Euró alapú megtakarításos életbiztosítás 2024

Az eurós befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

Az eurós befektetési egységekhez kötött életbiztosítás egy olyan pénzügyi termék, amely egyesíti az életbiztosítás és a befektetési lehetőségeket.

Az euró alapú megtakarításos életbiztosítások esetében a befizetett díjak egy része befektetési alapokba kerül, így a biztosított személy részesülhet a pénzpiaci hozamokból.

Az „eurós” kifejezés arra utal, hogy az ilyen típusú termékek euróban denomináltak, azaz az egységek árfolyama ebben a valutában mérhető.

Az eurós életbiztosítási termékek népszerűek lehetnek azok között, akik szeretnék összekapcsolni a hosszú távú pénzügyi védelmet a befektetési lehetőségekkel.

Az ilyen típusú életbiztosítások fő jellemzői:

 • Befektetési egységek: a befizetett díjak egy része befektetési alapokba kerül, amelyek lehetnek részvényalapok, kötvényalapok vagy más típusú alapok.
 • Árfolyamváltozás: a biztosítás értékének alakulása függ az alapok árfolyamváltozásaitól. Ez lehetőséget ad hozamra, de kockázatot is jelent a piaci veszteségek miatt.
 • Életbiztosítási védelem: az életbiztosítás része egy haláleseti kockázat fedezet is, ami azt jelenti, hogy ha a biztosított személy meghal, a kedvezményezettek részesülnek egy meghatározott összegű kifizetésből.
 • Díjfizetés: a biztosított rendszeres díjat fizet, amely egy része az életbiztosítási védelemre, másik része pedig a befektetési alapokba történő befizetésre szolgál.

Lényeges, hogy az ilyen típusú termékek kockázatokat hordoznak, és a befektetési eredmények változhatnak a piaci feltételek függvényében.

Az érdeklődőknek alaposan meg kell vizsgálniuk a konkrét termék feltételeit, költségeit és kockázatait, valamint konzultálniuk kell egy pénzügyi tanácsadóval, hogy megfelelő döntést hozzanak a saját pénzügyi helyzetük és céljaik alapján.

Euró alapú megtakarításos életbiztosítás

Az euró alapú megtakarításos életbiztosítás egy biztosítási termék, amely megtakarítási és biztosítási funkciót is ellát.

A biztosított díjat fizet a biztosítónak, amelyet a biztosító befektetési alapokba fektet.

A biztosítási védelem egy esetleges haláleset esetén a biztosított hozzátartozóinak kerül kifizetésre, a megtakarítás pedig a biztosítás lejáratakor, vagy akár előbb is felvehető.

Biztosítási védelmet nyújt a biztosítottnak, például haláleset esetén a biztosító kifizeti a biztosítási összeget a kedvezményezettnek.

A biztosított maga dönti el, hogy milyen eszközalapba fektesse a megtakarítását, így a kockázat a biztosítottra hárul.

A biztosítás rugalmas, a biztosított bármikor változtathatja a befektetési arányait, vagy akár megszüntetheti a szerződést is.

A befektetési kockázat a biztosítottra hárul, így a megtakarítás értéke csökkenhet, ha az európai értékpapírpiac teljesítménye gyenge.

A biztosítás díjai magasak lehetnek, ezért fontos, hogy a biztosított alaposan tájékozódjon a különböző díjakról.

Az euró alapú megtakarításos életbiztosítások két fő típusa a rendszeres díjas és az egyszeri díjas biztosítás.

Rendszeres díjas biztosítás esetében a biztosított rendszeresen, például havonta vagy negyedévente fizet be egy összeget a biztosítónak.

Egyszeri díjas biztosítás esetében a biztosított egyszeri összeget fizet be a biztosítónak, és a biztosítás futamideje a befizetett összegtől függ.

Lényeges, hogy a biztosított alaposan tájékozódjon a különböző termékekről és díjakról, mielőtt döntést hozna.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

 • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
 • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
 • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Az euró alapú megtakarításos életbiztosítás

A befektetéssel kombinált életbiztosítás abban különbözik a kockázati életbiztosításoktól, hogy a kockázati érték mellett értékpapír-számla is kapcsolódik a biztosításhoz.

