Erste személyi kölcsön 2024 – Kalkulátor és folyósítás menete

MBH

Start Plus Személyi Kölcsön

7 millió Ft-ig online is igényelhető

THM 18,1% Kamat: 16,49%
Futamidő 12 - 84 hó
Hitelösszeg 500.000 - 8.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

K&H

K&H személyi kölcsön

Fix törlesztőrészlet

THM 15,9% - 22,4% Kamat: 18,99%
Futamidő 24 - 84 hó
Hitelösszeg 300.000 Ft - 10.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ

- promóció -

ERSTE

Erste Most Személyi Kölcsön

Szabad felhasználású hitel akár 12 millió forintig

THM 15,4% - 20,7% Kamat: 14,29% - 18,49%
Futamidő 36 - 96 hó
Hitelösszeg 500.000 Ft - 12.000.000 Ft
Igénylési feltételek
Hitel részletei
Jogi információ
Jelenleg nálunk nem elérhető

- promóció -

Erste Bank személyi kölcsön

Az Erste Bank személyi kölcsön egy ismert és elismert hitelfajta. Szeretik az egyszerűsége, a feltételei és a gyorsasága miatt. Az Erste Bank személyi kölcsönt sokan igényelik. A szabad felhasználás lehetővé teszi, hogy az ügyfél arra fordítsa a hitelösszeget, amire csak akarja. A széles felhasználási lehetőség és a gyorsaság mellett ingatlanfedezetre sincs szükség, ezért sokak számára elérhető az Erste Bank személyi kölcsön.

Erste Bank személyi kölcsön – fedezet nélkül igényelhető

Az Erste Bank személyi kölcsön igénylésének nagy előnye, hogy az igényléskor nem kell biztosíték. Bizonyos kölcsönöknél a pénzintézetek kötelezően előírják, hogy biztosítékot kell bevonni. A legtöbbször az ingatlanfedezetet kérnek, de a biztosíték lehet számlapénz, részvény vagy kötvény is. Az Erste Bank személyi kölcsön igénylésekor erre nincs szükség, az Erste Bank nem fog fedezetet kérni. Ezért azok, akiknek nincs fedezetük, vagy azt nem akarják felajánlani, azok is igényelhetik az Erste Bank személyi kölcsönét. Az, hogy ez nem szükséges, azért előny, mert egyszerűbb a folyamat, gyorsabb az elbírálás, és a hitelfelvétel díjai is alacsonyabbak. A fedezetnek felajánlott ingatlant ugyanis fel kellene értékeltetni. Az ingatlanfedezetre jelzálog bejegyzés kerül, és egy közjegyzőre is szükség lesz a hitelszerződés megkötéséhez. Mindezek egy Erste Bank személyi kölcsön igénylésénél nem szükségesek.

Erste Bank személyi kölcsön – gyors az elbírálás

Az Erste Bank személyi kölcsön másik előnye a gyors elbírálás. Egy Erste Bank személyi kölcsönt akár egy napon belül is elbírálnak. Az Erste Bank személyi kölcsön elbírálási idő nagyon rövid. Ez azt jelenti, hogy ha az igénylő dönt arról, hogy Erste Bank személyi kölcsönt igényel, akkor maximum néhány napot kell arra várni, hogy az Erste Bank hitel felhasználható legyen. Az Erste Bank személyi kölcsön elbírálási idő ugyanis igazán rövid. Átmeneti pénzavar esetén ez döntő érv lehet, mert azonnal fel lehet használható lesz az Erste Bank hitel. Nem kell várni hetekig vagy hónapokig arra, hogy az Erste Bank folyósítsa a pénzt. Ez nem csak egy pénzavarnál lehet fontos, hanem minden igényléskor. Az, hogy az Erste Bank személyi kölcsönnel rendkívül gyorsan az igénylő rendelkezik, az első a döntésnél. A gyorsaság azért is fontos, mert azonnal kiderülhet, hogy az igénylő hitelképes vagy nem. Az előminősítés csak néhány perc. Az előminősítés után pedig a végleges bírálat következik. És ha az pozitív, tehát az igénylőt hitelképesnek találja az Erste Bank, akkor már csak a szerződés aláírása, és a folyósítás van hátra.

Miért válasszuk az Erste személyi kölcsönét?

Az Erste személyi kölcsön szabadon felhasználható, és egyszerűen igényelhető. Nincs szükség ingatlanfedezetre, sem előzetes tervekre, sem utólagos számla bemutatásra. Az egyszerűsége a töretlen népszerűségének fő oka. Ma Magyarországon a személyi kölcsön messze a legnépszerűbb hiteltermék. Az Erste Banknál igényelhető Erste személyi kölcsön, és az igényelt kölcsönösszeget bármire fordíthatjuk. Akár 10 millió forintot is kérhetünk, és azt akár hét évig is törleszthetjük. Csak kétszázezer forintra van szükségünk? Azt is lehet. Gyorsan vissza is fizetnénk? Azt is lehet. Az Erste Banknál mindent lehet.

Erste Bank személyi kölcsön – egy igazán jó hitel

Az Erste személyi kölcsönből rendezhetjük az adósságainkat, felújíthatjuk az ingatlanunkat vagy vehetünk autót. Az Erste Banknál elérhető a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel is. Ez a Magyar Nemzeti Bank által felügyelt, és valóban fogyasztóbarát hiteltermék sem hiányzik a termékpalettáról. Ez a szabad felhasználású hitel a futamidő végéig fix kamatozású, és a szükséges dokumentumok beküldése után gyorsan folyósításra kerül. Ha online igényeljük a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt, akkor alig kell várni.

Erste Most Személyi Kölcsön

A legnépszerűbb kölcsönfajtából is tudunk választani az Erste Banknál. Az Erste Most Személyi kölcsön legfőbb paraméterei:

  • fix kamat, a THM alacsony
  • szabad felhasználású, forint alapú kölcsön
  • akár 12 millió forint is igényelhető
  • rugalmas ügyintézés, gyors hitelbírálat
  • Erste ügyfeleknek online is

Erste Bank személyi kölcsön – szabadon felhasználható

A szabad felhasználás azt jelenti, hogy nincs határ felhasználáskor. Az Erste Bank ugyanis nem korlátozza a személyi kölcsön felhasználását. Az ügyfél arra költi, amire akarja. Ingatlanvásárlás, lakásfelújítás, új autó, franciaágy? TV, utazás, esküvő? Elektromos hajó? Vadászreflex íj? Bármire elkölthető a kölcsönösszeg. A szabad felhasználás nagyon jó dolog. A gyorsaság is. És az, hogy nincs szükség biztosítékra. Ez a három dolog az, amiért az Erste Bank személyi kölcsön a legnépszerűbb kölcsönök egyike. Igényeljünk Erste személyi kölcsönt. Személyi kölcsön Erste. Három szó a céljaink eléréséhez. Csak ennyit kell megjegyezni. Személyi kölcsön Erste.

Erste Bank kölcsön

Erste Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

A személyi kölcsönökkel szemben az Erste Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel sok előnnyel rendelkezik. Az egyik legnagyobb előny, hogy az úgynevezett hagyományos konstrukcióknál a kamatok meghatározása a hitel igénylője számára sokszor követhetetlen, míg az Erste Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel átlátható. Az Erste Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelnél meghatározták a maximális kamatfelárat, ezért összehasonlíthatóvá váltak az addig megkülönböztethetetlen díjak. Az Erste Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelnél fontos az ügyfelek tájékoztatása, az Erste Bank ezért nagyobb hangsúlyt fektetnek a felvilágosításra.

Erste Fogyasztóbarát Személyi Hitel – tartalom az elnevezés mögött

A Magyar Nemzeti Bank nem csak azt írja elő, hogy a hitel online is elérhető legyen (természetesen bankfiókban is igényelhetjük), és hogy a kiutalás extra gyors legyen, egyéb fontos részletekre is ügyelniük kell a bankoknak, ha használni akarják ezt a nevet. Az Erste hitelnek szabad felhasználású kell, hogy legyen, és nem korlátozhatják, hogy mire költsük el az igényelt összeget. Fix kamatozást is előírnak, így a törlesztő részletek nem változhatnak az évek alatt, tervezhetővé téve ezzel a kiadásainkat. A hitel maximum hét éves futamidőre adható, hosszabbra nem. Pontosan szabályozzák a költségeket is. Online igénylés esetén például a bank nem kérhet folyósítási díjat, de ha bemegyünk a bankfiókba, és ott igényeljük az Erste hitelt, akkor sem kérhetnek többet a hitelösszeg 0,75%-ánál. A bankoknak joguk van kamatfelárat alkalmazni, de ez tizenöt százaléknál nem lehet több, sőt ha félmillió forintnál nagyobb összegre van szükségünk, akkor tíz százalék alatt kell maradnia.

Alakulhat úgy az életünk, hogy az Erste hitelt valamilyen oknál fogva előbb akarjuk visszafizetni. Ebben az esetben sem nyúzhatják le a bőrünket, maximum fél százalék előtörlesztési díjat kérhetnek, ha pedig már nincs egy év sem hátra a futamidőből, akkor az előtörlesztési díjat teljes egészében el kell, hogy engedjék. Online és gyorsan. Ez jellemzi leginkább az Erste Minősített Fogyasztóbarát Hitelt. Minden ötödik honfitársunk már ezt választja. Biztos, nem véletlenül.

Erste Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel – MNB online kalkulátor

A Magyar Nemzeti Bank egy saját online kalkulátort hozott létre a minősített fogyasztóbarát kölcsönök összehasonlítására. A program ingyenes, és lehetővé teszi, hogy a minősített terméket kínáló pénzintézetek ajánlatait a saját igényünkre szabva jelenítsük meg. Az adatok egy táblázatban jelennek meg, jól áttekinthető módon. Ez az összehasonlító internetes oldal a tervek szerint rövidesen lehetővé teszi majd azt is, hogy ügyfélként kezdeményezzük a kiválasztott ajánlat megkötését. Átnavigál majd bennünket a választott bank online felületére. Az összehasonlításhoz már megadott adatokat pedig nem kell majd újra megadni, azok egyből megjelennek a pénzintézet oldalán. A bankoknak, amelyek Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelek értékesítésével foglalkozhatnak, biztosítaniuk kell az online ügyintézés lehetőségét, méghozzá a teljes hitelezési folyamatra, az azonosítástól kezdve a hitelbírálaton és a folyósításon át egészen az előtörlesztési szándék bejelentéséig. A teljes folyamatot otthonról intézhetjük, sorban állás nélkül.

Online hitelfelvételnél a bankok nem számolhatnak fel folyósítási díjat sem. Az Magyar Nemzeti Bank fontos feltétele volt, hogy az új ügyfelek számára pedig legkésőbb 2021-től biztosítaniuk kell a teljes körű online hitelnyújtás szolgáltatását. Így ma már minden Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelt igényelhetünk online is.

Erste Bank Babaváró hitel

Az Erste Bank Babaváró hitel egy a családokat segítő kölcsön. Gyermekvállalás esetén az állam tízmillió forintot ad nekünk, és azt mi szabadon felhasználhatjuk. Mindenkinek jól jön egy ekkora támogatás, amikor elindul a családjával az életben. Házat kell venni, hogy legyen otthonunk, szükség lesz egy autóra is, be kell bútoroznunk a házat, a születendő gyerekeknek meg babakocsi és pelenka is kell majd. Ezt mind megvehetjük az Erste Bank Babaváró hitel segítségével, hiszen az Erste Bank Babaváró hitel szabad felhasználású, szabadon, bármire elkölthető.

Az Erste Bank Babaváró hitel igénylésekor szerződésben vállaljuk, hogy gyermekünk fog születni. Az első gyerekünknek a szerződést követő öt évben meg kell születnie. Az Erste Bank Babaváró hitel kamatmentes, és kamatmentesség fenntartásának a feltétele, hogy gyermekünk szülessen. Ha egy gyermekünk születik, az Erste Babaváró hitel a futamidő végéig kamatmentes lesz, ez pedig egy tízmilliós kölcsönnél több millió forint megtakarítást jelenthet. A második és a harmadik gyermek megszületése után újabb kedvezményeket kapunk, sőt, a hitelünk teljesen meg is szűnhet.

Erste Babaváró hitel – bármire

Az Erste Babaváró hitel olyan, mint egy hagyományos személyi kölcsön. A személyi hitelek minden jó tulajdonságával rendelkezik, azért annyira népszerű. És a lényeg: szabadon felhasználható. A szabad felhasználás azt jelenti, hogy az igényelt kölcsönt akármire elkölthetjük. Az Erste Babaváró hitellel nem kell elszámolni, nem kell előzetes tervet benyújtani arról, hogy mire fordítjuk majd, és számlákat sem kell benyújtani később a pénzintézethez. Az Erste Babaváró támogatás abban is megegyezik a személyi kölcsönökkel, hogy nem lesz szükség ingatlanfedezetre az igényléshez.

Erste Babaváró hitel – autót is lehet belőle venni

Van némi eltérés is az Erste Babaváró hitel és az Erste személyi kölcsönök között. Az Erste Babaváró hitel igénylésének az az alapfeltétele, hogy vállaljuk, gyerekünk fog születni. Meglévő gyerekre nem igényelhetünk Erste Babaváró hitelt, csak vállalt gyerekre. Az Erste Babaváró támogatás kamatmentes lehet. Egy kamatmentes Erste hitel működése egyszerű. Ugyanannyit kell visszafizetni, mint amennyit igényeltünk. Ez egy kivételes lehetőség. A hitelek közül csak az áruhitelnél találkozhatunk kamatmentes konstrukcióval. De amíg egy áruhitel átlagos hitelösszege százezer forint, Erste Babaváró hitellel tízmillió forinthoz is juthatunk. 10 millió forinthoz akár kamatmentesen. Ez pedig elég lehet egy autó megvásárlásához.

Erste személyi kölcsön – előtörlesztés

Érdemes kiszámolni, hogy valóban megéri-e az Erste személyi kölcsön előtörlesztése. Ehhez tudni kell, hogy hány hónap van még hátra a futamidőből, és hogy mekkora a tőketartozásunk. A tőketartozás nagyságából tudhatjuk meg, hogy mi az az összeg, amit vissza kell fizetnünk. Ehhez azonban még más költségek is hozzáadódhatnak, ilyen az előtörlesztés díja is. Az elő és végtörlesztésnek szinte mindig van díja, bár ez néhány esetben nulla forint. Mégsem ez a jellemző, a bankok a legtöbbször kifizettetik velünk, ha le akarjuk zárni a személyi kölcsönünket. Kérdés, hogy megéri-e feláldoznunk erre a megtakarításunkat, mert lehet, hogy jobban járunk, ha például befektetjük azt. Lehetséges, hogy a befektetés által elért nyereségünk kiegyenlíti, vagy épp meg is haladja azt a többletkiadást, amit az előtörlesztéssel el szeretnénk kerülni. Ha hozzájutunk egy nagyobb összeghez egy jutalomból a munkahelyünkről, vagy örökölünk pénzt, vagy bármilyen módon pénzhez jutunk, akkor elgondolkodhatunk az Erste személyi kölcsön előtörlesztésén. A saját forrásból történő előtörlesztésnek az az előnye, hogy ha saját forrást használunk fel, annak nem lesznek kamatköltségei. Az összeg már a rendelkezésünkre áll, nem kell fizetnünk azért, hogy azt megszerezzük. Ilyenkor egyszerűen kiszámolható, hogy megéri-e az előtörlesztés. Az előtörlesztéssel az Erste személyi kölcsönünk jövőbeni kamatait takaríthatjuk meg. Ha ez az összeg magas, akkor érdemes megfontolni az az előtörlesztést. Ilyenkor csökken a tőketartozásunk, és mivel a bank erre számolja a kamatot, így a teljes visszafizetendő összeg is alacsonyabb lesz. Erste Bank hitelkiváltás. Gondoljunk erre is.

Erste személyi kölcsön – előtörlesztés másik hitelből

Egy másik hitelből is elő tudjuk törleszteni az Erste személyi kölcsönünket. A felvett hiteleknek is lesz persze kamata és más költsége, mint a jelenlegi hitelünknek, így előfordulhat, hogy nem lesz kedvező számunkra a hitelkiváltás. Az előtörlesztés szempontjából fontos, hogy az Erste személyi kölcsönünk törlesztése annuitásos, vagyis az első hónapokban magasabb a kamat, mint a tőkerész. A futamidő végén ez már fordítva van, akkor már a tőkerész a magasabb. Ha hitelkiváltással szeretnénk megoldani az Erste személyi kölcsönünk előtörlesztését, előtte mindenképpen számoljunk, és hozzunk jó döntést. Az elő vagy végtörlesztést adósságrendező hitel segítségével is végrehajthatjuk. Ilyenkor nem csak az Erste személyi kölcsönünket, de minden fennálló hitelünket cseréljük le egyetlen hitelre. Bár ilyenkor még bonyolultabb a számítás, a várható megtakarítás, és az egyszerűség, hogy csak egy törlesztőrészletünk lesz, mégis megérheti számunkra. Bármennyire is körültekintően jártunk el a hiteleink hitelfelvételénél, a gazdasági környezet megváltozása miatt elképzelhető, hogy a hitelfelvételünk óta kedvezőbb kamatozású hitelek is elérhetők lettek. Ilyenkor érdemes rászánni az időt, és adósságrendező hitellel kiváltani a hiteleinket. A személyi kölcsönök előtörlesztése évente 200 ezer forintig ingyenes. Ezt jól használva jelentős kamatköltségtől kímélhetjük meg magunkat. Főként a futamidő első éveiben éri meg előtörleszteni, a fent már említett annuitásos törlesztés miatt.

Amikor Erste személyi kölcsönt igényelünk, és már tudjuk, hogy elő tudunk és akarunk majd törleszteni, fontos, hogy tájékozódjunk az előtörlesztés aktuális díjairól. Vannak olyan konstrukciók, ahol az elő és végtörlesztésért kevesebbet, vagy egyáltalán nem kell fizetnünk. Ez kiemelten fontos akkor, ha már a kölcsön felvételekor tudjuk, hogy élni fogunk ezzel a lehetőséggel. Az előtörlesztés az időnkbe kerül. Utána kell járnunk annak, hogy mennyit, és hogyan kell fizetnünk, ha elő akarjuk törleszteni az Erste személyi kölcsönünket. Hajlamosak vagyunk arra, hogy az időnket végtelennek és ingyenesnek gondoljuk, de ahogy a mondás tartja: az idő pénz. Nehezen meghatározható az ügyintézéssel töltött idő értéke, de ne feledkezzünk meg arról, hogy azért ez sincs ingyen. Energia befektetésre is szükségünk lesz, lehet, hogy többször kell telefonálnunk, de akár a bankfiókba is be kell mennünk, ha előtörlesztés mellett döntöttünk. Az előtörlesztés utánajárással, energia befektetéssel jár, és konkrét kiadásaink is lehetnek. Erste Bank hitelkiváltás. Gondoljunk erre is.

Erste személyi kölcsön – online is

Erste online igényléskor nem kell bemenni a fiókba. Még telefonálni sem kell. Amire szükség lesz, az egy internet elérésére alkalmas számítástechnikai eszköz. Van telefon mobilnettel? Meg van a szükséges eszköz. Online igényléskor a bank honlapján történik az igénylés teljes folyamata, egészen a kiutalásig. Otthon ülünk a foteledben, kezünkben a telefonnal, és igényelünk egy Erste hitelt. Minden az interneten keresztül történik. A személyazonosság megállapítása, a szükséges dokumentumok benyújtása, és az igénylés leadása is. Itt tudjuk meg, hogy az Erste jóváhagyta az igénylést, és hogy mikor utalja a számlára a pénzt. Nincs bankszámla, amire utalhatnának? Az is nyitható.

Erste személyi kölcsön

Erste személyi kölcsön kalkulátor

Az Erste személyi kölcsön kalkulátor egy olyan program, ami segítséget nyújt a kiválasztott hitelkonstrukció összehasonlításában. A megadott adatok alapján megadja az elérhető Erste hitelek adatait. Az igénylő láthatja a teljes visszafizetendő összeget, amiből kiszámítható, hogy mennyibe fog kerülni az Erste hitel felvétele. A kamat mellett a THM is látható lesz, és mivel az adatok egy oldalon, egymás alatt jelennek meg, könnyen kiválaszthatóvá válik a legideálisabb konstrukció. Az Erste személyi kölcsön kalkulátor használat minden hitelfelvételnél jó lehet. Nem csak azért, mert könnyen, egyszerűen, gyorsan és kényelmesen, otthonról teszi összehasonlíthatóvá a hiteleket. Hanem azért is, mert a hiteligénylők többsége arra törekszik, hogy a legolcsóbb hitelt válassza ki. Ez érthető is, hiszem egy adott hitelösszeg mellett a legalacsonyabb költségek a legvonzóbbak. A legjobb konstrukció az Erste hitel kalkulátorral választható ki a legegyszerűbben. Az összehasonlítás egy összetett folyamat. Több adatot figyelembe kell venni, erre pedig egy program a legalkalmasabb. Amellett tehát, hogy egy otthonról, a nappaliból érhető el az Erste hitelkalkulátor, pontosabb eredményt is hoz annál, mintha mi magunk szeretnénk megtalálni a legjobb Erste hitelt. Használjuk az Erste személyi kölcsön kalkulátort!

Szabad felhasználású Erste hitelek

Minden Erste szabad felhasználású hitel népszerű termék, és nem véletlenül, hiszen számos előnnyel rendelkezik. A szabad felhasználású Erste hitel legnagyobb előnye a nevéből is kikövetkeztethető, vagyis az, hogy bármire elkölthető a hitelösszeg. Ehhez kapcsolódik az is, hogy nem szükséges hitelcélt igazolni a felvételéhez, vagyis nem kötött, mint egy lakáshitel, és az igénylési folyamat sem annyira nehéz. Létezik fedezet mellett nyújtott, Erste szabad felhasználású hitel is, ám az az Erste személyi kölcsönökhöz képest szinte semmilyen előnnyel nem rendelkezik. Egy személyi kölcsön alapú, azaz fedezet nélkül nyújtott, szabad felhasználású hitel igénylése a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb.

A szabad felhasználású Erste hitelek előnyei

Nagy előnye a személyi kölcsön alapú, szabad felhasználású Erste hitelnek, hogy csak rendszeres jövedelmet kell hozzá igazolni munkáltatói igazolással vagy bankszámlakivonatokkal. Ezen kívül csak személyazonosító okmányra és lakcímkártyára lesz szükség az igényléshez. Hitelfelvétel előtt mindig ajánlott tájékozódni az aktuális dokumentációs elvárásokról.

A szabad felhasználású Erste hitelek – mire igényeljük?

Vannak szokásosnak nevezhető felhasználási módok. Ilyen a lakásfelújítás. Ez olyan, szinte minden családban felmerülő esemény, aminél felmerülhet az Erste szabad felhasználású hitelből történő megvalósítás. Az autóvásárlás is ilyen, hiszen az autó öregszik, a család új tagokkal bővülhet, vagy egy hobbi miatt lehet szükség nagyobb autóra.

Kinek és mikor érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

A hitelfedezeti biztosítás hasonló a lakás és gépjármű biztosításokhoz. A biztosított értékét óvja meg egy biztosítási esemény bekövetkeztekor. De kinek érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni? Mindenkinek érdemes, aki védeni akarja a vagyonát. Az ingatlan például a legtöbb családban a vagyon legnagyobb része. Ezt egy előrelátó tulajdonos mindenáron igyekszik megvédeni. Aki előrelátó, az tudja, hogy bizony érheti kár az ingatlanát. Lehet tűz, csőtörés, viharkár. Erre tökéletes védelem a lakásbiztosítás. De miért kell védeni az Erste hitelt? Az Erste hitel védelme rendkívül fontos. Abban az esetben ugyanis, ha az Erste hitel törlesztését nem teljesíti a hiteligénylő, a bank akár el is árverezhet egy vagyontárgyat. Ezzel a család jelentős vagyontárgya veszhet el, ami a legtöbbször pótolhatatlan veszteség. Ezt pedig meg kell akadályozni. Hitelfedezeti biztosítást kell kötni! A hitelfedezeti biztosítás nem várt, előre nem látható élethelyzetben nyújt segítséget abban, hogy elkerülhető legyen az, hogy az ingatlan tulajdonjoga máshoz kerüljön.

Hitelfedezeti biztosítást lehet kötni a hitelszerződés aláírásakor. Fogyasztóként gyakran szembesülünk azzal, hogy értékesíteni akarnak nekünk valamit egy vásárlásnál. A postáról is nehéz úgy kijönni egy csekk feladásakor, hogy a pénztáros ne akarna egy sorsjegyet vagy egy befektetési lehetőséget eladni nekünk. Érthető az ezzel szembeni ellenérzés, és amikor a bankban felajánlják a hitelfedezeti biztosítást, akkor hasonlóan érezhetünk. Félre kell azonban tenni a rossz érzéseket, és érdemes végiggondolni, hogy a havi néhány ezer forintos kiadás egy káreseménynél mekkora segítség lehet. Ahogy fent már írtuk, az Erste hitelt meg kell védeni. Erre pedig a hitelfedezeti biztosítás alkalmas lehet. Érdemes tehát a hitelszerződés aláírásával egy időben megkötni a hitelfedezeti biztosítást. De mi a helyzet akkor, ha nem kerül megkötésre a hitelfedezeti biztosítás a hitelszerződés aláírásakor? Hitelfedezeti biztosítást bármikor a futamidő alatt is lehet kötni. Ez azt jelenti, hogy ha nem lett megkötve a biztosítás a szerződés aláírásának pillanatában, azt a hitelfelvevő egy későbbi időpontban is megteheti.

OBA – Országos Betétbiztosítási Alap

Az Erste Bank tagja az OBA-nak. Miért lehet fontos az OBA egy Erste személyi kölcsön igénylésnél? Azért mert a bank az Erste hitel összegét egy bankszámlára utalja. És azt meg kell védeni addig is, ameddig elköltjük. A szeretteink biztonságának másik záloga a hitelfedezeti biztosítás mellett az Országos betétbiztosítási Alap. A pénz addig van jó helyen egy bankban, amíg az megfelelően működik. De mi a helyzet akkor, ha bank csődöt jelent? Amikor egy bank fizetésképtelenné válik, akkor a betétesek nem tudnak a pénzükhöz jutni. Azért, hogy az ebből adódó bizalmatlanságot csökkentsék, a magyar pénzintézetek életre hívták az Országos Betétbiztosítási Alapot. Az Országos Betétbiztosítási Alap 1993-ban alakult meg. Lényeges információ, hogy a Magyarországon székhellyel rendelkező bankok kötelesek csatlakozni hozzá. Akármelyik magyar pénzintézetben van bankszámlánk, az védve lesz. Az OBA egy pénzintézet tevékenységi engedélyének visszavonása után az előírt 10 napon belül kártalanítja az érintett ügyfeleket.

Országos Betétbiztosítási Alap – évtizedek óta

Az OBA 1993-as alapítása óta erre már többször is szükség volt. Az OBA munkatársai a kártalanításban, és a pénzintézet végelszámolásában is részt vesznek. A kártalanításnak nincs önrésze, ezért a teljes összeg jár, és ezt kérni sem kell, hiszen a kártalanítás folyamata automatikusan elindul. Ez a biztosítás nem kerül pénzbe, számlatulajdonosként ezért fizetni nem kell. Az ingyenesség oka, hogy az OBA megalakulása nem csak az ügyfelek érdeke, mert ez az intézmény hozzájárul az ország pénzügyi stabilitásához, ami minden tagszervezet érdeke. Az érvényben lévő szabályok miatt a betét minden magyarországi banknál védve van. Az OBA megalakulásáig a betétekben elhelyezett összeget az állam garantálta. Már az OBA vállalja ezt a garanciát. Ha az OBA működésének megkezdése előtt helyezték el a pénzt, arra a jogszabályok miatt továbbra is az állam garanciája érvényes. Amikor egy pénzintézet fizetésképtelenné válik, és az ott elhelyezett pénzhez nem fér hozzá a tulajdonosa, akkor az Országos Betétbiztosítási Alap 10 munkanapon belül kártalanít 100 ezer eurónak megfelelő összegig, mindig forintban.

OBA – speciális esetek

Egyes speciális esetekben ez a keret a másfélszeresére is nőhet. Röviden összefoglalva: minden magyarországi pénzintézetben védve van a betét összege. Ha egy pénzintézet fizetésképtelenné válik, az OBA kártalanítani fog. A kártalanítás összege maximum 100 ezer euró betétesenként. Fontos, hogy ez minden bankra külön-külön érvényes. Ha több pénzintézetnél is van betét, akkor mindegyik betét biztosított lesz 100 ezer euróig. Ha azonban egy pénzintézetben van több számla, akkor az azon tartott összegek összeadódnak. Az OBA a betétek tőkéje és kamata után legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő összegig, forintban fizet kártalanítást. Egyes esetekben ez további 50 ezer euróval több lehet. Ilyen eset, ha elkülönített számlán van a betét, ami ingatlaneladásból, munkaviszony megszűnéséhez vagy nyugdíjhoz kapcsolódó juttatásból, vagy biztosítási összegből származik. A kifizetés mindig forintban történik, akkor is, ha az összeghatár euróban lett meghatározva. Amikor a kártalanítást megkezdődik, az OBA a 100 ezer eurót a megelőző napon érvényes MNB devizaárfolyamon átszámolja. Ez lesz a maximális kártalanítási összeg forintban.

OBA – mikor kártalanít?

A kártalanításba beletartozik a folyószámlára befizetett összeg, a lekötött betét, és a kártalanítás kezdő időpontját megelőző napig járó kamatokat is kifizetik. Minden magánszemély kap kártalanítást. A vállalkozások, alapítványok, és a civil szervezetek is védettek 100 ezer euróig. Ráadásul, ha egyéni vállalkozóként és magányszemélyként is vezet valaki számlát, akkor mindkét számlára érvényes lesz a 100 ezer eurós kártalanítási határ. Mivel vannak speciális esetek, amikor akár 100 ezer euró felett is kártalanítanak, fontos, hogy tájékozódjunk arról, hogy mekkora összeget kaphatunk vissza. A kártalanítás 10 napon belül megtörténik. A kártalanítás megkezdése előtti napon jelenik meg a kártalanítás megkezdéséhez szükséges határozat. Az OBA az első két napban tájékoztatja a közvéleményt a kártalanítás megkezdéséről és menetéről. Közben az OBA az első öt napban feldolgozza a végelszámolás alatt álló pénzintézettől kapott adatokat. Az ötödik napon kezdődik meg a kifizetés, és ennek a tízedik napig be kell fejeződnie. A kártalanítás itt nem ér véget, az OBA az utógondozásról is gondoskodik.

Azonnali Fizetési Rendszer (AFR)

Az Erste Banknál elérhető az AFR. Ezzel a rendszerrel a kölcsönösszeget azonnal el tudjuk utalni oda, ahova szeretnénk. Azonnal. Az Azonnali Fizetési Rendszerrel (AFR) történő utalás ugyanis olyan, mintha készpénzt adnánk át. De nem lennének térbeli és időbeli akadályok. A mindenki által csak azonnali utalásnak nevezett szolgáltatás egy igazi huszonegyedik századi megoldás. Az elindított utalás néhány másodpercen belül megérkezik a fogadó bankszámlaszámára.

Azonnali Fizetési Rendszer – valóban azonnali az utalás

Ez a pénzügyi megoldás sok esetben jöhet jól. Hiszen egy nagyobb vásárlásnál nem kell készpénzt vinni, vagy a másik félnek az utalásra várni. Bár az azonnali utalás csak 10 millió forint alatt működik, a Magyar Nemzeti Bank további fejlesztéseket ígér az elkövetkező években. A rendszer nagy előnye, hogy a hét minden napján, a nap 24 órájában működik. Nem csak munkanapokon munkaidőben. Éjszaka és hétvégén is lehet azonnal utalni. Akár ünnepnapokon is. Az azonnali utalás elektronikusan indítható és fogadható, két magyarországi bankszámla között, forintban. Külföldre egyelőre nem lehet utalni, ahogy papír alapon sem lehet azonnali utalást indítani. Ráadásul az utalások száma nincs korlátozva. Akárhányszor lehet azonnal utalni. Az azonnali utalást csak technikai hiba akadályozhatja, vagy az, ha nincs elegendő fedezet a bankszámlán.

Azonnali Fizetési Rendszer – sokféle megoldás van

E-mail címre és telefonszámra is lehet azonnal utalni. Ezek az úgynevezett másodlagos azonosítók. Az utalás fogadásához előzetes regisztráció szükséges. Akár az adószámot is meg lehet adni másodlagos azonosítóként. A másodlagos azonosítók működése egyszerű. Ugyanúgy a bankszámlához tartoznak, mint a bankszámlaszám. Egy számlaszámhoz több másodlagos azonosító is megadható, azonban ha például egy telefonszám már meg van adva egy számlaszámhoz, azt már nem lehet egy másik számlaszámhoz rendelni. A másodlagos azonosító megadása biztonságos. Az utaló fél csak utalhat, a számla adataihoz nem férhet hozzá. És egyszerűsíti is az életet, hiszen nem kell 24 számjegyből álló bankszámlaszámot megadni az utaláshoz. Elég egy telefonszám. Ami úgyis el van mentve a telefonba.

Azonnali Fizetési Rendszer – fizetési kérelemmel is

A fizetési kérelem egy új lehetőség. Nem kell a partnerre várni, el lehet küldeni neki a szükséges adatokat, neki csak jóvá kell hagynia azt. Ezzel csökkennek a partner terhei, és nincs hibalehetőség sem. Nincs hibalehetőség a QR-kódos fizetésnél sem. A QR-kód ugyanis minden, az utaláshoz szükséges adatot tartalmazza. A QR-kódos fizetés még nem elterjedt, de nagy jövő előtt áll. Az, hogy ezeknél a fizetési módoknál nincs hibalehetőség, az biztonságossá teszi a fizetést. Az azonnali utalásnál ugyanis felmerülhet, hogy mi van akkor, ha az utalás rossz számlára érkezik. Ilyen esetben van lehetőség arra, hogy az utalást a küldő visszautaltassa a saját számlájára. Az ilyen hibák ugyanakkor kis odafigyeléssel elkerülhetők.

A Központi Hitelinformációs Rendszer — KHR

A KHR a hitelfelvevők adatait tartalmazza. Hitelfelvételkor hozzájáruló nyilatkozatot íratnak alá a bankok az ügyfelekkel, azért, hogy ezeket az adatokat kezelhessék, és más bankokkal is megoszthassák. A negatív adóslista negatív hatással van a rajta szereplőkre. A listán szereplők igénylését elutasítják a bankok. A listában szereplő adatok tartalmazzák a hitelfelvevő és a hitel adatait, és azt is, hogy mekkora az az összeg, amit az adós késve vagy egyáltalán nem fizetett vissza. Aki felkerül a negatív adóslistára az nem csak a végrehajtás kellemetlenségével nézhet szembe, de azzal is, hogy többet nem fog hitelt kapni. A listán évekig szerepelhet egy rossz adós, és a pénzügyi múltjából soha nem törlődik ki az, hogy nem fizetett.

A túlzott eladósodás kockázata az Erste személyi kölcsön igénylésekor

Erste kölcsön igénylésekor a felelős hiteligénylő alaposan tájékozódik a feltételekről. Ez nem mindig egyszerű, mert számos téves információ kering az interneten. Ezek egy része hiányos és téves információ, és ez nem várt meglepetést okozhat a hiteligényléskor. A felelős kölcsönigénylés a tudatosság kezdődik. Először is alaposan át kell gondolni, hogy a kölcsönre, amit igényelni akarunk, valóban szükség van-e. Csak akkor indítsuk el az igénylést, ha már minden más lehetőséget kizártunk. Az eladósodás és az adósságspirál veszélyeket rejt. Ha már az látszik, hogy nincs más megoldás, csak az Erste hitel, akkor is körültekintően kell eljárni. Akkor forduljunk egy pénzintézethez, ha nincs más megoldás. Tudni kell, hogy a bankok kamatot számítanak fel a kölcsönre, és az néha nagyon magas. Amikor eldőlt, hogy nincsen másik megoldás, mint a bankkölcsön, akkor azt kell átgondolni, hogy melyik pénzintézettől igényeljük a hitelt. A felelős hitelfelvétel másik fontos eleme a tudatos kiválasztás, vagyis az, hogy nem az első, szembejövő ajánlatot fogadjuk el, hanem megnézzük azt, hogy melyik konstrukció felel meg legjobban az igényeinknek. Ez azért fontos, hogy ne vállaljunk túl sokat, mert a vissza nem fizetett hitelt először csak késedelmi kamatokkal növelik, később viszont komolyabb nehézségek is származhatnak abból, ha elmarad a törlesztőrészlet befizetése. A túlzott eladósodottságot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is nagyon komoly problémának tartja. Évekkel ezelőtt kiadott egy tájékoztatót, amiben a túlzott eladósodottság kockázataira hívja fel a figyelmet. Egy rosszul kiválasztott hitelkonstrukció vagy a túl magas törlesztőrészlet vállalása ugyanis negatív hatást gyakorol nem csak ránk, de a környezetünkben élőkre is. Döntsünk körültekintően hitelfelvételkor! Ez nagyon fontos. A jövőnkről van szó.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Így kaphatod meg a hitelt

Erste személyi kölcsön 2024 – Kalkulátor és folyósítás menete - Kalkuláció

1. Kalkuláció

Versenyeztesd meg a bankok ajánlatait, és válaszd ki a számodra legkedvezőbbet.

Erste személyi kölcsön 2024 – Kalkulátor és folyósítás menete - Kiválasztás

2. Kiválasztás

Kattints az "érdekel" gombra és kérj ajánlatot.

Erste személyi kölcsön 2024 – Kalkulátor és folyósítás menete - Igénylés

3. Igénylés

Állítsd össze a bank által kért dokumentumokat és add be hiteligénylésedet.

Erste személyi kölcsön 2024 – Kalkulátor és folyósítás menete - Szerződés

4. Szerződés

A kiválasztott bankban megtörténik a szerződéskötés, majd ezt követően hamarosan a folyósítás.

Gyakran Ismételt Kérdések

Havonta, egyenlő nagyságú részletekben a futamidő végéig.

A pozitív hitelbírálat és a szerződéskötés után a bank egy összegben utalja az összeget a bankszámlánkra.

Bárki, aki megfelel a bank által támasztott követelményeknek.

Igen. A személyi kölcsön szabad felhasználású, bármire elkölthető. Nincs akadálya, hogy hitelkiváltásra használjuk fel. 

Az Erste Bank személyi kölcsöne bármilyen célra felhasználható. Rendkívül gyorsan, fedezet nélkül igényelhető. Az Erste Banknál Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel is igényelhető.

Kell jövedelem, munkaviszony, magyar állampolgárság, érvényes, kártyaformátumú személyazonosító okmány, be kell töltenünk a huszonharmadik életévünket, kell, hogy legyen mobiltelefonunk, és nem szerepelhetünk negatív adattal a Központi Hitelinformációs Rendszerben.

Igen. Az Erste Bank univerzális kereskedelmi bankként lehetővé teszi számunkra, hogy számos hiteltermékét online is igényelhessük.

Mivel két szabad felhasználású hiteltermékről van szó, azt kell megvizsgálni, hogy melyik előnyösebb a célunk eléréséhez. A szabad felhasználású jelzáloghitel általában alacsonyabb kamatozású, de néhány nap helyett három hét az elbírálás ideje, és az ingatlanfedezet miatt plusz költségek is lesznek.

Az Erste Bank személyi kölcsön igénylése nem különbözik más Erste Bank hitel igénylésétől. A bank pozitív hitelbírálat után folyósítja a kölcsönt. A pozitív elbíráláshoz hitelképesnek kell lenni.

A weboldalon megjelenített egyes ajánlatok megjelenítését több tényező befolyásolhatja, így az ajánlatra vonatkozó feltételek és megadott adatok, valamint a weboldalt üzemeltetőnek az ajánlatot tevővel való megállapodásai.  Az ajánlatok megjelenítésekor ezért nem független rangsorolás valósulhat meg, hanem a szerződött partnerek ajánlatai kiemeléssel előbbre kerülhetnek a listán.

Legutóbbi blogbejegyzések

Lakáshitel kisokos: Rövid vagy hosszú futamidő a jobb választás?

Az otthonvásárlás egyik legnagyobb kihívása az lehet, hogy milyen típusú lakáshitelt válasszunk. Az egyik legfontosabb döntés, amit ebben az összefüggésben kell meghoznunk, az a futamidő hossza. Rövid vagy hosszú futamidővel érdemes-e vállalni a hitelt? Melyik a megfelelő választás? Utánajártunk, és megvizsgáltuk a két lehetőség előnyeit és hátrányait, hogy segítsünk a legjobb döntés meghozatalában. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom
Fizetési kérelem küldése mostantól mindenkinek lehetőség!

A fizetési kérelem egy modern és egyszerű pénzügyi megoldás. Kevesen ismerik és használják, pedig már minden banknak elérhetővé kell tennie ezt a szolgáltatást. De mi az a fizetési kérelem? Mire jó? Kinek érdemes használni? Minden felmerülő kérdésre válaszolunk.

Tovább olvasom
Hogyan válasszunk bankszámlát nyugdíjasként?

Nyugdíjasként is jó, ha van bankszámlánk. Egy bankszámla sok mindenre jó lehet. De mire használhatjuk nyugdíjasként a bankszámlánkat? Érdemes nyitni? Hogyan válasszuk ki a legjobbat? Pénzügyi szakértőink cikke.

Tovább olvasom
Hogyan csökkenthetjük a személyi kölcsön költségeit?

A személyi kölcsön gyorsan és egyszerűen igényelhető. De ha már pénzre van szükségünk, hogyan szerezhetünk minél alacsonyabb kamattal? Mire figyeljünk? Mik a lehetőségek? Utánajártunk, és megmutatjuk, hogyan csökkenthetjük a személyi kölcsön költségeit. Szakértőnk cikke.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával