Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Ismerd meg a TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárásokat a CSOK Plusznál!

2024.02.14.
Szerző: Csongrádi Richárd
Utoljára módosítva: 2024. február 14. 12:55

A CSOK Plusz hitel 2024 sláger családtámogatása lehet. Az igénylésnél, mint minden hitelterméknél, a CSOK Plusz hitelnél is meg kell felelni a feltételeknek. Ehhez pedig a TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárásokat is teljesíteni az igénylőnek. Utánajártunk, hogy mik ezek az elvárások.

Ismerd meg a TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárásokat a CSOK Plusznál!

A CSOK Plusz hitel feltételei

A CSOK Plusz hitel feltételeit teljesíteni kell. Mint minden hitelterméknél, itt is vannak elvárások. De mik ezek?

 • Igénylők: házaspárok, ahol a feleség legfeljebb 41 éves (2024. december 31-ig a 41 éves korhatár felülírható, ha a kérelem benyújtásakor a feleség legalább 12 hetes várandós) Mindkét félnek büntetlen előéletűnek és köztartozásmentesnek kell lennie (maximum 5 ezer forint köztartozás megengedett)
 • Jövedelem: a házaspár havi nettó jövedelmének el kell érnie a meghatározott összeget. A jövedelmi feltételek teljesítésére többféle lehetőség is van ( munkabér vagy vállalkozói jövedelem)
 • Ingatlan: a CSOK Plusz hitel új lakás vásárlására, használt lakás vásárlására, építésre és bővítésre is igényelhető. Az ingatlannak meg kell felelnie a CSOK lakásminimum feltételeinek.
 • Hitel: a CSOK Plusz hitel összege a meglévő és vállalt gyerekek számától függően akár 50 millió Ft is lehet. A hitel kamata maximum fix 3 százalék, a futamideje maximum 25 év. A hitelhez 20 százalék önerőre van szükség (az első közös lakás vásárlása esetén 10 százalék)

A CSOK Plusz hitel egy családtámogatási forma. Aki jogosult rá, annak érdemes megfontolnia az igénylését.

A TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárásokról – részletesen

Azok a házaspárok lesznek jogosultak erre a támogatási formára, akik közül legalább az egyikük az elvárt TB jogviszonnyal rendelkezik.

A TB jogviszony meglétét a CSOK Plusz hitel igénylés benyújtásának időpontjában, valamint az azt megelőző két évre kell igazolni.

Az alábbi TB jogviszonyok fogadhatók el:

 • alkalmazotti munkaviszony, egyéni és társas vállalkozói jogviszony, megbízási szerződéses jogviszony
 • Magyarországon dolgozó magyar igénylő TB jogviszonya elfogadható, ha külföldi TB rendszerben biztosított
 • külföldön dolgozó magyar igénylő TB jogviszonya (megfelelés esetén)

Ha az igénylőnek az előző két évben legfeljebb két alkalommal volt 3-3 hetes megszakítás esetleg szüneteltetés a TB jogviszonyában, akkor neki nem az elmúlt két év, hanem a megszakítás időszakával meghosszabbított időszakban kell meglennie a két éves jogviszonynak.

Összességében tehát legalább két éve kell dolgoznia annak, aki CSOK Plusz hitelt szeretne. Mindenképpen még az igénylés beadása előtt ellenőriztessük le a bankkal, hogy valóban megfelelő a jogviszonyunk. Sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.

Ha teljesülnek a feltételek, már csak igényelni kell

Az Akölcsön szakértői szerint csak az első lépés az elvárásoknak való megfelelés, mert ha a CSOK Plusz hitel feltételei teljesülnek, akkor máris következhet az igénylés folyamata.

Az igényléshez szükséges dokumentumok és folyamatok is változhatnak, ezért érdemes a kiválasztott pénzintézetnél érdeklődni a legfrissebb információkért.

Az igénylési folyamat többnyire a következő lépésekből áll:

 • Dokumentumok beszerzése: győződjünk meg arról, hogy rendelkezünk minden olyan dokumentummal, amely az igényléshez szükséges. Ezek közé tartozhatnak személyazonosító okmányok, lakcímkártya, jövedelemigazolások, házassági anyakönyvi kivonat és egyéb releváns dokumentumok.
 • Igénylési nyomtatvány kitöltése: töltsük ki az adott pénzintézet által biztosított CSOK Plusz hitel igénylési űrlapot. A dokumentumot gondosan és pontosan töltsük ki, és csatoljuk hozzá az szükséges dokumentumokat.
 • Beadás és elbírálás: adjuk le az igénylési űrlapot és a dokumentumokat a pénzintézetnek. A kérelmet elbírálják. Az elbírálási idő bankokként változhat.
 • Döntés és finanszírozás: amennyiben az igénylés sikeres, a bank döntést hoz. Ezt követően elkezdődhet a finanszírozási folyamat.

A fenti lépéseket mindig az aktuális jogszabályoknak és eljárási szabályoknak megfelelően kell végrehajtani, ezért fontos a friss információk beszerzése, és a pontos dokumentáció biztosítása az igényléshez.

Az elvárások, ha teljesülnek

Amennyiben minden elvárásnak megfeleltünk, beleértve a TB jogviszonyra vonatkozót is, igényelhetünk CSOK Plusz hitelt.

Ahogy már fent írtuk, kiemelten fontos az előzetes tájékozódás az általunk választott pénzintézetnél. Ahhoz, hogy a folyamat gördülékenyen menjen, tisztában kell lennünk nem csak a lehetőségeinkkel, de a kötelezettségeinkkel is.

Összefoglalás

A CSOK Plusz hitel a 2024-es év egyik kiemelt családtámogatási formája lehet, amelyhez szigorú feltételek kapcsolódnak, beleértve a TB jogviszonyra vonatkozó követelményeket is. A hitel igénylése során a házaspárok közül legalább az egyik félnek rendelkeznie kell a megfelelő TB jogviszonnyal, amelyet az igénylés időpontjában és az azt megelőző két évben kell igazolnia. Az elfogadott TB jogviszonyok közé tartozik az alkalmazotti munkaviszony, a vállalkozói jogviszony, valamint a megbízási szerződéses jogviszony. A jogviszony megszakítása esetén bizonyos feltételek mellett lehetséges a két éves időszak meghosszabbítása. A CSOK Plusz hitel igényléséhez további feltételek is kapcsolódnak, mint például a házaspár jövedelmi helyzete, az ingatlan típusa és a szükséges önerő mértéke. A sikeres igényléshez elengedhetetlen az előzetes tájékozódás és a pontos dokumentáció biztosítása.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Tervező kölcsön

THM

12,9%

Futamidő

22 hó

Hitelösszeg

450.000 Ft - 1.000.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

A CSOK után felvennéd a CSOK Pluszt? Mutatjuk, milyen esetekben lehetséges!

A CSOK után felvennéd a CSOK Pluszt? Mutatjuk, milyen esetekben lehetséges!

2024.01.05.

A CSOK támogatás igénybevétele nem zárja ki, hogy CSOK Plusz hitelt is igényeljünk. Bemutatjuk a CSOK Pluszt, és azt is megmutatjuk, milyen esetekben lehetséges a CSOK után felvenni a CSOK Plusz hitelt is.

Tovább olvasom
Milyen támogatások érhetők el 2023-ban?

Milyen támogatások érhetők el 2023-ban?

2023.08.04.

A családtámogatást kiemelt fontossággal kezeli a kormány, ebben az évben is számos lehetőség érhető el. Bár az év végén változások jönnek, addig változatlan feltételekkel igényelhető még számos támogatási forma. Mutatjuk, mik ezek, és a legfontosabbakról a részleteket is eláruljuk.

Tovább olvasom
Minden információ a falusi CSOK feltételeiről 2023-ban

Minden információ a falusi CSOK feltételeiről 2023-ban

2023.07.27.

A falusi CSOK, a kistelepülések CSOK támogatása. Ez a támogatási forma jövőre is megmarad, ráadásul a támogatás mértéke jelentősen emelkedik. Városok kizárva. Ha azonban jogosultak vagyunk rá, nagy segítség lehet az otthonunk megszerzéséhez és szebbé tételéhez.

Tovább olvasom
Akár három százalék alatti kamattal is kaphatunk CSOK Plusz hitelt

Akár három százalék alatti kamattal is kaphatunk CSOK Plusz hitelt

2024.01.12.

Az idei év megújult családtámogatása a CSOK Plusz. Ez a hitel formájában nyújtott támogatási forma gyermekszületés utáni jóváírással segíti méltó ingatlanhoz jutni a családokat. A kamata legmagasabb értékét meghatározták, de annak nincs akadálya, hogy egy pénzintézet ennél alacsonyabb kamatozással kínálja az ügyfeleinek. Mutatjuk a részleteket.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával