Fix Magyar Állampapír (FixMÁP) – Részletek és tudnivalók

A Fix Magyar Állampapír (FixMÁP)

A Fix Magyar Állampapír 3 éves futamidővel kibocsátásra kerülő, dematerializált, fix kamatozású állampapír, amelynek alapcímlete 1 forint.

Negyedéves kamatfizetésű, a negyedévente kifizetésre kerülő kamat jóváírásra kerül a befektetők számláján.

A FixMÁP követelés a Kibocsátóval szemben soha nem évül el.

A FixMÁP kamatadó-mentes befektetés.

Amit érdemes tudni róla

A FixMÁP, a Fix Magyar Állampapír egy kockázatmentes befektetési lehetőség, amellyel fix kamatot érhetünk el 3 éves futamidő alatt.

A fix kamatozású állampapír kamata a futamidő alatt nem változik, így a befektető pontosan tudja, mennyi hozamot fog kapni.

A Fix Magyar Állampapír kamata jelenleg 7 százalék, de ez a piaci kamatoktól függően változhat.

A FixMÁP kamata negyedévente kerül kifizetésre a befektető értékpapírszámlájára.

Fix Magyar Állampapír visszaváltás: A FixMÁP a futamidő előtt is visszaváltható, de ez esetben kamatveszteség merülhet fel.

FixMÁP vagy PMÁP: A Fix Magyar Állampapír fix kamatot, míg a PMÁP inflációkövető kamatot kínál. A befektetőnek a befektetési céljai és kockázattűrő képessége alapján kell döntenie, hogy melyik befektetési forma a legmegfelelőbb számára.

Fix Magyar Állampapír vásárlás: A FixMÁP a Magyar Államkincstárnál, bankoknál, befektetési szolgáltatóknál, és online értékpapírszámlán keresztül lehet vásárolni.

A FixMÁP, a Fix Magyar Állampapír egy kockázatmentes, forintban denominált befektetési termék.

A fix kamatozású állampapír kamata a futamidő alatt nem változik.

A Fix Magyar Állampapír kamata jelenleg 7 százalék.

A FixMÁP kamata adómentes.

Fix Magyar Állampapír visszaváltás: A FixMÁP korai visszaváltása esetén kamatveszteség merülhet fel.

Fix Magyar Állampapír vásárlás: A FixMÁP a Magyar Államkincstárnál, bankoknál, befektetési szolgáltatóknál, és online értékpapírszámlán keresztül lehet vásárolni.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

 • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
 • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
 • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Az állampapír befektetés előnyei

A tiszteletre méltó állampapírok – a befektetési világ olyan megbecsült sarokkövei, melyek időtlen értéket képviselnek a befektetők számára.

Megmutatjuk a kiváló befektetési eszköz előnyeit, szakértői látásmóddal.

Először is, állampapírokba fektetni azt jelenti, hogy a befektető szilárd alapot helyez el a pénzügyi portfóliójában. Ezek a kötvények vagy éppen kincstárjegyek az ország kormánya által garantált pénzügyi eszközök, így minimális kockázattal bírnak. A szakértő pontosan érti, hogy a stabilitás és a megbízhatóság két alappillére a sikeres befektetésnek.

Másodsorban, az állampapírok különböző típusai kiváló diverzifikációs lehetőséget kínálnak a befektetőknek. Állami kötvények, megtakarítási kötvények vagy éppen kincstárjegyek – mindegyik lehetőség különféle hozamprofilokat és lejáratokat kínál, így lehetőséget ad a befektetőknek arra, hogy hozzáigazítsák portfóliójukat az egyéni céljaikhoz, és kockázati toleranciájukhoz.

Harmadszor, ne feledjük el az adózási előnyöket, amelyek az állampapírok befektetésével járnak. Az állampapírok hozamai adómentesek, ami tovább növeli a befektetés vonzerejét. A szakértők szavaival élve: „Az adó optimalizálás minden befektetési döntés sarokköve, s az állampapírok e tekintetben különösen vonzó alternatívát kínálnak.”

Végül, de nem utolsósorban, az állampapírok hagyományosan könnyen hozzáférhetők és könnyen értelmezhetők a befektetők számára. Nem szükséges különleges szakértelem vagy bonyolult elemzések, hogy megértsük ezeket a befektetéseket, ami azt jelenti, hogy még a kezdő befektetők számára is vonzó lehetőséget jelentenek.

Ezek a szakértő stílusában megfogalmazott gondolatok rávilágítanak az állampapírok kiváló lehetőségeire a befektetők számára.

Stabilitásuk, diverzifikációs lehetőségük, adózási előnyeik és könnyű hozzáférhetőségük mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az állampapírok ne csak a pénzügyi piac megbecsült tagjai legyenek, hanem a tudatos befektetők bölcs választása is.

A kamatadó-mentes befektetések – nem csak állampapír van

Számos kamatadó-mentes befektetés létezik. Íme néhány a legnépszerűbbek közül:

 • Állampapírok: Az állampapírok kockázatmentes befektetések, amelyeket a kormány bocsát ki. Általában fix kamatozásúak, és adómentes kamatot fizetnek.
 • Nyugdíj Előtakarékossági Számla (NYESZ): A NYESZ egy adókedvezményes nyugdíj megtakarítási számla. A befizetések után adókedvezmény kapható, és a hozamok adómentesen kamatoznak.
 • Tartós Befektetési Számla (TBSZ): A TBSZ egy adómentes befektetési számla, amelyen értékpapírokba fektethet be. A hozamok adómentesen kamatoznak, ha a számlát meghatározott ideig nyitva tartjuk.
 • Befektetési életbiztosítás: A befektetési életbiztosítás egy biztosítási kötvény, amely befektetési összetevőt is tartalmaz. A hozamok adómentesen kamatoznak, és a biztosítási összeg adómentesen kerül kifizetésre a kedvezményezettnek.
 • Ingatlanbefektetés: Az ingatlanbefektetés egy hosszú távú befektetési stratégia, amelynek célja ingatlanok vásárlása és bérbeadása. Az ingatlanbefektetések jövedelmet és tőkenyereséget is termelhetnek.

Fontos megjegyezni, hogy a befektetések kockázattal járnak. A befektetési döntések meghozatala előtt tájékozódjunk a befektetési termék kockázatairól és hozamairól.

A befektetések értéke emelkedhet és csökkenhet is, és a befektetők a befektetett összegnél kevesebbet kaphatnak vissza.

A 3 éves futamidő előnyei egy befektetésnél

Először is, a három éves futamidő lehetővé teszi a befektető számára, hogy rövid távú és középtávú pénzügyi célokra koncentráljon. Nem túl hosszú időtáv, ami azt jelenti, hogy a befektetés viszonylag gyorsan növekszik és likvidálható, amikor szükség van rá. Egy tapasztalt befektetési szakértő felismeri ennek az időtartamnak a rugalmasságát, amely lehetővé teszi az alkalmazkodást a változó piaci körülményekhez, és a személyes pénzügyi szükségletekhez.

Másodsorban, a három éves futamidő egyfajta középút lehet a kockázat és a hozam között. Nem olyan rövid, hogy csak minimális hozamot generáljon, és nem olyan hosszú, hogy magasabb kockázatot vállaljon a piaci változások miatt. Ezáltal az ilyen típusú befektetések egyensúlyt teremthetnek a hozam és a biztonság között, amely vonzó lehet azok számára, akik kiegyensúlyozott portfóliót keresnek. A szakértő szavaival élve: „A megfelelő időtáv kiválasztása az egyik kulcsa a sikeres befektetésnek.”

Harmadsorban, a három éves futamidő lehetőséget ad arra, hogy kihasználjuk a rövid távú piaci trendeket és lehetőségeket, miközben fenntartjuk a hosszabb távú befektetési célokat is. Ez azt jelenti, hogy a befektető képes lehet arra, hogy taktikusan reagáljon a piaci ingadozásokra anélkül, hogy hosszú távú stratégiáját veszélyeztetné. Egy tapasztalt befektetési szakértő felismeri ennek az időtávnak az értékét a piaci rugalmasság szempontjából.

Végül, de nem utolsósorban, a három éves futamidő lehetőséget ad arra, hogy a befektetők kihasználják a középtávú gazdasági és piaci kilátásokat. Ezáltal lehetőség nyílik a hosszabb távú trendek kiaknázására anélkül, hogy túlzottan elköteleznénk magunkat egy adott befektetési eszköz mellett. A szakértő szavaival élve: „Az időtáv megválasztása a befektetés során nem csupán technikai kérdés, hanem stratégiai döntés is.”

Ezen érvek mentén, a három éves futamidő olyan lehetőséget kínál, amelyet a befektetőknek érdemes fontolóra venniük, amikor pénzügyi portfóliójukat tervezik.

Rugalmasságát, egyensúlyát és lehetőségét a piaci trendek kihasználására tekintve ez az időtáv lehetőséget kínál a sikeres befektetésre.

Fix Magyar Állampapír vásárlás

Ha befektetjük a pénzünket – és ha nem: mi lesz a különbség

Befektetni vagy nem befektetni – ez egy döntés, amely hosszú távú hatással lehet a pénzügyi helyzetünkre.

Szakértőként elmondható, hogy a befektetés lehetőséget kínál a pénzünk hosszú távú növekedésére és védelmére.

Azonban fontos megérteni, hogy minden befektetés kockázattal jár, és a hozamok változhatnak a piaci feltételek függvényében.

Ha nem fektetünk be, a pénzünk valószínűleg az inflációval veszít értékéből az idő múlásával, mivel a megtakarítások reálhozama alacsony lehet.

Ezzel szemben, ha befektetjük a pénzünket, potenciálisan magasabb hozamot érhetünk el, amely meghaladhatja az inflációt, így növelve a vagyonunk értékét.

Azonban a befektetések kockázatokkal is járnak, és nem garantált, hogy minden esetben pozitív hozamot hoznak.

Fontos figyelembe venni a pénzügyi helyzetet, célokat és kockázati toleranciát a befektetési döntések meghozatalakor.

A diverzifikáció segíthet csökkenteni a kockázatot és stabilabb hozamokat eredményezhet.

Emellett a hosszú távú befektetések nagyobb hozamokat eredményezhetnek, mivel több idő van a piaci ingadozások kiegyenlítésére, és a hozamok összegyűjtésére.

Összességében, bár a befektetés kockázatokat hordoz, hosszú távon nagyobb hozamokat és vagyonnövekedést eredményezhet, mint a passzivitás.

Összefoglalás

A FixMÁP egy kockázatmentes, forintban denominált befektetési termék, melyet a Magyar Állam bocsát ki. A befektetők fix kamatot kapnak a befektetésükre a futamidő alatt, amely 3 év.

Jellemzők:

 • Kockázatmentes: A befektetést a Magyar Állam garantálja.
 • Fix kamat: A kamat mértéke a vásárláskor aktuális piaci kamatoktól függ. Jelenleg (2024. február 28.) a kamat 7 százalék.
 • 3 éves futamidő: A befektetés 3 évig tart.
 • A kamat adómentes: A befektetőknek nem kell adót fizetniük a kamat után.
 • Alacsony minimális befektetés: Már 1 forinttól be lehet fektetni.

Előnyök:

 • Kockázatmentes befektetés
 • Fix kamat
 • A kamat adómentes
 • Alacsony minimális befektetés

Hátrányok:

 • A hozam alacsonyabb lehet más befektetési formákhoz képest
 • Korai visszaváltás esetén kamatveszteség merülhet fel

Az FixMÁP -ot a Magyar Államkincstárnál, bankoknál, befektetési szolgáltatóknál, és online értékpapírszámlán keresztül lehet vásárolni.

Összességében a FixMÁP jó középtávú befektetési lehetőség. Jó lehetőség azoknak a befektetőknek akik az állam garanciáját és fix hozamot tartják fontosnak.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Fix Magyar Állampapír (FixMÁP) – Részletek és tudnivalók - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Fix Magyar Állampapír (FixMÁP) – Részletek és tudnivalók - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Fix Magyar Állampapír (FixMÁP) – Részletek és tudnivalók - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Fix Magyar Állampapír (FixMÁP) – Részletek és tudnivalók - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az FMÁP egy kockázatmentes, forintban denominált befektetési termék, melyet a Magyar Állam bocsát ki. A befektetők fix kamatot kapnak a befektetésükre a futamidő alatt, amely 3 év.

A kamat mértéke a vásárláskor aktuális piaci kamatoktól függ. Jelenleg (2024. február 28.) a kamat 7 százalék.

Az FixMÁP -ba már 1 forinttól be lehet fektetni.

Az FixMÁP -ot a Magyar Államkincstárnál, bankoknál, befektetési szolgáltatóknál, és online értékpapírszámlán keresztül lehet vásárolni.

 • Kockázatmentes befektetés.
 • Fix kamat.
 • A kamat adómentes.
 • Alacsony minimális befektetés.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Repülőgép késés? Az Erste automatikusan kompenzációt fizet!

Nyaralás közben nincs bosszantóbb, mint amikor késik a repülőnk. Főszezonban pedig hangos a sajtó a több órás vagy még hosszabb késésektől. Egy előrelátó utazó biztosítással próbál védekezni a kellemetlenség negatív hatásai ellen. Az Erste most egy nem mindennapi lehetőséget kínál: automatikusan kompenzációt fizet. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Mikor érdemes bankszámlát nyitni a gyermekednek?

Gyermekünk pénzügyi tudatosságra nevelése ma egyre fontosabbá válik, hiszen a pénz kezelésének képessége az élet egyik alapvető készsége. Sokan azonban tanácstalanok abban, hogy mikor érdemes elindítani a gyereket ezen az úton. Mikor nyissunk bankszámlát a gyermekünknek? Mutatjuk, hogy miért, mikor és hogyan érdemes belevágni ebbe a kalandba!

Tovább olvasom
Fiatalok pénzügyi helyzete: Óriási különbségek a huszonévesek megtakarításaiban

A fiatalok nagy részének megtakarítása sincs, és csak igazán kevesen rendelkeznek akkora megtakarítással, hogy egy évnél tovább is meg tudjanak élni bevétel nélkül. Miből adódnak ezek a különbségek? Mit tegyen egy fiatal, hogy legyen megtakarítása? És persze miért fontos ez? Szakértőnk ír a helyzetről, és arról is, hogy egy fiatal hogyan növelheti a megtakarításai értékét.

Tovább olvasom
Mennyibe fog kerülni a biztosítás az e-rollerekre?

Az e-rollerek népszerűsége robbanásszerűen nőtt az elmúlt években, különösen a városi közlekedésben. Azonban az e-rollerek használata nem csak kényelmet, hanem kockázatokat is jelent, így a felelősségbiztosítás bevezetése egyre inkább előtérbe kerül. De mennyibe is fog kerülni ez a biztosítás, és miért van rá szükség? Utánajártunk, hogy mi várható az e-rollerek felelősségbiztosításának piacán.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával