Vállalati biztosítás kalkulátor 2024

A vállalati biztosítás

Vállalati biztosítások, a kockázatok elkerüléséért. Ha valaki vállalkozik, akkor annak sok mindenre oda kell figyelnie. Például nem érdemes felesleges kockázatokat vállalnia az üzleti siker érdekében.

A kockázatok többféleképpen is jelen vannak egy vállalkozásnál, és bizonyos részüket lehet, érdemes csökkenteni. Egy megfelelő vállalati biztosítás kiválasztásával és megkötésével sok aggódást és terhet megúszhatunk.

Mit jelent az ilyen típusú biztosítás? A vállalati biztosítások köre széles, sok minden beletartozik a fogalomba. Voltaképpen olyan szolgáltatásról van szó, amely egy üzlet, cég tárgyi eszközeivel, tevékenységével foglalkozik.

Köthetünk biztosítást tárgyi eszközökre vagy akár szellemi javakra is. A különböző biztosítók többféle terméket ajánlanak, tudunk például vagyonbiztosítást kötni, vagy akár felelősségbiztosítás is lehet a célunk.

Egy vállalkozás, annak tevékenysége a legtöbb esetben sokrétű, így az igényelhető biztosítások köre is az. Az egyik nagy csoport a vagyonbiztosítás, amely több mindenre vonatkozhat egy cégnél, például: a vállalkozás vagyonára, bizonyos elektromos, műszaki berendezések és számítógépek biztosítására, de építésre és géprongálódásra is.

A felelősségbiztosítások vonatkozhatnak munkáltatóra, szolgáltatóra, tevékenységre egyaránt. Létezik környezetszennyezési felelősségbiztosítás, illetve szakmai felelősségbiztosítás is.

Utóbbi szintén egy gyűjtőnév, beletartozik például egészségügyi és szociális tevékenységre vonatkozó biztosítás, a könyvelők és könyvvizsgálók felelősségbiztosítása, építészeti, műszaki biztosítás, állategészségügyi biztosítás.

Milyen vállalati biztosítások vannak?

A vállalati biztosítás olyan biztosítási termékek összessége, amelyek a vállalatok és a vállalkozások számára nyújtanak védelmet a váratlan eseményekre.

A vállalati biztosításnak számos típusa létezik, amelyek közül a leggyakoribbak a következők:

  • Vállalati vagyonbiztosítás: ez a biztosítás fedezi a vállalat vagyonát, például az épületeket, a berendezéseket és az árukat.
  • Vállalati felelősségbiztosítás: ez a biztosítás fedezi a vállalatot a harmadik félnek okozott károkért.
  • Vállalati balesetbiztosítás: ez a biztosítás fedezi a munkahelyi balesetek során érintett munkavállalók kárát.
  • Vállalati egészségbiztosítás: ez a biztosítás fedezi a munkavállalók egészségügyi ellátásának költségeit.
  • Vállalati utazásbiztosítás: ez a biztosítás fedezi a munkavállalók utazási költségeit, ha az utazás során baleset, betegség vagy egyéb váratlan esemény történik.

A céges biztosítás fontos szerepet játszik a vállalatok sikerében. Megvédi a vállalatokat a váratlan költségektől, és segíthet abban, hogy a vállalatok folyamatosan működjenek.

A vállalati biztosítások nyugalmat adhatnak. A céges biztosítás csökkentheti a vállalkozást ért kár nagyságát azzal, hogy a kár egy részét vagy egészét megtéríti. A cég biztosítás hasonló hatású, mint a magánszemély biztosítás. A vállalkozás biztosítás is hatással van a biztosítást megkötőre.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

  • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
  • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
  • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Vállalati biztosítás online is

A vállalati biztosítás online is köthető. A biztosítás online kötésének számos előnye van.

A biztosítást online is kötheti, így nem kell személyesen ellátogatnia egy biztosítóhoz. Ezzel időt és energiát takaríthat meg.

Az interneten számos biztosító ajánlatát összehasonlíthatja, így megtalálhatja a legjobb lehetőséget a vállalata számára.

Az online biztosítási kötvényeket általában gyorsabban és könnyebben lehet feldolgozni, mint a hagyományos biztosítási kötvényeket.

Mielőtt online biztosítást kötne, gondolja át, milyen típusú biztosításra van szüksége a vállalatának.

Hasonlítsa össze a különböző biztosítók ajánlatait, hogy megtalálja a legjobb lehetőséget a vállalata számára.

Mielőtt aláírja az írásos megállapodást, olvassa el figyelmesen, hogy megértse a biztosítási feltételeket.

A biztosítás online megkötése egy egyszerű és hatékony módja annak, hogy megvédje a vállalatát a váratlan eseményektől.

Az online biztosításnak számos előnye van a hagyományos biztosításhoz képest.

Az online biztosítás azonban nem mindig a legjobb megoldás. Egyes esetekben a hagyományos biztosítás előnyösebb lehet. Például, ha speciális biztosításra van szüksége, vagy ha nem biztos benne, hogy mit keres, akkor jobb lehet, ha személyesen konzultál egy biztosítóval.

Mire jók a vállalati biztosítások?

A biztosítás megvédheti a vállalat vagyonát a károktól. Ez különösen fontos a nagyvállalatok számára, amelyeknek sok értékes eszköze van.

A biztosítás megvédheti a vállalatot a harmadik félnek okozott károkért. Ez különösen fontos a vállalatok számára, amelyek veszélyes tevékenységet folytatnak.

A vállalati balesetbiztosítás megvédheti a munkavállalókat a munkahelyi balesetek során érintett károktól. Ez fontos a munkavállalók biztonsága és a vállalat számára is, mivel a munkahelyi balesetek jelentős költségeket jelenthetnek.

A vállalati egészségbiztosítás megvédheti a munkavállalókat az egészségügyi ellátás költségeitől. Ez fontos a munkavállalók egészsége és a vállalat számára is, mivel az egészségügyi ellátás költségei jelentősen megnövelhetik a vállalat költségeit.

A vállalati utazásbiztosítás megvédheti a munkavállalókat az üzleti utazások során felmerülő váratlan költségektől. Ez fontos a munkavállalók biztonsága és a vállalat számára is, mivel az üzleti utazások során felmerülő váratlan költségek jelentősen ronthatják a vállalat eredményeit.

A biztosítás díjai a vállalat méretétől, a vállalat tevékenységétől és a biztosított kockázatoktól függően változnak. Érdemes összehasonlítani a különböző biztosítók ajánlatait, hogy megtalálja a legjobb lehetőséget a vállalata számára.

A céges biztosítás egy fontos eszköz, amely segíthet a vállalatoknak abban, hogy biztonságban és nyereségesen működjenek.

Ahogy látható a céges biztosítás előnyei elvitathatatlanok. Mindenképpen meg kell fontolni a biztosítás megkötését, tájékozódni kell, és ha szükség van rá, meg kell kötni a szerződést.

Vállalati biztosítás kalkulátor

A vállalati biztosítás kalkulátor egy olyan eszköz, amely segít a vállalatoknak az egyes biztosítási termékek várható díjának kiszámításában. A kalkulátorok a vállalat méretét, a vállalat tevékenységét és a biztosított kockázatokat veszik figyelembe.

A kalkulátorok használata számos sok előnnyel jár.

A biztosítási díjak kiszámítása: a kalkulátorok segíthetnek a vállalatoknak a biztosítási díjak kiszámításában, mielőtt bármilyen biztosítást kötnének. Ez segíthet a vállalatoknak abban, hogy megtalálják a költségvetésükhöz legmegfelelőbb biztosítást.

A különböző biztosítási termékek összehasonlítása: a kalkulátorok segíthetnek a vállalatoknak a különböző biztosítási termékek összehasonlításában, hogy megtalálják a legjobb lehetőséget a vállalatuk számára.

A biztosítási igények meghatározása: a kalkulátorok segíthetnek a vállalatoknak a biztosítási igények meghatározásában, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a megfelelő biztosításokat kötik.

A vállalati biztosítás kalkulátorok használatakor lényeges, hogy a kalkulátorok csak becsléseket adnak. A tényleges díjak a biztosítótól, a biztosítási terméktől és a biztosított kockázatoktól függően eltérhetnek.

Ha biztosítás kötését tervezi, érdemes a kalkulátort használnia, hogy összehasonlíthassa a különböző biztosítók ajánlatait.

vállalati biztosítás kalkulátor

Hogy lehet fizetni a vállalati biztosítást?

A céges biztosítás díját havonta lehet fizetni. Az előre meghatározott havidíjat több módon is ki tudja egyenlíteni a vállalkozás.

Lehetőség van arra, hogy havonta csekken kerüljön befizetésre a díj. Ez nem a legkényelmesebb megoldás, és sorban állással is jár, valamint előfordulhat az is, hogy a cég megfeledkezik a fizetési határidőről.

Csekket már applikáció segítségével is be lehet fizetni, de ilyenkor is figyelni kell a fizetési határidőre. A csekkes befizetést annak a cégnek érdemes választania, akinek a bevétele készpénzben keletkezik. Bár nem ez a legjobb megoldás, de kis odafigyeléssel ez is jó lehet a díjak befizetéséhez.

A vállalati bankkártyás fizetés a csekkes fizetés modern alternatívája. A biztosító weboldalán vagy az irodáiban is be lehet fizetni vállalati bankkártyával az aktuális havidíjat.

A vállalati bankkártyás fizetés, bár nem a legjobb megoldás, hiszen havonta kell intézni az ügyeket, mégis jobbnak tűnik a csekkes fizetésnél. A sorban állás elkerülhető az online befizetéssel, és az is fontos, hogy nem lesz szükség készpénzre a díjfizetéshez. Vállalati bankkártyája már szinte minden cégnek van.

Ha a vállalkozás kényelmesebb megoldást választana, olyat ahol a díjak mindig biztosan időre beérkeznek a biztosítóhoz, az választhatja az állandó átutalási megbízást. Az állandó átutalási megbízást csak egyszer kell beállítani, és ezt a beállítást akár a netbankon vagy telefonos applikáció segítségével is meg lehet tenni.

Ebben az esetben a beállított utalási nap miatt nem fordulhat elő késedelmes befizetés. Csak azt kell biztosítani, hogy elegendő fedezet legyen a vállalkozói folyószámlán.

Az állandó átutalási megbízás biztonságos és kényelmes, ráadásul a határidőt is az utaló állíthatja be. Erre a fizetési módra gyakran adnak kedvezményt a biztosítótársaságok.

Szintén jó és kényelmes megoldás a csoportos beszedési megbízás. Ilyenkor még az összeget sem szükséges megadni, hiszen a biztosító mindig a szükséges összeget hívja le a számláról. Ez a legegyszerűbb megoldás.

A legegyszerűbb és a leggyorsabban megadható megbízás. A biztosító azonosító számának megadásával könnyen megadható a csoportos beszedési megbízás.

Lehetőség van arra is, hogy a megbízáshoz egy felső összeghatárt állítson be a bankszámla tulajdonosa. Így a biztosító még véletlenül sem emelhet le magasabb összeget a számláról a vártnál. Erre a fizetési módra is gyakran adnak kedvezményt a biztosítótársaságok.

Biztosító váltás – ha szükség lesz rá

Ha egyik évről a másikra jelentősen megemelkedik a céges biztosítás díja, akkor érdemes kedvezőbb ajánlatot keresni.

A biztosító váltás feltételeit azonban törvény szabályozza, ezért arra nincs lehetőség, hogy egyik napról a másikra felbontsuk a szerződést, és váltsunk, amikor kedvezőbb ajánlatot találunk.

Az évfordulós céges biztosítás váltás évente egy alkalommal lehetséges csak. A biztosítás árak összehasonlítása sok időt vehet igénybe, mert sok a jó ajánlat.

Érdemes a váltás előtt a biztosítókat összehasonlítani egy kalkulátorral, így egyszerűbben és gyorsabban találhatjuk meg a számunkra legkedvezőbb ajánlatot. Az érvényes szabályok szerint a biztosítási időszak utolsó napja a biztosítási évforduló is egyben.

A biztosítási időszak mindig egy év. A biztosítási évforduló kétféle lehet, év végi forduló és év közbeni forduló. Év végi fordulónál az évforduló december 31, a következő biztosítási időszak kezdete január elseje, év közbeni szerződéskötésnél pedig bármilyen nap lehet.

A biztosítótársaságoknak kötelező megadni a díjaikat, legalább két hónappal a díj életbe lépése előtt. Év végi évfordulós szerződéseknél ez a dátum november másodika.

Ha le akarjuk cserélni a biztosítónkat, akkor a fordulónap előtt legalább harminc nappal el kell küldeni a felmondásról a nyilatkozatot.

A vállalati biztosítás a vállalkozás érdeke

A vállalati biztosítás kulcsfontosságú eleme a vállalkozások életének, mivel olyan védelmet nyújt, amely segít az esetleges kockázatok és váratlan események kezelésében.

A vállalkozások különféle kockázatokkal és felelősségekkel szembesülnek a mindennapi működés során, és a biztosítás olyan eszköz, amely segít csökkenteni ezeknek a kockázatoknak a hatását és biztosítja a vállalkozások stabilitását és folytonosságát.

Az egyik legfontosabb típusa a biztosításnak a felelősségbiztosítás, amely védelmet nyújt a vállalkozásnak olyan helyzetekben, amikor harmadik feleknek okozott károkat kell megtéríteni.

Ez lehet például az, ha a vállalkozás terméke vagy szolgáltatása kárt okoz egy ügyfél vagy más felek vagyonában vagy egészségében. A felelősségbiztosítás megóvja a vállalkozást a jogi költségektől és a kártérítési kötelezettségtől, amelyek komoly anyagi veszteségeket okozhatnak.

Az ingatlanbiztosítás is fontos része a céges biztosításnak, különösen, ha a vállalkozás saját ingatlannal rendelkezik.

Ez a biztosítás védelmet nyújt az épületek és a berendezések esetleges károkozásai, például tűz, árvíz vagy szélvihar esetén. A vállalati ingatlanok helyreállítása vagy helyettesítése jelentős költségeket jelenthet, és az ingatlanbiztosítás segít az ilyen helyzetek kezelésében.

Az üzleti vagyonbiztosítás azoknak a vállalkozásoknak fontos, akiknek jelentős értéke van az irodájukban vagy a munkahelyi eszközeikben.

Ezen biztosítás révén fedezhetőek az esetleges lopások, vandalizmus vagy más vagyonkárok. Így a vállalatok megőrizhetik működési folytonosságukat és anyagi stabilitásukat.

A munkavállalói kompenzációs biztosítás védelmet nyújt a vállalkozásnak és a munkavállalóknak is. Ha egy dolgozó megsérül vagy megbetegszik a munkahelyén, a kompenzációs biztosítás megtéríti a munkavállaló számára az orvosi ellátást és az elvesztett jövedelmet, miközben megvédi a vállalkozást az esetleges jogi lépésektől.

Az üzleti biztosítások egyedi igényekre szabhatók, és a vállalkozások méretétől, tevékenységi körétől és kockázataitól függően változhatnak.

Azonban egy dolog közös bennük: azt a védelmet és biztonságot nyújtják, amelyekre a vállalkozásoknak szükségük van ahhoz, hogy növekedjenek.

A céges biztosítások nem csak a vállalkozás érdekét szolgálják, hanem hozzájárulnak az ügyfelek és az alkalmazottak bizalmának megőrzéséhez is, hiszen mutatják, hogy a vállalat felelős az esetleges kockázatok kezelésében.

Milyen vállalati biztosítást érdemes kötni?

A vállalati biztosítások kiválasztásakor kulcsfontosságú szempont a vállalkozás jellege, mérete, tevékenységi köre és a kockázatok.

Felelősségbiztosítás: ez alapvető fontosságú minden vállalkozás számára, mivel védelmet nyújt a harmadik felekkel szembeni jogi követelések ellen. Ez magában foglalja a közönséges felelősségbiztosítást (áruházi balesetek), szakmai felelősségbiztosítást (orvosok, jogászok), és termék felelősségbiztosítást (ha termékeket gyárt vagy forgalmaz).

Ingatlanbiztosítás: ha a vállalkozásnak saját irodája, üzlethelyisége vagy ingatlanja van, ez a biztosítás védelmet nyújthat az épületek és a berendezések károkozásával szemben.

Vagyonbiztosítás: a vállalati vagy üzleti vagyonbiztosítás fedezheti a vállalkozás eszközeit, beleértve a felszerelést, gépeket és egyéb vagyontárgyakat, amelyek kulcsfontosságúak a működéshez.

Munkavállalói kompenzációs biztosítás: ha munkavállalókat alkalmazol, szükséged lehet erre a biztosításra, amely védelmet nyújt a dolgozók munkahelyi sérülése vagy megbetegedése esetén, és megtéríti a kórházi költségeket és a munkavégzés idejére elvesztett jövedelmet.

Üzleti biztosítás: ha egy váratlan esemény, például tűz vagy természeti katasztrófa miatt az üzleti tevékenységet le kell állítani, ez a biztosítás segít az elveszített bevétel és az újraindítási költségek fedezésében.

Szakmai felelősségbiztosítás: ezt a biztosítást gyakran olyan szakmai szolgáltatók (orvosok, mérnökök, építészek) veszik igénybe, akiknek a tevékenysége speciális kockázatokat hordoz.

A biztosítások kiválasztásakor fontos az egyedi igények és kockázatok figyelembevétele, és célszerű lehet konzultálni egy biztosítási szakértővel, aki segít az optimális biztosítási csomag összeállításában.

Az ésszerű és megfelelő biztosítás megléte hozzájárulhat a vállalkozás hosszú távú stabilitásához és sikeres működéséhez.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

A vállalati biztosítások bárki számára hasznosak lehetnek, aki vállalkozást visz, céget vezet. Egy biztosítás arról szól, hogy felkészülünk az előre nem látható veszélyre, természetesen ezt az üzleti életben is megtehetjük. Tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen kockázatai vannak üzleti tevékenységünknek, mert csak akkor tudjuk kiválasztani a megfelelőt a biztosítótársaságok ajánlatai közül. Ha jól választunk, átháríthatjuk a kockázatokat, és jó eséllyel elkerülhetjük, hogy vállalkozásunk nehéz helyzetbe kerüljön a jövőben.

Széles kínálatból lehet választani. A vagyonbiztosítás vállalkozói vagyonra vonatkozik, biztosíthat többek között géprongálódást, építést, különböző egyéb műszaki berendezéseket. Ott vannak a felelősségbiztosítások, amelyek lehetnek munkáltatói, a szolgáltatói, a tevékenységi, vagy akár a környezetszennyezési, és szakmai felelősségbiztosítások. A szakmai felelősségbiztosítások körébe egészségügyi és szociális tevékenységre vonatkozóak, építészeti és műszaki típusúak, állategészségüggyel foglalkozóak, vagy például könyvelési tevékenységgel összefüggőek egyaránt tartozhatnak.

A biztosítók ajánlatai között böngészve találhatjuk meg a számunkra leginkább megfelelő terméket. Először is az a legfontosabb, hogy a biztosítást a saját igényeinkhez mérjük, meg kell határoznunk, mire lenne szükségünk és akkor személyre szabott ajánlatot kaphatunk. Tudnunk kell többek között, hogy mekkora az értéke cégünknek, az üzleti tevékenységünk során milyen kockázatok merülnek fel, mihez szeretnénk kezdeni a jövőben a vállalkozással.

A vállalati biztosítás, ahogy általánosságban a biztosítások, havi díjas. Azaz a szerződéskötést követően kell fizetni havi rendszerességgel a díját, a szerződés pedig évente (évfordulókor) mondható fel, vagy módosítható.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

Minden, amit érdemes tudni a kisállat biztosításról

A kisállatok családtagokká váltak, és ahogy a családtagok esetében, úgy szeretnénk biztosítani számukra is a legjobb egészségügyi ellátást. A kisállat biztosítás egyre népszerűbb, nem véletlenül: segítségével a nem várt állatorvosi költségek könnyebben kezelhetők. Utánajártunk és bemutatjuk, miért érdemes kisállat biztosítást kötni, hogyan működik, és mire érdemes figyelni.

Tovább olvasom
A tulajdoni lap titkai: ezeket mindenképp ellenőrizd, mielőtt vásárolsz!

Az ingatlanvásárlás mindig izgalmas, és egyben komoly döntés is, ami alapos előkészületeket igényel. Az egyik legfontosabb dokumentum, amelyet érdemes alaposan átnézned, mielőtt bármilyen ingatlant megvásárolsz, a tulajdoni lap. A tulajdoni lap ugyanis sok olyan információt tartalmaz, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy biztos lehess abban, hogy jó döntést hozol. Utánajártunk és bemutatjuk, hogy mikre figyelj oda különösen, amikor a tulajdoni lapot vizsgálod.

Tovább olvasom
Fedezd fel a hitelkártyák világát: 7 alapfogalom, amit ismerned kell

A hitelkártya mindennapjaink elengedhetetlen részévé vált, megkönnyítve a fizetést. Sokan még mindig nem ismerik a hitelkártyák működésének alapvető részleteit. 7 kulcsfontosságú fogalmat járunk körbe, amelyek segítenek jobban megérteni a hitelkártyák világát. Mutatjuk a lényeget.

Tovább olvasom
Elkerülhetik a büntetést a babavárósok, akiknél nem született gyermek?

A Babaváró támogatás igazán népszerű. De mi történik akkor, ha nem születik meg a gyermek? Utánajártunk, hogy mi a következménye annak, ha nem születik gyermek, annak, hogy mi az a méltányossági kérelem, és írunk a részletfizetési lehetőségről is. Szakértőink elemzik a helyzetet.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával