Balesetbiztosítás kalkulátor 2024

A baleset biztosítása

A balesetbiztosítás egy kiegészítő szolgáltatás, amit más biztosítások mellé lehet megkötni.

Ilyen lehet például az életbiztosítás, a casco vagy a lakásbiztosítás is. A megkötése kedvezményes, azonban önmagában nem kérhető.

Többféle ilyen biztosítás létezik, de a leggyakrabban biztosítható események közé a közlekedési balesetek során elszenvedett sérülések tartoznak: a csonttörés, az égési sérülések és a szükséges műtétek, valamint az ezekhez kapcsolódó kórházi kezelés.

Ez a biztosítás egy kiegészítő modul, amit egyéb biztosítástípusok, például életbiztosítás, casco, vagy lakásbiztosítás mellé köthetsz.

A megkötése többnyire kedvező feltételekkel oldható meg, ám önmagában nem veheted igénybe. A közlekedési balesetek közben szerzett sérülésekre, tehát például csonttörésre, égési sérülésekre, az ezek gyógyulásához szükséges műtétekre, illetve a kapcsolódó kórházi kezelésekre fizet.

A balesetbiztosítás mikor fizet? Ez a biztosítás fizethet többek között baleseti halál, csonttörés, égési sérülés esetén, maradandó egészségkárosodásra, rokkantságra, valamint műtéti és kórházi napi térítés érhető el.

Ezek mellett több kiegészítő szolgáltatást is tartalmazhat még a szerződés, úgy, mint járadékszolgáltatások, keresőképtelenségi térítés vagy orvosi call center. Tudnunk kell, hogy a biztosítás mikor fizet. Ha tudjuk, hogy a biztosítás mikor fizet, akkor vagyunk pontosan tisztában azzal, hogy milyen védelemre számíthatunk egy balesetkor.

Ez a biztosítás baleset esetén fizet nekünk. Ez a biztosítás egy népszerű biztosítás. Sokan kötnek baleset biztosítást.

Mi az, hogy baleset?

A biztosítási kötvény tételesen felsorolja, hogy milyen káresemények esetén fizet a biztosító.

Fontos tudni, hogy a káresemények biztosításonként és biztosítónként is eltérhetnek, ezért alaposan tanulmányozni kell a kötvényt, hogy később a biztosítottat ne érje kellemetlen meglepetés.

Balesetnek számítanak, és ezért ezek után fizet a biztosító, alapesetben a következő események: csonttörés, égési sérülés, műtét (balesetei és baleset utáni helyreállító műtét), tartós kórházi tartózkodás, baleseti maradandó egészségkárosodás vagy baleseti halál.

A közlekedési baleset alapesetben többnyire nem szerepel a kötvényben, közlekedési balesetre kiegészítő biztosítást kell kötni.

A tartós kórházi tartózkodás is kiegészítő biztosítást igényel a legtöbbször. Ha ezeket szükséges tartja a biztosított, ezeket a szolgáltatásokat külön díjazás mellett kérheti.

Mire jó egy balesetbiztosítás?

Ez a biztosítás egy úgynevezett biztosítás kiegészítő modul, amit egyéb biztosítástípusok mellé lehet megkötni. Ilyen például az életbiztosítás, a casco vagy a lakásbiztosítás is.

A biztosítás megkötése a legtöbb esetben kedvezményes, amennyiben egy másik biztosítással kötöd meg, viszont önmagában nem veheted igénybe.

Számos típusa létezik, de az általánosan biztosítható események közé a közlekedési balesetek közben szerzett sérülések tartoznak, például a csonttörés, az égési sérülések, az ezek gyógyulásához szükséges műtétek, illetve a kapcsolódó kórházi kezelések.

A kockázati események tételesen:

 • baleseti csonttörés
 • baleseti égés
 • baleseti halál
 • kórházi napi térítés
 • baleseti műtét térítése
 • balesetből származó rokkantság

Balesetbiztosítás árak

Érdemes összehasonlítani a biztosítótársaságok ajánlatait és odafigyelni a teljes költség mutató (TKM) értékére, amely megmutatja, mekkora összeget kell fordítani egy adott biztosításra.

A Magyar Nemzeti Bank folyamatosan frissülő ajánlásokkal segíti az érdeklődőket. Ami még fontos, sőt, talán a legfontosabb: balesetbiztosítás ár. A balesetbiztosítás árak határozzák meg leginkább a döntésünket.

A biztosítás árak határozzák meg, hogy mennyi lesz az éves költsége a biztosításnak. Sok? Vagy kevés? Válasszunk jól.

Az ár tanulmányozása legyen az első. Tudnunk kell, hogy a biztosítás árak megfelelőek számunkra. És ha megfelelő az ár, akkor lehet szerződést kötni. És biztosítást kötni gyorsan és egyszerűen lehet. Akár online is.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

 • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
 • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
 • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

Mi az a káronszerzés?

Nincs akadálya annak, hogy több biztosításunk is legyen. Elvileg és technikailag.

Egy káreseményre azonban csak egy biztosítótól kaphatunk kártérítést. A törvény ugyanis tiltja az úgynevezett káronszerzést, vagyis azt, hogy egy káreseménynél a kártérítés összege meghaladja a kárösszeget.

Lehet tehát több biztosítást is kötni, de igénybe venni csak egyet lehet. Így bár akadálya nincs, de értelme sincs több biztosítást kötni.

A díjfizetés módjai

Mivel ez a biztosítás mindig egy főbiztosításhoz tartozik, ugyanazon a módon, vele együtt kell fizetned mindkettőt.

Többféle lehetőség közül választhatsz a szerződés megkötésekor, hiszen bizonyos biztosítástípusok esetében nem feltétlenül kell a havi befizetésekkel törődnöd, mivel például a casco-t akár évente is fizetheted, és így a befizetését is elegendő évente megoldani.

A fizetési módokban a biztosítók számos lehetőséget biztosítanak, és igyekeznek megkönnyíteni az ügyfeleik dolgát, hiszen ez nekik is elemi érdekük. A lehetőségek a következők:

 • bankkártyás fizetés
 • online bankkártyás fizetés
 • banki átutalás
 • csoportos beszedési megbízás
 • csekk befizetés

A balesetbiztosítás kalkulátor – melyik a legjobb balesetbiztosítás?

Egy olcsó balesetbiztosítás kalkulátorral található meg a legkönnyebben. A baleset biztosítás minden családnak fontos lépés. A családi balesetbiztosítás balesetbiztosítás kötés után érvényesíthető. A balesetbiztosítás összehasonlítás után könnyű megtalálni legjobb balesetbiztosítás ajánlatot.

Online balesetbiztosítás kötés

Egy balesetbiztosítás online is megköthető. Hiszen online is intézhetjük az ügyeinket.

A biztosítások világában is egyre elterjedtebbek az online megoldások. Miért online? Mert egyszerű, gyors és kényelmes. Nincs utazás, nincs sorban állás, nem telik feleslegesen az idő, sőt, gyakran munkaidőn kívül is intézhetőek az ügyek.

Ez egy modern világ modern megoldása. És nem csak az online biztosítás szerződés megkötésére kell gondolni. Bármilyen ügyet lehet online intézni.

A kárt is be lehet online jelenteni. A havidíjat is be lehet fizetni online. Tanácsadóra van szükség? Azt is találhatunk online. És azt se felejtsük el, hogy az online szerződéskötésért kedvezmény járhat, aminek a mértéke meghaladhatja az akár harminc százalékot is.

A közkedveltség oka az egyszerűség mellett a kedvezmény és a gyorsaság. És persze a kényelem. Ha biztosítást szeretnénk, azt már online is megköthetjük.

A kiválasztástól a szerződéskötésig mindent intézhetünk az interneten. Kényelmesen. És gyorsan. Egy telefonnal akár egy padról is.

Az online ügyintézés olyan, mint egy szép ajándék. Fogadjuk el ezt az ajándékot. Használjuk az internetet arra, amire való. Arra hogy megtaláljuk és megkössük a legkedvezőbb biztosítást.

Az online biztosításkötés nagy előnye, hogy a biztosító weboldalán minden információ a rendelkezésre áll a megfelelő termék kiválasztásához.

Ha pedig kérdés merülne fel, online is lehet kérdezni, de a kevésbé modern megoldásokat kedvelők akár telefonálhatnak is. És a biztosító irodájába, na, oda nem kell bemenni. Hiszen minden elintézhető online is.

balesetbiztosítás kalkulátor

A balesetbiztosítás mikor fizet?

Ez a biztosítás akkor fizet, ha a biztosított személyt baleset éri, és ennek következtében egészségkárosodást szenved vagy meghal.

A biztosító által kifizetett összeg a biztosítási szerződésben meghatározott biztosítási összeg, amely lehet fix összeg vagy az egészségkárosodás mértékétől függően változó összeg.

A biztosítási szerződésben általában felsorolják a biztosított eseményeket, amelyekre a biztosítás érvényes. Ezek közé tartozik a halál, a maradandó egészségkárosodás, a csonttörés, a műtét, a kórházi kezelés valamint a kórházi napidíj.

A biztosítás akkor fizet, ha a baleset a biztosítási szerződésben meghatározott körülmények között következik be. Ezek a körülmények általában a következők:

 • A baleset a biztosított személy hibáján kívül következik be.
 • A baleset a biztosítási szerződésben meghatározott területen következik be.
 • A baleset a biztosítási szerződésben meghatározott időtartam alatt következik be.

A biztosítási igényt a baleset bekövetkezését követően haladéktalanul be kell jelenteni a biztosítónak. A biztosító a bejelentés kézhezvételét követően megvizsgálja az igény jogosságát. Ha a biztosító megállapítja, hogy az igény jogos, akkor a biztosítási összeget a biztosítottnak kifizeti.

A balesetbiztosítás egy fontos biztosítási termék, amely védelmet nyújthat a balesetből eredő egészségkárosodás vagy halál esetén. A biztosítás megkötése előtt fontos a biztosítási feltételek gondos áttekintése, hogy a biztosított biztos legyen abban, hogy megfelelő védelmet kap.

Miért érdemes balesetbiztosítást kötni kiegészítő biztosításként?

A biztosítás kötése kiegészítő biztosításként több okból is jó döntés lehet. A baleset biztosítás fontosságát a következők mutatják:

Egészségvédelem: bármilyen súlyosságú baleset következménye komoly egészségügyi problémát okozhat. Egy biztosítás segíthet a kezelési költségek fedezésében, beleértve az orvosi vizsgálatokat, kórházi tartózkodást, műtéteket és rehabilitációt is. Ez különösen fontos, ha nincs elegendő egészségbiztosítás, vagy a meglévő egészségbiztosítás nem fedezi teljes mértékben az ilyen típusú költségeket.

Jövedelemforrás: ha egy baleset miatt nem képes dolgozni valaki, akkor egy biztosítás segíthet pótolni az elvesztett jövedelmet.

Baleseti haláleseti díj: ha valaki egy baleset következtében meghal, a biztosítás haláleseti díjat fizethet a hozzátartozóknak. Ez segíthet a családnak a váratlan veszteség következményeinek kezelésében, például temetési költségek fedezésében, és az életszínvonal fenntartásában.

Kiegészítő védelem: sok egészségbiztosítás korlátozottan vagy egyáltalán nem fedezi a baleseti sérüléseket. Ebben az esetben a baleset biztosítás kiegészítővé válhat, amely kibővíti a védelmet azáltal, hogy fedezetet nyújt olyan eseményekre, amelyeket az alapvető egészségbiztosítás nem tartalmaz.

Rugalmasság: a biztosítások különböző lehetőségeket kínálnak, így könnyen testre szabhatóak az egyéni igényekhez és a költségvetéshez. Lehetőség van kiválasztani az kifizetendő díj mértékét, a kifizetések típusát és az önrész nagyságát is.

Széles körű fedezet: a baleset biztosítások nem csak baleseti sérüléseket, hanem egyéb kockázatokat is lefednek, például baleset miatti kórházi tartózkodást, szállítási költségeket, baleset miatti rokkantságot és még sok mást.

Biztonság érzése: a biztosítás segíthet abban, hogy nagyobb biztonságérzet nyújts, és csökkentse az olyan váratlan események okozta stresszt, mint például egy súlyos baleset vagy sérülés.

Ezek miatt érdemes lehet balesetbiztosítást kötni kiegészítő biztosításként az egészségbiztosításhoz vagy más biztosításhoz, hogy biztosítsa az anyagi biztonságot és a védelmet bizonyos kritikus élethelyzetekben.

Érdemes azonban alaposan átgondolni az igényeket és a lehetőségeket, és konzultálni egy szakemberrel, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb biztosítási megoldást.

A balesetbiztosítás a legfontosabb biztosítás?

Az, hogy a balesetbiztosítás a legfontosabb biztosítás-e vagy sem, nagymértékben függ az egyéni körülményektől, prioritásoktól és igényektől.

Nincs egyetlen, mindenki számára egyforma válasz erre a kérdésre, de számos tényezőt figyelembe lehet venni, hogy eldöntsük, milyen fontosságot tulajdonítsunk a baleset biztosításnak az összes többi biztosítás között.

Érvek, amiket érdemes átgondolni:

Ha egészségügyi problémákkal küzd, akkor az egészségbiztosítás lehet az elsődleges szempont, mivel az fedezi az orvosi ellátás és a kezelés költségeit. A baleset biztosítás továbbra is fontos lehet, de az egészségügyi kockázatokat kell először kezelni.

Ha családfenntartó vagy, és a jövedelmed a munkádtól függ, akkor a jövedelemvédelem fontossága nőhet. Ebben az esetben egy baleset biztosítás, amely kifizeti az elvesztett jövedelmet, komoly segítséget nyújthat a váratlan kiesésekkel szemben.

Ha veszélyes munkát végezel, extrém sportokat űzöl, vagy gyakran utazol veszélyes területekre, a baleset biztosítás nagyobb fontossággal bírhat, mivel nagyobb a sérülés kockázata.

Fontos figyelembe venni a meglévő biztosításokat is, például az egészségbiztosítást, életbiztosítást, autóbiztosítást stb. Ha már rendelkezel bizonyos védelemmel, akkor a baleset biztosítás kiegészítővé válhat.

A pénzügyi lehetőségeid is befolyásolják a döntést. Ha csak korlátozottan rendelkezel pénzzel, akkor előfordulhat, hogy nem tudsz mindenféle biztosítást megengedni magadnak. Ebben az esetben azokra a biztosításokra összpontosíthatsz, amelyek a legfontosabbak az adott pillanatban.

Az életkor is befolyásolja a baleset biztosítás fontosságát. Fiatalabb korban gyakran kevésbé fontosnak tartják az emberek, mivel úgy érzik, hogy kevesebb az esélyük a balesetekre. Az idősebb korban azonban a sérülések és balesetek kockázata nőhet, és a balesetbiztosítás nagyobb szerepet játszhat.

Nincs egyetlen helyes válasz a kérdésre, melyik biztosítás a legfontosabb.

Az optimális biztosítási portfólió az egyéni körülményekre és igényekre van szabva. Érdemes egy biztosítási tanácsadóval konzultálni, aki segíthet az egyéni helyzet alapján a legmegfelelőbb döntéseket meghozni.

A legjobb megoldás az lehet, ha többféle biztosítást kombinálsz, hogy teljes körű védelmet kapj az esetleges kockázatok ellen.

Kössünk más biztosítást is?

A baleset biztosítás mellett más biztosításokat is érdemes megkötni, amelyek védelmet nyújthatnak a váratlan eseményekből eredő veszteségek ellen.

Életbiztosítás: az életbiztosítás akkor fizet, ha a biztosított személy meghal. A biztosító által kifizetett összeg a biztosítási szerződésben meghatározott biztosítási összeg, amelyet a biztosított örökösei vagy kedvezményezettjei kapnak meg. Az életbiztosítás fontos védelmet nyújthat a családtagok számára, ha a biztosított meghal, mert biztosítja a család megélhetését.

Lakásbiztosítás: a lakásbiztosítás akkor fizet, ha a biztosított ingatlana károsodást szenved, például tűz, vihar, betörés vagy árvíz miatt. A biztosító által kifizetett összeg a biztosítási szerződésben meghatározott biztosítási összeg, amely a károk helyreállításához szükséges. A lakásbiztosítás fontos védelmet nyújthat a lakástulajdonosok számára.

Casco biztosítás: a casco biztosítás akkor fizet, ha a biztosított gépjárműve kárt szenved, például balesetet okoz vagy ellopják. A biztosító által kifizetett összeg a biztosítási szerződésben meghatározott biztosítási összeg, amely a károk helyreállításához szükséges. A casco biztosítás fontos védelmet nyújthat a gépjármű tulajdonosok számára.

Egészségbiztosítás: az egészségbiztosítás akkor fizet, ha a biztosított személy egészségügyi ellátásra szorul. A biztosító által kifizetett összeg a biztosítási szerződésben meghatározott biztosítási összeg, amely az egészségügyi ellátás költségeit fedezi. Az egészségbiztosítás fontos védelmet nyújthat a biztosítottak számára, ha egészségügyi ellátásra szorulnak.

A biztosítások megkötésének döntése személyes, és az egyéni igényektől és céloktól függ. Nagyon fontos, hogy alaposan átgondoljuk a biztosítási igényeinket, mielőtt döntést hoznánk.

Néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni a biztosítások megkötése előtt:

 • Milyen kockázatokat szeretnénk fedezni?
 • Mennyi pénzt vagyunk hajlandóak fizetni a biztosításokért?
 • Melyik biztosító kínálja a legjobb feltételeket?

A biztosítások megkötése előtt érdemes összehasonlítani több biztosítótársaság ajánlatát, hogy a lehető legjobb feltételeket kapjuk.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Gyakran Ismételt Kérdések

A balesetbiztosítás egy úgynevezett biztosításkiegészítő modul, amit egyéb biztosítástípusok mellé lehet megkötni; ilyen például az életbiztosítás, a casco, vagy egy lakásbiztosítás is. A balesetbiztosítás megkötése a legtöbb esetben kedvezményes, amennyiben egy másik biztosítással kötöd meg, viszont önmagában nem veheted igénybe.

Számos balesetbiztosítás-típus létezik, de az általánosan biztosítható események közé a közlekedési balesetek közben szerzett sérülések tartoznak, tehát például a csonttörés, az égési sérülések, az ezek gyógyulásához szükséges műtétek, illetve a kapcsolódó kórházi kezelések.

A balesetbiztosításhoz tartozó kockázati események a következők:

 • baleseti csonttörés
 • baleseti égés
 • baleseti halál
 • kórházi napi térítés
 • baleseti műtét térítése
 • baleseti rokkantság
 • balesetből származó rokkantság

Szerencsére a biztosítások az igénylésüket tekintve sokban hasonlítanak az egyes hitelekhez, tehát, ha balesetbiztosítást kötnél, akkor megteheted az interneten keresztül is, de csak abban az esetben, ha kiegészítő modulként egy másik biztosítás mellé választod. Többféle változatot is kaphatsz attól függően, hogy milyen biztosítást kötsz, ráadásul az ajánlatok biztosítónként is eltérnek, ezért érdemes körültekintőnek lenned.

Ha szeretnéd megváltoztatni a balesetbiztosításodat, akkor azt a biztosítást is muszáj lesz, amihez kapcsolódik, hiszen magában nem érvényes. Amikor tehát biztosítót váltasz valamilyen ok miatt, akkor a balesetbiztosítást is meg kell szüntetned a főbiztosítással együtt, és a választott biztosítónál újra kell kötnöd.

A káresemények listája biztosítónként változhat, ráadásul a konkrét ajánlattól is függ, de a biztosító alapvetően minden, baleset során szerzett sérülésre, illetve annak következményeire fizet. A modul megkötése előtt azonban érdemes megtekinteni a kapcsolódó feltételeket, mert előfordulhat, hogy a felsorolásból hiányzik majd néhány olyan elem, amit szükségesnek tartasz.

Lényeges, hogy – hacsak nem casco mellé kéred – a balesetbiztosítási modul megkötésekor számos dolgot vizsgálnak majd, mivel a biztosító szempontjából lényeges, hogy mi hat a kockázati rátára, és így mekkora az esélye annak, hogy balesetet szenvedsz. Ilyenek például:

 • a munkakörülményeid
 • az esetleges veszélyes tevékenységeid, hobbijaid

Mivel a balesetbiztosítás mindig egy főbiztosításhoz tartozik, ugyanazon a módon, vele együtt kell fizetned mindkettőt. Többféle lehetőség közül választhatsz a szerződés megkötésekor, hiszen bizonyos biztosítástípusok esetében nem feltétlenül kell a havi befizetésekkel törődnöd, mivel például a casco-t akár évente is fizetheted, és így a befizetését is elegendő évente megoldani.

A fizetési módok tekintetében a biztosítók számos lehetőséget biztosítanak, és igyekeznek megkönnyíteni az ügyfeleik dolgát, hiszen ez nekik is elemi érdekük. A lehetőségek a következők:

 • bankkártyás fizetés
 • online bankkártyás fizetés
 • egyedi banki átutalás
 • csoportos beszedési megbízás
 • csekkes befizetés

Ha balesetbiztosítást szeretnél kötni, akkor – mivel kiegészítő modulról van szó – az alapbiztosításokat kell figyelembe venned. Amennyiben életbiztosítást kötsz, akkor ráadásul a kockázati, befektetési, vagy nyugdíj-megtakarítási életbiztosítások közül is választanod kell, ezzel szemben a casco esetében csak össze kell hasonlítanod a biztosítótársaságok ajánlatait.

Az összehasonlításhoz érdemes igénybe venned a „teljes költség mutató” (TKM) segítségét, ami azt mutatja meg, hogy mekkora összeget kell egy adott életbiztosításra fordítanod, illetve tekintsd át a Magyar Nemzeti Bank ajánlásait is, mert ez gyakorta frissül a legújabb adatokkal.

A balesetbiztosítási modulok többféle biztosításhoz kapcsolódnak, és ezek feltételei eltérnek egymástól, ezért a biztosítás felmondásának menete is változó.

 • Kockázati életbiztosításnál

Mivel ennél a biztosításnál a havidíjat kell fizetni, és nincs megtakarítás, illetve ehhez köthető teendők és hozam, mindössze egy felmondásra vonatkozó formanyomtatványt kell kitöltened és leadnod a biztosítónál; ezzel tulajdonképpen le is mondtad a szolgáltatást, valamint a hozzá kapcsolódó modulokat, így a balesetbiztosítást is. Lényeges, hogy a felmondást követő 30 napban még élni fog a szerződésed, és annak díját is ki kell fizetned, emellett, ha a biztosítási díj fizetésével több, mint 90 napos elmaradásban vagy, akkor a szerződést felmondhatja a biztosító is, ám a tartozásod továbbra is nyilván lesz tartva, és a biztosító be is hajthatja azt.

 • Megtakarítással kombinált életbiztosításnál

Ebben az esetben ugyancsak egyszerű a biztosítás és a hozzá kapcsolódó balesetbiztosítási modulok felmondása, viszont a következmények itt már többfélék is lehetnek, hiszen egy befektetési csomag is a része.

A pénzügyi mérlegedet ugyanis nagymértékben befolyásolja az, hogy mikor történik a felmondás a biztosítás megkötésének időpontjától számítva. Ha még az elején, vagy ahhoz közel, akkor a biztosító szinte a teljes befizetett összeget megtartja a költségek kifizetésére, ha viszont hosszabb idő után, de még a futamidő lejárta előtt, akkor a biztosító a kockázati fedezetre csak az úgynevezett visszavásárlási értéket adja át Neked, ami mellé további díjakat is felszámol, és lehetséges, hogy így komoly veszteséggel zárod az ügyletet. Éppen ezért, a szerződés felmondása helyett inkább csökkentsd a havi befizetés mértékét, vagy szüneteltesd a szerződést, mert így eljuthatsz a futamidő végéig, ami anyagilag jóval előnyösebb.

 • Casco biztosításnál

A casco-hoz kötött balesetbiztosítási modul szintén csak abban az esetben mondható fel, ha magát a biztosítást is megszünteted, és ekkor ráadásul még bizonyos határidőkhöz is tartanod kell magad. A casco biztosítást csak a szerződés évfordulójának közeledtekor lehet felmondani, vagy akkor, ha eladtad a biztosított autót, illetve fel is függesztheted, amennyiben az autót kivonták a forgalomból; ekkor a biztosítás is megszűnik, illetve szünetel.

Ha fel szeretnéd mondani a casco szerződésedet, akkor egy felmondó nyilatkozatot kell benyújtanod a biztosítónak legalább 30 nappal a biztosítási évforduló előtt. A felmondólevélnek tartalmaznia kell a szerződésre vonatkozó adatokat, a rendszámot, a felmondás okát, és ha a biztosítás eladás miatt szűnik meg, az adásvételi szerződés másolatát is.

Abban az esetben, ha a felmondó nyilatkozat elküldését nem tudod a megadott határidőig megoldani, a felmondás lép hatályba, és a következő év díjait is rendezned kell a biztosítótársaság felé. Amennyiben ezt nem teszed meg, megszűnik a szerződésed a nemfizetés miatt, viszont a biztosító ezt tartozásként fogja nyilvántartani, ehhez késedelmi kamatokat is számol, és ha továbbra sem rendezed, behajtó céghez kerül a követelés, ami további költségekkel együtt fogja megterhelni a tartozásodat.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

További biztosítások

Legutóbbi blogbejegyzések

Babaváró hitel: mire számíthatunk, ha nem jön a baba?

A Babaváró hitel az egyik legnépszerűbb támogatási forma szabad felhasználhatósága miatt. Ahhoz azonban, hogy a támogatás kamatmentes legyen, gyermekünknek kell születni. De mi történik, ha nem teljesítjük ezt a feltételt? És milyen következménnyel számoljunk, ha nem jön a baba? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Ezeket a dokumentumokat szerezd be az otthonfelújítási támogatáshoz

Újra lesz otthonfelújítási támogatás. A támogatás része egy kamatmentes hitel is, ennek az igényléséhez pedig, mint minden hiteligénylésnek, feltétele, hogy az igénylő benyújtsa a szükséges dokumentumokat. Szakértőink utánajártak, hogy milyen dokumentumokra kehet szükség, hogy gördülékenyen menjen az igénylés. Mutatjuk, hogy mik is ezek.

Tovább olvasom
Melyik állampapírral érhetjük el jelenleg a legmagasabb hozamot?

Az állampapírok az elmúlt év sláger befektetései voltak, idénre azonban már mérséklődtek az elérhető hozamok. Utánajártunk, hogy idén melyik állampapírral érhetjük el a legmagasabb hozamot, és azt is megmutatjuk, hogy mit gondolnak erről a befektetési formáról a befektetők és a szakértők.

Tovább olvasom
Így válaszd ki vállalkozóként a megfelelő lakossági hitelt

Vállalkozóként is igényelhető lakossági hitel. Ennek két oka lehet: egy lakossági hitel felhasználható a vállalkozás fejlesztéséhez vagy működéséhez, és egy vállalkozónak is szüksége lehet lakossági hitelre. De mennyire okoz nehézséget a jövedelem igazolása vállalkozóként? A lakossági hitelfelvétel vállalkozóként nehezebb lesz? Utánajártunk.

Tovább olvasom

Partnereink

Aegon
Allianz
Chubb
Colonnade
Generali
Genertel
Groupama
K&H
Köbe
Mapfre
Mondial
Posta biztosító
Signal
Union
Uniqua
Waberers

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával