Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) – Részletek és tudnivalók

A Magyar Állampapír Plusz

A Magyar Állampapír Plusz 5 éves futamidővel kibocsátásra kerülő, dematerializált, sávos, fix kamatozású állampapír befektetés, aminek az alapcímlete 1 forint.

A kamat kifizetése az első évben félévente, utána évente történik.

A kamat kifizetése a pénzben kifejezett kamat összegével megegyező névértékű, azonos sorozatba tartozó Magyar Állampapír Pluszban kerül jóváírásra a MÁP Plusz tulajdonosának értékpapírszámlájára.

A Magyar Állampapír Plusz hozama adómentes.

Amit fontos tudni róla

A MÁP Plusz egy olyan megtakarítási lehetőség, amelyet a magyar állam kínál a lakosságnak, stabil és előre kiszámítható hozamokkal.

A MÁP+ egy népszerű befektetési forma, amely magas kamatokat kínál a befektetőknek.

A Magyar Állampapír Plusz visszaváltásának lehetősége biztosítja a befektetők számára, hogy rugalmasan kezelhessék befektetéseiket.

A Magyar Állampapír Plusz kamata vonzó lehetőséget nyújt a befektetőknek hosszú távú megtakarításaikhoz.

A MÁP Plusz visszaváltásának lehetősége lehetővé teszi a befektetők számára, hogy korábban hozzájussanak befektetett tőkéjükhöz.

Fontos tudni, hogy a Magyar Állampapír Plusz is kockázatos befektetés, melyekkel a befektetőknek tisztában kell lenniük.

A Magyar Állampapír Plusz eladása lehetővé teszi a befektetőknek, hogy likvidálják befektetéseiket, ha szükségük van rá.

A MÁP Plusz eladása rugalmas lehetőséget biztosít a befektetőknek a befektetett összeg felhasználására.

A Magyar Állampapír Plusz kamatozása stabil és versenyképes hozamot kínál a befektetőknek.

A MÁP Plusz kamatadója a befektetők számára fontos tényező lehet a hozamok értékelésekor.

A MÁP Plusz lejárat előtti visszaváltása lehetőséget nyújt a befektetőknek, hogy rugalmasan kezeljék befektetéseiket.

Kérj ajánlatot!

Segítünk kiválasztani a legjobb ajánlatot a részedre!

A Grantis Hungary Zrt. munkatársa hamarosan felveszi veled a kapcsolatot

 • Igények felmérése után kiválasztjuk a legmegfelelőbb terméket
 • Személyre szabott ajánlatot készítünk a részedre
 • Teljes ügyintézést és papírmunkát átvállaljuk a szerződéskötés előkészítéséhez


Promóció

A szakértők szerint vannak még fontos tudnivalók

A Magyar Állampapír Plusz veszélyei közé tartozik a piaci kockázat, amely akkor jelentkezik, ha a jegybanki alapkamatok hirtelen emelkednek, vagy a befektetők bizalmatlansága növekszik a gazdasági kilátásokkal kapcsolatban.

A Magyar Állampapír Plusz eladásának fontos szempontja lehet az aktuális piaci helyzet, valamint a befektető saját pénzügyi célokkal és kockázatvállalási hajlandósággal kapcsolatos döntése.

A Magyar Állampapír Plusz vásárlása előtt érdemes alaposan megfontolni a befektetés hosszú távú céljait és a potenciális hozamot, valamint figyelembe kell venni a kockázatokat és az adózási szabályokat.

A MÁP Plusz vásárlása a befektetők számára lehetőséget kínál arra, hogy hosszú távú megtakarításokat hozzanak létre stabil hozamok mellett, amelyek támogatják a pénzügyi biztonságot.

A Magyar Állampapír Plusz hozama a befektetés időtartamára és a kamatok alakulására épül, és befolyásolhatja azt, hogy mennyi jövedelmet generál a befektető számára.

A Magyar Állampapír Plusz adózási szempontból is fontos, hiszen az elérhető hozamot az adók és illetékek mértéke is csökkentheti.

A MÁP Plusz kamatozása alapvetően meghatározza a befektetés várható hozamát és hosszú távú megtérülését, így kiemelkedő jelentőséggel bír a befektetők számára.

A Magyar Állampapír Plusz inflációval szembeni érzékenysége azt jelenti, hogy a befektetőknek figyelembe kell venniük az inflációs hatásokat annak érdekében, hogy a vásárlóerőt megőrizzék.

A Magyar Állampapír Plusz kamatadója befolyásolja a befektetési hozamokat, ezért fontos szempont lehet a befektetők számára a pénzügyi tervezés során.

A MÁP Plusz inflációval szembeni ellenálló képessége jelentős előnyt jelenthet a befektetők számára a hosszú távú pénzügyi stabilitás, és a vásárlóerő megőrzése szempontjából.

A MÁP Plusz állampapír az állam által kibocsátott hosszú távú befektetési lehetőség, amely biztosítja a befektetők számára a stabilitást, és a hosszú távú hozamokat a pénzügyi célok eléréséhez.

A befektetés és az infláció kapcsolata

A befektetés és az infláció között szoros kapcsolat áll fenn, mivel az infláció hatással van a befektetések reálhozamaira.

Az infláció befolyásolja a befektetési hozamokat, mivel csökkenti a pénz értékét, így a befektetések reálhozama is csökkenhet.

A befektetőknek figyelembe kell venniük az inflációt, amikor meghatározzák a befektetési céljaikat és stratégiáikat.

Magas inflációs környezetben a befektetési hozamoknak nagyobbnak kell lenniük annál, hogy képesek legyenek meghaladni az inflációt, és növelni a vagyonukat.

Az infláció hatása eltérő lehet különböző típusú befektetéseknél, például részvényeknél, kötvényeknél vagy ingatlanoknál.

A befektetők gyakran olyan eszközöket keresnek, amelyek képesek megvédeni vagy növelni a vagyonukat az inflációs kockázatokkal szemben.

Az infláció figyelembevétele fontos a befektetési döntések meghozatalakor, hogy azok összhangban legyenek a hosszú távú pénzügyi célokkal.

Az infláció alakulása befolyásolhatja a befektetési stratégiák diverzifikálását, mivel bizonyos eszközök jobban teljesíthetnek inflációs környezetben.

Az inflációs várakozásoknak is jelentős szerepe van a befektetési döntésekben, mivel azok befolyásolhatják a piaci hozamokat.

Az infláció és a befektetési hozamok közötti kapcsolatot az ismertető számadatok, például a reálkamat mutatja meg.

A befektetőknek figyelembe kell venniük az infláció hatását a jövedelmükre is, mivel az infláció csökkentheti a vásárlóerőt és a megtakarítások értékét.

Az inflációval kapcsolatos adatok és jelentések fontosak a befektetők számára a döntéshozatal során, mivel ezek segíthetnek megérteni az aktuális piaci környezetet és trendeket.

Az infláció kockázatokat hordoz a befektetések szempontjából, különösen akkor, ha a befektetés nem képes megfelelően meghaladni az inflációt.

A befektetők gyakran keresnek olyan befektetési lehetőségeket, amelyek képesek az inflációhoz igazodó hozamokat biztosítani, vagy azt meghaladni.

Az infláció és a befektetések közötti kapcsolatot különböző gazdasági tényezők is befolyásolhatják, például a kereslet-kínálat vagy a monetáris politika.

Az infláció megértése és figyelembevétele elengedhetetlen a sikeres befektetési portfólió összeállításához és fenntartásához.

Az inflációra való reagálás a befektetők részéről változó lehet a befektetési célok, a piaci környezet és az egyéni kockázatvállalási hajlandóság függvényében.

Az inflációval szembeni védelem szempontjából a befektetők gyakran fordulnak olyan eszközök felé, amelyek képesek inflációtól függetlenül jövedelmet biztosítani.

Az inflációval kapcsolatos kockázatokat és lehetőségeket érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a befektetési döntések során, hogy azok összhangban legyenek a pénzügyi célokkal, és a piaci változásokkal.

12 gondolat az állampapír befektetésről és az infláció negatív hatásáról

Az állampapír befektetés negatív hatásai közé tartozik, hogy az infláció növekedése csökkenti a befektetés reálértékét.

Az infláció mértékének meghaladása esetén az állampapírok által nyújtott hozamok nem biztosítják a vásárlóerő megőrzését, ami veszteséget jelent a befektetők számára.

Az állampapírok által nyújtott fix hozamok nem képesek rugalmasan alkalmazkodni az inflációs környezet változásaihoz, ami hosszú távon negatívan érinti a befektetők megtakarításait.

Az infláció hatására az állampapírok nominális kamatai lecsökkenhetnek a reálhozamok csökkenése miatt, ami befolyásolhatja a befektetési jövedelmezőségét.

Az állampapírokban való befektetés hosszú távú veszteséghez vezethet, ha az infláció meghaladja a várakozásokat, és így a befektetés reálhozama negatívvá válik.

Az állampapírok nominális hozamai csökkenni fognak, ha az infláció növekszik, ami csökkenti a befektetők vásárlóerejét és megtakarításait.

Az infláció hatására az állampapírok által nyújtott hozamok reálértéke csökken, így a befektetők valós jövedelme is csökken a befektetés időtartama alatt.

Az állampapírok nominális hozamai nem biztosítanak megfelelő kompenzációt az inflációs kockázatokért, így a befektetők vásárlóereje idővel csökkenhet.

Az infláció növekedése miatt az állampapírokban való befektetés nominális hozama nem biztosít megfelelő védelmet a vagyon értékvesztése ellen.

Az infláció hatására az állampapírokban való befektetés vásárlóereje csökkenhet, ami veszteségekhez vezethet.

Az állampapírokban való befektetés inflációval kapcsolatos kockázatai miatt a befektetőknek figyelembe kell venniük az alternatív befektetési lehetőségeket is.

Az állampapírok hozama nem minden esetben képes megfelelően ellensúlyozni az infláció negatív hatásait, ami a befektetés értékvesztéséhez vezethet.

Magyar Állampapír Plusz vásárlás

Miért fektessünk be középtávra? És miért állampapírba?

Középtávú befektetési stratégiák kialakítása, és az állampapírba való befektetés fontossága számos előnnyel járhat.

Mutajutk, miért:

 • Stabilitás és biztonság: Az állampapírok stabil befektetési eszközök, amelyek kiszámítható hozamot biztosítanak. Ez különösen fontos lehet középtávú befektetések esetén, mivel a befektetőknek lehetőségük van megbízható és biztonságos megtakarításokat felhalmozni.
 • Kockázatcsökkentés: Az állampapírokban való befektetés segíthet csökkenteni a portfólió kockázatát a középtávon. Mivel az állam által kibocsátott állampapírokra jellemző alacsony kockázat, ezek ideális eszközök lehetnek a portfólió diverzifikálásához, és a kockázatok szétosztásához.
 • Folyamatos likviditás: Az állampapírok könnyen hozzáférhetők és likvidek, ami azt jelenti, hogy könnyen eladhatók vagy átruházhatók más befektetési eszközökre, amennyiben szükség van rájuk a középtávú cél elérése érdekében.
 • Állami garancia és adózás: Az állampapírok állami garanciával rendelkeznek, ami tovább növeli a befektetők bizalmát.
 • Hosszú távú gazdasági stabilitás: A középtávú befektetésnél az állampapírok hozama és stabilitása hozzájárulhat a hosszú távú pénzügyi biztonsághoz, és gazdasági stabilitáshoz. Ez különösen fontos lehet olyan befektetők számára, akik hosszabb távú pénzügyi célokat szeretnének elérni.
 • Infláció elleni védelem: Bár az állampapírok hozama többnyire nem képes megfelelően kompenzálni az infláció hatásait, az állam által garantált hozamok segíthetnek abban, hogy a befektetők vagyonának vásárlóereje legalább részben megőrizze értékét.

Ezek az előnyök segíthetnek megérteni, miért érdemes középtávra befektetni, és miért lehet az állampapír a befektetők számára vonzó lehetőség ebben az időtávban.

Azonban minden befektetési döntést alaposan meg kell fontolni a saját pénzügyi helyzet és célkitűzések alapján.

Mennyire fontos az, hogy egy befektetés nyeresége után nem kell adót fizetni?

Az adómentesség fontossága a befektetések szempontjából változhat a befektető egyéni helyzetétől és céljaitól függően.

Mutatjuk, miért:

 • Hosszú távú megtakarítások: Az adómentesség különösen fontos lehet hosszú távú megtakarítási célok esetén, mivel lehetővé teszi a befektetett tőke kamatos kamattal történő növelését adómentesen.
 • Portfólió diverzifikáció: Az adómentes befektetések lehetőséget nyújthatnak a portfólió diverzifikációjára, és az adózási kockázatok szétosztására, ami hozzájárulhat a portfólió hosszú távú stabilitásához és teljesítményéhez.
 • Költséghatékonyság: Az adómentesség segíthet minimalizálni a befektetésekhez kapcsolódó adózási költségeket, ami növelheti a nettó befektetési hozamot, és hozzájárulhat a hosszú távú megtakarítási célok eléréséhez.
 • Adózási rugalmasság: Az adómentesség lehetőséget ad a befektetőknek arra, hogy rugalmasabban kezeljék az adózási helyzetüket, például azáltal, hogy elkerülik az adóköteles tranzakciók hatásait a portfólió menedzselése során.
 • Pénzügyi tervezés: Az adómentes hozamok segíthetnek előre tervezni és hatékonyan kezelni a pénzügyeket, mivel a befektetők nem kell aggódniuk az adók miatt.
 • Átláthatóság és egyszerűség: Az adómentesség egyszerűsítheti és átláthatóbbá teheti a befektetési stratégiákat, mivel a befektetőknek kevesebb adózási tényezőt kell figyelembe venniük a döntéshozatal során.

Mindez azt mutatja, hogy az adómentesség fontos tényező lehet a befektetési döntések meghozatalakor, különösen hosszú távú megtakarítási célok esetén.

Azonban minden befektetési stratégia és döntés egyénileg alakul, és figyelembe kell venni a befektető egyéni pénzügyi helyzetét, céljait és preferenciáit.

Miért fektessünk be egyáltalán? Mi egy befektetés célja?

Azáltal, hogy befektetünk, lehetőséget teremtünk arra, hogy a rendelkezésünkre álló pénzügyi eszközöket olyan módon használjuk fel, hogy azok növekedjenek vagy jövedelmet termeljenek a jövőben.

A befektetés célja számos tényezőn múlik, de általánosságban elmondható, hogy a befektetésnek az alábbi célok egyike lehet:

 • Vagyonnövelés: A leggyakoribb cél a befektetők számára, hogy megnöveljék a rendelkezésre álló pénzügyi eszközök értékét azáltal, hogy azokat olyan eszközökbe fektetik, amelyek hozamot vagy tőkegyarapodást eredményeznek.
 • Jövedelemtermelés: A befektetések lehetőséget kínálnak arra, hogy rendszeres jövedelmet generáljunk, például osztalék formájában részvényekből, kamat formájában kötvényekből, vagy bérleti díjak formájában ingatlanból.
 • Pénzügyi célok elérése: A befektetések segíthetnek abban, hogy elérjük pénzügyi céljainkat, például nyugdíj előtakarékosság, lakásvásárlás, gyerekek oktatása vagy egyéb nagy kiadások finanszírozása céljából.
 • Kockázatkezelés: A befektetés lehetőséget ad arra, hogy diverzifikáljuk a portfóliónkat, csökkentve ezzel a kockázatot, és növelve a hosszú távú stabilitást.
 • Infláció elleni védelem: A megfelelően kiválasztott befektetések segíthetnek abban, hogy megőrizzük a vagyonunk vásárlóerejét az infláció hatásával szemben.
 • Hosszú távú pénzügyi biztonság: A befektetések lehetőséget nyújtanak arra, hogy hosszú távú pénzügyi biztonságot teremtsünk magunknak és családunknak, biztosítva a jövőbeli szükségleteinket és kívánságainkat.

Ez csak néhány példa a befektetések céljaira. Fontos megérteni, hogy minden befektetési döntésnek az egyéni pénzügyi helyzetre és célkitűzésekre kell épülnie, és mindig ajánlott alaposan át kell gondolni és megtervezni a befektetéseket a kockázatok és a hozamok egyensúlyának fenntartása érdekében.

Vegyünk állampapírt a családunkért és önmagunkért

Képzeljük el, hogy egy fantasztikus eszköz áll rendelkezésünkre, amely nem csupán a jelenünket szolgálja, de egyúttal biztosítja a jövő generációinak jólétét is.

Az állampapír ilyen eszköz, amely befektetésünkön keresztül örökségként szolgálhat a családunk számára, biztosítva a pénzügyi stabilitást és az anyagi biztonságot.

Minden vásárlás egy pillér, amely alapjaiban erősíti a családi örökséget, és hosszú távon kincset jelenthet a jövő generációi számára.

Az állampapír vásárlása nem csupán egy pénzügyi tranzakció, hanem egy érték, amely emléket hagy és lehetőséget teremt a folytonos fejlődésre, és örökségünk megőrzésére.

Ez a befektetés nem csupán rólunk szól, hanem arról is, hogy értékeinket és gondoskodásunkat továbbörökítsük szeretteinknek és utódainknak.

Az állampapír egyfajta kötelék, ami összeköti múltunkat, jelenünket és jövőnket egy közös, biztonságos és jól megérdemelt anyagi alappal.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) – Részletek és tudnivalók - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) – Részletek és tudnivalók - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) – Részletek és tudnivalók - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) – Részletek és tudnivalók - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A MÁP Plusz egy 5 éves futamidővel kibocsátott, dematerializált, sávos, fix kamatozású lakossági állampapír. A befektetés kockázatmentes és kamatadó-mentes hozamot biztosít.

A kamat mértéke sávosan emelkedik a futamidő alatt. A lejáratkor elérhető maximális hozam a kibocsátáskor lesz meghatározva.

A MÁP Pluszt a Magyar Államkincstár, a bankok, és a befektetési szolgáltatók értékesítik. A vásárláshoz értékpapírszámlára van szükség.

A minimális befektetési összeg 10 ezer forint.

A MÁP Plusz a vásárlást követő 5 év múlva jár le. A lejáratkor a befektető a névértéket és a felhalmozódott kamatokat kapja meg.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Repülőgép késés? Az Erste automatikusan kompenzációt fizet!

Nyaralás közben nincs bosszantóbb, mint amikor késik a repülőnk. Főszezonban pedig hangos a sajtó a több órás vagy még hosszabb késésektől. Egy előrelátó utazó biztosítással próbál védekezni a kellemetlenség negatív hatásai ellen. Az Erste most egy nem mindennapi lehetőséget kínál: automatikusan kompenzációt fizet. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom
Mikor érdemes bankszámlát nyitni a gyermekednek?

Gyermekünk pénzügyi tudatosságra nevelése ma egyre fontosabbá válik, hiszen a pénz kezelésének képessége az élet egyik alapvető készsége. Sokan azonban tanácstalanok abban, hogy mikor érdemes elindítani a gyereket ezen az úton. Mikor nyissunk bankszámlát a gyermekünknek? Mutatjuk, hogy miért, mikor és hogyan érdemes belevágni ebbe a kalandba!

Tovább olvasom
Fiatalok pénzügyi helyzete: Óriási különbségek a huszonévesek megtakarításaiban

A fiatalok nagy részének megtakarítása sincs, és csak igazán kevesen rendelkeznek akkora megtakarítással, hogy egy évnél tovább is meg tudjanak élni bevétel nélkül. Miből adódnak ezek a különbségek? Mit tegyen egy fiatal, hogy legyen megtakarítása? És persze miért fontos ez? Szakértőnk ír a helyzetről, és arról is, hogy egy fiatal hogyan növelheti a megtakarításai értékét.

Tovább olvasom
Mennyibe fog kerülni a biztosítás az e-rollerekre?

Az e-rollerek népszerűsége robbanásszerűen nőtt az elmúlt években, különösen a városi közlekedésben. Azonban az e-rollerek használata nem csak kényelmet, hanem kockázatokat is jelent, így a felelősségbiztosítás bevezetése egyre inkább előtérbe kerül. De mennyibe is fog kerülni ez a biztosítás, és miért van rá szükség? Utánajártunk, hogy mi várható az e-rollerek felelősségbiztosításának piacán.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával