Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Minden, amit tudnod kell az UniCredit Bank személyi kölcsöneiről

2022.06.24.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2022. június 24. 09:26

Az UniCredit Banknál is igényelhetsz személyi kölcsönt – nem is egyfélét –; az alábbiakban az igénylési feltételeket és a folyamatot vesszük górcső alá.

Minden, amit tudnod kell az UniCredit Bank személyi kölcsöneiről

Az UniCredit Bank ezen a néven 2007 óta fogadja az ügyfeleket, azonban jogelődje már 1990 óta van jelen a magyarországi hitelpiacon. A cég a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet a hitelezésre, így gyakorlatilag minden hiteltípus megtalálható nála; többek közt a személyi kölcsönök is.

Az UniCredit Bank személyi kölcsönei érdemesek lehetnek mindenki figyelmére, hiszen egy kedvező, könnyen hozzáférhető konstrukcióról van szó, amely segítséget nyújthat mind váratlan helyzetekben, mind a céljaink elérésében.

A személyi kölcsön lényege

A személyi kölcsön egy fedezet nélkül igényelhető, szabad felhasználású hiteltípus, ahol az egyetlen mérvadó tényező az igénylő igazolható, nettó jövedelme. A konstrukció a legnépszerűbb hiteltípus, ami nem is csoda, hiszen gyorsan hozzáférhető, egyszerűen, akár online is igényelhető, és szinte minden anyag probléma esetében megoldást jelent.

Mivel nincs mögötte fedezet, a THM értéke valamivel magasabb, mint egy jelzáloghitelé, ám még így is kedvezőnek mondható – az UniCredit Bank esetében ez 8,86-19,86%.

A maximálisan elérhető hitelösszeg bankonként eltérő lehet, de napjainkban már szinte mindenhol 10 millió forint a felső határ – így az UniCredit Banknál is, a minimális összeg pedig 300 ezer forint.

A személyi kölcsönök futamideje többnyire 7-8 év, de akadnak kivételek is – az UniCredit Bank a többséghez tartozik ebben az esetben is, hiszen 96 hónap, azaz 8 év lehet a maximális futamidő, míg a minimális 1 év.

A személyi kölcsön feltételei az UniCredit Banknál

Az UniCredit Bank személyi kölcsöneit azok a nagykorú, magyar állampolgárok igényelhetik, akik betöltötték a 21. életévüket, és rendelkeznek érvényes, magyar személyazonosító okmányokkal, vagyis személyazonosító igazolvánnyal, vagy útlevéllel, illetve lakcímkártyával és adóigazolvánnyal.

Mint minden személyi kölcsön esetében, úgy az UniCredit Bank hitelkonstrukciójánál is elvárás egy eredeti, 30 napnál nem régebbi, papír alapú jövedelemigazolás, ám van egy kivétel is: a bank meglévő ügyfelei körében ez szükségtelen, ha a bankszámlájukon az igénylést megelőző 3 hónapban egyértelműen beazonosítható a munkabér-jóváírás.

Az igényléshez szükség lesz még egy mobiltelefonra is, ez utóbbi ugyanis fontos szerepet kaphat az igénylés során.

Hogyan történik az UniCredit Bank személyi kölcsöneinek igénylése?

Az UniCredit Bank személyi kölcsöneit akár új, akár meglévő ügyfélként is lehet kényelmesen, online igényelni, sőt, még a szerződéskötési folyamat is megoldható az interneten keresztül. Amennyiben az igénylő rendelkezik elektronikusan kiállított jövedelemigazoló dokumentumokkal, úgy azt feltöltheti a folyamat során, papír alapú dokumentumok esetében viszont vagy postai úton, vagy személyesen kell azokat eljuttatnia az UniCredit Bankhoz.

A személyi kölcsön igénylése kétféleképp is történhet attól függően, hogy már meglévő, vagy új ügyfélről van szó. Mindkét esetben át kell esni egy azonosítási folyamaton, ám az új ügyfelek számára még egy bankszámla nyitása is kötelező, hiszen erről történik a hitel törlesztése. Elsőként regisztráció szükséges az UniCredit Bank igénylési felületén, majd minden, a bank számára fontos adatot meg kell adni.

Ha eddig sikeres a folyamat, akkor következik a hitel igényléséhez kapcsolódó dokumentumok feltöltése, illetve a szerződéstervezet aláírása – papír alapú dokumentumok esetében a postázás. A dokumentumok beérkezését követően az UniCredit Bank munkatársai azonnal megkezdik a hitelbírálatot, majd ezt követően megtörténik a folyósítás is.

Mint láthatod, az UniCredit Bank személyi kölcsönei kedvezőek, az igénylés pedig kifejezetten egyszerű, tehát érdemes lehet a figyelmedre. Mielőtt azonban elindítanád a folyamatot, hasonlítsd össze a többi bank ajánlataival oldalunkon, és, ha megtaláltad azt a hitelkonstrukciót, amely minden tekintetben megfelel az elvárásaidnak, indítsd el az igénylést online, mindössze néhány kattintással!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Kamatcsökkentési szolgáltatást vezetett be az OTP Bank

Kamatcsökkentési szolgáltatást vezetett be az OTP Bank

2023.01.25.

A kamatcsökkentési szolgáltatásra az ügyfelek igényeinek változása miatt van szükség, és minden ingatlanfedezetű hitelre vonatkozik.

Tovább olvasom
Milyen szempontokat vegyünk figyelembe hitelfelvétel előtt?

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe hitelfelvétel előtt?

2021.11.12.

Életünk több szakaszában segítheti az előrejutásunkat egy jól megválasztott hitelfelvétel. Családalapítás után vásárolhatunk ingatlant, bármikor szükségünk lehet nagyobb autóra vagy bútorokat is vehetünk. Sok cél van, és sok lehetőség is. De hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb hitelt? Utánajártunk, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe hitelfelvétel előtt.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel nyugdíjasként – milyen dokumentumokra van szükség?

Hitelfelvétel nyugdíjasként – milyen dokumentumokra van szükség?

2021.09.28.

Nyugdíjasként sem kell lemondanunk az álmainkról, akkor sem, ha az állami ellátórendszer nyújtotta havi jövedelmünkből nem jutnánk messzire. Hitelt nyugdíjasként is igényelhetünk. Utánanéztünk, hogy milyen dokumentumokra lesz szükségünk ehhez.

Tovább olvasom
Lakáshitel igénylés 10 százalék önerővel: milyen feltételeket kell teljesíteni?

Lakáshitel igénylés 10 százalék önerővel: milyen feltételeket kell teljesíteni?

2024.01.19.

Lakáshitel igényléséhez minden esetben önerőre van szükség. Az önerő mértékét törvény szabályozza, a bankok ennél kisebb önerővel nem hitezhetnek. Az új szabályok szerint egyes esetekben az eddigi 20 százalékos önerő helyett 10 százalék is elég lehet – de nem mindenkinek. Utánajártunk, hogy a 10 százalékos önerős igényléshez milyen feltételeket kell teljesíteni, és hogy ez valóban jó lesz-e az igénylőnek.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával