CIB lakáshitel kalkulátor 2023

CIB

CIB 5 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

Online igénylés videóbankárral*

THM 10,50% - 11,85%
Futamidő 5 - 30 év
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 100.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Nincs is annál idegtépőbb, mint amikor az ember elhatározza – akár egyedül, akár a családjával – hogy új ingatlant vásárolna, vagy korszerűsítene, kibővítene, építési telket vásárolna és a vágyott célt nem tudja megvalósítani az anyagiak hiánya miatt. Bár számos kölcsön és hitel lehetőség közül választhatunk ma, sokan elvesznek az ajánlatok között, mert nem kapnak szakértő segítséget, vagy nem tudják, milyen lehetőségeket érdemes figyelembe venni alapból.

Mielőtt bárki a nyakába venné a pénzintézeteket, érdemes már az interneten is tájékozódni, hogy milyen lehetőségeink vannak. A CIB Bank lakáshitel kalkulátor segítségével, naprakész, friss információkat, illetve előzetes adatokat kaphatunk arról, miként számolhatunk egy lakáshitel felvételnél. Igen, fontos megjegyezni, hogy a CIB lakáshitel kalkulátor csak az adott napra és a kalkulátorban megadott adatokat figyelembe véve készít számítást, azonban az így kapott számokat nem szabad tényleges és végleges ajánlatnak elfogadni, mivel a hitelfelvételt több előzetes számítás és alaposabb vizsgálat is megelőz majd.

Ennek ellenére természetesen közelebbi információkat megkaphatunk a CIB Bank lakáshitel ajánlatairól, ha a CIB lakáshitel kalkulátor segítségével elvégezzük az előzetes számításokat.

A CIB lakáshitel kalkulátor egy végtelenül egyszerűen kezelhető „gépezet”, mely néhány alap adat megadásával számítja ki az aktuális ajánlatát. Nem, nem a személyes adatokra gondolunk, itt név és életkor megadása nélkül elvégezhető az egyszerű számítás arról, hogy CIB lakáshitel igénylés esetén, mire számíthat az ügyfél.

Vegyük tehát az alapokat! A konkrét ajánlat megtekintéséhez a CIB lakáshitel kalkulátornak szüksége van az ügyfél számára szükséges hitel összegéről, valamint a futamidőre, hogy hány év alatt tervezi visszafizetni a felvett összeget a bank felé, illetve szükséges az ügyfél havi, igazolható jövedelmének összegével is. Ezeknek a számoknak a megadásával az ajánlat megtekintése gombra kattintva a pillanat tört része alatt megkapjuk a bank ajánlatát. Ahogy azt már mondtuk, az így kapott számítások nem tekinthetők hivatalos ajánlatnak, de az előzetes becslésekhez már elegendőek. Amennyiben a hitelt nem egy személy igényelné, hanem házastársak, testvérek, üzletfelek, közeli rokonok, szülő-gyermek stb., akkor a jövedelemnél a szerződő felek együttes havi bevételével kell számolni. Nyilván két személy esetén a konstrukciók kedvezőbbek, de ez nem jelenti azt, hogy egyedül nem érdemes belevágni az álomotthonhoz hiányzó összegek igénylésébe.

A CIB lakáshitelei segítenek abban, hogy az ingatlannal kapcsolatos célok ne csak álmok legyenek. A megvalósításhoz szükséges ügyintézés egyszerű és gyors, hiszen szakértők segítenek az elsőre riasztóan sok információ és adat közti eligazodásban.

Tegyük tisztába a dolgokat! Az alábbiakban megválaszolunk pár nagyon alapvető kérdést a CIB Bank lakáshiteleivel kapcsolatban. Olyan, mindenki számára fontos és hasznos információkat gyűjtöttünk össze, melyek a banka érkezés előtt és a konkrét ajánlatkérés előtt is segítenek abban, hogy könnyebben eligazodjunk a bankhitelek, konkrétan a lakáshitelek és a CIB Bank lakáshitel ajánlatai között.

Kezdjük az alapoknál, mi is az a lakáshitel?

A lakáshitel az a kölcsön, melyet a banktól igénylünk annak érdekében, hogy álmaink otthonát megvalósítsuk akkor is, ha ehhez nem áll elegendő összeg a rendelkezésünkre. Magyarul a lakhatási célok megvalósítását, elérését teszi lehetővé a lakáshitel. A lakáshitel egyébként nem szabadon felhasználható, csak az ingatlannal kapcsolatos célok megvalósítására fordítható. Tehát nyaralni nem lehet belőle, új autót sem vásárolhatunk a lakáshitel összegéből, de a meghatározott ingatlan megvásárlását megvalósíthatjuk belőle. Legyen szó új ingatlan vásárlásáról, vagy használt ház, lakás megvásárlásról és természetesen építkezéshez, építési telek megvásárlásához is felhasználható a CIB lakáshitel. Sőt! Egy korábban, másik pénzintézettől igényelt hitel kiváltására, annak végtörlesztésére is lehetőség van a CIB Bank lakáshiteleivel.

A CIB lakáshitel kalkulátor már előzetesen is segít abban, hogy miként indulhatunk el a kölcsönfelvétel és az igénylés irányában.

A lakáshitel tehát egy általában nagyobb összegű banktól kapott kölcsön, melyet határozott időre, meghatározott feltételek mellett vehetünk fel annak érdekében, hogy az ingatlan vásárlására fordítsuk. Számos lehetőség közül választhatunk, konstrukciók végetlen sora áll rendelkezésünkre ezért nagyon nem mindegy, hogy melyik pénzintézet ajánlatát választjuk, hiszen egy hosszútávú, akár több évtizedes elköteleződésről is szó lehet, így havi párezer forint különbség is sokat számíthat.

Mi a különbség lakáshitel és lakáshitel között?

A feltételek nem egyeznek a különböző bankok kínálatában, ezért érdemes alapos utánajárás és a kalkulátor segítségével, szakértői segítséggel utánajárni annak, hogy melyik pénzintézetnél milyen feltételekkel igényelhetjük a kölcsönt. A CIB lakáshitel kalkulátora például nagyon pontosan segít nekünk abban, hogy a felvenni kívánt összeg, a havi fix és bejelentett jövedelmünk, vagyis a munkabérünk alapján, illetve a visszafizetés várható időtartamát tekintve milyen lehetőségeink vannak a lakáshitel felvétel kapcsán.

Ezek persze számítások nem tekinthetők végleges és hivatalos ajánlatnak, de az előzetes becslések már segítenek nekünk elindulni.

A lakáshitel tehát nem szabadon felhasználható hitel, hanem mindenképp az ingatlanra, vagy az ingatlannal kapcsolatos építményre (például garázs, vagy magára az építési telekre) kell fordítani. A CIB Banknál elérhető például a szabad felhasználású jelzáloghitel is, tehát a kölcsönhöz egy ingatlan szükséges fedezetként, de a kapott összeg sokféleképpen felhasználható, nem csak lakáscélokra.

Mire fordíthatom a lakáshitel összegét?

A lakáshitel lakás célra fordítható kölcsön. Elsősorban, de nem szó szerint csak lakást vásárolhatsz ebből az összegből. A CIB Bank lakáshitele fordítható például új vagy használt lakás vásárlására, de új, vagy használt ház vásárlására is. Ha építkezni szeretnél szintén igényelhetsz lakáshitelt, és ebből az összegből magát az építéssel járó költségeket és az építési telek megvásárlását is fedezheted, akkor, ha erre a telekre építed majd az ingatlant.

Ha a házad, otthonod már megvan és egy hétvégi házat, vagy nyaralót építenél, vagy vásárolnál akkor is igényelhetsz lakáshitelt. Apartmant, üdülőt és nyaralót is vehetsz CIB lakáshitelből.

Amennyiben otthonodat bővítenéd az autód számára egy garázs építésével, vagy gépkocsibeálló kialakításával, akkor is igényelhetsz lakáshitelt. Egyébként meglévő garázst is vásárolhatsz, nem muszáj építened, azonban, a garázsnak a lakáshoz kell kapcsolódnia, csak ebben az esetben kérhető rá lakáshitel.

Akkor is kérhetsz lakáshitelt, ha a meglévő ingatlanodat szeretnéd bővíteni legyen az lakás, vagy ház.

A hétégi házad, nyaralód, apartmanod bővítésére és korszerűsítésére is kérhetsz lakáshitelt, a lakáshitel CIB erre is fordítható.

És nem utolsó sorban szintén nagy segítség lehet a lakáshitel igénylése abban az esetben, ha egy korábban rosszul megválasztott lakáshitelt szeretnénk kiváltani a CIB Bank lakáshitellel.

Mire igényelhető a CIB lakáshitel?

  • Új, vagy használt lakás, vagy hát vásárlására.
  • Lakás, vagy ház építésére.
  • Lakás, vagy ház korszerűsítésére, felújítására, fejlesztésére.
  • A meglévő lakóház kibővítésére.
  • A CIB lakáshitel fordítható építési telek vásárlására, amennyiben építkezel is a területre.
  • A lakáshitelből vehetsz nyaralót, apartmant és hétvégi házat is, de ugyanezeket korszerűsítheted, bővítheted, fejlesztheted is.
  • A lakáshitel összegéből vehetsz garázst is, de akár építhetsz is, ha az hozzákapcsolható a meglévő ingatlanodhoz.
  • A CIB lakáshitelből egy korábbi lakáshitelt is kiválthatsz.

Hogyan tudhatom meg, hogy mennyi lesz a havi törlesztőrészletem?

Legegyszerűbben és leggyorsabban a CIB lakáshitel kalkulátor segítségével számolható ki, hogy mekkora összeget és milyen feltételekkel igényelhetünk. Tehát a hitelösszeg, a futamidő és a háztartás havi jövedelemét figyelembe véve számolhatjuk ki a személyre szabott ajánlatot. Ami ugyebár nem a végleges és pontos ajánlata a banknak, csak az előzetes kalkuláció a te adataiddal.

Mi az a fedezet?

Lakáshitel esetében a fedezet maga az ingatlan. Tehát a fedezet a biztosíték a bank számára, hogy a tőlük kölcsön kapott pénzt visszafizeted, mert ha nem teszed, a fedezetként szolgáló ingatlant veszélybe sodorhatod. Ez persze csak a végszükség esetén történik meg, de a fedezettek biztosítod a bank számára, hogy a kölcsön kapott hitelt visszafizeted. A lakáshitel alapja tehát a jelzálog.

Mi az a THM?

A THM azt jelenti: teljes hiteldíjmutató. Ez a mutató jelzi, hogy mekkora összeget kell visszafizetni a törlesztésnél a tőkén túl egy év alatt. Tehát a THM a kamat mellett a hitel egyéb költségeit is tartalmazza, mint például az értékbecslési díj a lakáshiteleknél, a jelzálog bejegyzés díja, a tulajdoni lap lekérésének díja, stb.) Nyilván a bank nem adja neked kölcsön az ő sokmillió forintját ingyen, kamatot számol rá, és ennek segítségével megkaphatod a THM-et, amit az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével állapít meg a bank, és ahogy a feltételek módosulnak, úgy a THM is változhat. Amennyiben valamilyen akció, vagy extra kedvezmény, személyre szabott egyéni engedmény keretében igényelsz CIB lakáshitelt, a THM értékének meghatározásához a teljes futamidőt veszik figyelembe. A THM minden esetben az aktuális jogszabályok és feltételek figyelembevételével történik, így a TMH változhat.

Mi kell még a jelzálog mellett a lakáshitelhez?

Pénz. Úgy értve, hogy a fedezetként szolgáló lakás mellett neked fix és állandó jövedelemmel kell rendelkezned ahhoz, hogy a bank szóba álljon veled, mint ügyféllel, egy lakáshitel igénylés esetén. Hiszen a jövedelmed a biztosíték arra, hogy van miből fizetned a hitel törlesztőrészletét rendszeresen, minden hónapban.

Miért van szükség ennyi egyeztetőre és adatra?

Azért, mert a bank szeretne meggyőzödni arról, hogy megbízható ügyfél vagy, és nem vállalnak nagy kockázatot azzal, ha neked adnak kölcsön. Míg a személyi kölcsön lehet pár százezer, vagy néhány millió forint, addig egy lakáshitel sokkal nagyobb összegű is lehet ennél, tehát a banknak is óvatosabbnak és alaposabbnak kell lennie veled kapcsolatban, hogy nem hagyod cserben őket. Nyilván a pénzintézetnek is az az érdeke, hogy őket válaszd a számtalan más bank közül, de ha nagy rizikót jelentesz nekik, akkor bizony elutasíthatják a kérelmedet a hitellel kapcsolatban.

A nagyobb hitelösszeg és a fedezet értéke miatt a lakáshitel felvételének és igénylésének feltétele szigorúbb és alaposabb, illetve egy picit lassabb is, mint mondjuk egy személyi kölcsön, vagy egy áruhitel esetén.

Mennyi ideig tart a hitel felvételének ügyintézése?

Ez számos tényezőtől függ, de egy lakáshitel igénylése 4-6 hetet vehet igénybe, azonban, ha fogyasztóbarát minősítéssel ellátott hitelt igényelsz, ott a bankok számára fix határidőket szabtak meg a hitelbírálat és a folyósítás idejére is, így ezek az igényléssel gyorsabban haladnak.

Mitől függ tehát a hitel összege az esetemben?

A CIB lakáshitel kalkulátor már segítségedre volt nyilván abban, hogy hozzávetőlegesen kiszámold, milyen összegű kölcsönt milyen feltételekkel vehetsz fel a CIB lakáshitel esetén. De az alapvető, hogy a számodra kiszabott lakáshitel összegét a saját jövedelmed a fedezetre felkínált ingatlan értéke is befolyásolja.

Mit tud a CIB lakáshitel?

Nem kevesebbet, mint álmokat valósít meg. Hozzásegíti az ügyfeleket a terveik, céljaik megvalósításához. Legyen szó egy magánszemély első kis lakásának megvásárlásáról, vagy az egyetemista gyermek szüleinek lakásvásárlásáról, hogy a tanuló a felsőoktatásban töltött évek alatt is otthon legyen, ne a kényelmetlen és zsúfolt kollégiumban, vagy egy sokadmagával megosztott, bizonytalan időre szóló albérletben kelljen eltölteni az egyetemi éveket. De akkor is érdemes a CIB Bank lakáshitelét választani, ha egy pár kíván közös fészket rakni, vagy ha éppen gyermek érkezése miatt szükséges a nagyobb lakás vásárlása. Akkor is jó választás és megoldás a CIB lakáshitel, ha építkezné szeretnél. Szinte minden élethelyzetre megoldást kínál a lakáshitel CIB, ingatlannal kapcsolatos célok megvalósításához.

CIB lakáshitel kalkulátor

Milyen kérdéseket tesznek fel a kérdőívben?

Miután kitöltötted a CIB Bank lakáshitel kalkulátort és már látod, hogy milyen lehetőségeid vannak az igénylésnél, akkor következő lépésként a tájékoztató dokumentumok személyre szabhatók a te igényeidre.

Először is: meg kell határoznod, hogy a hitelt milyen célra fordítod majd. Itt választhatsz használt, vagy új lakás vásárlása, ház építése, meglévő lakás, vagy ház kibővítése, korszerűsítése, más pénzintézetnél lévő lakáshitel kiváltása, nem lakáscélú hitel kiváltása és a szabad felhasználás között.

Azt is meg kell határoznod a kérdőívben, hogy a kölcsönfelvételébe hány ingatlant kívánsz bevonni. Előfordulhat ugyanis, hogy nem azt az ingatlant terhelik meg a kölcsönnel, amelyet megvenni, felújítani, kibővíteni, korszerűsíteni kívánnak.

Ha ez is megvan, akkor annak a lakóingatlannak a típusát kell meghatározni, amely fedezetként szolgál majd a CIB lakáshitelben. Ez ugyebár lehet társasházi lakás, családi ház, sorház, albetétesített ingatlan, osztatlan közös tulajdonú ingatlan, vagy egyéb olyan ingatlan, melyet a bank jelölt ki a terhelésre.

Nyilván a bank számára is fontos információ, hogy hány résztvevője lesz a hitelnek, hány fő nyújtja be a hitelkérelmet, hiszen a hitelpartner, adóstárs becsatlakozása jelentősen megnövelheti a jóváírt havi nettó összeget, ezáltal a feltételek is javulnak az ügyfél számára.

Azt is ki kell kötni a szerződés aláírásához a személyre szabásnál, hogy a hitelben van-e más bevont szereplő, mint családtag, üzlettárs stb.

A bevont felek állampolgárságának meghatározása után már csak azt kell bejelölni a kérdőívben, hogy az a szerződni kívánt fél, vagy felek milyen jogviszonyban állnak a munkahelyükön. Alkalmazottként, egyéni vállalkozóként, cégtulajdonosként, őstermelőként dolgoznak, esetleg külföldről kapják az állandó bérüket, egyházi személyként, megbízási díjjal, vagy nyugdíj jogcímen kapják a havi rendszeres jövedelmüket.

A rokkantsági ellátás vagy járadék és az olimpiai járadék is meghatározható, amennyiben az ügyfél ezek közül rendszeres utalással él.

Az egyéb jövedelmek meglétéről is informálni kell a bankot, hiszen számos egyéb forrást is elfogad a bank, mint másodlagos jövedelem, ilyen az ingatlan bérbeadásból származó bevétel, a családi pótlék, a GYES (gyermekgondozást segítő ellátás), a GYED (gyermekgondozási díj), CSED (csecsemőgondozási díj), tehát a gyermekekkel kapcsolatos ellátási díjak is, de fontos, hogy önálló, vagy elsődleges jövedelemként egyiket sem fogadja el a bank.

Már csak egyetlen nyitott kérdés maradt, az, hogy az ügyintézés pénzügyi közvetítővel történik-e.

Ezen kérdések megválaszolása után a dokumentumokat már elő is készíti nekünk a bank, majd értesítenek a következő lépésről, egy online konzultációról, vagy a szerződés tervezetének előkészítéséről, melyet három munkanap alatt szükséges elfogadni, vagy elutasítani, mert a bank ennyi ideig tartja fenn a személyre szabott ajánlatát.

Milyen lakáshitelek igényelhetők a CIB Banknál?

A végig fix lakáskölcsön, a CIB minősített fogyasztóbarát lakáshitel több fajtája is megtalálható a CIB Bank kínálatában.

Vegyük sorra ezeket!

Mi az a CIB végig fix lakáskölcsön?

Ez az a hitelkonstrukció a lakáshitel CIB ajánlatai között, ahol a teljes futamidő alatt változatlan marad a kamat. A CIB Bank lakáshitel Végig Fix Lakáskölcsöne hosszú időre, akár 20 évre is igényelhető, és a folyósítási díj miatt sem kell aggódni. A CIB Bank Végig Fix Lakáskölcsöne igényelhető teljesen új ingatlan vásárlása esetén és használt ingatlan vétele esetén is, de igényelhető egy új, saját otthon építésére is, vagy egy korábban felvett hitel kiváltására is, hogy a CIB lakáshitel kedvezőbb feltételeivel megspórolhass egy nagyobb összeget havonta. A CIB végig fix lakáskölcsönének igénylése online is elindítható, a konzultációk és az előzetes egyeztetők interneten és telefonon keresztül is elvégezhetők, a pénzintézetbe elég a szerződés aláírásakor bemenni személyesen.

A CIB végig fix lakáskölcsönével akkor is igényelhető kedvezmény, ha az ingatlan energetikai tanúsítványának besorolása alapján eléri, vagy meghaladja a BB besorolást.

A CIB Végig Fix Lakáskölcsön számos pozitív tulajdonsággal bír ezeken felül is. Például extra kedvezményekkel is igényelhet, zöld kamatkedvezménnyel, sőt, egyéb kedvezmények is igényelhetők mellé egyénenként.

A CIB Végig Fix Lakáskölcsön igénylése az első lépéseknél online is megtörténhet, az ügyfélnek elég a szerződés aláírására megérkezni a bankfiókba.

A CIB Végig Fix Lakáskölcsön esetén is a CIB lakáshitel kalkulátor lehet a legnagyobb segítségünkre annak érdekében, hogy kiszámoljuk a várható havi törlesztőrészletet, kamatot és THM-et a háztartásunk havi nettó (bankszámlára munkabérként érkező) bevétele alapján.

Mit kell tudni a CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekről?

A fogyasztóbarát CIB lakáshitel garantálja, hogy a futamideje alatti 5, vagy 10 éves kamatperiódusban változatlan marad a kamat, és a havi törlesztőrészlet is változatlan marad az 5-10 év alatt. A fogyasztóbarát hitel igénylése gyors, a hitelbírálati határidő az értékbecslés rendelkezésre állásától számított maximum 15 munkanap. A folyósítás is szigorúan két munkanap alatt megtörténik, ha fogyasztóbarát minősítésű CIB lakáshitelt választasz.

Az sem utolsó szempont, hogy a folyósítással kapcsolatos díjat 0,75%-ban, legfeljebb 150 ezer forintban maximalizálták, az előtörlesztési díj pedig nem lehet több az előtörlesztett összeg 1%-ánál, maximum 30 ezer forintnál. Az előtörlesztésnek nincs díja, ha lakástakarék-pénztári megtakarítás összegét forgatod be. Az előtörlesztés díjmentes továbbá a szerződés szerint elérhető megtakarítás, a hozzá kapcsolódó állami támogatás és az azokra jóváírt kamat mértékéig.

Milyen célokra kérhető a CIB Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel?

Házépítésre, új, vagy használt ingatlan vásárlására, korábbi kölcsön kiváltására is igényelhetők a CIB lakáshitelek fogyasztóbarát minősítésű csomagjai.

Mitől fogyasztóbarát egy hitel?

A fogyasztóbarát hitel minősítését a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bírálata alapján kaphatja meg egy-egy pénzintézet hitelcsomag-ajánlata, mely a legkedvezőbb feltételekkel kínál kölcsönt az ügyfeleknek. Amikor az adott bank lakáshitel kínálata megfelel az MNB fogyasztóbarát feltételeinek, úgy a pénzintézet pályázhat a fogyasztóbarát minősítésére.

A fogyasztóbarát minősítésű hitel azonos feltételekkel kínál kölcsönt az ügyfeleknek, és az a bank kaphatja meg, amely több éven keresztül, vagy a teljes futamidő alatt képes biztosítani a fix törlesztőrészletet az ügyfél számára, ez azonban nem jelenti azt, hogy minden fix törlesztőrészletet biztosító hitel elnyeri a fogyasztóbarát minősítést.

A fogyasztóbarát címmel fémjelzett alapvetése, hogy segítse a egyén számára a megfelelő feltételek elérését a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben.

A CIB Bank lakáshitel kalkulátora a fogyasztóbarát hitelek összehasonlításában is segíthet.

Mire igényelhető a CIB Bank végig fix lakáshitele?

Ez a CIB lakáshitel új és használt ház, vagy lakás megvásárlására is igényelhető, továbbá új ingatlan építésére és egy korábbi lakáshitel kiváltására is kérhető.

Legnagyobb előnye, hogy a futamidő mindvégig változatlan marad a teljes időtartam alatt, ami 11 és 20 év közötti időszakra választható. A CIB végig fix lakáskölcsönének felvételénél nem kell folyósítási díjat fizetni, illetve a földhivatal igénylőlapok lekérésének illetéke sem terheli az ügyfelet, ezeket a költségeket a bank átvállalja, továbbá a Takarnet rendszeréből a lekérdezési díj lekéréséért sem kell fizetni.

Hogyan igényelhető a Zöld Kamatkedvezmény?

A Zöld Kamatkedvezmény akkor vehető igénybe legegyszerűbben, ha új lakást vásárolnál, vagy építenél. Amennyiben az ingatlan nem újépítésű, úgy a használt lakás esetén meg kell felelnie az építménynek bizonyos kritériumoknak. Például az ingatlan energetikai besorolása AA++, AA+, AA vagy BB lehet, illetve, ha az ingatlan primer energiaigénye nem haladja meg a 80kWh/év/m2 értéket szintén igényelhető Zöld Kamatkedvezménnyel a CIB lakáshitel. Az energiaigény bizonyítására energetikai tanúsítványban, vagy a kivitelezési dokumentáció egyik elemeként előzetes energetikai számítás szükséges az éves fogyasztás igazolására.

Mi az a kamatkedvezmény és hogyan vehetem igénybe?

A CIB Bank 0,54% kamatkedvezményt biztosít azoknak az ügyfeleknek, akik a CIB Végig FIX Lakáskölcsönt 11-20 éves futamidőt kérve igénylik és a havi jóváírási kötelezettséget teljesítik. Ez a teljesítés akkor történik meg, ha az ügyfél bankszámláján havi 100 ezer forintot jóváírnak.

Hogyan zajlik az online hiteligénylés?

Gyorsan és egyszerűen, kényelmesen. A lakáshitel igénylés első online lépése, hogy a CIB lakáshitel kalkulátor segítségével kiszámoljuk a várható törlesztőrészletet és kamatot, valamint a THM-et, figyelembe véve a havi nettó árbevételt a háztartásban. A hitelkalkulátorban a megadott számokkal néhány pillanat alatt elvégzi a számítást egyénre szabva.

Ezután egy (még mindig online) kérdőív segítségével a CIB Bank megkeresi a számodra legkedvezőbb feltételeket kínáló konstrukciót egyénre szabva.

Ezután (még mindig az otthonod kényelméből) online videóhívás keretében egyeztethetsz a bank szakértőjével a lakáshitel-igénylés részleteiről. A jelzálog specialista egy előre egyeztetett időpontban hív fel téged, így személyesen egyeztethetitek a CIB Bank által a számodra kiszabott ajánlatot.

Ezután a videóhívás keretében egyeztethetitek a következő teendőket. Az e-mailben megküldött szerződési ajánlatod csak határozott ideig (általában három napig) érvényes. Amennyiben elfogadod a kapott számokat a szerződés aláírására kell csak személyesen a bankba érkezned.

Tehát, ha készen állsz, nincs más dolgod, mint elindítani az online hiteligénylést és a CIB lakáshitel kalkulátorban elvégzett számítások és az online kérdőívben feltett néhány kérdés megválaszolása után jelentkezz az online beszélgetésre a jelzáloghitel, lakáshitel szakértőkkel.

Miért jó nekem az online hiteligénylés?

Mert gyorsabb és egyszerűbb, nem beszélve arról, hogy kényelmesebb is, mint a teljeskörű személyes ügyintézés. Nem kell sorban állni a bankban, sőt ki sem kell mozdulni otthonról a szerződés megkötésének időpontjáig. Az ügyintézés online sem személytelen módon történik, mert a videóbankár az ügyintézés során minden felmerülő kérdésedre válaszol és segít eloszlatni az aggályaidat, nem hagy egyedül a témában.

CIB Bank lakáshitel

Mi az az induló díj akció?

Amennyiben a kölcsönigénylés hiánytalan, úgy a folyósítási díjat a bank teljes egészében elengedi, illetve a fedezetre szánt ingatlan fedezetminősítési díját is visszatéríti a pénzintézet az ügyfélnek a saját bankszámlájára 30 napon belül. A földhivatali bejegyzések eljárásának díját is a CIB Bank fizeti az ügyfél helyett.

Az induló díj akcióban az alábbi kedvezményeket biztosítja a CIB Bank lakáshitel igénylés esetén. A folyósítási díj minden esetben 0 forint, a fedezetminősítési díjat pedig 30 napon belül utalja vissza a bank az ügyfél bankszámlájára, melyet a hitelhez megadott.

Az ingatlan-nyilvántartási igazgatási szolgáltatási díjat szintén a bank fizeti, így az az önálló zálogjog bejegyzés összeget sem terheli az ügyfelet. A Takarnet lekérdezés díját szintén a CIB Bank vállalja magára, ez a mozzanat pedig elengedhetetlen a kölcsön igénylésekor a befogadásánál is és a folyósításnál is.

A kölcsönnel kapcsolatos átutalási díjakat sem számolja fel a bank, ezeket is átvállalja.

A kölcsön benyújtásakor megfizetett fedezetminősítési díj visszatérítése az ügyfél részére minden fedezetként felajánlott ingatlan esetében, egyösszegben, 30 napon belül megtörténik, amikor a bank folyósítja a kölcsönt az ügyfélnek.

Mit kell tudni a jóváírási akcióról?

A 2023. június 30-ig érvényes lehetőséget kínál és visszatérít az ügyfél bankszámlájára egyszeri, 40 ezer forintos díjat akkor, ha a hitelkérelem hiánytalanul beérkezett a bank felé és a folyósítás augusztus 31-ig megtörténhet. A 40 ezer forintos hitelügyleti díj más kedvezményekkel is összevonható és a CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel igénylése esetén jár vissza.

Ki jogosult a Kamatkedvezmény Plusz akcióra?

A CIB Bank 0,89% kamatkedvezményt biztosít az ügyfélnek, amennyiben a CIB Végig FIX Lakáskölcsön 11–20 éves konstrukcióját választja és havi 250 ezer forintot jóváírnak a kölcsönszerződésben megjelölt bankszámlájára.

Kamatkedvezmény Extra. Mit kell tudni róla?

A bank szintén kamatkedvezményt kínál az ügyfélnek 1,09%-ig, amennyiben a bankszámlára havonta minimum 450 ezer forint jóváírás megérkezik a CIB Végig FIX Lakáskölcsön 11 – 20 éves futamideje alatt.

Hogyan ellenőrzik a kamatkedvezményi jogosultságot?

A Kamatkedvezmény, Kamatkedvezmény Plusz és a Kamatkedvezmény Extra esetén a jóváíráshoz a hiánytalanul befogadott CIB Végig FIX Lakáskölcsön 11 20 éves futamidő szerződés megkötése szükséges, illetve az, hogy a kedvezmény csomagban meghatározott összeg a kölcsönszerződésben megjelölt bankszámlára havi rendszerességgel, fixen megérkezzen. Az elvárt havi jóváírási kötelezettség több jóváírás útján is teljesíthető, de nem vezethető át az ügyfél nevén lévő másik bankszámláról, illetve a készpénzes befizetés sem elfogadott a kedvezmény érvényesítéséhez. Ezeket a jóváírásokat a bank a folyósítást követő 6. törlesztési esedékességi hónapjának utolsó banki nyitvatartási napján ellenőrzi és azt vizsgálja, hogy az elmúlt fél évben legalább négy alkalommal teljesült-e a kedvezmény csomagban meghatározott összeg jóváírása. A következő ellenőrzés újabb hat hónap múlva esedékes.

Mikor kapható a Zöld Kamatkedvezmény?

A CIB Bank 1,19% kamatkedvezményt ad abban az esetben, ha a CIB Végig FIX Lakáskölcsön 11 – 20 éves futamideje alatt az ingatlan energetikai besorolása legalább AA++, AA+, AA vagy BB és az ingatlan primer energiaigénye nem haladja meg a 80kWh/év/m2 értéket. Ezek az adatok az energetikai tanúsítvány kiállításakor a szakembertől kérhetők.

Ingatlanfedezeti akciók a CIB-nél! Mit kell tudni róluk?

Jóváírási akció, energiahatékonysági bónusz és induló díj akció is elérhető a CIB-nél lakáshitel kérvényezése esetén, míg a támogatott és piaci lakáshitel együttes igénylése esetén az online jóváírási akció még magasabb.

Hogyan igényelhető a 40 ezer forintos jóváírási akció?

A CIB Végig Fix Ingatlanfedezetes Kölcsönök, a CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek, a CIB 10 éves kamatperiódusú Szabad felhasználású Ingatlanfedezetes Kölcsönök és a CIB Otthonteremtési kamattámogatott Lakáshitel esetén is elérhető a 40 ezer forintos jóváírási akció, abban az esetben, ha 2023. június 30-ig a hitelkérelem hiánytalanul befogadásra kerül és legkésőbb 2023. augusztus 31-ig megtörténik a kölcsön folyósítása. A 40 ezer forintos jóváírást a bank a folyósítást követő 30 napon belül küldi meg a számlájára.

Hogyan kérheted az 50 ezer forintos energiahatékonysági bónuszt a CIB lakáshiteleknél?

A CIB 10 éves kamatperiódusú szabad felhasználású ingatlanfedezetű kölcsöne esetén 50 ezer forintos energiahatékonysági bónuszt kaphatunk abban az esetben, ha a hitelkérelmet a bank 2023. június 30-ig hiánytalanul befogadja és a hitel folyósítása augusztus 31-ig megtörténik, és az Energiahatékonysági nyilatkozat is benyújtjuk kölcsön igénylésével együtt és nyilatkozunk arról, hogy a kölcsönt vagy energiahatékonysági korszerűsítésre, vagy növelésre fordítjuk.

Az 50 ezer forintos jóváírást a bank a folyósítást követő 30 napon belül küldi meg a számlájára. Az akció egyébként összevonható más kedvezménnyel is, tehát a jóváírási akcióval együtt akár 90 ezer forint kedvezmény is kérhető a CIB 10 éves kamatperiódusú szabad felhasználású ingatlanfedezetes hitel igénylésekor.

Hogyan kérhető a 80 ezer forintos jóváírás?

Két hitel együttes igénylése szükséges ennek a kedvezménynek a beváltására. A CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel és a végig fix lakáskölcsön igénylése esetén is elérhető, ha a piaci kamatozású lakáshitellel egyidejűleg államilag kamattámogatott lakáshitelt is igényelsz, és nem felelsz meg az online jóváírás feltételeinek. A  CIB Otthonteremtési Kamattámogatott Hitel után 40 ezer forintot ír jóvá a Bank, a CIB 10 Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel, vagy a CIB Végig Fix Lakáskölcsöne pedig 40-40 ezer forint jóváírást hoz, tehát összesen 80 ezer forint kerül jóváírásra, ha a hitel június 30-ig beérkezik hiánytalanul, a folyósítás pedig augusztus 31-ig megtörténik.

A 80 ezer forint is két összegben érkezik meg jóváírásként, az ingatlanfedezetes és az otthonteremtési kamattámogatás után is 30 nappal utalják vissza a kedvezményt és ez a csomag is összevonható más kedvezményekkel.

Mi a hitel visszafizetésének menete?

A CIB lakáshitel kalkulátor segítségével meghatározott összeget a havi nettó jövedelmed, az igényelt hitelösszeg és a kamat kiszámításával meghatározta már számodra a bank és a szerződés aláírása is megtörtént, akkor a következő hónapban már fizetned kell a havi törlesztőrészletet. Ez a havi törlesztőrészlet a fizetésed, a fedezetként szolgáló ingatlan értéke és a felvett összeg függvénye, de ezt már jól tudod, mert kiszámoltad a CIB Bank lakáshitel kalkulátorában. A kölcsön visszafizetésénél tehát a kamatot is tartalmazó összeget kell fizetnie havonta a bank felé, a szerződéskötést követő hónaptól.

Így kaphatod meg a hitelt

CIB lakáshitel kalkulátor 2023 - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

CIB lakáshitel kalkulátor 2023 - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

CIB lakáshitel kalkulátor 2023 - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

CIB lakáshitel kalkulátor 2023 - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A végig fix lakáskölcsönt akkor kérd, ha szeretnél biztos lenni abban, hogy a futamidő teljes hossza alatt változatlan marad a törlesztőrészleted.

A minősített fogyasztóbarát hiteleket akkor ajánljuk neked, ha kicsit bizalmatlan vagy a bankok felé, ugyanis ebben a konstrukcióban számos feltételnek meg kell felelnie a banknak, mely téged szolgál és téged véd.

A legegyszerűbben megfogalmazva:

A fedezet az az ingatlan, melyet megterhelsz a kölcsönnel.

A THM a teljes hiteldíj mutató, vagy az hitel végösszege minden díjjal együtt, melyet a futamidő legvégéig visszafizetsz.

A jelzálog az a terhelés, mely az ingatlant érinti és a földhivatalnál jegyzett tulajdoni lapon a te neved mellett tulajdonosként a bank is szerepel majd akkora hányadban, amennyi a hitelösszeg az ingatlan piaci értékéhez képest.

Kamat: Ez nem egy kedves dolog. Ez a szorzója a hitelnek, vagyis ennyivel fizetsz vissza többet a banknak a felvett összeghez képest. Minél magasabb a kamat, annál rosszabb neked és annál jobb a banknak. Minél magasabb a fizetésed, vagy kisebb a hitelösszeg, vagy nagyobb értékű az ingatlanod, annál alacsonyabb a kamat. Ördögi kör.

Ez a kis számológép előrevetíti neked azt, hogy milyen összegű hitelt milyen feltételekkel kaphatsz a saját havi jövedelmed tükrében.

A kalkulátor segítségével egy előzetes képet kaphatsz arról, hogy a hitelnek várhatóan milyen havi törlesztőrészlettel igényelheted, mekkora lesz a THM és a kamat, valamint a futamidő. Ez csak egy előzetes adat, ne vedd ajánlatnak. A hivatalos információt a banktól kapod majd meg.

Gyakorlatilag bármilyen lakással kapcsolatos célra fordíthatod a CIB lakáshitelt. Vehetsz belőle új lakást, vagy használt lakást, kivásárolhatod a tulajdonostársadat egy ingatlanból, vehetsz házat, építési telket, építkezhetsz, költheted az összeget nyaraló, apartman, üdülő vásárlására, vagy építésére, de ki is bővítheted az ingatlanodat garázzsal, vagy növelheted az ingatlanod lakóterét. Korszerűsítheted is az ingatlanodat – bármilyen típust: lakás, nyaraló, ház, stb. – felújíthatsz, és az egyik leghasznosabb cél, melyre a CIB lakáshitelt fordíthatod, az a hitelkiváltás. Tehát a korábban rosszul megválasztott konstrukciókkal felvett hitelt visszafizetheted egy jobb kamatozású, vagy törlesztőrészletű CIB lakáshitellel.

Különböző kamatkedvezmények igényelhetők az egyéni igényeket és lehetőségeket figyelembe véve, továbbá induló díj akció és jóváírási akció is kérhető a CIB banknál lakáshitel igénylésekor. Induló díjkedvezmény, online jóváírási akció, energiahatékonysági bónusz, jóváírási akció, kamatkedvezmény plusz, kamatkedvezmény extra és zöld kamatkedvezmény is elérhető.

Kényelmesen és egyszerűen. Nagyrészt akár online is. Igen, a CIB bank lakáshitel kalkulátor előzetes becslései után kérdőív kitöltésével megtalálhatjuk a konkrét megoldást is a számunkra, majd online konzultációkkal és videóhívásokkal már felmérhetjük a lehetőségeinket, hiszen a szakértők segítenek nekünk a hitel igénylésének elindításában anélkül, hogy kitettük volna a lábunkat az otthonunkból. Egy jelzáloghitel szakértő válaszol minden felmerülő kérdésünkre, hogy a szerződés aláírásakor ne legyen kétségünk abban, hogy a legjobb konstrukciót választottuk a saját igényeinket és élethelyzetünket figyelembe véve.

A szerződés alírására már személyesen kell érkezni a bankfiókba, de eddig a pontig minden egyéb egyeztetés történhet online.

Ha a cib.hu-n az azonnali igénylés gombra kattintasz, akkor a kérdőív kitöltése után, az adataid megadásával azonnali visszahívást kaphatsz az ügyintézőktől és azonnal, élőben adnak tájékoztatást a hitellel kapcsolatos kérdéseidre, így, ha mindenre választ kaptál el is indíthatod az igénylést online és benyújthatod a hitelkérelmet anélkül, hogy bárhova mentél volna a lakás falain kívül. Az ügyintézés további folyamata is történhet online, egészen a szerződés aláírásáig nem kell a pénzintézet közelébe menned.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Lakáshitel 2023: feltételek és tudnivalók egy helyen

A lakáshitel 2023-ban is a legnépszerűbb hitelek egyike. Ebben a cikkben leírjuk, hogy milyen feltételekkel lehet lakáshitelt igényelni, és milyen tudnivalók vannak. Ezeket jó ismerni, mielőtt lakáshitelt igényelünk. Meglepetések helyett: lakáshitel feltételek és tudnivalók egy helyen.

Tovább olvasom
Hogyan kérdezhetjük le az energetikai tanúsítványt?

Az energetikai tanúsítványra ingatlan eladáskor van szükségünk. Vagy ha lakást bérelünk. De mire jó az energetikai tanúsítvány? Miért lehet rá szükségünk? És ami a legfontosabb: hogyan kérdezhetjük le az energetikai tanúsítványt ingyen? Utánajártunk.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel előtt állsz? Tudd meg, milyen jövedelmet fogadnak el a bankok!

Hitelfelvételnél az első kérdés, amit a bankok feltesznek: mekkora a jövedelem? A második kérdés: miből származik ez a jövedelem? Rendkívül fontos tudni, hogy milyen jövedelmet fogadnak el a bankok. És azt se felejtsük el, hogy ezt igazolni is kell majd. Mi utánajártunk, hogy milyen jövedelmet fogadnak el a bankok. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Bővülő lakástakarék kínálat: melyiket válasszuk az ajánlatok közül?

A lakástakarék kínálat nem túl nagy. Mindössze két bank kínál jelenleg ilyen pénzügyi terméket. De melyiket válasszuk? Érdemes még lakástakarék szerződést kötni? Utánajártunk, és összehasonlítottuk a két ajánlatot. Mutatjuk, mit találtunk.

Tovább olvasom