City-Leasing 2024 – Részletes információk a hitelről és folyósításról

CityLeasing

Pénzügyi lízing vállalkozások részére

Kezdő vállalkozás is igényelheti, akár már 10% önrésszel

THM 5% - 8% A futamidő alatt a kamatlábak a BUBOR alapkamat változásának függvényében módosulhatnak
Futamidő 12 - 72 hó
Hitelösszeg 1.000.000 Ft - 50.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

Mi az a lízing és mit tud a City-Leasing?

A lízing jelentése. A lízing egy olyan eszközfinanszírozási forma, amely keretében egy pénzügyi szolgáltatótól béreljük az eszközt. Ennek a konstrukciónak több előnye is lehet a hagyományos hitellel szemben. Egy lízing során az eszköz nem kerül a vásárló tulajdonába, hanem bérli a lízingcégtől azt. A lízingnek van olyan formája, amelyben a futamidő lejárta után lehetséges az eszköz megvásárlása is. A hitelintézetnek kisebb kockázatot jelent a lízing, mint a hitel, emiatt az előbbit jobb feltételekkel kínálhatja, például alacsonyabb kamattal.

A lízing előnyei

 • nyílt végű lízingkonstrukcióban a beszerzett eszköz ÁFA tartalma a futamidő alatt, a havi lízingdíjban szereplő tőkerész arányában kerül felszámításra, és a jogszabályban meghatározott feltételek szerint visszaigényelhető, ez előnyös lehet egy Áfá-s vállalkozásnak
 • a finanszírozás kamata költségként elszámolható
 • a lízingbevevő az értékcsökkenést elszámolhatja
 • nyílt végű lízingnél a maradványérték csökkenti a havi díjak összegét
 • nyílt végű lízing esetén nincs vásárlási kötelezettség a futamidő lejáratakor
 • gyors és rugalmas finanszírozási lehetőség.

A lízing típusai

 • zárt végű pénzügyi lízing
 • nyílt végű pénzügyi lízing

Finanszírozható vállalkozások

 • társas vállalkozások
 • egyéni vállalkozók

Finanszírozható eszközök

 • személyautó
 • tehergépkocsi
 • autóbusz
 • termelő gépek
 • IT eszközök, irodai berendezések
 • mezőgazdasági gépek
 • logisztikai eszközök

Finanszírozás devizaneme

HUF vagy EUR.

A lízing kamata

A futamidő alatt a kamatlábak a BUBOR/EURIBOR alapkamat változásának függvényében módosulhatnak.

A lízing biztosítása

A finanszírozás teljes futamideje alatt a lízingtárgyra teljes körű casco vagy vagyonbiztosítás megléte szükséges.

A lízing hitelbiztosítéki nyilvántartása

A lízingszerződés létrejöttét társaságnak be kell jegyeznie a Magyar Közjegyzői Kamara által üzemeltetett Hitelbiztosítéki Nyilvántartás (HBNY) rendszerébe. Ennek feltétele a Lízingbevevőnek érvényes HBNY regisztrációja és egy szabadon választott közjegyzőnél azonossági nyilatkozat megtétele.

Lízing magánszemélyeknek is

A lízing magánszemélyek számára is elérhető, de a fentiek alapján jól látszik, hogy az Áfa visszaigénylés lehetősége, és az elszámolhatóság miatt vállalkozások számára nyújt igazán kedvező megoldást. Beszerzés előtt mindenképpen fontolóra kell venni a lízingelés lehetőségét. Jobb lehet, mint hitelre vásárolni. És ha jobb számunkra, használjuk ki ezt.

Lízing kalkulátor

A City-Leasing lízing kalkulátora segít a lízing havi díjának kiszámolásában, és így előre tervezhetővé teszi a lízingelést. Ehhez meg kell adni az eszköz nettó értékét, a futamidőt, az önerő és a maradványérték nagyságát. Ezután a kalkulátor megmutatja a havidíjat. Az autólízing kalkulátor autóvásárláskor segíthet.

A lízing kalkulátor nem egy hitelkalkulátor

A hitelezést ismerők között a hitelkalkulátor használata már közismert. A hitelkalkulátor megmutatja a teljes visszafizetendő összeget, a kamatot és a THM-et is. Ezt a lízing kalkulátor nem tudja megmutatni. Csupán a lízing havi díja lesz látható majd.

City-Leasing kalkulátor

Autólízing – a legismertebb lízingelési forma

A lízingek közül az autólízing a legismertebb. Az autólízinget magánszemélyek és vállalkozások is igénybe veszik. A céges autók megvásárlásának ismert módja az autólízing. És közkedvelt is. Az autólízing számtalan előnnyel rendelkezik a hitellel szemben.

Autólízing – önerővel

Az autólízingnél rendelkezni kell önerővel, amely általában a finanszírozott jármű értékének húsz százaléka. A konstrukciónak emellett több megkötése is akad, például a jármű korára vonatkozóan is. Az egyik legfontosabb ezek közül, hogy lízing-szerződés legfeljebb tizenkét éves autóra köthető, és a szerződés lejártakor az autó nem lehet tizenöt évnél idősebb. A legkisebb finanszírozott összeg 300 ezer forint, a vásárolt jármű értéke legalább 500 ezer forint kell, hogy legyen.

Autólízing új autóra

Az autólízingnek több típusa van. A zárt végű lízingnél az autó értéke a futamidő alatt kerül törlesztésre, annak végén a maradványérték kifizetésével a jármű a lízingbevevő tulajdonába került. A vállalkozások a kamatot és az értékcsökkenést egyaránt el tudják számolni. Ez a finanszírozási forma új és használt autóra is igénybe vehető. A nyílt végű pénzügyi lízing esetében a lízingcég a futamidő végén meghatározza az autó maradványértékét. A lízingbevevő ezt követően dönthet úgy, hogy ezen az értéken megvásárolja az autót, vagy kijelöl valaki mást a vásárlásra, esetleg lemond a vásárlás jogáról. A nyílt végű lízingnél az ÁFA is visszaigényelhető.

Autólízing használt autóra

Az autólízinggel magánszemélyek mellett vállalkozások is élnek. Az autólízing elsősorban az új autókról szól, de használt gépjármű is szóba jöhet. Itt azonban vannak megkötések és a feltételek is rosszabbak, mint az új autóknál. Hogy működik az autólízing a gyakorlatban? Nagyon egyszerűen. Ha kiválasztottuk a kívánt gépjárművet, fel kell keresnünk egy olyan pénzintézetet, amely foglalkozik autólízinggel. Be kell nyújtani egy kérelmet, amelyet elbírálnak, és értesítenek a részletekről, feltételekről. Amennyiben élni kívánunk az ajánlattal, már csak a szerződéskötés van hátra.

Céges autó vásárlása autólízinggel

Magánszemélyként és vállalkozásként is vásárolhatunk magunknak autót. Ha nincs erre elegendő megtakarításunk, vásárolhatunk hitelre vagy lízingelhetünk is. Ha lízingelünk, akkor csak meghatározott életkorú autót lízingelhetünk. A lízingnél előírás lesz a megvásárolni kívánt gépkocsi életkora, és az is, hogy hány éves lehet az autó a lízing lejártakor. Lízingnél mindig kell önerőt vállalnunk, azt teljesen lízingből nem vásárolhatjuk meg. A lízing díja mindig függ az általunk vállalt önerő nagyságától is.

Az autólízing – költségként leírható kiadások

Vállalkozásként jobb döntés lehet autót lízingelni, mint hitelre megvásárolni azt. A lízingdíj költségnek számít, így az leírható, ráadásul egyes esetekben az áfát is visszaigényelhetjük. Az áfa visszaigénylése, és a törlesztő részletek költségként való elszámolása csökkenti az adózás előtti eredményünket, és kevesebb áfát kell befizetnünk. Ezáltal az autóhoz alacsonyabb költségekkel juthatunk hozzá. Az autólízing ráadásul egy biztonságos konstrukció, mert más jellegű tartozásunkat nem terhelhetik rá az autóra, mivel az nem az mi tulajdonunk, hanem a finanszírozó lízingcégé.

Nyílt végű autólízing

A lízingnek két típusa van. Megkülönböztetünk nyílt és zártvégű autólízinget. Ha a nyíltvégű autólízinggel vásárolt autót a vállalkozásunk céljaira használjuk, akkor a lízingdíjak tőkerészére eső áfa tartalmát a jogszabályban meghatározott feltételekkel visszaigényelhetjük, az autó értékcsökkenését pedig elszámolhatjuk. Kedvező szabály a vállalkozásunk számára, hogy a lízingdíj kamatrészét is költségként számolhatjuk el. A futamidő végén, nem lesz vásárlási kötelezettségünk, mi dönthetünk arról, hogy megtartjuk az autót vagy sem.

Nyílt végű autólízing vállalkozásoknak

Új és használt autóhoz is felhasználhatjuk az autólízinget. Egyéni és társas vállalkozóként is lízingelhetünk, és nem csak személyautót, motorkerékpárt is lízingelhetünk. A kiállított számlának áfásnak kell lennie. A nyíltvégű autólízing forint alapú és fix kamatozású konstrukció. A futamidő végéig a törzskönyvben tulajdonosként a lízingcég szerepel, mi csak üzembentartók leszünk, vagyis nem szerzünk tulajdonjogot az autólízinggel. A futamidő végén vételi és vevőkijelölési jogunk lesz, mi dönthetjük el tehát, hogy ki vásárolhatja meg maradványértéken a vállalkozásunk által lízingelt autót.

Zárt végű autólízing

Zártvégű lízingeléskor egyéni és társas vállalkozásként is a saját könyveinkben tarthatjuk nyilván a lízingelt autót. Előnyös lehet a lízingelés, hiszen a lízingdíjakat akár a lízingelt gépjármű által megtermelt bevételből is kifizethetjük. Új és használt gépjárművet is lízingelhetünk. Forint és euró alapon is igényelhető a zártvégű autólízing. A futamidő alatt a törzskönyvben tulajdonosként a lízingcég szerepel, mi csak üzembentartók leszünk. A nyíltvégű autólízinggel szemben, ha zártvégű autólízingnél az összes lízingdíjat és egyéb felmerülő költséget kiegyenlítettünk, automatikusan tulajdonunkba kerül az autó.

Autólízing – a maradványérték

Nyíltvégű autólízing esetén választhatunk, hogy megtartjuk az autót, és kifizetjük a maradványértéket, vagy eladjuk az autót, és a befolyó összegből fizetjük ki a maradványértéket, és azt is megtehetjük, hogy megtartjuk az autót úgy, hogy a maradványértékre további finanszírozást veszünk igénybe.

Autólízing – a Casco kötelező lesz

Autólízingnél az autó a lízingcég tulajdonában marad a lízing lejártáig, mi csak üzembentartók leszünk, így a kötelezően előírhatják számunkra a Casco megkötését. Ez jó nekünk is, mert így könnyebben megőrizhetjük az autó értékét, bár Casco többletkiadással jár. Ha azonban meghibásodik az autónk vagy baleset ér bennünket a Casco segítséget nyújthat, hiszen az akkor is téríti az önrész feletti kárunkat, ha mi okoztuk a balesetet.

Az autólízingelés folyamata

Amikor autót lízingelünk, meg kell felelnünk alapfeltételeknek, és szükségünk lesz dokumentumokra is. A lízingcég egy előzetes, néhány perces hitelbírálattal megállapítja, hogy hitelképesek vagyunk-e. Ezután be kell nyújtanunk a kért dokumentumokat. Vállalkozóként a NAV jövedelemigazolást nyújtunk be az előző évről. Szükség lesz a személyi igazolványunkra és lakcímkártyánkra, és kell majd az adókártyánk is. Szükség lesz még bankszámlakivonatokra is. Bankszámlakivonatból általában az utolsó három hónapot kérik. A lízingcégek eltérő hitelezési gyakorlata miatt mindig tájékozódjunk a lízing igénybevétele előtt. A lízingcég ugyanis kérhet más dokumentumokat is.

Autólízing vagy autóhitel? Melyiket válasszuk?

Új autó vásárlásához igénybe vehetünk banki segítséget. A bank megfinanszírozza a vásárlást, mi pedig részletekben fizethetünk a pénzintézetnek. A részletfizetés előnyös, hiszen nem kell azonnal egy összegben fizetnünk, ugyanakkor a költségeink is lesznek. Kamatot kell fizetnünk a felvett hitel vagy lízing után, ezért az autó többe fog kerülni, mint a vételára.

Hitelnél nincs szükség saját erőre, a felvett hitelt az autó teljes vételárára is fordíthatjuk, és az autó áríratását is intézhetjük ebből, ahogy az első nagyobb szervizt is.

Lízingnél mindig kell saját erő, és az autólízingek árazása nem tér el jelentősen a szabad felhasználású vállalkozói hitelektől. Az is lehet, hogy az új autónk megvásárlásához speciális lízinget ajánl a kereskedő, ugyanis gyakori, hogy a nagyobb autómárkáknak saját lízingcégük van a finanszírozásra. Lízing esetén nem nekünk kell intéznünk a szerződéskötést, az adásvételi szerződést ugyanis a lízingcég elintézi helyettünk.

Szabad felhasználású vállalkozói hitel és lízing – mik a különbségek?

A hitel és a lízing két alapvetően eltérő hiteltermék. Klasszikus értelemben vett autóhitel ma már nem létezik, a szabad felhasználású vállalkozói hitelt tudjuk autóvásárlásra fordítani. A szabad felhasználású vállalkozói hitel a szabad felhasználása miatt egyszerűbbnek tűnik, ugyanakkor drágább lehet, mint a lízing.

Az autólízing nem szabad felhasználású

Amikor autót lízingelünk, azt csak meghatározott életkorú, esetleg meghatározott típusú autóra tehetjük meg egy adott lízingcégnél. Mivel az autó a lízingcég tulajdonában marad a futamidő végéig, hiszen mi csak üzembentartók leszünk, a lízingcég előírhatja számunkra a Casco megkötését. Meghibásodás vagy baleset esetén is nekünk kell állnunk a kiadásokat. Ebben nagy segítséget nyújthat egy Casco biztosítás. Lízingnél előírás lehet a megvásárolni kívánt autó életkora, és az is, hogy mennyi idős lehet az autó, amikor a lízing lejár. Lízingnél mindig kell önerőt vállalnunk.

Autóvásárlás szabad felhasználású vállalkozói hitellel

Szabad felhasználású vállalkozói hitelből autót is vásárolhatunk, akár önerő nélkül is. Szabad felhasználású vállalkozói hitel esetén senki nem írja elő számunkra a kötelezően a Casco biztosítás megkötését. Az autó életkora is lényegtelen lesz, bármilyen korú autót vásárolhatunk. Bár a szabad felhasználású vállalkozói hitel valamivel drágább lehet, mint a lízing, jelenleg nincs számottevő eltérés a kettő konstrukció árazásában. A szabad felhasználású vállalkozói hitelből vásárolt autó esetén a hitelt költhetjük az autó átirtására is. Autóhitelnél az autó adásvételét teljes egészében magunknak kell lebonyolítanunk. Ha lízingelünk, a lízingcég szakértője kitölti helyettünk a szükséges dokumentumokat.

Autóvásárlás szabad felhasználású vállalkozói hitellel – önerő nélkül

Nincs általános szabály arra, hogy az autóhitel a kedvezőbb vagy a lízing, ha autót vásárolunk. Ez függhet az autó életkorától, típusától és a mi lehetőségeinktől is. Autóhitel esetén nagyon szabadsággal rendelkezünk. Mi dönthetjük el, hogy honnan és milyen autót viszünk haza a családnak. Mi dönthetjük el, hogy akarunk-e önerőt fizetni. Egy autó megvásárlása hosszú távú döntés. Érdemes lehet szakértő tanácsát kérni. Egy szakértő világosan el tudja magyarázni a két konstrukció közötti különbséget, és megismerve a céljainkat és a lehetőségeinket, megfelelő ajánlatot adhat nekünk.

Hogy válasszunk autóhitelt? Lízing vagy szabad felhasználású vállalkozói hitel?

Autóhitelt akár használt, akár új autóra is költhetjük, de vannak olyan korlátok, amelyekkel számolnunk kell. Lízing esetében például az autó kora lehet a korlát, a legjobb ajánlat maximum tizenöt éves gépkocsikra vonatkozik.

A szabad felhasználású vállalkozói hitel céges autó vásárlására

Lehetőségünk van szabad felhasználású vállalkozói hitelt felvenni. Ezeket a hiteltípusokat a vállalkozásunk tevékenységével, gazdálkodásával kapcsolatban lehet felhasználni, azon belül viszont kötetlen a hitelcél, amelyet nem kell számlával igazolni. A hitel összege akár több tízmillió forint is lehet, sok esetben nem kell önerő, a futamidő akár több év is lehet, és van türelmi időszak is, ami alatt még nem kell elkezdeni a törlesztést. Az ilyen, szabad felhasználású vállalkozói kölcsön elsősorban azok számára előnyös, akik a vállalkozás fejlődését akarják elérni. Akár egy autó vásárlásával. A hitelösszeg széleskörűen használható fel, ráadásul a feltételek testre szabhatóak, azaz a vállalkozásunk igényeihez igazíthatóak.

A szabad felhasználású vállalkozói hitel céges autó vásárlására – jobb, mint a lízing

A szabad felhasználású vállalkozói hitelek, könnyen és gyorsan igényelhetőek, a felhasználásuk kötetlen, nem kell számla, pontos hitelcél és üzleti terv sem. A feltételeknek persze nem mindegyik vállalkozás felel meg. A cég nem állhat például csőd, felszámolási, vagy végelszámolási eljárás alatt, nem lehet lejárt köztartozása, rendelkeznie kell az üzletszerű működéséhez szükséges jogerős hatósági engedélyekkel, illetve a tulajdonos vagy tulajdonosok nem szerepelhetnek a KHR listán.

Mekkora az optimális havi törlesztő részlete egy lízingnek?

Az optimális törlesztőrészlet megfelel az előírásoknak, és a cég számára is elfogadható. A részlet nem lehet magasabb annál, amit a vállalkozás költségvetése gond nélkül elbír, és arra is érdemes gondolni, hogy előre nem látható, nem várt események miatt nehézséget jelenthet kifizetni az aktuális részletet. Az ideális havi törlesztőrészlet kiválasztásakor gondolni kell mindenre. Arra, hogy ez a teher hónapokig vagy évekig minden hónapban jelentkezni fog, és arra is, hogy a nemfizetésnek beláthatatlan következményei lehetnek a vállalkozásra nézve. Ha egy váratlan helyzetre kész ötlete van a vállalkozásnak, akkor könnyebb lehet a probléma megoldása.

A tájékoztatás nem teljes körű – ezért nekünk is figyelnünk kell

Amikor azt írja egy pénzintézet, hogy a tájékoztatás nem teljes körű, az valami olyasmi, mint amikor egy gyógyszerreklámban az hallható, hogy meg kell kérdezni a kezelőorvost vagy a gyógyszerészt. Törvény írja elő, hogy ezek a mondatok le legyenek írva vagy elhangozzanak. Nem kell tehát arra gondolni, hogy a bankok az apróbetűs részben elrejtenek valami fontos információt. A bankok érdeke ugyanis nem az, hogy minél több hitelt helyezzenek ki, hanem az, hogy minél több olyan hitelt helyezzenek ki, amit az ügyfelek vissza is fizetnek. A pénzintézetek honlapján vagy egy hirdetésben szinte lehetetlen minden információt átadni. Ez nem is lehet cél, hiszen ezek gyakran csak a figyelem felkeltését szolgálják.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

City-Leasing 2024 – Részletes információk a hitelről és folyósításról - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

City-Leasing 2024 – Részletes információk a hitelről és folyósításról - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

City-Leasing 2024 – Részletes információk a hitelről és folyósításról - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

City-Leasing 2024 – Részletes információk a hitelről és folyósításról - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

A pénzügyi lízing egy speciális finanszírozási forma vállalkozásoknak és magánszemélyeknek. A lízingtárgyat a lízingcég megvásárolja, majd a lízingbe vevő rendelkezésére bocsátja díj ellenében.

Van nyílt végű és zárt végű pénzügyi lízing.

A lízing díját a vállalkozás költségként elszámolhatja, és egyes esetekben az ÁFA is visszaigényelhető.

Igen. Van autólízing is. De más eszközök is finanszírozhatók lízinggel.

A lízing kalkulátor segít kiszámolni a lízing havi díját. Ehhez meg kell adni az eszköz nettó értékét, a futamidőt, az önerő és a maradványérték nagyságát.

Lízing esetén az eszköz tulajdonosa a lízingbe adó cég, nem a lízingelő. A lízingelő a szerződés lejártakor lehet tulajdonosa az eszköznek.

Ez a vállalkozás döntésétől függ. Mindkettőnek van előnye. A vállalkozás célja dönti el, hogy melyiket érdemes választani.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Babaváró hitel: mire számíthatunk, ha nem jön a baba?

A Babaváró hitel az egyik legnépszerűbb támogatási forma szabad felhasználhatósága miatt. Ahhoz azonban, hogy a támogatás kamatmentes legyen, gyermekünknek kell születni. De mi történik, ha nem teljesítjük ezt a feltételt? És milyen következménnyel számoljunk, ha nem jön a baba? Mutatjuk.

Tovább olvasom
Ezeket a dokumentumokat szerezd be az otthonfelújítási támogatáshoz

Újra lesz otthonfelújítási támogatás. A támogatás része egy kamatmentes hitel is, ennek az igényléséhez pedig, mint minden hiteligénylésnek, feltétele, hogy az igénylő benyújtsa a szükséges dokumentumokat. Szakértőink utánajártak, hogy milyen dokumentumokra kehet szükség, hogy gördülékenyen menjen az igénylés. Mutatjuk, hogy mik is ezek.

Tovább olvasom
Melyik állampapírral érhetjük el jelenleg a legmagasabb hozamot?

Az állampapírok az elmúlt év sláger befektetései voltak, idénre azonban már mérséklődtek az elérhető hozamok. Utánajártunk, hogy idén melyik állampapírral érhetjük el a legmagasabb hozamot, és azt is megmutatjuk, hogy mit gondolnak erről a befektetési formáról a befektetők és a szakértők.

Tovább olvasom
Így válaszd ki vállalkozóként a megfelelő lakossági hitelt

Vállalkozóként is igényelhető lakossági hitel. Ennek két oka lehet: egy lakossági hitel felhasználható a vállalkozás fejlesztéséhez vagy működéséhez, és egy vállalkozónak is szüksége lehet lakossági hitelre. De mennyire okoz nehézséget a jövedelem igazolása vállalkozóként? A lakossági hitelfelvétel vállalkozóként nehezebb lesz? Utánajártunk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával