fbpx

Minden, amit tudnod kell az UniCredit Bank személyi kölcsöneiről

2022.06.24.
Szerző: akolcson.hu
Utoljára módosítva: 2022. június 24. 09:26

Az UniCredit Banknál is igényelhetsz személyi kölcsönt – nem is egyfélét –; az alábbiakban az igénylési feltételeket és a folyamatot vesszük górcső alá.

Minden, amit tudnod kell az UniCredit Bank személyi kölcsöneiről

Az UniCredit Bank ezen a néven 2007 óta fogadja az ügyfeleket, azonban jogelődje már 1990 óta van jelen a magyarországi hitelpiacon. A cég a kezdetektől nagy hangsúlyt fektet a hitelezésre, így gyakorlatilag minden hiteltípus megtalálható nála; többek közt a személyi kölcsönök is.

Az UniCredit Bank személyi kölcsönei érdemesek lehetnek mindenki figyelmére, hiszen egy kedvező, könnyen hozzáférhető konstrukcióról van szó, amely segítséget nyújthat mind váratlan helyzetekben, mind a céljaink elérésében.

A személyi kölcsön lényege

A személyi kölcsön egy fedezet nélkül igényelhető, szabad felhasználású hiteltípus, ahol az egyetlen mérvadó tényező az igénylő igazolható, nettó jövedelme. A konstrukció a legnépszerűbb hiteltípus, ami nem is csoda, hiszen gyorsan hozzáférhető, egyszerűen, akár online is igényelhető, és szinte minden anyag probléma esetében megoldást jelent.

Mivel nincs mögötte fedezet, a THM értéke valamivel magasabb, mint egy jelzáloghitelé, ám még így is kedvezőnek mondható – az UniCredit Bank esetében ez 8,86-19,86%.

A maximálisan elérhető hitelösszeg bankonként eltérő lehet, de napjainkban már szinte mindenhol 10 millió forint a felső határ – így az UniCredit Banknál is, a minimális összeg pedig 300 ezer forint.

A személyi kölcsönök futamideje többnyire 7-8 év, de akadnak kivételek is – az UniCredit Bank a többséghez tartozik ebben az esetben is, hiszen 96 hónap, azaz 8 év lehet a maximális futamidő, míg a minimális 1 év.

A személyi kölcsön feltételei az UniCredit Banknál

Az UniCredit Bank személyi kölcsöneit azok a nagykorú, magyar állampolgárok igényelhetik, akik betöltötték a 21. életévüket, és rendelkeznek érvényes, magyar személyazonosító okmányokkal, vagyis személyazonosító igazolvánnyal, vagy útlevéllel, illetve lakcímkártyával és adóigazolvánnyal.

Mint minden személyi kölcsön esetében, úgy az UniCredit Bank hitelkonstrukciójánál is elvárás egy eredeti, 30 napnál nem régebbi, papír alapú jövedelemigazolás, ám van egy kivétel is: a bank meglévő ügyfelei körében ez szükségtelen, ha a bankszámlájukon az igénylést megelőző 3 hónapban egyértelműen beazonosítható a munkabér-jóváírás.

Az igényléshez szükség lesz még egy mobiltelefonra is, ez utóbbi ugyanis fontos szerepet kaphat az igénylés során.

Hogyan történik az UniCredit Bank személyi kölcsöneinek igénylése?

Az UniCredit Bank személyi kölcsöneit akár új, akár meglévő ügyfélként is lehet kényelmesen, online igényelni, sőt, még a szerződéskötési folyamat is megoldható az interneten keresztül. Amennyiben az igénylő rendelkezik elektronikusan kiállított jövedelemigazoló dokumentumokkal, úgy azt feltöltheti a folyamat során, papír alapú dokumentumok esetében viszont vagy postai úton, vagy személyesen kell azokat eljuttatnia az UniCredit Bankhoz.

A személyi kölcsön igénylése kétféleképp is történhet attól függően, hogy már meglévő, vagy új ügyfélről van szó. Mindkét esetben át kell esni egy azonosítási folyamaton, ám az új ügyfelek számára még egy bankszámla nyitása is kötelező, hiszen erről történik a hitel törlesztése. Elsőként regisztráció szükséges az UniCredit Bank igénylési felületén, majd minden, a bank számára fontos adatot meg kell adni.

Ha eddig sikeres a folyamat, akkor következik a hitel igényléséhez kapcsolódó dokumentumok feltöltése, illetve a szerződéstervezet aláírása – papír alapú dokumentumok esetében a postázás. A dokumentumok beérkezését követően az UniCredit Bank munkatársai azonnal megkezdik a hitelbírálatot, majd ezt követően megtörténik a folyósítás is.

Mint láthatod, az UniCredit Bank személyi kölcsönei kedvezőek, az igénylés pedig kifejezetten egyszerű, tehát érdemes lehet a figyelmedre. Mielőtt azonban elindítanád a folyamatot, hasonlítsd össze a többi bank ajánlataival oldalunkon, és, ha megtaláltad azt a hitelkonstrukciót, amely minden tekintetben megfelel az elvárásaidnak, indítsd el az igénylést online, mindössze néhány kattintással!

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Hirdetés

Extra Plus Személyi Kölcsön

THM

10,6%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 10.000.000 Ft

§

Provident Számíthat Ránk kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

52 hét

Hitelösszeg

150.000 Ft - 400.000 Ft

§

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

13,90% -16,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Az 5+1 leggyakoribb ok, ami miatt elutasítják a hitelkérelmet

Az 5+1 leggyakoribb ok, ami miatt elutasítják a hitelkérelmet

2022.11.08.

Ha elutasítják a hitelkérelmedet, az több okra is visszavezethető – az alábbiakban a leggyakoribbakat mutatjuk be.

Tovább olvasom
Mire kell figyelned adóstársként?

Mire kell figyelned adóstársként?

2021.05.06.

Adóstársra nem minden hiteligénylés esetében van szükség, de amikor igen, akkor azzal nem csupán előnyök járnak – mutatjuk, mire kell figyelned!

Tovább olvasom
Lakáshitel igénylése előtt állsz? Az átfutási idővel is számolnod kell!

Lakáshitel igénylése előtt állsz? Az átfutási idővel is számolnod kell!

2021.10.18.

A személyi kölcsönöknél megszokott néhány napos vagy akár néhány órás átfutási időre nem számíthatunk ingatlanra felvett jelzáloghitel esetén. A tervezéshez azonban tudnunk kell, hogy mikor kapjuk meg a hitelt.

Tovább olvasom
A gyermekek száma befolyásolhatja a felvehető hitel összegét

A gyermekek száma befolyásolhatja a felvehető hitel összegét

2021.08.30.

A gyermekek száma a családi adókedvezmény révén befolyásolja a hitelfelvételt is – mutatjuk a részleteket!

Tovább olvasom