A biztosító által összeállított alapok közül lehet választani.

A befektetési célú biztosítás lehet egyszeri díjas vagy folyamatos díjas.

A folyamatos díjbefizetésnél havonta kell fizetni egy meghatározott összeget a szerződéses időszak alatt.

A befizetések egy része a befektetési alapokba kerül, a másik része pedig a biztosítás költségeit fedezi. Az egyszeri befizetésnél egyszer kell fizetni egy nagyobb összeget, és azt befektethetjük az egyik alapba.

A befektetéssel vagy megtakarítással kombinált biztosítás esetén is eldönthető, hogy az egyszeri befizetés vagy a havi befizetés a jobb.

Ha idő előtt szüntetjük meg a befektetési célú biztosításunkat, akkor a befektetéseinknek csak egy részét kapjuk vissza. És minél előbb szüntetjük meg a biztosítást, annál kevesebbet kaphatunk vissza.

Eurós megtakarítás életbiztosítás – eurós életbiztosítás

Az eurós megtakarítás életbiztosítás és az eurós életbiztosítás olyan pénzügyi termékeket jelentenek, amelyek egyesítik az életbiztosítás védelmét és az euróban denominált megtakarítási lehetőségeket.

Ezek a termékek kiváló lehetőséget kínálnak azoknak, akik hosszú távú befektetést keresnek, és egyszerre szeretnék biztosítani jövőjüket és befektetéseiket.

Az euró alapú megtakarításos életbiztosítás keretében a megtakarításokat különféle befektetési eszközökbe irányítják, amelyek részvényeket, kötvényeket vagy más pénzpiaci eszközöket is magukba foglalhatnak.

Ezáltal a biztosított személy részesülhet az euróban denominált befektetési alapok árfolyamváltozásainak hozamaiból, lehetőséget biztosítva ezzel a vagyonnövelésre.

Az eurós életbiztosítás egy specifikusabb kategóriát képvisel, ahol az életbiztosítási fedezet mellett hangsúlyosabb a megtakarítások szerepe.

Az euróban denominált befektetési lehetőségek révén a biztosított személynek lehetősége van arra, hogy az évek során gyarapítsa megtakarításait, miközben továbbra is élvezheti az életbiztosítás által nyújtott védelmet.

Lényeges, hogy mindkét termék kockázatokkal jár.

Az árfolyamváltozások, piaci ingadozások és egyéb tényezők befolyásolhatják a megtakarítások és befektetések teljesítményét.

Ezért javasolt, hogy az érdeklődők alaposan tájékozódjanak a konkrét termék feltételeiről, költségeiről, és konzultáljanak pénzügyi szakértővel, mielőtt döntést hoznak az életbiztosítási és megtakarítási lehetőségekről.

Az európai megtakarítók egyre inkább felismerik az eurós életbiztosítások kiváló lehetőségeit

Az európai megtakarítók egyre inkább felismerik az eurós életbiztosítások kiváló lehetőségeit pénzügyeik diverzifikálására.

Az eurós életbiztosítás olyan innovatív megoldásokat kínál, amelyek ötvözik a hosszú távú pénzügyi védelmet és a befektetési lehetőségeket.

Ezek a biztosítási termékek nem csupán egyszerű pénzügyi eszközök, hanem egy valódi kettős funkcióval rendelkező eszközosztály, amelynek köszönhetően a megtakarítók mind az életbiztosítás, mind pedig az euróban denominált befektetések előnyeit élvezhetik.

Az euró alapú megtakarításos életbiztosítás olyan rugalmasságot biztosít, amely lehetővé teszi az egyéni pénzügyi célok személyre szabott elérését.

Ezek a termékek lehetővé teszik a befektetők számára, hogy részesüljenek az euróban mérhető hozamokból, miközben egyidejűleg élvezik az életbiztosítás nyújtotta biztonságot.

Az eurós életbiztosításoknak köszönhetően a pénzügyi tervezés kreatív és dinamikus lesz, hiszen a megtakarítók széles körű lehetőségeket találnak az életük és vagyonuk hatékony kezelésére.

Ezek a termékek nem csupán a pénzügyek, hanem az élet kalandjainak kezelésére is lehetőséget kínálnak, hiszen az euróban való megtakarítás egyúttal a jövőbeli terveink és álmok megvalósításának is a kulcsa lehet.

Az eurós életbiztosítások így nem csupán számok és papírok, hanem egy személyes, érdekes utazás részei, amelyek segítségével a pénzügyi stabilitás és a személyes boldogság harmonikusan találkozhatnak.

Miért euró? Miért nem forint?

Az eurós életbiztosítások esetében az euró használata számos előnnyel járhat, melyek közül néhány:

Stabilitás és elfogadottság: az euró az egyik legfontosabb nemzetközi fizetőeszköz, és sok európai ország hivatalos pénzneme. A stabilitása és elfogadottsága miatt az euróval való megtakarítás és befektetés a globális pénzpiacokon is könnyebben megvalósítható.

Inflációs védelem: az euró stabilitása és az euró zóna központi bankjának, az Európai Központi Banknak (EKB), az árstabilitásra való koncentrációja miatt az euróval való megtakarítás esetén hatékonyabban megőrizhető az érték hosszú távon.

Költségek és kockázatok csökkentése: az eurós életbiztosítások lehetőséget teremtenek a költségek és a devizakockázatok csökkentésére, különösen akkor, ha a biztosított személy euróban tervez költeni, vagy az euró övezetben fogja felhasználni a megtakarításait.

Nagyobb befektetési lehetőségek: az euróval való megtakarításnak az az előnye is megvan, hogy a pénzügyi intézmények az európai befektetési piacokon könnyebben elérhetnek és kezelhetnek befektetéseket, így változatosabb portfóliót kínálhatnak a megtakarítóknak.

Mindezek mellett azonban fontos, hogy minden eset egyedi, és a forintban való megtakarításnak is lehetnek előnyei bizonyos körülmények között.

euró alapú megtakarításos életbiztosítás kötés

A devizaválasztás függ a személyes pénzügyi céloktól

A devizaválasztás függ a személyes pénzügyi céljaitól, terveitől és az aktuális gazdasági környezettől. Mindig érdemes alaposan megfontolni a lehetőségeket és szakember segítségét is kérni a döntés meghozatala előtt.

Az euróban történő megtakarítások előnyei közé tartozik, hogy az euró egy stabil és széles körben elfogadott deviza, ami csökkenti a valutaváltás kockázatát.

Emellett az euró zónán belül könnyebb és olcsóbb az átutalás, ami gyorsabb hozzáférést biztosít a pénzhez.

Az euró alapú megtakarításos életbiztosítás lehetővé teszi a befektetéseket az európai piacokon, hozzájárulva ezzel a portfólió diverzifikációjához.

Forintban való megtakarítás esetén a magyar gazdasági környezet változása és a forint árfolyam-ingadozásai nagyobb kockázatot jelenthetnek.

Az euró zóna gazdasági stabilitása és mérete miatt az euróhoz kötött életbiztosítások szélesebb befektetési lehetőségeket kínálhatnak.

Az euró alapú megtakarításos életbiztosítással könnyebben lehet globális befektetési portfóliót építeni, ami hozzájárulhat a hosszú távú pénzügyi célok eléréséhez.

Az euró használata az európai piacokkal való szorosabb kapcsolatot is jelentheti, ami fontos lehet azoknak, akik az európai gazdasági trendekre szeretnének koncentrálni.

Összességében az euró alapú megtakarításos életbiztosítással a pénzügyi stabilitás és a nemzetközi diverzifikáció könnyebben válik elérhetővé.

Euró vagy forint? Mindegy, csak fektessünk be!

Az euró vagy forint döntése gyakran az első kérdés, amikor befektetési lehetőségekről beszélünk.

Azonban egyre többen rájöttek, hogy a pénz fektetése fontosabb, mint az, hogy milyen valutában történik.

Azok, akik elkötelezik magukat az „Euró vagy forint? Mindegy, csak fektessünk be!” elv mellett, előnyt élveznek a diverzifikált portfóliójuk révén.

Az euró és a forint közötti választás helyett hangsúly kerül a hatékony befektetési stratégiákra, és a hosszú távú pénzügyi tervezésre.

A befektetők felismerik, hogy a pénzügyi piacok változhatnak, és a sikeres befektetés inkább a tudatosságon és az információk megfelelő kezelésén múlik, mint az adott valutában való befektetésen.

Így a cél az, hogy a befektetők a lehető legjobban kihasználják a pénzük potenciálját, függetlenül attól, hogy euróban vagy forintban fektetnek be.

Az infláció szerepe a megtakarításoknál

Az infláció csökkentheti a forint alapú megtakarítások értékét.

Az infláció miatt a forint értéke csökken, ami azt jelenti, hogy kevesebbet lehet venni azonos összegű forintért. Így a forint alapú megtakarítás vásárlóereje csökken, ami azt jelenti, hogy valamennyivel kevesebbet lehet ugyanannyi pénzért vásárolni.

Az infláció különösen káros a hosszú távú megtakarítások hozamára.

Ha például tíz évre teszel félre 100 ezer forintot, és az infláció 25 százalék, akkor egy évtized múlva a megtakarítás vásárlóereje szinte nullára redukálódik. Ez azt jelenti, hogy a megtakarítás értékének nagy része elveszik az infláció miatt.

Az infláció ellensúlyozására többféleképpen is tehetünk.

Egyik lehetőség, hogy a megtakarítást devizában tartjuk. A devizaárfolyamok ingadozhatnak, de hosszú távon általában a forint árfolyama mindig csökken más devizákkal szemben. Így a megtakarítások értékének csökkenése részben ellensúlyozható.

Egy másik lehetőség a megtakarítást olyan befektetésekben tartani, amelyek növelik az értéküket az inflációs környezetben is. Ilyen befektetések lehetnek például az alacsony kockázatú részvények, az inflációkövető állampapírok, az ingatlanok vagy a nyersanyagok.

Arra is törekedni kell, hogy a megtakarítást a lehető leghosszabb ideig megtartsuk. Minél hosszabb ideig tartjuk meg a megtakarítást, annál nagyobb az esélye, hogy az infláció negatív hatásait részben ellensúlyozni tudjuk.

Ezért érdemes euróban befektetni

A pénzügyi szakértők szerint az, hogy érdemes-e euróban befektetni, sok tényezőtől függ, például az egyéni kockázatvállalási hajlandóságtól, a befektetési időszak hosszától és a befektetési céloktól is.

Az euró egy stabil valuta, ami hosszú távon növekedési potenciállal bírhat. Az euro zóna az egyik legnagyobb gazdaság, és a gazdasági növekedésnek köszönhetően az euró értéke is várhatóan növekedni fog.

Ha euróban szeretnénk befektetni, fontos, hogy alaposan tájékozódjunk a lehetőségekről és a kockázatokról. Fontos, hogy a befektetési döntést egyénileg hozzuk meg, és vegyük figyelembe az egyéni kockázatvállalási hajlandóságot és a befektetési célokat is.

Néhány konkrét euró befektetési lehetőség:

 • Eurós állampapír: az eurós állampapír viszonylag biztonságos befektetési forma, ami alacsony kockázatú hozamot kínál.
 • Eurós részvény: az eurós részvény magasabb hozampotenciállal bír, de nagyobb kockázattal is járhat.
 • Eurós kötvény: az eurós kötvény alacsonyabb kockázatúak a részvényeknél, de alacsonyabb hozampotenciállal is bírhatnak.
 • Eurós befektetési alap: az eurós befektetési alap különböző befektetési eszközökbe fektetnek, így széles körű kockázatvállalási lehetőséget kínálnak.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

Az euró alapú megtakarításos életbiztosítás egy olyan biztosítási termék, amelyben a biztosított egy összeget fizet be a biztosítónak, és a biztosító ezt az összeget befekteti az európai értékpapírpiacon. A biztosítottnak biztosítási védelmet is nyújt a biztosítás, például halál esetén a biztosító kifizeti a biztosítási összeget a kedvezményezettnek.

Biztosítási védelmet nyújt a biztosítottnak, például halál esetén a biztosító kifizeti a biztosítási összeget a kedvezményezettnek.

A biztosított maga dönti el, hogy milyen eszközalapba fektesse a megtakarítását, így a kockázat a biztosítottra hárul.

A biztosítás rugalmas, a biztosított bármikor változtathatja a befektetési arányait, vagy akár megszüntetheti a szerződést is.

A befektetési kockázat a biztosítottra hárul, így a megtakarítás értéke csökkenhet, ha az európai értékpapírpiac teljesítménye gyenge.

A biztosítás díjai magasak lehetnek, ezért fontos, hogy a biztosított alaposan tájékozódjon a különböző díjakról.

Az euró alapú megtakarításos életbiztosítások két fő típusa a rendszeres díjas és az egyszeri díjas biztosítás.

A rendszeres díjas biztosítás esetében a biztosított rendszeresen, például havonta vagy negyedévente fizet be egy összeget a biztosítónak.

Az egyszeri díjas biztosítás esetében a biztosított egyszeri összeget fizet be a biztosítónak, és a biztosítás futamideje a befizetett összegtől függ.

Az euró alapú megtakarításos életbiztosítás azok számára ajánlott, akik:

 • Biztosítási védelmet szeretnének nyújtani szeretteiknek.
 • Hosszú távú megtakarítási céljaik vannak, és hajlandóak vállalni a befektetési kockázatot.
 • Rugalmas biztosítási megoldást keresnek.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

Mennyibe fog kerülni a biztosítás az e-rollerekre?

Az e-rollerek népszerűsége robbanásszerűen nőtt az elmúlt években, különösen a városi közlekedésben. Azonban az e-rollerek használata nem csak kényelmet, hanem kockázatokat is jelent, így a felelősségbiztosítás bevezetése egyre inkább előtérbe kerül. De mennyibe is fog kerülni ez a biztosítás, és miért van rá szükség? Utánajártunk, hogy mi várható az e-rollerek felelősségbiztosításának piacán.

Tovább olvasom
Minden, amit érdemes tudni a kisállat biztosításról

A kisállatok családtagokká váltak, és ahogy a családtagok esetében, úgy szeretnénk biztosítani számukra is a legjobb egészségügyi ellátást. A kisállat biztosítás egyre népszerűbb, nem véletlenül: segítségével a nem várt állatorvosi költségek könnyebben kezelhetők. Utánajártunk és bemutatjuk, miért érdemes kisállat biztosítást kötni, hogyan működik, és mire érdemes figyelni.

Tovább olvasom
A tulajdoni lap titkai: ezeket mindenképp ellenőrizd, mielőtt vásárolsz!

Az ingatlanvásárlás mindig izgalmas, és egyben komoly döntés is, ami alapos előkészületeket igényel. Az egyik legfontosabb dokumentum, amelyet érdemes alaposan átnézned, mielőtt bármilyen ingatlant megvásárolsz, a tulajdoni lap. A tulajdoni lap ugyanis sok olyan információt tartalmaz, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy biztos lehess abban, hogy jó döntést hozol. Utánajártunk és bemutatjuk, hogy mikre figyelj oda különösen, amikor a tulajdoni lapot vizsgálod.

Tovább olvasom
Fedezd fel a hitelkártyák világát: 7 alapfogalom, amit ismerned kell

A hitelkártya mindennapjaink elengedhetetlen részévé vált, megkönnyítve a fizetést. Sokan még mindig nem ismerik a hitelkártyák működésének alapvető részleteit. 7 kulcsfontosságú fogalmat járunk körbe, amelyek segítenek jobban megérteni a hitelkártyák világát. Mutatjuk a lényeget.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával