Tervező kölcsönTervező kölcsönHirdetés

Akár három százalék alatti kamattal is kaphatunk CSOK Plusz hitelt

2024.01.12.
Szerző: Horák Árpád
Utoljára módosítva: 2024. január 12. 17:20

Az idei év megújult családtámogatása a CSOK Plusz. Ez a hitel formájában nyújtott támogatási forma gyermekszületés utáni jóváírással segíti méltó ingatlanhoz jutni a családokat. A kamata legmagasabb értékét meghatározták, de annak nincs akadálya, hogy egy pénzintézet ennél alacsonyabb kamatozással kínálja az ügyfeleinek. Mutatjuk a részleteket.

Akár három százalék alatti kamattal is kaphatunk CSOK Plusz hitelt

A CSOK Plusz hitel jóváírást ad gyermekszületés után

A CSOK Plusz hitel jóváírást ad gyermekszületés után.

A támogatott hitel összege a vállalt gyermekek számától függ, és a következőképpen alakul:

  • Egy gyermek vállalása esetén 15 millió forint.
  • Két gyermek vállalása esetén 30 millió forint.
  • Három gyermek vállalása esetén 50 millió forint.

A támogatást a gyermek születését követő lehet igényelni. A támogatás összege gyermekenként 10 millió forint.

A jóváírást a folyósított CSOK Plusz hitel tőketartozásának csökkentésére lehet felhasználni.

A kamat nem lehet több. mint 3 százalék – de kevesebb lehet

Az Akölcsön pénzügyi szakértői szerint fontos tudni, hogy a szabályok szerint a CSOK Plusz hitel kamata nem lehet nagyobb, mint fix 3 százalék. A törvényhozó ugyanakkor nem rendelkezett arról, hogy ennél alacsonyabb kamattal ne ajánlhatná egy pénzintézet a hitelt.

Jelenleg több pénzintézet is 3 százaléknál alacsonyabb kamatozást kínál. Bár a kedvezmény egyik esetben sem jelentős, mivel a lakáshitel egy hosszú futamidejű kölcsönforma, ezért még egy minimális különbség is jelentős megtakarítást hozhat az igénylőnek.

Alacsonyabb kamat – alacsonyabb törlesztőrészlet

Az alacsonyabb kamatozású hitel esetén alacsonyabb lesz a havi törlesztőrészlet is.

A kamat azonban csak az egyik tényező a hitel költségének. Fontos figyelembe venni más költségeket is, például kezelési költséget, biztosítást és más díjakat.

Az egyes pénzintézetek eltérő kamatokat kínálhatnak, így érdemes összehasonlítani a különböző ajánlatokat.

Ha fontos az alacsonyabb havi törlesztőrészlet, érdemes figyelni az alacsony kamatok mellett a futamidőre is. Hosszabb futamidő esetén ugyan alacsonyabb lesz a havi törlesztőrészlet, de összességében többet fizetünk vissza a kölcsönért, mivel hosszabb idő alatt jár le a hitel.

Lényeges, hogy mindig alaposan tanulmányozzuk a hitelajánlatot, ismerjük meg a teljes költséget, és vegyük figyelembe saját pénzügyi helyzetünket a döntés előtt.

Ezenkívül érdemes szakértővel is konzultálni, például egy pénzügyi tanácsadóval, hogy segítsen kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb hitelt.

Az alacsonyabb törlesztőrészlet hatása az igénylésre és pénzügyeinkre

Az alacsonyabb törlesztő részletű hitel igénylésének hatása, és pénzügyi szempontból való megközelítése több tényezőtől is függ.

Az alábbiakban bemutatunk néhány fontos aspektust, amelyeket figyelembe kell venni hiteligényléskor:

Az alacsonyabb törlesztő részletű hitel lehetőséget nyújthat a havi költségek csökkentésére, ami különösen akkor fontos, ha valakinek alacsony a jövedelme.

Fontos figyelembe venni, hogy hosszabb futamidő esetén összességében többet fizetünk vissza a hitelért, még alacsonyabb kamat mellett is. Az alacsonyabb havi törlesztőrészlet rövid távon könnyebben kezelhető, de hosszabb távon többet fizethetünk a kölcsönért.

Az alacsonyabb törlesztő részlettel rendelkező hitel esetén más költségeket is érdemes figyelembe venni, például kezelési költséget, biztosítást vagy az előtörlesztési díjat.

Az alacsonyabb törlesztő részletű hitel lehetőséget teremthet a pénzügyi rugalmasság növelésére, de egyidejűleg a hosszú távú költségeket és kockázatokat is alaposan mérlegelni kell. Érdemes pénzügyi tanácsadó segítségét is kérni a legjobb döntés meghozatalához.

A 3 százaléknál alacsonyabb kamat tehát komoly megtakarítást eredményezhet hosszú távon. Ezért a hitel igénylése előtt érdemes tájékozódni, és kiválasztani a legjobb ajánlatot.

Bár a hitelek feltételei között nincs jelentős különbség, a több évtizedes törlesztés alatt nagyon nem lesz mindegy, hogy mennyire terheljük meg a családi költségvetésünket.

Ha lehet, válasszunk alacsonyabb kamatozású hitelt, de közben ne feledkezzünk meg arról, hogy a kamat, csak a hitel egyik – bár legfontosabb – költsége.

Aztán már nincs más dolgunk, mint teljesíteni a gyermekvállalási kötelezettségünket, hiszen ez a támogatási forma a gyerekszületés után lehetővé tesz egy 10 millió forintos leírást. A gyermekenkénti 10 milliós leírás pedig a tőkét csökkenti, vagyis az alaptartozás csökken, így a teljes tőkére számított kamat is alacsonyabb lesz.

Ha már a bankok lehetővé teszik, igényeljünk három százalék alatti kamattal CSOK Plusz hitelt.

Összefoglalás

A CSOK Plusz hitel akár három százalék alatti kamattal is igényelhető. A CSOK Plusz egy megújult családtámogatási forma, amely hitel jóváírást kínál a gyermekszületés után. A hitel mértéke a vállalt gyermekek számától függ, egy gyermek esetén 15 millió, két gyermeknél 30 millió, három gyermeknél pedig 50 millió forintig terjedhet. A hitel kamata törvény szerint nem haladhatja meg a 3 százalékot, de a pénzintézetek ennél alacsonyabb kamatozással is kínálhatják. Az alacsonyabb kamatok mellett fontos figyelembe venni a hitel teljes költségét, beleértve a kezelési költségeket és egyéb díjakat. Az alacsonyabb kamat jelentős megtakarítást eredményezhet egy hosszú futamidejű kölcsön esetén. A hitel igénylésekor érdemes a különböző pénzintézetek ajánlatait összehasonlítani, és figyelembe venni, hogy hosszabb futamidő esetén a teljes visszafizetendő összeg is növekszik.

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Promóció

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - „A” ügyfélminősítés

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Promóció

Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel

THM

12,67% - 14,92%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

3.000.000 Ft - 10.000.000 Ft

Promóció

További blogbejegyzések

Milyen támogatások érhetők el 2023-ban?

Milyen támogatások érhetők el 2023-ban?

2023.08.04.

A családtámogatást kiemelt fontossággal kezeli a kormány, ebben az évben is számos lehetőség érhető el. Bár az év végén változások jönnek, addig változatlan feltételekkel igényelhető még számos támogatási forma. Mutatjuk, mik ezek, és a legfontosabbakról a részleteket is eláruljuk.

Tovább olvasom
Ismerd meg a TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárásokat a CSOK Plusznál!

Ismerd meg a TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárásokat a CSOK Plusznál!

2024.02.14.

A CSOK Plusz hitel 2024 sláger családtámogatása lehet. Az igénylésnél, mint minden hitelterméknél, a CSOK Plusz hitelnél is meg kell felelni a feltételeknek. Ehhez pedig a TB jogviszonnyal kapcsolatos elvárásokat is teljesíteni az igénylőnek. Utánajártunk, hogy mik ezek az elvárások.

Tovább olvasom
A CSOK után felvennéd a CSOK Pluszt? Mutatjuk, milyen esetekben lehetséges!

A CSOK után felvennéd a CSOK Pluszt? Mutatjuk, milyen esetekben lehetséges!

2024.01.05.

A CSOK támogatás igénybevétele nem zárja ki, hogy CSOK Plusz hitelt is igényeljünk. Bemutatjuk a CSOK Pluszt, és azt is megmutatjuk, milyen esetekben lehetséges a CSOK után felvenni a CSOK Plusz hitelt is.

Tovább olvasom
Minden információ a falusi CSOK feltételeiről 2023-ban

Minden információ a falusi CSOK feltételeiről 2023-ban

2023.07.27.

A falusi CSOK, a kistelepülések CSOK támogatása. Ez a támogatási forma jövőre is megmarad, ráadásul a támogatás mértéke jelentősen emelkedik. Városok kizárva. Ha azonban jogosultak vagyunk rá, nagy segítség lehet az otthonunk megszerzéséhez és szebbé tételéhez.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával