CIB lakáshitel kalkulátor 2024

CIB

CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

Akár 40 000 Ft jóváírással*

THM 6,68% - 7,28% Kamat: 6,79% - 7,79%
Futamidő 120 - 360 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Nincs is annál idegtépőbb, mint amikor az ember elhatározza – akár egyedül, akár a családjával – hogy új ingatlant vásárolna, vagy korszerűsítene, kibővítene, építési telket vásárolna és a vágyott célt nem tudja megvalósítani az anyagiak hiánya miatt. Bár számos kölcsön és hitel lehetőség közül választhatunk ma, sokan elvesznek az ajánlatok között, mert nem kapnak szakértő segítséget, vagy nem tudják, milyen lehetőségeket érdemes figyelembe venni alapból.

Mielőtt bárki a nyakába venné a pénzintézeteket, érdemes már az interneten is tájékozódni, hogy milyen lehetőségeink vannak. A CIB Bank lakáshitel kalkulátor segítségével, naprakész, friss információkat, illetve előzetes adatokat kaphatunk arról, miként számolhatunk egy lakáshitel felvételnél. Igen, fontos megjegyezni, hogy a CIB lakáshitel kalkulátor csak az adott napra és a kalkulátorban megadott adatokat figyelembe véve készít számítást, azonban az így kapott számokat nem szabad tényleges és végleges ajánlatnak elfogadni, mivel a hitelfelvételt több előzetes számítás és alaposabb vizsgálat is megelőz majd.

Ennek ellenére természetesen közelebbi információkat megkaphatunk a CIB Bank lakáshitel ajánlatairól, ha a CIB lakáshitel kalkulátor segítségével elvégezzük az előzetes számításokat.

A CIB lakáshitel kalkulátor egy végtelenül egyszerűen kezelhető „gépezet”, mely néhány alap adat megadásával számítja ki az aktuális ajánlatát. Nem, nem a személyes adatokra gondolunk, itt név és életkor megadása nélkül elvégezhető az egyszerű számítás arról, hogy CIB lakáshitel igénylés esetén, mire számíthat az ügyfél.

Vegyük tehát az alapokat! A konkrét ajánlat megtekintéséhez a CIB lakáshitel kalkulátornak szüksége van az ügyfél számára szükséges hitel összegéről, valamint a futamidőre, hogy hány év alatt tervezi visszafizetni a felvett összeget a bank felé, illetve szükséges az ügyfél havi, igazolható jövedelmének összegével is. Ezeknek a számoknak a megadásával az ajánlat megtekintése gombra kattintva a pillanat tört része alatt megkapjuk a bank ajánlatát. Ahogy azt már mondtuk, az így kapott számítások nem tekinthetők hivatalos ajánlatnak, de az előzetes becslésekhez már elegendőek. Amennyiben a hitelt nem egy személy igényelné, hanem házastársak, testvérek, üzletfelek, közeli rokonok, szülő-gyermek stb., akkor a jövedelemnél a szerződő felek együttes havi bevételével kell számolni. Nyilván két személy esetén a konstrukciók kedvezőbbek, de ez nem jelenti azt, hogy egyedül nem érdemes belevágni az álomotthonhoz hiányzó összegek igénylésébe.

A CIB lakáshitelei segítenek abban, hogy az ingatlannal kapcsolatos célok ne csak álmok legyenek. A megvalósításhoz szükséges ügyintézés egyszerű és gyors, hiszen szakértők segítenek az elsőre riasztóan sok információ és adat közti eligazodásban.

Tegyük tisztába a dolgokat! Az alábbiakban megválaszolunk pár nagyon alapvető kérdést a CIB Bank lakáshiteleivel kapcsolatban. Olyan, mindenki számára fontos és hasznos információkat gyűjtöttünk össze, melyek a banka érkezés előtt és a konkrét ajánlatkérés előtt is segítenek abban, hogy könnyebben eligazodjunk a bankhitelek, konkrétan a lakáshitelek és a CIB Bank lakáshitel ajánlatai között.

Kezdjük az alapoknál, mi is az a lakáshitel?

A lakáshitel az a kölcsön, melyet a banktól igénylünk annak érdekében, hogy álmaink otthonát megvalósítsuk akkor is, ha ehhez nem áll elegendő összeg a rendelkezésünkre. Magyarul a lakhatási célok megvalósítását, elérését teszi lehetővé a lakáshitel. A lakáshitel egyébként nem szabadon felhasználható, csak az ingatlannal kapcsolatos célok megvalósítására fordítható. Tehát nyaralni nem lehet belőle, új autót sem vásárolhatunk a lakáshitel összegéből, de a meghatározott ingatlan megvásárlását megvalósíthatjuk belőle. Legyen szó új ingatlan vásárlásáról, vagy használt ház, lakás megvásárlásról és természetesen építkezéshez, építési telek megvásárlásához is felhasználható a CIB lakáshitel. Sőt! Egy korábban, másik pénzintézettől igényelt hitel kiváltására, annak végtörlesztésére is lehetőség van a CIB Bank lakáshiteleivel.

A CIB lakáshitel kalkulátor már előzetesen is segít abban, hogy miként indulhatunk el a kölcsönfelvétel és az igénylés irányában.

A lakáshitel tehát egy általában nagyobb összegű banktól kapott kölcsön, melyet határozott időre, meghatározott feltételek mellett vehetünk fel annak érdekében, hogy az ingatlan vásárlására fordítsuk. Számos lehetőség közül választhatunk, konstrukciók végetlen sora áll rendelkezésünkre ezért nagyon nem mindegy, hogy melyik pénzintézet ajánlatát választjuk, hiszen egy hosszútávú, akár több évtizedes elköteleződésről is szó lehet, így havi párezer forint különbség is sokat számíthat.

Mi a különbség lakáshitel és lakáshitel között?

A feltételek nem egyeznek a különböző bankok kínálatában, ezért érdemes alapos utánajárás és a kalkulátor segítségével, szakértői segítséggel utánajárni annak, hogy melyik pénzintézetnél milyen feltételekkel igényelhetjük a kölcsönt. A CIB lakáshitel kalkulátora például nagyon pontosan segít nekünk abban, hogy a felvenni kívánt összeg, a havi fix és bejelentett jövedelmünk, vagyis a munkabérünk alapján, illetve a visszafizetés várható időtartamát tekintve milyen lehetőségeink vannak a lakáshitel felvétel kapcsán.

Ezek persze számítások nem tekinthetők végleges és hivatalos ajánlatnak, de az előzetes becslések már segítenek nekünk elindulni.

A lakáshitel tehát nem szabadon felhasználható hitel, hanem mindenképp az ingatlanra, vagy az ingatlannal kapcsolatos építményre (például garázs, vagy magára az építési telekre) kell fordítani. A CIB Banknál elérhető például a szabad felhasználású jelzáloghitel is, tehát a kölcsönhöz egy ingatlan szükséges fedezetként, de a kapott összeg sokféleképpen felhasználható, nem csak lakáscélokra.

Mire fordíthatom a lakáshitel összegét?

A lakáshitel lakás célra fordítható kölcsön. Elsősorban, de nem szó szerint csak lakást vásárolhatsz ebből az összegből. A CIB Bank lakáshitele fordítható például új vagy használt lakás vásárlására, de új, vagy használt ház vásárlására is. Ha építkezni szeretnél szintén igényelhetsz lakáshitelt, és ebből az összegből magát az építéssel járó költségeket és az építési telek megvásárlását is fedezheted, akkor, ha erre a telekre építed majd az ingatlant.

Ha a házad, otthonod már megvan és egy hétvégi házat, vagy nyaralót építenél, vagy vásárolnál akkor is igényelhetsz lakáshitelt. Apartmant, üdülőt és nyaralót is vehetsz CIB lakáshitelből.

Amennyiben otthonodat bővítenéd az autód számára egy garázs építésével, vagy gépkocsibeálló kialakításával, akkor is igényelhetsz lakáshitelt. Egyébként meglévő garázst is vásárolhatsz, nem muszáj építened, azonban, a garázsnak a lakáshoz kell kapcsolódnia, csak ebben az esetben kérhető rá lakáshitel.

Akkor is kérhetsz lakáshitelt, ha a meglévő ingatlanodat szeretnéd bővíteni legyen az lakás, vagy ház.

A hétégi házad, nyaralód, apartmanod bővítésére és korszerűsítésére is kérhetsz lakáshitelt, a lakáshitel CIB erre is fordítható.

És nem utolsó sorban szintén nagy segítség lehet a lakáshitel igénylése abban az esetben, ha egy korábban rosszul megválasztott lakáshitelt szeretnénk kiváltani a CIB Bank lakáshitellel.

Mire igényelhető a CIB lakáshitel?

  • Új, vagy használt lakás, vagy ház vásárlására.
  • Lakás, vagy ház építésére.
  • Lakás, vagy ház korszerűsítésére, felújítására, fejlesztésére.
  • A meglévő lakóház kibővítésére.
  • A CIB lakáshitel fordítható építési telek vásárlására, amennyiben építkezel is a területre.
  • A lakáshitelből vehetsz nyaralót, apartmant és hétvégi házat is, de ugyanezeket korszerűsítheted, bővítheted, fejlesztheted is.
  • A lakáshitel összegéből vehetsz garázst is, de akár építhetsz is, ha az hozzákapcsolható a meglévő ingatlanodhoz.
  • A CIB lakáshitelből egy korábbi lakáshitelt is kiválthatsz.

Hogyan tudhatom meg, hogy mennyi lesz a havi törlesztőrészletem?

Legegyszerűbben és leggyorsabban a CIB lakáshitel kalkulátor segítségével számolható ki, hogy mekkora összeget és milyen feltételekkel igényelhetünk. Tehát a hitelösszeg, a futamidő és a háztartás havi jövedelemét figyelembe véve számolhatjuk ki a személyre szabott ajánlatot. Ami ugyebár nem a végleges és pontos ajánlata a banknak, csak az előzetes kalkuláció a te adataiddal.

Mi az a fedezet?

Lakáshitel esetében a fedezet maga az ingatlan. Tehát a fedezet a biztosíték a bank számára, hogy a tőlük kölcsön kapott pénzt visszafizeted, mert ha nem teszed, a fedezetként szolgáló ingatlant veszélybe sodorhatod. Ez persze csak a végszükség esetén történik meg, de a fedezettek biztosítod a bank számára, hogy a kölcsön kapott hitelt visszafizeted. A lakáshitel alapja tehát a jelzálog.

Mi az a THM?

A THM azt jelenti: teljes hiteldíjmutató. Ez a mutató jelzi, hogy mekkora összeget kell visszafizetni a törlesztésnél a tőkén túl egy év alatt. Tehát a THM a kamat mellett a hitel egyéb költségeit is tartalmazza, mint például az értékbecslési díj a lakáshiteleknél, a jelzálog bejegyzés díja, a tulajdoni lap lekérésének díja, stb.) Nyilván a bank nem adja neked kölcsön az ő sokmillió forintját ingyen, kamatot számol rá, és ennek segítségével megkaphatod a THM-et, amit az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével állapít meg a bank, és ahogy a feltételek módosulnak, úgy a THM is változhat. Amennyiben valamilyen akció, vagy extra kedvezmény, személyre szabott egyéni engedmény keretében igényelsz CIB lakáshitelt, a THM értékének meghatározásához a teljes futamidőt veszik figyelembe. A THM minden esetben az aktuális jogszabályok és feltételek figyelembevételével történik, így a TMH változhat.

Mi kell még a jelzálog mellett a lakáshitelhez?

Pénz. Úgy értve, hogy a fedezetként szolgáló lakás mellett neked fix és állandó jövedelemmel kell rendelkezned ahhoz, hogy a bank szóba álljon veled, mint ügyféllel, egy lakáshitel igénylés esetén. Hiszen a jövedelmed a biztosíték arra, hogy van miből fizetned a hitel törlesztőrészletét rendszeresen, minden hónapban.

Miért van szükség ennyi egyeztetőre és adatra?

Azért, mert a bank szeretne meggyőzödni arról, hogy megbízható ügyfél vagy, és nem vállalnak nagy kockázatot azzal, ha neked adnak kölcsön. Míg a személyi kölcsön lehet pár százezer, vagy néhány millió forint, addig egy lakáshitel sokkal nagyobb összegű is lehet ennél, tehát a banknak is óvatosabbnak és alaposabbnak kell lennie veled kapcsolatban, hogy nem hagyod cserben őket. Nyilván a pénzintézetnek is az az érdeke, hogy őket válaszd a számtalan más bank közül, de ha nagy rizikót jelentesz nekik, akkor bizony elutasíthatják a kérelmedet a hitellel kapcsolatban.

A nagyobb hitelösszeg és a fedezet értéke miatt a lakáshitel felvételének és igénylésének feltétele szigorúbb és alaposabb, illetve egy picit lassabb is, mint mondjuk egy személyi kölcsön, vagy egy áruhitel esetén.

Mennyi ideig tart a hitel felvételének ügyintézése?

Ez számos tényezőtől függ, de egy lakáshitel igénylése 4-6 hetet vehet igénybe, azonban, ha fogyasztóbarát minősítéssel ellátott hitelt igényelsz, ott a bankok számára fix határidőket szabtak meg a hitelbírálat és a folyósítás idejére is, így ezek az igényléssel gyorsabban haladnak.

Mitől függ tehát a hitel összege az esetemben?

A CIB lakáshitel kalkulátor már segítségedre volt nyilván abban, hogy hozzávetőlegesen kiszámold, milyen összegű kölcsönt milyen feltételekkel vehetsz fel a CIB lakáshitel esetén. De az alapvető, hogy a számodra kiszabott lakáshitel összegét a saját jövedelmed a fedezetre felkínált ingatlan értéke is befolyásolja.

Mit tud a CIB lakáshitel?

Nem kevesebbet, mint álmokat valósít meg. Hozzásegíti az ügyfeleket a terveik, céljaik megvalósításához. Legyen szó egy magánszemély első kis lakásának megvásárlásáról, vagy az egyetemista gyermek szüleinek lakásvásárlásáról, hogy a tanuló a felsőoktatásban töltött évek alatt is otthon legyen, ne a kényelmetlen és zsúfolt kollégiumban, vagy egy sokadmagával megosztott, bizonytalan időre szóló albérletben kelljen eltölteni az egyetemi éveket. De akkor is érdemes a CIB Bank lakáshitelét választani, ha egy pár kíván közös fészket rakni, vagy ha éppen gyermek érkezése miatt szükséges a nagyobb lakás vásárlása. Akkor is jó választás és megoldás a CIB lakáshitel, ha építkezné szeretnél. Szinte minden élethelyzetre megoldást kínál a lakáshitel CIB, ingatlannal kapcsolatos célok megvalósításához.

CIB lakáshitel kalkulátor

Milyen kérdéseket tesznek fel a kérdőívben?

Miután kitöltötted a CIB Bank lakáshitel kalkulátort és már látod, hogy milyen lehetőségeid vannak az igénylésnél, akkor következő lépésként a tájékoztató dokumentumok személyre szabhatók a te igényeidre.

Először is: meg kell határoznod, hogy a hitelt milyen célra fordítod majd. Itt választhatsz használt, vagy új lakás vásárlása, ház építése, meglévő lakás, vagy ház kibővítése, korszerűsítése, más pénzintézetnél lévő lakáshitel kiváltása, nem lakáscélú hitel kiváltása és a szabad felhasználás között.

Azt is meg kell határoznod a kérdőívben, hogy a kölcsönfelvételébe hány ingatlant kívánsz bevonni. Előfordulhat ugyanis, hogy nem azt az ingatlant terhelik meg a kölcsönnel, amelyet megvenni, felújítani, kibővíteni, korszerűsíteni kívánnak.

Ha ez is megvan, akkor annak a lakóingatlannak a típusát kell meghatározni, amely fedezetként szolgál majd a CIB lakáshitelben. Ez ugyebár lehet társasházi lakás, családi ház, sorház, albetétesített ingatlan, osztatlan közös tulajdonú ingatlan, vagy egyéb olyan ingatlan, melyet a bank jelölt ki a terhelésre.

Nyilván a bank számára is fontos információ, hogy hány résztvevője lesz a hitelnek, hány fő nyújtja be a hitelkérelmet, hiszen a hitelpartner, adóstárs becsatlakozása jelentősen megnövelheti a jóváírt havi nettó összeget, ezáltal a feltételek is javulnak az ügyfél számára.

Azt is ki kell kötni a szerződés aláírásához a személyre szabásnál, hogy a hitelben van-e más bevont szereplő, mint családtag, üzlettárs stb.

A bevont felek állampolgárságának meghatározása után már csak azt kell bejelölni a kérdőívben, hogy az a szerződni kívánt fél, vagy felek milyen jogviszonyban állnak a munkahelyükön. Alkalmazottként, egyéni vállalkozóként, cégtulajdonosként, őstermelőként dolgoznak, esetleg külföldről kapják az állandó bérüket, egyházi személyként, megbízási díjjal, vagy nyugdíj jogcímen kapják a havi rendszeres jövedelmüket.

A rokkantsági ellátás vagy járadék és az olimpiai járadék is meghatározható, amennyiben az ügyfél ezek közül rendszeres utalással él.

Az egyéb jövedelmek meglétéről is informálni kell a bankot, hiszen számos egyéb forrást is elfogad a bank, mint másodlagos jövedelem, ilyen az ingatlan bérbeadásból származó bevétel, a családi pótlék, a GYES (gyermekgondozást segítő ellátás), a GYED (gyermekgondozási díj), CSED (csecsemőgondozási díj), tehát a gyermekekkel kapcsolatos ellátási díjak is, de fontos, hogy önálló, vagy elsődleges jövedelemként egyiket sem fogadja el a bank.

Már csak egyetlen nyitott kérdés maradt, az, hogy az ügyintézés pénzügyi közvetítővel történik-e.

Ezen kérdések megválaszolása után a dokumentumokat már elő is készíti nekünk a bank, majd értesítenek a következő lépésről, egy online konzultációról, vagy a szerződés tervezetének előkészítéséről, melyet három munkanap alatt szükséges elfogadni, vagy elutasítani, mert a bank ennyi ideig tartja fenn a személyre szabott ajánlatát.

Milyen lakáshitelek igényelhetők a CIB Banknál?

A végig fix lakáskölcsön, a CIB minősített fogyasztóbarát lakáshitel több fajtája is megtalálható a CIB Bank kínálatában.

Vegyük sorra ezeket!

Mi az a CIB végig fix lakáskölcsön?

Ez az a hitelkonstrukció a lakáshitel CIB ajánlatai között, ahol a teljes futamidő alatt változatlan marad a kamat. A CIB Bank lakáshitel Végig Fix Lakáskölcsöne hosszú időre, akár 20 évre is igényelhető, és a folyósítási díj miatt sem kell aggódni. A CIB Bank Végig Fix Lakáskölcsöne igényelhető teljesen új ingatlan vásárlása esetén és használt ingatlan vétele esetén is, de igényelhető egy új, saját otthon építésére is, vagy egy korábban felvett hitel kiváltására is, hogy a CIB lakáshitel kedvezőbb feltételeivel megspórolhass egy nagyobb összeget havonta. A CIB végig fix lakáskölcsönének igénylése online is elindítható, a konzultációk és az előzetes egyeztetők interneten és telefonon keresztül is elvégezhetők, a pénzintézetbe elég a szerződés aláírásakor bemenni személyesen.

A CIB végig fix lakáskölcsönével akkor is igényelhető kedvezmény, ha az ingatlan energetikai tanúsítványának besorolása alapján eléri, vagy meghaladja a BB besorolást.

A CIB Végig Fix Lakáskölcsön számos pozitív tulajdonsággal bír ezeken felül is. Például extra kedvezményekkel is igényelhető, zöld kamatkedvezménnyel, sőt, egyéb kedvezmények is igényelhetők mellé egyénenként.

A CIB Végig Fix Lakáskölcsön igénylése az első lépéseknél online is megtörténhet, az ügyfélnek elég a szerződés aláírására megérkezni a bankfiókba.

A CIB Végig Fix Lakáskölcsön esetén is a CIB lakáshitel kalkulátor lehet a legnagyobb segítségünkre annak érdekében, hogy kiszámoljuk a várható havi törlesztőrészletet, kamatot és THM-et a háztartásunk havi nettó (bankszámlára munkabérként érkező) bevétele alapján.

Mit kell tudni a CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekről?

A fogyasztóbarát CIB lakáshitel garantálja, hogy a futamideje alatti 10 éves kamatperiódusban változatlan marad a kamat, és a havi törlesztőrészlet is változatlan marad a 10 év alatt. A fogyasztóbarát hitel igénylése gyors, a hitelbírálati határidő az értékbecslés rendelkezésre állásától számított maximum 15 munkanap. A folyósítás is szigorúan két munkanap alatt megtörténik, ha fogyasztóbarát minősítésű CIB lakáshitelt választasz.

Az sem utolsó szempont, hogy a folyósítással kapcsolatos díjat 0,75%-ban, legfeljebb 150 ezer forintban maximalizálták, az előtörlesztési díj pedig nem lehet több az előtörlesztett összeg 1%-ánál, maximum 30 ezer forintnál. Az előtörlesztésnek nincs díja, ha lakástakarék-pénztári megtakarítás összegét forgatod be. Az előtörlesztés díjmentes továbbá a szerződés szerint elérhető megtakarítás, a hozzá kapcsolódó állami támogatás és az azokra jóváírt kamat mértékéig.

Milyen célokra kérhető a CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel?

Házépítésre, új, vagy használt ingatlan vásárlására, korábbi kölcsön kiváltására is igényelhetők a CIB lakáshitelek fogyasztóbarát minősítésű csomagjai.

Mitől fogyasztóbarát egy hitel?

A fogyasztóbarát hitel minősítését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bírálata alapján kaphatja meg egy-egy pénzintézet hitelcsomag-ajánlata, mely a legkedvezőbb feltételekkel kínál kölcsönt az ügyfeleknek. Amikor az adott bank lakáshitel kínálata megfelel az MNB fogyasztóbarát feltételeinek, úgy a pénzintézet pályázhat a fogyasztóbarát minősítésére.

A fogyasztóbarát minősítésű hitel azonos feltételekkel kínál kölcsönt az ügyfeleknek, és az a bank kaphatja meg, amely több éven keresztül, vagy a teljes futamidő alatt képes biztosítani a fix törlesztőrészletet az ügyfél számára, ez azonban nem jelenti azt, hogy minden fix törlesztőrészletet biztosító hitel elnyeri a fogyasztóbarát minősítést.

A fogyasztóbarát címmel fémjelzett alapvetése, hogy segítse a egyén számára a megfelelő feltételek elérését a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben.

A CIB Bank lakáshitel kalkulátora a fogyasztóbarát hitelek összehasonlításában is segíthet.

Mire igényelhető a CIB Bank végig fix lakáshitele?

Ez a CIB lakáshitel új és használt ház, vagy lakás megvásárlására is igényelhető, továbbá új ingatlan építésére és egy korábbi lakáshitel kiváltására is kérhető.

Legnagyobb előnye, hogy a futamidő mindvégig változatlan marad a teljes időtartam alatt, ami 11 és 20 év közötti időszakra választható. A CIB végig fix lakáskölcsönének felvételénél nem kell folyósítási díjat fizetni, illetve a földhivatal igénylőlapok lekérésének illetéke sem terheli az ügyfelet, ezeket a költségeket a bank átvállalja, továbbá a Takarnet rendszeréből a lekérdezési díj lekéréséért sem kell fizetni.

Hogyan igényelhető a Zöld Kamatkedvezmény?

A Zöld Kamatkedvezmény akkor vehető igénybe legegyszerűbben, ha új lakást vásárolnál, vagy építenél. Amennyiben az ingatlan nem újépítésű, úgy a használt lakás esetén meg kell felelnie az építménynek bizonyos kritériumoknak. Például az ingatlan energetikai besorolása AA++, AA+, AA vagy BB lehet, illetve, ha az ingatlan primer energiaigénye nem haladja meg a 80kWh/év/m2 értéket szintén igényelhető Zöld Kamatkedvezménnyel a CIB lakáshitel. Az energiaigény bizonyítására energetikai tanúsítványban, vagy a kivitelezési dokumentáció egyik elemeként előzetes energetikai számítás szükséges az éves fogyasztás igazolására.

Hogyan zajlik az online hiteligénylés?

Gyorsan és egyszerűen, kényelmesen. A lakáshitel igénylés első online lépése, hogy a CIB lakáshitel kalkulátor segítségével kiszámoljuk a várható törlesztőrészletet és kamatot, valamint a THM-et, figyelembe véve a havi nettó árbevételt a háztartásban. A hitelkalkulátorban a megadott számokkal néhány pillanat alatt elvégzi a számítást egyénre szabva.

Ezután egy (még mindig online) kérdőív segítségével a CIB Bank megkeresi a számodra legkedvezőbb feltételeket kínáló konstrukciót egyénre szabva.

Ezután (még mindig az otthonod kényelméből) online videóhívás keretében egyeztethetsz a bank szakértőjével a lakáshitel-igénylés részleteiről. A jelzálog specialista egy előre egyeztetett időpontban hív fel téged, így személyesen egyeztethetitek a CIB Bank által a számodra kiszabott ajánlatot.

Ezután a videóhívás keretében egyeztethetitek a következő teendőket. Az e-mailben megküldött szerződési ajánlatod csak határozott ideig (általában három napig) érvényes. Amennyiben elfogadod a kapott számokat a szerződés aláírására kell csak személyesen a bankba érkezned.

Tehát, ha készen állsz, nincs más dolgod, mint elindítani az online hiteligénylést és a CIB lakáshitel kalkulátorban elvégzett számítások és az online kérdőívben feltett néhány kérdés megválaszolása után jelentkezz az online beszélgetésre a jelzáloghitel, lakáshitel szakértőkkel.

Miért jó nekem az online hiteligénylés?

Mert gyorsabb és egyszerűbb, nem beszélve arról, hogy kényelmesebb is, mint a teljeskörű személyes ügyintézés. Nem kell sorban állni a bankban, sőt ki sem kell mozdulni otthonról a szerződés megkötésének időpontjáig. Az ügyintézés online sem személytelen módon történik, mert a videóbankár az ügyintézés során minden felmerülő kérdésedre válaszol és segít eloszlatni az aggályaidat, nem hagy egyedül a témában.

CIB Bank lakáshitel

Mi az az induló díj akció?

Amennyiben a kölcsönigénylés hiánytalan, úgy a folyósítási díjat a bank teljes egészében elengedi, illetve a fedezetre szánt ingatlan fedezetminősítési díját is visszatéríti a pénzintézet az ügyfélnek a saját bankszámlájára 30 napon belül. A földhivatali bejegyzések eljárásának díját is a CIB Bank fizeti az ügyfél helyett.

Az induló díj akcióban az alábbi kedvezményeket biztosítja a CIB Bank lakáshitel igénylés esetén. A folyósítási díj minden esetben 0 forint, a fedezetminősítési díjat pedig 30 napon belül utalja vissza a bank az ügyfél bankszámlájára, melyet a hitelhez megadott.

Az ingatlan-nyilvántartási igazgatási szolgáltatási díjat szintén a bank fizeti, így az az önálló zálogjog bejegyzés összeget sem terheli az ügyfelet. A Takarnet lekérdezés díját szintén a CIB Bank vállalja magára, ez a mozzanat pedig elengedhetetlen a kölcsön igénylésekor a befogadásánál is és a folyósításnál is.

A kölcsön benyújtásakor megfizetett fedezetminősítési díj visszatérítése az ügyfél részére minden fedezetként felajánlott ingatlan esetében, egyösszegben, 30 napon belül megtörténik, amikor a bank folyósítja a kölcsönt az ügyfélnek.

Mit kell tudni a jóváírási akcióról?

A 2023. december 31-ig érvényes akció keretében a Bank egyszeri 40.000 forintot ír jóvá az ügyfél bankszámláján, ha a hitelkérelem hiánytalanul beérkezett a bank felé és a folyósítás 2024. február 29-ig megtörténik. A 40.000 forintos jóváírás más kedvezményekkel is összevonható.

Ki jogosult a Kamatkedvezmény Plusz akcióra?

A CIB Bank 0,10% kamatkedvezményt biztosít az ügyfélnek, amennyiben a CIB Végig FIX Lakáskölcsön 11–20 éves konstrukcióját választja és havi 250 ezer forintot jóváírnak a kölcsönszerződésben megjelölt bankszámlájára.

Kamatkedvezmény Extra. Mit kell tudni róla?

A bank szintén kamatkedvezményt kínál az ügyfélnek 0,20%-ig, amennyiben a bankszámlára havonta minimum 450 ezer forint jóváírás megérkezik a CIB Végig FIX Lakáskölcsön 11 – 20 éves futamideje alatt.

Hogyan ellenőrzik a kamatkedvezményi jogosultságot?

A Kamatkedvezmény, Kamatkedvezmény Plusz és a Kamatkedvezmény Extra esetén a jóváíráshoz a hiánytalanul befogadott CIB Végig FIX Lakáskölcsön 11 20 éves futamidő szerződés megkötése szükséges, illetve az, hogy a kedvezmény csomagban meghatározott összeg a kölcsönszerződésben megjelölt bankszámlára havi rendszerességgel, fixen megérkezzen. Az elvárt havi jóváírási kötelezettség több jóváírás útján is teljesíthető, de nem vezethető át az ügyfél nevén lévő másik bankszámláról, illetve a készpénzes befizetés sem elfogadott a kedvezmény érvényesítéséhez. Ezeket a jóváírásokat a bank a folyósítást követő 6. törlesztési esedékességi hónapjának utolsó banki nyitvatartási napján ellenőrzi és azt vizsgálja, hogy az elmúlt fél évben legalább négy alkalommal teljesült-e a kedvezmény csomagban meghatározott összeg jóváírása. A következő ellenőrzés újabb hat hónap múlva esedékes.

Mikor kapható a Zöld Kamatkedvezmény?

A CIB Bank 0,20% kamatkedvezményt ad abban az esetben, ha a CIB Végig FIX Lakáskölcsön 11 – 20 éves futamideje alatt az ingatlan energetikai besorolása legalább AA++, AA+, AA vagy BB és az ingatlan primer energiaigénye nem haladja meg a 80kWh/év/m2 értéket. Ezek az adatok az energetikai tanúsítvány kiállításakor a szakembertől kérhetők.

Ingatlanfedezetes hitel akciók a CIB-nél! Mit kell tudni róluk?

Jóváírási akció, energiahatékonysági bónusz és induló díj akció is elérhető a CIB-nél lakáshitel kérvényezése esetén, míg a támogatott és piaci lakáshitel együttes igénylése esetén az online jóváírási akció még magasabb.

Hogyan igényelhető a 40 ezer forintos jóváírási akció?

A CIB Végig Fix Ingatlanfedezetes Kölcsönök, a CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek, a CIB 10 éves kamatperiódusú Szabad felhasználású Ingatlanfedezetes Kölcsönök és a CIB Otthonteremtési kamattámogatott Lakáshitel esetén is elérhető a 40 ezer forintos jóváírási akció, abban az esetben, ha 2023. december 31-ig a hitelkérelem hiánytalanul befogadásra kerül és legkésőbb 2024. február 29-ig megtörténik a kölcsön folyósítása. A 40 ezer forintos jóváírást a bank a folyósítást követő 30 napon belül küldi meg a számlára.

Hogyan kérhető a 80 ezer forintos jóváírás?

Két hitel együttes igénylése szükséges ennek a kedvezménynek a beváltására. A CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel és a végig fix lakáskölcsön igénylése esetén is elérhető, ha a piaci kamatozású lakáshitellel egyidejűleg államilag kamattámogatott lakáshitelt is igényelsz, és nem felelsz meg az online jóváírás feltételeinek. A  CIB Otthonteremtési Kamattámogatott Hitel után 40 ezer forintot ír jóvá a Bank, a CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel, vagy a CIB Végig Fix Lakáskölcsöne pedig 40-40 ezer forint jóváírást hoz, tehát összesen 80 ezer forint kerül jóváírásra, ha a hitelkérelem december 31-ig beérkezik hiánytalanul, a folyósítás pedig 2024. február 29-ig megtörténik.

A 80 ezer forint is két összegben érkezik meg jóváírásként, az ingatlanfedezetes és az otthonteremtési kamattámogatás után is 30 nappal utalják vissza a kedvezményt és ez a csomag is összevonható más kedvezményekkel.

Mi a hitel visszafizetésének menete?

A CIB lakáshitel kalkulátor segítségével meghatározott összeget a havi nettó jövedelmed, az igényelt hitelösszeg és a kamat kiszámításával meghatározta már számodra a bank és a szerződés aláírása is megtörtént, akkor a következő hónapban már fizetned kell a havi törlesztőrészletet. Ez a havi törlesztőrészlet a fizetésed, a fedezetként szolgáló ingatlan értéke és a felvett összeg függvénye, de ezt már jól tudod, mert kiszámoltad a CIB Bank lakáshitel kalkulátorában. A kölcsön visszafizetésénél tehát a kamatot is tartalmazó összeget kell fizetnie havonta a bank felé, a szerződéskötést követő hónaptól.

Miért érdemes használni a CIB jelzáloghitel kalkulátort?

A CIB lakáshitel kiválasztása rendkívül fontos. Hosszú távra kötelezzük el magunkat, jól kell döntenünk. Számtalan konstrukció közül tudunk választani. Szakértő weboldalak segítenek bennünket ebben, itt percek alatt eldönthetjük, hogy melyik CIB lakáshitel lesz számunkra a megfelelő. A szakértő weboldalakon a CIB jelzáloghitel kalkulátor segít nekünk, csak be kell írnunk az igényelt összeget, és a tervezett futamidőt. A CIB jelzáloghitel kalkulátor rögtön megmutatja, hogy milyen lehetőségeink vannak. Látni fogjuk az egyes konstrukciók kamatát, azt hogy mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg, és a THM is feltüntetésre kerül. Elképzelhetetlen módon könnyíti meg ez a döntést, mert már nem kell a pénzintézetek végigjárva megkeresnünk a legjobb hitelt. Otthonról, gyorsan választhatunk, és biztosan tudhatjuk, hogy jól döntöttünk. Használjuk a CIB kalkulátor kalkulátort! Érdemes. Lakáshitel kalkulátor CIB. Ezekre a szavakra érdemes rákeresni. Lakáshitel kalkulátor CIB. Ezt kell megjegyezni. És ami még kiemelten fontos: a CIB lakáshitel feltételek ismerete.

A Jövedelemarányos Törlesztési Mutató szerepe CIB lakáshitel igénylésekor

A JTM határozza meg, hogy a fizetésünk hány százalékig lesz terhelhető a törlesztőrészletettel. A szabályozás nem engedi, hogy 600 ezer forint nettó havi fizetés alatt 50 százaléknál jobban megterheljék a jövedelmünket, és 600 ezer forint nettó havi jövedelem felett is csak 60 százalékos terhelhetőségre van lehetőség. Ez a szabály azonban módosulhat a hitel típusától függően, lakáshiteleknél például ennél kisebb terhelés a megengedett, és az is fontos, hogy a pénzintézetek gyakran ennél szigorúbb szabályokat alkalmaznak. A JTM tehát meghatározza a maximális törlesztő részletünk nagyságát, és így a felvehető lakáshitelünk legnagyobb összegét is. Ha pontosan tudni akarjuk, hogy mekkora lakáshitelre vagyunk jogosultak, a CIB kalkulátor a segítségünkre lehet. A CIB kalkulátor segítségével gyorsan és egyszerűen találhatjuk meg a számunkra legjobb lakáshitelt. És ami még kiemelten fontos: a CIB lakáshitel feltételek ismerete.

A CIB lakáshitel folyósítása

A személyi kölcsönöknél megszokott néhány napos vagy akár néhány órás átfutási időre nem számíthatunk ingatlanra felvett jelzáloghitel esetén. A tervezéshez azonban tudnunk kell, hogy mikor kapjuk meg a lakáshitelt. Tudnunk kell, mikor költözhetünk be az új ingatlanunkba, és azt is, hogy a sajátunkból mikor kell kiköltöznünk, mert lehet, hogy azt értékesítjük. Mégis mennyi idő alatt kapjuk mag a lakáshitelt? Mennyi idő telik el a hiteligénylés elindításától, amíg megérkezik a számlánkra a pénz? Az, hogy mennyi idő alatt jutunk az igényelt összeghez, több tényezőn is múlik. Általánosságban elmondható, hogy egy lakáshitelt a hiteligényléstől számítva négy hét alatt utalnak ki számunkra. Az első lépés az előminősítés. Itt azt vizsgálják, hogy van-e valami kizáró ok, ami miatt nem kaphatunk lakáshitelt. Ez egy napnál nem tart tovább. Ha megfeleltünk az előminősítésen, a bank megrendeli az értékbecslést. Az értékbecslés egy hét alatt biztosan megtörténik. Ezután jön a végleges hitelbírálat, majd jóváhagyják a lakáshitelünket. Újabb egy hét telik el közben. Aztán mehetünk a közjegyzőhöz és a földhivatalba. Aztán már csak a kiutalás van hátra, ami még néhány nap. És ami még kiemelten fontos: a CIB lakáshitel feltételek ismerete.

Van néhány olyan rajtunk kívül álló ok, ami miatt a négy hét további napokkal, esetleg hetekkel meghosszabbodhat. Külföldi eladó esetén hosszabb várakozási időre kell számítanunk. Ha Otthonteremtési támogatás miatt vagy önkormányzati jelzálogjog miatt további bejegyzések vannak a tulajdoni lapon, további hozzájáruló nyilatkozatra lehet szükség. Ez újabb napokat vagy heteket jelenthet. A megvásárolni kívánt ingatlanra bejegyzett jelzálogjog, a közös tulajdonú ingatlan és a külföldi tulajdonos is plusz napokat jelenthet. A helyzet összetettsége miatt célszerű szakértő segítségét kérni. A hosszú átfutási idő elsőre ijesztőnek tűnhet, de a dolgok haladnak majd a medrükben. Nekünk csak egy kis türelemre lesz szükségünk, és birtokba vehetjük az új otthonunkat.

A CIB lakáshitel kamata – kamatperiódus

Fontos tudni hiteligénylés előtt, hogy mitől függ a hitelkamat mértéke. Hiszen minél alacsonyabb kamattal igényel valaki hitelt, annál kevesebbet kell majd visszafizetnie. És ez egy lakáshitel igénylésnél sokat számít. Utánajártunk, hogy mitől függ a hitelkamat mértéke.

A hitelkamat mértéke általában függ a kamatperiódustól, vagyis attól, hogy a kamatot milyen időközönként számolják újra a bankok. Ha a kamatperiódus rövidebb, akkor a kamatot gyakrabban számolják újra, ami azt jelenti, hogy a kamat összege is gyakrabban változik. Ennek eredményeképpen a hitelkamat általában magasabb, mert a bankok magasabb kockázatot vállalnak a rövid távú kamatváltozások miatt. Ha a kamatperiódus hosszabb, akkor a kamatot ritkábban számolják újra, és ennek eredményeképpen a kamat összege is kevésbé változik. Ennek megfelelően a hitelkamat általában alacsonyabb, mert a bankok alacsonyabb kockázatot vállalnak a hosszú távú kamatváltozások miatt. Fontos azonban, hogy a kamatperiódus csak egyike annak a sok tényezőnek, amelyek befolyásolják a hitelkamat mértékét. Más tényezők is fontosak lehetnek, például a hitel összege, a hitel futamideje, a hitel típusa, a hitelfelvevő hitelképessége és a piaci kamatok alakulása.

A CIB lakáshitel kamata – jövedelem

A hitelkamat mértéke nem függ közvetlenül a jövedelemtől, inkább a hitelfelvevő hitelképességétől, azaz a jövedelem és az adósságterhek arányától. A bankok ugyanis általában azt vizsgálják, hogy a hitelfelvevőnek elegendő jövedelme van-e ahhoz, hogy képes legyen törleszteni a hitelt és a kamatot. Ez azt jelenti, hogy a magasabb jövedelemmel rendelkező hitelfelvevők általában nagyobb hitelt vehetnek fel, mert nagyobb az esélyük arra, hogy visszafizessék a kölcsönt és a kamatot. Emellett a hitelfelvevők hitelképességét más tényezők is befolyásolhatják, például a korábbi hiteltörlesztési tapasztalatok, a foglalkozás, az életkor és a hitelminősítés. A bankok szigorú hitelminősítési eljárást alkalmaznak, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a hitelfelvevő képes lesz törleszteni a hitelt és a kamatot, és hogy a hitel kockázata minimális legyen. Ennek eredményeképpen a hitelkamat mértéke általában nem közvetlenül függ a jövedelemtől, hanem inkább a hitelfelvevő hitelképességétől. Arra is van ugyanakkor példa, hogy a magasabb igazolt havi jövedelem alacsonyabb kamatot eredményez.

A CIB lakáshitel kamata – hitelösszeg

A hitelkamat mértéke függ a hitelösszegtől, vagyis azzal arányos lehet. Általában a nagyobb hitelösszeg esetén magasabb hitelkamatot számítanak fel, mivel a bankok nagyobb kockázatot vállalnak a nagyobb összegű kölcsön miatt. A bankok a hitelösszeg mellett más tényezőket is figyelembe vesznek a hitelkamat kiszámításakor, például a hitel futamidejét, a hitel típusát, a hitelfelvevő hitelképességét, a piaci kamatokat és a kamatperiódust. A hitel futamideje is befolyásolhatja a hitelkamat mértékét. Általában hosszabb futamidejű hitelek esetén magasabb kamatot számítanak fel, mivel a bankok hosszabb ideig vannak kitéve a kamatváltozásoknak és a hitelfelvevők kockázatainak. A hitel típusa is befolyásolhatja a hitelkamat mértékét. Például a személyi kölcsön, amelyet bármilyen célra fel lehet használni, általában magasabb kamatozású, mint a lakáshitel, amelyet egy bizonyos célra, ingatlan vásárlására lehet felhasználni.

A hitelfelvevő hitelképessége is befolyásolhatja a hitelkamat mértékét. A bankok általában magasabb kockázatot vállalnak a rosszabb hitelminősítésű hitelfelvevők esetében, ezért magasabb kamatot számítanak fel, hogy kompenzálják a kockázatot. Végül, a piaci kamatok és a kamatperiódus is befolyásolhatják a hitelkamat mértékét. Ha a piaci kamatok magasak, akkor magasabb kamatot számítanak fel a hitelre. Ugyanakkor, ha a kamatperiódus rövid, akkor a bankok magasabb kamatot számíthatnak fel, mivel a rövid kamatperiódus magasabb kockázatot jelent a bank számára. Bár a legtöbb pénzintézet a fentiek szerint gondolkodik, a tapasztalatok szerint 20 millió forintnál magasabb lakáshitel igényléskor érhető el a legalacsonyabb kamatozás.

A CIB lakáshitel kamata – számlanyitás

Egyes pénzintézetek abban az esetben, ha a hiteligénylő bankszámlát nyit náluk, kamatkedvezményt ajánlanak fel. Egy meghatározott jóváírással néha kamatkedvezmény érhető el. Tájékozódjunk hiteligénylés előtt. Ahogy látható, a hitelkamat mértéke több tényezőtől függ. Alapos utánajárással megtudhatjuk, hogy milyen lehetőségeink vannak az adott banknál, és elérhetjük, hogy kedvezőbb kamatozású lakáshitelt tudjunk igényelni.

A CIB lakáshitel és az Azonnali Fizetési rendszer

A CIB Banknál is működik az AFR. Természetesen. Mint minden magyar pénzintézetnél. De mi az az Azonnali Fizetési Rendszer? Az Azonnali Fizetési Rendszerrel (AFR) történő utalás olyan, mintha készpénzt adnánk át. Az utalásunk néhány másodpercen belül megérkezhet. A mindenki által csak azonnali utalásnak nevezett szolgáltatás egy igazi huszonegyedik századi megoldás. Az elindított utalás ugyanis öt másodpercen belül megérkezik a fogadó bankszámlaszámára. Vagyis azonnal. Ez a pénzügyi megoldás sok esetben jöhet jól. Hiszen egy nagyobb vásárlásnál nem kell készpénzt vinni, vagy a másik félnek az utalásra várni. Bár az azonnali utalás csak 10 millió forint alatt működik, a Magyar Nemzeti Bank további fejlesztéseket ígér az elkövetkező években. A rendszer nagy előnye, hogy a hét minden napján, a nap 24 órájában működik. Nem csak munkanapokon munkaidőben. Éjszaka és hétvégén is lehet azonnal utalni. Akár ünnepnapokon is. Az azonnali utalás elektronikusan indítható és fogadható, két magyarországi bankszámla között, forintbanA fizetési kérelem egy új lehetőség. Nem kell a partnerre várni, el lehet küldeni neki a szükséges adatokat, neki csak jóvá kell hagynia azt. Ezzel csökkennek a partner terhei, és nincs hibalehetőség sem. Az, hogy ezeknél a fizetési módoknál nincs hibalehetőség, az biztonságossá teszi a fizetést. Az azonnali utalásnál ugyanis felmerülhet, hogy mi van akkor, ha az utalás rossz számlára érkezik. Ilyen esetben van lehetőség arra, hogy az utalást a küldő visszautaltassa a saját számlájára. Az ilyen hibák ugyanakkor kis odafigyeléssel elkerülhetők. Mikor lehet jó az azonnali utalás egy CIB lakáshitel esetén? Mikor érdemes használni? Sok olyan élethelyzet van, amikor az azonnali utalás kényelmes és gyors megoldást nyújt. Bárhol használható az azonnali utalási rendszer, ahol korábban nagyobb összegű készpénzes fizetésre volt szükség.

A CIB lakáshitel és az Országos Betétbiztosítási Alap

A CIB Bank jelzáloghitel igénylése CIB kalkulátor használatával kezdődik. A CIB lakáshitel kalkulátor segít a döntésben. Azután jön az elbírálás, és a CIB Bank jelzáloghitel a számlára kerül. És a CIB jelzáloghitel összege biztonságban lesz a számlán. Miért? Az OBA miatt. De mi az az OBA? Az Országos Betétbiztosítási Alap 1993-ban alakult meg. Fontos szabály, hogy a Magyarországon székhellyel rendelkező pénzintézetek kötelesek csatlakozni az OBÁ-hoz. Így bármelyik magyar bankban tartjuk a pénzünket, az védve lesz. Az OBA feladata, hogy egy bank tevékenységi engedélyének visszavonásakor a szabályozásban előírt 10 napon belül kártalanítsa az érintetteket. Az OBA 1993-as alapítása óta erre már többször volt példa. Az OBA szakemberei nem csak a kártalanításban, a végelszámolásban is részt vesznek. A kártalanításnak nincs saját ereje, tehát a teljes összeget megkapjuk, és ezt kérnünk sem kell, mert a kártalanítás automatikus. Ez a védelem ingyenes, ügyfélként ezért fizetnünk nem kell. Az ingyenesség oka, hogy az OBA megalakulása nem csak az ügyfelek érdeke volt, hiszen egy ilyen intézmény hozzájárul az ország pénzügyi stabilitásához, ami tagszervezetek érdeke is.

A hatályos jogszabályok miatt a pénzünk minden magyarországi pénzintézetnél védve van. Az OBA megalakulásáig a betéteket az állam garantálta. Azóta az OBA garantálja azokat. Ha az OBA működésének megkezdése előtt helyeztük el a pénzünket, arra a szabályok szerint továbbra is az állam garanciája érvényes. Amikor egy bank fizetésképtelenné válik, és az ott elhelyezett pénzünkhöz nem férünk hozzá, akkor az OBA 10 munkanapon belül kártalanít bennünket 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban. Egyes speciális esetekben ez a keret a másfélszeresére növekedhet. Röviden összefoglalva: minden magyarországi bankban védve van a pénzünk. Ha egy bank fizetésképtelenné válik, az OBA kártalanít bennünket. A kártalanítás összege legfeljebb 100 ezer euró betétesenként. Fontos, hogy a biztosítás minden bankra külön-külön érvényes. Ha több bankban helyezzük el a pénzünket, akkor mindegyik betétünk biztosított lesz 100 ezer euróig. Ha azonban egy bankban van több számlánk, akkor az azon tartott összegek összeadódnak.

Az OBA a betéteink tőkéje és kamata után maximum 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban fizet kártalanítást. Egyes esetekben ez további 50 ezer euróval emelkedhet. Ilyen eset, ha elkülönített számlán van a betétünk, ami ingatlaneladásból, munkaviszony megszűnéséhez vagy nyugdíjhoz kapcsolódó juttatásból, esetleg biztosítási összegből származik. A kifizetés mindig forintban történik, annak ellenére, hogy az összeghatár euróban van meghatározva. Amikor a kártalanítást megkezdik, az OBA a 100 ezer eurót a megelőző napon érvényes MNB devizaárfolyamon átszámítja. Így jön ki a maximális kártalanítási összeg forintban. A kártalanításba beletartozik a folyószámlánkra befizetett összeg, a lekötött betétünk, és a kártalanítás kezdő időpontját megelőző napig járó kamatokat is kifizetik nekünk. Minden magánszemély kap kártalanítást. A vállalkozások, alapítványok, és a civil szervezetek is védettek 100 ezer euróig. Ráadásul, ha egyéni vállalkozóként és magányszemélyként is vezettünk számlát, akkor mindkét számlánkra érvényes lesz a 100 ezer eurós kártalanítási határ. Mivel vannak speciális esetek, amikor akár 100 ezer euró felett is kártalanítanak bennünket, fontos, hogy tájékozódjunk arról, hogy mekkora összeget kaphatunk vissza. A kártalanítás 10 napon belül megtörténik. A kártalanítás megkezdése előtti napon jelenik meg a kártalanítás megkezdéséhez szükséges határozat. Az OBA az első két napban tájékoztatja a közvéleményt a kártalanítás megkezdéséről és menetéről. Közben az OBA az első öt napban feldolgozza a végelszámolás alatt álló pénzintézettől kapott adatokat. Az ötödik napon kezdődik meg a kifizetés, és ennek a tízedik napig be kell fejeződnie. A kártalanítás itt nem ér véget, az OBA az utógondozásról is gondoskodik.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

CIB lakáshitel kalkulátor 2024 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

CIB lakáshitel kalkulátor 2024 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

CIB lakáshitel kalkulátor 2024 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

CIB lakáshitel kalkulátor 2024 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A végig fix lakáskölcsönt akkor kérd, ha szeretnél biztos lenni abban, hogy a futamidő teljes hossza alatt változatlan marad a törlesztőrészleted.

A minősített fogyasztóbarát hiteleket akkor ajánljuk neked, ha kicsit bizalmatlan vagy a bankok felé, ugyanis ebben a konstrukcióban számos feltételnek meg kell felelnie a banknak, mely téged szolgál és téged véd.

A legegyszerűbben megfogalmazva:

A fedezet az az ingatlan, melyet megterhelsz a kölcsönnel.

A THM a teljes hiteldíj mutató, vagy az hitel végösszege minden díjjal együtt, melyet a futamidő legvégéig visszafizetsz.

A jelzálog az a terhelés, mely az ingatlant érinti és a földhivatalnál jegyzett tulajdoni lapon a te neved mellett tulajdonosként a bank is szerepel majd akkora hányadban, amennyi a hitelösszeg az ingatlan piaci értékéhez képest.

Kamat: Ez nem egy kedves dolog. Ez a szorzója a hitelnek, vagyis ennyivel fizetsz vissza többet a banknak a felvett összeghez képest. Minél magasabb a kamat, annál rosszabb neked és annál jobb a banknak. Minél magasabb a fizetésed, vagy kisebb a hitelösszeg, vagy nagyobb értékű az ingatlanod, annál alacsonyabb a kamat. Ördögi kör.

Ez a kis számológép előrevetíti neked azt, hogy milyen összegű hitelt milyen feltételekkel kaphatsz a saját havi jövedelmed tükrében.

A kalkulátor segítségével egy előzetes képet kaphatsz arról, hogy a hitelnek várhatóan milyen havi törlesztőrészlettel igényelheted, mekkora lesz a THM és a kamat, valamint a futamidő. Ez csak egy előzetes adat, ne vedd ajánlatnak. A hivatalos információt a banktól kapod majd meg.

Gyakorlatilag bármilyen lakással kapcsolatos célra fordíthatod a CIB lakáshitelt. Vehetsz belőle új lakást, vagy használt lakást, kivásárolhatod a tulajdonostársadat egy ingatlanból, vehetsz házat, építési telket, építkezhetsz, költheted az összeget nyaraló, apartman, üdülő vásárlására, vagy építésére, de ki is bővítheted az ingatlanodat garázzsal, vagy növelheted az ingatlanod lakóterét. Korszerűsítheted is az ingatlanodat – bármilyen típust: lakás, nyaraló, ház, stb. – felújíthatsz, és az egyik leghasznosabb cél, melyre a CIB lakáshitelt fordíthatod, az a hitelkiváltás. Tehát a korábban rosszul megválasztott konstrukciókkal felvett hitelt visszafizetheted egy jobb kamatozású, vagy törlesztőrészletű CIB lakáshitellel.

Különböző kamatkedvezmények igényelhetők az egyéni igényeket és lehetőségeket figyelembe véve, továbbá induló díj akció és jóváírási akció is kérhető a CIB Banknál lakáshitel igénylésekor. Induló díjkedvezmény, online jóváírási akció, energiahatékonysági bónusz, jóváírási akció, kamatkedvezmény plusz, kamatkedvezmény extra és zöld kamatkedvezmény is elérhető.

Kényelmesen és egyszerűen. Nagyrészt akár online is. Igen, a CIB Bank lakáshitel kalkulátor előzetes becslései után kérdőív kitöltésével megtalálhatjuk a konkrét megoldást is a számunkra, majd online konzultációkkal és videóhívásokkal már felmérhetjük a lehetőségeinket, hiszen a szakértők segítenek nekünk a hitel igénylésének elindításában anélkül, hogy kitettük volna a lábunkat az otthonunkból. Egy jelzáloghitel szakértő válaszol minden felmerülő kérdésünkre, hogy a szerződés aláírásakor ne legyen kétségünk abban, hogy a legjobb konstrukciót választottuk a saját igényeinket és élethelyzetünket figyelembe véve.

A szerződés alírására már személyesen kell érkezni a bankfiókba, de eddig a pontig minden egyéb egyeztetés történhet online.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Babaváró hitel: mire számíthatunk, ha nem jön a baba?

A Babaváró hitel az egyik legnépszerűbb támogatási forma szabad felhasználhatósága miatt. Ahhoz azonban, hogy a támogatás kamatmentes legyen, gyermekünknek kell születni. De mi történik, ha nem teljesítjük ezt a feltételt? És milyen következménnyel számoljunk, ha nem jön a baba? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Ezeket a dokumentumokat szerezd be az otthonfelújítási támogatáshoz

Újra lesz otthonfelújítási támogatás. A támogatás része egy kamatmentes hitel is, ennek az igényléséhez pedig, mint minden hiteligénylésnek, feltétele, hogy az igénylő benyújtsa a szükséges dokumentumokat. Szakértőink utánajártak, hogy milyen dokumentumokra kehet szükség, hogy gördülékenyen menjen az igénylés. Mutatjuk, hogy mik is ezek.

Tovább olvasom
Melyik állampapírral érhetjük el jelenleg a legmagasabb hozamot?

Az állampapírok az elmúlt év sláger befektetései voltak, idénre azonban már mérséklődtek az elérhető hozamok. Utánajártunk, hogy idén melyik állampapírral érhetjük el a legmagasabb hozamot, és azt is megmutatjuk, hogy mit gondolnak erről a befektetési formáról a befektetők és a szakértők.

Tovább olvasom
Így válaszd ki vállalkozóként a megfelelő lakossági hitelt

Vállalkozóként is igényelhető lakossági hitel. Ennek két oka lehet: egy lakossági hitel felhasználható a vállalkozás fejlesztéséhez vagy működéséhez, és egy vállalkozónak is szüksége lehet lakossági hitelre. De mennyire okoz nehézséget a jövedelem igazolása vállalkozóként? A lakossági hitelfelvétel vállalkozóként nehezebb lesz? Utánajártunk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával