Vállalkozóknak hitelajánlatok 2023

Vállalkozói bankszámla

Vállalkozói bankszámla

Segítünk a vállalkozói bankszámla igénylésben! Egyszerűen összehasonlíthatod a termékeket, és pár perc alatt online igényelheted a legkedvezőbb ajánlatot. Kattints, és találd meg a vállalkozásod számára legmegfelelőbb bankszámlát!

Széchenyi hitel

Az új Széchenyi hitelek egy kedvezményes kialakítású konstrukciók, mely állami támogatásban részesített hitelkonstrukció. Az igénylők több féle hiteltípusok közül választhatnak. Segítséget nyújtanak a vállalkozásoknak, hogy mielőbb visszatérjenek a megfelelő üzletmenethez.

Kezdő

Kezdő vállalkozá-
soknak

Szabad felhasználású hitelek, frissen alapított cégeknek, akik nem rendelkeznek legalább 1 lezárt üzleti évvel. Több hitelkonstrukcióból is válogathatsz és egyszerűen igényelheted.

Autólízing

Ha autóvásárlás előtt állunk és finanszírozási formát keresünk, érdemes megnézni az autólízinggel foglalkozó cégek kínálatát. Különösen, ha cégünk, vállalkozásunk van.

Szabad felhasználásra

Szabad felhasználásra

Számos vállalkozói hitel elérhető kínálatunkban, legyen szó folyószámlahitelről, beruházásiról, forgóeszközről vagy szabad felhasználású kölcsönről. Azoknak a vállalkozásoknak ajánljuk, akik legalább 1 lezárt üzleti évvel rendelkeznek.

Vállalkozóknak, fontos kérdés: mi a célunk?

A vállalkozóknak többféle célt szolgálhat. A vállalkozói kölcsön például jól jöhet akkor, ha egy új vállalkozást szeretnénk beindítani, vagy már egy létező cég működési költségeit tekintve van szükségünk pénzügyi segítségre. A hitelből fedezhetjük például az árbevétel előtti áfa-, bér- és járulék költségeket, előfinanszírozhatunk alapanyag-, és készletvásárlást, vagy akár különböző pályázatokhoz is igényelhetünk kölcsönt.

Személyre szabott ajánlatok

Ha megvannak a céljaink, az, hogy mire szeretnénk fordítani a vállalkozói kölcsönt, azt is meg kell határozzuk, hogy mekkora összegre van szükségünk. Ebben fontos szempont, hogy milyen mértékű önerőt tudunk biztosítani. Természetesen a futamidő és a törlesztőrészletek nagysága is lényeges lehet. A hitelező ezen paraméterek alapján személyre szabott ajánlatot tud nyújtani.

Ilyen vállalkozói hitelek léteznek

A vállalkozói kölcsönök csoportjában megkülönböztetünk rövid (egy évnél rövidebb), közép (1-5 év), és hosszú (5 évnél hosszabb) lejáratú hiteleket. Vannak kötött és szabad felhasználású kölcsönök, és egy vállalkozói kölcsön lehet jelzáloghitel, egyéb tárgyi fedezet mellett nyújtott kölcsön, valamint létezik fedezet nélküli hitel is. A vállalkozói kölcsön kamatozása lehet fix és változó. Többféle támogatott kölcsön is akad, így vállalkozóknak, cégtulajdonosként érdemes tisztában lenni az aktuális lehetőségekkel.

Íme, néhány típus

A vállalkozások többféle hiteltípus közül választhatnak attól függően, hogy mihez van szükségük tőkére. Nézzünk néhány vállalkozói kölcsönt!

Folyószámlahitel

Olyan pénzügyi helyzetek megoldására javasolt, amelyek egyszerűek, átmenetiek. Úgy működik, hogy létrehoznak számunkra egy hitelkeretet, amelyet a vállalkozói számlán lévő forgalom alapján határoz meg a bank. Fedezetre nincs szükség, kamatot a felhasznált hitelkeret után kell fizetni. Szabadon felhasználható kölcsön.

Beruházási hitel

Fejlesztéshez, bővítéshez használható hiteltípus. Önerőre és fedezetre is szükség van. Remek lehetőség lehet, ha modernizálni szeretnénk cégünket, például új gépeket, berendezéseket, eszközöket vásárolnánk. Hosszú távú projektekhez is megfelelő lehet.

Forgóeszközhitel

Egy vállalkozás működési költségeit tekintve lehet jól felhasználni. A forgóeszköz kifejezés takarhat készletet, követelést, vagy akár értékpapírt is. Ingatlanfedezetre nincs szükség hozzá, a hitel viszont kötött felhasználású.

Projekthitel

Nagyobb, komolyabb projektek finanszírozásában játszhat szerepet. A kölcsön biztosítéka legtöbbször maga a beruházás, a projekt eszközei és várható bevételei.

Gyakran Ismételt Kérdések

Érdemes a kérdést alaposan körüljárni és átgondoltan dönteni. Például nem mindegy, hogy vállalkozásunk
épp milyen szakaszban van, illetve mit szeretnénk kezdeni a jövőben üzletünkkel, milyen célokat akarunk
megvalósítani. Csak úgy tudunk megfelelő vállalkozói hitelt választani, ha letisztázzuk a legfontosabb
kérdéseket. Egy vállalkozói hitel felvétele komoly körültekintést igényel, hiszen hosszú időre
meghatározhatja egy cég pénzügyi helyzetét, lehetőségeit.

Ez az állami segítséget jelenti. Az állam a vállalkozások számára elérhető hiteleket igyekszik
kedvezményessé tenni, s ennek érdekében többféle programot is szervez és tart fenn. Az állami támogatás
legjellemzőbb formája a kamattámogatás, de más típusú kedvezmény is létezik.

Vannak olyan termékek, amelyeknél igen. Ezeknél a hitel biztosítéka az adós valamely ingó, vagy
ingatlan tulajdona. Akadnak fedezet nélküli vállalkozói kölcsönök is, ezeknél az adós havi bevétele a
biztosíték.

Nem, nemcsak forint alapú kölcsönök léteznek, hanem devizahitelek is. A vállalkozás helyzetétől,
bevételének összetételétől függhet az, hogy mely típusú hitelt érdemes választani.

Nem, nem ilyen egyszerű a helyzet. Előfordulhat, hogy államilag támogatott kölcsön drágább, mint egy
piaci ajánlat. Ez azért fordulhat elő, mert a támogatás célja sokszor nem az olcsóbb termék, hanem az,
hogy az adott termék olyan vállalkozások számára is elérhető legyen, amelyek a piaci viszonyok között
nem jutnának megfelelő kölcsönhöz.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Készpénzfelvétel díja: trükkök, amikkel spórolhatsz a banki díjakon

A készpénzfelvétel sok pénzbe kerülhet. A díjak nem csak magasak, de összetettek is. Nem mindegy, hogy bankfiókban vagy egy automatából veszünk fel pénzt. Szerencsére egy törvény is segít bennünket, mi pedig mutatunk további trükköket, amikkel spórolhatsz a banki díjakon.

Tovább olvasom
Hogyan teremthetjük elő az önerőt?

Az önerő előteremtése minden ingatlanhitel esetében alapvető követelmény; enélkül a bankok szóba sem állnak az emberrel. Márpedig ez nem egyszerű, hiszen több millió forintról van szó, amit összegyűjteni évek munkája, arról nem is beszélve, hogy a pénz folyamatosan veszít az értékéből – különösen az utóbbi időben –, tehát a kamatoztatását is meg kell oldani; már ha van minek.

Tovább olvasom
Ints búcsút az átutalási díjaknak az UniCredit Mobil Aktív Plusz számlacsomagjával!

Az UniCredit Mobil Aktív Plusz számlacsomag egy új mérföldkő a pénzügyekben. Ezzel a számlacsomaggal végre búcsút mondhatunk az átutalási díjaknak, és könnyedén kezelhetjük pénzügyeinket a mindennapokban. Utánajártunk, hogy miért érdemes megfontolnod ezt a számlaváltozatot, és hogyan segíthet az UniCredit Mobil Aktív Plusz számlacsomag a pénzügyi terveid megvalósításában.

Tovább olvasom
Mire figyeljünk nagy összegű személyi kölcsön igénylésekor?

Többféle oka is lehet annak, hogy gyorsan, nagy összegű hitelre van szükségünk. Ilyenkor jó megoldásnak tűnik a személyi kölcsön. A szabad felhasználás és a gyors hitelbírálat vonzóvá teszi, és akár 12 millió forintot is kaphatunk. Az Akölcsön szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy a nagy összegű személyi kölcsön nem igényelhető online, és egy átlagjövedelem sem lesz elég. A miértek és a részletek a cikkben.

Tovább olvasom