fbpx

Vállalkozóknak hitelajánlatok 2022

Széchenyi hitel

Az új Széchenyi hitelek egy kedvezményes kialakítású konstrukciók, mely állami támogatásban részesített hitelkonstrukció. Az igénylők több féle hiteltípusok közül választhatnak. Segítséget nyújtanak a vállalkozásoknak, hogy mielőbb visszatérjenek a megfelelő üzletmenethez.

Szabad felhasználásra

Számos vállalkozói hitel elérhető kínálatunkban, legyen szó folyószámlahitelről, beruházásiról, forgóeszközről vagy szabad felhasználású kölcsönről. Azoknak a vállalkozásoknak ajánljuk, akik legalább 1 lezárt üzleti évvel rendelkeznek.

NHP hajrá

Növekedési Hitelprogram Hajrá segítségével éves fix 2,5%-os kamat mellett igényelhet kölcsönt. Fix kamatozású kölcsön a teljes futamidő alatt, akár 10 évre. Beruházásra vagy forgóeszközre egyaránt igényelhető.

Kezdő vállalkozá-
soknak

Szabad felhasználású hitelek, frissen alapított cégeknek, akik nem rendelkeznek legalább 1 lezárt üzleti évvel. Több hitelkonstrukcióból is válogathatsz és egyszerűen igényelheted.

Folyószámla hitel

Igényelj kedvező feltételekkel egy folyamatos hitelkeretet, amit bármikor szabadon felhasználhatsz. Nem kell mást tenned csak használd szűrőnket és válaszd a számodra legszimpatikusabb ajánlatot.

Beruházási Hitel

Nagyobb beruházást tervezel? Akkor használd ki a legújabb beruházási hitel konstrukciókat, ami már oldalunkon online elérhető. Hasonlítsd össze az ajánlatokat és versenyeztesd meg a bankokat pár perc alatt.

Vállalkozóknak, fontos kérdés: mi a célunk?

A vállalkozóknak többféle célt szolgálhat. A vállalkozói kölcsön például jól jöhet akkor, ha egy új vállalkozást szeretnénk beindítani, vagy már egy létező cég működési költségeit tekintve van szükségünk pénzügyi segítségre. A hitelből fedezhetjük például az árbevétel előtti áfa-, bér- és járulék költségeket, előfinanszírozhatunk alapanyag-, és készletvásárlást, vagy akár különböző pályázatokhoz is igényelhetünk kölcsönt.

Személyre szabott ajánlatok

Ha megvannak a céljaink, az, hogy mire szeretnénk fordítani a vállalkozói kölcsönt, azt is meg kell határozzuk, hogy mekkora összegre van szükségünk. Ebben fontos szempont, hogy milyen mértékű önerőt tudunk biztosítani. Természetesen a futamidő és a törlesztőrészletek nagysága is lényeges lehet. A hitelező ezen paraméterek alapján személyre szabott ajánlatot tud nyújtani.

Ilyen vállalkozói hitelek léteznek

A vállalkozói kölcsönök csoportjában megkülönböztetünk rövid (egy évnél rövidebb), közép (1-5 év), és hosszú (5 évnél hosszabb) lejáratú hiteleket. Vannak kötött és szabad felhasználású kölcsönök, és egy vállalkozói kölcsön lehet jelzáloghitel, egyéb tárgyi fedezet mellett nyújtott kölcsön, valamint létezik fedezet nélküli hitel is. A vállalkozói kölcsön kamatozása lehet fix és változó. Többféle támogatott kölcsön is akad, így vállalkozóknak, cégtulajdonosként érdemes tisztában lenni az aktuális lehetőségekkel.

Íme, néhány típus

A vállalkozások többféle hiteltípus közül választhatnak attól függően, hogy mihez van szükségük tőkére. Nézzünk néhány vállalkozói kölcsönt!

Folyószámlahitel

Olyan pénzügyi helyzetek megoldására javasolt, amelyek egyszerűek, átmenetiek. Úgy működik, hogy létrehoznak számunkra egy hitelkeretet, amelyet a vállalkozói számlán lévő forgalom alapján határoz meg a bank. Fedezetre nincs szükség, kamatot a felhasznált hitelkeret után kell fizetni. Szabadon felhasználható kölcsön.

Beruházási hitel

Fejlesztéshez, bővítéshez használható hiteltípus. Önerőre és fedezetre is szükség van. Remek lehetőség lehet, ha modernizálni szeretnénk cégünket, például új gépeket, berendezéseket, eszközöket vásárolnánk. Hosszú távú projektekhez is megfelelő lehet.

Forgóeszközhitel

Egy vállalkozás működési költségeit tekintve lehet jól felhasználni. A forgóeszköz kifejezés takarhat készletet, követelést, vagy akár értékpapírt is. Ingatlanfedezetre nincs szükség hozzá, a hitel viszont kötött felhasználású.

Projekthitel

Nagyobb, komolyabb projektek finanszírozásában játszhat szerepet. A kölcsön biztosítéka legtöbbször maga a beruházás, a projekt eszközei és várható bevételei.

Gyakran Ismételt Kérdések

Érdemes a kérdést alaposan körüljárni és átgondoltan dönteni. Például nem mindegy, hogy vállalkozásunk
épp milyen szakaszban van, illetve mit szeretnénk kezdeni a jövőben üzletünkkel, milyen célokat akarunk
megvalósítani. Csak úgy tudunk megfelelő vállalkozói hitelt választani, ha letisztázzuk a legfontosabb
kérdéseket. Egy vállalkozói hitel felvétele komoly körültekintést igényel, hiszen hosszú időre
meghatározhatja egy cég pénzügyi helyzetét, lehetőségeit.

Ez az állami segítséget jelenti. Az állam a vállalkozások számára elérhető hiteleket igyekszik
kedvezményessé tenni, s ennek érdekében többféle programot is szervez és tart fenn. Az állami támogatás
legjellemzőbb formája a kamattámogatás, de más típusú kedvezmény is létezik.

Vannak olyan termékek, amelyeknél igen. Ezeknél a hitel biztosítéka az adós valamely ingó, vagy
ingatlan tulajdona. Akadnak fedezet nélküli vállalkozói kölcsönök is, ezeknél az adós havi bevétele a
biztosíték.

Nem, nemcsak forint alapú kölcsönök léteznek, hanem devizahitelek is. A vállalkozás helyzetétől,
bevételének összetételétől függhet az, hogy mely típusú hitelt érdemes választani.

Nem, nem ilyen egyszerű a helyzet. Előfordulhat, hogy államilag támogatott kölcsön drágább, mint egy
piaci ajánlat. Ez azért fordulhat elő, mert a támogatás célja sokszor nem az olcsóbb termék, hanem az,
hogy az adott termék olyan vállalkozások számára is elérhető legyen, amelyek a piaci viszonyok között
nem jutnának megfelelő kölcsönhöz.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Ezek a családtámogatások maradnak 2023-ban

Családtámogatások maradnak 2023-ban is, tehát nem kell attól tartani, hogy segítség nélkül maradunk – lássuk, melyek igényelhetőek jövőre is!

Tovább olvasom
5 dolog, amikre figyelj diákszámla nyitásakor

Diákmunkát vállalsz és szeretnéd jól átlátni a fizetésedet? A buszbérletet is meg kell venned, hogy elérj az iskolába, de az ügyfélszolgálat messze van, így könnyebb lenne online megvenni a jegyet? Szükséged lenne egy új iskolatáskára, de a közelben sehol nem találtál egyedit, ezért a netről rendelnél valamit? Látod az összefüggést? Mindegyikhez szükséges egy bankszámla. Ha pedig a fenti élethelyzetek bármelyike stimmel rád, diákszámlára lesz szükséged. Ha nem vagy még profi a banki ügyekben, akkor segítünk és elmondjuk, mire figyelj oda diákszámla nyitásakor.

Tovább olvasom
Széchenyi Kártya Program MAX: ne maradj le róla!

A Széchenyi Kártya Program MAX támogatott hiteleket takar, amelyek vállalkozások számára nyújthatnak segítséget.

Tovább olvasom
Mekkora jövedelemmel kaphatunk lakáshitelt?

A lakáshitel felvételéhez szükséges jövedelem mértéke nem csak bankonként változhat, de más tényezők is hatással vannak rá.

Tovább olvasom