeket. A CIB Bank Babaváró hitel, ahogy a nevében is benne van, gyermeket tervező családok számára érhető el. A szerződésben vállalnod kell, hogy gyermeked, gyermekeid születnek.

Az első gyermekednek öt éven belül kell megszületnie, ebben az esetben a CIB Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes marad. Ha megszületik a második gyermeked a hiteled harminc százalékát elengedik, a harmadik gyermek születése után pedig már semmit nem kell majd fizetned. A CIB Bank Babaváró hitelt akár húsz évre is kérheted, és a szabályozás szerint a törlesztő részleted nem lehet magasabb havi 50 ezer forintnál. A gyerekek megszületése után a hitelt szüneteltetheted is, így ez a konstrukció valóban nagy segítség lehet.

CIB Bank Babaváró kölcsön visszafizetése nélkül – lehetséges?

A CIB Babaváró hitel mind a 10 millió forintja lehet vissza nem térítendő támogatás akkor, ha az igényléskor már gyermeket vártok, és egyből kéred a szüneteltetést. Ilyenkor a CIB Bank hitel törlesztését el sem kell kezdened, és három évig nem kell semmit fizetned. Ha közben megszületik a második gyermeked is, a szüneteltetés meghosszabbítható. Amennyiben a harmadik gyermek újabb három éven belül megszületik, akkor a teljes tartozást elengedi az állam. Ebben a különleges és optimális esetben egy forint befizetése nélkül juthatsz 10 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz. Ugyanez történik akkor is, ha ikreid születnek. Ikerterhességnél a felfüggesztést már öt évre kérhető, és ha a harmadik gyereked öt év alatt megszületik, akkor a teljes tartozásod megszűnik.

A CIB Bank Babaváró kölcsön szüneteltethető

A CIB Babaváró hitel szüneteltethető. A felfüggesztés alatt nem kell fizetned a részletek. Amennyiben három vagy több gyermeket szeretnél, mindenképpen élned kell a szüneteltetéssel, hiszen a harmadik gyermek után a hiteled megszűnik. A fennmaradó rész átalakul egy vissza nem térítendő támogatássá, így azt már nem kell visszafizetned. Ez a nagy előnye a CIB Babaváró kölcsönnek. A törlesztés szüneteltetése három évre kérhető, ez idő alatt nem kell havonta befizetni az egyébként is alacsony törlesztő részleteket. A szüneteltetés a magzat 12 hetes korától kérhető, tehát nem kell megvárnod, amíg a gyermeked megszületik. Tudnod kell, hogy gyerek születését követően hatvan napig nyújthatod be az igényedet a törlesztés szüneteltetésére.

A törlesztés felfüggesztése csak három évre szólhat, nincs mód rövidebb szüneteltetésre. A legjobb az, hogy a szüneteltetést már kérheted a hitel igénylésekor is, amennyiben már a magzatod tizenkét hetes. Ezt az igényléskor orvosi igazolással kell majd alátámasztanod. Lényeges lesz, hogy a CIB Babaváró hitel három éves szüneteltetése abban az esetben kérhető, ha az magzat betölti a tizenkét hetes kort, vagy a gyermeked megszületik a futamidő első öt évében. Amennyiben ugyanis nem születik meg a vállalt gyermek az első öt évben, a CIB Babaváró hitel megszűnik támogatás lenni, és átalakul piaci kamatozású személyi kölcsönné.

A legjobb CIB Babaváró kölcsönt CIB Bank Babaváró hitelkalkulátorral találhatod meg. A CIB Bank Babaváró hitelkalkulátor használata praktikus és egyszerű.

cib bank személyi kölcsön

Hitelfedezeti biztosítás CIB Személyi kölcsönhöz

A tartozás kifizetése bármikor okozhat problémát egy hosszú futamidejű hitel alatt. Nem tudhatod, mit hoz a jövő. A meglévő CIB kölcsöneidet azonban fizetned kell, tartós betegség, táppénz esetén is. A törlesztőrészletre nem vár a bank. Kell a biztonság a családodnak. Tökéletes megoldás lehet erre a hitelfedezeti biztosítás. Egy hitel törlesztő részletének késedelmes fizetése súlyos következményekkel járhat. Legrosszabb esetben elveszítheted az otthonodat, az autódat, és behajtó cégek telefonjait kell fogadnod. Nem fogsz jól aludni. Ezt mindenképpen el kell kerülnöd. Ki akar hosszú évekig tartó kellemetlenséget magának? Biztos, hogy senki nem akar. Most akarsz hitelt felvenni? Vagy már régóta törleszted a hiteledet, de felmerült benned, hogy probléma esetén mit is tehetnél? Hitelfedezeti biztosítással lehetséges a megoldás.

Ha van már CIB hiteled vagy lízingszerződésed, akkor szükséged lehet hitelfedezeti biztosításra. Nem kötöttél a hitelfelvételkor hitelfedezeti biztosítást? Nem gond. A futamidő bármely pillanatában, nem csak a hitel felvételekor, bármilyen hitel, lízingszerződés és lakástakarék pénztár mellé megkötheted. Lakáshitelre, áruhitelre, autóhitelre, szabad felhasználású hitelekre, autó lízingre és lakás lízingre, még lakástakarék pénztári szerződésre is. CIB személyi hiteled van? Arra is. Ez egy kapcsolódó szolgáltatás a hiteled mellé. Bármikor igényelhető. Célszerűnek tűnik már a hitel felvételekor megkötni a hitelfedezeti biztosítást, de ha ezt nem tetted meg, később, bármikor a futamidő alatt van erre lehetőséged.

Hitelfedezeti biztosítás CIB személyi kölcsönre – kell vagy nem kell?

Minden CIB kölcsönre lehet biztosítást kötni. A CIB kölcsönt az igénylők többnyire a szeretteik életének jobbá tételére fordítják. Azt akarják, hogy boldogabban éljenek. És a boldogság egyik alapköve a biztonság. Egy hitelfelvétel, bármennyire is körültekintően történik, kockázatos lehet. Történhet olyan, előre nem látott esemény, ami megnehezítheti vagy teljesen meg is akadályozhatja a CIB hitel visszafizetését. Ez pedig súlyos következményekkel jár. A hitelfedezeti biztosítás biztonságot adhat, hiszen keresőképtelenség, tartós táppénz vagy munkanélküliség esetén is fizetheti egy ideig a részleteket a biztosító az igénylő helyett.

Az emberek egy része akkor érzi biztonságban a javait, ha biztosítja azokat. Biztosítják az autójukat, lakásbiztosítást kötnek az ingatlanjukra. Ha elutaznak, utasbiztosítást kötnek. Tudják, hogy az értéket nem csak megteremteni kell, de meg is kell óvni azt. A CIB kölcsön is egy ilyen érték, azt is meg kell óvni. Ha az igénylő olyan helyzetbe kerül, hogy nem tudja fizetni a részleteket, akkor büntetőkamatokkal és végrehajtással kell számolnia, és azzal, hogy felkerül a KHR negatív adóslistájára. A CIB személyi kölcsön biztosítása a hitelfedezeti biztosítás. A megkötése nem kötelező. De érdemes megfontolni az előnyeit.

Hogyan található meg a legjobb hitel? – CIB Bank személyi kölcsön kalkulátor

A CIB Bank személyi kölcsön kalkulátor használat egyszerű. Meg kell adnod a felvenni kívánt hitelösszeget és a vállalt futamidőt. A CIB Bank személyi kölcsön kalkulátor minden elérhető hitelnél megadja a havi részletet, a kamatot, a THM-et és teljes visszafizetendő összeget. Ezek alapján gyorsan és könnyen tudsz döntést hozni. Mégpedig jó döntést. A jó döntés azt jelenti, hogy megtaláltad a neked való hitelek közül a legkedvezőbbet. Ahol ugyanazért a legkevesebbet kell fizetned. Így megtakaríthatsz, és még otthonról sem kell kimozdulnod, hiszen a CIB Bank személyi kölcsön kalkulátor online érhető el. Használd a CIB Bank személyi kölcsön kalkulátort!

A Központi Hitelinformációs Rendszerről

A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) a hazai pénzintézetek adatbázisa. A CIB Bank is tagja ennek a rendszernek. A CIB hitel igénylésekor aláírt hozzájáruló nyilatkozat teszi lehetővé a bankoknak, hogy fenntartsák ezt a rendszert. Negatív és pozitív listát is tartalmaz, a hitelek és a hitelfelvevők minden adatával. Egy jó ügyfél számára előnyös, de a rosszul fizetőkről minden bank tudni fogja, hogy mikor, mennyit nem fizetetek vissza. A negatív adóslista negatív hatású a lista szereplőire. A rossz adósok igénylése ugyanis később elutasításra kerül. A negatív adóslistán szereplők ellen végrehajtást kezdeményezhettek, ráadásul többször nem fog kölcsönt kapni. A negatív listán sok évig marad fenn a rossz adós, és hiába évül el ez, a pénzügyi múltja mindig negatív megítélésű marad.

Miért lehet jó az adóstárs CIB személyi kölcsönhöz?

A CIB kölcsön igénylésénél szükség lehet adóstárs bevonására. Ha az igénylő jövedelme alacsonyabb az elvártnál, akkor is bevonásra kerülhet egy adóstárs, és így pozitív lehet a hitelbírálat. Ha az igénylő magasabb hitelösszeget szeretne, vagy magasabb törlesztőrészletet vállalna, mint amit a jövedelme megenged, akkor is segítség lehet az adóstárs bevonása. Adóstárssal történő igénylésnél ugyanis a CIB Bank figyelembe veszi az adóstárs jövedelmét is a hitelbírálatnál.

A THM, mint fontos szám

A hatályos jogszabályok értelmében a Teljes Hiteldíj Mutató mértéke a személyi hiteleknél nem haladhatja meg az alapkamat 24 százalékponttal növelt értékét. Személyi hitelnek számít a gyorskölcsön, az autóhitel és a személyi kölcsön. Fogyasztási hitelnél magasabb lehet a THM. A hitelkártyák és a folyószámlahitelek Teljes Hiteldíj Mutatója 39 százalékponttal lehet magasabb a jegybanki alapkamatnál.

Kamat vagy a THM?

A Teljes Hiteldíj Mutató bevezetése előtt csak a kamat nagysága volt az iránymutató, a kamattal tudtuk összehasonlítani a hiteleket. A kamat azonban nem a teljes költsége a hitelnek, mert egy hitel felvételekor számítanunk kell más kiadásokra is. Az egyéb kiadások is fontosak, még úgy is, hogy tudjuk, a kamat határozza meg leginkább a THM nagyságát. A kamat mellett számolnunk kell a folyósítási díjjal és a hitelbírálati díjjal is. Ezek is bennünket terhelnek, a kezelési költséggel és az egyéb adminisztrációs költségekkel együtt. Lehet díja a (kötelezően) megnyitandó folyószámlának is, és adott esetben a közvetítőnek is kell jutalékot fizetni.

Jelzáloghitelek esetén más jellegű kiadásaink is lesznek. Számolnunk kell az értékbecslés díjával és a helyszíni szemle díjával is. Az ingatlan-nyilvántartási eljárás is bennünket terhel, ahogy a tulajdoni lap és jelzálogjog-bejegyzés is. A Teljes Hiteldíj Mutató ezeket mind tartalmazza, összehasonlíthatóvá téve ezzel a különböző konstrukciókat. A THM segítségével tehát kiválaszthatjuk magunknak a legmegfelelőbb hitelt.

Mit nem tartalmaz a THM?

A THM nem tartalmazza a közjegyzői és ügyvédi díjat, pedig ezeket is nekünk kell kifizetnünk (bizonyos esetekben a közjegyző díját a bank átvállalja). A fedezetül szolgáló ingatlan biztosításának is lesz díja, és azt szintén mi fizetjük. Lehetnek még más költségeink is elő vagy végtörlesztés esetén vagy szerződésmódosításkor. Ezeket nem tartalmazza a THM, így ezek kimaradnak az összehasonlításból. Mivel vannak olyan költségek, amiket a THM nem tartalmaz, ezért igényléskor ezeket is figyelembe kell vennünk, hogy jó döntést tudjunk hozni.

Hogyan változhat meg a THM?

Változó kamatozású hitelnél a THM is változhat a kamatperiódus végén. A hitel kamata a jegybanki alapkamathoz igazodik, így ha az emelkedik, akkor emelkedik a hitel kamata, és vele együtt a THM is. Hosszabb kamatperiódusnál ritkábban változik a kamat, így jóval kisebb a kockázat. A THM állandó a fix kamatozású hiteleknél, mert a hitel kamata a futamidő alatt nem változhat. Ez a legbiztonságosabb megoldás.

Mire jó a THM?

Ahogy fent olvasható, a Teljes Hiteldíj Mutató által nem tartalmazott díjak között vannak olyanok, amik nem biztos, hogy érintenek majd bennünket. Optimális esetben ilyen a késedelmi kamat is. A többi díj pedig a folyószámlánk kondícióitól, és a megkötött lakásbiztosítás fajtájától függ. Ne gondoljunk viszont arra, hogy mivel a THM nem tartalmaz minden költséget, ezért nem is tudja betölteni a szerepét. A THM alkalmas arra, hogy összehasonlíthatóvá tegye a különböző hitelkonstrukciókat. Használjuk bátran a THM-et. Egy szakember persze figyelembe veheti a kimaradó díjakat is, de nekünk, egyszerű polgároknak marad a Teljes Hiteldíj Mutató.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

CIB Személyi kölcsön 2024 – Kalkulátor és folyósítás menete - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

CIB Személyi kölcsön 2024 – Kalkulátor és folyósítás menete - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

CIB Személyi kölcsön 2024 – Kalkulátor és folyósítás menete - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

CIB Személyi kölcsön 2024 – Kalkulátor és folyósítás menete - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A személyi kölcsön olyan hiteltípus, amihez nem szükséges fedezetet biztosítani, és szabadon felhasználható, vagyis bármire elkölthető a lakásfelújítástól az utazásig. Minden kereskedelmi bank kínál személyi kölcsönöket; közös jellemzőjük a gyors igénylés és a minimális dokumentáció.

A Teljes Hiteldíj Mutató rövidítése; ebből derül ki, hogy egy év alatt a tőkén túl mekkora összeget kell visszafizetni az adott hitelnél. A THM a kamatból, a kezelési költségből, az értékbecslés, az ingatlan-nyilvántartási eljárás, a helyszíni szemle és a bankszámlavezetés díjából áll.

Akadnak olyan körülmények, amelyek fennállása esetén a bankok elutasítják a hitelkérelmet.

  • KHR listán való szereplés
  • a jövedelem nem éri el az elvárt szintet
  • a jövedelem nem igazolható
  • nincs meg az elvárt munkaviszony
  • az életkor túl alacsony, vagy magas
  • az igénylőnek nincs magyarországi lakcíme

Érdemes erre jó előre felkészülni, vagyis tartalékot felhalmozni, szerződéskötésnél hitelfedezeti biztosítást kötni, illetve amint látható, hogy probléma lesz a befizetésekkel, értesíteni a bankot, hátha tudnak segíteni, esetleg szüneteltetni a hitelt. A késedelmes fizetés késedelmi kamatot von maga után, nemfizetés esetén pedig a szerződés szerinti időpontban a bank felmondja a hitelszerződést, és a teljes hitelösszeg esedékessé válik.

A JTM, teljes nevén jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató azt szabályozza, hogy az adott jövedelem mellett mekkora lehet egy hitel (például személyi kölcsön) maximális törlesztőrészlete egy hónapban. Eszerint havi nettó 600 000 ft jövedelem alatt a hitel törlesztőrészlete nem lehet magasabb a jövedelem 50 százalékánál, havi nettó 600 000 ft jövedelem fölött pedig nem lehet magasabb a jövedelem 60 százalékánál.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Lakáshitel kisokos: Rövid vagy hosszú futamidő a jobb választás?

Az otthonvásárlás egyik legnagyobb kihívása az lehet, hogy milyen típusú lakáshitelt válasszunk. Az egyik legfontosabb döntés, amit ebben az összefüggésben kell meghoznunk, az a futamidő hossza. Rövid vagy hosszú futamidővel érdemes-e vállalni a hitelt? Melyik a megfelelő választás? Utánajártunk, és megvizsgáltuk a két lehetőség előnyeit és hátrányait, hogy segítsünk a legjobb döntés meghozatalában. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Fizetési kérelem küldése mostantól mindenkinek lehetőség!

A fizetési kérelem egy modern és egyszerű pénzügyi megoldás. Kevesen ismerik és használják, pedig már minden banknak elérhetővé kell tennie ezt a szolgáltatást. De mi az a fizetési kérelem? Mire jó? Kinek érdemes használni? Minden felmerülő kérdésre válaszolunk.

Tovább olvasom
Hogyan válasszunk bankszámlát nyugdíjasként?

Nyugdíjasként is jó, ha van bankszámlánk. Egy bankszámla sok mindenre jó lehet. De mire használhatjuk nyugdíjasként a bankszámlánkat? Érdemes nyitni? Hogyan válasszuk ki a legjobbat? Pénzügyi szakértőink cikke.

Tovább olvasom
Hogyan csökkenthetjük a személyi kölcsön költségeit?

A személyi kölcsön gyorsan és egyszerűen igényelhető. De ha már pénzre van szükségünk, hogyan szerezhetünk minél alacsonyabb kamattal? Mire figyeljünk? Mik a lehetőségek? Utánajártunk, és megmutatjuk, hogyan csökkenthetjük a személyi kölcsön költségeit. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával