Unicredit lakáshitel 2024 – Kalkulátor és feltételek

Unicredit

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

Értékbecslési díj és közjegyzői okirat díjának visszatérítésével

THM 7,29% - 8,26% Kamat: 6,95% - 7,81%
Futamidő 120 - 360 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 80.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Unicredit

Stabil Kamat hitel lakáscélra

Többféle kamatkedvezménnyel elérhető

THM 7,29% - 8,59% Kamat: 6,92% - 7,81%
Futamidő 72 - 240 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 60.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
ÉrdekelÉrdekel

- promóció -

Az UniCredit Bank a XXI. századi banki innovációt kínálja ügyfeleinek, olyan szolgáltatásokat, melyek más pénzintézeteknél még tervben sincsenek. Ilyen a mobilalkalmazási szolgáltatás, az online bankszámlanyitás, az UnCredit applikáció, az okos megoldások, az okostelefonon, neten keresztül intézhető ügyek, a netbank, az ügyfelek ösztönzésére szolgáló szolgáltatások és az őket támogató tevékenységek. Ilyen például az UniCredit egyik legnagyobb előnye, az Azonnali Fizetési Rendszer (AFR), vagyis az azonnali utalás, mely öt másodperc alatt megjelenik a kedvezményezett számlaszámán. A kényelemmel és a fejlődéssel az UniCredit Bank hozzájárul, hogy könnyebben és gyorsabban, okosabban megvalósuljanak az ingatlannal kapcsolatos céljaitok, és egyszerűbb legyen a hiteligénylés folyamata, melytől sokan megijednek elsőre és meghátrálnak, pedig nem olyan bonyolult, mint amilyennek tűnik. Ha szakértő segítséget kértek és ti is nyitottak vagytok az utánajárásnak, akkor hamar meglesz a bizalom, mely elengedhetetlen egy pénzintézet és az ügyfél között.

Összegyűjtöttük, hogy mik az információk és szükséges lépések, melyeket meg kell tennetek, hogy biztonságban, valóban a jó döntést meghozva kössétek meg az UniCredit lakáshitelt. Az UniCredit az egyik legnagyobb magyar bank, mely komoly nemzetközi háttérrel bír, és olasz tulajdonosa van.

Hitel? Az meg mi?

A hitel során a hitelező követlenül pénzt ad az adós számára, aki a határidőket és a szerződés egyéb feltételeit tartva visszafizeti a tartozását a pénzintézet felé a meghatározott kamatokkal, a tőkével és az egyéb díjakkal együtt. A hitel igényelhető szabad felhasználásra és lakáscélra is.

Mi az a lakáshitel?

A lakáshitel az a kölcsön, amit a bank nyújt az ügyfélnek annak érdekében, hogy megvalósíthassa ingatlannal kapcsolatos céljait. Az UniCredit lakáshitel is ingatlan fedezethez kötött és csak és kizárólag lakáscélra fordítható, melyből otthonteremtési, felújítással összefüggő célokat valósíthatunk meg.

Mi az a szabad felhasználású jelzáloghitel?

Az Unicredit Bank szabad felhasználású jelzáloghitele egy szabadon felhasználható kölcsön, melynek biztosítéka egy ingatlan. Az ingatlan, mint fedezet van jelen a hitelben, annak ellenére, hogy a kért kölcsönt nem az ingatlannal kapcsolatos célok megvalósítására használta fel az ügyfél, hanem szabadon döntött annak felhasználásról. Az ingatlanra a bank bejegyezteti a jelzálogot. Ezeknek a hiteleknek a kamata mindig alacsonyabb, mint a személyi kölcsönöké. A szabad felhasználású jelzáloghitel esetén az értékbecslői díjat, a közjegyzői költségeket, a zálogjog bejegyzéssel kapcsolatos költségeket ugyanúgy fizetnünk kell, mint a lakáshitel esetén, szóval az induló díjak itt is magasak lehetnek.

Fedezetként csak Magyarországon található, önállóan is forgalomképes és magánszemély tulajdonában álló ingatlant fogad el a bank, hitelként maximum hármat. Az UniCredit Bank maximum az ingatlan értékének 80%-át ítéli meg hitelként, tehát 20% önerőre van szükség, de ha fel tudtok ajánlani pótfedezetet, tehát bevonjátok akár a szülők, akár a nagyszülők ingatlanát is a hitelbe (ehhez persze az ő engedélyük is szükséges) akkor akár önrész nélkül is kaphattok hitelt.

A fedezet belterületi vagy külterületi családi ház, lakás, hétvégi ház, nyaraló vagy üdülő lehet, melynek forgalmi értéke eléri az ötmillió forintot. Fedezet lehet építési telek, is, melynek értéke minimum 2,5 millió forint. Fedezeti ingatlannak vályogházat, tanyát, készházat, könnyűszerkezetes lakóházat is, sőt irodát és nem műemléki kastélyt is, de minden esetben számít az ingatlan építési éve. Másodlagos fedezet csak belterületen található, magyarországi, önálló helyrajzi számmal rendelkező garázs vagy tároló lehet, mely lakóingatlanokhoz kapcsolódik.

Az ügyintézéshez szükséged lesz tulajdoni lapra, térképmásolatra, alaprajza, osztatlan közös tulajdon esetén megosztási szerződésre és vázrajzra, ha társasházban vásárolsz ingatlant akkor pedig alapító okiratra is.

Mi az a személyi kölcsön?

A személyi kölcsön a hitel azon formája, amelyhez könnyen hozzájuthatunk, igénylése egyszerű, azonban feltételei nem olyan kedvezőek, mint egy lakáshitelnek, például magasabb lehet a kamat. A személyi kölcsön igényléséhez nem kell ingatlanfedezetet biztosítani, elég a jövedelem igazolása. A személyi kölcsön a hiteligénylés leggyorsabb formája, így juthatunk leghamarabb a kívánt pénzösszeghez.

Fontos! Az UniCredit Bank számára kiemelten fontos a biztonság, az ügyfél és a saját védelme, ezért nagy hangsúlyt fektet a felesleges pénzköltés elleni harcba. Fokozottan óv mindenkit a túlzott eladósódától, ezért a hitelbírálatra is nagyon odafigyelnek, vizsgálják azt, hoyg az ügyfél valóban képes lesz-e fizetni a hitelt a teljes futamidő alatt, és óvva int mindenkit a gyors, meggondolatlan választástól. A hitelfelvétel során is a felelősségteljes, tudatos döntést szorgalmazza. A hitelfelvétel során alaposan járjatok utána a lehetőségeknek és akkor döntsetek, amikor már biztosak vagytok benne, hogy megtaláltátok a legmegfelelőbb konstrukciót.

Mi az a THM?

Minden hitellel kapcsolatos reklámban, tájékoztatóban elhangzik a THM kifejezés, de mit is jelent ez? A THM, Vagyis a teljes hiteldíj mutató azt az összeget jelenti, melyet az adósnak a tőke összegén kívül fizetnie kell. Amikor az UniCredit lakáshitel kalkulátort használjátok, a THM értékét is figyeljétek, sőt talán ez a legfontosabb szám, amit nézni kell a hitelfelvétel előtt, ugyanis a THM megmutatja, hogy mekkora lesz a teljes összeg, amit visszafizetünk majd a hitel végén, beleszámítva a kamatokat és a tőkét is. A THM megismerése abban is segít, hogy ne érjen meglepetés benneteket, hanem már az elején lássátok, mennyi lesz a hitel végösszege.

Milyen célokra kérhető az UniCredit lakáshitel?

A piaci lakáshitelek az UniCredit lakáshitel esetében is igényelhetők új, vagy használt lakás vásárlásához, új lakás építéséhez, felújításhoz, korszerűsítéshez és bővítéshez egyaránt. A lakáshitelek legnagyobb előnye a szabadon felhasználható kölcsönökkel szemben, hogy az igénylés feltételei egyszerűbbek, könnyebben teljesíthetők, a kamatai alacsonyabbak, így a törlesztőrészlet is kedvezőbb.

Az UniCredit lakáshitel típusai

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel az UniCreditnél

A fogyasztóbarát minősítés feltételei szigorúak és a fogyasztó érdekeit védik, így ha ezekkel a feltételekkel igényelsz hitelt, látni fogod már az előzetes kalkulációknál, hogy a kikötések meglehetősen hasonlóak a többi pénzintézetéhez. Ez nem véletlen, sőt ezeket a feltételeket azért szabta meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy megversenyeztesse a bankokat és igazságosabbá tegye az ajánlatokat, ne legyenek olyan jelentős különbségek a feltételekben. A minősítés elnyeréséhez komoly előírásoknak kell megfelelnie az UniCreditnek is, azok betartását folyamatosan figyeli az MNB. Ezeknél a hitelkonstrukcióknál mindig szükség van önerőre, melynek mértékét számos tényező befolyásolja, mint a kiválasztott ingatlan értéke, a felvenni kívánt összeg, az ingatlan állapota, elhelyezkedése, értékesíthetősége.

UniCredit szabad felhasználású jelzáloghitel

A szabad felhasználású hitelnél nem kell ingatlan célra fordítani a felvett összeget, sőt nem is kell a bank orrára kötni, hogy milyen céllal igénylitek a kölcsönt, azonban így a feltételei is szigorúbbak, de az ingatlanfedezet biztosítása elengedhetetlen az UniCredit szabad felhasználású jelzáloghitelnél is. Tehát a meglévő lakásunk, ingatlanunk jelzálog alá vonásáért cserébe a bank szabadon felhasználható kölcsönt nyújt. A jelzálog tehát a biztosíték a bank számára, hogy visszafizetitek a hitelt. Ebben az esetben ugyanúgy fizetni kell az induló díjakat, mint az értékbecslés, a közjegyzői díj, ingatlan-nyilvántartásba-vétel. Az induló díjakra egyébként ugyanúgy kaphatunk kedvezményeket, vagy visszatérítést. Ha ezek a költségek túl magasra rúgnak, érdemes mérlegelni, hogy inkább UniCredit személyi kölcsönnel járunk-e jobban. A szabad felhasználású hitelek felvétele nem annyira egységes, mint a minősített fogyasztóbarát kölcsönöké, így a hitelbírálati és felvételi idő is hosszabb lehet.

Felmerülhet továbbá a lakásbiztosítás megkötése is, hogy az ingatlant ért váratlan helyzetek, károk megtérítése ne jelentkezzen plusz költségként, hanem a biztosító térítse meg azokat.

Stabil kamat hitel

Ezt a konstrukciót igényelheted lakáscélra és szabad felhasználásra is. Ez a piaci kamatot kínáló hitel lakáscélra 5-től 20 évig terjedő futamidővel kérhető, míg lakás céllal kapcsolatos szabad felhasználásra 5-től 10 évig (lépésköz 12 hónap) terjedő futamidővel kérhetők.. A stabil kamat hitel egyik sajátossága, hogy a kamat nem feltételen alacsonyabb, a futamidő hosszabbodásával. Stabil kamat hitelt 1-60 millió forint között lehet igényelni lakáscélokra és itt is kérhető a 6-12 hónapos türelmi idő, míg a szabad felhasználású hitel 1 és 15 millió forint közötti összegig kérhető.

Ennél a konstrukciónál is érvényesíthetők a különböző akciók, kamatkedvezmények, ugyanazok a jóváírások vonatkoznak rá, mint a lakáscélú és a szabad felhasználásra kért hitelek.

Sőt, visszatérítés is jár, mert a bank visszautalja nektek az induló díjak egy részét, így az értékbecslői díjat visszatéríti, a közjegyzői okiratba foglalás díját pedig 50 ezer forintig visszatéríti, és 90 napon belül visszautalja neked. A térképmásolat lekérésének díját és a műszaki szemle díját pedig elengedi.

UniCredit lakáshitel kalkulátor

Hitelkiváltás az UniCredittel

Előfordulhat, hogy korábban igényeltetek egy hitelt, amelynek feltételei akkor megfelelőek voltak, netán nem volt más választásotok, de most látjátok, hogy az UniCreditnél jobb feltételekkel jutnátok lakáshitelhez. Bár a kiváltóhitel ügyintézési folyamata nem a legegyszerűbb, azonban, ha úgy számoltátok, hogy megéri, akkor vágjatok bele, mert hosszútávon sokat megspórolhattok a hitelkiváltással. Azt is vegyétek figyelembe, hogy a korábbi hitel visszafizetésének is van díja, illetve az új hitel felvételének is, szóval mindenképpen tájékozódjatok a részletekről. A végtörlesztés díja általában a tőketartozás 1%-a, de ha a hitelfelvételhez képest 3-5 éven belül végtörlesztitek a kölcsönt, akkor az induló díjkedvezményeket is vissza kell fizetni. A hitelkiváltó hitelt akkor éri meg igényelni, ha 1. alacsonyabb törlesztőrészletünk lesz ugyanolyan futamidővel, mint a korábbi hitelnél volt, vagy 2. hogy a futamidő hossza csökken, de a havi törlesztőrészlet mértéke nem változik. Mindkét esetben sok-sok pénzt spórolhattok meg, úgyhogy vegyétek számításba az UniCredit kiváltó hitelt, ha van már kölcsönötök. A hitelbírálaton a kiváltó hitel igénylésekor is át kell esni, tehát ugyanúgy nem szerepelhettek a negatív adósok listáján, szükséges a megfelelő jövedelem, munkahely, és a fedezet is, de ha ezek nem lennének rendben, az eredeti hitelt sem kaptátok volna meg. A hitelkiváltó hitel összege nem lehet nagyobb, mint a fennálló hiteled jelenlegi mértéke, hiszen a hitelkiváltó hitel azt a célt szolgálja, hogy jobb konstrukciókkal juss új hitelhez, de ettől még nem igényelhetsz több pénzt, amit esetleg szabadon felköltenél, tehát szabad felhasználású „része” nem marad a hitelkiváltó hitelnek. Arra is figyelj, hogy mivel az összeg ugyanannyi lehet csak, mint a jelenlegi tőketartozás, így a plusz költségeket sem fedezheted az új hitelből. Plusz költségek alatt azt értjük, hogy az előző hitel visszafizetésének, vagyis a végtörlesztésnek lesznek bizony költségei, melyekről a hatályos hirdetmények között tájékozódj, mielőtt belevágsz. Egyébként általában a fennálló tőketartozás egy százaléka a végtörlesztési díj, melyet pluszban ki kell fizetned a banknak a tőketartozás mellett. Sőt, ha a hitelfelvételhez képest öt éven belül fizeted vissza a hitelt, akkor az induló díjkedvezményeket, kamatkedvezményeket, az akkori akció keretében elengedett díjakat is vissza kell fizetned. Az új hitel felvételének is lesznek költségei és díjai, ugyanúgy lezajlik az értékbecslés, a közjegyzői folyamat, a földhivatali bejegyzések, stb.

Ha az előtörlesztést választod, annak is van díja, ez is az aktuális hirdetményben olvasható, hogy éppen mekkora az az összeg, de vannak pénzintézetek, ahol nem számolnak fel díjat az előtörlesztésre, ha lakásmegtakarítási számláról jutottál hozzá a pénzhez. Az előtörlesztés díja általában a befizetni kívánt összeg 1,5%-a, ha pedig nem a kamatfordulót választod az előtörlesztés időpontjához, akkor 2%, és akkor is ennyi, ha fix kamatozású a hiteled.

Mekkora önerőre van szükség az UniCredit Lakáshitelhez?

Az önerő mértékét olyan tényezők is befolyásolják, hogy hol található az ingatlan, melyik városban, vagy településen, sőt még a főváros egyes kerületei is számítanak. A bank számára fontos ugyanis a lakás eladhatósága is, hiszen, ha nem fizeti az ügyfél a hitelt, akkor a végrehajtás során értékesítenie kell az ingatlant a banknak, hogy visszajusson a kölcsön adott pénzéhez. Tehát ha egy kisebb, kevésbé népszerű, ritkábban lakott településen található ingatlanra nehezebben, szigorúbb feltételekkel és magasabb önerővel ad hitelt a bank, hiszen fontos, hogy forgalomképes legyen az ingatlan, amelyre kölcsönt biztosít. Benne van a pakliban, hogy a bank elutasítja a hitelkérelmet, mert úgy ítéli meg, hogy az ingatlan eladhatatlan lenne számára. Mivel az ingatlan a biztosíték a hitelben, ezért a bank nem vállal vele kockázatot, ha úgy látja, hogy nem értékesíthető a lakás, vagy ház, amelye a hitelt igénylik. Egy nagyvárosban az ingatlan értéknek akár 70, vagy 80 százalékát is megadja az UniCredit Bank hitelként, de egy kisebb településen ez az összeg lehet, hogy csak 50% és számos egyéb tényezőt is figyelembe vesznek.

Szükséges-e adóstárs bevonása az UniCredit minősített fogyasztóbarát hiteléhez?

Ez attól függ, hogy a hiteligénylő milyen önálló jövedelemmel rendelkezik és mekkora összegű hitelt szeretne felvenni, ugyanis ha a bank úgy ítéli meg, hogy a hitel kérelmezője egyedül nem lenne képes visszafizetni a hitelt, akkor a hiteligénylés feltétele lehet az adóstárs bevonása is, akinek a jövedelmét szintén ellenőrzi a bank és a bevont személyek együttes bérét veszi alapul, mint igazolt nettó jövedelem.

Mit fogad el jövedelemként az UniCredit Bank?

Először is fontos, hogy a jövedelmedet igazolni tudd, ehhez pedig az kell, hogy fix és bejelentett munkahelyed legyen, ahol ha alkalmazottként dolgozol, akkor a szerződésed határozatlan idejű kell hogy legyen, és legalább 3 hónapja munkaviszonyban kell állnod, és az is feltétel hogy már ne legyél próbaidőn. az UniCredit határozott idejű munkaviszonyt csak akkor fogad el, ha legalább 6 hónapja az adott munkahelyen dolgozol és még legalább 6 hónapig ott is fogsz. ha a következő 6 hónapban lejárna a munkaszerződésed, akkor a bank munkáltatói szándéknyilatkozatot kér.

Vállalkozóként is igényelhetsz UniCredit lakáshitelt, de így minimum huszonnégy havi vállalkozói múlt és 12 hónapos KATA, vagy egyéni vállakózói múlt szükséges. Vállalkozóként két kategóriába sorol a bank, a preferált vállalkozók körébe tartoznak az orvosok, gyógyszerészek, közjegyzők, bírósági végrehajtók, jogászok, ügyvédek, adószakértők, könyvvizsgálók, a mérnökök, az informatikusok, és a statikusok. ha ebbe a kategóriába tartozol 12 hónap vállalkozói múlt és egy lezárt üzleti év szükséges ahhoz, hogy UniCredit lakáshitelt igényelhess.

Elfogadott jövedelem továbbá a nyugdíj, beleértve a korengedményes, az öregségi és az özvegyi nyugdíjat is. Jövedelemként számítható a banknál az alkalmazotti jövedelem, az illetmény, a tiszteletdíj, az a jövedelem, amely a vállalkozásodból származik, a KATA, az egyéni vállalkozói díj, A megbízási díj, szolgálati járandóság, átmeneti bányászjáradék, rokkantsági ellátás és járadék, mindenképpen főállású anyasági ellátás, így a GYES, GYED, CSED, olimpiai bajnoki járadék és a termőföld örökjáradék is. Önálló jövedelemként nem, de kiegészítő jövedelemként elfogadja a bank a napidíjat, a cafetériát, az üzemanyag megtakarítást, a készenléti díjat, bérpótlékokat, jutalékokat, osztalékot, családi pótlékot, ingatlan kiadásából származó jövedelmet, és néhány további járadékot.

Vannak azonban olyan bevételi források, melyeket nem fogad el a bank jövedelemként, ilyen a külföldi alkalmazotti jövedelem, a külföldi nyugdíj, a mozgóbér, a teljesítménybér, túlóra pótlék, a szociális segély, a jutalom, a bónusz, egyházi személyek jövedelme, balettművészeti járadék, gyermektartás, tartásdíj, nevelőszülői díj és a költségtérítés.

Mitől függ az UniCredit lakáshitel törlesztőrészletének összege?

Ezt szintén számos tényező befolyásolja, például az, hogy milyen hosszú időre, vagyis mekkora futamidőre igényelnéd az Unicredit lakáshitelt. Minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a törlesztőrészlet ugyanakkora hitelösszeg esetén, ami ugye kedvező is lehet, mert nem okoz olyan nagy terhet havi szinten, ugyanakkor egy hosszabb elköteleződést jelent, így hosszabb távon jelent terhet. A hitelfelvételnél, illetve a kölcsönszerződés aláírása előtt legyetek nagyon körültekintőek, mérlegeljetek, ne döntsetek gyorsan, vagy hirtelen. Kérjetek több ajánlatot és használjátok az UniCredit Bank lakáshitel kalkulátort, mely nagyon nagy segítséget jelenthet a döntésben.

A törlesztőrészlet meghatározása jogszabályi előírás alapján történik, a havi fizetés bizonyos része fordítható csak a hitelre, ez attól függ, hogy milyen jövedelemhatárba esik az ügyfél és attól is, hogy mekkora az igényelt hitelösszeg. A banknak is az az érdeke, hogy olyan ügyfele legyen, aki megbízható és rendszeresen utalja a törlesztőrészletet, és nem neki kell futnia a pénze után. A havi törlesztőrészlet nem lehet magasabb, mint amit a kiadásaink elbírnak, így, ha azt érzed, hogy túl magas a kiszabott érték számodra, gondot okozna a hosszútávú fizetés, akkor ne vágj bele a hitelbe feltétlenül. Semmiképp se maxold ki a havi kifizetést sem, mert lehet, hogy hónapokig tudod fizetni a hitelt, de egy váratlan helyzet esetén veszélybe kerülhet a kifizetés, vagy a megélhetésed, és egyik sem jó helyzet. Például, ha elveszíted a munkádat, vagy hosszabb időre táppénzre kerülsz, a hitelt akkor is kell fizetni sajnos, nem lehet szüneteltetni, de a hitelfedezeti biztosítás erre nyújt segítséget. Légy körültekintő, megfontolt, és alaposan járj utána minden részletnek, kérj tanácsot és szakértő segítséget.

A bank védi az ügyfelet a túlzott eladósodástól, nem enged hitelt olyan személynek, akinél fennáll a veszélye annak, hogy nem tudja fizetni a törlesztőrészletet.

Milyen feltételekkel lehet UniCredit lakáshitelt igényelni?

Fontos az életkor, egyrészt a nagykorúság alapfeltétel, tehát csak 18. életévét betöltött személy kezdeményezhet hitelfelvételt. Elvárás a magyar állampolgárság, és az állandó lakcím megléte is. A munkáltató által kiadott jövedelemigazolás is fontos, illetve csak olyan munkahelytől érkezhet az igazolás, ahol legalább három hónapja dolgozol már, nem vagy próbaidőn sem és felmondás alatt sem. Ugyanez vonatkozik az adóstársadra is, ha többen igénylitek a hitelt. Egyikőtök sem szerepelhet a Központi Hitelinformációs Rendszerben, tehát a negatív adósok névsorában. Ezt a vizsgálatot a bank elvégzi a hitelbírálat során, és ha valamelyik feltételt nem találja megfelelőnek, elutasíthatja a hiteledet.

Mi az az UniCredit lakáshitel kalkulátor?

Ez egy olyan, ingyenesen, bárki számára használható, előzetes (nem hivatalos) hitelajánlatot adó számítás, mely megmutatja, hogy milyen feltételekkel igényelhettek Unicredit lakáshitelt. Illetve egy előzetes képet ad róla, mivel a kalkulátor ajánlata nem minősül hivatalos ajánlatnak és valószínűleg nem tartalmazza a kamatkedvezményeket, melyekre jogosultak vagytok, szóval ezt tényleg csak kiindulási alapnak tekintsétek. A kalkulátor úgy működik, hogy megadjátok az összeget, amelyet kölcsönként szeretnétek felvenni, a futamidőt, tehát az az időt, mely alatt vissza tudjátok fizetni a hitelt várhatóan és az igazolható jövedelmeteket. A kalkulátor több konstrukció ajánlatát megmutatja, sőt már pénzintézetekét is, így azt is láthatjátok, hogy miben kínál jobb feltételeket az UniCredit Bank. Az összevetés során minden tényezőt vegyetek figyelembe alaposan. A kalkulátor otthonról is könnyen használható, a nap bármely szakaszában, ingyen, korlátlanul. Használjatok bátran, akár több ajánlatot is kérhettek a futamidő, vagy hitelösszeg változtatásával, de nyilván a bevételt, vagyis a jövedelmet csak arra az összegre érdemes megadni, amennyi a valós és igazolható nettó bevételetek.

UniCredit lakáshitel kalkulátor– egy fontos jótanács!

Az UniCredit lakáshitel kalkulátorban kapott számoknál ne csak a kamatot figyeljétek, mert sokkal fontosabb értéket mutat a THM, vagyis a teljes hiteldíj mutató, mely azt jelzi, hogy mekkora az az összeg, amit vissza kell fizetnetek a kölcsön végére. A THM minden, a kölcsönnel és az igényléssel kapcsolatos díjat tartalmaz, tehát az indulódíjakat, a tőketörlesztést és a kamatot is. De ne feledjétek, hogy a kalkulátor ajánlata nem hivatalos, és nem teljeskörű a tájékoztatás, ugyanakkor nagy segítséget nyújt a kiinduláshoz.

Mennyibe kerül a hitelfelvétel?

A kiadások akkor is terhelnek minket, ha hitelt szeretnénk felvenni, ugyanis a bank nem adja ingyen a hitelt. Mondjuk a banki költségek a legalacsonyabbak, inkább a külső feleknek kell fizetni a hitelfelvétel során, de számos induló díjkedvezmény kérhető az UniCredit lakáshitel felvételénél, vagy visszatéríti nektek a bank, a szerződés megkötése után. A megvásárolni kívánt, vagy a jelzáloggal terhelt ingatlan értékbecslése elengedhetetlen, ennek pedig díja van, továbbá a helyszíni szemlét is meg kell fizetni, és a közjegyzőnek is van díja, illetve a földhivatalnál meg kell fizetni a jelzálog bejegyzés díját is. Szükség esetén lakásbiztosítást is kell kötni, melynek állandó havi, negyedéves, vagy éves díja van, aztán ott van még a tulajdoni lap, vagy térképmásolat lekérésének összege is, illetve a számlanyitás, vagy számlavezetés díjával is számolni kell. Szintén nem a bank felé, de fizetni kell az ügyvédi költségeket is, aki elkészíti az adásvételi szerződést, aztán a sikeres vásárlás után, amikor a tulajdonunkba kerül az ingatlan, az illeték megfizetése is terhel majd minket. Ezek csak azok a költségek, amelyekről előre tudhatunk, aztán persze a beköltözés fuvardíja (ha költöztetőt veszünk igénybe), a szükséges bútorok megvásárlása, a felújítás, festés, stb. is számos költséggel jár. Szóval ügyeljetek rá, hogy ne nullára pontosan számoljátok ki a költségeket, mert bármikor jöhetnek váratlan helyzetek, amelyeket nem láttatok előre.

Az UniCredit lakáshitel felvétele után az ügyfél rendszeresen, havonta utalja a bank felé a törlesztőrészletet, ennek nincsenek egyéb díjai, akár a teljes futamidő eltelhet úgy, hogy nincs is szükség semmiféle extra ügyintézésre vagy kiadásra. Azonban, ha sikerül egy nagyobb összeghez jutnotok, vagy félretennetek egy kis pénzt, akkor a spórolt összeget betörleszthetitek a hitelbe, hogy csökkenjen a tőketartozás. Az előtörlesztésnek azonban díja van, így ne pont annyi pénzt fizessetek vissza, amennyitek van, hanem járjatok utána, mekkora összeget kell fizetni az előtörlesztésért, vagy ha a teljes fennálló összeget fizetnétek, akkor a végtörlesztésért. Az előtörlesztés és a végtörlesztés díja is a visszafizetni kívánt összeg mértékétől függ és annak bizonyos része, általában egy százaléka, de ezt az aktuális hirdetményben nézzétek meg, mielőtt utalnátok, vagy járjatok utána a bankfiókban.

A várható összegek tehát, amellyel számolnotok kell az Unicredit lakáshitel felvételekor:

  • értékbecslői díj, vagyis az ingatlan piaci értékének meghatározása egy független szakértő által. Ennek díja családi ház, sorház, vagy üdülő esetén 50 800 forint, míg lakás, vagy telek esetén 44 450 forint
  • a műszaki felülvizsgálati díj 25 400 forint, ez azonban csak akkor érint, ha építési hitelt igényeltek
  • a tulajdoni lap lekérése a Takarnet rendszeréből 3000 forint, azonban ezt egy hitelfelvétel során akár háromszor is le kell kérni, annak függvényében, hogy az előző tulajnak volt-e jelzálog bejegyzése, stb
  • térképmásolati díj lekérésére is szükség lehet, melynek díja 3000 forint
  • jelzálogjog bejegyzése a földhivatalnál, melynek díja 12 600 forint
  • egyéb, utalással kapcsolatos díjakat is felszámolhat a bank, ha 5, vagy 10 éves kamatperiódusra kéritek a hitelt. Ennek a mértéke 0,5 % alatti

Vannak olyan egyéb díjak, melyek a nem általános díjak közé tartoznak, így ezekkel csak kivételes eseteben kell számolni, de jó, ha tudtok róla, hogy ezek is előfordulhatnak. Ilyen a szerződés módosítás díja, mely 30 ezer forint, aztán a 38 ezer forintot kér a bank akkor, ha menet közben egy másik ingatlanra szeretnétek áttenni a fedezetet, ez 38 ezer forint, plusz mellé jön az újonnan behozott fedezetként szolgáló ingatlan értékbecslése. Ha menet közben szükséged van a fennálló tartozásról szóló igazolásra, mert hivatalosan is szükséged van rá (például értékesíteni szeretnéd az ingatlant és a vevőiddel és az ügyvéddel belefoglaljátok az összeget az adásvételi szerződésbe) annak a díja 5000 forint. A rendelkezésre tartási díj, amit az építkezésre igényelt hiteleknél, a többlépcsős utalás miatt kell fizetni, annak mértéke 2%. És fizetni kell a késedelmi kamatot is, ha elmaradtatok a törlesztőrészlet fizetésével.

Milyen kedvezmények vehetők igénybe az UniCredit lakáshitelek mellé?

Különböző csomagjai vannak a kamatkedvezményeknek, melyeket igénybe vehetsz, ha UniCredit lakáshiteled van. Ez bizonyos összegű jövedelmekhez és bizonyos összegű költésekhez jár. Így tehát az aktív kamatkedvezmény akkor érvényesíthető, ha 200 ezer forint átutalást vállalsz és legalább 15 ezer forintot költesz a bankszámládról. A Prémium aktív kedvezményhez már 350 ezer forintnak kell érkeznie a számládra és kötnöd kell Generali Hitelfedezeti Biztosítást. Aztán van a TOP Prémium aktív kedvezmény, ahol minimum 500 ezer forint jóváírás szükséges az UniCredit számládra, szükség van a Generali hitelfedezeti biztosításra is és új vagyonbiztosítást kell kötnöd arra az ingatlanra, amely fedezetként szolgál a hiteledben. Minden biztosítást csoportos beszedés útján kell fizetned a bank felé, ez is feltétel.

A kamatkedvezmények nem járnak a teljes futamidő alatt, csak addig érvényesíthetők, amíg a feltételeknek megfelelsz. Az első két hónapban automatikusan jár, de ezután folyamatosan ellenőrzi a bank, és ha nem felelsz meg az elvárásoknak, nem teljesíted a feltételeket, akkor megvonja tőled az extra kamatkedvezményt és csak akkor kapod vissza, amikor ismét több hónapon át teljesíted az elvárásokat.

A díjvisszatérítési akció keretében a bank visszatéríti a hitelbiztosíték érték megállapításának díját, továbbá a közjegyzői eljárás díját maximum 50 ezer forintig. Visszajár a rendelkezésre tartási díj az új lakás vásárlásánál akkor, ha a finanszírozott társasházi projekt keretében veszel új ingatlant és ehhez igényled a hitelt. Ha a lakás elkészül a hitel igénylésétől számított 90 napon belül, akkor visszafizeti neked a bank a rendelkezésre tartási díjat.

Ökokedvezmény is igényelhető, ha a felújítani szeretnél és a felújítás következményeként a korszerűsítéssel a lakás energetikai besorolása megváltozik, legalább CC minősítésű lesz. Ebben az esetben 0,5 % kamatkedvezmény érvényesíthető.

UniCredit lakáshitelek türelmi idővel

A jelzálog alapú lakáscéllal igényelt hitelt türelmi idővel is kérheted, ez azt jelenti, hogy a kölcsönt az első 6-12 hónapban nem kell teljes összegben fizetned, csak egy részét. Ez kényelmes lehet, ugyanakkor veszélyes is, mert váratlanul érhet a türelmi idő lejárta után a „valódi” törlesztés, szóval ezt tényleg csak abban az esetben vedd igénybe, ha nagyon szükséges.

Mennyi ideig tart az UniCredit lakáshitel igénylése?

Az általános tapasztalat szerint és az ügymenet normális folyamata során a hitel igénylése és a pénz folyósítás között körülbelül négy hét telik el. Az előminősítés egy napig tart általában, az értékbecslés egy hét alatt lezajlik, majd a következő egy hétben a hiteligénylés jóváhagyása történik, a közjegyzői és földhivatali ügyintézés néhány nap alatt lemegy, majd jöhet a folyósítás szintén pár nap, így összesen négy hét a hitelügyintézés menete.

Mi a hiteligénylés menete?

Ha az UniCredit lakáshitel kalkulátor segítségével kiválasztottátok a nektek való konstrukciót és elindítjátok a hiteligénylés folyamatát, akkor először az előminősítést végzi el a bank. Ennek során megvizsgálja, hogy megbízható ügyfelek vagytok-e, van-e bármi olyan tényező, vagy kizáró ok, ami miatt a hitelkérelmet elutasítanák. Az előminősítés után a bank megrendeli az értékbecslést, melynek során egy független szakértő felméri az ingatlan piaci értékét, majd a végleges hitelbírálat során az UniCredit Bank elfogadja és jóváhagyja a hitel iránti kérelmet. Ezután a közjegyző és a földhivatali ügyintézés van hátra, utána pedig megtörténik a hitel folyósítása.

A folyamatot meghosszabbíthatják olyan tényezők, mint a külföldi tulajdonos, ha a megvásárolni kívánt ingatlant hitel, vagy családi otthonteremtési támogatás (CSOK) terheli (akkor az eladó végtörleszti a hitelt, törölteti a jelzálogot az ingatlanról, az erről szóló igazolást benyújtja az ügyvédnek és a földhivatalnak), vagy ha közös tulajdonú az értékesített ingatlan.

Kötelező lakásbiztosítást kötni az UniCredit lakáshitel mellé?

Igen. A ti érdeketek is az, hogy biztosítva legyen a lakás és az értékeitek, hogy egy váratlan káresemény során ne kelljen a helyreállítás költségei miatt is aggódni, a kártalanítást a biztosító megteszi. Szóval, annak ellenére, hogy kötelező és emiatt nehezebben elfogadható a tény, hogy lakásbiztosítást kell kötni az UniCredit lakáshitel mellé, de higgyétek el, mindenkinek így a legjobb. A lakásbiztosítási csomagot, ti magatok állíthatjátok össze a vagyontárgyaitok értékét és az ingatlan tulajdonságait figyelembe véve, hiszen ti tudjátok, hogy milyen ingóságok fontosak számotokra. A fizetési ütemezés éves, negyedéves és havi is lehet, általában minél hosszabb időre fizetitek be a díjat, annál nagyobb a kedvezmény mértéke a biztosítási csomagban.

Szükség van hitelfedezeti biztosítás megkötésére?

Ha szeretnétek megóvni a vagyonotokat, akkor igen. Ha felelőségteljes döntést szeretnétek hozni a jövőtöket illetően, akkor igen. A lakáshitel, az autóhitel fogalmát és fontosságát mindenki érti és ismeri, a szükségességében senki nem kételkedik. Vajon a hitelfedezeti biztosítás miért kérdéses sokak számára? Hiszen a lakásbiztosítással megóvjuk a vagyonunkat (ami valószínűleg a legnagyobb vagyonunk), bármilyen váratlanul bekövetkezett kártól, ami lehet természeti katasztrófa, vagy egy belső hiba a házban, mint egy csőtörés, egy tűzeset, vagy egy vihar okozta kár is. Tudjuk, ha van biztosításunk, akkor az anyagiak miatt nem kell aggódnunk, kár esetén védi értékeinket a biztosító. Az UniCredit Banknál kiemelten fontos a biztonság és a vagyonvédelem, így a hitelfedezeti biztosítás megkötését a szerződés aláírásakor ajánlja fel, mint opciót, de ha akkor nem kéritek és később úgy érzitek, mégis szükség lett volna rá, akkor a futamidő alatt bármikor megköthetitek a hitelfedezeti biztosítást.

Bármikor történhet olyan nem várt, előre nem látható élethelyzet, ami miatt nehezetekre esik fizetni a hitelt, és annak törlesztőrészleteit, legyen az egy hosszabb betegség, vagy a munkahely elvesztése. Bár a bank tud toleráns lenni és nagyon megértő is, de neki az a fontos, hogy a hitel törlesztőrészletét minden hónapban megkapja az esedékességkor. Azonban, ha kiestetek a munkából, elveszítettétek az állásotokat és nem juttok jövedelemhez, akkor gondot okozhat a törlesztőrészlet fizetése. Ha nem szeretnétek aggódni a váratlan helyzet miatt és a futamidő ideje alatt nem akartok állandóan azon izgulni, mi lesz, ha néhány hónapig nem juttok jövedelemhez, hogyan fizetitek akkor a hitelt, mi lesz a késedelemmel, a késedelmi díjakkal, stb. akkor mindenképpen kössetek hitelfedezeti biztosítást a hitel mellé, mert ez nagy biztonságot jelent számotokra.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Unicredit lakáshitel 2024 – Kalkulátor és feltételek - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Unicredit lakáshitel 2024 – Kalkulátor és feltételek - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Unicredit lakáshitel 2024 – Kalkulátor és feltételek - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Unicredit lakáshitel 2024 – Kalkulátor és feltételek - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Igen. A lakásbiztosítás megkötése fontos, és kötelező, ha szeretnétek biztonságban tudni a vagyonotokat és az ingatlanotokat, hiszen egy nem várt káresemény esetén a biztosító állja a helyreállítással kapcsolatos károkat. Van azonban egy plusz lehetőség, amely nem kötelező, de szintén erősen ajánlott. Ez a hitelfedezeti biztosítás, mely akkor véd benneteket, ha valamilyen oknál fogva nem tudjátok fizetni a hitelt, például a munkahely elvesztése, vagy hosszabb betegség, táppénz miatt, tehát egy nem várt, előre nem látható élethelyzetben nyújt segítséget a hitelfedezeti biztosítás.

+1 Tipp! Manapság mindenki rohan, elfoglalt, ezer dolga van, így bárkivel előfordulhat, hogy megfeledkezik a fontos teendőiről. az egyik legfontosabb feladat, ha az embernek hitele van, hogy az esedékesség időpontjában befizesse a havi törlesztőrészletet. azonban, hogy ne kelljen mindig azon izgulni, hogy határidőre befizesd az összeget és ne felejtsd el az utalást, célszerű csoportos beszedési megbízást adni a számlavezető banknak, aki minden hónapban elutalja helyettünk a törlesztőrészletet, akkor is ha az esedékesség éppen ünnepnapra, hétvégére, munkaszüneti napra, vagy bankszüneti napra esik. A csoportos beszedési megbízást elég egyszer beállítanunk, nem kell rendszeresen, havonta emlékeztetni magunkat a fizetési határidőre, a bank elvégzi helyettünk a feladatot, és leveszi rólunk a terhet, így nem fordulhat elő, hogy elfelejted fizetni a hitel törlesztőrészletét. A csoportos beszedési megbízást netbankon keresztül is beállíthatod, megadhatod az időszakot, az utalási napot, így tényleg nem kell ezzel foglalkoznod.

Abban segít nektek, hogy tudjatok dönteni, melyik hitelcsomag a legmegfelelőbb számotokra. Abban segít, hogy kényelmesen, gyorsan, otthonról is elvégezzétek az előzetes számításokat a hitelfelvétellel kapcsolatban, hogy már azelőtt képet kapjatok a lehetőségeitekről és az ajánlatokról, hogy kimozdultatok volna otthonról. Így benneteket sem ér váratlanul a pénzintézet hivatalos ajánlata, és ti is sokkal felkészültebben érkeztek majd meg a bankba a tényleges ügyintézésre. Tehát, ha szeretnétek előre tudni, hogy milyen feltételekre számíthattok a hitelfelvétel során, akkor használjátok az online, bárhonnan elérhető kis számológépet teljesen ingyen, végezzetek el akár több számítást is, hogy lássátok, milyen lehetőségeitek vannak a hitelfelvétel során.

A kalkulátorban a szükséges hitelösszeg mellett adjátok meg a jövedelmeteket és azt is, hogy várhatóan mennyi idő alatt tervezitek visszafizetni a hitelt, tehát a futamidőt. Ez alapján kaptok egy előzetes számítást arról, hogy mekkora kamattal és THM-mel kapnátok meg a hitelt. Két fontos dolog! 1. Az így kapott számok nem minősülnek hivatalos ajánlatnak, ez csak egy kalkuláció, a bank kamatkedvezményei nem szerepelnek benne, hiszen ezek csak később érvényesíthetők, a hitelszerződés megkötésekor. 2. Ne csak a kamatot nézzétek a kapott számoknál, hanem a THM-et is, hiszen tartalmazza a teljes hiteldíjat, beleértve minden költséget, mely a hitelfelvétel során terhelhet benneteket, az induló díjakkal, a tőkével és a kamattal, egészen a futamidő végéig.

A személyi kölcsön gyorsan és egyszerűen igénylehető, nem szükséges hozzá ingatlan fedezet, csak a jövedelemigazolás, és nem szükséges igazolni azt, hogy mire költitek az összeget, míg a jelzáloghitel szintén lehet szabadon felhasználható, de a fedezetet egy ingatlan biztosítja. A személyi kölcsön kamat mindig magasabb, mint a jelzálog alapú hiteleké, azonban az ügyintézés is gyorsabb. Személyi kölcsön maximum 12 millió forintig igényelhető, ha ez kevés számotokra, akkor a jelzáloghitel jöhet csak szóba.

Az UniCredit lakáshitel kalkulátor segít kiszámolni, hogy milyen feltételekkel kaphatsz hitelt, megmutatja a havi törlesztőrészletet, a kamatot és a teljes hiteldíj mutatót is, így láthatod a paramétereket, emellett az UniCredit különböző ajánlatainak feltételeit is láthatod, így a hitelcsomagok, hiteltípusok is láthatók lesznek, ez alapján pedig könnyebb a döntés, hogy melyik a legmegfelelőbb számodra.

Minél hosszabb időre választasz kamatperiódust annál hosszabb ideig lesz kiszámítható a hiteled, és annál tovább tudsz előre számolni a pontos összegekkel. Ugyanis a kamatperióduson belül a törlesztőrészlet nem változik. A fix törlesztőrészlet és a fix kamatozás kiszámíthatóságot és könnyebb tervezhetőséget jelent, ez biztonságot nyújt az ügyfélnek és a banknak egyaránt.

A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) a régi BAR-lista feladatait látja el, vagyis a negatív adósok névsorát őrzi, illetve a pozitív adósok is szerepelnek a listán, mint jó ügyfelek, de aki rajta van a névsoron a negatív oldalon, az szinte biztos, hogy nem fog hitelhez jutni. A negatív listáról nem kerül le az ember, azzal, hogy visszafizeti a tartozását, évekig nyoma marad annak, hogy valaha nagyobb tartozást halmozott fel.

Az UniCredit Bank egyik legnagyobb előnye az azonnali utalás, az úgynevezett Azonnali Fizetési Rendszer (AFR), melynek köszönhetően az utalás 5 másodpercen megérkezik a kedvezményezett számlájára, mely megkönnyíti a mindennapokat. Az azonnali utalás 10 millió forint alatti összegnél működik, a hét bármely napján, a nap bármely szakaszában, korlátlan mennyiségben (illetve addig, amíg van pénz a bankszámlán). Az azonnali utaláshoz még bankszámlaszám ismeret sem feltétel, hiszen telefonszámra és e-mailcímre is lehet utalni másodlagos azonosítóval, melyek ugyanúgy a bankszámlákhoz tartoznak, mint a számlaszám.

Sajnos ingyen nem lesz a hitel semmilyen körülmények között, de bizonyos feltételeknek megfelelve jelentős kedvezményt kaphatunk, mely nagyobb hitelösszegnél és hosszabb futamidő nőnél egyaránt hasznos, hiszen jelentősen csökkentheti a havi kiadásainkat, de egy rövidebb futamidőre felvett hitelnél is jelentős lehet a megtakarítás. ilyen intézkedés lehet például, ha bankszámlát nyitunk az UniCredit Banknál, erre a folyószámlára kérjük a jövedelmüket, akkor mer kedvezményt kapunk, hiszen a számlavezető bank, ismer minket, mint ügyfelet, és díjazza a hűséget.

Nyilván alacsonyabb a kamat, ha magasabb a jövedelmünk, de ha nincs kiemelkedő juttatásunk, egy adóstárs bevonásával tudunk javítani a megítélésünkön a hitelfelvételnél. Minél magasabb az igazolható havi nettó jövedelem, annál alacsonyabb a törlesztőrészlet, annál kevesebb a havi kiadásunk. Persze nem vonhatunk be bárkit a hitelünkbe, nem kérhetjük meg a szomszédot, az adóstársnak családtagnak, házastársnak, vagy cégtársnak kell lennie.

Az első lépés a tájékozódás, információszerzés, melyhez nagy segítséget nyújt az UniCredit lakáshitel kalkulátor. A második lépcsőfokban jöhet a kiválasztás, hiszen a kalkulátorral kapott előzetes számokból már kaphatsz egy ajánlatot arra vonatkozóan, hogy milyen feltételekkel igényelhetsz majd hitelt. Szóval a második lépés a döntés. El kell döntened, hogy melyik bank, melyik hitelkonstrukcióját választod, itt már kérhetsz egyéni ajánlatot is, melyet személyre szabnak számodra. Ha megtaláltad a megfelelő hitelcsomagot, igényelheted a hitelt, melynek minden lépéséről tájékoztat majd a bank előzetesen és segítenek előkészíteni a szükséges dokumentumokat is. Értékbecslő, közjegyző, hitelbírálat, szerződés aláírása, folyósítás – ezek a következő lépések.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Lakáshitel kisokos: Rövid vagy hosszú futamidő a jobb választás?

Az otthonvásárlás egyik legnagyobb kihívása az lehet, hogy milyen típusú lakáshitelt válasszunk. Az egyik legfontosabb döntés, amit ebben az összefüggésben kell meghoznunk, az a futamidő hossza. Rövid vagy hosszú futamidővel érdemes-e vállalni a hitelt? Melyik a megfelelő választás? Utánajártunk, és megvizsgáltuk a két lehetőség előnyeit és hátrányait, hogy segítsünk a legjobb döntés meghozatalában. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Fizetési kérelem küldése mostantól mindenkinek lehetőség!

A fizetési kérelem egy modern és egyszerű pénzügyi megoldás. Kevesen ismerik és használják, pedig már minden banknak elérhetővé kell tennie ezt a szolgáltatást. De mi az a fizetési kérelem? Mire jó? Kinek érdemes használni? Minden felmerülő kérdésre válaszolunk.

Tovább olvasom
Hogyan válasszunk bankszámlát nyugdíjasként?

Nyugdíjasként is jó, ha van bankszámlánk. Egy bankszámla sok mindenre jó lehet. De mire használhatjuk nyugdíjasként a bankszámlánkat? Érdemes nyitni? Hogyan válasszuk ki a legjobbat? Pénzügyi szakértőink cikke.

Tovább olvasom
Hogyan csökkenthetjük a személyi kölcsön költségeit?

A személyi kölcsön gyorsan és egyszerűen igényelhető. De ha már pénzre van szükségünk, hogyan szerezhetünk minél alacsonyabb kamattal? Mire figyeljünk? Mik a lehetőségek? Utánajártunk, és megmutatjuk, hogyan csökkenthetjük a személyi kölcsön költségeit. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával