Vállalkozóknak hitelajánlatok 2024

Vállalkozói bankszámla

Vállalkozói bankszámla

Segítünk a vállalkozói bankszámla igénylésben! Egyszerűen összehasonlíthatod a termékeket, és pár perc alatt online igényelheted a legkedvezőbb ajánlatot. Kattints, és találd meg a vállalkozásod számára legmegfelelőbb bankszámlát!

Széchenyi hitel

Az új Széchenyi hitelek egy kedvezményes kialakítású konstrukciók, mely állami támogatásban részesített hitelkonstrukció. Az igénylők több féle hiteltípusok közül választhatnak. Segítséget nyújtanak a vállalkozásoknak, hogy mielőbb visszatérjenek a megfelelő üzletmenethez.

Kezdő

Kezdő vállalkozá-
soknak

Szabad felhasználású hitelek, frissen alapított cégeknek, akik nem rendelkeznek legalább 1 lezárt üzleti évvel. Több hitelkonstrukcióból is válogathatsz és egyszerűen igényelheted.

Autólízing

Ha autóvásárlás előtt állunk és finanszírozási formát keresünk, érdemes megnézni az autólízinggel foglalkozó cégek kínálatát. Különösen, ha cégünk, vállalkozásunk van.

Szabad felhasználásra

Szabad felhasználásra

Számos vállalkozói hitel elérhető kínálatunkban, legyen szó folyószámlahitelről, beruházásiról, forgóeszközről vagy szabad felhasználású kölcsönről. Azoknak a vállalkozásoknak ajánljuk, akik legalább 1 lezárt üzleti évvel rendelkeznek.

Vállalkozóknak, fontos kérdés: mi a célunk?

A vállalkozóknak többféle célt szolgálhat. A vállalkozói kölcsön például jól jöhet akkor, ha egy új vállalkozást szeretnénk beindítani, vagy már egy létező cég működési költségeit tekintve van szükségünk pénzügyi segítségre. A hitelből fedezhetjük például az árbevétel előtti áfa-, bér- és járulék költségeket, előfinanszírozhatunk alapanyag-, és készletvásárlást, vagy akár különböző pályázatokhoz is igényelhetünk kölcsönt.

Személyre szabott ajánlatok

Ha megvannak a céljaink, az, hogy mire szeretnénk fordítani a vállalkozói kölcsönt, azt is meg kell határozzuk, hogy mekkora összegre van szükségünk. Ebben fontos szempont, hogy milyen mértékű önerőt tudunk biztosítani. Természetesen a futamidő és a törlesztőrészletek nagysága is lényeges lehet. A hitelező ezen paraméterek alapján személyre szabott ajánlatot tud nyújtani.

Ilyen vállalkozói hitelek léteznek

A vállalkozói kölcsönök csoportjában megkülönböztetünk rövid (egy évnél rövidebb), közép (1-5 év), és hosszú (5 évnél hosszabb) lejáratú hiteleket. Vannak kötött és szabad felhasználású kölcsönök, és egy vállalkozói kölcsön lehet jelzáloghitel, egyéb tárgyi fedezet mellett nyújtott kölcsön, valamint létezik fedezet nélküli hitel is. A vállalkozói kölcsön kamatozása lehet fix és változó. Többféle támogatott kölcsön is akad, így vállalkozóknak, cégtulajdonosként érdemes tisztában lenni az aktuális lehetőségekkel.

Íme, néhány típus

A vállalkozások többféle hiteltípus közül választhatnak attól függően, hogy mihez van szükségük tőkére. Nézzünk néhány vállalkozói kölcsönt!

Folyószámlahitel

Olyan pénzügyi helyzetek megoldására javasolt, amelyek egyszerűek, átmenetiek. Úgy működik, hogy létrehoznak számunkra egy hitelkeretet, amelyet a vállalkozói számlán lévő forgalom alapján határoz meg a bank. Fedezetre nincs szükség, kamatot a felhasznált hitelkeret után kell fizetni. Szabadon felhasználható kölcsön.

Beruházási hitel

Fejlesztéshez, bővítéshez használható hiteltípus. Önerőre és fedezetre is szükség van. Remek lehetőség lehet, ha modernizálni szeretnénk cégünket, például új gépeket, berendezéseket, eszközöket vásárolnánk. Hosszú távú projektekhez is megfelelő lehet.

Forgóeszközhitel

Egy vállalkozás működési költségeit tekintve lehet jól felhasználni. A forgóeszköz kifejezés takarhat készletet, követelést, vagy akár értékpapírt is. Ingatlanfedezetre nincs szükség hozzá, a hitel viszont kötött felhasználású.

Projekthitel

Nagyobb, komolyabb projektek finanszírozásában játszhat szerepet. A kölcsön biztosítéka legtöbbször maga a beruházás, a projekt eszközei és várható bevételei.

Gyakran Ismételt Kérdések

Érdemes a kérdést alaposan körüljárni és átgondoltan dönteni. Például nem mindegy, hogy vállalkozásunk
épp milyen szakaszban van, illetve mit szeretnénk kezdeni a jövőben üzletünkkel, milyen célokat akarunk
megvalósítani. Csak úgy tudunk megfelelő vállalkozói hitelt választani, ha letisztázzuk a legfontosabb
kérdéseket. Egy vállalkozói hitel felvétele komoly körültekintést igényel, hiszen hosszú időre
meghatározhatja egy cég pénzügyi helyzetét, lehetőségeit.

Ez az állami segítséget jelenti. Az állam a vállalkozások számára elérhető hiteleket igyekszik
kedvezményessé tenni, s ennek érdekében többféle programot is szervez és tart fenn. Az állami támogatás
legjellemzőbb formája a kamattámogatás, de más típusú kedvezmény is létezik.

Vannak olyan termékek, amelyeknél igen. Ezeknél a hitel biztosítéka az adós valamely ingó, vagy
ingatlan tulajdona. Akadnak fedezet nélküli vállalkozói kölcsönök is, ezeknél az adós havi bevétele a
biztosíték.

Nem, nemcsak forint alapú kölcsönök léteznek, hanem devizahitelek is. A vállalkozás helyzetétől,
bevételének összetételétől függhet az, hogy mely típusú hitelt érdemes választani.

Nem, nem ilyen egyszerű a helyzet. Előfordulhat, hogy államilag támogatott kölcsön drágább, mint egy
piaci ajánlat. Ez azért fordulhat elő, mert a támogatás célja sokszor nem az olcsóbb termék, hanem az,
hogy az adott termék olyan vállalkozások számára is elérhető legyen, amelyek a piaci viszonyok között
nem jutnának megfelelő kölcsönhöz.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Babaváró hitel: mire számíthatunk, ha nem jön a baba?

A Babaváró hitel az egyik legnépszerűbb támogatási forma szabad felhasználhatósága miatt. Ahhoz azonban, hogy a támogatás kamatmentes legyen, gyermekünknek kell születni. De mi történik, ha nem teljesítjük ezt a feltételt? És milyen következménnyel számoljunk, ha nem jön a baba? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Ezeket a dokumentumokat szerezd be az otthonfelújítási támogatáshoz

Újra lesz otthonfelújítási támogatás. A támogatás része egy kamatmentes hitel is, ennek az igényléséhez pedig, mint minden hiteligénylésnek, feltétele, hogy az igénylő benyújtsa a szükséges dokumentumokat. Szakértőink utánajártak, hogy milyen dokumentumokra kehet szükség, hogy gördülékenyen menjen az igénylés. Mutatjuk, hogy mik is ezek.

Tovább olvasom
Melyik állampapírral érhetjük el jelenleg a legmagasabb hozamot?

Az állampapírok az elmúlt év sláger befektetései voltak, idénre azonban már mérséklődtek az elérhető hozamok. Utánajártunk, hogy idén melyik állampapírral érhetjük el a legmagasabb hozamot, és azt is megmutatjuk, hogy mit gondolnak erről a befektetési formáról a befektetők és a szakértők.

Tovább olvasom
Így válaszd ki vállalkozóként a megfelelő lakossági hitelt

Vállalkozóként is igényelhető lakossági hitel. Ennek két oka lehet: egy lakossági hitel felhasználható a vállalkozás fejlesztéséhez vagy működéséhez, és egy vállalkozónak is szüksége lehet lakossági hitelre. De mennyire okoz nehézséget a jövedelem igazolása vállalkozóként? A lakossági hitelfelvétel vállalkozóként nehezebb lesz? Utánajártunk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával